Uživatel s deaktivovaným účtem

Manžel chce, abych vylepila uši dvěma štěňatům které nám "zbyly" doma, aby je měli vztyčené jako Pepper. Albiho jsem odebrala z nevhodných podmínek. Brook mi vrátili v neděli (prý kvůli alergii), s prošlapy a ušima uplně spadlýma. Pomalu se jim zdvihají, ale ta chrupavka vzadu je jakoby zlomená.
Myslíte že má vylepování smysl? A jak na to, nerada bych jim ty uši zmršila ještě víc než jsou teď.
Edit: jsou jim tři měsíce.

Jen lepte, to pomůže a taky kvalitní strava

napsal(a):
Jen lepte, to pomůže a taky kvalitní strava
Jo, kvalitní strava. Včera si Brook pochutnala na části mého prstu, se mi zdá že se jí ty uši hned o něco narovnaly. Třeba potřebuje jen víc tuku. Albi pak z podlahy vylizoval co vyteklo. Manžel se mu směje, že má uši jako jeden z upírů z Twilight, na tom něco bude.
A dneska ty potvory dostanou jako zákusek pečeného králíka, nějak mi nesed.
napsal(a):
Manžel chce, abych vylepila uši dvěma štěňatům které nám "zbyly" doma, aby je měli vztyčené jako Pepper. Albiho jsem odebrala z nevhodných podmínek. Brook mi vrátili v neděli (prý kvůli alergii), s prošlapy a ušima uplně spadlýma. Pomalu se jim zdvihají, ale ta chrupavka vzadu je jakoby zlomená.
Myslíte že má vylepování smysl? A jak na to, nerada bych jim ty uši zmršila ještě víc než jsou teď.
Jelikož jsou to vořechoidní ovčounoidní psiska tak bych jim krom kvalitního krmení uši nechala tak jak jsou, to je prostě genetika a pokud se mají postavit tak budou stát a pokud ne tak jen zbytečně budete psa rozčilovat lepením

ivulka2
napsal(a):
Jelikož jsou to vořechoidní ovčounoidní psiska tak bych jim krom kvalitního krmení uši nechala tak jak jsou, to je prostě genetika a pokud se mají postavit tak budou stát a pokud ne tak jen zbytečně budete psa rozčilovat lepením

Jsou to kříženci, u těch je jedno, jak budou mít uši...
napsal(a):
Mám plemeno, které má postavené uši, ale staví se od cca 3měsíce až do toho roka, takže bych určitě počkala, většinou ještě padají, když psi přezubují, můžete podávat vápník, ale počkala bych až do 4měsíce, ale upřímně, jsou to kříženci, takže se stejně postavit nemusí.
No já nevím, no. Takovéhle uši měli ve 3 m. všichni sourozenci mojeho psa, někteří je teď mají úplně bulíkovsky stojaté nahoru, někdo klopené špičky, někdo úplně dolů, jeden taky stojaté, ale do strany, jako fena na foto. Ten náš to střídá co chvíli jinak. Dokonce teď má jedno úplně rovně nahoru a jedno úplně spadlé. Porovná se to, jak se vymění zuby.
No třeba mně osobně se ty uši líbí takhle, i lepit by to šlo, ale na co?

tapina
napsal(a):
No já nevím, no. Takovéhle uši měli ve 3 m. všichni sourozenci mojeho psa, někteří je teď mají úplně bulíkovsky stojaté nahoru, někdo klopené špičky, někdo úplně dolů, jeden taky stojaté, ale do strany, jako fena na foto. Ten náš to střídá co chvíli jinak. Dokonce teď má jedno úplně rovně nahoru a jedno úplně spadlé. Porovná se to, jak se vymění zuby.
No třeba mně osobně se ty uši líbí takhle, i lepit by to šlo, ale na co?
Na co? Manžel to chce, no, se mu to líbí. Já jen doufám, že se budou líbit zájemcům, do uplného přezubení je tu doufám mít nebudu ani jednoho. Stačí mi bohatě představa kde najdu někoho vhodného pro Pepper. Občas mi připadá, že po třech měsících by byl i kojot z divočiny ochočenější než ona. Ten úsměv na fotce, to jen vydýchává, že jsem jí nandala postroj.
Nicméně Tori dnes ráno zaháněla nudu cupováním lékárničky, hlavně vše lepivé ji fascinovalo. Dnes a zítra jim vylepování uší určitě nehrozí, do města kvůli tomu nepojedu.

sufle
napsal(a):
Jsou krásní tak, jak jsou. Mám také kříženku, která má každé ucho jinam a je to na ní to nejkouzelnější. Já bych nelepila.
...U vás je asi dost těžké najít kvalitní majitele, co?
Tady mají útulky (soukromé) od 60 do 400 psů, většinou k těm 300. V naší skupině máme teď v dočaskách 25 fen se 118 štěňaty. Nabídka převyšuje poptávku, hodně. Je těžké najít kdo vůbec si psa adoptuje a je schopný se o něj jakž takž postarat, aby pes byl šťastný, a hlavně si ho nechá. Třeba Maxe mi jedni lidi vrátili po týdnu protože se stěhují, druzí již po dvou dnech, prý se ho dcerka bojí. Evidentně si koupili něco menšího, čistokrevnějšího, nechali si malý obojek, řetízkové vodítko, granule, Maxe vrátili s mým vodítkem a stahovákem od větší fenky, kterou adoptovali tentýž den. Teď třetí majitelé už ho mají dva týdny, tak snad to klapne.