Moloss82

XXX.XXX.154.24
Hezký den, ráda bych znala názory majitelů molossů.Nejdříve přiblížím co nabízím a uvítala bych pomoc s výběrem.
Žijeme na vsi v rodiném domě.Složení dva důchodci člověčí, jeden důchodce frbul a jeden čips(čivava x mops) -4roky.Máme ještě stařičkého BSP, bohužel se zdravotně začal dost horšit, ale doufám, že s námi ještě nějaký čas bude.Nemůžeme bez hlídače být, proto začínám uvažovat o nástupci.Já bydlím v bytě,50m od domu.Zkušenosti mám se španělskými mastiny, BSP, německými ovčaky.Všeobecně mě nejvíc uchvátili molossy.Proto bych chtěla vybrat následníka mezi nimi.
Měla by to být fena.Bude trvale venku, k dispozici zateplená bouda, umístěná v dřevníku.Kotec máme, ale používáme pouze při krmení nebo návštěvě, která se bojí psa.Veškerou péči a výchovu budu zajišťovat já.Ale byla bych ráda, aby fenka respektovala všechny členy rodiny.Máme kolem domu pole, lesy, louky a také občas neukázněné venčitele.Chtěla bych psa velkého vzrůstem, ale také velkého srdcem.Vzhledově se mi líbí SAO, ale nevím zda by bylo reálné venčit na volno a neděsit se, že za rohem vykoune neukázněný pejskař.Venčila bych já nebo táta.Teď mi nabízeli křížence KAO x SAO, po rodičích s PP - máte někdo tuto kombinaci?Lze z takového psa vychovat rodinného mazla, který venku nikoho nesežere ?Každopádně nebudu podporovat množitele, takže buď vyberu psa s PP nebo se ujmu některého v nouzi.
Tedysek

XXX.XXX.33.39
Sice není to moloss ani zcela nekonfliktní, ale napadl mě ještě anatolsky pastevecký pes. Nejsem moc znala přes molossy, ale můj favorit je Tosa inu. Rada na prd, ale nutkání ti to napsat jsem mela
Moloss82

XXX.XXX.4.235
Tedysek
napsal(a):
Sice není to moloss ani zcela nekonfliktní, ale napadl mě ještě anatolsky pastevecký pes. Nejsem moc znala přes molossy, ale můj favorit je Tosa inu. Rada na prd, ale nutkání ti to napsat jsem mela
Můj sen je kangal nebo malaki, ale to je jiná liga a nejsem si jistá zda bych na takové plemeno měla psychicky.
Popíšu co mám doma já. Mám SAO, psa. Rodinu miluje-zcela určitě by všechny členy venku na prochajdě nerespektoval. Venčím běžně na volno - od mala s ním mluvím.Cizí lidi venku většinou ignoruje - když už se mu někdo nezdá a v našem případě to jsou sezoní pracovníci - vždy cizinci ( tu Rumuni, tu Bulhaři, tu Slovenští cikáni) tak to dá najevo nejdřív postojem, (ale to přijde až s věkem a už psa znám takže vím co "říká") dám hlášku, psa připnu..Na nikoho vážně nevystartoval, jen varoval - vrčením, mumláním, brbláním apod..takže si každý dal odchod. Obecně má raději ženy než muže malému děcku si troufám říct by neublížil nikdy. K těm psům - cizí fakt rád nemá, ale zase je to o výchově - takže, když nějakého potkáme nezmítá se na vodítku a dá se vcelku slušně ukočírovat a to i v případě, že si nějaký drzoun dovolí po něm vyletět..Když byl mladší - i ten lovecký pud se v něm probudil (máme tu hodně zvěře).. dvakrát se vydal za srnou, ale asi mu došlo nebo nevím, že když letí za zvěří-neví kde jsem já a už to nedělá, sám od sebe..Ovšem velmi rád mě dovede na místa, kde je třeba myslivecká nástraha, mrtvé zvíře, nějaký fuj tajbl..Říkám dovede doslova, občas musím psa poslechnout já - s tím ovšem nemám problém a troufnu si opět říct, že kdo chce takového psa i s tímto musí počítat.. Procházky s ním jsou pro mě vlastně relax a pohoda, žádný stres a oči na vrch hlavy.. Ovšem netuším jak by "poslouchal" třeba i manžela natož tatínka - přičemž je miluje.
Je to dle mého názoru spíše pes jednoho pána-nebude povelovat ani poslouchat kde koho.. No a pes je pes - fenky budou asi trochu víc (v dobrém slova smyslu) mrchy vyčůrané- což znamená trochu více "práce".
Celoročně je venku - nicméně cca do jeho jednoho roku byl s náma doma - ale takhle já to dělám s každým psem,
.Má kotec, boudu, na zahradě hlídá perfektně.Jsou samozdřejmě situace, kdy je třeba ho do toho kotce zavřít.Je naučený, nemá problém.
V neposlední řadě jsem za něj velmi ráda. Třeba jsem Vám trochu pomohla.
Moloss82

XXX.XXX.4.235
bhk
napsal(a):
Popíšu co mám doma já. Mám SAO, psa. Rodinu miluje-zcela určitě by všechny členy venku na prochajdě nerespektoval. Venčím běžně na volno - od mala s ním mluvím.Cizí lidi venku většinou ignoruje - když už se mu někdo nezdá a v našem případě to jsou sezoní pracovníci - vždy cizinci ( tu Rumuni, tu Bulhaři, tu Slovenští cikáni) tak to dá najevo nejdřív postojem, (ale to přijde až s věkem a už psa znám takže vím co "říká") dám hlášku, psa připnu..Na nikoho vážně nevystartoval, jen varoval - vrčením, mumláním, brbláním apod..takže si každý dal odchod. Obecně má raději ženy než muže malému děcku si troufám říct by neublížil nikdy. K těm psům - cizí fakt rád nemá, ale zase je to o výchově - takže, když nějakého potkáme nezmítá se na vodítku a dá se vcelku slušně ukočírovat a to i v případě, že si nějaký drzoun dovolí po něm vyletět..Když byl mladší - i ten lovecký pud se v něm probudil (máme tu hodně zvěře).. dvakrát se vydal za srnou, ale asi mu došlo nebo nevím, že když letí za zvěří-neví kde jsem já a už to nedělá, sám od sebe..Ovšem velmi rád mě dovede na místa, kde je třeba myslivecká nástraha, mrtvé zvíře, nějaký fuj tajbl..Říkám dovede doslova, občas musím psa poslechnout já - s tím ovšem nemám problém a troufnu si opět říct, že kdo chce takového psa i s tímto musí počítat.. Procházky s ním jsou pro mě vlastně relax a pohoda, žádný stres a oči na vrch hlavy.. Ovšem netuším jak by "poslouchal" třeba i manžela natož tatínka - přičemž je miluje.
Je to dle mého názoru spíše pes jednoho pána-nebude povelovat ani poslouchat kde koho.. No a pes je pes - fenky budou asi trochu víc (v dobrém slova smyslu) mrchy vyčůrané- což znamená trochu více "práce".
Celoročně je venku - nicméně cca do jeho jednoho roku byl s náma doma - ale takhle já to dělám s každým psem,
.Má kotec, boudu, na zahradě hlídá perfektně.Jsou samozdřejmě situace, kdy je třeba ho do toho kotce zavřít.Je naučený, nemá problém.
V neposlední řadě jsem za něj velmi ráda. Třeba jsem Vám trochu pomohla.
Moc děkuju za postřehy.Nechci nic uspěchat nebo se nechat unést vzhledem a pak zjistit, že to neklape.Nebojím se, že bych se s ním nedokázala sžít.Spíš mám obavu o to, jak by ho právě zvládl táta.Potřebuju, aby se psem chodil, protože ho to donutí hýbat se.Jenže tátovi je přes 60 a asi by si s povahou SAO neporadil.Na druhou stranu by SAO byl ideální.Protože rodiče stárnou a k nám na pozemek stále leze nějaká návštěva, to se mi moc nelíbí.Náš BSP lidi, které zná pustí, ale to bych chtěla změnit.Protože třeba moje tetka je jak tatar pes má dietu a ona k nám vleze a porát ho něčím cpe.A pes je pažravec.Proto chci psa, který se bude stranit všech krom blízké rodiny a zaručeně nikoho za vrata nepustí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

burunduk
napsal(a):
Napadá mě leonberger, že by pasoval. Zkuste projet povahu, vzhled.
Napadlo mě to samé...perfektní hlídač a přitom ne tak nekompromisní jako třeba kavkazan...pokud dobře vychováte, tak zvládne i tatínek...
I když není agresivní, tak svěřený pozemek určitě ohlídá, při své velikosti je schopen velmi účinně zasáhnout...dokonce myslím, že při určitém zbarvení je pro neznalé možno zaměnit s kavkazanem...

burunduk
napsal(a):
Napadá mě leonberger, že by pasoval. Zkuste projet povahu, vzhled.
Taky mne při čtení dotazu leonberger napadl...
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Rotvajler. Velký švýcarský salašnický pes. S bordeauxskými dogami mám tu zkušenost, že to je pes, který štěká, ale kouše, jen když musí, mohla by vyhovovat.

Hovawart - hlídač dvora, samostatný, silně vázaný na rodinu, přitom dobře ovladatelný a ochotně spolupracující. A ne tak těžký.
rapotacka11
napsal(a):
Šarplaninec ?
Tak určitě bych nedoporučila šarplanince tam, kde jeden člověk ho bude vychovávat a "cvičit" a jiný by mu měl velet doma, případně na procházce. Patří k pastevcům a výborným hlídačům, určitě by si všímal pouze rodiny, ale myslím, že pro zadavatelku je až moc. Taky bych se přikláněla k leonbergrovi, špatnou volbou by nemusel být ani novofundlák či landseer, do úvahy bych vzala pyrenejského horského psa či pyrenejského mastina, pokud chcete pořádného molossa. Nebo celočerný NO?
Dobrý podvečer,
máme Cane Corso i Tosa Inu. Přijeďte se nezávazně podívat a pokecat o molossech. Sme Brno - venkov ( 704 485 676 ).
..letní kožuch cca půl ročního psa... proč by takový nemohl být venku?
Moloss82

XXX.XXX.4.235
vendul
napsal(a):
..letní kožuch cca půl ročního psa... proč by takový nemohl být venku?
CC je krasavec, ale měla jsem za to, že je to pes výhradně do bytu.Jinde v diskuzi jsem vložila stejný dotaz a tam mě ukamenovali, že žádný moloss nepatří ven.Musí být prý doma.Pokud by byly mrazy nebo to vyžadoval zdravotní stav, samozřejmě by doma byl.Ale nedokážu si představit mít třeba kao nebo pyr.mastina trvale doma.V létě, když jsou otevřený dveře, tak se taky berňak přijde kouknout do kuchyně.Nebo ve velkých mrazech jsme ho brali domu, jenže on moc doma být nechce.Stepuje u dveří a kníká.
Moloss82
napsal(a):
CC je krasavec, ale měla jsem za to, že je to pes výhradně do bytu.Jinde v diskuzi jsem vložila stejný dotaz a tam mě ukamenovali, že žádný moloss nepatří ven.Musí být prý doma.Pokud by byly mrazy nebo to vyžadoval zdravotní stav, samozřejmě by doma byl.Ale nedokážu si představit mít třeba kao nebo pyr.mastina trvale doma.V létě, když jsou otevřený dveře, tak se taky berňak přijde kouknout do kuchyně.Nebo ve velkých mrazech jsme ho brali domu, jenže on moc doma být nechce.Stepuje u dveří a kníká.
Cane corso má v zimě podsadu, podobně jak třeba rotvajler a múže být s dobrou boudou venku. Z obýváku od televize by asi těžko mohl dělat to, pro co byl vyšlechtěn.
Moloss82

XXX.XXX.4.235
vendul
napsal(a):
Ještě jedna.
Nádherné zvíře.Výraz hlavy s kupírovanýma ušima je drsňacký.Ale pokud je kupírovaný tak ho neuchovní, že?
Moloss82
napsal(a):
Je to o lidech..já si teda nedovedu představit, a ani nechci, že by se mi něco takového válelo na gauči! Prostě takoví psy patří ven...když chce někdo něco do postele, ať si pořídí čivavu... Mnoho chovatelů ze psů dělá něco co nejsou.

"Prostě takoví psy patří ven...když chce někdo něco do postele, ať si pořídí čivavu... Mnoho chovatelů ze psů dělá něco co nejsou"
tak tak...jako třeba že to nejsou samotářští asociálové ale naopak vysoce sociální smečková zvířata, a zrovna CC je silně vázán na rodinu (to prosím není konkrétně k zadavatelce, ale k obecnému razantnímu prohlášení "takoví psy patří ven"...přičemž si tedy dovolím upozornit, že ne psy ale psi - pomůckou nechť je předřazení ukazovacího ti psi versus (vidím) ty psy)
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7996/kouzlo-pospolitosti/.
Žijeme dlouhá leta s fudláky a i když mne asi budou jiní kamenovat, tvrdím, že to není pes do kotce nebo sám venku. Jistě, znám rodinu, která už má druhou fenku trvale venku, momentálně pán zemřel a paní je nemocná, takže pes je prakticky stále sám. A to je to, co opravdu rádi nemají. Leon je podobná povaha. Nevím, kolik času budete moci psovi věnovat, vybírejte i podle toho. Jsou plemena opravdu strážní, která kontakt s člověkem tolik nevyžadují, ale třeba ten fudlák je opravdu rodinný pes.
napsal(a):
"Prostě takoví psy patří ven...když chce někdo něco do postele, ať si pořídí čivavu... Mnoho chovatelů ze psů dělá něco co nejsou"
tak tak...jako třeba že to nejsou samotářští asociálové ale naopak vysoce sociální smečková zvířata, a zrovna CC je silně vázán na rodinu (to prosím není konkrétně k zadavatelce, ale k obecnému razantnímu prohlášení "takoví psy patří ven"...přičemž si tedy dovolím upozornit, že ne psy ale psi - pomůckou nechť je předřazení ukazovacího ti psi versus (vidím) ty psy)
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7996/kouzlo-pospolitosti/.
No jo no, oni ti naši chudačci samotářští tam jsou 4 no... a taky maji silný teritoriální pud - potřebuji něco dělat, hídat, mapovat... vidět. Jsou velmi činorodí - a pak se ti panelákoví diví, že mají z bytu kulničku na dříví - třeba. Já se s váma dohadovat nebudu, každý ať si má svého psa kde chce...
Nejlepší jsou ty argumenty, že pes je přeci z Italie, a tam přeci není zima... tak co on tady chudáček v těch mrazek... Nejdříve by bylo fajn si něco o původu psa, o využití, atd. zjistit - než pak něco hlásat...
Taky míněno všeobecně.

vendul
napsal(a):
Je to o lidech..já si teda nedovedu představit, a ani nechci, že by se mi něco takového válelo na gauči! Prostě takoví psy patří ven...když chce někdo něco do postele, ať si pořídí čivavu... Mnoho chovatelů ze psů dělá něco co nejsou.
...nemám mastina ani KAO, ale moji pesani se se mnou v posteli válej, s čivavou fakt nechci mít nic společnýho a další pes, pravděpodobně pastevec, pokud bude mít zájem se se mnou může válet taky...ano je to o lidech, já mám ráda psy kolem sebe, tady nejde ani o tu postel, ale když chce být pes v mé společnosti, tak může...
Pes na ven je pro mě pouze ten pes, který dovnitř nechce, který raději bude "bydlet" na zahradě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Moloss82
napsal(a):
Caník je sice "pes dvora" ale rozhodně s jeho povahou je rád v blízkosti svého pána a rodiny kterou miluje a ne někde v kotci, nebo vystrčený za dveře na zahradu. Caníci jsou hodně fixovaní na člověka, samozřejmě někdo kdo psi miluje bude mít caníků doma i pět, někdo kdo je má, protože... je vykopne ven. Navíc jsou lidé co prostě doma třeba psa nechtějí, protože stále žijí v předsudku že pes do domu nepatří, ale je to hloupost, pokud já osobně nebo Vy a Vaši rodiče chcete mít psa celoročně venku a molosse, vybírejte z těch co nejsou tak fixovaní na rodinu jako CC.
Každý pes je fixovaný na svého pána.
CC má mít hustou podsadu, a né jak ty pseudo CC, co leží celý den na gaučiů když jdou ven, tak je chudáčky oblíknem, aby nezmrzli... Podívejte se k čemu byl původně CC vyšlechtěn, hlídání stáda a pod., teda, né aby ležel na gauči, na to je čivava, york, pekiňák...
Já mám celoročne venku jak CC, tak Tosa Inu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Caník je sice "pes dvora" ale rozhodně s jeho povahou je rád v blízkosti svého pána a rodiny kterou miluje a ne někde v kotci, nebo vystrčený za dveře na zahradu. Caníci jsou hodně fixovaní na člověka, samozřejmě někdo kdo psi miluje bude mít caníků doma i pět, někdo kdo je má, protože... je vykopne ven. Navíc jsou lidé co prostě doma třeba psa nechtějí, protože stále žijí v předsudku že pes do domu nepatří, ale je to hloupost, pokud já osobně nebo Vy a Vaši rodiče chcete mít psa celoročně venku a molosse, vybírejte z těch co nejsou tak fixovaní na rodinu jako CC.
Vážená, pes venku neznamená nutně pes, nudící se v malém kotci. Naše cc je na zahradě puštěná se čtyřma kámoškama, dohlíží na slepice, hlídá co se kde šustne a odpoledne jde s náma na prochajdu. Chudák venkovní pes. Díky takovým peudomilovníkům je většina dříve kvalitních pracovních plemen tam, kde je. Zadavatelko s chutí běžte do CC, budete mít ůžasného hlídače i mazla. Pozor na výběr chovatele. Hodně štěstí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Vendul, Shigeru a haculus domesticus taky určitě víte, že CC je zrovna ten pes, kterýmu jsou ostatní psi šumák a je závislí na pánovi, ne jednou je doloženo, že pokud CC umřel parťák pes tak to nebral tak dramaticky jako když by přišel o pána. O CC mám nastudováno mnoho a mnoho a mnoho. Já jen že já osobně bych si nevzala štěně od chovatele co má psy v kotci a věnuje se jim max tak, že je uchovní a tím to hasne. Radši si vezmu štěně od psů co žijí v bytě, jsou stále v kontaktu s pánem a štěňata totéž, nikdy bych si nevzala štěně které je někde v nějaké bedně v komoře, šopě či kotci. S kecama typu, je to "drsňácky" mamlas co má být za bránou a budit respekt...pokud si pro tohle lidi pořizují CC ( a nejen je, ale i pitbully a AD a jiná podobná plemena...) měli by se zamyslet nad svým sebevědomím, jestli si náhodou nehoní někde ego, jakože "joo já mám kupírovaný drsňácký CC". A jsem si jistá, že hromada lidí co má CC i přímo v bytě s nimi dělají třeba obrany a nebo jiné vyžití a pes se pak má mnohem lépe, než že jen pobíhá z jednoho rohu zahrady do druhého. Jinak naši psi jsou jaro-podzim taky venku, ale pokud jsme doma, jsou s námi a je fuk jestli je to zrovna na zahradě nebo v obýváku. V zimě jsou doma, ne proto že by byla chudinkám zima, ale proto, že mám ráda kontakt se psy, ráda se jich dotýkám a jsem v jejich blízosti, protože v zimě těžko budu dělat něco na zahradě, pobyt venku se stenčí na procházku a konec a to je opravdu boží život pro psa...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vendul, Shigeru a haculus domesticus taky určitě víte, že CC je zrovna ten pes, kterýmu jsou ostatní psi šumák a je závislí na pánovi, ne jednou je doloženo, že pokud CC umřel parťák pes tak to nebral tak dramaticky jako když by přišel o pána. O CC mám nastudováno mnoho a mnoho a mnoho. Já jen že já osobně bych si nevzala štěně od chovatele co má psy v kotci a věnuje se jim max tak, že je uchovní a tím to hasne. Radši si vezmu štěně od psů co žijí v bytě, jsou stále v kontaktu s pánem a štěňata totéž, nikdy bych si nevzala štěně které je někde v nějaké bedně v komoře, šopě či kotci. S kecama typu, je to "drsňácky" mamlas co má být za bránou a budit respekt...pokud si pro tohle lidi pořizují CC ( a nejen je, ale i pitbully a AD a jiná podobná plemena...) měli by se zamyslet nad svým sebevědomím, jestli si náhodou nehoní někde ego, jakože "joo já mám kupírovaný drsňácký CC". A jsem si jistá, že hromada lidí co má CC i přímo v bytě s nimi dělají třeba obrany a nebo jiné vyžití a pes se pak má mnohem lépe, než že jen pobíhá z jednoho rohu zahrady do druhého. Jinak naši psi jsou jaro-podzim taky venku, ale pokud jsme doma, jsou s námi a je fuk jestli je to zrovna na zahradě nebo v obýváku. V zimě jsou doma, ne proto že by byla chudinkám zima, ale proto, že mám ráda kontakt se psy, ráda se jich dotýkám a jsem v jejich blízosti, protože v zimě těžko budu dělat něco na zahradě, pobyt venku se stenčí na procházku a konec a to je opravdu boží život pro psa...
Jinak naši psi jsou jaro-podzim taky venku, ale pokud jsme doma, jsou s námi a je fuk jestli je to zrovna na zahradě nebo v obýváku. V zimě jsou doma, ne proto že by byla chudinkám zima, ale proto, že mám ráda kontakt se psy, ráda se jich dotýkám a jsem v jejich blízosti, protože v zimě těžko budu dělat něco na zahradě, pobyt venku se stenčí na procházku a konec a to je opravdu boží život pro psa...
Mám to stejně jako vy a nemyslím si, že pes, který žije s rodinou v domě nebo bytě musí být pobytem doma "poškozeni"...přesně, pokud budu celej den na zahradě, tak tam pesani jsou se mnou, ale jakmile jdu domů, tak už mažou taky, nejde ji o to jestli jsou doma nebo venku, chtějí být ve společnosti svých lidí...

haculus domesticus
napsal(a):
Vážená, pes venku neznamená nutně pes, nudící se v malém kotci. Naše cc je na zahradě puštěná se čtyřma kámoškama, dohlíží na slepice, hlídá co se kde šustne a odpoledne jde s náma na prochajdu. Chudák venkovní pes. Díky takovým peudomilovníkům je většina dříve kvalitních pracovních plemen tam, kde je. Zadavatelko s chutí běžte do CC, budete mít ůžasného hlídače i mazla. Pozor na výběr chovatele. Hodně štěstí.
Neodsuzuju, jaký režim s pesama máte vy, nepřijde mi na tom nic strašného, ale přeci jen proto, že vy máte "venkovní" psy to není jediné a správné řešení...2x jsem se "pokoušela" mít venkovního psa a 2x skončil pes doma, ne proto, že by to nezvládl pes, ale protože mě to tak víc vyhovuje a pes si to vysloveně užívá a takových nás je víc...samozřejmě pokud by se mnou doma být nechtěl, tak ho nebudu lámat přes koleno, všichni moji pesani mají neomezený přístup na zahradu...dokonce i teď, když tohle píšu leží pesani u mě v obýváku, přestože je barák dokořán a mohli by ležet na dvoře...dle vás by to bylo v pořádku v případě, že by to byla čivava a já stále nechápu důvod, proč takové "privilegium" trávit veškerý čas s páníkem má mít pouze malý pes...mám křížence BSP a bernardýna...totální závisláci na svých lidech (což je vícero velkých plemen, znám dvě CC, obě v domě se zahradou, obě ve stejném režimu jako mám já a obě jsou defakto páníkům furt za zadkem i když by mohli čučet sami na zahradě
Dříve kvalitní pracovní plemena nejsou tam, kde jsou kvůli takovým "pseudomilovníkům" psů jako jsem já, sama jsem měla NO a irského setra a myslím, že oba psi netrpěli tím, že nespí venku v boudě, ale doma na gauči...když je člověk schopen takovému psovi nabídnout odpovídající zaměstnání, tak je to dle mého prostě buřt...
Myslím, že pracovní plemena doplatila na honbu za """dokonalým""" exteriérem, sama preferuji u psů hlavně funkčnost a zdraví, ale i dnes se pesani chovají v pracovních liniích, tak snad to nepude do kopru úplně...
Pak je taky otázkou, jak udržet původní zaměření některých plemen...jak tady v ČR budu s argentinskou dogou lovit kance, jak tady v ČR nechám smečku kavkazanů hlídat v horách ovce atd atd, prostě některým psům je nutno najít náhradní práci...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
inusanka
napsal(a):
Já mám taky psa proto, že potřebuji jeho kontakt, stejně tak kočky. Ty chodí ven jak se jim líbí, pes od jara do podzimu, jinak musíme dělat dveřníky. I v noci čuba spí se mnou v posteli, byť by mohla být venku. Zřejmě nám to tak vyhovuje oběma.
Však právě kdyby lidi dali svým psům vybrat ještě by hleděli, jak chce být pes doma, když je vykopnou ven, tak psům nezbyde nic jiného než tam být a páník si myslí, jak jsou psi spokojení a završí to větou, "však jsou šťastní, dívejte jak mě při příchodu na zahradu vítají"...