Alavis negativní zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2017 12:58
evis

XXX.XXX.74.184

Zdravím všechny, nenašla jsem téma, tak se chci zeptat, zda má někdo s Alavisem zkušenost i negativní. Dávkování samozřejmě v souladu váhy a velikosti plemene. Napadá mě třeba zácpa, zvracení, slinění..Budu ráda za poznatky k tématu. Díky, pěkný den.

13.4.2017 17:27
Prestige

XXX.XXX.71.69

Už jsem slyšela, že někteří psi po něm zvraceli, tak že byl nasazen jiný preparát.

13.4.2017 20:02
KamilaL

XXX.XXX.134.254

U nás problém nebyl, brala ho s přestávkami několik let (cca 3roky) a v pohodě .

Neregistrovaný uživatel

13.4.2017 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

evis napsal(a):
Zdravím všechny, nenašla jsem téma, tak se chci zeptat, zda má někdo s Alavisem zkušenost i negativní. Dávkování samozřejmě v souladu váhy a velikosti plemene. Napadá mě třeba zácpa, zvracení, slinění..Budu ráda za poznatky k tématu. Díky, pěkný den.

U nás nebyl problém, ale nefungoval.

Tedysek

13.4.2017 20:56
Tedysek

XXX.XXX.13.8

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U nás nebyl problém, ale nefungoval.

U psa mi fungoval, ale přítel hlásil, že nefunguje. A mě zas fungoval. Tak to zjevně bude "kus od kusu".

Accuracy

18.4.2017 13:53
Accuracy

XXX.XXX.1.187

U nás ho pes od 8. roku preventivně bere. Tak nevím, jestli zabírá. Ale na něčí radu (Rájky?) jsem před měsícem nasadila Hyalgel Horse a ač někdo tvrdí, že všechna chondroprotektiva jsou zbytečná a nefungují, já prostě vidím rozdíl. Líp chodí do schodů a v obtížném terénu.

18.4.2017 14:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

S Alavisem zkušenosti nemám, ale uznávám Aptus aptoflex, ten podávám štěňatům hlavně obřích plemen v období růstu.
Malé 14 leté feně zase pomohl Giom ttp://www.giom.cz/eshop/intenzivni-kloubni-vyziva/, viděla jsem na ní zlepšení jejich pohybových problémů.

Neregistrovaný uživatel

18.4.2017 15:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Problém žádný, ale nefungoval ani na psech ani na manželovi, měli ten pro koně.

Petr KM

19.4.2017 19:02
Petr KM

XXX.XXX.234.28

Reaguji na Váš dotaz, me téměř 15letého NO zničil, beru na vědomí jeho věk, ale hledal jsem na netu dlouho složení Alavisu, tedy toho psího, udajně jsou to jen bylinky, jež púsobí aby se v játrech vytvářel nějaký enzim, a ten působi že se tkáně a chrupavky začnou obnovovat?Dívný, ne?Tak kde je potom ta výživa?Můj pes dle kamaráda veterináře skonal na selhaní jater, sic měl věk ale alavis tomu dopomohl, ted mám štěně a vím, že propagovaný Alvis již nikdy zato fandím Aptusu jez mi byl veterinářem doporučen a podavat jej až od seniorského věku dle plemena, ted s tím, že se používají granule ne marketoveho typu,

20.4.2017 07:23
vava69

XXX.XXX.136.28

U nás žádné negativní reakce nebyly. Na starého jezevčíka fungoval - bylo vidět úlevu v pohybu. Dávala jsem ho štěňatům při vývoji - uši, zuby. Bez problému. Alavis 5. Teď dávám dospělým koňský sypaný.

20.4.2017 09:48
evis

XXX.XXX.74.184

vava69 napsal(a):
U nás žádné negativní reakce nebyly. Na starého jezevčíka fungoval - bylo vidět úlevu v pohybu. Dávala jsem ho štěňatům při vývoji - uši, zuby. Bez problému. Alavis 5. Teď dávám dospělým koňský sypaný.

Můžu se zeptat jak jej podáváte? Sypaný do krmiva, v pití, v mlsotě? Děkuji.

20.4.2017 10:01
evis

XXX.XXX.74.184

Petr KM napsal(a):
Reaguji na Váš dotaz, me téměř 15letého NO zničil, beru na vědomí jeho věk, ale hledal jsem na netu dlouho složení Alavisu, tedy toho psího, udajně jsou to jen bylinky, jež púsobí aby se v játrech vytvářel nějaký enzim, a ten působi že se tkáně a chrupavky začnou obnovovat?Dívný, ne?Tak kde je potom ta výživa?Můj pes dle kamaráda veterináře skonal na selhaní jater, sic měl věk ale alavis tomu dopomohl, ted mám štěně a vím, že propagovaný Alvis již nikdy zato fandím Aptusu jez mi byl veterinářem doporučen a podavat jej až od seniorského věku dle plemena, ted s tím, že se používají granule ne marketoveho typu,

Hmm, tak to je mi líto.. Já totiž pídím po tom, jestli některému z pesanů, co mají citlivé zažívání nedělal potíže. Ale teď mám na mysli koňák, ten psí nedávám. Dostala jsem doporučení od jedné opravdu fundované osoby, co jí věřím, že funguje. Ovšem znáte to, člověk má potřebu ověřovat. Zatím získávám spíše převahu těch kladných odezev, je to asi jako s ostatními preparáty -jednomu je hej, druhý na něj nemusí vůbec reagovat..Veterináře také beru s rezervou, kopou pro svůj tým..Myslím, že drtivá z nás tady na marketovky snad ani neslyší! Umím číst, jestli je na balíku psané obilí, kukuřice, drůbeží moučka 4%...Brrrrrrr.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2017 10:10

evis napsal(a):

Při podávání Alavisu neměl žádný z mých psů žádné nežádoucí účinky. Můžu doporučit!

20.4.2017 10:14
vava69

XXX.XXX.136.28

evis napsal(a):
Můžu se zeptat jak jej podáváte? Sypaný do krmiva, v pití, v mlsotě? Děkuji.

Podávám ho do jídla, ale naši psi jsou tak žraví, že by ho klidně i olízali ze lžičky samotný S léky atd. nemám naštěstí zatím žádné problémy - s podáváním.

20.4.2017 11:12

Podávala sem vždy všem svým psům, nikdy žádný neměl žádné problémy po něm a u všech psů se po podávání dostavilo velké zlepšení. Můžu doporučit. Podávám ho přihozený do krmiva, psi s tím nemají problém.

XXX189

20.4.2017 11:46
XXX189

XXX.XXX.89.103

Používáte Alavis MSM nebo Alavis triple blend? A jaké dávkování? Někdo tvrdí, že středně velkému psovi se má dávat lžička, jiný tvrdí, že ne víc než na špičku nože...

20.4.2017 12:38
vava69

XXX.XXX.136.28

Používám momentálně triple blend. Pro psa 19 kg dávám cca na špičku čajové lžičky. Štěňatům kvůli chrupavce jsem dávala Alavis 5.

20.4.2017 13:51

XXX189 napsal(a):
Používáte Alavis MSM nebo Alavis triple blend? A jaké dávkování? Někdo tvrdí, že středně velkému psovi se má dávat lžička, jiný tvrdí, že ne víc než na špičku nože...

Nepoužívám alavis pro koně. Vím že ho lidi hodně dávají, ale podle mě když to výrobce určí pro koně, tak je to pro koně, když to určí pro psy je to pro psy. Já bych svým dětem taky nedávala léky pro psy, nebo pro staré dědky i kdyby to vyšlo levněji. Používám alavis 5 a u psa který chodil hodně mizerně alavis celadrin.

20.4.2017 14:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepoužívám alavis pro koně. Vím že ho lidi hodně dávají, ale podle mě když to výrobce určí pro koně, tak je to pro koně, když to určí pro psy je to pro psy. Já bych svým dětem taky nedávala léky pro psy, nebo pro staré dědky i kdyby to vyšlo levněji. Používám alavis 5 a u psa který chodil hodně mizerně alavis celadrin.

A dáváte to preventivně u dospělých psů nebo jen u těch co mají problémy nebo jsou staří? Preventivně myslím třeba pár měsíců v roce. Jestli to má smysl.

20.4.2017 16:59

A dáváte to preventivně u dospělých psů nebo jen u těch co mají problémy nebo jsou staří? Preventivně myslím třeba pár měsíců v roce. Jestli to má smysl.

Dávám už ted preventivně na jaře a na podzim. Před tím sem nedávala a začala dávat až když měl pes problémy, což si myslím že je už pozdě. Takže třeba labradorovi dávám takhle preventivně už od štěněte.Ovčandě jsem také dávala bohužel nám včera uhynula smajlík

20.4.2017 17:57

Dávám už ted preventivně na jaře a na podzim. Před tím sem nedávala a začala dávat až když měl pes problémy, což si myslím že je už pozdě. Takže třeba labradorovi dávám takhle preventivně už od štěněte.Ovčandě jsem také dávala bohužel nám včera uhynula smajlík

Tak to mě upřímně strašně moc mrzí že vám ovčanda včera zemřela
Držte se oba. Ani nevím jestli už byla stará nebo nemocná. Ale nebylo by vhodné se vás teď ptát.

A labíkovi je kolik let? Takže dáváte na jaře 2-měsíční a na podzim taky 2-měsíční kůru? Moc díky. V tomto se vůbec nevyznám tak se radši ptám.

20.4.2017 18:29

Je mi líto, že jste přišli o feňuli...tak snad čas tu ránu zacelí co nejdřív...

20.4.2017 21:22

Přesně tak, na jaře a na podzim. Labíkovi jsou 3 roky. Ovčandě bylo šest, umřela na epileptický záchvat. Díky za účast.

Katyclark

10.5.2019 23:49
Katyclark

XXX.XXX.250.175

Za sebe doporucuju Geloren pro kone, jedna kosticka je na sto kilo takze ji rozdelim na ctyri dilky, kazdy pes jeden a jeden ja a musim rict, ze v 25 letech pri 13ti km denne, ktere nachodim uz necitim bolesti kycli nebo zad tolik. A mi psi jsou teda taky lepsi hlavne maji krasnou srst.

11.5.2019 07:58

Katyclark napsal(a):
Za sebe doporucuju Geloren pro kone, jedna kosticka je na sto kilo takze ji rozdelim na ctyri dilky, kazdy pes jeden a jeden ja a musim rict, ze v 25 letech pri 13ti km denne, ktere nachodim uz necitim bolesti kycli nebo zad tolik. A mi psi jsou teda taky lepsi hlavne maji krasnou srst.

pokud vás v pětadvaceti po 13 km bolí záda nebo kyčle, co budete dělat za dvacet let? pětadvacet je vrchol fyzických sil... A 13 km není nějaká šílená štreka.

11.5.2019 08:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

pokud vás v pětadvaceti po 13 km bolí záda nebo kyčle, co budete dělat za dvacet let? pětadvacet je vrchol fyzických sil... A 13 km není nějaká šílená štreka.

Přesně!
Podle krokoměru denně nachodím v průměru 25 km (i víc), a jsem o polovinu starší, a po úrazu páteře - nic mi není ani bez Alavisu, takže představa, jak bude vypadat Katyclark v mém věku mě dost děsí!😲

11.5.2019 11:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

je mi 60 mám polyartrozu, žádné léky neužívám a v horách jsme loni 30 km se 13ti letým psem ušli. Osobně těmto doplňkům nevěřím, je to jen byznys

11.5.2019 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
je mi 60 mám polyartrozu, žádné léky neužívám a v horách jsme loni 30 km se 13ti letým psem ušli. Osobně těmto doplňkům nevěřím, je to jen byznys

My jsme teda starému retrívrovi dávali Alavis, když měl problémy s klouby a viditelně pomáhal.

11.5.2019 11:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
My jsme teda starému retrívrovi dávali Alavis, když měl problémy s klouby a viditelně pomáhal.

u artrozy dojde ke ztrátě chrupavky mezi klouby takže se dře kost o kost. žádný Alavis ani jiný lék tam tu chrupavku zpátky nevrátí. U lidí je jediné řešení endoproteza...................jak se u psa pozná že pomáhá nevím. Pes neumí říct že ho to bolí ani že už to bolet přestalo.

11.5.2019 11:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pes se obtížněji zvedal, po námaze kulhal. Pri brání Alavisu se zvedal lépe, přestal kulhat..

11.5.2019 13:19
Benbela

XXX.XXX.243.247

Beru se psem od loňského února. Pes 17,já před 50. Zlepšení při pohybu a zvedání. Načetla jsem tenkrát, že MSM snad tlumí bolest. Takže asi i tím zlepšení. Užíváme Alavis triple blend, míchám do žrádla a dělám pauzy. Nežádoucí účinky ne. Ale seniorka z rodiny měla průjem,tak vysadila. Ale pravda je,že jíme poměrně dost chrupavky. Začala jsem s tím,že novou chrupavku nám to nezařídí,ale třeba ochrání nějakou zbylou. Pokud by pesan měl bolesti, poznám to i když neřekne a na bolest jsem nemusela dávat už hodně dlouho.

11.5.2019 14:27

Já teda nevím jestli to funguje nebo ne...nicméně alavis psům dávám jako prevenci, před tím jsem dávala hydrolyzovaný kolagen..minimálně pro můj dobrej pocit...táhne nám na deset a zatím žádné obtíže nemáme ani jsme neměli. Ale těžko říct jestli je to těmi přípravky nebo jestli by to bez nich bylo stejný.

11.5.2019 15:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak bolest je něco jiného na to užívám Aulin, tramal, Dhc..................ale chrupavku opravdu Alavis ani jiný přípravek nedoplní. Ortoped mi nic takového nedoporučil, existují drahé injekce přímo do kloubu které však kvůli alergii mít nemohu. Přítel po operaci menisku tuto injekci měl a o žádném zlepšení nemluvil. A něco jiného je operace menisku a něco jiného artroza 3.stupně ............je to degenerativní onemocnění u lidí i u psů a u lidí jediné řešení je endoproteza.

11.5.2019 16:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já fakt nevím, jak ten Alavis funguje nebo nefunguje - ale opravdu po tom co ho pes bral, tak se začal zvedat bez viditelných bolestí, rychleji a zlepšilo se kulhání. Tak třeba to s Alavisem nesouviselo, ale zkoušeli jsme i jiné "přípravky" a pomohlo až toto. Takže bych to klidně příště při stejných problémech zkusila znovu.

11.5.2019 17:06
Benbela

XXX.XXX.243.247

Souhlasím s Marcelaamax, také bych zkusila znovu. GAELLE: ano, bolest je něco jiného, spíš jsem myslela, že pokud to uleví i kapku od bolesti, může to zlepšení u pesana napomoci. Nemám tak těžký nález,ale ortoped schválil. Je to asi názor i dle zkušeností. A trochu mimo Alavis- zlepšila jsem se i po kozím mléce,pila jsem každý den, zlepšení bylo asi za 3 měsíce.To bylo na radu jedné staré paní. Třeba by Vám také trochu pomohlo.

11.5.2019 17:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Benbela napsal(a):
Souhlasím s Marcelaamax, také bych zkusila znovu. GAELLE: ano, bolest je něco jiného, spíš jsem myslela, že pokud to uleví i kapku od bolesti, může to zlepšení u pesana napomoci. Nemám tak těžký nález,ale ortoped schválil. Je to asi názor i dle zkušeností. A trochu mimo Alavis- zlepšila jsem se i po kozím mléce,pila jsem každý den, zlepšení bylo asi za 3 měsíce.To bylo na radu jedné staré paní. Třeba by Vám také trochu pomohlo.

věřím jen u nás není k němu kde přijít. Párkrát jsem asi před 10 lety zkoušela Condrosulf ale žádné změny ani zlepšení nebylo. Proto si myslím že je to jen tahání peněz z lidí. Možná u psů je v těch přípravcích toho víc nebo jiná látka? Taky kdyby to byl lék neprodávalo by se bez receptu (na to condro kdysi recept třeba byl, nyní už je taky bez).

11.5.2019 18:31

Já měla od ortopeda předepsaný Condrosulf 800, brala jsem ho asi 3 měsíce v kuse a nic moc efekt. Přímo z něj jsem přešla na Alavis t.b. a do cca 10 dní změna k lepšímu velmi výrazná, včetně snížení bolestivosti v koleni (mám v něm po úraze poškozenou chrupavku) a dokonce mě přestala bolet záda. Takže za mne

Simon333

2.6.2021 15:35
Simon333

XXX.XXX.30.43

Alavis určitě není špatná kloubní výživa.. jen si to o něm chce něco přečíst a zjistit si jak funguje.. není totiž primárně určen pro lidi, takže to chce upravit dávkování a každému nemusí sednout. Doporučuju přečísst tohle https://www.vseproklouby.cz/alavis-triple-blend-recenze/. Osobně bych radšší sáhl po nějaké kloubní výživě určěné právě lidem. Často mívají i obsáhlejší složení a víc účinných látek, než právě Alavis.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík