Klidný pes na zahradu - CSV?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2017 12:58
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Ahoj, s pořízením psa nijak nrspecham, ale uz pomalu uvažuji co by bylo to pravé pro mě. Odjakživa jsme měli lovecké psy, ale budu mít už vlastní bydlení a tak uvažuji o plemeni. Lovečáka asi nechci, nejsem myslivec, asi by mě úplně nebavilo věnovat se výcviku aby upotrebil své vlohy. Hledám už něco jiného - rodinného pohodáře, partaka na delší vycházky, ne hyperaktivní. Aby vydržel v pohodě na zahradě, to nemyslím že je problém, spíš bych byla rada aby nestekal u plotu, vím že je to individuální, ale aby neměl vlohy vyřvávat. Výška střední nebo větší, ale zase povaha abych ho zvládla se svými 60 kily. Taky aby snášel třeba další blízké osoby, kdyz budeme pryč aby nebyla potiz kdyz se o nej chvili bude starat nekdo jiny- ale ne neznamy samozřejmě. A taly vhodný k dětem, tak nejak normálně, nejsem zastáncem hratek děti a psů, ale abych nemusela mot strach, ze ma tendence mi dítě zakousnout, az jednou založíme rodinu.

A otázka ke konkrétnímu - příteli se moc líbí Československý vlčák, něco málo jsem o něm četla. Mohl by tyto požadavky splňovat? Je to jen ze zajimavosti, zatim konkrétní představu nemám, snad mi to tu pomůže zúžit výběr, sama opravdu mimo ty lovecké psy rozhled nemam a dost tápu. Děkuji všem smajlík

11.4.2017 13:08
scylla

XXX.XXX.150.32

ČSV není vůbec pes na zahradu, je to velmi společenský pes, který miluje být se svou rodinou. Do vašich podmínek se vůbec nehodí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2017 13:10

Myslím že ČSV ne, alespoň já bych vám ho neradila. Jsou to povahově většinou dost nevyrovnaní psi. Neznám snad nikoho kdo by toho to psa měl vychovaného jako normálního psa. V okolí jich máme několik, všichni jsou doživotně vláčeni na vodítku, zdrhají, napadají, loví. Dva z nich i startují po vlastním majiteli. Vzhledově je to krásný pes, ale jako rodinného psa bych ho nedoporučila. Pokud se vám líbí ovčáci, tak bych volila spíše bílého švýcarského ovčáka, nebo klasiku, německého ovčáka, případně z belgičáků tervuen nebo groendael.

11.4.2017 13:12
koňadra

XXX.XXX.128.31

Určitě se vám ozvou lidé, kteří mají s čs. vlčákem zkušenosti, ale podle toho, co vím, to určitě nebude pes pro vás. Je to složité plemeno, vyžaduje hodně pohybu, zaměstnání, je to velký lovec a hlavně je tam nevyrovnaná povaha, nemáte jistotu, že váš pes bude mít tu vyrovnanou. A mít psa agresivního nebo bázliveho - to je vždycky průšvih.

11.4.2017 13:13
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Habe děkuji, i toto jsem četla a potvrdila jste mi, že to tak asi bude. Takovou povahu vážně nehledám. Co se týče NO, mám z nich trochu respekt, asi tím, že je vubec neznám nebo maximálně jako služební psy. Vlkošedí jsou ale vážně krásní. Děkuji za tip smajlík

11.4.2017 13:14
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Koňadro rozhodně souhlasím. Netušila jsem že je to až takový průšvih. Chci pohodáře smajlík

11.4.2017 13:16
Iliena

XXX.XXX.251.250

Co Hovawart?
Podle mě splňuje všechno, může být venku, pokud se mu budete věnovat nudit se nebude, nevyřvává, ale hlídá, vhodný k dětem. Já měla HW když mi bylo 14 let a i když vážila 30kg a já 40 nestalo se, že by mě vláčela. S mým 3 letým bratrem neměla problém a ani později když lítali po zahradě děti od sousedů. Jsou to chytří a citlivý psi. Samozřejmě záleží na výchově a přístupu.

11.4.2017 13:17

lodenka333 napsal(a):
Habe děkuji, i toto jsem četla a potvrdila jste mi, že to tak asi bude. Takovou povahu vážně nehledám. Co se týče NO, mám z nich trochu respekt, asi tím, že je vubec neznám nebo maximálně jako služební psy. Vlkošedí jsou ale vážně krásní. Děkuji za tip smajlík

Německý ovčák je skvělý pes, jakého si ho vychováte, takového ho budete mít. Jejich výchova není náročná, vychovat ho zvládne i šikovné dítě. Je to pes který je vyšlechtěn pro spolupráci z člověkem, pracuje rád a ochotně.Prvního sem měla v devíti letech smajlík. Od té doby jich prošlo mým životem šest. k dětem doporučuji spíš fenku, ale je to na vás smajlík.

11.4.2017 13:19
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím že ČSV ne, alespoň já bych vám ho neradila. Jsou to povahově většinou dost nevyrovnaní psi. Neznám snad nikoho kdo by toho to psa měl vychovaného jako normálního psa. V okolí jich máme několik, všichni jsou doživotně vláčeni na vodítku, zdrhají, napadají, loví. Dva z nich i startují po vlastním majiteli. Vzhledově je to krásný pes, ale jako rodinného psa bych ho nedoporučila. Pokud se vám líbí ovčáci, tak bych volila spíše bílého švýcarského ovčáka, nebo klasiku, německého ovčáka, případně z belgičáků tervuen nebo groendael.

Znám desítku dobře vychovaných čsv, že s nimi lidé neumí je věc druhá. Samotného na zahradu bělouše v žádném případě.

11.4.2017 13:20
scylla

XXX.XXX.150.32

lodenka333 napsal(a):
Koňadro rozhodně souhlasím. Netušila jsem že je to až takový průšvih. Chci pohodáře smajlík

Pokud máte trošku citu pro psa a mozek, žádný průšvih to není, ale pro vás to pes také není, ani bělouš.

11.4.2017 13:21

A já bych si asi do takových podmínek pořídila bílýho švýcarskýho ovčáka. Takový všestranný pohodový parťák, ochotný ke spolupráci, dostatečně velký, aby budil respekt, a i obrany se s nima daj dělat. A ještě to není tolik v módě a tolik přešlechtěný, aby se nedala najít dobrá chovka :).

11.4.2017 13:24
scylla

XXX.XXX.150.32

A já bych si asi do takových podmínek pořídila bílýho švýcarskýho ovčáka. Takový všestranný pohodový parťák, ochotný ke spolupráci, dostatečně velký, aby budil respekt, a i obrany se s nima daj dělat. A ještě to není tolik v módě a tolik přešlechtěný, aby se nedala najít dobrá chovka :).

Já bych do takových podmínek pořídila leda plyšáka, bělouš sám na zahradě bude nešťastný, je to společenský pes.

11.4.2017 13:24
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Musím říct že jsem spíš ujetá na krátkosrstá plemena :-D ale nemůžu mit vse a povaha rozhoduje. Vlčák - nepotřebuje extra péči co se výcviku týká? Samozřejmě chci psa cvičit ale nejsem moc člověk co by chodil na cvicaky, schuzky psu atd... Základní poslušnost jsem ty nase lovecaky vzdy bez problémů naučila. Abych to uvedla na pravou míru - chci mit spolecnika, budu se mu věnovat, ale nebude mu patřit 100% mého času, nebudu žít jen životem svého psa. Nějaká zdravá míra a kompromis mezi prací, rodinou atd smajlík

Koukala jsem ještě na toho švýcarského ovcaka, dost me zaujal.

11.4.2017 13:28
lodenka333

XXX.XXX.87.39

scylla napsal(a):
Já bych do takových podmínek pořídila leda plyšáka, bělouš sám na zahradě bude nešťastný, je to společenský pes.

S tímto názorem rozhodně nesouhlasim. Kolik lidi ma vic než jednoho psa?A v bytě to chudák není a na zahradě ano? Myslím, že ten pes na zahradě se má stokrát líp, může se projít, vyčůrat když potřebuje, v tomto nebýt závislý na tom, kdy přijde pan domů. Může se vyhrivat na sluníčku a lenosit uplne stejně jako v domě. Jestli je chudák každý pes ktery je sám bez druhého psa - tot otázka, ale nemyslím si.

11.4.2017 13:32
lodenka333

XXX.XXX.87.39

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/?q=%C4%8Dsv

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=%C4%8Deskoslovensk%C3%BD+vl%C4%8D%C3%A1k&sort=1.

Koukám na to a souhlasím, csv nebude pes pro nás smajlík i pres pečlivou peci a citlivost ta povaha nemusí být to pravé... děkuji smajlík

11.4.2017 13:50
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Vidím, že se na ifauně objevilo podobné vlákno nebo jsem si toho možná před tím nevšimla, tak snad se tu nebude řešit dvě témata stejná na dvou frontách.

Ještě bych upřesnila jaký režim pes tak asi bude mít.

Zatím studuji, ale brzy půjdu do práce, počítám s klasickou 8hodinovkou. Ráno procházka a odpoledne rozohdně taky, s tím, že pokud budeme doma pes bude trávit čas s námi. V létě miluju být venku nebo mít alespoň otevřenou terasu, s psíkem komunikuji, hraju si, v zimě si neodpustím vzít si psa dovnitř, užívat si společnosti navzájem.

Co se ale týče nějak více - jak už jsem psala, na cvičáky moc nechodím, spíš mě to odrazuje. Myslím že mám normální vztah ke psům, pořizuji si je jako společníky domů i ven, na procházky, případně na kolo, ale nebudu ho tahat do práce, do školy, na dovolené, nebudu s ním 24 hodin denně, taky chci občas s přítelem vypadnout na den pryč třeba na výlet jen ve dvou, nebo něco zařídit atd. Takže plemeno, které nepotřebuje nějaký speciální výcvik nebo zaměření bez jakého by strádal - proto už nechci lovecké.

11.4.2017 14:37

Německý ovčák je skvělý pes, jakého si ho vychováte, takového ho budete mít. Jejich výchova není náročná, vychovat ho zvládne i šikovné dítě. Je to pes který je vyšlechtěn pro spolupráci z člověkem, pracuje rád a ochotně.Prvního sem měla v devíti letech smajlík. Od té doby jich prošlo mým životem šest. k dětem doporučuji spíš fenku, ale je to na vás smajlík.

Naprostý souhlas fena NO

11.4.2017 17:37

A co berňák? Já mám sice seltii, ale sousedí mají fenku berňáka a většího pohodáře jsem nezažila ☺

11.4.2017 18:08
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Určitě ne, je to dost nemocné plemeno, kamarádka je chová celý život, tak polovina se dožila 12 let, ale všichni měli opravdu velké problémy, ta druhá polovina průměrně 6 let...

11.4.2017 18:49
blackberry

XXX.XXX.110.35

lodenka333 napsal(a):
Určitě ne, je to dost nemocné plemeno, kamarádka je chová celý život, tak polovina se dožila 12 let, ale všichni měli opravdu velké problémy, ta druhá polovina průměrně 6 let...

Když se příteli líbí vzhledem ČSV, co se kouknout po vlkošedém špicovi nebo po Lapinkoiře? Jsou to rodinní společenští psi, ale budou spokojení venku na svém dvorečku, který si ohlídají a dají se zvládnout i bez cvičáku. Navíc jsou flexibilní a nadšeně půjdou na jakoukoli procházku.

13.4.2017 18:30
lu80

XXX.XXX.48.206

Souhlas, NO je skvělý pes. Akorát je to povahou hlídač a řekla bych, že zrovna z těch uštěkanějších...zrovna nedávno jsem tu četla debatu, kde majitelka řešila, že jí NO v noci honí na zahradě kočky a sousedi si stěžují, že se nevyspí...a rady zněly - vemte psa dovnitř, protištěkací obojek a do třetice všeho dobrého rada nad zlato: NO je uštěkaný a nic s tím neuděláte . Já je taky miluju, fakt, ale jsme na vsi a není tu jediný NO co by neštěkal a nehlídal...

13.4.2017 19:09
ssuchos

XXX.XXX.255.114

lu80 napsal(a):
Souhlas, NO je skvělý pes. Akorát je to povahou hlídač a řekla bych, že zrovna z těch uštěkanějších...zrovna nedávno jsem tu četla debatu, kde majitelka řešila, že jí NO v noci honí na zahradě kočky a sousedi si stěžují, že se nevyspí...a rady zněly - vemte psa dovnitř, protištěkací obojek a do třetice všeho dobrého rada nad zlato: NO je uštěkaný a nic s tím neuděláte . Já je taky miluju, fakt, ale jsme na vsi a není tu jediný NO co by neštěkal a nehlídal...

Je pravda, že NO jsou poměrně uštěkaní psi, máme kastrovaného psa a dvě feny a všichni jsou poměrně hluční hlídači. Pokud se nic neděje, tak jsou v klidu, ale moc neumí takové to tiché řekl bych ¨pastevecké¨ pozorování, jakmile se něco šustne, tak už hlásí, to je malinko nevýhoda při životě v zástavbě, ale jinak za mě nenahraditelní psi, jak povahou, tak charakterem. Z.

13.4.2017 23:00

lu80 napsal(a):

Německý ovčák sice hlídá, ale nejsou to zas nijak zbytečně uřvaní psi, hlídají když se něco děje. Nikdy jsme s výraznou štěkavostí neměli problém. Např sousedův berňák štěká nesrovnatelně víc, ne jen při hlídání, ale pořád, když jsou sousedi na zahradě, když si chce hrát apod. Naše fena neštěká téměř vůbec, jen když je někdo za vraty a nebo na kočku.

14.4.2017 00:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.37

NO.
Evidentně to není pes pro každýho.
Zvládne ho totiž (na cvičáku-s pomocí), vycvičit 12iletá holka.
Pes !
Dokonce štěká .
A ještě by se chtěl zabávat na cvičáku .
To fakt ne.

Vy, co na něm vidíte jakékoliv negativum,
jste opravdového NO nikdy neviděli.

14.4.2017 07:20
scylla

XXX.XXX.150.32

lodenka333 napsal(a):
S tímto názorem rozhodně nesouhlasim. Kolik lidi ma vic než jednoho psa?A v bytě to chudák není a na zahradě ano? Myslím, že ten pes na zahradě se má stokrát líp, může se projít, vyčůrat když potřebuje, v tomto nebýt závislý na tom, kdy přijde pan domů. Může se vyhrivat na sluníčku a lenosit uplne stejně jako v domě. Jestli je chudák každý pes ktery je sám bez druhého psa - tot otázka, ale nemyslím si.

Je fuk, s čím vy souhlasíte nebo ne, tady jde o to, s čím souhlasí ten pes nebo nesouhlasí. Zkuste si uvědomit, že vy ovlivníte kvalitu života společenského tvora, který má duši na jazyku tu vám nabízí a je otázka vašeho svědomí, co s ní uděláte. V opačném případě si opravdu pořdte plyšáka.

14.4.2017 07:22
scylla

XXX.XXX.150.32

blackberry napsal(a):
Když se příteli líbí vzhledem ČSV, co se kouknout po vlkošedém špicovi nebo po Lapinkoiře? Jsou to rodinní společenští psi, ale budou spokojení venku na svém dvorečku, který si ohlídají a dají se zvládnout i bez cvičáku. Navíc jsou flexibilní a nadšeně půjdou na jakoukoli procházku.

Typický rodinný pes bude spokojený na svém dvorečku... opravdu úžasné.

14.4.2017 07:47
lodenka333

XXX.XXX.142.73

Scylla, Vám asi komunikace s lidmi moc nejde, že smajlík

14.4.2017 08:22

lodenka333 napsal(a):
Scylla, Vám asi komunikace s lidmi moc nejde, že smajlík

Tady se musím Scylly zastat : s některými lidmi těžko komunikovat. Kdybyste si jen přečetla standard plemene, historii k čemu byl vyšlechtěn, něco o vlkovi, jehož krev ČSV nese...,
pak byste se neptala, jestli je to plemeno vhodné a hlídání zahrady a hraní si s dětmi.

14.4.2017 08:28
lodenka333

XXX.XXX.142.73

Ale Scylla reagovala na něco trochu jiného. Já nikomu necpu, že by CSV měl být na zahradě, něco jsem o něm četla, ale osobní zkušenost některých z vás mi dala víc, než čtení charakteristiky plemene, která nemusí platit vždy úplně. Proto jsem toto téma založila a jsem ráda, že jste mě utvrdili v tom, že CSV bych si pořizovat do těchto podmínek neměla.

14.4.2017 09:28

"Já nikomu necpu, že by CSV měl být na zahradě, něco jsem o něm četla, "
no já ti nevím, tak jsi zvolila název tématu, že...
A co jsi o ČSV četla, jestli se smím zeptat, že tě taková myšlenka napadla...jako ČSV =klidný pes na zahradu?

Nebylo by špatné si přečíst třeba tohle:
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7996/kouzlo-pospolitosti/

tak si říkám, proč právě tohle tolik lidí nechápe a řeší chlupy a čurání...jestli to nebude tím, že my, lidé, jsme daleko méně "smečkoví" a sociální tvorové než ta zvěř...

14.4.2017 09:35
blackberry

XXX.XXX.110.35

scylla napsal(a):
Typický rodinný pes bude spokojený na svém dvorečku... opravdu úžasné.

Scyllo, já neříkám, že psa zavřeme na dvůr a jednou za týden za ním zajdeme. Myslím tím, že tihle psi jsou venku spokojení a dobu, co je páníček v práci, tak velmi rádi prožijí venku na dvoře. Pokud si můžou vybrat, tak jdou raději ven, než být vevnitř.

Když vidím, že je zadavatelka člověk, co přemýšlí a jde jí o blaho psa, tak ji nebudu poučovat o managementu zvířete. Sama nejlíp ví, co pes potřebuje.

Neupírám Vám, že to máte v hlavě srovnané a se psy spousty zkušeností, ale tímhle slovíčkařením a zbytečně prudkými reakcemi se tu shazujete.

14.4.2017 09:46
lodenka333

XXX.XXX.142.73

"Já nikomu necpu, že by CSV měl být na zahradě, něco jsem o něm četla, "
no já ti nevím, tak jsi zvolila název tématu, že...
A co jsi o ČSV četla, jestli se smím zeptat, že tě taková myšlenka napadla...jako ČSV =klidný pes na zahradu?

Nebylo by špatné si přečíst třeba tohle:
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7996/kouzlo-pospolitosti/

tak si říkám, proč právě tohle tolik lidí nechápe a řeší chlupy a čurání...jestli to nebude tím, že my, lidé, jsme daleko méně "smečkoví" a sociální tvorové než ta zvěř...

Myslím, že jsem špatně zadala název, spis to melo být - hledam psa na zahradu a jaky je csv? Vygooglila jsem a bylo ;-) neuvažovala jsem o něm nijak vážně že bych si ho koupila, chtěla jsem vědět ze zkušeností lidí, jaký je. Spíš abych příteli vysvětlila ze i kdyz je krásný, tak proč se pro něj nerozhodnout. Na článek mrknu. Jen pokud někdo bude mít psa v bytě s chlupy a čůráním- venčením tak nějak počítat musí.

14.4.2017 09:52
lodenka333

XXX.XXX.142.73

Blacberry: Asi tak to bylo myšleno, kdybych chtěla psa zavřít na dvůr, kouknout na něj jednou týdně - to nevím proč bych si ho pořizovala. Vhci psovi nabídnout zahradu, žádný kamenný dvorek. Bude mít místo, pokud bude velký tak asi boudu, případně ležení v zahradním domku, kam bude mít volný přístup a sám si vybere. Takto jsme měli i lovecké psy- volny pristup do místnosti kde bylo teplo, deky, boudy, venku seník a velkou zahradu. V létě se dovnitř ani nekoukli, v zimě tak napůl. U svého budoucího psa plánuji totéž, a samozřejmě když přijdeme z práce půjdeme ven, budu s ním na zahradě nebo v zimě si ho podle možností vezmu k sobě domů. Nemyslím že v takovém režimu pes bude nějak trpět a to ani kdybychom jednou za cas přišli třeba o půlnoci.

14.4.2017 14:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Německý ovčák sice hlídá, ale nejsou to zas nijak zbytečně uřvaní psi, hlídají když se něco děje. Nikdy jsme s výraznou štěkavostí neměli problém. Např sousedův berňák štěká nesrovnatelně víc, ne jen při hlídání, ale pořád, když jsou sousedi na zahradě, když si chce hrát apod. Naše fena neštěká téměř vůbec, jen když je někdo za vraty a nebo na kočku.

Uštěkaný berňák? A je to fakt berňák? Měla jsem, znám jich několik osobně a neštěká ani jeden z nich. Můj štěknul snad 20x, za těch 8 let a to štěknul. V kuse neštěkal nikdy.

14.4.2017 18:46
Atheira

XXX.XXX.50.119

lesnížínka napsal(a):
Uštěkaný berňák? A je to fakt berňák? Měla jsem, znám jich několik osobně a neštěká ani jeden z nich. Můj štěknul snad 20x, za těch 8 let a to štěknul. V kuse neštěkal nikdy.

Máme tu v okolí dva. Jeden neštěká, druhý jede pořád.

14.4.2017 20:54

lesnížínka napsal(a):

Je to berňák, dokonce mají už druhého, štěkal i ten předchozí, není venku, berou ho i do domu, ale jak ho pustí ven ňafá pořád.

12.11.2017 00:22
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Nevyrovnaní, asi jste četla nějaký článek na googlu ne? Očividně znalkyně..

Neregistrovaný uživatel

12.11.2017 00:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Luciandthewolf napsal(a):
Nevyrovnaní, asi jste četla nějaký článek na googlu ne? Očividně znalkyně..

Nevím, jestli je Habe znalkyně, ale já s nimi mám naprosto shodnou zkušenost, a to jich mám v okolí asi 15 - vychovaný jsou z toho jen 2 feny jednoho majitele, a i ty chodí venku na elektrice, protože jinak lovily a rvaly se s fenama.

12.11.2017 20:35
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevím, jestli je Habe znalkyně, ale já s nimi mám naprosto shodnou zkušenost, a to jich mám v okolí asi 15 - vychovaný jsou z toho jen 2 feny jednoho majitele, a i ty chodí venku na elektrice, protože jinak lovily a rvaly se s fenama.

To je fakt divný..chodim na akce, kde je třeba třicet čéveček, který mi třeba opravdu nevyrovnaný nepřijdou..já treba vidím spoustu nevychovanejch stafordů, NO.. v životě bych neřekla, že je to nevyrovnanej pes. Ach ty předsudky..

Neregistrovaný uživatel

12.11.2017 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

To je fakt divný..chodim na akce, kde je třeba třicet čéveček, který mi třeba opravdu nevyrovnaný nepřijdou..já treba vidím spoustu nevychovanejch stafordů, NO.. v životě bych neřekla, že je to nevyrovnanej pes. Ach ty předsudky..

Pravdou je, že povahy ČSV se za posledních 10 let rapidně zlepšily ve smyslu, že už nejsou tak bázlivý a labilní. Nicméně to, že jsou velmi nároční na výchovu, loví, a rvou se s jedinci stejného pohlaví je fakt který těžko vyvrátíte.

13.11.2017 05:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Pravdou je, že povahy ČSV se za posledních 10 let rapidně zlepšily ve smyslu, že už nejsou tak bázlivý a labilní. Nicméně to, že jsou velmi nároční na výchovu, loví, a rvou se s jedinci stejného pohlaví je fakt který těžko vyvrátíte.

ČSV není pes pro každého, záleží na socializaci, přístupu a výchově. Labilní tedy nejsou, pokud mají rozumného majitele, lovu se odnaučit dají, s těmi psi stejného pohlaví mohou mít problém. Je to pes pro toho, kdo umí ocenit jejich úžasnou inteligenci, na jednu stranu samostatnost, na druhou velmi společenské chování. Není to pes do kotce nebo na zahradu nebo na trdlování po cvičáku, na to jsou příliš chytří.

13.11.2017 05:26
scylla

XXX.XXX.150.32

Nejsou nároční na výchovu a neloví, jsou nároční na přístup a empatii majitele, potřebují někoho, kdo ocení jejich individualitu, chytrost a kdo si zaslouží jejich respekt, nejsou to psi pro výcvikáře.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2017 07:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):
Nejsou nároční na výchovu a neloví, jsou nároční na přístup a empatii majitele, potřebují někoho, kdo ocení jejich individualitu, chytrost a kdo si zaslouží jejich respekt, nejsou to psi pro výcvikáře.

Tak výcvikáře by ani nenapadlo pořídit si ČSV, ale s tím lovením zase kecáte (jako ostatně často), a navíc si protiřečíte, viz vaše poslední 2 hlášky.:
1.) lovu se odnaučit dají
2. Nejsou nároční na výchovu a neloví
V době, kdy jsem ještě pracovala s lidma se na mě majitelé čévéček obraceli v 99% hlavně kvůli tomu že pes nejde pustit na volno a loví (velká část už měla za sebou i strženou zvěř).

13.11.2017 08:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Tak výcvikáře by ani nenapadlo pořídit si ČSV, ale s tím lovením zase kecáte (jako ostatně často), a navíc si protiřečíte, viz vaše poslední 2 hlášky.:
1.) lovu se odnaučit dají
2. Nejsou nároční na výchovu a neloví
V době, kdy jsem ještě pracovala s lidma se na mě majitelé čévéček obraceli v 99% hlavně kvůli tomu že pes nejde pustit na volno a loví (velká část už měla za sebou i strženou zvěř).

Kecáte vy, kolik jste jich měla doma? To se tedy obraceli na toho pravého...

13.11.2017 09:00
L(phi)

XXX.XXX.254.70

scylla napsal(a):

Ale to je úplne fuk či vašich pár kusov nelovilo lebo ste ich to od malička učili. Realita je proste taká, že 98% ľudí to tak naučiť buď nedokáže, alebo dokáže až po rokoch trápenia.
To robíte fakt super službu plemenu tvrdiť že neloví,. Určite potom s radosťou a zadarmo všetkým chudákom čo si ho na základe tejto vašej rady kúpia pomôžete s privolaním, však áno.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2017 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):

Došly argumenty, co?

Doma žádnýho. Na co by mi byl - já potřebuju psy na práci, ale kurzama mi jich prošlo dost (mimochodem často na doporučení jejich chovatelů, tak to se mnou asi tak tragický nebude)

A (L)phi má pravdu, že tímhle lhaním plemeni spíše škodíte

13.11.2017 10:31

Asi bych se ani neměla vyjadřovat, protože čévéčka znám pouze 3, pro mě je toto plemeno taková raritka, u nás moc k vidění nejsou, takže o povaze vím defakto jen to, co mi řekli sami majitelé a musím říct, že i když preferuju samostatné psí psí palice, tak čévé je pro mě tak specifická, zvláštní povaha, že bych do něj nešla, i když vzhledově je to krásny pes...tak na hlídání baráku bych volila něco jiného, ale je to pocit čistě subjektivní...třeba muj kolega vyrustal postupně se dvěma fenama a kdyby měl barák, tak by toto plemeno pro něj jasná volba...

13.11.2017 10:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

L(phi) napsal(a):
Ale to je úplne fuk či vašich pár kusov nelovilo lebo ste ich to od malička učili. Realita je proste taká, že 98% ľudí to tak naučiť buď nedokáže, alebo dokáže až po rokoch trápenia.
To robíte fakt super službu plemenu tvrdiť že neloví,. Určite potom s radosťou a zadarmo všetkým chudákom čo si ho na základe tejto vašej rady kúpia pomôžete s privolaním, však áno.

Jo jo, to je bezva rada napsat, že plemeno neloví. Kupodivu, když jsem si pořizovala samojeda, bylo tam také všude psáno že: jako jediné severské plemeno má lovecký pud silně potlačený Nejspíš to jeden chytrák napsal a ostatní jen papouškovali...Tak já byla naprosto v klidu a pak...vééélmi překvapená, když mi pes někdy v třičtvrtě roce začal zdrhat za zvěří

13.11.2017 10:40
L(phi)

XXX.XXX.41.130

lesnížínka napsal(a):
Jo jo, to je bezva rada napsat, že plemeno neloví. Kupodivu, když jsem si pořizovala samojeda, bylo tam také všude psáno že: jako jediné severské plemeno má lovecký pud silně potlačený Nejspíš to jeden chytrák napsal a ostatní jen papouškovali...Tak já byla naprosto v klidu a pak...vééélmi překvapená, když mi pes někdy v třičtvrtě roce začal zdrhat za zvěří

Ono aj pre roznych ludi "nelovi" znamena nieco ine. Pre mna to, ze ani nevybehne alebo ak ano tak to na zavolanie otoci na pate nazad. Pre niekoho "nelovi" moze znamenat ze pes zmizne len na 10 minut ale netreba na neho cakat 4 hodiny nez sa vrati

13.11.2017 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

L(phi) napsal(a):
Ono aj pre roznych ludi "nelovi" znamena nieco ine. Pre mna to, ze ani nevybehne alebo ak ano tak to na zavolanie otoci na pate nazad. Pre niekoho "nelovi" moze znamenat ze pes zmizne len na 10 minut ale netreba na neho cakat 4 hodiny nez sa vrati

Aha, tak to jo on zdrhnul maximálně na 10minut(to jen jednou) jinak to bylo na minuty. Snesla bych, že vyběhne a nechá se odvolat. To zvládne jen někde a až teď, v bezmála 10letech

14.11.2017 15:34
Luciandthewolf

XXX.XXX.53.61

Došly argumenty, co?

Doma žádnýho. Na co by mi byl - já potřebuju psy na práci, ale kurzama mi jich prošlo dost (mimochodem často na doporučení jejich chovatelů, tak to se mnou asi tak tragický nebude)

A (L)phi má pravdu, že tímhle lhaním plemeni spíše škodíte

No Vám by tento pes opravdu byl k ničemu. To, že nejste schopna probrat jeho povahu, jako ovšem většina těžkých odborníků přes výcvik, mě ani neudivuje. Nelze od tohodle psa čekat, že bude fungovat jak borderka. Co se týče lovení, budiž, berme v potaz, že mu zbyly určitý vlčí předpoklady (zase mezi náma bígl, kterého jsem měla byl mnohem větší lovec a útěkář..a nikdo netvrdí, že je nevyrovnaný pes.) Že se feny rvou? No tak to je asi otázka socializace ne, rvát se můžou feny borderek, stafordů, ohařů. Když tak krásně používáte příklady že svého okolí, tak já mohu přidat že svého..Barák od vedle border kolie- přivolání na nule, po mě feně okamžitě startuje. Sousedovic bordera dělá neustále bordel, štěká ječí, rve se se psy. Můj závěr by tedy měl být border kolie je nevyrovný pes, který je nesamostatny, nesnese se s jinými psy. Asi ne zejo. To jsou prostě ty nálepky, kterých se ti jednotlivá plemena asi nikdy nezbaví. Ale tvrdit, že je to nevyrovnaný zvíře je opravdu trochu přes čáru.

14.11.2017 15:55

No Vám by tento pes opravdu byl k ničemu. To, že nejste schopna probrat jeho povahu, jako ovšem většina těžkých odborníků přes výcvik, mě ani neudivuje. Nelze od tohodle psa čekat, že bude fungovat jak borderka. Co se týče lovení, budiž, berme v potaz, že mu zbyly určitý vlčí předpoklady (zase mezi náma bígl, kterého jsem měla byl mnohem větší lovec a útěkář..a nikdo netvrdí, že je nevyrovnaný pes.) Že se feny rvou? No tak to je asi otázka socializace ne, rvát se můžou feny borderek, stafordů, ohařů. Když tak krásně používáte příklady že svého okolí, tak já mohu přidat že svého..Barák od vedle border kolie- přivolání na nule, po mě feně okamžitě startuje. Sousedovic bordera dělá neustále bordel, štěká ječí, rve se se psy. Můj závěr by tedy měl být border kolie je nevyrovný pes, který je nesamostatny, nesnese se s jinými psy. Asi ne zejo. To jsou prostě ty nálepky, kterých se ti jednotlivá plemena asi nikdy nezbaví. Ale tvrdit, že je to nevyrovnaný zvíře je opravdu trochu přes čáru.

Pletete jablka a hrušky dohromady.

14.11.2017 16:13

Rájka, jsi mi to vzala přímo z úst...

14.11.2017 16:18

Rájka, jsi mi to vzala přímo z úst...

Jen jsem byla rychlejší

14.11.2017 16:31
Luciandthewolf

XXX.XXX.102.254

Jistě.

14.11.2017 16:37

Jistě.

Možná na to jednou přijdete.

14.11.2017 16:38
Tedysek

XXX.XXX.34.16

Jsem překvapená. Někdo myslí že vyrovnaná povaha se posuzuje podle touhy lovit?
Navíc se tu někdo diví že bígl loví víc než csv... Chjo.

14.11.2017 17:59
Luciandthewolf

XXX.XXX.53.61

Tedysek napsal(a):
Jsem překvapená. Někdo myslí že vyrovnaná povaha se posuzuje podle touhy lovit?
Navíc se tu někdo diví že bígl loví víc než csv... Chjo.

Jsem překvapená, že se vyrovnaná povaha plemene pozná podle pár jedinců co zná nějaká madam u ni v okolí.. A neřekla jsem, že se divim..ani to z kontextu nevyplývá, pokud ano ukažte mi prosím kde.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2017 19:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

No, rozepsala jste se hezky, ale ve čtení máte ještě dost rezervy, protože to, že jsou ČSV nevyrovnaní psal někdo jiný, takže pláčete na špatným hrobě...
Představte si, že jejich povahu (stejně jako povahu BOC) pobrat dokážu, ale nevyhovuje mi, proto mám jiné psy.

14.11.2017 19:31

"To, že nejste schopna probrat jeho povahu, jako ovšem většina těžkých odborníků přes výcvik, mě ani neudivuje"

me tohle bavi smajlík
tezci odbornici na vycvik nechapou tu složitou povahu - a pristupuji k tem psum uplne spatne...

ale neni na zacatku nejaky echt problem, ze vyhledate ty tezke odborniky?
a co od nich cekate?
hledate spis zarikavace asi

14.11.2017 22:00
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

No, rozepsala jste se hezky, ale ve čtení máte ještě dost rezervy, protože to, že jsou ČSV nevyrovnaní psal někdo jiný, takže pláčete na špatným hrobě...
Představte si, že jejich povahu (stejně jako povahu BOC) pobrat dokážu, ale nevyhovuje mi, proto mám jiné psy.

Psala jsem to obecně i zpětně ke komentáři, který napsala Habe (tuším) a vy jste s ním sympatizovala a měla totožné zkušenosti. Vše to má na sebe návaznost, která je pro vás nejspíše skrytá. Tudíž jsem to shrnula, ale klidně se nadále bavte se slovíčkařením.
Ano, tak to Vám gratuluju, jste vyloženě znalec psích duší. Smekám.

14.11.2017 22:07
Tedysek

XXX.XXX.34.16

Lucianthewolf: nemivala jsi stafbulika nebo něco takového?

14.11.2017 22:10
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Tedysek napsal(a):
Lucianthewolf: nemivala jsi stafbulika nebo něco takového?

Ne, proč?

14.11.2017 22:25
Tedysek

XXX.XXX.34.16

Jen mi tvé jméno někoho připomnělo.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2017 22:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Psala jsem to obecně i zpětně ke komentáři, který napsala Habe (tuším) a vy jste s ním sympatizovala a měla totožné zkušenosti. Vše to má na sebe návaznost, která je pro vás nejspíše skrytá. Tudíž jsem to shrnula, ale klidně se nadále bavte se slovíčkařením.
Ano, tak to Vám gratuluju, jste vyloženě znalec psích duší. Smekám.

Vždycky se mi líbí, že když dojdou argumenty, tak nastoupí prázdný blbý kecy...

15.11.2017 00:44
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Vždycky se mi líbí, že když dojdou argumenty, tak nastoupí prázdný blbý kecy...

Sebereflexe je vždycky dobrá věc.

15.11.2017 14:57

"To, že nejste schopna probrat jeho povahu, jako ovšem většina těžkých odborníků přes výcvik, mě ani neudivuje"

me tohle bavi smajlík
tezci odbornici na vycvik nechapou tu složitou povahu - a pristupuji k tem psum uplne spatne...

ale neni na zacatku nejaky echt problem, ze vyhledate ty tezke odborniky?
a co od nich cekate?
hledate spis zarikavace asi

Teda, že se do toho pletu, ale myslím, že tady to nebude o nepochopení povahy, ale o tom, co majitel-páníček od psa čeká a co s ním hodlá dělat...pokud budu chtít psa, který je nadšený pracant, visí na vás očima a rád plní povely, tak si nepořídím samostatnou psí svéhlavinku, která se mi na to, že zrovna chci, aby dělal tohle a zrovna tak jak já to chci může krajcvajc a naopak...to, že pak někdo psa se specifickou povahou nezvládne a hledá "záchranu" na cvičáku, kde ale třeba s takovými psy nepracují, nemají s tím zkušenost, není dost prostoru pro to individuálně s takovým psem "pracovat"...toť věc jiná...

15.11.2017 17:49

Teda, že se do toho pletu, ale myslím, že tady to nebude o nepochopení povahy, ale o tom, co majitel-páníček od psa čeká a co s ním hodlá dělat...pokud budu chtít psa, který je nadšený pracant, visí na vás očima a rád plní povely, tak si nepořídím samostatnou psí svéhlavinku, která se mi na to, že zrovna chci, aby dělal tohle a zrovna tak jak já to chci může krajcvajc a naopak...to, že pak někdo psa se specifickou povahou nezvládne a hledá "záchranu" na cvičáku, kde ale třeba s takovými psy nepracují, nemají s tím zkušenost, není dost prostoru pro to individuálně s takovým psem "pracovat"...toť věc jiná...

Přesně tak. Lidé by si měli rozmyslet, do čeho jdou a o plemeni si zjistit v první řadě všechna možná negativa, což je samozřejmě relativní. Mně vyhovuje povaha mého psa a před pořízením jsem se připravila na nejhorší, co jeho naturel může přinést. Teď si myslím, že je to nejúžasnější tvor na světě. Oproti tomu někteří, kteří si plemeno pořídili jen proto, že je to krásný a neobvyklý pes, aniž by si sháněli víc info, si můžou myslet, že horší pes neexistuje, a zbavují se ho. Bohužel se to týká v první řadě psů bez PP.

16.11.2017 11:27

"ze tady to nebude o nepochopení povahy"

nechci resit, kdo a proc si je porizuje.
reagovala jsem na ta narceni, ze vycvikari nechapou "slozitou povahu CSV" :-D

vycvikari poradi docela dobre -i s CSV -jen vetsinou misto toho, aby majitel makal se psem a mohlo teda dojit k naprave, vyreseni problemu - nasleduje slovni prujem proc to nejde a ze je vsechno spatne a pes je specialni a tak..

tam pak opravdu pomuze jen zarikavac :-D.

16.11.2017 14:25
Nathaliej

XXX.XXX.240.171

Za me bych urcite doporucila labradorskeho retrivra, meli jsme ho z chs Pomocné tlapky od mych 4 let, prevazne venku. Rikoušek byl naprosto úžasný přatelsky vyrovnany pes. Nevzpominam si, ze by nekdy stekal. Hlídač to tedy nebyl, každý byl kámoš ☺. Jsou to dva měsíce co nam odešel v nedožitých 16 letech do psího nebíčka a to co sme spolu zažili je proste krasny.❤.

16.11.2017 14:29
Nathaliej

XXX.XXX.240.43

Za me bych urcite doporucila labradorskeho retrivra, meli jsme ho z chs Pomocné tlapky od mych 4 let, prevazne venku. Rikoušek byl naprosto úžasný přatelsky vyrovnany pes. Nevzpominam si, ze by nekdy stekal. Hlídač to tedy nebyl, každý byl kámoš ☺. Jsou to dva měsíce co nam odešel v nedožitých 16 letech do psího nebíčka a to co sme spolu zažili je proste krasny.❤.

16.11.2017 22:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nathaliej napsal(a):

CHS s názvem Pomocné tlapky neexistuje.

17.11.2017 11:24

Fiona.Praha napsal(a):
CHS s názvem Pomocné tlapky neexistuje.

Ale labíky tam mají, prodávají psy, kteří se nehodí jako asistenční.

17.11.2017 11:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ale labíky tam mají, prodávají psy, kteří se nehodí jako asistenční.

A ona je to CHS?

17.11.2017 12:04

Fiona.Praha napsal(a):
A ona je to CHS?

Je to užitečná společnost.
Té paní teď zemřel pes a Vy jí napíšete, že to není CHS.
Pěkné.

17.11.2017 12:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Je to užitečná společnost.
Té paní teď zemřel pes a Vy jí napíšete, že to není CHS.
Pěkné.

A proto může psát nesmysly?
To se Vám líbí?
Mně ne.

Chápete rozdíl mezi o.p.s a CHS?
To, že je to nějaká o.p.s., která si možná množí nebo kupuje psy a ty nevyhovující prodává, neznamená, že je to CHS.
Nepleťte si pojmy s dojmy.

28.1.2018 10:17
lirael

XXX.XXX.32.13

Tak jsem se pobavila na nejvyšší míru. U čsv jsem 10let. Chovám je, vlastním. A upřímně? ne nejsou nevyrovnnaí, nebo fakt minimální %, naopak jsou čím dál pevnější a lepší v povaze. Výchova není o moc těžší než u spousty jiných plemen. ( těch specifických, nebo primitivních atd je dost) Výcvik je orpavdu těžší, nebo těžší, je jiný, musí být většinou z větší části fakt pozitivní ( zadarmo ani kuře nehrabe, natož jako-vlk).
Ano rvou se, i přes socializaci neznám žádné nekonflitkní čsv k jinému čsv stejného pohlaví. Jiná plemena občas jsou ochotni tolerovat, ais jako šlechta plebs. Ano loví a většinou celý život a odnaučení je téměř nemožné. Ale víte že lovecký pud je bohužel jeden ze základních pudů k přežití? čsv je pes, je ot uznané plemeno, není to vlk, ale jsou tam u něj detaili, které z vlka mají, kde se ten vlk nejbližší u starších psů v 7 generaci projevuje.

A ne čsv není určitě pes na zahradu a na hlídání

A trošku informací neuškodí
http://www.sdivokoukrvi.cz/clanky/caste-dotazy-ohledne-ceskoslovenskeho-vlcaka

http://www.sdivokoukrvi.cz/clanky/caste-dotazy-ohledne-ceskoslovenskeho-vlcaka/zacatecnici-a-csv

http://www.sdivokoukrvi.cz/clanky/stene-ceskoslovenskeho-vlcaka-a-zivot-s-nim.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2018 11:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lirael napsal(a):
Tak jsem se pobavila na nejvyšší míru. U čsv jsem 10let. Chovám je, vlastním. A upřímně? ne nejsou nevyrovnnaí, nebo fakt minimální %, naopak jsou čím dál pevnější a lepší v povaze. Výchova není o moc těžší než u spousty jiných plemen. ( těch specifických, nebo primitivních atd je dost) Výcvik je orpavdu těžší, nebo těžší, je jiný, musí být většinou z větší části fakt pozitivní ( zadarmo ani kuře nehrabe, natož jako-vlk).
Ano rvou se, i přes socializaci neznám žádné nekonflitkní čsv k jinému čsv stejného pohlaví. Jiná plemena občas jsou ochotni tolerovat, ais jako šlechta plebs. Ano loví a většinou celý život a odnaučení je téměř nemožné. Ale víte že lovecký pud je bohužel jeden ze základních pudů k přežití? čsv je pes, je ot uznané plemeno, není to vlk, ale jsou tam u něj detaili, které z vlka mají, kde se ten vlk nejbližší u starších psů v 7 generaci projevuje.

A ne čsv není určitě pes na zahradu a na hlídání

A trošku informací neuškodí
http://www.sdivokoukrvi.cz/clanky/caste-dotazy-ohledne-ceskoslovenskeho-vlcaka

http://www.sdivokoukrvi.cz/clanky/caste-dotazy-ohledne-ceskoslovenskeho-vlcaka/zacatecnici-a-csv

http://www.sdivokoukrvi.cz/clanky/stene-ceskoslovenskeho-vlcaka-a-zivot-s-nim.

Je fajn, že se konečně ozval seriozní chovatel, který neškodí plemeni pro mě nepochopitelným lhaním

29.1.2018 11:38
lirael

XXX.XXX.32.13

Je fajn, že se konečně ozval seriozní chovatel, který neškodí plemeni pro mě nepochopitelným lhaním

Děkuji, sice tam mam chyb jak máku, ale snad lidé pochopí jako psát o tom, že čsv je jednoduché, hodné plemeno, co se nerve, neloví a není problémový, může jen magor, nebo prvomajitel mladého zvířete, nebo majitel psa co nemá PP a kdo ví kdo byl babička či dědeček ( třeba NO) nebo někdo kdo se rád zlomyslně baví. Opravdu neznám a snad nikdo nezná fakt dospělé čsv ( kolem 5 let) které by bylo nekonfliktní a nikdy nehrozilo že půjde někoho ( psa ne člověka ano ) zabít. Jinak znám pár jedinců co fakt neloví ( i pár mých odchovů, ale jsem vždy v šoku, protože matka těch o kterých mluvím je děsnej lovec stejně jako její otec a její příbuzní ) Vážně nechápu, proč se lidi stydí za to, že naše plemeno není plyšák, mě to vyhovuje, já jsem spokojená. A mám co chci.

29.1.2018 12:41

lirael napsal(a):
Děkuji, sice tam mam chyb jak máku, ale snad lidé pochopí jako psát o tom, že čsv je jednoduché, hodné plemeno, co se nerve, neloví a není problémový, může jen magor, nebo prvomajitel mladého zvířete, nebo majitel psa co nemá PP a kdo ví kdo byl babička či dědeček ( třeba NO) nebo někdo kdo se rád zlomyslně baví. Opravdu neznám a snad nikdo nezná fakt dospělé čsv ( kolem 5 let) které by bylo nekonfliktní a nikdy nehrozilo že půjde někoho ( psa ne člověka ano ) zabít. Jinak znám pár jedinců co fakt neloví ( i pár mých odchovů, ale jsem vždy v šoku, protože matka těch o kterých mluvím je děsnej lovec stejně jako její otec a její příbuzní ) Vážně nechápu, proč se lidi stydí za to, že naše plemeno není plyšák, mě to vyhovuje, já jsem spokojená. A mám co chci.

Takto by měl vypadat příspěvek do fauny, týkající se plemene o kterém nemá většina lidí ani představu, chcou ho jen proto, že se jim líbí. Neuvědomí si, že je to závazek na min 10 let a většina je z nich pak nešťastných, co si to vlastně dovezli domů. Nečetla jsem to sice celé, ale na vaše stránky jsem koukla, moc vám fandím. Hodně hezkých chvil s vašimi čsv a sarlosy.

29.1.2018 12:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano, jsem taky mile překvapená, že konečně napsal i někdo fundovaný a nepíše bláboly o snadno vychovatelných zlatíčkách jen proto, aby prodal. Plemeno jde do módy a za pár let jich budou kvanta v útulcích, tak jako teď různých bull a kříženců NOxlabrador

29.1.2018 14:22
Moyda

XXX.XXX.74.8

Takto by měl vypadat příspěvek do fauny, týkající se plemene o kterém nemá většina lidí ani představu, chcou ho jen proto, že se jim líbí. Neuvědomí si, že je to závazek na min 10 let a většina je z nich pak nešťastných, co si to vlastně dovezli domů. Nečetla jsem to sice celé, ale na vaše stránky jsem koukla, moc vám fandím. Hodně hezkých chvil s vašimi čsv a sarlosy.

Od čtrnácti jsem měla vlastní fenu NO, po čsl jsem vždy toužila, ale nikdy jsem nenašla odvahu do toho jít a pokaždé když se rozhodují pro nového psa je to zase NO. Už mám třetí a nad čsv slintam pouze nad fotkami. Lirael nadhera.

Přidejte reakci

Přidat smajlík