Pořízení druhého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AgátaLona

9.4.2017 08:49
AgátaLona

XXX.XXX.217.148

Dobrý den, mám doma 4 letou čivavu a ráda bych si pořídila druhého psa (líbil by se mi např. Jack russel). Ale bojím se, jak by to ten můj rozmazlenec snášel. Je se mnou zvyklý spát v posteli, pořád se chovat a mazlit a nějak si nedokážu představit, že by se o mě najednou musel dělit. S ostatními psy se snáší dobře, je zpočátku trochu bojácnější, ale jakmile se skamarádí, je vše OK. Když ke mně přijde někdo na návštěvu se psem a on už si lehne a chce mít svůj klid a přesto na něj pes furt doráží, tak se ozve. A když se mazlím s jiným psem, tak na mě kouká jak na největšího zrádce. Myslíte, že jsou moje obavy přehnané? Jak přijímali Vaši pejsci nového člena? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2017 09:00

AgátaLona napsal(a):
Dobrý den, mám doma 4 letou čivavu a ráda bych si pořídila druhého psa (líbil by se mi např. Jack russel). Ale bojím se, jak by to ten můj rozmazlenec snášel. Je se mnou zvyklý spát v posteli, pořád se chovat a mazlit a nějak si nedokážu představit, že by se o mě najednou musel dělit. S ostatními psy se snáší dobře, je zpočátku trochu bojácnější, ale jakmile se skamarádí, je vše OK. Když ke mně přijde někdo na návštěvu se psem a on už si lehne a chce mít svůj klid a přesto na něj pes furt doráží, tak se ozve. A když se mazlím s jiným psem, tak na mě kouká jak na největšího zrádce. Myslíte, že jsou moje obavy přehnané? Jak přijímali Vaši pejsci nového člena? Děkuji.

"nějak si nedokážu představit, že by se o mě najednou musel dělit"
"tak na mě kouká jak na největšího zrádce"

Myslím, že největší problém bude váš přístup k psovi. Pokud vás váš pes vlastní a musel by se s někým dělit, pak to opravdu může být problém. Pokud naopak vy vlastníte psa a jste pánem svýho života, domova i svojí smečky, můžete si pořídit co chcete a psovi například sdělte, že námitky přijímáte pouze písemně. To je malinko nadsázka, samozřejmě je fajn dodržet nějaký postupy, jak druhýho psa začlenit do smečky, ale s přístupem "musel by se o mě dělit" to půjde těžko :).

9.4.2017 09:01

Zeptala bych se : Proč chcete druhého psa ?

9.4.2017 09:04
conty

XXX.XXX.103.249

Já se jich nikdy neptám.U nás platí, co panička řekne nebo udělá, to tak bude a hotovo. Ale pokud by byli sami doma, tak bych je pro jistotu oddělila. Alespoň zpočátku

AgátaLona

9.4.2017 09:21
AgátaLona

XXX.XXX.217.148

Já si to také říkám, že přeci se nebudu ptát svého psa, jestli si mohu pořídit druhého. Ale na druhou stranu se bojím, aby se pak ten můj čivavák necítil odstrčený. Přeci jen štěňátku se budu muset intenzivně věnovat. Druhého psa chci kromě mnoho dalších důvodů proto, že bych s ním ráda dělala agility a další psí sporty, určitě bych ráda zkusila i výstavy. Čivavu jsem si díky své hlouposti a nedostatečné informovanosti koupila bez PP. A tak po půl roce, co jsme dělali agility, má pes na levé noze luxaci pately. Což by se asi nehledě na agility dříve nebo později také projevilo.

9.4.2017 09:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.229

Mně se zase "líbí" věfa:
Když ke mně přijde někdo na návštěvu se psem
a on už si lehne a chce mít svůj klid
a přesto na něj pes furt doráží...
Co to znamená ?!

9.4.2017 10:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

AgátaLona napsal(a):

Jestli se už předem při představě dalšího psa cítíte blbě, protože by se mohl Váš čivavák cítit odstrčeně a mohl by to považovat za zradu, nepořizujte si druhého psa.

Až se srovnáte s myšlenkou, že Váš čivavák bude mít prima parťáka na lotroviny a bude fajn, když si spolu budou hrát, spát a jíst, pak si pořiďte dalšího psa.

9.4.2017 11:06
Andrýsek3

XXX.XXX.212.59

Myslím, že obavy jsou naprostou přirozené, zvlášť u psího rozmazlovaného jedináčka. Ale ne vyšilování, co tsi ten můj miláček asi počne. Rozhodnutí je na vás a čivavák to bude muset respektovat, ale přehnaná úzkost určitě nebude to pravé, sama vím, že jednou budu mít trochu strach, ale určitě se tomu nepoddat a udělat si to po svém, ale tak aby byli všichni spokojeni. On na něj třeba bude chvíli naštvanej, ale co jsem tak četla, většinou to přejde. A nenechte psa druhého přes míru otravovat.

Tedysek

9.4.2017 11:20
Tedysek

XXX.XXX.0.245

Obavy jsou zbytečný :).

9.4.2017 11:32

Jen minimum psů se hned na první dobrou zatváří 'jé, to jsem rád, že jsi tady, budeme se mít rádi a o všechno se dělit'. Ale dřív nebo později se to srovná, i když možná budete muset štěně trochu usměrnit.

9.4.2017 11:34

Jasně obavy jsou zbytečné. Jen to na mě dělá dojem, že se ten pes nebude cítit odstrčený, on prostě odstrčený bude.
Čivavák se omrzel, bude to jack...Možná tu budeme mít za nějakou dobu téma "Můj čivavák kálí po bytě, hlavně do mojí postele..." ( A když jackovi agility nepůjde, výstavní nebude...
pořídí se co ?).

9.4.2017 12:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Psi, co mají jasně nastavené hranice chování, jsou mnohem šťastnější než rozmazlenci, co mohou vše.
Já na vašem místě bych druhého psa nepořizoval, pokud máte problém s výchovou jednoho, nedovedu si představit, jak to budete zvládat se dvěma. Buď skončíte v blázinci vy nebo vaši psi.

9.4.2017 13:35

AgátaLona napsal(a):
Já si to také říkám, že přeci se nebudu ptát svého psa, jestli si mohu pořídit druhého. Ale na druhou stranu se bojím, aby se pak ten můj čivavák necítil odstrčený. Přeci jen štěňátku se budu muset intenzivně věnovat. Druhého psa chci kromě mnoho dalších důvodů proto, že bych s ním ráda dělala agility a další psí sporty, určitě bych ráda zkusila i výstavy. Čivavu jsem si díky své hlouposti a nedostatečné informovanosti koupila bez PP. A tak po půl roce, co jsme dělali agility, má pes na levé noze luxaci pately. Což by se asi nehledě na agility dříve nebo později také projevilo.

"aby se pak ten můj čivavák necítil odstrčený"
Tu obavu chápu. Myslím ale, že vychází ze špatnýho úhlu pohledu. Vy rozhodnete, že se vaše smečka rozroste o dalšího skvělýho parťáka, což může přinášet vašemu psovi spoustu výhod. Pokud to váš pes nebude respektovat, nastavíte mu taková pravidla, že to respektovat bude muset (třeba že když bude mít řeči k něčemu, co není jeho věc, odešlete ho na místo a on fakt bude muset poslechnout). Stejně tak bude muset pravidla respektovat ten nový pejsek - když uvidíte, že čivavák chce klid a malej ho otravuje, zařídite, aby se tak nedělo. Každý jedinec ve vaší smečce má právo na klid a ochranu, ale zároveň musí respektovat pravidla.
Ten příklad s pejsky, co k vám přijdou na návštěvu a čivaváka otravují, takže se pak ozve - tak přesně tomu budete muset předcházet. Když se pes už musí sám ozvat, musel převzít svoji obranu do svých rukou, tedy zubů, a asi tušíte, kam to povede, když to bude muset dělat opakovaně.
Pokud chcete pořídit štěně, bylo by taky dobrý se nejdřív přesvědčit, jak čivavák reaguje na štěňata a jejich bláznivé aktivity.

AgátaLona

9.4.2017 14:41
AgátaLona

XXX.XXX.217.148

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasně obavy jsou zbytečné. Jen to na mě dělá dojem, že se ten pes nebude cítit odstrčený, on prostě odstrčený bude.
Čivavák se omrzel, bude to jack...Možná tu budeme mít za nějakou dobu téma "Můj čivavák kálí po bytě, hlavně do mojí postele..." ( A když jackovi agility nepůjde, výstavní nebude...
pořídí se co ?).

Všem moc děkuji za reakce.
A na to jste, prosím, přišla jak? Chtěla jste znát důvod, proč si chci pořídit druhého psa, tak jsem Vám ho napsala (i když bylo jasné, že se ptáte jen proto, abyste si mohla rýpnout). Nevím, kde jste z toho vyčetla, že druhý pes bude náhrada a prvního odstrčím. Kdybych to tak chtěla udělat, tak se jsem určitě nepříjdu zeptat, jesli to mému psovi bude vadit.

9.4.2017 18:17

I kdybych si stokrát chtěla pořídit druhého psa, vždy bych se ohlížela na to, zda můj současný pes to skousne. Já bych to mé minulé feně udělat nemohla, někdo říká, že si k staršímu psu koupí štěně a pes "omládne" jak který a hlavně na jak dlouho. Časem nastane doba, kdy starší už nedá to co mladý, bude muset zůstávat doma (možná rád, jak který)
Proto se memůžete na takovou věc ptát na internetu, my vašeho psa neznáme, vy ano...vy musíte vědět, zda to snese, či ne.

10.4.2017 13:01
conty

XXX.XXX.103.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
I kdybych si stokrát chtěla pořídit druhého psa, vždy bych se ohlížela na to, zda můj současný pes to skousne. Já bych to mé minulé feně udělat nemohla, někdo říká, že si k staršímu psu koupí štěně a pes "omládne" jak který a hlavně na jak dlouho. Časem nastane doba, kdy starší už nedá to co mladý, bude muset zůstávat doma (možná rád, jak který)
Proto se memůžete na takovou věc ptát na internetu, my vašeho psa neznáme, vy ano...vy musíte vědět, zda to snese, či ne.

Také mám 4-letého psa. Je rozmazlenej, ale vychovanej, je domácí. Chci si k němu pořídit štěně, / které bude v době naší nepřítomnosti na dvoře/. A určitě se jej nebudu ptát, jestli se mu to bude líbit, nebo ne, prostě bude muset. Když jsem si jej, jako štěně donesla, měla jsem dva starý maliňáky a taky jsem se jich neptala. Prostě najednou tam byl a hotovo. Maliňák se nakonec ukázal, jako ta nejlepší chůva Ale všechny psy jsem vychovávala tak, aby zbytečně nic neřešili...

Přidejte reakci

Přidat smajlík