Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

..........

4.4.2017 22:05
..........

XXX.XXX.181.40

Dobrý den, mám 7 měsíční fenku Boxera a dnes začala poprvé hárat. Bohužel schodou okolností máme jet 22.4 na první výstavu. Myslíte že je to možné?

4.4.2017 22:16
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

.......... napsal(a):
Dobrý den, mám 7 měsíční fenku Boxera a dnes začala poprvé hárat. Bohužel schodou okolností máme jet 22.4 na první výstavu. Myslíte že je to možné?

Bude 18den hárání, měla byste zůstat. doma.

5.4.2017 05:35
AmyOva

XXX.XXX.49.154

To uvidíte jak bude hárání vypadat. V 7.měsících a k tomu větší plemeno - to může klidně hárat pouze pár dní, ještě nemusí mít standardní délku +-21 dní.
Takže bych se rozhodla až těsně před výstavou. Poplatek vám stejně nikdo nevrátí, tak ji odhlašovat nemusíte

5.4.2017 09:30
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Ja by som išla. Pravdepodobne už bude po háraní ale ak aj nie tak kúpte sprej na háravé feny, pred výstavou ju nasprejujte a zbytočne moc sa nemotajte medzi psami. Keď ju dáte niekde bokom a vyberiete len do kruhu tak to všetci účastníci v pohode zvládnu a neprídete o výstavný poplatok. Rátajte však s tým, že sa fenka môže chovať inak ako obvykle - byť citlivejšia, náladová, nesústredená..

Tedysek

5.4.2017 14:44
Tedysek

XXX.XXX.36.173

Já bych nešla. Jsem zastáncem ze má pes byt ovladatelny stejně vedle haravky a bez ní, ale hádky s majiteli psů co si myslí že to ovlivnit nelze bych podstoupit nechtěla. Nasi psi s haravkama problém nemají. Jedina ženská co kdy budou vnímat jsem já. patřičně jsem jim to vysvětlila a máme klídek. Otestováno na figlovi když byla na výstavě a cvičau haravka. I když jsem měla haravku doma tak si nedovolil nic. :).

26.2.2019 09:00
eli22

XXX.XXX.58.39

Dobrý den, prosím o radu. V sobotu bychom se chtěli s naší fenkou podívat na oblastní výstavu. Jen jako pozorovatelé, abych věděla, jak se tam bude chovata pod. Jenže dneska (úterý) se změnilo chování starého psa,s kterým vyrústá (14 let, kastrovaný) k ní. Skáče na ní a je jako blázen, což by nasvědčovalo, že bude malá hárat (pře 8 měsíc). Já jsem ale žádné indicie hárání u ní nezjistila, ani po důkladném prozkoumání Může se to rozject, vím, věk by k tomu byl. Takže dotaz. Můžeme tu výstavu jako pozorovatelé navštívit, když se budeme držet v uctivé vzdálenosti od výstavncíh kruhů?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2019 09:02

eli22 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. V sobotu bychom se chtěli s naší fenkou podívat na oblastní výstavu. Jen jako pozorovatelé, abych věděla, jak se tam bude chovata pod. Jenže dneska (úterý) se změnilo chování starého psa,s kterým vyrústá (14 let, kastrovaný) k ní. Skáče na ní a je jako blázen, což by nasvědčovalo, že bude malá hárat (pře 8 měsíc). Já jsem ale žádné indicie hárání u ní nezjistila, ani po důkladném prozkoumání Může se to rozject, vím, věk by k tomu byl. Takže dotaz. Můžeme tu výstavu jako pozorovatelé navštívit, když se budeme držet v uctivé vzdálenosti od výstavncíh kruhů?

S háravou ani voňavou bych na výstavu nejela. Pro erotomana je uctivá vzdálenost třeba i desítky nebo stovky metrů. Prostě zbytečně budete kazit lidem oblastku, kam třebas jezdí trénovat psi, co to moc neumí.

26.2.2019 09:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

eli22 napsal(a):

No z výstavy vás asi nikdo nevyhodí, ale osobně bych tam s háravou fenou nejela.

26.2.2019 09:06
eli22

XXX.XXX.58.39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S háravou ani voňavou bych na výstavu nejela. Pro erotomana je uctivá vzdálenost třeba i desítky nebo stovky metrů. Prostě zbytečně budete kazit lidem oblastku, kam třebas jezdí trénovat psi, co to moc neumí.

Hmmm, díky.

26.2.2019 09:20
eli22

XXX.XXX.58.39

Co tohle? Je to blbost?
Sprej pro hárající feny Beaphar No Love 50ml
Speciálně vyvinutý přípravek určený pro feny v období hárání. Neutralizuje specifický zápach feny a zamezuje tak nechtěné pozornosti psů.

26.2.2019 09:39
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já si říkám, že když je schopný pes najít drogy v koření, tak nadrženec ucítí háravku sprej nesprej.

Mně to připomíná reklamu na osvěžovač vzduchu, kde paní stála se zavázanýma očima uprostřed pokoje plného odpadků.

Já osobně bych fenu, která nejspíš bude hárat poprvé nechala doma v klidu. Nevíte jak to bude prožívat první hárání, některé jsou z toho doslova vykulené. A do toho ještě humbuk atd. Vzpomeňte si na sebe!

26.2.2019 09:44
eli22

XXX.XXX.58.39

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Já si říkám, že když je schopný pes najít drogy v koření, tak nadrženec ucítí háravku sprej nesprej.

Mně to připomíná reklamu na osvěžovač vzduchu, kde paní stála se zavázanýma očima uprostřed pokoje plného odpadků.

Já osobně bych fenu, která nejspíš bude hárat poprvé nechala doma v klidu. Nevíte jak to bude prožívat první hárání, některé jsou z toho doslova vykulené. A do toho ještě humbuk atd. Vzpomeňte si na sebe!

Tak teď jste mě rozesmála ." Vzpomeňte si na sebe!! " To bych musela mít paměť jako slon. .. No uvidím, třeba se zbláznil jenom stařec, protože jak říkám, žádné jiné indicie nevidím a v pátek se rozhodnem.

26.2.2019 09:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

eli22 napsal(a):
Tak teď jste mě rozesmála ." Vzpomeňte si na sebe!! " To bych musela mít paměť jako slon. .. No uvidím, třeba se zbláznil jenom stařec, protože jak říkám, žádné jiné indicie nevidím a v pátek se rozhodnem.

No když jsem měla doma starého psa a štěně, tak v určitém věku (nevím už přesně kolik to bylo měsíců) začalo štěně psovi vonět (oba byli psi) a pořád ho očuchával a měl tendence ho nakrývat, po čase to odeznělo.

26.2.2019 10:07

eli22 napsal(a):
Co tohle? Je to blbost?
Speciálně vyvinutý přípravek určený pro feny v období hárání. Neutralizuje specifický zápach feny a zamezuje tak nechtěné pozornosti psů.

Kdysi jsem to zkoušela, to ještě běhalo po vesnici hodně volně ložených nadrženců a venčení s klackem prostě není to ono.

Smrdělo mi to hrozně, fena se bála toho spreje a s klackem jsem musela chodit dál.

26.2.2019 10:11

eli22 napsal(a):
Co tohle? Je to blbost?

Vyzkoušeno, nepomáhá to, a to ani tablety a sprej zároveň. Ale asi mám extrémně voňavou fenu, protože psi na ni naskakují už 2 měsíce před háráním

26.2.2019 10:12

eli22 napsal(a):

Nezdá se vám, že by to bylo vůči vystavovatelům bezohledné? Dost na tom, že tam budou vystavované hárající feny, ješte se vy budete pohybovat kolem kruhů - byť v nějaké vzdálenosti - s háravkou, která je na výstavě naprosto zbytečně. Na oblastku bych nejela s háravkou ani kdybych vystavovala...

26.2.2019 10:15
eli22

XXX.XXX.58.39

Nezdá se vám, že by to bylo vůči vystavovatelům bezohledné? Dost na tom, že tam budou vystavované hárající feny, ješte se vy budete pohybovat kolem kruhů - byť v nějaké vzdálenosti - s háravkou, která je na výstavě naprosto zbytečně. Na oblastku bych nejela s háravkou ani kdybych vystavovala...

Jako zdá se mi, že by to bylo bezohledné, proto se ptám.

26.2.2019 10:35
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

eli22 napsal(a):

Jinak ohledně chování druhého psa. V tomhle případě asi nejspíš půjde o hárání, ale já mám dobrou zkušenost s tím sledovat fenu vždy, když o ní pes (samec) jeví větší zájem .... i když víte, že hárání by to nemělo být. Takhle mi psi (samci) vždy odhalili jakékoliv gynekologické problémy u fen. Nebo problémy kolem konečníku (cysty atd.).

26.2.2019 10:41

eli22 napsal(a):

Tak když se vám to samotné zdá bezohledné, tak co řešíte? Kouknout na výstavu se můžete s fenou jindy, bude jich dost, sezóna začíná.

26.2.2019 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Jinak ohledně chování druhého psa. V tomhle případě asi nejspíš půjde o hárání, ale já mám dobrou zkušenost s tím sledovat fenu vždy, když o ní pes (samec) jeví větší zájem .... i když víte, že hárání by to nemělo být. Takhle mi psi (samci) vždy odhalili jakékoliv gynekologické problémy u fen. Nebo problémy kolem konečníku (cysty atd.).

Souhlas, taky mám takovou zkušenost. 2x poznal u feny pyometru, uzavřenou.

26.2.2019 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

eli22 napsal(a):

Kdyby jste viděla, co dělá u háravek ten můj nadrženec, tak se ani neptáte Minule mu soused s háravou fenou vyšel před nos. Netuším doteď, co tím pán sledoval, psa viděl stát před bránou, přesto fenu ze zahrady vzal ven. Dva jsme měli co dělat, ho od ní odervat, pes pištěl, jak jsem ho rvala za chlupy(obojek ráno nenosí) přesto se o to pokoušel zas a znova. Byla jsem tak nasr...že pán pak se mnou asi dva měsíce nemluvil. A to jsem mu nic neslušného neřekla, ale asi po mě viděl, jak jsem vzteklá. Byla jsem vzteklá, že musím být hrubá na svého psa, on ho mlátil vodítkem přes hlavu...jen kvůli jeho blbosti. Takže zkazit psům výstavu, která je důležitá třeba pro uchovnění, neřkuli, že lidi třeba jedou z daleka a platí - to fakt nedělejte.

26.2.2019 11:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Souhlas, taky mám takovou zkušenost. 2x poznal u feny pyometru, uzavřenou.

A jak to poznal? Respektive jak vy jste poznali, že to poznal?

26.2.2019 12:00

marcelaamax napsal(a):

Taky by mě to zajímalo. Ale ta moje je určitě ok, protože ten dotyčný pejsek obskakuje vždy novou příchozí na cvičák, ať hárá nebo ne

26.2.2019 12:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

eli22 napsal(a):
Co tohle? Je to blbost?

No love nám vždycky fungoval perfektně!

26.2.2019 12:05
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Moje feny i cizí feny naštěstí byly odhaleny ve fázi zánětu. Ale po těch zkušenostech bych asi s fenou při stejném projevu psa běžela na veterinu radši preventivně. Radši dvakrát zbytečně, než jednou pozdě.

26.2.2019 12:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky by mě to zajímalo. Ale ta moje je určitě ok, protože ten dotyčný pejsek obskakuje vždy novou příchozí na cvičák, ať hárá nebo ne

Máme na cvičáku psího "úchyla" (mimo jiné je to retrívr ) a to je teda fakt děs. Pokaždé když má možnost tak jde a začne na jakoukoli fenu naskakovat. Chodí tam už dlouho, paničku celkem poslouchá - ale jakmile mu dá volno tak jde. Rovnají ho tam feny, psi, samozřejmě panička - ale dělá to pořád. Přijde mi to snad jak nějaký psychický problém.

26.2.2019 12:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
No love nám vždycky fungoval perfektně!

To je přírodní? Nemůže to feně nijak ublížit? Já že bych se vybavila

26.2.2019 12:10
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):
Máme na cvičáku psího "úchyla" (mimo jiné je to retrívr ) a to je teda fakt děs. Pokaždé když má možnost tak jde a začne na jakoukoli fenu naskakovat. Chodí tam už dlouho, paničku celkem poslouchá - ale jakmile mu dá volno tak jde. Rovnají ho tam feny, psi, samozřejmě panička - ale dělá to pořád. Přijde mi to snad jak nějaký psychický problém.

Ale třeba fakt může být. I když já se spíš setkala se psy, kteří prostě dlouho zůstávali v háracím rauši. Ráno si někde čuchli k háravmočce nebo cítili ve vzduchu lásku a obskakovali během dne všechno do úmoru.

26.2.2019 12:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
To je přírodní? Nemůže to feně nijak ublížit? Já že bych se vybavila

Přírodní to asi není, ale absolvovala jsem s tím řadu zahraničních výstav, a i když jsme šli o BOB v kruhu se psy, tak si nás nikdo z nich nevšiml, a nevšímali si feny ani psi, mezi kterými jsme se prodírali ke kruhu.
Jinak účast háravek je na výstavách zakázána pouze v ČR - to je taková naše národní specialita!

26.2.2019 12:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Ale třeba fakt může být. I když já se spíš setkala se psy, kteří prostě dlouho zůstávali v háracím rauši. Ráno si někde čuchli k háravmočce nebo cítili ve vzduchu lásku a obskakovali během dne všechno do úmoru.

No jo, ale ten pes to dělá už minimálně tři roky, vždycky .

26.2.2019 12:17
bobina65

XXX.XXX.124.148

Paní psala, že začala dnes hárat a výstava je 22.4. To bude dávno po hárání. Jinak s háravou bych nešla.

26.2.2019 12:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

bobina65 napsal(a):
Paní psala, že začala dnes hárat a výstava je 22.4. To bude dávno po hárání. Jinak s háravou bych nešla.

To psala jiná paní před 2 rokama

26.2.2019 12:19
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):
No jo, ale ten pes to dělá už minimálně tři roky, vždycky .

No tak to má asi hluboce zažité ..... něco podobného jako když se někdo z nudy třeba štourá v nose. Už ani neví, že to dělá.

26.2.2019 12:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

bobina65 napsal(a):

Reagujte na úplně jiný, starý příspěvěk . Tady fenka zřejmě začne hárat (naskakuje na ní pes) a na výstavu chtěli jet tuto sobotu.

26.2.2019 12:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
No tak to má asi hluboce zažité ..... něco podobného jako když se někdo z nudy třeba štourá v nose. Už ani neví, že to dělá.

Asi jo, jako paní je úplně v klidu, bere to s humore, já bych se zbláznila .

26.2.2019 12:26
bobina65

XXX.XXX.124.148

Tak to bych nejela,leda by si chtěla uhnat nějaké štěňata.

26.2.2019 12:40

Přírodní to asi není, ale absolvovala jsem s tím řadu zahraničních výstav, a i když jsme šli o BOB v kruhu se psy, tak si nás nikdo z nich nevšiml, a nevšímali si feny ani psi, mezi kterými jsme se prodírali ke kruhu.
Jinak účast háravek je na výstavách zakázána pouze v ČR - to je taková naše národní specialita!

No jo no, je. Majitelům psů se to líbí, majitelům fen ne.

26.2.2019 12:41

marcelaamax napsal(a):

No to u nás právě taky, je to zlaťák a když se cvičí, tak je celkem ok, ale při příchodu, kdy mají všichni volno, na každou novou fenku naskakuje, neustále za ní kouká a kňučí. Ta moje měla naposled klid, protože přišla nová, chudák. A protože bylo tenkrát bahno, byla celá uválená.

26.2.2019 12:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No to u nás právě taky, je to zlaťák a když se cvičí, tak je celkem ok, ale při příchodu, kdy mají všichni volno, na každou novou fenku naskakuje, neustále za ní kouká a kňučí. Ta moje měla naposled klid, protože přišla nová, chudák. A protože bylo tenkrát bahno, byla celá uválená.

Připadá mi, jako bychom chodily na stejný cvičák .

Edit.: i když asi ne, tenhle pes to nedělá na každou novou - ten to dělá prostě na každou a je mu jedno jestli je nová nebo ne.

26.2.2019 12:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Akorát ty háravky jsou i na českých výstavách - jednak od zahraničních vystavovatelů (ti totiž většinou vůbec neví, ze tady se to nesmí), a druhak od Čechů, kteří se nechtějí smířit s tím, že bez náhrady přijdou o poměrně vysoký výstavní poplatek, takže majitelé psů stejně své samečky musí naučit chovat se i v přítomnosti háravek

26.2.2019 12:50

Akorát ty háravky jsou i na českých výstavách - jednak od zahraničních vystavovatelů (ti totiž většinou vůbec neví, ze tady se to nesmí), a druhak od Čechů, kteří se nechtějí smířit s tím, že bez náhrady přijdou o poměrně vysoký výstavní poplatek, takže majitelé psů stejně své samečky musí naučit chovat se i v přítomnosti háravek

Já vím... A chápu obě strany.

26.2.2019 12:51

Já se třeba přizpůsobím, tak prostě na výstavu nepojedu, nestojí mě to za to. Jednou jsem byla po hárání na malé oblastní, všichni psi byli v klidu, jen jeden zlaťák byl úplně mimo a paní majitelka nelenila a přihlížejícím u kruhu řekla, že jsem tam s háravkou a ti pak pokřikovali na rozhodčí. Ta tedy na to nereflektovala, ale příjemný to nebylo.
V době hárání ani nejezdíme na cvičák, cvičíme sami. I když jsem se setkala už s názorem, že háravá fena by měla sedět doma a ven vůbec nechodit.

26.2.2019 12:56
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já se třeba přizpůsobím, tak prostě na výstavu nepojedu, nestojí mě to za to. Jednou jsem byla po hárání na malé oblastní, všichni psi byli v klidu, jen jeden zlaťák byl úplně mimo a paní majitelka nelenila a přihlížejícím u kruhu řekla, že jsem tam s háravkou a ti pak pokřikovali na rozhodčí. Ta tedy na to nereflektovala, ale příjemný to nebylo.
V době hárání ani nejezdíme na cvičák, cvičíme sami. I když jsem se setkala už s názorem, že háravá fena by měla sedět doma a ven vůbec nechodit.

S tím cvičákem .... to se možná zbytečně omezujete. U nás běžně háravky (když to sami snesou) cvičí. Akorát chodí cvičit třeba v páru s fenou, nebo až na konci. Někdy ani to ne. Vždyť je to báječná prověrka ovladatelnosti psa za každých podmínek. Na zkoušky háravky jít taky mohou, většinou jsou zařazeny jako poslední cvičící. Alespoň u nás - no problem.

26.2.2019 13:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já jsem naopak ráda, když na cvičáku cvičí háravka. Je to dobrý trénink pro psa.

26.2.2019 13:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marcelaamax napsal(a):
Tak já jsem naopak ráda, když na cvičáku cvičí háravka. Je to dobrý trénink pro psa.

Nefunguje edit. - tak ještě k tomuto - z vašich příspěvků jsem pochopila, že to u vás na cvičáku funguje asi podobně jako u nás ve školičce (říkáme tomu školička, ale je to rozdělené na dvě skupiny a cvičí tam i dospělí psi) - tedy že na začátku a na konci jsou psi puštění na volno. Takže tam si to s háravkou nedokážu úplně představit. Ale pokud jde o individuální trénink nebo nějakou řadovku, tak tam jo.

26.2.2019 13:04
Dasvo

XXX.XXX.101.12

eli22 napsal(a):

A já bych úplně v klidu jel! Jednak tam bezpochyby nebudete jediná s háravicí. Ale především, píšete že nic nevidíte - takže i kdyby fena začala hárat dnes, na výstavě bude mít teprve 5. den hárání.
Mě trošku štvou názory, že háravé feny mají sedět doma. Měl jsem fenu, která psům voněla minimálně dva měsíce před a dva po. Podle výše zmíněné logiky by musela doma sedět, kromě zhruba dvou měsíců, celoročně.
Háravá fena není nemocná ani nakažlivá. Nevidím důvod, proč by se nemohla zúčastňovat veřejných akcí! (Už to, že jsme široko daleko jediná země, kam háravky na výstavy nesmí.) Pokud má majitel mozek v hlavě a chová se rozumně...
A klidně do mě! :-) Jsem majitel fen i psů, na výstavy s háravkami jezdím odjakživa.

26.2.2019 13:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dasvo napsal(a):
A já bych úplně v klidu jel! Jednak tam bezpochyby nebudete jediná s háravicí. Ale především, píšete že nic nevidíte - takže i kdyby fena začala hárat dnes, na výstavě bude mít teprve 5. den hárání.
Mě trošku štvou názory, že háravé feny mají sedět doma. Měl jsem fenu, která psům voněla minimálně dva měsíce před a dva po. Podle výše zmíněné logiky by musela doma sedět, kromě zhruba dvou měsíců, celoročně.
Háravá fena není nemocná ani nakažlivá. Nevidím důvod, proč by se nemohla zúčastňovat veřejných akcí! (Už to, že jsme široko daleko jediná země, kam háravky na výstavy nesmí.) Pokud má majitel mozek v hlavě a chová se rozumně...
A klidně do mě! :-) Jsem majitel fen i psů, na výstavy s háravkami jezdím odjakživa.

No mě jako majitelce psa (teď krátce i feny) nevadí háravky venku, na cvičáku. Mám vořecha, takže na výstavy s ním nejezdíme. Ale pokud by se jednalo o vystavovanou fenu - vím, že je to tady zakázané - ale zrovna ta by mi na výstavě nevadila. Ale proč tam brát háravou fenu jen se podívat? Vím, že je pro majitele fen blbý třeba přesně odhadnout, kdy začne fena hárat a podle toho se přihlásit na výstavy. Ale tady jde o fenu, která nebude vystavovaná. A s tou bych tam já osobně prostě nejela. Počkala bych na jinou výstavu.

26.2.2019 13:23

Dasvo napsal(a):

Já bych teda rozlišovala, jestli jedu vystavovat, tedy zaplatila jsem výstavní poplatek, který bývá na vyšších typech výstav nemalý, nebo jdu jen na čumendu. Na čumendu bych háravku nebrala. A to říkám jako spolumajitelka feny, která chodí ven každý den, i při hárání.

26.2.2019 13:33
eli22

XXX.XXX.58.39

marcelaamax napsal(a):
No mě jako majitelce psa (teď krátce i feny) nevadí háravky venku, na cvičáku. Mám vořecha, takže na výstavy s ním nejezdíme. Ale pokud by se jednalo o vystavovanou fenu - vím, že je to tady zakázané - ale zrovna ta by mi na výstavě nevadila. Ale proč tam brát háravou fenu jen se podívat? Vím, že je pro majitele fen blbý třeba přesně odhadnout, kdy začne fena hárat a podle toho se přihlásit na výstavy. Ale tady jde o fenu, která nebude vystavovaná. A s tou bych tam já osobně prostě nejela. Počkala bych na jinou výstavu.

Jde o to, že výlet na tuto výstavu bych brala jako součást socializace, která bylo u fenky od malinka velmi podceněná.A chtěla jsem vidět, jak se tam bude chovat. Ono když si člověk vezme, že fenka hárá 2x ročně, tak potom moc výstav nezbývá. Ok, uvidím v pátek, máme to kousek,tak se v pátek rozhodneme.

26.2.2019 13:41

Ruzena_Ruzova napsal(a):
S tím cvičákem .... to se možná zbytečně omezujete. U nás běžně háravky (když to sami snesou) cvičí. Akorát chodí cvičit třeba v páru s fenou, nebo až na konci. Někdy ani to ne. Vždyť je to báječná prověrka ovladatelnosti psa za každých podmínek. Na zkoušky háravky jít taky mohou, většinou jsou zařazeny jako poslední cvičící. Alespoň u nás - no problem.

Bohužel, u nás to nechtějí výcvikáři. Údajně prý také s fenama v hárání necvičí, protože některé blbnou. Ale moje je teda v pohodě, nevidím rozdíl mezi tím, jestli hárá nebo ne, poslouchá pořád stejně. Prostě v ničem změnu nevidím.

26.2.2019 13:49
eli22

XXX.XXX.58.39

Dasvo napsal(a):

Díky moc. No fakt nic nevidím ani na omak necítím /s háráním zkušenosti mám, tak vím, jak to začíná/. Uvidím tedy v pátek, ještě večer se na procházce ochomýtnem okolo cizích psů.

26.2.2019 17:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Omlouvám se, nebyla jsem tu. Je to úch.l, to je, ale čistě jen v ty správné dny, pak rychle ztrácí zájem. Ano, když si čuchne k nacvrkanému od háravky v nejlepším, tak naskočí klidně i na psa, ale to ho hned přejde, to jen takové vybití energie(asi jako když si chlap zamasturbuje ) nevisí na nich imrvére a dál už neotravuje. Něco jak když: jé Pepo, já se spletla...Když to byla fenka s problémem, tak na ni skákal imrvére a neustále ji olizoval, já nevěděla, jestli mu už dočista nešibe, protože majitelé tvrdili, že už dávno dohárala. Ale protože už jednou pyometru léčili, radši zajeli na veterinu. Ty další už jsem na tuto možnost raděj upozornila sama a když jsme se setkali za pár týdnů, tak mi říkali, že nebýt nás, tak mají po feně, protože veterinářka jim po telefonu tvrdila, že v pohodě, že je přece zaléčená. Oni na ní ještě nepozorovali vůbec nic, ale trvali na prohlídce. Naštěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík