Opakované průjmy- jaké vyšetření ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2017 11:14
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Obracím se na Vás s dotazem, je Vás tady hodně a já tohle nikdy neřešila.

Popíšu tak nějak co bylo od začátku, fenku jsme si brala v 9 týdnech, vše ok. Cca po týdnu to začalo, řidší stolice ale říkala jsem si že změna prostředí. Pak se to zklidnilo na pár dní a opět a přišlo mě že se to horší tak jsem jí vzala na veterinu, tam dostala atb že prý infekce. Pár dní po atb ok a zase průjem, vet říkal že mám změnit krmivo. Na dotaz jestli to neni něco složitějšího řekl že ne. Tak jsem změnila granule a zdálo se že super, jenže za max 5 dní zhoršení a tak to vždy šlo že pár dní super a den průjem a zase ok... jenže poslední dobou se to vracelo častěji. V pátek se to zase vrátilo tak jsme změnila veterinu, doktorka že je hubená ale jinak ok a dala mě speciální konzervu, pastu co mam dávat 3x denně a sbírat výkaly 5 dní. Vždy když měla řidší stolici byla jinak až moc živá, se starší se vždy prala. od soboty jen leží, ocas dolů a je divná, jde z ní jen voda Včera večer jsme volala veterinářce tak že mám vysadit i tu konzervu a ráno přijít. Rovnou řekla že je dehydratovaná, zhubla 200gr takže je mnohem hubenější než byla, dala jí infúzi a mam si pro ní dojít 17h, dostala atb. Rozbor exkrementů už budu vědět odpoledne. Říkala že zítra by se mohla vzít krev na zákl vyšetření. nevíte co vše by bylo dobré otestovat? Já prostě nevím jak to řešit dál. tentokrát je vidět že jí je zle, ale víc jak měsíc nic nepřibrala, ted ještě šla o 200gr dolů . Ted si říkám jestli vždy byl problém v krmivu nebo má problémy úplně jiné.

Budu ráda za jakoukoliv radu co s ní a co vše si nechat zjistit. V pá říkala že to vidí na nějaké parazity. Starší zcela bez potíží.

24.4.2017 11:20
scylla

XXX.XXX.150.32

Kompletní biochemka by se měla udělat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2017 11:21

Počkejte na ten rozbor, určitě v té stolici něco bude, tipla bych giardie ale počkejte co vám řekne vetka.

24.4.2017 11:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Kompletní biochemka by se měla udělat.

Tím bych začala. My jsme se s průjmy potýkali u obou štěňat, až do nějakých jejich dvou let skoro, kdy jsem se naštvala, přestala hledat vyhovující granule a začala dávat maso. Syrové mi nežrali ani náhodou, ale ovařené jo. Do měsíce průjmy přešly a už se objevili jen po nějaké dietní chybě(třeba po Pribiňáku ) Teď pes začne mít někdy řidší, třeba když jsou háravky, stávkuje s jídlem a proto dostává třeba týden jen granule, protože ty mu můžou v misce ležet jakkoli dlouho...jo, ještě dodám, že ve stolici nebylo nalezeno nic.

24.4.2017 11:47
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Biochemku chtěla nabrat ráno, bohužel nic neteklo, ale budu ted s ní chodit na atb počítam do pátku tak to se nabere, celkově a i kdyby bylo něco se slezinou. ptala jsem se i na alergo testy a ty jsou hodně drahé takže ty dělají málokdy.

Giardie taky říkala že to možná budou, je ta léčba rychlá? Já to měla na krivo jenže ted žere delší dobu to samé tak to by asi průjmovala pořád a kolikrát ze dne na den hodně pevné a další den opět řídké. Horší než malé dítě . Váhově šla nahoru strašně pomalinku a tted za víkend to co nabírala snad 2m je dole, je strašně hubená, hlava velká ale tělo mini.

Syrové maso jsme zkoušela a to se zapře a začne couvat. momentálně čekám co mě řekne doktorka jak postupovat, jakou dietu. vařit by mě nevadilo, v tuhle chvíli si říkám jestli vůbec jí vadí kuřecí maso a neni problém v něčem úplně jiném Největší obavu mám aby to nebylo něco v jejích orgánech Ze dne na den úplně bez energie, v pátek ač průjem plná energie a od soboty nezájem, pořád lezla pod peřinu

24.4.2017 11:52

Nebo kokcidie, u toho tekla z mého psa voda

k těm vyšetřením + bakteriologie, byla?

24.4.2017 12:03
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebo kokcidie, u toho tekla z mého psa voda

k těm vyšetřením + bakteriologie, byla?

Vše se dělalo až dnes, bakteriologie je z krve? Ted budu vědět jen jak dopadly exkrementy. krev nabrat nemohla jak byla dehydratovaná takže se domluvim odpoledne kdy krev, nejspíš v průběhu týdne. ale jestli se nic nikde nenajde tak vůbec nevím co řešit dál, ale normální tohle prostě není .

24.4.2017 12:16

Bakteriologie = výtěr z konečníku

nebudou výsledky z krve ovlivněny atb?

A opět - hned bych jí dala entero zoo gel (ten by neměl minimálně ublížit, pokud už nepomůže).

24.4.2017 13:09
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Tak to nedělala. já se jí zeptám až pr ní půjdu. entero zoo gel je na co? Jen říkala že krev by se neměla brát ihned po kapačkách takže počítám že zítra nebo ve středu?

24.4.2017 14:35
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Http://enterozoo.eu/index.php?l=cs&p=home&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=enz_cs_brand_always_on_search&utm_content=EnteroZOO+detoxika%c4%8dn%c3%ad+gel.

Děkuji, zeptám se jestli te´d nebo až se dá trošku dohromady. Ráno vypadala hrozně , snad až pro ní se synem půjdu bude jí trošku lépe.

24.4.2017 15:18
Iliena

XXX.XXX.111.6

My jsme zažili podobný kolotoč s naší fenkou. Chvíli dobrá, chvíli průjem, pak dobrá, pak šílený průjem se zimnicí, kdy taky dostávala kapačku kvůli dehydrataci. Na nic se nepřišlo, problémy odezněly až se změnou krmení.

Tak uvidíte jaké budou výsledky, když bude vše OK zkuste to jídlo, u nás to dělalo hlavně kuře.

24.4.2017 15:43
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Iliena napsal(a):
My jsme zažili podobný kolotoč s naší fenkou. Chvíli dobrá, chvíli průjem, pak dobrá, pak šílený průjem se zimnicí, kdy taky dostávala kapačku kvůli dehydrataci. Na nic se nepřišlo, problémy odezněly až se změnou krmení.

Tak uvidíte jaké budou výsledky, když bude vše OK zkuste to jídlo, u nás to dělalo hlavně kuře.

Jenže já už jí krmivo měnila několikrát a právě na něm byla víc dní ok, pak den řidší a pak zase pár dní ok proto to na krmivo už nevidím . navíc co by jí přesně v krmivu vadilo? Doktorka říkala že třeba může vadit losový olej? nějak mě to na krmivo nesedí, to by průjmovala pořád ale tady jsou výkyvy, pár dní super pak špatný a hned další den zase ok. až od pátku to tentokrát je jiné, jde z ní od soboty jen voda a leží, žádný zájem o hru, ráno ani nešílela že dávám starší krmivo do misky. navíc váhově šla dost dolů, vůbec nepřibrala což je taky divné. sama jsem zvědavá jestli se našel problém s parazitama jinak to bude asi složitější něco odhalit. Infekci nevím no, starší je ok to by asi taky od ní chytla? navíc to fakt trvá dlouho takže tam něco bude trvalejšího. jen zjistit co se stalo? at se to vyléčí a snad váha konečně půjde nahoru. je fakt že poslední dobou mě přijde víc hubená tak kdo ví co v tom je Cokoliv sežrala navíc hned se to projevilo . jestli se nezjistí nic tak fakt nevím čím jí budu krmit.

notregistered

24.4.2017 16:50
notregistered

XXX.XXX.211.234

Nikdy jste ale eliminační dietu nezkusili. Teď byste už snad mohli, až se vyloučí jiné trable. Granulemi nikdy na nic nepřijdete a rohozhodně ničemu nepomohou.
Testy drahé, no, lidé říkají kolem 4 tisíc. Eliminačka zdarma.

24.4.2017 17:06

notregistered napsal(a):
Nikdy jste ale eliminační dietu nezkusili. Teď byste už snad mohli, až se vyloučí jiné trable. Granulemi nikdy na nic nepřijdete a rohozhodně ničemu nepomohou.
Testy drahé, no, lidé říkají kolem 4 tisíc. Eliminačka zdarma.

Http://www.genomia.cz/cz/test/dog-food/ Zase tak drahé to není, taky jsem si dříve myslela.

notregistered

24.4.2017 17:23
notregistered

XXX.XXX.211.234

Http://www.genomia.cz/cz/test/dog-food/ Zase tak drahé to není, taky jsem si dříve myslela.

Já si nemyslím, říkají mi to lidé, testují nejen potraviny, ale i roztoče atd. Stejně je to úplně ne 100%, maso je hned.. za čas se to zopakuje, aby byla jistota, a je klid. Proč psa trápit granulemi, které mají více jak 10 surovin, natož štěně.

24.4.2017 18:06

Ty jo, na tu vet koukám. Když měl můj pes jako štěně poprvé průjem, tak u nás šly bobky hned komplet vč. giardií. Nakonec z toho byl jen průjem bakteriálního původu, i když pekelný.

24.4.2017 20:00
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Markéta80 napsal(a):
Obracím se na Vás s dotazem, je Vás tady hodně a já tohle nikdy neřešila.

Popíšu tak nějak co bylo od začátku, fenku jsme si brala v 9 týdnech, vše ok. Cca po týdnu to začalo, řidší stolice ale říkala jsem si že změna prostředí. Pak se to zklidnilo na pár dní a opět a přišlo mě že se to horší tak jsem jí vzala na veterinu, tam dostala atb že prý infekce. Pár dní po atb ok a zase průjem, vet říkal že mám změnit krmivo. Na dotaz jestli to neni něco složitějšího řekl že ne. Tak jsem změnila granule a zdálo se že super, jenže za max 5 dní zhoršení a tak to vždy šlo že pár dní super a den průjem a zase ok... jenže poslední dobou se to vracelo častěji. V pátek se to zase vrátilo tak jsme změnila veterinu, doktorka že je hubená ale jinak ok a dala mě speciální konzervu, pastu co mam dávat 3x denně a sbírat výkaly 5 dní. Vždy když měla řidší stolici byla jinak až moc živá, se starší se vždy prala. od soboty jen leží, ocas dolů a je divná, jde z ní jen voda Včera večer jsme volala veterinářce tak že mám vysadit i tu konzervu a ráno přijít. Rovnou řekla že je dehydratovaná, zhubla 200gr takže je mnohem hubenější než byla, dala jí infúzi a mam si pro ní dojít 17h, dostala atb. Rozbor exkrementů už budu vědět odpoledne. Říkala že zítra by se mohla vzít krev na zákl vyšetření. nevíte co vše by bylo dobré otestovat? Já prostě nevím jak to řešit dál. tentokrát je vidět že jí je zle, ale víc jak měsíc nic nepřibrala, ted ještě šla o 200gr dolů . Ted si říkám jestli vždy byl problém v krmivu nebo má problémy úplně jiné.

Budu ráda za jakoukoliv radu co s ní a co vše si nechat zjistit. V pá říkala že to vidí na nějaké parazity. Starší zcela bez potíží.

Markét, tak co malá, už je lepší?

24.4.2017 20:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Markéta80 napsal(a):
Jenže já už jí krmivo měnila několikrát a právě na něm byla víc dní ok, pak den řidší a pak zase pár dní ok proto to na krmivo už nevidím . navíc co by jí přesně v krmivu vadilo? Doktorka říkala že třeba může vadit losový olej? nějak mě to na krmivo nesedí, to by průjmovala pořád ale tady jsou výkyvy, pár dní super pak špatný a hned další den zase ok. až od pátku to tentokrát je jiné, jde z ní od soboty jen voda a leží, žádný zájem o hru, ráno ani nešílela že dávám starší krmivo do misky. navíc váhově šla dost dolů, vůbec nepřibrala což je taky divné. sama jsem zvědavá jestli se našel problém s parazitama jinak to bude asi složitější něco odhalit. Infekci nevím no, starší je ok to by asi taky od ní chytla? navíc to fakt trvá dlouho takže tam něco bude trvalejšího. jen zjistit co se stalo? at se to vyléčí a snad váha konečně půjde nahoru. je fakt že poslední dobou mě přijde víc hubená tak kdo ví co v tom je Cokoliv sežrala navíc hned se to projevilo . jestli se nezjistí nic tak fakt nevím čím jí budu krmit.

U nás zabrala probiotica - pasta, nemohu si vzpomenout na jméno, ale je to probiotická pasta, dává se do jídla. A pak přechod na normální jídlo, nejdřív všechno vařené a dvousložkové jídlo, postupně se přidávaly další druhy masa a zeleniny, jako příloha vařené brambory. Při tom se kontrolovaly jaterní testy a činnost slinivky. Byli to ale dospělí psi. Kapačky jsme dávali doma.

24.4.2017 20:17
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Lorie161 napsal(a):
Markét, tak co malá, už je lepší?

jo jako znovuzrozená, plná energie Ráno s ní mam dojít dřív a nejspíš dostane ještě kapačku s vitamíny a minerály . Venku už lítala, ale chudák má hlad tak zítra už dostane ale bude se muset hodně pomalu. No zatim nic nezjištěno, zítra jí asi vezme krev ale zatim asi bude na hypoalergení dietě at se organismus zklidní.Objednala nějaké konzervy a dál se uvidí. Ted už nekadí, asi nemá co Atb má na 7 dní ale že injekčně 3x a pak už v tabletách. Počítam že tam ještě se bude chodit častěji, zítra max ve středu už by atb měla zabrat, ale je vidět že kapačky jí hodně pomohly , ale tak nějak jsme myslela že to budou paraziti, říkala že jí ale přeléčí i tak kdyby náhodou je v sobě měla. teď u mě leží a spí. V přední noze má kanylu tak jen doufám že si jí v noci nevyškubne . Kuřecí řekla že pro jistotu zatím dávat nebudeme.

24.4.2017 20:37
scylla

XXX.XXX.150.32

V noci hlídejte tu kanylu hodně.

24.4.2017 21:10
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Markéta80 napsal(a):
jo jako znovuzrozená, plná energie Ráno s ní mam dojít dřív a nejspíš dostane ještě kapačku s vitamíny a minerály . Venku už lítala, ale chudák má hlad tak zítra už dostane ale bude se muset hodně pomalu. No zatim nic nezjištěno, zítra jí asi vezme krev ale zatim asi bude na hypoalergení dietě at se organismus zklidní.Objednala nějaké konzervy a dál se uvidí. Ted už nekadí, asi nemá co Atb má na 7 dní ale že injekčně 3x a pak už v tabletách. Počítam že tam ještě se bude chodit častěji, zítra max ve středu už by atb měla zabrat, ale je vidět že kapačky jí hodně pomohly , ale tak nějak jsme myslela že to budou paraziti, říkala že jí ale přeléčí i tak kdyby náhodou je v sobě měla. teď u mě leží a spí. V přední noze má kanylu tak jen doufám že si jí v noci nevyškubne . Kuřecí řekla že pro jistotu zatím dávat nebudeme.

Tak snad bude co nejdříve v pořádku

24.4.2017 21:29
Markéta80

XXX.XXX.176.2

scylla napsal(a):
V noci hlídejte tu kanylu hodně.

Má to zavázané tak snad. spí sice u mě ale mě nevzbudí skoro nic . Zatím nemá snahu s tím cokoliv dělat. stačí když to vydrží do zítra jestli jí dají ještě kapačku.

24.4.2017 21:32
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Lorie161 napsal(a):
Tak snad bude co nejdříve v pořádku

Snad jo, vypadala hned lépe , co jsme došli domů, lehla si na můj polštář a spí ta z veteriny hnala domů, to bude zítra boj

24.4.2017 21:33
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Na ty probiotica se zeptám

24.4.2017 21:50

Markéta80 napsal(a):

My jsme na ten první průjem, na který nakonec dostal ATB, dostali bezvadná probiotika - název netuším, to bych musela vyhrabat v papírech od vet. Ale pamatuji si, že byla pro telata pro první tři dny po narození, takže tam bylo asi něco víc než normální Probican apod. Ale stála strašnou raketu, skoro třikrát víc.

25.4.2017 06:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Markéta80 napsal(a):

Byla to probican pasta.

25.4.2017 06:01
scylla

XXX.XXX.150.32

My jsme na ten první průjem, na který nakonec dostal ATB, dostali bezvadná probiotika - název netuším, to bych musela vyhrabat v papírech od vet. Ale pamatuji si, že byla pro telata pro první tři dny po narození, takže tam bylo asi něco víc než normální Probican apod. Ale stála strašnou raketu, skoro třikrát víc.

Rehyvet?

Přidejte reakci

Přidat smajlík