notregistered

XXX.XXX.211.63
Registry ISSR, ISSDC.
notregistered

XXX.XXX.211.63
Fci ne.
Byl tu pokus o chov, dovezla se fenka, čmku neuznala, fenka už nežije, kvůli neuznání se dál nic nedovezlo.
Chová se v Nizozemí. Jestli tady někdo něco, nevím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Tedysek
napsal(a):
Asi jsem na tu fenu tady na fauně narazila.
Díky za informace.
Takže pokud by ho tu někdo chtěl tak si doveze v podstatě drahyho křížence?
Budu googlit dál. :).
Takže pokud by ho tu někdo chtěl tak si doveze v podstatě drahyho křížence
asi tak - takových "shilohů" jsou v ČR plný útulky a inzerce, tak proč je sem ještě tahat z Ameriky...?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže pokud by ho tu někdo chtěl tak si doveze v podstatě drahyho křížence
asi tak - takových "shilohů" jsou v ČR plný útulky a inzerce, tak proč je sem ještě tahat z Ameriky...?
Já sem nic tahat nebudu. Jen mě to zajímá. :) Našla jsem http://www.odhlubokehoparku.cz/dogs/page-glory
a je to tam hezky vysvětlený:
"Jelikož se jedná o „plemeno ve výstavbě“, není možné v současné době absolvovat v ČR výstavu pod FCI. Po uznání plemene u AKC jako národní plemeno bude možné začlenění u ČMKU pod „N - neuznaná plemena“."
Takže dokud to AKC neuzná, byl by sem eventuelně dovezen "drahý voříšek". To je asi ta věta, kterou jsem hledala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Tedysek
napsal(a):
Dobrý den, Shiloh Shepherd Dog je FCI neuznané plemeno, které se v rámci ČMKU zatím nechová. Informaci o tom, že jej u nás zastřešuje jiná organizace nebo nějaký mezinárodní klub nemám. Vladimíra Tichá
To znamená, že ho lze u nás chovat s PP, ne?
Paní Tichá Vám právě odpověděla, že nelze, když jeho chov nikdo nezastřešuje. Nebo aspoň ne s nějakým seriozním PP - jinak třeba UCI vám natiskne papíry na cokoliv, ale to si je můžete natisknout i sama, protože budou mít úplně stejnou hodnotu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Tedysek
napsal(a):
Tak uci neresim. Já to právě pochopila že je to stejný jako třeba catahoula nebo jiné plemeno z neuznanych a mají fci rodokmen.
Ale každopádně díky za upřesnění. :).
Neuznaná plemena jsou z pohledu FCI taková, která jsou ve své zemi uznaná (národní), a jen čekají na mezinárodní uznání od FCI (tento proces může trvat klidně 40 let).
Shiloh tohle nesplňuje, takže ho ani žádná seriozní organizace v Evropě nezastřeší. To je, jako kdybyste tady chtěla chovat pod FCI ty labrapudly, kokropudly a já nevím co, všecho ti američani ještě przní...