GDenny

XXX.XXX.60.1
Dobrý den,
Chtěl bych udělat takovou menší diskuzi o tom co vám ve zverimexech chybí, vadí a naopak co se vám líbí. Nebudu chodit kolem horké kaše. Zakládám ve svých 22 letech menší petshop a zajímal by mě pohled více lidí na věc, abych se vyvaroval co nejvíce možných chyb. Za každý příspěvek děkuji.
Nelíbí se mi nemocná zvířata na prodej, bez péče a původu.
Řekla bych, že záleží na každém, třeba i podle zvířete, vyhledávám zverimexi, kde je velký výběr pro psy (obojky různých velikostí, vodítka různých druhů a velikostí, atd..). Ráda vidím petshop s mrazakem na syrové maso (řekla bych, že teď už je to celkem časté). Líbí se mi, když petshop propaguje kvalitní granule, když vidím petshop, kde mi nabízejí Royal canin, když jdu pro obojek, tak se mi to nelíbí.
Mám ráda ochotnou obsluhu a vstřícné ceny.
Edit: ještě mám ráda, když petshop nabízí přírodní věci - sušené uši atd.. místo kostí z buvolí kůže, mám ráda, když tomu prodavač rozumí a neviděl zvíře jen na obrázku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Třeba zásoba kovových náhubků (normálních i těch černých pogumovaných) s možností je na psovi vyzkoušet je něco, co rozhodně občas hledám já (ideálně bez toho, aby mi prodavačka vnucovala nesedící příliš malé kusy) :)
Majitelé malých psíčků mají často v obchodech velký výběr, kdežto člověk s velkým psem aby vše objednával na netu. Třeba psí bundu bych ráda psovi nejprve vyzkoušela, než ji koupím, ale od určité velikosti už ve zverimexech nic moc nebývá. Takže třeba nějaký vzorový sortiment psích bund, sportovních postrojů, a podobně, i pro větší psy.
Mrazák na maso určitě také pomůže, s nějakým základním masem a třeba možností pro zákazníky objednat si nějaké maso na přání (+ základní barfovací doplňky, jako je losoovej olej, pivovarský kvasnice, apod.).
GDenny
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych udělat takovou menší diskuzi o tom co vám ve zverimexech chybí, vadí a naopak co se vám líbí. Nebudu chodit kolem horké kaše. Zakládám ve svých 22 letech menší petshop a zajímal by mě pohled více lidí na věc, abych se vyvaroval co nejvíce možných chyb. Za každý příspěvek děkuji.
Záleží kde si ho budete zakládat - osobně bych prošla konkurenční obchody v okoli, abych nabídla zákazníkům něco jineho - něco, co v okoli chybí. At už pořádné obojky, vodítka, kosiky, mrazene maso, kvalitnější značky granuli pro psy a kočky, to samé kvalitnější konzervy, atd. Sušené maso pro psy místo barevných tycinek, atd. Proste jít naproti víc přirozené stravě psu a koček... u ostatních zvířat taky tak - ne směsi hýřící barvami, ale kvalitní směsi za přijatelné ceny ( ano, fakt se daji najít a moc zverimexu je nevede).
Jinak ja osobně nějak už nemusím prodej živých zvířat krom rybiček, apod. Těm se snad v tom akváriu nic neděje... ale morče v malé kleci, apod. mi fakt vadí...
Nelíbí se mi nepořádek a prach. Hromady věcí chaoticky přes sebe mezi chuchvalci prachu "jó, tady to někde bude", spíš míň než víc, možnost třeba doobjednat, mít přehled.
Šváby a cvrčky u kasy prosím ne. Mně to nevadí, vadí mi ti lidi, kterým to vadí.
Čeho není nikdy dost (z mého pohledu :
Náhubky na vyzkoušení.
Lopatičky na kočičí substrát.
napsal(a):
Třeba zásoba kovových náhubků (normálních i těch černých pogumovaných) s možností je na psovi vyzkoušet je něco, co rozhodně občas hledám já (ideálně bez toho, aby mi prodavačka vnucovala nesedící příliš malé kusy) :)
Majitelé malých psíčků mají často v obchodech velký výběr, kdežto člověk s velkým psem aby vše objednával na netu. Třeba psí bundu bych ráda psovi nejprve vyzkoušela, než ji koupím, ale od určité velikosti už ve zverimexech nic moc nebývá. Takže třeba nějaký vzorový sortiment psích bund, sportovních postrojů, a podobně, i pro větší psy.
Mrazák na maso určitě také pomůže, s nějakým základním masem a třeba možností pro zákazníky objednat si nějaké maso na přání (+ základní barfovací doplňky, jako je losoovej olej, pivovarský kvasnice, apod.).
Plné souhlasím. Vážně na velké psy ( 30 kg a víc) se shání v kamenných obchodech věci blbě s to i v Praze ( no, tam možná především). Pro pogumovany košík od Gappay jsem jela na doporučení přes půl Prahy, nikde nebyl k sehnání.
GeorgeD

XXX.XXX.60.1
lavacca
napsal(a):
Záleží kde si ho budete zakládat - osobně bych prošla konkurenční obchody v okoli, abych nabídla zákazníkům něco jineho - něco, co v okoli chybí. At už pořádné obojky, vodítka, kosiky, mrazene maso, kvalitnější značky granuli pro psy a kočky, to samé kvalitnější konzervy, atd. Sušené maso pro psy místo barevných tycinek, atd. Proste jít naproti víc přirozené stravě psu a koček... u ostatních zvířat taky tak - ne směsi hýřící barvami, ale kvalitní směsi za přijatelné ceny ( ano, fakt se daji najít a moc zverimexu je nevede).
Jinak ja osobně nějak už nemusím prodej živých zvířat krom rybiček, apod. Těm se snad v tom akváriu nic neděje... ale morče v malé kleci, apod. mi fakt vadí...
Předem děkuji všem za obsáhlé odpovědi. Tyhle zkušenosti jsou vážně cenné. Abych odpověděl zhruba co tady pišete, tak souhlasím se vším a mám i já obdobné názory např. výběr oblečků, kšírů, obojků pro větší plemena s tímto případem se dokaži ztotožnit jelikož jsem majitel ČSV a najít něco na vyzkoušení v krámu není opravdu žádná legrace. Samozřejmě nemůžu vypustit do světa moje "marketingové plány", ale výhodu obracím v to, že u nás ve měste je jen jedna konkurence. Zhruba na 23m se pohybuje jediný rusky mluvící pán, který má v sortimentu pouze pamlsky, a sacky na psí exkrement a kockolit. Ještě jednou obrovské díky.
Andrýsek3
napsal(a):
Nelíbí se mi nemocná zvířata na prodej, bez péče a původu.
Řekla bych, že záleží na každém, třeba i podle zvířete, vyhledávám zverimexi, kde je velký výběr pro psy (obojky různých velikostí, vodítka různých druhů a velikostí, atd..). Ráda vidím petshop s mrazakem na syrové maso (řekla bych, že teď už je to celkem časté). Líbí se mi, když petshop propaguje kvalitní granule, když vidím petshop, kde mi nabízejí Royal canin, když jdu pro obojek, tak se mi to nelíbí.
Mám ráda ochotnou obsluhu a vstřícné ceny.
Edit: ještě mám ráda, když petshop nabízí přírodní věci - sušené uši atd.. místo kostí z buvolí kůže, mám ráda, když tomu prodavač rozumí a neviděl zvíře jen na obrázku.
Přesně tak nějak. A ještě doplním, že mě by velmi potěšily pamlsky pro alergiky tj. hlavně sušené maso a vnitřnosti ne jen těch klasických tří druhů (vepřové, hovězí, kuřecí). Myslím, že v dnešní době počet psích alergiků přibývá a spousta lidí by to ocenila. Záleží tedy v jak velkém jste městě a jaké psy v okolí lidé mají.
GeorgeD

XXX.XXX.60.1
Iliena
napsal(a):
Přesně tak nějak. A ještě doplním, že mě by velmi potěšily pamlsky pro alergiky tj. hlavně sušené maso a vnitřnosti ne jen těch klasických tří druhů (vepřové, hovězí, kuřecí). Myslím, že v dnešní době počet psích alergiků přibývá a spousta lidí by to ocenila. Záleží tedy v jak velkém jste městě a jaké psy v okolí lidé mají.
Jedná se o část Prahy s obrovským přístupem k přírodě. Nachází se zde obora kam zavítá velké množství psích páníčků různých plemen od jokšíru přes stafordy po Argentinské dogy. Děkuji za příspěvek a určitě si udělám poznámku. :).
Mě nebaví pořád dokola stejný sortiment.. pořád jen Trixie, Karlie v primárním sortimentu.. chybí mi norské postroje, kvalitní široké obojky, dobré hračky..
Vadí mi masa s glycerinem a sorbitolem, všude hnusné Rasco, Let´s Bite, atd.
Pořád dokola opakující se značky jak konzerv, tak granulí.
lavacca
napsal(a):
Mě osobně teda hodně vadí bojovnice naňahňané v kelímkách nebo litrových bettárkách. To mě od nákupu čehokoliv odradí spolehlivě. Nedej Bože, když se optám prodavače, jak takovou rybu chovat a on se mě ten dvoulitrový plastový nesmysl pokusí nacpat.
GDanny

XXX.XXX.60.1
impact
napsal(a):
Mě osobně teda hodně vadí bojovnice naňahňané v kelímkách nebo litrových bettárkách. To mě od nákupu čehokoliv odradí spolehlivě. Nedej Bože, když se optám prodavače, jak takovou rybu chovat a on se mě ten dvoulitrový plastový nesmysl pokusí nacpat.
Samozřejmě vaše rozhořčení je na místě avšak ve volné přírodě konkrétně v asii se vyskytují v rýžových plantážích a "kalužích" tohle je pro ní těžký luxus. Samozřejmě jsem také nároru, že plastová betariu typu 2l plast nejsou pro spokojený život rybky uplně vhodné. Mě spíš zaráží obrovské zrcadlo na zadní straně těchto betarií kdy rybka svádí nekonečný boj sama se sebou.
jolyha

XXX.XXX.229.101
GDanny
napsal(a):
Samozřejmě vaše rozhořčení je na místě avšak ve volné přírodě konkrétně v asii se vyskytují v rýžových plantážích a "kalužích" tohle je pro ní těžký luxus. Samozřejmě jsem také nároru, že plastová betariu typu 2l plast nejsou pro spokojený život rybky uplně vhodné. Mě spíš zaráží obrovské zrcadlo na zadní straně těchto betarií kdy rybka svádí nekonečný boj sama se sebou.
Dnes jsem koukala na leták z petcentra. Nabízejí plovoucí zrcátko pro betty a u toho věta typu, že je to proti tomu aby se rybka nudila !?! málem jsem šla do kolen. Jasně, způsobím rybě permanentní stres z konkurence aby se chudinka přestala nudit. Na vraždu.
Jinak určitě bych uvítala náhubky i na malé psy a možnost vyzkoušení. Kamarádka shání košík na shiba inu už dva měsíce, zatím neúspěšně. Míst kde by se dalo vyzkoušet je minimum, chce klasický kovový, protože ty plastové už zkoušela snad všechny a žádný nesedí jak by měl. Já sháněla před časem náhubky na naše "krysopsy" a koukali na mě jak na blázna na co že chci košík. Beru to, že pokud je v přepravních podmínkách psáno, že pes má mít náhubek, tak ho má mít i pes krysoidní velikosti. Ale občas se to prodavačům blbě vysvětluje. Nakonec jsme spáchali provizorní podomácku vyrobené náhubky, nesehnali jsme. Jen kožené "návleky" na čumec, kde si pes rozhodně normálně zívnout nemůže. A uvařit si psa v náhubku rozhodně nehodlám. Takže vypadají jako ufo, ale mhd cestujeme fakt jen sem tam, jsem na to už moc pohodlná, tak to musí zatím stačit.
Úplně bych se vyhl jakýmkoliv živým zvířatům. Já jako skutečný milovník zvířat do takových obchodů vůbec nechodím. To je pak otázka kam chcete svůj obchod směřovat, je dost dobře možné, že když budete prodávat namonožené křečky za 30, - a deset kilo psích granulí za 120, - tak vám lidi ruce utrhnout, sedět vám tam může nějaký brigádník. Nebo můžete prodávat kvalitu, ale cenami se musíte blížit těm internetovým, pak je otázka kolik lidí bude takové věci chtít. Samozřejmostí musí být schopnost skutečně poradit a mít o sortimentu nějaký přehled, být schopná věci doobjednat, sehnat "nesehnatelné"... Teď mě napadá, že třeba koňáci jezdí nakupovat do zahraničí kvůli širokému sortimentu. Nevím, jestli funguje něco takového i u pejskařů, kdyby ano, tak prodej něčeho takového. Viz. diskuze o bezpečnostních pásech zde na ifauně.
GDanny
napsal(a):
Víte, jaké ta rýžoviště mají rozlohu a kolik místa si tam zabere jeden samec? To, co se mi tu snažíte nakukat je právě obecně rozšířený blud. Nevím, jak Vy, ale bojovnice už nějakou dobu chovám a podobné osloviny jako argument fakt neberu.
jolyha

XXX.XXX.229.101
impact
napsal(a):
Víte, jaké ta rýžoviště mají rozlohu a kolik místa si tam zabere jeden samec? To, co se mi tu snažíte nakukat je právě obecně rozšířený blud. Nevím, jak Vy, ale bojovnice už nějakou dobu chovám a podobné osloviny jako argument fakt neberu.
Ježkovy voči, vy furt musíte proti něčemu protestovat? Kopíruju sem radši ještě jednou co tam zadavatel píše:
Samozřejmě jsem také nároru, že plastová betariu typu 2l plast nejsou pro spokojený život rybky uplně vhodné.
Což znamená, že chov ryb v něčem podobném též neschvaluje, ne? Každý samec si na tom rýžovišti zabere takovou plochu na jakou "má". Menší, větší, některý samec souboj s konkurencí nepřežije vůbec. Ale to je příroda. Pokud zadavatel rovnou píše, že ty pidi nádrže neschvaluje, je fakt nutné do něj rýpat?
impact
napsal(a):
Tak ty mají běžně snad jen v PetCentru, jinde jsem je neviděla... myslela jsem běžné druhy v přiměřeném akváriu.
jolyha
napsal(a):
Ježkovy voči, vy furt musíte proti něčemu protestovat? Kopíruju sem radši ještě jednou co tam zadavatel píše:
Samozřejmě jsem také nároru, že plastová betariu typu 2l plast nejsou pro spokojený život rybky uplně vhodné.
Což znamená, že chov ryb v něčem podobném též neschvaluje, ne? Každý samec si na tom rýžovišti zabere takovou plochu na jakou "má". Menší, větší, některý samec souboj s konkurencí nepřežije vůbec. Ale to je příroda. Pokud zadavatel rovnou píše, že ty pidi nádrže neschvaluje, je fakt nutné do něj rýpat?
Proč jste vynechala tu část, že je podle něj pro ně kelímek těžký luxus?
GDanny napsal(a):
Samozřejmě vaše rozhořčení je na místě avšak ve volné přírodě konkrétně v asii se vyskytují v rýžových plantážích a "kalužích" tohle je pro ní těžký luxus.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Promluvim trosku za hadare. Zdrave krmne hlodavce v cenove dostupne relaci. Na psy a kocky je vsude tuna veci ale na hady a plazy jen par predrazenejch smejdu viz terarko exoterra a jinak nic. Najit misky na vodu prp velke hady co nedokazou prevrhnout je nemozna vec. Ale dejme tomu tohle tam neni treba tak akutne. Ovsem ti hlodavci by me pptesili neb dnes ma hada hafo lidi a kolikrat je problem sehnat ve zveraci hlodavce pozadovane velikosti a kdyz tak je to nemocne se svrabem a nebo tak predrazene az to neni pekne. Vetsinou ten co ma jednoho sezene. Ten co vic bud chova sam, nakupuje zasoby na burzach nebo horko tezko hleda v dojezdovce nekoho kdo ma chov a pravidelne prodava. Pokud bydlite nekde kde jsou hadi doma raritou toto odpada. Co bych mohla zminit posledni leta roste obliba jezku ale sehnat tulipytliky domecky kolotoce ci hracky vhodne pro jezka je nemozna vec, stejne jako specielni jezci granule atd
Takze za me zakladni nabidka mysi a potkanu ideal.
jolyha

XXX.XXX.229.101
impact
napsal(a):
Proč jste vynechala tu část, že je podle něj pro ně kelímek těžký luxus?
GDanny napsal(a):
Samozřejmě vaše rozhořčení je na místě avšak ve volné přírodě konkrétně v asii se vyskytují v rýžových plantážích a "kalužích" tohle je pro ní těžký luxus.
Protože na to navazuje část, kde píše že neschvaluje nejen kelímky, ale ani ty 2litrové nádrže... Pro některého konkrétního méně "bojovného či výkonného" samce to v podstatě luxus být může. Protože v té přírodě skončí mrtvý, zabitý svým sokem. Takže bráno do detailu - pro toho co by ve volné přírodě podlehl konkurenčnímu boji to luxus je. A pokud je dále napsáno, že s tímto způsobem chovu zadavatel nesouhlasí, tak tím asi chce říct i něco víc než řekl tou předcházející větou, chce na ni navázat a rozvinout myšlenku. Alespoň jsem myslela, že tak to v češtině běžně chodí...
jolyha
napsal(a):
Protože na to navazuje část, kde píše že neschvaluje nejen kelímky, ale ani ty 2litrové nádrže... Pro některého konkrétního méně "bojovného či výkonného" samce to v podstatě luxus být může. Protože v té přírodě skončí mrtvý, zabitý svým sokem. Takže bráno do detailu - pro toho co by ve volné přírodě podlehl konkurenčnímu boji to luxus je. A pokud je dále napsáno, že s tímto způsobem chovu zadavatel nesouhlasí, tak tím asi chce říct i něco víc než řekl tou předcházející větou, chce na ni navázat a rozvinout myšlenku. Alespoň jsem myslela, že tak to v češtině běžně chodí...
To má ohromnou logiku. Psi by taky v přírodě nepřežili všichni a spousta z nich by nepřežila konkurenční boje. Takže když si pořídím psa a zavřu ho do klece prakticky na trvalo, je to pro něj v podstatě luxus, protože třeba v přírodě by stejně nepřežil. Logika stejná, akorát ťuťu pejskovi se přece nesmí ubližovat a musí mít pohyb a práci odpovídající plemeni, ale blbá ryba se zavře do kelímku, protože je to pro ni luxus!
jolyha

XXX.XXX.229.101
impact
napsal(a):
To má ohromnou logiku. Psi by taky v přírodě nepřežili všichni a spousta z nich by nepřežila konkurenční boje. Takže když si pořídím psa a zavřu ho do klece prakticky na trvalo, je to pro něj v podstatě luxus, protože třeba v přírodě by stejně nepřežil. Logika stejná, akorát ťuťu pejskovi se přece nesmí ubližovat a musí mít pohyb a práci odpovídající plemeni, ale blbá ryba se zavře do kelímku, protože je to pro ni luxus!
Umíte si prosím přečíst celý text až do konce a pochopit jeho věty v souvislostech? Jak jsem psala, v češtině jedna věta rozvíjí druhou. Proč odpovídáte na jednu větu vytrženou z kontextu a ne na význam celého textu - když ten je jiný než význam té jedné věty? Takhle se fakt nemá smysl o něčem dohadovat. Vždyť zadavatel tam psal, že ani kelímky, ani dvoulitrové nádrže NESCHVALUJE. Jenže to byste musela pochopit smysl celého textu, ne z něj vyrvat jen jednu větu, (která je následně rozvíjena), a tu papouškovat do zblbnutí. Myslím, že zrovna já jsem tu naopak jedna z těch, které rozhodně nestaví psa někam výš než jsou ostatní živočišné druhy a fakt si nemyslím, že pes je nějaký extra special druh, který by jako jediný měl mít VIP zacházení.
Pokud budete mít potřebu do mě rýt, tak prosím do významu celého textu, ne do věty vypreparované z kontextu. Díky.
jolyha
napsal(a):
Umíte si prosím přečíst celý text až do konce a pochopit jeho věty v souvislostech? Jak jsem psala, v češtině jedna věta rozvíjí druhou. Proč odpovídáte na jednu větu vytrženou z kontextu a ne na význam celého textu - když ten je jiný než význam té jedné věty? Takhle se fakt nemá smysl o něčem dohadovat. Vždyť zadavatel tam psal, že ani kelímky, ani dvoulitrové nádrže NESCHVALUJE. Jenže to byste musela pochopit smysl celého textu, ne z něj vyrvat jen jednu větu, (která je následně rozvíjena), a tu papouškovat do zblbnutí. Myslím, že zrovna já jsem tu naopak jedna z těch, které rozhodně nestaví psa někam výš než jsou ostatní živočišné druhy a fakt si nemyslím, že pes je nějaký extra special druh, který by jako jediný měl mít VIP zacházení.
Pokud budete mít potřebu do mě rýt, tak prosím do významu celého textu, ne do věty vypreparované z kontextu. Díky.
V tom případě opravdu nechápu, proč si od začátku rozhovoru stále dokola preparujete jen jednu větu, a to Vždyť zadavatel tam psal, že ani kelímky, ani dvoulitrové nádrže NESCHVALUJE. Sama nereagujete na celý souvislý text, ale pořád dokola to papouškujete jako kafemlejnek. Irituje Vás, když se snažíte být chytrá a všechny okolo poučovat a někdo Vám naprosto jednoduše nastaví zrcadlo Vašeho jednání? A ani na minutku Vás nenapadlo, že jen kopíruji Váše nesmyslné osočování. Tak se nad tím zamyslete.
jolyha

XXX.XXX.229.101
impact
napsal(a):
V tom případě opravdu nechápu, proč si od začátku rozhovoru stále dokola preparujete jen jednu větu, a to Vždyť zadavatel tam psal, že ani kelímky, ani dvoulitrové nádrže NESCHVALUJE. Sama nereagujete na celý souvislý text, ale pořád dokola to papouškujete jako kafemlejnek. Irituje Vás, když se snažíte být chytrá a všechny okolo poučovat a někdo Vám naprosto jednoduše nastaví zrcadlo Vašeho jednání? A ani na minutku Vás nenapadlo, že jen kopíruji Váše nesmyslné osočování. Tak se nad tím zamyslete.
Ale jo, reaguju na celý souvislý text, což vy asi nechápete. Smysl první věty je jiný než smysl celého textu. Nereaguju na jednu větu, ale na význam textu. Pokud něco takového nejste s to pochopit, těžko s tím něco udělám. Zamyslela jsem se. Jak nad sebou, tak nad vámi. Máte rýpavou, fajn, vaše věc. Takže nemá cenu již více reagovat. Buď vás to časem přejde nebo třeba taky nee.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Líbí se mi zverimex kde je vzdělaný personál, kde vědí o potřebách zvířat, kde nemají papoušky v pidi klecích, hlavně žaky , vadí mi nemocné akvarijní rybičky a plovoucí jejich mrtví kámoši poletující ve víru vzduchových bublin. Vadí mi smrad a lezoucí hmyz (cvrči a kobylky) co prchly z přepravek, to je pro mě infarkt protože fakt nesnáším hmyz mám ráda zverimex kde jde vidět že prodavači milují zvířata, mají k nim blízko a dokáží poradit, popřípadě lidem i koupi vymluvit, pokud zjsití že kupujícíc nabízí pro zvíře nevyhovující podmínky a ne za každou cenu prodat. Jsme z malého města a byla jsem ve zveráku max petshop, super zoo atd...nevím zda to tam je či ne, ale bylo by super, kdyby u každého zvířete byla cedulka s infomracemi (název zvířete, odkud pochází, minimální velikost klece-nádrže, krmivo, noční/denní tvor, kolikati se dožívá, teritoriální/míromiluvné..., u papoušků a jiných zvířat doplněno, nutný koždodenní pobyt mimo klec atd atd, co nejvíce infomrací podat potencionálnímu zájemci).
Co by se mi líbilo ve zveráči :No jak už tu bylo řečeno, výběr kvalitních krmiv a pamlsků (pro kočky i psy), mrazák s masem a doplňky pro BARF, výběr obojků, náhubků a vodítek pro malý i velký psy, výběr hraček, výběr potřeb pro výcvik... Potřeby pro kočky: steliva, hračky, škrabadla .
Leaver

XXX.XXX.49.1
shavoid
napsal(a):
Mě nebaví pořád dokola stejný sortiment.. pořád jen Trixie, Karlie v primárním sortimentu.. chybí mi norské postroje, kvalitní široké obojky, dobré hračky..
Vadí mi masa s glycerinem a sorbitolem, všude hnusné Rasco, Let´s Bite, atd.
Pořád dokola opakující se značky jak konzerv, tak granulí.
Tak po 20lete zkušenosti ve sve prodejne krmiv a chovatelských potřeb mohu s klidným svědomím říci, že i když mám na výběr stovky obojku, vodítek pamlsku i krmiv za luxusní ceny, tak nakonec vetšina z Vás pohodlných si stejně vše kupujete na drahých eshopech a pak se chodí vyplakat na net, jak není výběr a vše drahe, to nesmíte lézt do prodejen typu petcenter, superzoo a jim podobných...
Tedysek

XXX.XXX.13.8
jolyha
napsal(a):
Dnes jsem koukala na leták z petcentra. Nabízejí plovoucí zrcátko pro betty a u toho věta typu, že je to proti tomu aby se rybka nudila !?! málem jsem šla do kolen. Jasně, způsobím rybě permanentní stres z konkurence aby se chudinka přestala nudit. Na vraždu.
Jinak určitě bych uvítala náhubky i na malé psy a možnost vyzkoušení. Kamarádka shání košík na shiba inu už dva měsíce, zatím neúspěšně. Míst kde by se dalo vyzkoušet je minimum, chce klasický kovový, protože ty plastové už zkoušela snad všechny a žádný nesedí jak by měl. Já sháněla před časem náhubky na naše "krysopsy" a koukali na mě jak na blázna na co že chci košík. Beru to, že pokud je v přepravních podmínkách psáno, že pes má mít náhubek, tak ho má mít i pes krysoidní velikosti. Ale občas se to prodavačům blbě vysvětluje. Nakonec jsme spáchali provizorní podomácku vyrobené náhubky, nesehnali jsme. Jen kožené "návleky" na čumec, kde si pes rozhodně normálně zívnout nemůže. A uvařit si psa v náhubku rozhodně nehodlám. Takže vypadají jako ufo, ale mhd cestujeme fakt jen sem tam, jsem na to už moc pohodlná, tak to musí zatím stačit.
Četla jsem návod u toho plovoucího zrcátka a píšou že se dá do vody na max 30min. Jednou denně pokud je betak sám v akva. Je to lepší než prodat akva se zrcadlovou stěnou, pokud si někdo nenechá vymluvit, že to je zbytečné.
Tedysek

XXX.XXX.13.8
My chodíme do míšního superzoo. Velká obdoba petcentra, ale jelikož si zvladnem sami přečíst zadní stranu obalu, tak si tam chodím především popovídat. Psům sušené smrady a jednou za měsíc pro žrádlo. Bohužel nemáme čas jako normální pracující čekat doma na balíček, tak si připlatíme. Já si na zverimexu vážím, když sezenu své granule velké i střední, když mají kvalitní konzervy za normální cenu, sem tam shanim reflexní vestu, keramickou misku a granuloidni pamlsky (do plnících hraček). Taky je fajn když mi dokážou něco objednat. Teď už dlouho shanime obojek s držátkem a nový gapay postroj a bohužel nikde to nemaj. Jedná z nesporných výhod je pro mě když personál pozná kdy se zákazníkem souhlasit a kdy ho poučit. A hlavně, své zákazníky si pamatovat. :).

Je to různé, někde to mají předražené, jinde prodávají nemocná zvířata.Jinak je i důležitá přehlednost a aby prodávající věděl co prodává.Stalo se nám i to že jsme koupili zavšivené morče, či celý pytel zkažených psích granulí atd, nejhorší je že plno lidí to dnes provozuje kvůli prachům, ne s citem, rozumem a láskou