Co pořídit před přistěhováním psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nejsem registrován

15.4.2017 23:57
nejsem registrován

XXX.XXX.49.86

Dobrý den,
pokud si chceme domů za dva týdny přivést psa, co bychom měli mít připravené?
pelech doma, přístřešek venku, misky na jídlo a pití? bude mu jako štěneti stačit pro začatek starý pelech po kočičácích?

děkuji předem

Fuchsiova

16.4.2017 01:08
Fuchsiova

XXX.XXX.50.237

Obojek, vodítko, hracky, pamlsky, něco na čištění uši, zubů, klesticky na nehty, kartáč na srst.. Pelech po kočkách stačit bude, stačí i deka, jim je to jedno :).

16.4.2017 06:22
scylla

XXX.XXX.150.32

nejsem registrován napsal(a):
Dobrý den,
pokud si chceme domů za dva týdny přivést psa, co bychom měli mít připravené?
pelech doma, přístřešek venku, misky na jídlo a pití? bude mu jako štěneti stačit pro začatek starý pelech po kočičácích?

děkuji předem

Znalosti, cit pro psa, trpělivost, žádné pověry o lidské dominanci a jejím dokazování ani pověry o tom, že pes je sobec a oportunista a má se motivovat krmnou dávkou, misku na vodu, kterou bude mít stále k dispozici, misku na jídlo, která bude plněna nejméně 4* denně pro začátek, psovi pohodlný nestahovací obojek, vodítko, hračky přiměřené plemeni a věku, několik dek jako pelechů na různých místech. Dále vědomí o tom, že štěně bude několik týdnů nebo měsíců doma čůrat a kakat, že je normální když štěně kouše a je pitomost ho za to trestat, spoustu trpělivosti, lásky a pochopení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2017 07:30

Fuchsiova napsal(a):
Obojek, vodítko, hracky, pamlsky, něco na čištění uši, zubů, klesticky na nehty, kartáč na srst.. Pelech po kočkách stačit bude, stačí i deka, jim je to jedno :).

Kleštičky na nehty?

16.4.2017 07:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fuchsiova napsal(a):

U štěněte čištění zubů, uší?

16.4.2017 07:57
KamilaL

XXX.XXX.141.15

Pelech-deku ;), obojek, vodítko, hračky, misky... TRPĚLIVOST .

16.4.2017 08:17
koňadra

XXX.XXX.128.31

- Misky - doporučuji kameninové, hlavně na vodu, štěně je nepřevrátí a nebude posouvat, protože jsou těžké.
- Pelech - ideálně papírová krabice s dekou, krabici (spíše více krabic, jejich velikost můžete uzpůsobovat růstu štěněte) sice pravděpodobně zdemoluje, ale alespoň se zabaví a až z tohoto období vyroste, kupte nový pořádný pelech.
- Obojek, nebo postroj (záleží na tom, co budete preferovat).
- Vodítko - pro štěně ideálně flexi, naučí se na tom celkem bezbolestně chodit na vodítku a přitom mu to umožní dostatek pohybu a ještě ho to ochrání, aby nevletělo pod auto, nebo neběhalo za cizími lidmi.
- Hračky.
- Pokud bude pes dlouhosrstý, tak kartáč/hřeben, aby si zvyklo od mládí na česání.
- Jak psala KamilaL - trpělivost a já dodám důslednost.

Jen si nevím trochu rady s tím "přístřeškem venku" - jakou máte představu? Co je to za plemeno? Bude (časem) venku i v noci? Pokud bude pes hodně venku (třeba po dobu vaší práce), tak je ideální přístřešek, nebo ještě lépe kotec, a s boudou než nějakým pelechem. Někdo má děs v očích, sotva řeknu slovo kotec. Ale přece nemusí v něm pes být stále zavřený! Nicméně jsou situace, kdy se i hodí psa někam zavřít. Bouda je v kotci chráněná, pes si může v případě deště lehnout před boudu a je v suchu. A o to hlavně jde. Přístřešek má podobnou funkci, akorát v něm asi psa nezavřete, kdyby bylo potřeba.

nejsem registrován

16.4.2017 09:56
nejsem registrován

XXX.XXX.49.86

Děkuji všem, není problém nic z toho sehnat, s výcvikem bude pomoc od odborníka :)

přístřešek nebo boudu, v létě bude určitě většinu nocí venku, pak se uvidí :) aby se mohl schovat před deštěm, větrem a tak :)

ještě jednou díky :).

16.4.2017 10:17

Pinzeta na klíšťata, sáčky na bobky.

notregistered

16.4.2017 10:32
notregistered

XXX.XXX.211.219

koňadra napsal(a):

Náhodou učit úplně odmala sahat na uši je úplně nejvíc nápad, třeba s kouskem vaty v ruce, protože psi to moc rádi nemají. Se podívejte co dělá dospělý pes, když vidí nějaký nástroj v rukou majitelových, prvně v životě.
Zuby ještě horší. Pastu a kartáček bych vynechala, na to je lepší kost nebo hračky. Takové měkké polínko..máte 2in1, nemusím dělat třísky. Ale dívat se do pusy psovi už štěněte je pak v 5 letech k nezaplacení.

16.4.2017 11:13
koňadra

XXX.XXX.128.31

notregistered napsal(a):
Náhodou učit úplně odmala sahat na uši je úplně nejvíc nápad, třeba s kouskem vaty v ruce, protože psi to moc rádi nemají. Se podívejte co dělá dospělý pes, když vidí nějaký nástroj v rukou majitelových, prvně v životě.
Zuby ještě horší. Pastu a kartáček bych vynechala, na to je lepší kost nebo hračky. Takové měkké polínko..máte 2in1, nemusím dělat třísky. Ale dívat se do pusy psovi už štěněte je pak v 5 letech k nezaplacení.

Neříkám, že učit psa na manipulaci s ušima se nemůže hodit - naopak.
Neříkám, že zvykat psa na kontrolu chrupu se nemůže hodit - pokud pes bude chodit na výstavy, tak to bude i nutné. Taky občas něco psovi uvízne mezi zuby, tak aby nebyl problém mu to vyndat. Pastu a kartáček bych taky vynechala - čistit psu zuby kartáčkem - nikdy jsem to nedělala a přijde mně to směšné. Psům dávám tvrdý chleba a veliké kosti, aby si ty zuby mohli vyčistit "svým" způsobem.

Ovšem nic z toho přece není nutno dělat od prvního dne, kdy si štěně přinesu domů, začít s nácviky úplně stačí ve 3. - 4. měsíci. Ponechávám štěňatům přece jen nějaké dětství.

16.4.2017 11:57

koňadra napsal(a):

Pokud mám v plánu nic neponechat náhodě a v maximální možné míře eliminovat možnost, že pes bude muset pod narkózu kvůli zubnímu kameni, je ideální začít zvykat na kartáček od štěněte, i když vlastně skutečně čistíte až po přezubení.

16.4.2017 22:38
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud mám v plánu nic neponechat náhodě a v maximální možné míře eliminovat možnost, že pes bude muset pod narkózu kvůli zubnímu kameni, je ideální začít zvykat na kartáček od štěněte, i když vlastně skutečně čistíte až po přezubení.

Ted jsem cetla o cisteni zubu kokosovym olejem. Tedy u lidi. Super recenze- odstranuje plak, pozit. pusobi na zanet dasni, x zubnimu kameni. Jdu do toho

Fuchsiova

16.4.2017 22:40
Fuchsiova

XXX.XXX.56.34

Kleštičky na nehty?

Haha pardon, psala jsem to v 1 ráno po práci, samozřejmě jsem myslela nuzticky na drápky :) (my jsme je u štěněte potřebovali dost, pak jako starší si je už brousil sám o beton chůzi).

16.4.2017 22:51

Lexaurin napsal(a):
Ted jsem cetla o cisteni zubu kokosovym olejem. Tedy u lidi. Super recenze- odstranuje plak, pozit. pusobi na zanet dasni, x zubnimu kameni. Jdu do toho

Já si čistím zuby tímto. https://www.originalatok.cz/kosmetika-dle-pouziti/dentalni-pece/zubni-olej-salvej.html Nezvyk pro lidi, kteří si čistí pastou je, že máte mastno v puse a mastný zubní kartáček.

16.4.2017 22:54
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Já si čistím zuby tímto. https://www.originalatok.cz/kosmetika-dle-pouziti/dentalni-pece/zubni-olej-salvej.html Nezvyk pro lidi, kteří si čistí pastou je, že máte mastno v puse a mastný zubní kartáček.

Take jsem kdysi mela, ale jen chvili, takze nemohu zodpovedne rici, ze to funguje, jste spokojena?

16.4.2017 23:05

Lexaurin napsal(a):
Take jsem kdysi mela, ale jen chvili, takze nemohu zodpovedne rici, ze to funguje, jste spokojena?

Já jsem, dásně zdravé, žádné afty, nebo zanícené, mám trochu odhalené krčky, takže je dost zklidňující, je fakt, že zrovna před vánocemi mě chytl zub( to jsem si čistila slavným Elmexem sensitiv), ale myslím. že to nemá vliv, tak jsem radši k zubařce šla. Zub mi vyvrtala, nacpala mi tam nějakou vložku, ta tam byla asi 3 dny, no a pak mi to, já tomu říkala sbíječkou čistila ty kanálky a vytáhla nerv. No nic příjemného to nebylo. Zatím OK, nic nebolí.

16.4.2017 23:09
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Já jsem, dásně zdravé, žádné afty, nebo zanícené, mám trochu odhalené krčky, takže je dost zklidňující, je fakt, že zrovna před vánocemi mě chytl zub( to jsem si čistila slavným Elmexem sensitiv), ale myslím. že to nemá vliv, tak jsem radši k zubařce šla. Zub mi vyvrtala, nacpala mi tam nějakou vložku, ta tam byla asi 3 dny, no a pak mi to, já tomu říkala sbíječkou čistila ty kanálky a vytáhla nerv. No nic příjemného to nebylo. Zatím OK, nic nebolí.

Uff, jak to ctu, zacal me bolet zub- musim na preventivku . Dik

16.4.2017 23:13
Terven

XXX.XXX.160.10

Trochu plevelíme vlákno...a tuhé šampony na psy máte vyzkoušené?

16.4.2017 23:46
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Terven napsal(a):
Trochu plevelíme vlákno...a tuhé šampony na psy máte vyzkoušené?

Ja? Zatim na podvozek lanolinovy+ oplach octovou vodou a OK. Zitra jdu na celeho psa

16.4.2017 23:56

Lexaurin napsal(a):

U lidí taky? Orozyme dochází, kokosáku mám doma kýbl, že bych zkusila na obou? Kočičák by se nezlobil, sežral by ho i s kyblíkem.

17.4.2017 00:05
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

U lidí taky? Orozyme dochází, kokosáku mám doma kýbl, že bych zkusila na obou? Kočičák by se nezlobil, sežral by ho i s kyblíkem.

Prave, ze ja to cetla jen u lidi - na fb jednak, jak si to lidi chvali a kdyz zaguglite, najdete vice . Ja uz mam vycisteno a pesy vlastne taky, protoze jim kazdy vecer davam olizat

17.4.2017 00:15

Lexaurin napsal(a):
Prave, ze ja to cetla jen u lidi - na fb jednak, jak si to lidi chvali a kdyz zaguglite, najdete vice . Ja uz mam vycisteno a pesy vlastne taky, protoze jim kazdy vecer davam olizat

No tak on si taky dá, když se kokosem mažu komplet, ale zas mi to komplikuje to jeho aktuálně zimní kg navíc (byly 2), kdy kromě sacharidů potřebuji stáhnout i tuky. On to vyběhá, ale odpoledního venčení denně 3 h ve všední den už mám plné zuby. Pořád v trysku, jak potřebuje všechno označkovat, už je to na nový trekovky.

17.4.2017 00:18
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

No tak on si taky dá, když se kokosem mažu komplet, ale zas mi to komplikuje to jeho aktuálně zimní kg navíc (byly 2), kdy kromě sacharidů potřebuji stáhnout i tuky. On to vyběhá, ale odpoledního venčení denně 3 h ve všední den už mám plné zuby. Pořád v trysku, jak potřebuje všechno označkovat, už je to na nový trekovky.

My zatim nepribirame

Přidejte reakci

Přidat smajlík