Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

borrcc

19.4.2017 19:12
borrcc

XXX.XXX.162.142

Dobrý den, prosím o radu !
Už asi čtyři dny moje borderka kulhá na levou nohu. Kulhat začne vždy, když se vzbudí nebo po delší procházce. Chtěla bych slyšet Vaší radu, co to podle Vás je. K veterináři samozřejmě dojdeme, ale přeci jen Vás prosím o Váš názor.
Děkuji.

19.4.2017 21:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

borrcc napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu !
Už asi čtyři dny moje borderka kulhá na levou nohu. Kulhat začne vždy, když se vzbudí nebo po delší procházce. Chtěla bych slyšet Vaší radu, co to podle Vás je. K veterináři samozřejmě dojdeme, ale přeci jen Vás prosím o Váš názor.
Děkuji.

Kolik jí je...to je celkem podstatné. Děláte agillity?

19.4.2017 21:08
Hudba4

XXX.XXX.149.3

Z tohoto popisu se nedá nic moc vyčíst. Dejte více informací o běžné aktivitě psa a fyzické zátěži.

19.4.2017 21:14
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Tohle neřekne ani veterinář bez min. RTG.

19.4.2017 21:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tedysek napsal(a):
Tohle neřekne ani veterinář bez min. RTG.

To ne, jde jen o to, že jestli je to už starší pes, agiliťák, tak je pravděpodobné to, co jsme se dozvěděli po rentgenu my: degenerativní změny na kloubech a chrupavkách zápěstí - od skákání či brždění, nejčastěji u psů, co dělají právě agility. Nedá se s tím dělat nic, kromě podávání léků od bolesti a chondra. A samozřejmě zamezit brždění a skákání...

19.4.2017 21:38
Tedysek

XXX.XXX.49.14

lesnížínka napsal(a):
To ne, jde jen o to, že jestli je to už starší pes, agiliťák, tak je pravděpodobné to, co jsme se dozvěděli po rentgenu my: degenerativní změny na kloubech a chrupavkách zápěstí - od skákání či brždění, nejčastěji u psů, co dělají právě agility. Nedá se s tím dělat nic, kromě podávání léků od bolesti a chondra. A samozřejmě zamezit brždění a skákání...

Vidíš, nebo taky to co jsem zjistila já 1. Pes simuluje a 2. skříplá mícha.

20.4.2017 10:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tedysek napsal(a):
Vidíš, nebo taky to co jsem zjistila já 1. Pes simuluje a 2. skříplá mícha.

Mě pes nesimuluje, protože já nejsem nijak úzkostná panička a nelituju, ani neletím na veterinu. Mne taky lecos bolí a rozchodím to, tak to vydrží i on. Skříplý nerv to být může, ale u psů to není až tak častá záležitost...no a platí to co u lidí: klid a nohy v teple

20.4.2017 11:31
Tedysek

XXX.XXX.49.14

lesnížínka napsal(a):
Mě pes nesimuluje, protože já nejsem nijak úzkostná panička a nelituju, ani neletím na veterinu. Mne taky lecos bolí a rozchodím to, tak to vydrží i on. Skříplý nerv to být může, ale u psů to není až tak častá záležitost...no a platí to co u lidí: klid a nohy v teple

Skříplý nerv se časem uvolní a zahojí - regeneruje. Mícha ale ne. Mícha se neuvolní sama a určitě neregeneruje.

borrcc

20.4.2017 15:24
borrcc

XXX.XXX.162.142

Byl jí jeden rok. Agility neděláme, jen dogfrisbee a obedience.

20.4.2017 16:39
scylla

XXX.XXX.150.32

borrcc napsal(a):
Byl jí jeden rok. Agility neděláme, jen dogfrisbee a obedience.

Takže klidně ty klouby to být mohou. Chce to vyšetření u dobrého veta.

20.4.2017 16:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Takže klidně ty klouby to být mohou. Chce to vyšetření u dobrého veta.

Je mladá, možná spíš panostitida?

20.4.2017 16:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tedysek napsal(a):
Skříplý nerv se časem uvolní a zahojí - regeneruje. Mícha ale ne. Mícha se neuvolní sama a určitě neregeneruje.

Teda, nechci vás chytat za slovo, ale co je skříplá mícha? Mícha se může skřípnout těžkým poškozením obratlů(úraz) či vyhřezlou ploténkou(úraz nebo degenerativní) Nebo ještě čím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2017 16:51

A na přední nebo zadní?

20.4.2017 16:54
Tedysek

XXX.XXX.49.14

lesnížínka napsal(a):
Teda, nechci vás chytat za slovo, ale co je skříplá mícha? Mícha se může skřípnout těžkým poškozením obratlů(úraz) či vyhřezlou ploténkou(úraz nebo degenerativní) Nebo ještě čím?

Jojo, posunutím obratů, poškozením obratlů, poškozením ploténky.

20.4.2017 17:08

- věk je poměrně typický pro projevy vrozených/vývojových onemocnění skeletu
- a skákání za talířem je dost brutální zátěž pohybového aparátu i pro dospělce, natož u ročního skoroještěštěněte s neukončeným růstem (či právě ukončeným..)...takže to si můžeš vybrat, co si mohla skoky poškodit

panostitida bolí furt a bolí i na pohmat

takže dobrý ortoped to jistí.

20.4.2017 17:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
- věk je poměrně typický pro projevy vrozených/vývojových onemocnění skeletu
- a skákání za talířem je dost brutální zátěž pohybového aparátu i pro dospělce, natož u ročního skoroještěštěněte s neukončeným růstem (či právě ukončeným..)...takže to si můžeš vybrat, co si mohla skoky poškodit

panostitida bolí furt a bolí i na pohmat

takže dobrý ortoped to jistí.

Přesně tak.

20.4.2017 18:11
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Je mladá, možná spíš panostitida?

On ten sport není dobře zvolený pro nedorostlé štěně, takže sázím na ty klouby.

21.4.2017 08:45

U mladé BOC bych uvažovala o riziku OCD. Kulhá na přední nohu? Nechte udělat RTG.
http://www.veterina-pisek.cz/publikace/osteochondroza-u-psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík