Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2017 12:58
Tedysek

XXX.XXX.34.69

Měli jste možnost někdo vidět shilohskeho ovčáka?
A dlouho se mi nedaří najít kdo zastituje toto plemeno. Nevíte?

22.4.2017 12:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Měla jsem možnost poznat jednu fenu a byla velice bázlivá, ale krásná.

22.4.2017 13:08
Tedysek

XXX.XXX.34.69

scylla napsal(a):
Měla jsem možnost poznat jednu fenu a byla velice bázlivá, ale krásná.

Bazliva byla sama od sebe nebo to bylo něčím zapříčiněno?

notregistered

22.4.2017 13:58
notregistered

XXX.XXX.211.63

Registry ISSR, ISSDC.

22.4.2017 16:36
Tedysek

XXX.XXX.48.109

notregistered napsal(a):
Registry ISSR, ISSDC.

Googlim dál a nenachazim jestli to respektuje fci nebo ne. Třeba jako psy z akc. Asi na řadu otázek budu muset napsat na cmku,... Tam by mohli vědět, ne?

notregistered

22.4.2017 17:08
notregistered

XXX.XXX.211.63

Fci ne.
Byl tu pokus o chov, dovezla se fenka, čmku neuznala, fenka už nežije, kvůli neuznání se dál nic nedovezlo.
Chová se v Nizozemí. Jestli tady někdo něco, nevím.

22.4.2017 17:14
Tedysek

XXX.XXX.48.109

Asi jsem na tu fenu tady na fauně narazila.
Díky za informace.
Takže pokud by ho tu někdo chtěl tak si doveze v podstatě drahyho křížence?
Budu googlit dál. :).

Neregistrovaný uživatel

22.4.2017 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tedysek napsal(a):
Asi jsem na tu fenu tady na fauně narazila.
Díky za informace.
Takže pokud by ho tu někdo chtěl tak si doveze v podstatě drahyho křížence?
Budu googlit dál. :).

Takže pokud by ho tu někdo chtěl tak si doveze v podstatě drahyho křížence
asi tak - takových "shilohů" jsou v ČR plný útulky a inzerce, tak proč je sem ještě tahat z Ameriky...?

22.4.2017 17:37
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takže pokud by ho tu někdo chtěl tak si doveze v podstatě drahyho křížence
asi tak - takových "shilohů" jsou v ČR plný útulky a inzerce, tak proč je sem ještě tahat z Ameriky...?

Já sem nic tahat nebudu. Jen mě to zajímá. :) Našla jsem http://www.odhlubokehoparku.cz/dogs/page-glory
a je to tam hezky vysvětlený:
"Jelikož se jedná o „plemeno ve výstavbě“, není možné v současné době absolvovat v ČR výstavu pod FCI. Po uznání plemene u AKC jako národní plemeno bude možné začlenění u ČMKU pod „N - neuznaná plemena“."
Takže dokud to AKC neuzná, byl by sem eventuelně dovezen "drahý voříšek". To je asi ta věta, kterou jsem hledala.

23.4.2017 11:52
Tedysek

XXX.XXX.48.109

Dobrý den, Shiloh Shepherd Dog je FCI neuznané plemeno, které se v rámci ČMKU zatím nechová. Informaci o tom, že jej u nás zastřešuje jiná organizace nebo nějaký mezinárodní klub nemám. Vladimíra Tichá

To znamená, že ho lze u nás chovat s PP, ne?

Neregistrovaný uživatel

23.4.2017 12:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tedysek napsal(a):
Dobrý den, Shiloh Shepherd Dog je FCI neuznané plemeno, které se v rámci ČMKU zatím nechová. Informaci o tom, že jej u nás zastřešuje jiná organizace nebo nějaký mezinárodní klub nemám. Vladimíra Tichá

To znamená, že ho lze u nás chovat s PP, ne?

Paní Tichá Vám právě odpověděla, že nelze, když jeho chov nikdo nezastřešuje. Nebo aspoň ne s nějakým seriozním PP - jinak třeba UCI vám natiskne papíry na cokoliv, ale to si je můžete natisknout i sama, protože budou mít úplně stejnou hodnotu.

23.4.2017 12:13
Tedysek

XXX.XXX.48.109

Tak uci neresim. Já to právě pochopila že je to stejný jako třeba catahoula nebo jiné plemeno z neuznanych a mají fci rodokmen.
Ale každopádně díky za upřesnění. :).

Neregistrovaný uživatel

23.4.2017 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tedysek napsal(a):
Tak uci neresim. Já to právě pochopila že je to stejný jako třeba catahoula nebo jiné plemeno z neuznanych a mají fci rodokmen.
Ale každopádně díky za upřesnění. :).

Neuznaná plemena jsou z pohledu FCI taková, která jsou ve své zemi uznaná (národní), a jen čekají na mezinárodní uznání od FCI (tento proces může trvat klidně 40 let).
Shiloh tohle nesplňuje, takže ho ani žádná seriozní organizace v Evropě nezastřeší. To je, jako kdybyste tady chtěla chovat pod FCI ty labrapudly, kokropudly a já nevím co, všecho ti američani ještě przní...

23.4.2017 12:33
Tedysek

XXX.XXX.48.109

Už je mi to jasný. Děkuji. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík