Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

corvuss

23.4.2017 10:00
corvuss

XXX.XXX.32.240

Chci se zeptat - Máte někdo zkušenost s tabletami Simparica proti blechám?
Údajně by měly chránit taky proti svrabu - www.metropolevet.cz/simparica.

23.4.2017 11:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Nekrmila bych psa zbytečně chemií.

7.7.2017 15:42
Komoň

XXX.XXX.33.238

Jo! Svrab, blechy a klíšťata sou pro psa daleko lepší smajlík

7.7.2017 17:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Komoň napsal(a):
Jo! Svrab, blechy a klíšťata sou pro psa daleko lepší smajlík

Tak jde o to, kde se pes pohybuje a jak velká je šance, že blechy a svrab chytne. Můj pes například blechy vůbec namá, zato klíšťata by ho bez spotu sežrala. Svrab pochybuju, psa ze svrabem jsem neviděla 30 let.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2017 10:59

Před časem jsem viděla se svrabem celou rodinu. Stačilo k tomu jedno toulavé kotě donesené dětmi domů.

8.7.2017 12:35
Komoň

XXX.XXX.33.238

Pro lesnížínka: souhlasím, jen sem neodolal ironicky komentovat, nicméně za mě zlatý tablety, psa beru do lesa a blech na malém městě taky občas požehnaně a svrab se občas taky objeví, nicméně tablety dávám většinou jen přez léto a často s odstupem 2 měsíců.

8.7.2017 12:36
Komoň

XXX.XXX.33.238

To se stalo známým, synové pak chodili dohola a smrděli mastí :-D takže tableta která by bránila nakažení či i zabíjela roztoče je skvělá, snad to nevyužiju smajlík

8.7.2017 12:37
Komoň

XXX.XXX.33.238

Bohužel jsme teda zakladateli nedali jedinou kloudnou odpověď, páč naštěstí nevíme a nemuseli jsme zkoušet smajlík

katkapod

13.7.2017 20:17
katkapod

XXX.XXX.41.226

Prave zkousim :-/ tablety sem zacala davat rok zpet kvuli klistatum, na ty funguji skvele... dva tydny zpet jsme se prestehovali.. sousedovic pes ma blechy, toulaj se tu kocky, ty taky.. takze sem dvakrat nasla po dvou blechach. teoreticky by to melo hned po nasati krve pojit, tak momentalne cekam, zda se mi to tady rozmnozi nebo ne :-/ :-/ je to k vzteku, potrebuju psa nechat vytrimovat, ze salonu me vyhodej jak blechu zahlidnout a jsem v tom totalne nevinne, nevim, co s tim.. okolni zviratka blech zbavovat nemuzu..

26.4.2020 12:00
armydedek

XXX.XXX.227.195

tři dny po podání tohoto zázračného přípravku náš hafan přestal chodit,následovali testy,léčba a bohudík je v pořádku,dejte si lidi pozor je těch případů víc a příznaky jsou různé.

26.4.2020 14:45

armydedek napsal(a):
tři dny po podání tohoto zázračného přípravku náš hafan přestal chodit,následovali testy,léčba a bohudík je v pořádku,dejte si lidi pozor je těch případů víc a příznaky jsou různé.

..když jste si vzpomněl po takřka třech letech, tak náš papillon bere třetím rokem.....když jsme nasadili poprvé tak měl průjem, ale to mohl být z čehokoli jiného..nicméně jsem další dávku dala v delším intervalu před anebo po krmení a v pořádku....pravdou je, že blecha nikdy a klíště asi třikrát, ale vždy mrtvé......takže za mně naprostá spokojenost...

Vahine

31.5.2020 16:41
Vahine

XXX.XXX.88.198

Simparica mne tezce zklamala. Po 2mesicich jsem dala nasemu hafanovi dalsi tbl a po tydnu jsme sli na nekolika km prochazku v polabi. Kdyz jsme vysli na silnici, kozich se mu klistaty jen hemzil. Pes je bily a nema podsadu, tak jsou klistata dobre videt...mel jich lezoucich 40ks a 20ks zakouslych! Prechazime na tickless bez chemie a snad to bude lepsi.

31.5.2020 17:04

Vahine napsal(a):
Simparica mne tezce zklamala. Po 2mesicich jsem dala nasemu hafanovi dalsi tbl a po tydnu jsme sli na nekolika km prochazku v polabi. Kdyz jsme vysli na silnici, kozich se mu klistaty jen hemzil. Pes je bily a nema podsadu, tak jsou klistata dobre videt...mel jich lezoucich 40ks a 20ks zakouslych! Prechazime na tickless bez chemie a snad to bude lepsi.

...já zatim sundala dvě lezoucí a to pritom pes maly, bílý bez podsady doslova vymete kde který vyšší travník....

Vahine

31.5.2020 17:52
Vahine

XXX.XXX.191.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...já zatim sundala dvě lezoucí a to pritom pes maly, bílý bez podsady doslova vymete kde který vyšší travník....

No u nas na sidlisti mel muj maly bily knirac pri Simparice zatim taky tak 2 lezouci klistata, ale ted v okoli reky mne tech 60 ks klistat na 8 kilovem hafanovi cca za 1h az 2h cesty proste dostalo a na Simparicu jsem zanevrela....za me jsou to vyhozeny penize! Zitra uz budu mit ten UZ odpuzovac TICKLESS...a to uz muze byt na novou diskuzi :)

31.5.2020 17:57
marushka

XXX.XXX.11.207

Dala jsem tříměsíčním štěňatům a taky z toho úplně odvařená nejsem.. Na obou už jedno zakousle klíště. Bravecto u dospělých se mi zdá, že funguje líp.

31.5.2020 17:59

Vahine napsal(a):
No u nas na sidlisti mel muj maly bily knirac pri Simparice zatim taky tak 2 lezouci klistata, ale ted v okoli reky mne tech 60 ks klistat na 8 kilovem hafanovi cca za 1h az 2h cesty proste dostalo a na Simparicu jsem zanevrela....za me jsou to vyhozeny penize! Zitra uz budu mit ten UZ odpuzovac TICKLESS...a to uz muze byt na novou diskuzi :)

..no nam se to osvědcilo i na Třeboňsku, kde je tedy klísťat vic než požehnaně, ale chapu, že někomu nemusi vyhovovat...

31.5.2020 18:54

tablety proti klíšťatům nemají a nikdy neměly a nemohou mít repelentní účinek.

působí tak, že klíště se kousne, napije se účinné látky a zdechne. takže vyčítat těm přípravkům že po psovi lezlo klíště nebo že se kouslo je vaše nepochopení principu působení.

31.5.2020 21:08
marushka

XXX.XXX.11.207

tablety proti klíšťatům nemají a nikdy neměly a nemohou mít repelentní účinek.

působí tak, že klíště se kousne, napije se účinné látky a zdechne. takže vyčítat těm přípravkům že po psovi lezlo klíště nebo že se kouslo je vaše nepochopení principu působení.

Vím, ale minulou sezonu na Bravectu 3 psi a pár jsem jich našla zakouslych až ke konci. Teď cca 3 týdny od podání taky zatím úplně bez klíšťat. Takže nějaký repelentní účinek to asi má 🤷 Ta si Simparica mi v tomhle přijde horší, ale pochopitelně mám jen malý vzorek. Jinak všichni včetně štěňat bez jakýchkoliv vedlejších účinků.. I Bravecto i Simparica.

Likron

9.4.2021 21:27
Likron

XXX.XXX.247.22

Dnes jsme dali naší 15 ti lete a 11 kg Fence Symparicu a už nikdy víc. Do hodiny křeče nemohla chodit ležela na boků. Na vet ji museli píchnout injekci proti křečím a tbl. (Dostala 0.7mg apaurin a tbl phaenemaletenu) 😔

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

25.5.2022 12:47
Becounek

XXX.XXX.167.166

Dobrý den, my máme dnes už 9 týdenní štěňátko, a už týden bojujeme.., štěňátko bylo úplně zdravé, pak náhle teploty, a přestalo úplně chodit :( Doktoři nasadili antibiotika, ale žádné zlepseni....V pondělí převoz na kliniku do Brna na neurologii, kde dělaji další vysetreni. Štěňátko je dnes bez teplot a vyšetření dopadlo v pořádku. Jen bohužel stále nechodi. Problémy začali po použití této odčervovaci tablety. Nemusí to souviset. Kdo vi..... Modlime se každý den, aby nám zase běhala.

25.5.2022 13:01
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Becounek napsal(a):
Dobrý den, my máme dnes už 9 týdenní štěňátko, a už týden bojujeme.., štěňátko bylo úplně zdravé, pak náhle teploty, a přestalo úplně chodit :( Doktoři nasadili antibiotika, ale žádné zlepseni....V pondělí převoz na kliniku do Brna na neurologii, kde dělaji další vysetreni. Štěňátko je dnes bez teplot a vyšetření dopadlo v pořádku. Jen bohužel stále nechodi. Problémy začali po použití této odčervovaci tablety. Nemusí to souviset. Kdo vi..... Modlime se každý den, aby nám zase běhala.

Nezlobte se, ale dát to osmitýdennímu štěněti... Já nějak nemám slov. Jestli Vám to dal veterinář, je to úplně nepochopitelné.

25.5.2022 13:52
Becounek

XXX.XXX.167.166

Bohužel ano, dal nám ji veterinář. Ale jak píši nemusí to souviset. Dr nám dnes říkala, že má juvenilní Celulitidu, a že ty nožičky mohou souviset s touto nemoci.

25.5.2022 13:55
elisak

XXX.XXX.194.232

Dasvo napsal(a):
Nezlobte se, ale dát to osmitýdennímu štěněti... Já nějak nemám slov. Jestli Vám to dal veterinář, je to úplně nepochopitelné.

V příbaláku píšou od 8 týdnů. Ale já bych to psu nedala, co jsem slyšela tak neurologický přiznaky nejsou úplně ojedinělým nežádoucím účinkem a to ani u dospělých psů.

25.5.2022 14:00
Terven

XXX.XXX.110.191

elisak napsal(a):
V příbaláku píšou od 8 týdnů. Ale já bych to psu nedala, co jsem slyšela tak neurologický přiznaky nejsou úplně ojedinělým nežádoucím účinkem a to ani u dospělých psů.

Bohužel u obojků a pipet je to to samý. Pokud bych se někdy odhodlala použít proti klíšťatům a blechám chemii, určitě bych zvolila tabletu. Dle mého nejmenší zlo.

25.5.2022 14:29
Becounek

XXX.XXX.167.166

Dobrý den, tak my bohužel o žádném případu neslyseli, a ani ve snu by nás nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát, ještě kdyz nám to poradí veterinář :( Každopádně budu ráda, když se tady třeba ozve někdo, kdo má podobnou zkušenost, a je nějaká možnost léčby, tedy kromě cvičení.

25.5.2022 14:31
impact

XXX.XXX.62.69

Becounek napsal(a):

Simparica je proto ektoparazitům. Určitě ne na odčervení.

25.5.2022 14:34
impact

XXX.XXX.62.69

Dasvo napsal(a):

Aplikace tablety je vždy na rozhodnutí veterináře (samo se souhlasem majitele) a ano, může se použít i u štěňat mladších osmi týdnů.

Jinak já tablety (všechny - Bravecto, Simparica, Nexgard) používám často, často u malých štěňat, březí feny (po porodu). Často i opakovaně po třech týdnech. A nikdy jsem se za svoji praxi nesetkala s nějakým problémem.

25.5.2022 15:12
assil

XXX.XXX.121.3

impact napsal(a):
Aplikace tablety je vždy na rozhodnutí veterináře (samo se souhlasem majitele) a ano, může se použít i u štěňat mladších osmi týdnů.

Jinak já tablety (všechny - Bravecto, Simparica, Nexgard) používám často, často u malých štěňat, březí feny (po porodu). Často i opakovaně po třech týdnech. A nikdy jsem se za svoji praxi nesetkala s nějakým problémem.

Známým se stalo a na fb je docela dost videí, většinou teda po Bravectu, několik dní až týdnů je pak ten pes jak v epileptickém záchvatu a vypadá to hrozně.

25.5.2022 15:35
rennie111

XXX.XXX.43.190

impact napsal(a):

Simparica TRIO je aj na odčervenie, tu je popis:
"Žuvacie tabletky pre psov proti kliešťom, blchám a súčasne proti škrkavkám a pásomniciam. Zároveň aj proti dirofilarióze a angiostrongylóze."

Simparicu používam už zopár rokov, za mňa zatiaľ najlepšie čo sme mali. Dlho som sa tabletám vyhýbala, ale ono ani tie pipety na kožu nie sú o nič menší bordel. A keďže u nás na juhu SR je babezióza na dennom poriadku, moje baby ju mali obe a fakt nechcem riskovať opakovanie, tak žiadne prírodné a možno účinné veci už ani neskúšam. A oproti Bravectu má tú výhodu, že je len na mesiac, tak keby bol nejaký problém rieši sa to jednoduchšie. Nikdy som však nič nezaznamenala a pri pravideľnom podávaní na psoch vydží miesto 4 týždňov minimálne 6-8 čo mám odskúšané.

25.5.2022 15:43
elisak

XXX.XXX.194.232

assil napsal(a):
Známým se stalo a na fb je docela dost videí, většinou teda po Bravectu, několik dní až týdnů je pak ten pes jak v epileptickém záchvatu a vypadá to hrozně.

Taky vím o případě, kdy do té doby zdravý pes 4 dny po Brevectu dostal epileptický záchvaty. Postupně se to zhoršovalo, nakonec byl utracen (cca do měsíce)...
Já jezdím se psem na rehabilitace a tam se terapeutky celkem potkávají s různými neuro příznaky, které se objeví podezřele brzo po těchle tabletách.

25.5.2022 18:29

impact napsal(a):

Už je i další nová, která zároveň odčervuje. Nabízeli mi ji teď na veterině. Nicméně jsem si ji nekoupila.

25.5.2022 18:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Když jsme u těch tablet, taky bych měla dotaz... Byla jsem vždycky proti, i když chemii jsem používala (obojky, pipety)... Letos bylo u psa podezření na nějaké vnější parazity, takže vet doporučil Nexgard nebo Bravecto - vybrala jsem Nexgard, a rovnou jsem se teda odhodlala a vzala ho i feně .

No a k věci - pokud to správně chápu, tak by to mělo fungovat tak, že se klíště přisaje a pak odumře? Protože od té doby, co jsou psi ošetřeni tabletou, tak jsem po nich neviděla klíště ani lézt, natož aby bylo přisáté - a to dělám vždycky poctivou "vstupní" kontrolu, a mám hladkosrsťáky, takže není problém na nich klíště najít. A nebo klíště odpadne bezprostředně po přisátí?

Všichni psi v okolí mají hafo klíšťat ( i přes obojky a pipety), a my letos prostě nic, tak je mi to divné .

25.5.2022 19:29
Zoia

XXX.XXX.209.82

Mělo by si cucnout a pak pojít. Já je občas na psovi najdu, kolem očí, ale jsou fakt hodně mrňavý a už kaput, když je vyndavám, Myslím, že kde je nevidím (=zbytek kožichu), tam odpadnou.

Jinak my máme letos tablety prvně, jsme se jich vždycky bála, ale potom, co jsme vloni 2x řešili anaplazmózu, jsem se k nim odhodlala. Našim psům žádnej obojek nefungoval 100%, vždycky jsme nějaký klíšťata tahal, asi moc nepomáhá, že dost brouzdáme po loukách, kde je všude kolem vysoká tráva, dokud jsem venčila v Praze, hlavně v parcích, tak to s klíšťatama zdaleka tak hrozný nebylo.

25.5.2022 19:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zoia napsal(a):
Mělo by si cucnout a pak pojít. Já je občas na psovi najdu, kolem očí, ale jsou fakt hodně mrňavý a už kaput, když je vyndavám, Myslím, že kde je nevidím (=zbytek kožichu), tam odpadnou.

Jinak my máme letos tablety prvně, jsme se jich vždycky bála, ale potom, co jsme vloni 2x řešili anaplazmózu, jsem se k nim odhodlala. Našim psům žádnej obojek nefungoval 100%, vždycky jsme nějaký klíšťata tahal, asi moc nepomáhá, že dost brouzdáme po loukách, kde je všude kolem vysoká tráva, dokud jsem venčila v Praze, hlavně v parcích, tak to s klíšťatama zdaleka tak hrozný nebylo.

Když já si myslím, že bych je na psech fakt viděla, vždycky jsem je na nich viděla, hlavně na feně, která je bílá, a taky bych řekla, že na fenu šli vždycky víc než na psa... když měla někdy klíště u čumáku nebo kolem očí tak to bylo vidět hned, malinký, tím jak tam má fakt hladké kraťoučké chlupy. A hoodně jsem je viděla jak po ní lezou - jeden rok jsme měli na zahradě snad nějaký "hnízdo", kolikrát byla úplně obalená, nebo po procházce jsem na ní hned viděla nějaké lezoucí...a teď nic, ani ň .

Chodíme denně na loukou, kde je fakt vysoká tráva, pak lesy, polňačky, fena prolítne kdejaký houští, keře, v dlouhé trávě lítá jak divá...a nic....Když je hezky, tak jsme skoro celé dny na zahrahradě, kde máme místy taky vyšší trávu....A oficiálně ten Nexgard funguje měsíc (aspoň myslím), už je to déle, co ho dostala, a pořád nic...

Pes kousek od nás, který je výhradně zahradní a mimo zahradu nechodí, má obojek (stejný jako loni, kdy celkem fungoval) a klíšťat už měl několik. V rodině letos dávali Top spot on od Biovety, a klíšťata taky pořád - takže nakonec dali tabletu... A třeba loni nám ten Top spot zabíral spolehlivě...

Jinak jakkoli jsem byla proti tabletám, tak teď když jsem viděla, že psi reakci nemají, tak budu tablety dávat i nadále... I kvůli jistým okolnostem už doma nechci pipety a obojky....

Ale teda pokud je to tak, že se klíště chytí a cucne si, tak psa nějakou tou nemocí může stejně nakazit, ne?

25.5.2022 19:51

Opravdu to trochu funguje jako repelent (znám jen Bravecto).
A opravdu déle - na celou sezonu/do konce roku Bravecto.
Klíště není přisáto tak dlouho, aby předalo nákazu - se říká.
A loni nezabrala... u psa trochu, u kočky vůbec.

25.5.2022 20:58
26.5.2022 05:47
impact

XXX.XXX.62.69

"""Ale teda pokud je to tak, že se klíště chytí a cucne si, tak psa nějakou tou nemocí může stejně nakazit, ne?"""

Za mě je to mnohem nižší pravděpodobnost jak v případě pipet, obojků. S tabletou se klíště přisaje a velmi rychle zdechne. Na přenos nemocí je potřeba, aby klíště sálo delší dobu. A to se právě často děje s obojkem či pipetou, že klíště najdete, až je nacucaný jako kráva. Klidně saje tři čtyři dny, což s tabletou prostě nehrozí.

26.5.2022 07:11

v příbalovém letáku nex gardu je uveden nástup účinků u klíštěte do 48mi hodin
a že negarantují, že se zvíře něčím nenakazí

u (některých) spotů je uváděn repelentní účinek

26.5.2022 08:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

v příbalovém letáku nex gardu je uveden nástup účinků u klíštěte do 48mi hodin
a že negarantují, že se zvíře něčím nenakazí

u (některých) spotů je uváděn repelentní účinek

Já jsem právě v letáku našla jen tohle: Nelze vyloučit riziko přenosu onemocnění přenášených parazity, protože účinek afoxolaneru je spojen
se zahájením příjmu potravy na hostiteli.

Proto mi to přišlo divné, že naši psi zatím zcela bez klíšťat....

Měli v minulosti několik obojků a pipet, které sice vcelku fungovaly, ale minimálně lezoucí klíšťata jsem na psech nacházela, občas, výjimečně, i nějaké přisáté..... A teď fakt nic

26.5.2022 08:53

ono vylučování borélií či jiných "potvor" není pro klíště tak snadné - a musí se na to "chemicky" připravit. A to se spouští čerstvou krví... a trvá to docela dlouho, infekční je až další den.

Tablety by měly zaručit, že klíště chcípne dřív, než se přenos spustí. Ale žádný výrobce nenapíše, že je to 100%... pak by se soudil kde kdo. Teoreticky se může přisát i klíště, které se napilo na jednom hostiteli, ten se ho zbavil a to klíště se ihned přisálo jinde - a proces přenosu už byl nastartován...

Používala jsem Bravecto (vždy jedenkrát za rok), u štěněte pro první rok mi byl doporučen Nexgard, že účinnost je kratší a dá se tudíž dávat slabší a pak silnější... A že je snad šetrnější??

26.5.2022 08:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Používala jsem Bravecto (vždy jedenkrát za rok), u štěněte pro první rok mi byl doporučen Nexgard, že účinnost je kratší a dá se tudíž dávat slabší a pak silnější... A že je snad šetrnější??

Tohle mi bylo právě taky řečeno, že sice působí kratší dobu, ale je trochu šetrnější... No a já jak jsem měla z těch tablet hrůzu, tak mi to přišlo lepší, ale myslím, že ta účinnost bude určitě delší, než uvádějí, alespoň u nás to tak vypadá.

A máte to s Nexgardem stejně jako my? Taky nenacházíte ani lezoucí klíšťata?

26.5.2022 09:01

marcelaamax napsal(a):

Tohle mi bylo právě taky řečeno, že sice působí kratší dobu, ale je trochu šetrnější... No a já jak jsem měla z těch tablet hrůzu, tak mi to přišlo lepší, ale myslím, že ta účinnost bude určitě delší, než uvádějí, alespoň u nás to tak vypadá.

A máte to s Nexgardem stejně jako my? Taky nenacházíte ani lezoucí klíšťata?

Já se taky odhodlala dát letos poprvé tabletu (Bravecto) a mám stejnou zkušenost. Zatím žádná klíšťata, ani lezoucí. 👍

26.5.2022 10:15
Zoia

XXX.XXX.209.82

Tak pak prosím dejte vědět, jestli ten odpuzovací účinek u Nextguardu drží, my máme ještě jednu tabletu Simpariky, protože v balení byly dvě, ale pak bychom to kdyžtak taky vyzkoušeli. Já z toho teda pořád nemám dobrej pocit, ten obojek mi prostě pocitově přišel jako menší zlo, ale fakt je, že účinností se to nedá srovnat.
Mně přijde, že jsme vyzkoušeli snad všechny obojky a pipety, ale klíšťat to jenom zredukovalo a tahala jsme nacucaný, a některý jsme našli, až když samy vypadly. Přitom jeden u nás úplně nefunkční obojek jsem posunula na mámina ridgebacka, protože byl drahej, tak že to zkusíme, a on s ním chodil půl roku a neměl ani jedno klíště.

26.5.2022 11:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Určitě dám vědět, jen nevím, jestli má být Nexgard nějak lepší oproti Simparice?

Koukám do kalendáře, tabletu jsme dávali 21.3. a nejspíš stále funguje... Ale taky koukám, že u toho mám poznámku, že je na tři měsíce, a už nevím, kde jsem to vzala . Možná teda oficiálně je to měsíc, a dle zkušeností jsou to tři, tak mi to tak asi poradili na veteriě?

Edit.: Simparicu dávají naši a taky funguje... A určitě jí nedávali každý měsíc, myslím, že loni dávali jednou, úplně maximálně dvakrát, víckrát určitě ne.

Vy, co dáváte tablety, jak často dáváte?

26.5.2022 11:26

Vy, co dáváte tablety, jak často dáváte?

kdyz zacnu nachazet zakousla klistata, proste psa znovu osetrim nejakym pripravkem
v podstate je mi jedno, na jak dlouho pise pribalovy letak, ze ma to ci ono fungovat. Kratsi dobu to nefunguje nikdy, dele ano.

A jsou obdobi/oblasti kdy/kde nejsou aktivni - ale to nejde poznat, jestli porad funguje tableta nebo zrovna nejsou klistata.

Roky uz to delam tak, ze porad mam neco po ruce, abych mohla dat hned.
Hodne se psy cestuji a uz se mi nekolikrat stalo, ze doma ani jedno kliste neprinesli - a pri prvni vychazce na vycvikovem tabore byli obsypani.
Tak vozim vzdycky neco v aute. A obcas to pomuze i jinym
V oblasti s dermacentorem neni radno cekat tyden, nez se vratime domu...

26.5.2022 13:17
Zoia

XXX.XXX.209.82

Nám řekli na veterině min. 5 týdnů a pak podle toho, kdy začneme nacházet živá klíšťata. Teď to má 2 měsíce a živý jsem zatím nenašla, jen pár pidi uschlých kolem těch očí, jak jsem psala. Takže to drží dýl, může to teda být i tím, že pes má tu tabletu na 40-60 kilo a sám má 43, takže je jakoby u tý dolní hranice.

26.5.2022 13:36

Já jsem teda také měla za to, že Simparica repelentní účinky nemá, ale je pravda, že letos jsem našla pouze dvě klíšťat v obočí na začátku sezóny a jakmile dostal pes tabletu tak nikde nic. A to jej prohlížím a vyčesávám.
A co se týká dávkování, od jara do zimy jsem minulý rok dávala tabletu asi 3x.

26.5.2022 13:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Už asi čtvrtým rokem nedávám nic. Každej rok uvažuju o tabletě - první dva roky jsem Vikině dávala Bravecto, fungovalo bezvadně, vedlejší účinky žádné.
Poslední roky vždycky vyměknu a nedám nic. Jaro - duben, květen, červen bývá horší - klíšťata prostě přinesou, hlavně Vikina. Častěji je kontroluju, vyndaváme. Některý roky mi to přišlo už moc a o tabletě jsem uvažovala i v půlce sezóny.
Červenec srpen už u nás bývá v pohodě, neošetření psi mi klíšťata prakticky nenosí a to jsme v přírodě denně. Nebo max. frekvencí cca 1 klíště týdně a to nepovažuju za problém.
Letošní rok je teda hodně příznivý i jaro, čili hlavní sezóna. Klíšťata začala o dost později, možná až v dubnu, dlouho byly ráno mrazy. Momentálně by mělo být nejhorší období a nepřijde mi to nic hroznýho. A to jsem letos byla opravdu hodně nalomená tabletu dát - tedy Vikině. Na pinčovou by mě to ani nenapadlo.

Já z toho teda pořád nemám dobrej pocit, ten obojek mi prostě pocitově přišel jako menší zlo, ale fakt je, že účinností se to nedá srovnat.

Tohle je fakt jenom pocit. Případů fakt ošklivý reakce na obojek je opravdu dost, včetně těch výše zmiňovaných neurologických příznaků. Navíc obojek krom psa ohrožuje i okolí. Odjakživa jsem nerada sahala na psy, co to měli na krku, natož abych se s nima mazlila nebo je brala do postele. A pak jsem slyšela dr. Štourače říkat, že obojky by se měly dávat pouze venkovním psům, kteří nechodí do bytu.

26.5.2022 13:57
janaa

XXX.XXX.174.173

Terven napsal(a):
Už asi čtvrtým rokem nedávám nic. Každej rok uvažuju o tabletě - první dva roky jsem Vikině dávala Bravecto, fungovalo bezvadně, vedlejší účinky žádné.
Poslední roky vždycky vyměknu a nedám nic. Jaro - duben, květen, červen bývá horší - klíšťata prostě přinesou, hlavně Vikina. Častěji je kontroluju, vyndaváme. Některý roky mi to přišlo už moc a o tabletě jsem uvažovala i v půlce sezóny.
Červenec srpen už u nás bývá v pohodě, neošetření psi mi klíšťata prakticky nenosí a to jsme v přírodě denně. Nebo max. frekvencí cca 1 klíště týdně a to nepovažuju za problém.
Letošní rok je teda hodně příznivý i jaro, čili hlavní sezóna. Klíšťata začala o dost později, možná až v dubnu, dlouho byly ráno mrazy. Momentálně by mělo být nejhorší období a nepřijde mi to nic hroznýho. A to jsem letos byla opravdu hodně nalomená tabletu dát - tedy Vikině. Na pinčovou by mě to ani nenapadlo.

Já z toho teda pořád nemám dobrej pocit, ten obojek mi prostě pocitově přišel jako menší zlo, ale fakt je, že účinností se to nedá srovnat.

Tohle je fakt jenom pocit. Případů fakt ošklivý reakce na obojek je opravdu dost, včetně těch výše zmiňovaných neurologických příznaků. Navíc obojek krom psa ohrožuje i okolí. Odjakživa jsem nerada sahala na psy, co to měli na krku, natož abych se s nima mazlila nebo je brala do postele. A pak jsem slyšela dr. Štourače říkat, že obojky by se měly dávat pouze venkovním psům, kteří nechodí do bytu.

Zrovna Štourač ale taky silně nedoporučoval tablety
Jinak tedy závidím, u nás,byť poměrně vysoko v podhůří, je hafo klíšťat už někdy od konce března

26.5.2022 14:02
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Zrovna Štourač ale taky silně nedoporučoval tablety
Jinak tedy závidím, u nás,byť poměrně vysoko v podhůří, je hafo klíšťat už někdy od konce března

Jo...no tak on je proti chemickým antiparazitikům celkem vysazenej.
Občas teď kupuju PPČ, pravidelně tam má články, mj. tam psal, že nadužívání antiparazitik oslabuje imunitu.

26.5.2022 14:05
janaa

XXX.XXX.174.173

Terven napsal(a):
Jo...no tak on je proti chemickým antiparazitikům celkem vysazenej.
Občas teď kupuju PPČ, pravidelně tam má články, mj. tam psal, že nadužívání antiparazitik oslabuje imunitu.

On za nejmenší zlo označoval pipety. Ale jasný,chemie je to všechno, a přírodní záležitosti prostě můžou fungovat na chodníku v Praze,no

26.5.2022 14:11

na horách klíšťata nebývala. Kde ty časy jsou. Klíšťat je v lese hodně, ale mám je i na zahradě... Sice psy po procházce prohlížím, ale ne vždy se povede najít sto procent příživníků. Holt chemická válka je nutná a jelikož naši dogouni jsou posteloví povaleči, je tableta sice blbé, ale pro nás rozumné řešení.
S Milanem Štouračem jsme na toto téma mnohokrát diskutovali... Ale žádná naše doga nebyla gaučový či zahradní povaleč, jsou to vždy psi, trávící v přírodě každý den a to se řeší blbě. A fakt domácí olejíčky nepomáhají - a když k některým čuchnu, tak to bych psovi s jeho čichem neudělala...

26.5.2022 14:11

janaa napsal(a):
On za nejmenší zlo označoval pipety. Ale jasný,chemie je to všechno, a přírodní záležitosti prostě můžou fungovat na chodníku v Praze,no

jsme se sešli s tím hodnocením přírodnin

26.5.2022 15:58
elisak

XXX.XXX.194.232

Terven napsal(a):

Já taky nic nedávám. Qui měl zatím 2 klíšťata. Efík sice víc, ale v průměru tak cca 1 za týdně. To mi taky nepřijde hrozný. Navíc jsem je nikdy nenašla moc nacucaný. I podle kontrolování žádný klíště neměl přisátý víc než 8 hodin. Prohlížím je při mazlení tak 3x-4x za den.

26.5.2022 17:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já jsem na tohle dost cíťa, klíšťata nesnáším, je to pro mě odporný, hnusný...

Taky se mi do chemie nechtělo, nějakou dobu jsme to zkoušeli jen přírodně - přírodní obojek, na procházku repelent... do jisté míry to funguje, ale občas klíště bylo a já měla nervy, co když zrovna to klíště na psa něco přenese... Poslední kapka byla, když jsem našla nacucané klíště odpadlé v posteli, i přesto, že psy fakt kontroluji, tak se stalo... Hnus, děkuji, nechci , takže abych měla psy bez klíšťat, tak dám radši tu chemii. Ale chápu, že tohle má každý jinak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík