Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2017 07:31
Lexaurin

XXX.XXX.187.131

Ja vim, ze už to tu bylo milionkrát, ale přece... Prestali dodávat naše oblíbené granule- už jsme měli vse pekne vychytane, takze jsem granule prestala, stridat, protoze na nich prospivala, krasne zrala, pravidelná stolice, pěkná srst... Zrala je s masem a vyvarem, krky.Nahradila jsem podobnymi - protoze vzorek ji chutnal, ale kdyz doslo velke baleni, barva a adi i chut nebyla uplne stejna, tak nic. Dávám ji je týden. Už jak je citi, ani nejde k misce. Po chvili přece, ale vypije jen vývar a sni masíčko. Rada bych aby, zrala i granule, protože jen na mase a přílohách...
to nebylo nikdy uplne ono, navíc ho jednoho krásného dne zrát stejne prestala a vybrala si granule.
Jak byste postupovali? Dik, štve me to

7.4.2017 07:43
inusanka

XXX.XXX.98.58

Jaké byly ty oblíbené granule? Přestali je vyrábět? Pokud je vyrábějí, dají se objednat jinde nebo u výrobce, pokud by to byl opravdu takový problém je objednat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2017 07:46

Zkusila bych střídat, tj. pár dní maso, pár dní granule. Můj pes je na barfu, a když dostane granule (když nestihnu objednat maso), úplně se na ně vrhne. Třeba dva dny se jima vyloženě cpe, pak už je vidět, že by zase rád barf.
Anebo zkusit jiný granule, co by jí tak chutnalo.

7.4.2017 08:21
Lexaurin

XXX.XXX.187.131

inusanka napsal(a):
Jaké byly ty oblíbené granule? Přestali je vyrábět? Pokud je vyrábějí, dají se objednat jinde nebo u výrobce, pokud by to byl opravdu takový problém je objednat.

No, nejsou k sehnani

7.4.2017 08:22
Lexaurin

XXX.XXX.187.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkusila bych střídat, tj. pár dní maso, pár dní granule. Můj pes je na barfu, a když dostane granule (když nestihnu objednat maso), úplně se na ně vrhne. Třeba dva dny se jima vyloženě cpe, pak už je vidět, že by zase rád barf.
Anebo zkusit jiný granule, co by jí tak chutnalo.

Asi to tak zkusím, jdu do masny .Diky

7.4.2017 10:04
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Mam jeste takový nápad, ze koupím misku, která je rozdělena na tri oddily a do každého dam něco jiného, at si holka vybere.

7.4.2017 10:49

Lexaurin napsal(a):
Mam jeste takový nápad, ze koupím misku, která je rozdělena na tri oddily a do každého dam něco jiného, at si holka vybere.

K tomu stačí tři misky vedle sebe...

7.4.2017 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Taky to střídáme. Není nachystáno maso, dostane granule a je víc nadšený, než když je to maso Ještě se mi tedy nestalo, že by se vrhnul na maso a nechal granule. Vždycky naopak Ale pokud pejsana žere raděj maso s přílhama, vůbec bych granule neřešila. A ano, dala bych je do druhé misky, ať si vybere.

7.4.2017 11:12
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

lesnížínka napsal(a):
Taky to střídáme. Není nachystáno maso, dostane granule a je víc nadšený, než když je to maso Ještě se mi tedy nestalo, že by se vrhnul na maso a nechal granule. Vždycky naopak Ale pokud pejsana žere raděj maso s přílhama, vůbec bych granule neřešila. A ano, dala bych je do druhé misky, ať si vybere.

Takto jsem ji rozkrmovala, ted už jsme měli nějaký režim a bac , granule došly. Budu muset zacit od začátku. S doma různých granuli plny byt , ještěže ti dva další sežerou cokoliv
Nezravka ma vahu akorát, nic navíc, nemůžu ji trápit hlady.

7.4.2017 11:14

Mně taky kdysi dost pomohlo přestat to tolik řešit. Holt bude pes o chlup hubenější, když mu to tak vyhovuje. Vím, že krmím dobře, a pokud milostpán nemá chuť, ať si ji teda nemá, aspoň ušetříme za krmení :D
Samozřejmě něco jinýho je to u nemocných nebo nezdravě hubených psů (dnes už taky musím psovi trochu podstrojovat, kvůli ledvinám si nemůžeme dovolit nějaké větší hubnutí z rozmaru).

7.4.2017 11:17

A motivační fotka, to mu byly dva roky, u mě byl rok. Když se takhle natáhnul, daly se krásně počítat žebra :D.

7.4.2017 11:49
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

K tomu stačí tři misky vedle sebe...

No, dala jsem dve a říkala jsem si, aby si na to dama zase nezvykla, ze jedna vetsi rozdělena bude porad jedna

7.4.2017 11:52
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

A motivační fotka, to mu byly dva roky, u mě byl rok. Když se takhle natáhnul, daly se krásně počítat žebra :D.

. My máme dlouhou srst, tam to poznám nejvíce pri koupani.
Jinak ja se snažím dělat jako ze je mi uplne jedno, jestli zere nebo ne, hodím ji misku, čtu si, a tak.

7.4.2017 12:27
koně

XXX.XXX.205.252

Lexaurin napsal(a):
Ja vim, ze už to tu bylo milionkrát, ale přece... Prestali dodávat naše oblíbené granule- už jsme měli vse pekne vychytane, takze jsem granule prestala, stridat, protoze na nich prospivala, krasne zrala, pravidelná stolice, pěkná srst... Zrala je s masem a vyvarem, krky.Nahradila jsem podobnymi - protoze vzorek ji chutnal, ale kdyz doslo velke baleni, barva a adi i chut nebyla uplne stejna, tak nic. Dávám ji je týden. Už jak je citi, ani nejde k misce. Po chvili přece, ale vypije jen vývar a sni masíčko. Rada bych aby, zrala i granule, protože jen na mase a přílohách...
to nebylo nikdy uplne ono, navíc ho jednoho krásného dne zrát stejne prestala a vybrala si granule.
Jak byste postupovali? Dik, štve me to

Co žrádlo obohatit tvarohem, sýrem, vajíčky? Naše je tedy značně pažravá, tam není nutno nic řešit
Ale měla jsem kdysi psa, který si prostě sežral, co chtěl a víc ani ťuk.Byl tedy na mase s přílohami, tehdy granule nebyly.Ale sýr, tvaroh a vajíčka měl velmi rád, takže když jsem do masa s vločkami kydla něco takového, žral ochotněji.

7.4.2017 12:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koně napsal(a):
Co žrádlo obohatit tvarohem, sýrem, vajíčky? Naše je tedy značně pažravá, tam není nutno nic řešit
Ale měla jsem kdysi psa, který si prostě sežral, co chtěl a víc ani ťuk.Byl tedy na mase s přílohami, tehdy granule nebyly.Ale sýr, tvaroh a vajíčka měl velmi rád, takže když jsem do masa s vločkami kydla něco takového, žral ochotněji.

To máte štěstí. Ten můj rejpal tvaroh v žádném případě, jen ve formě Pribiňáka Sýry žádné. Vajíčko jedině zdrclé ve žrádle, syrové ani náhodou

7.4.2017 19:27
lu80

XXX.XXX.48.206

lesnížínka napsal(a):
To máte štěstí. Ten můj rejpal tvaroh v žádném případě, jen ve formě Pribiňáka Sýry žádné. Vajíčko jedině zdrclé ve žrádle, syrové ani náhodou

Já si stěžovala, že ta moje nechce granule a králíka a ryby...a kamarádka se mi smála, že jsem za vodou, že ten její nejí prostě NIC a že ho musí i šunkou krmit jako husu... To je teprvá mazec... . Ale cítím s Vámi...

8.4.2017 00:03
koně

XXX.XXX.205.252

lesnížínka napsal(a):

Nejlíp cvičil za taveňák, trojúhelníčky.Ale bylo to značně nepraktické, patlalo to a strašně mi smrděly kapsy
Každopádně by třeba zadavatelka mohla vychytat něco, pro jejího nežravce neoddolatelného.
Třeba rybičky, olejovky ?Po těch se mohla strhat kamarádky fena.Jenže šla i po tom oleji a to už tak dobré nebylo

8.4.2017 07:00
lavacca

XXX.XXX.218.25

Mně taky kdysi dost pomohlo přestat to tolik řešit. Holt bude pes o chlup hubenější, když mu to tak vyhovuje. Vím, že krmím dobře, a pokud milostpán nemá chuť, ať si ji teda nemá, aspoň ušetříme za krmení :D
Samozřejmě něco jinýho je to u nemocných nebo nezdravě hubených psů (dnes už taky musím psovi trochu podstrojovat, kvůli ledvinám si nemůžeme dovolit nějaké větší hubnutí z rozmaru).

Přesně tak. Kdyz byla nase briardka mladá, pořad jsem řešila čím ji přilepšit, aby zradlo nebrala do tlamy jen z nutnosti ( do cca 2,5 let z ni čučela zebra). Kolem 3.roku sama začala víc zrát ( krmeni se nezměnilo - syrové maso, občas granule) a byla akorát. Tedka bude mít 10 let, vloni ze zdráv.duvodu vykastrovana a už ma cca 2 kila navíc... ale tak ona vždy na zimu trochu přibrala, tak snad to zase shodí.

8.4.2017 11:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koně napsal(a):
Nejlíp cvičil za taveňák, trojúhelníčky.Ale bylo to značně nepraktické, patlalo to a strašně mi smrděly kapsy
Každopádně by třeba zadavatelka mohla vychytat něco, pro jejího nežravce neoddolatelného.
Třeba rybičky, olejovky ?Po těch se mohla strhat kamarádky fena.Jenže šla i po tom oleji a to už tak dobré nebylo

Věřte, že za těch 9 let už jsem na něj zkusila snad všechny rádoby lákavé potraviny světa. Nejvíc mu asi chutnají piškoty a rohlíky. Když jsem mu namazala rohlík zmiňovaným taveňákem, stál nad ním bezradně(jak z toho ten blbý sejra dostat? ) a nakonec odešel. Tak jsem se vrátila a cpala mu ho do huby po kouskách. Sežral ho viditelně z donucení(naivně jsem si myslela, že po prvním soustu mu zachutná) i chtěl několikrát odejít Nefunguje ani slanina, ne, že by mu nechutnala, ale aby pro ni byl ochotný něco udělat, to ani náhodou,. Dělá věci jen proto, že sám chce. Slaninu jsem mu kladla do stopy. Proběhnul to bez povšimnutí s tím, že sem tam přičichnul a už aby byl na konci a první Já to pak s ním procházela po zpátku a hledala mu tu slaninu(anglickou)

8.4.2017 12:54
koně

XXX.XXX.205.252

Máte psa na sladké
Upečte domácí piškot, nebo nějaký dort, třeba se zavděčíte

8.4.2017 14:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koně napsal(a):
Máte psa na sladké
Upečte domácí piškot, nebo nějaký dort, třeba se zavděčíte

Vždyť já bych přísahala na to, že jsem ho porodila. Chová se stejně jako já a ano, žere jen sladké, jako já Upekla jsem mu. Nadšený nebyl, raděj má klasické piškoty kupované. Dětské, ne psí.

8.4.2017 15:27

lesnížínka napsal(a):
Věřte, že za těch 9 let už jsem na něj zkusila snad všechny rádoby lákavé potraviny světa. Nejvíc mu asi chutnají piškoty a rohlíky. Když jsem mu namazala rohlík zmiňovaným taveňákem, stál nad ním bezradně(jak z toho ten blbý sejra dostat? ) a nakonec odešel. Tak jsem se vrátila a cpala mu ho do huby po kouskách. Sežral ho viditelně z donucení(naivně jsem si myslela, že po prvním soustu mu zachutná) i chtěl několikrát odejít Nefunguje ani slanina, ne, že by mu nechutnala, ale aby pro ni byl ochotný něco udělat, to ani náhodou,. Dělá věci jen proto, že sám chce. Slaninu jsem mu kladla do stopy. Proběhnul to bez povšimnutí s tím, že sem tam přičichnul a už aby byl na konci a první Já to pak s ním procházela po zpátku a hledala mu tu slaninu(anglickou)

OT: Já po lese tahala makrelu na provázku, jako že stopa...(hezká představa, jak makrela sviští v jehličí okolo šišek, prodere se borůvčím a schová se za pařezem).

8.4.2017 15:32

lesnížínka napsal(a):
Vždyť já bych přísahala na to, že jsem ho porodila. Chová se stejně jako já a ano, žere jen sladké, jako já Upekla jsem mu. Nadšený nebyl, raděj má klasické piškoty kupované. Dětské, ne psí.

U nás bodovalo linecké

8.4.2017 16:07
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

OT: Já po lese tahala makrelu na provázku, jako že stopa...(hezká představa, jak makrela sviští v jehličí okolo šišek, prodere se borůvčím a schová se za pařezem).

8.4.2017 16:11
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Tak vcerejsi vecere ve dvou miskach- v jedne nove granule podlite kachnim vyvarem s kousky kachniho masa, ve druhe hovezi s ryzi a troskou korenove zeleniny, veprova lopatka. Tak jasny vitez je masova miska s tim, ze z granuli vyzrala maso. Tak asi budeme chvili jen na mase.

9.4.2017 10:30
panda H

XXX.XXX.49.6

Lexaurin napsal(a):
Tak vcerejsi vecere ve dvou miskach- v jedne nove granule podlite kachnim vyvarem s kousky kachniho masa, ve druhe hovezi s ryzi a troskou korenove zeleniny, veprova lopatka. Tak jasny vitez je masova miska s tim, ze z granuli vyzrala maso. Tak asi budeme chvili jen na mase.

Lexaurin, nám naše granule Canidae taky přestali dovazet, tak bereme Akelu kachni a chutna. Zkuste i bud drť, nebo kousky tuňáka bez oleje, vidličkou odebrany, na granule. Mí pejsani ryby fakt nemusí, v granulich je rybi hodně cítit a kdoví, jaka, nebo jestli vůbec, tam ryba je. Tuňák je drahý, ale davam 3 bisonkum fakt málo, prendam z plechovky do male plastovém krabičky a máme zhruba na 2.5 -3 dny. Ten tuňák jim tak chutna a moc voní, že staci malinko jako voňave ochucení, aby neměli jen granule. Ale dostávají mimo žrádlo, svačina a tak -mlsky, plat.syr, kousek bezlepkové šunky, domácí piškoty - sem tam, tak nejsou jen na granulich. Občas kupuje na granule.cz kvalitní konzervy kde není mouka, prostě bezlepek na ochucení, taky mají maso, bud syrove, nebo varene, nebo kvůli chuti pecene na vodě, když peču pro nás, když se kastrulek vejde vedle našeho.. No myslím, že se mají většinou líp než my dva s manželem

13.4.2017 21:16
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

panda H napsal(a):
Lexaurin, nám naše granule Canidae taky přestali dovazet, tak bereme Akelu kachni a chutna. Zkuste i bud drť, nebo kousky tuňáka bez oleje, vidličkou odebrany, na granule. Mí pejsani ryby fakt nemusí, v granulich je rybi hodně cítit a kdoví, jaka, nebo jestli vůbec, tam ryba je. Tuňák je drahý, ale davam 3 bisonkum fakt málo, prendam z plechovky do male plastovém krabičky a máme zhruba na 2.5 -3 dny. Ten tuňák jim tak chutna a moc voní, že staci malinko jako voňave ochucení, aby neměli jen granule. Ale dostávají mimo žrádlo, svačina a tak -mlsky, plat.syr, kousek bezlepkové šunky, domácí piškoty - sem tam, tak nejsou jen na granulich. Občas kupuje na granule.cz kvalitní konzervy kde není mouka, prostě bezlepek na ochucení, taky mají maso, bud syrove, nebo varene, nebo kvůli chuti pecene na vodě, když peču pro nás, když se kastrulek vejde vedle našeho.. No myslím, že se mají většinou líp než my dva s manželem

Diky za tip, uz me vazne zlobi. Vcera vecere jehneci zebro s tema novyma granulema. Granule ani neochutnala a zebro mi donesla do postele a tim to skoncilo. Asi mi chtela naznacit at si to sezeru sama.
Rano zas ty granule s veprovym srdickem- ani ň.
Dnes jsem dala Nutram a polivkou podlila, tak jak to mela rada, k misce se neobtezovala ani priblizit. Jedine, co schrousta je kachni krk pomlaceny palickou a varene maso- jenze ma ridsi stolici. Ach jo, ja se picnu asi.

18.4.2017 01:46
panda H

XXX.XXX.49.6

Lexaurin napsal(a):
Diky za tip, uz me vazne zlobi. Vcera vecere jehneci zebro s tema novyma granulema. Granule ani neochutnala a zebro mi donesla do postele a tim to skoncilo. Asi mi chtela naznacit at si to sezeru sama.
Rano zas ty granule s veprovym srdickem- ani ň.
Dnes jsem dala Nutram a polivkou podlila, tak jak to mela rada, k misce se neobtezovala ani priblizit. Jedine, co schrousta je kachni krk pomlaceny palickou a varene maso- jenze ma ridsi stolici. Ach jo, ja se picnu asi.

Mám 3 roky starou bisonku a ta mně se zradlem zlobi pořád, co jsme si ji dovezli z Prahy. Fakt bych ji někdy uskrtila. Ti první dva basti 2x denne a pohoda a Elina je jak královna, ta zere poprvé kolem 12-13 h a pokud bych to dovolila, tak do večeře by se zradlem protrhla, trvá to asi 2,5 roku, že ona, ta naše dáma, basti jinak. Taky mi občas odmítá granule, je dost vybirava, ale dala jsem ji najevo, že když se nenazere, tak bude hladova, bez pardonu. Já nepovolim a ona, co přijde po třetí k misce, / ona kolem misky obchází / to konecne sbasti. Možná kdybych ji kupovala Rojalky Canin, ty chemický granule, tak by se mozna utloukla. Všichni 3 milujou syrove maso, kupuju veprove libove orezy, kruti, když se zadari, tak mají jehněčí, někdy hovězí.. Kureci vzdy prevarene, nebo vařenou divočinu, taky už meli několikrát syrove i varene maso z králíka, no, jak rikam, mají se dobře.
Tuňáka davam vyjimecne, jen když nemám nic jiného, sardinky jsem nezkoušela, ale asi hodně soli. Občas kupuju u vet.konzervy - alobalove jemne pastiky 300g, krepelci, kohouti, veprove, moc chutnaji, jsou ciste, zadna plnidla,65 Kč jedna, dražší, ale mam je na 3,4 dny. Někdy si rikam, že je to horší než s malýma detma... Držím palce ať to vychytate.

18.4.2017 01:55
panda H

XXX.XXX.49.6

Lexaurin, nemá problémy s bříškem a se strevy ? Naše Elina má ted druhý den taky nějakou rozplyzlou stolici, tak ráno vařím ryzi a kureci, někde něco asi venku olizla, tak uvidíme....

p.s. když boli bříško, tak nemají na žrádlo chuť, ale to urcite víte....

notregistered

18.4.2017 08:08
notregistered

XXX.XXX.211.63

Laxaurin, bojíte se, že když nebude jíst granule, nebude mít všechno ?
Psice takhle stávkuje 2x ročně. Teď jsou jí granule moc granulové a maso moc masové.
U veterinářky vždy boří ordinaci, protože všechny musí umýt a padají z nich úžasné vzácné věci typu pedigree tyčinka na zoubky, royal granulky a tak.
A teď vchází až za mnou a pamlsky plive.
Tráva u potoka jí chutná. No tak ať se pase. Za pár dní přejde.
Buďte ráda, že chce maso smajlík
Trávení si zvykne, že už nedostává víc jak polovinu plnidla a srovná se.
Nebo to tam zkuste přimíchat, nějakou zeleninu, rýži, bramborovou kaši.

18.4.2017 20:26
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

notregistered napsal(a):
Laxaurin, bojíte se, že když nebude jíst granule, nebude mít všechno ?
Psice takhle stávkuje 2x ročně. Teď jsou jí granule moc granulové a maso moc masové.
U veterinářky vždy boří ordinaci, protože všechny musí umýt a padají z nich úžasné vzácné věci typu pedigree tyčinka na zoubky, royal granulky a tak.
A teď vchází až za mnou a pamlsky plive.
Tráva u potoka jí chutná. No tak ať se pase. Za pár dní přejde.
Buďte ráda, že chce maso smajlík
Trávení si zvykne, že už nedostává víc jak polovinu plnidla a srovná se.
Nebo to tam zkuste přimíchat, nějakou zeleninu, rýži, bramborovou kaši.

No ona stavkuje, protoze dostala jine granule nez jeji milovane. Ty nejsou. . Z masa zere cokoli + palickou pomlacene krky. Prilohy ci zeleniny se netkne, opravdu si rikam, jestli ji to staci.

notregistered

18.4.2017 23:03
notregistered

XXX.XXX.211.63

Lexaurin napsal(a):
No ona stavkuje, protoze dostala jine granule nez jeji milovane. Ty nejsou. . Z masa zere cokoli + palickou pomlacene krky. Prilohy ci zeleniny se netkne, opravdu si rikam, jestli ji to staci.

Řepík celeru protáhnout krůtím krkem. Třeba to nepozná.

19.4.2017 06:00

Lexaurin napsal(a):

Lidé dávají místo zeleniny nepraný dršťky, to je adekvátní náhrada, ale je to teda prej dost smrad. My, co nám to doma neprojde, zeleninu mixujeme najemno, přidáváme vývar, rozpuštěný sádlo, lososový olej, a podobný ochucovadla. Krmím proto převážně mletiny nebo ořezy, protože do toho potřebuju zeleninu důkladně rozmíchat. A funguje nám to, pes nežravý prakticky vždy sežere všechno, co dostane.

Tedysek

19.4.2017 06:31
Tedysek

XXX.XXX.34.89

Lidé dávají místo zeleniny nepraný dršťky, to je adekvátní náhrada, ale je to teda prej dost smrad. My, co nám to doma neprojde, zeleninu mixujeme najemno, přidáváme vývar, rozpuštěný sádlo, lososový olej, a podobný ochucovadla. Krmím proto převážně mletiny nebo ořezy, protože do toho potřebuju zeleninu důkladně rozmíchat. A funguje nám to, pes nežravý prakticky vždy sežere všechno, co dostane.

Drstkam se u nás říká "toxický odpad" :D přítel na dobu přípravy odcházel ven a zkrmily se zásadně venku.

19.4.2017 06:34
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Dekuji vsem za snahu, drstky jsou u nas fuj , mletiny nezere- smrdi ji, takze maso kupuju v lidske kvalite, vyvary, sadlo, lososak davam . Nastesti druzi dva sezerou co zbyde po ni a maji skvely apetit, jinak by me dama dost frustrovala. Vcera sezrala trochu konskych Wolfsblutu tak ani nedutam

22.6.2017 02:38

Tak, momentálně se uvítám do klubu majitelů nežravých psů. Prosím jen o psychickou podporu, negativní příspěvky by mohly mít vliv funkci...
Naše bulina odmítá žrát z misky, já jí pravděpodobně rozmazlila v době úrazu a teď holky poraďte.
Vše jí už dávam do misky, nic nedostává z ruky (např.snídaly jsme spolu banány, já jeden ona jeden podávanej z ruky) z misky si neveme ani kolečko, a to sní jinak celej.
Ráno má granule má na to tak půl hodinu, pak je už uklízím, sezobne jich pár, pak mě pronásleduje po bytě (vyvenčená už je) ochotně si veme z misky čtvrtku rohlíku naplněnou Aptoflexem-jinak ho nežere, zkusila jsem jí do večera držet "hlady" nepomohlo, přišla k misce čuchla a odešla-kdybych jí to z misky podávala asi by něco snědla, večer mívá maso (syrové, vařené+ přílohy). máme vyzkoušené i různé konzervy-z lžíce ano, z misky nee, ale jen jednou denně, k večeři už to nechce(z lžíce proto, že je to praktičtější než rukou)
Podezřívám jí, že se spolčila s dcerou a je vegetarián- tvrdej chleba by žrala i ze země, popásává se na trávě...
Měla teď devět měsíců, ještě nehárala, momentálně je bez většího vyžití mezi psy- rekonvalescence zlomeniny. Pamlsky by si vzala, ale teď moc není za co dávat- necvičíme(ucho a rypáčky jsou doma občas samozřejmostí) Todle plemeno by mělo být vcelku dobře záživné, ale mě to dřív přivede na psych. ambulanci.
Ještě jsem přemýšlela, zda jí nevadí miska- tvar, barva (máme dvě, na granule a maso) bulík má zahnutej nos dolů, jestli jí nevadí že prakticky v misce reje čumákem...do pití bublá jako sifonová háhev...už nevím. Už by toho "trucování" mohla koza jedna nechat. Na kontrolu jedem koncem měsíce- bude RTG tak se pokusím vyžebrat i smímek žaludku- zda tam nemá, co by tam mít neměla- třeba ucho z plyš.králíčka, a jelikož máme spodní špičáky dovnitř, mohlo by to taky mít vliv.(ale kousat musí i když žere z ruky nebo misky, tak takový vliv to mít nemůže).

22.6.2017 07:28

Pokud není hubená "nadoraz", nasadila bych přísnější režim. Nekrmit z ruky ani ze lžíce ani z podlahy ani z kdovíčeho (můj pes v jistý době též ochotně žral granule vysypaný na zem, ale z misky prosím ne). Když se bude chtít nažrat, může z misky, jinak má smůlu. Kdykoliv se rozhodne nenažrat se, řekněte si "hurá, ušetříme za žrádlo!".
Večerní maso žere dobře? Pokud ano, nezvažujete přechod pouze na maso?

22.6.2017 08:21

Pokud není hubená "nadoraz", nasadila bych přísnější režim. Nekrmit z ruky ani ze lžíce ani z podlahy ani z kdovíčeho (můj pes v jistý době též ochotně žral granule vysypaný na zem, ale z misky prosím ne). Když se bude chtít nažrat, může z misky, jinak má smůlu. Kdykoliv se rozhodne nenažrat se, řekněte si "hurá, ušetříme za žrádlo!".
Večerní maso žere dobře? Pokud ano, nezvažujete přechod pouze na maso?

Právě, že ani po tom se neutluče, spíš jsem musela zařadit ty granule aby měla alespoň nějaký příkrm-v granulích je ho dost, protože maso syrové žere pokud ho krájím a házím do misky(tudíž nemá přílohy). Není problém sníst okurku, jablíčko, banán, zelnej list, těstoviny, ale zase tak nějak ihned podaný do misky.
Za žrádlo neušetřím, tvrdošijně každý den jí připravím na večer jídlo, aby neřekla, že "maminka" je škrt, např včera- hovězí flaxa(fakt flaxa), ovařené srdíčko, rýže, ovařené mrkvové špalíky, dostane to večer, nežere- dávám do lednice, nabídnu ráno nebo znova večer/málo kdy)- nežere, tak alespoň trochu granulí- pár jo a jde to do mrazáku a pak smečce u koní. Tam kdyby byla, tak by s nima žrala, já si snad budu muset koupit ještě jednoho psa- to nebude manžel rád ...

22.6.2017 08:32

Právě, že ani po tom se neutluče, spíš jsem musela zařadit ty granule aby měla alespoň nějaký příkrm-v granulích je ho dost, protože maso syrové žere pokud ho krájím a házím do misky(tudíž nemá přílohy). Není problém sníst okurku, jablíčko, banán, zelnej list, těstoviny, ale zase tak nějak ihned podaný do misky.
Za žrádlo neušetřím, tvrdošijně každý den jí připravím na večer jídlo, aby neřekla, že "maminka" je škrt, např včera- hovězí flaxa(fakt flaxa), ovařené srdíčko, rýže, ovařené mrkvové špalíky, dostane to večer, nežere- dávám do lednice, nabídnu ráno nebo znova večer/málo kdy)- nežere, tak alespoň trochu granulí- pár jo a jde to do mrazáku a pak smečce u koní. Tam kdyby byla, tak by s nima žrala, já si snad budu muset koupit ještě jednoho psa- to nebude manžel rád ...

Chápu, nesežraný maso je větší problém než granule. S těma to bylo mnohem jednodušší, prostě nechceš, nevadí, do zítra ani pozítří se to nezkazí. Tam to ušetření peněz opravdu bylo :)
Já jsem dost pohodlnej člověk a odmítám kvůli krmení dělat různý skopičiny a kdovíco vymýšlet. Myslím, že neřešící a "líný" přístup i víc vyhovuje nežravýmu psovi. Když člověk psa furt sleduje, vymejšlí, co by mu tak chutnalo, jakým způsobem mu to ještě podat, ten pes je z toho zblbnutej, vnímá, že se kolem krmení děje něco divnýho, snadno se nechá rozmazlit ("bez jogurtku to sežrat nemohu, ale prosím jen ten holandia, jinej mi nechutná"), prostě celkově mi to nepřipadá výchovný. Krmení psa pro mě prostě musí být jednoduchý a pro psa dobrý a zdravý, a jestli se rozhodne i přesto jeden dva dny skoro nežrat a přitom je zdravej a netrpí podvýživou, tak prosím, já se stavět na hlavu nebudu.

22.6.2017 08:33
manbea

XXX.XXX.70.116

Já mám ve smečce také jednoho nežravce a na něj nejvíce zabírá, když dostane jeden den jen cca 1/4 dávku krmiva. V jeho velikosti je to tak vrchovatá polévková lžíce . I když kouká, že by si ještě dal, nepovolím a druhý den vymete vrchovatou misku do čista. U něj to bylo tak, že 2 dny po sobě snědl všechno, další 2-4 dny se v tom tak lehce porýpal (v lepším případě) anebo nejedl vůbec. V tomto režimu má denně misku prázdnou a já mám jistotu, že každý den má nějaké jídlo v sobě. V ty střídmé dny hlady netrpí, protože si může vyšťourat granulky z takového toho plnícího míčku (ten je každý večer k dispozici) a také to občas dělá.

22.6.2017 08:47

Další příklad jak mě ten pes trápí: nabídnu večeři maso- nic, jedem večer krmit ryby-po chlebu by se utloukla a snaží se krást.
Já okolo jídla moc nenadělám, podávání misky není tyjátr, pečivě psina všecko sleduje, jak já buď nasekám sekáčkem, nařežu nožíkem nebo hodím nachvilku ovařit, přílohy se dají koupit instantní nebo poprosím doma mladší dceru vegetarianku ať mi nechá trochu pro psa toho "prosa". cca čtvrt hoďky i s chlazením 20minut- jestli jí za tu dobu přejde hlad?
Kost a kůže není, snad ani výrazně nezhubla, jen noha jí opadla ze svalů.
Tak já jdu spát po noční a těším se jak mě potěšíte, že jste na tom ještě hůř.

22.6.2017 09:18
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak ona je, myslím, celkem běžná věc, že všude jinde psi žerou ochotněji než u své misky.
Čas od času má Smršť období, kdy nechce ranní granule (maso jo), je to zrovna teď- má falešku. Venku z ruky za odměnu po těch granulích šílí, přijdeme domů, tytéž nasypu do misky a nedotkne se jich.
Jako pamlsek z ruky sežere kdykoliv cokoliv, to je prostě odměna a ta se neodmítá - o tom fenoménu píše i Šusta smajlík Mimochodem už mi to potvrdilo hodně lidí - venku jim psi žerou granule, které doma obcházejí obloukem.
A už jsem viděla i lidi, co úmyslně krmili psy venku, protože doma to do nich nemohli dostat.
Moje minulá fena například, pokud viděla, že jím jablko, loudila a žrala mi kousky z ruky, pokud bych jí dala nakrájený jablko do misky, ani by se ho nedotkla.
Momentální ranní negranuložravost neřeším, čerstvou stravu normálně žere, tak aspoň nám granule dýl vydrží
Myslím, že u vás to bude puberta + hormony + vedro, já jsem se kolem prvního hárání taky divila, kde je to záživné štěňátko, ona vloni tou dobou nechtěla moc ani to maso, teď už jsem v klidu.

Leeee

22.6.2017 09:56
Leeee

XXX.XXX.79.50

U nás fenečka HW také dříve žrala granule dost nahodile...někdy byla plná miska málo, jindy se v ní sotva porýpala a otráveně odkráčela (z ruky si je milostivě vzala), pak jsme to přestali řešit a vykašlali se na "osvědčené" rady - krmit pravidelně a když nesežere, tak cca za půl hoďky sebrat - akorát jsme byli na nervy, když i dva dny po sobě nasadila ten svůj znechucený výraz "to jako myslíš vážně?" a granule ignorovala (zkoušeli jsme i různé značky), pak jsme se smířili s tím, že prostě někdy má hlad a chuť a jindy ne, ráno jí nasypali misku a tu doplnili až byla prázdná (vím že se teď spousta z vás kácí ) a prostě to přestali řešit...někdy jsem misku plnila já, někdy manžel, takže jsme ani neměli přehled jestli dnes holka žrala, jen jsme sledovali jak vypadá, jakou má srst, co vyprazdňování a radost ze života a občas přikrmovali a tento režim-nerežim se nám osvědčil...prostě když má hlad a chuť, tak žere, když nemá, tak se netrápíme a dokud se vyprazdňuje a je šťastná, tak neřešíme. Teď nám ještě přibylo její štěně a ejhle když je konkurence, tak si na granulkách pochutnává a tváří se velmi labužnicky, když je pomalu chroupe, zatímco hltavé štěně má už svou misku prázdnou a smutně na ní kouká, že už zase ta máma dostala víc a lepší (takže teď se plní misky každé ráno a večer kvůli štěndu mají ještě jednu várku - máma jen malou, aby nezáviděla ).

22.6.2017 10:02

"pak jsme se smířili s tím, že prostě někdy má hlad a chuť a jindy ne, ráno jí nasypali misku a tu doplnili až byla prázdná"
Přesně takhle jsem léta krmila svýho nežravce i já :) Nějaký "máš na žrádlo 30 minut a pak ti to seberu" mu bylo úplně jedno. Nežravost se mírně zlepšila řekněme kolem 4.-5. roku a pak po kastraci (zdravotní důvody), dnes už je skoro normální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík