Dobry den, prosim o radu. Mame 3 mesicni stene Ridgebacka. Spava v obyvaku propojenem s kuchyni. Ze zacatku jsme tam spavali s nim, po 2 tydnech tam spi sam. Nejdriv to bylo docela ok, max nejaka louzicka nebo bobek. Ale ted zacal okusovat a vytrhavat lišty prilepene kolem lina u zdi. Proste je to horsi nez lepší. Nevite prosim nekdo, co s tim? Dekuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak jste mu asi večer zapomněli dát najíst no
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně se štěně ničeho nikdy nedotklo, ani svého štěněcího pelíšku. Nemělo na to čas, mělo od rána do večera takových aktivit, že kromě pár přestávek ve dne prospalo celou noc jako kotě. Na druhou stranu je to od první chvíle pes postelový.
Vítovci
napsal(a):
Dobry den, prosim o radu. Mame 3 mesicni stene Ridgebacka. Spava v obyvaku propojenem s kuchyni. Ze zacatku jsme tam spavali s nim, po 2 tydnech tam spi sam. Nejdriv to bylo docela ok, max nejaka louzicka nebo bobek. Ale ted zacal okusovat a vytrhavat lišty prilepene kolem lina u zdi. Proste je to horsi nez lepší. Nevite prosim nekdo, co s tim? Dekuji.
Odpovídáte si sami - je mu smustno, nudí se, boji se? Můžete se na chvíli přestěhovat k němu. U nás štěně nezničilo nikdy nic - ve dne bylo s námi a byly procházky, hry s námi, s druhým psem, v noci s námi v posteli a nepotřebovali jsme nikdy žádné klece nebo natírání něčeho svinstvem nebo obětování místnosti.

Dveře otevřít, štěně pustit k sobě, bude pod kontrolou - i na venčení, i na umazlení ke spánku, i co ohryzává...a hlavně bude tam, kde má být - se svou smečkou.
Tohle jsou zase rady! Dokonalá Scylla se svými dokonalými psy (kteří nikdy nic nezničili, protože scylla zřejmě ani nechodí do práce, aby je za celý den mohla utahat).
Hmn - co když Vítovci nechtějí psa v posteli, tak ho tam přece nebudou učit, ne?
Vítovci: jsou štěňata, která prostě ničí (a těch je většina) a potom jsou ti, kteří prostě neničí. Měla jsem postupně 3 štěňata v bytě - to první orvalo to lino, ty další dvě neudělali nic. Všichni měli stejný režim - přes týden byli venčeni ráno, večer (spíše v noci) odpoledne 2 - 4 h procházka v lese, o víkendu byli venku více. Do ložnice nesměli, spím špatně normálně natož, kdyby mě pořád budil pes (třeba tím, že se jen pohne) a nepotřebuji mít plnou postel chlupů a špíny.

Koňadro, takhle EO, nepomohlo by to, co ?...konečně by padla normální rada, žejo...
Něco píšu o tom, že ho musí tahat do postele? Kde, kde...
Mi přijde celkem, normální, že stejně, jako jsem měla pod dohledem a ve své blízkosti své děti, tak stejně tak budu mít i štěně...Když si dobrovolně na sebe vezmu zodpovědnost za jiný život, tak k tomu holt nějaké to nepohodlí a práce patří...pro někoho evidentně kupodivu.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Mně připadá, že se v noci vzbudí a nudí se, tak si hraje...
napsal(a):
Koňadro, takhle EO, nepomohlo by to, co ?...konečně by padla normální rada, žejo...
Mi přijde celkem, normální, že stejně, jako jsem měla pod dohledem a ve své blízkosti své děti, tak stejně tak budu mít i štěně...Když si dobrovolně na sebe vezmu zodpovědnost za jiný život, tak k tomu holt nějaké to nepohodlí a práce patří...pro někoho evidentně kupodivu.
Tak jsem to promyslela a na tento problém bych EO nedoporučila.
Jinak se omlouvám, nepochopila jsem, že nemyslíte přímo postel.
Nicméně já bych psa nenechávala spát v ložnici ani u postele, i tak bych se totiž nevyspala. A nehledě na to, že ze země už je do postele jen kousek a většina psů má stejně snahu se tam vyškrábat.
Já se štěňaty spala v obýváku na zemi - tak max.14 dní. Potom si museli zvyknout, že budou v předsíni ve svém pelíšku - kupodivu si zvykli všichni, někteří i dříve než za 14 dní.
Že bych si dovolila přidat i svůj názor?
Máte několik možností
1) naučit štěně na klec, kterou bude brát jako svůj pelíšek - svoje místo, kde je v bezpečí a kde se prostě odpočívá
2) psa večer totálně unavit ať fyzicky tak psychicky a pes by pak měl v noci spát
3) rozpůlit si noc a prostě třeba ve 3 ráno jít se psem ven, zase mu trošku unavit hlavičku, aby byl schopný zbytek noci dospat
4) přestěhovat se zpět do obýváku nebo psa pustit do ložnice. Ale podle mě, štěně při změně majitele snáze přijímá nový režim a nová pravidla. Pak už si myslím, že je to jen o tom, že si vy jaksi prodlužujete dobu "trápení" a pak si ty původní pravidla prosazujete hůř.
5) pokud to chcete řešit radikálně, lze ty lišty natřít něčím co štěndu nechutná. Ale nevylučuji, že se mu zalíbí něco jiného
6) převeďte pozornost z lišt na hračku nebo polínko nebo něco co žvýkat v noci může. O převedení pozornosti toho je na netu určitě mraky.
Ať už se rozhodnete pro cokoliv nebo vymyslíte nakonec něco svého, držím palce ať vám nevyroste mistr ničitel.

Štěně ničí co s tím ? štěnata prostě tohle dělají, co s tím naděláte -nic. prostě počkejte až z toho vyroste a pak si koupíte nové lino. U nás to odneslo lino, prahy, futra, zdi, prostě je to normální. Kdo si koupí štěně musí počítat s tím že něco zničí.

rapotacka11
napsal(a):
Vítovci
Ještě si myslíte, že jste do bytu toho psa potřebovali ?
napsal(a):
Já teda nevím, ale to, že štěně ničí mi připadá normální a rozhodně to nemusí být z nudy. Těm, kteří tvrdí, že jim štěně nikdy nic nezničilo docela závidím. U nás toho bylo mraky. A to se štěně opravdu nenudilo, zaměstnání mělo až až. Ničitelské sklony ho přešli teprve nedávno (v červnu mu budou 2 roky) .
A jinak pokud zadavatelka psa v ložnici nechce, tak bych ho tam neučila ani jako štěně, vždyť pak se jí to bude odnaučovat ještě hůř. Pokud se mu dostatečně věnuje přes den tak je přeci jedno kde v noci pes spí, ale učila bych ho to od štěněte. Chápu, že někdo psa v posteli nebo v ložnici prostě nechce. A to zrovna já mám psa v posteli nalezlého pořád.