Klíšťata - co funguje nejlépe?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gab

25.4.2017 08:46
Gab

XXX.XXX.178.248

Ahoj, pomalu nám začíná sezona klíšťat, co vám na pejsky funguje nejlépe?
Mám teprve 2 letého psa, bydlíme v Praze, takže žádná hrůza - první rok jsem nedávala nic, loni v létě také nejdříve nic a chytil za sezonu asi 10 klíšťat, pak se ale koncem léta zablešil a odblešovali jsme pipetou Frontline (zabrala krásně, po blechách ani památky), která fungovala i proti těm klíšťatům a už pak po zbytek sezóny žádné další nechytil.
Co letos? Mám zase dát Frontline spot-on? S čím máte nejlepší zkušenosti?
Chci se vyhnout obojkům (pes má kolem krku hodně převislé kůže a lehko se zapaří) a tabletám Bravecto, tak kromě toho.

Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2017 09:12

Tak nexgard nebo simparicu na frontline se vykašlete, to už dávno nefunguje.to už spíš arpalit. nebo vectru. nebo advantix.

25.4.2017 09:21
Maivi

XXX.XXX.97.226

Frontline je dle mé veterinářky již dávno za zenitem smajlík Nedávat, škoda vyhozených peněz. Já bych se přimluvila za Advantix - je jak proti klíšťatům, tak i proti blechám. Působí měsíc. Ale bacha, pokud máte i kočičku, tak ta s ním nesmí přijít do styku!

Jinak obecně - volně přístupné přípravky již nefungují, nejlepší je brát ty, které se dají koupit pouze na veterině. smajlík

Gab

25.4.2017 09:39
Gab

XXX.XXX.178.248

Aha, to je dobré vědět :D
Žádné další zvíře ani děti nemám, takže to není problém :)
Díky moc za tipy, uvítám i další, víc hlav víc ví :).

25.4.2017 10:26
Iliena

XXX.XXX.180.5

Když už jsme u těch přípravků tak se zeptám, je možné, že na některého psa klíšťata prostě nejdou? Naše fena je denně v lese a na loukách, měla jedno klíště. Dali jsme pipetu Advantix a od té doby nic. Za loňský rok odbdobně, pipety jsme dávali asi 2x cca po třech měsících a měla za sezónu 2 klíšťata. Za to jezevčíkovi stačí jen vyběhnout na zahradu a má 3. Tak mi to přijde zvláštní, ale samozřejmě jsem ráda

25.4.2017 10:53

Iliena napsal(a):
Když už jsme u těch přípravků tak se zeptám, je možné, že na některého psa klíšťata prostě nejdou? Naše fena je denně v lese a na loukách, měla jedno klíště. Dali jsme pipetu Advantix a od té doby nic. Za loňský rok odbdobně, pipety jsme dávali asi 2x cca po třech měsících a měla za sezónu 2 klíšťata. Za to jezevčíkovi stačí jen vyběhnout na zahradu a má 3. Tak mi to přijde zvláštní, ale samozřejmě jsem ráda

Ano, je. Některej pes přinese z každý procházky desítky klíšťat, jinej dvě za sezonu. Já mám ten druhej typ psa a taky jsem ráda, letos jsem mu dala jen přírodní obojek.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2017 10:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Iliena napsal(a):

Jo je Attilu hmyz úplně miluje, jakýkoliv, komáři, hovada, ty mrchy jelení cosi v lese a klíšťata, ta je vždycky ovalená a Chiquita má tak max 2 pijáky za rok jelikož nesnesu chemku tak tento rok zkouším pivovarské kvasnice vnitřně a v rozprašovači mám luhovaný hřebíček s rozmarýnem v alpě s pár kapkami levandule a stříkám nohy zezadu trochu nřicho, nad ocasem a za ušima, to stříkám cca 1 x týdně, zatím dobrý.

25.4.2017 11:19
Iliena

XXX.XXX.37.4

Tak to jo, já právě že všech stran slyším jak ostatním přinesou psi X klíšťat za procházku, obojky, pipety nic nezabírá atd.

VrTerinka

25.4.2017 14:05
VrTerinka

XXX.XXX.152.253

Bravecto, je to tabletka na tři měsíce, můžete koupit jednou tak velkou a rozpůlit. Někdo říká, že nebude krmit psa chemii, ale podle mě je jedno jestli mu to do krve přejde přes kůži nebo střeva :).

25.4.2017 14:08
Iliena

XXX.XXX.39.30

VrTerinka napsal(a):
Bravecto, je to tabletka na tři měsíce, můžete koupit jednou tak velkou a rozpůlit. Někdo říká, že nebude krmit psa chemii, ale podle mě je jedno jestli mu to do krve přejde přes kůži nebo střeva :).

Zadavatelka psala, že Bravecto nechce. A rozdíl to je. Při alergické reakci na obojek nebo pipetu šoupnu psa do vany a vymyju co se dá, u tabletky jsem v háji.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2017 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

VrTerinka napsal(a):

Bravecto na to jsem teď sdílela na facebooku hromadu videí jak jsou po té super tabletě psi ochrnutí, mají záchvaty atd...nehledě na to, že se vstřebává do ledvin a jater, takže si tou super tabletkou psa buď zmrzačíte hned nebo za chvíli přes játra všem majitelům psů, bych doporučila udělat před každým používáním svinstev udělat zdravotní testy, jater atd a po používání udělat kontrolní testy a hodnoty porovnat. já osobně bych psovi nenasadila ani obojek ani pipetu.

25.4.2017 17:30
scylla

XXX.XXX.150.32

Maivi napsal(a):
Frontline je dle mé veterinářky již dávno za zenitem smajlík Nedávat, škoda vyhozených peněz. Já bych se přimluvila za Advantix - je jak proti klíšťatům, tak i proti blechám. Působí měsíc. Ale bacha, pokud máte i kočičku, tak ta s ním nesmí přijít do styku!

Jinak obecně - volně přístupné přípravky již nefungují, nejlepší je brát ty, které se dají koupit pouze na veterině. smajlík

Nám funguje advantix velmi dobře, máme 5 psů a devět koček, válí se to navzájem po sobě a kočky nemají žádný problém, sebemenší.

25.4.2017 17:44
Maivi

XXX.XXX.97.226

scylla napsal(a):
Nám funguje advantix velmi dobře, máme 5 psů a devět koček, válí se to navzájem po sobě a kočky nemají žádný problém, sebemenší.

Jde tu o to, že antiparazitika pro psy obsahují látku Permethrinum, která je pro kočky silně toxická. Stejně tak i jeho deriváty jako Deltamethrinum apod. Proto také Bayer vyrábí verzi Advantixu pro kočky - Advantage, která už tuto látku neobsahuje. Stejně tak toxický je Diffusil, Arpalit, Biokill, Raid, Orthosan... V kočičí diskuzi o tom najdete dost vláken. Bohužel jsou i případy, kdy Permethrimum kočku uplně oddělal.

Důležité je, aby psí spot-on nedostala kočička, popřípadě ho z pejska neolízla.

25.4.2017 18:36

Používám frontline a advantix...podle toho, co je třeba v akci, protože na dva padesátikilový psy to není otázka stokoruny a funguje mi obojí...když už chytnem klíště, tak je to většinou těsně po aplikaci...první nebo druhý den a nebo ke konci "funkčního" období pipety (kapu jednou za 1.5 měsíce)...jinak mi oba fungují na 100% a to jsme každý den v lese a na louce...

25.4.2017 19:03

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bravecto na to jsem teď sdílela na facebooku hromadu videí jak jsou po té super tabletě psi ochrnutí, mají záchvaty atd...nehledě na to, že se vstřebává do ledvin a jater, takže si tou super tabletkou psa buď zmrzačíte hned nebo za chvíli přes játra všem majitelům psů, bych doporučila udělat před každým používáním svinstev udělat zdravotní testy, jater atd a po používání udělat kontrolní testy a hodnoty porovnat. já osobně bych psovi nenasadila ani obojek ani pipetu.

Nevěřte všemu co je facebooku :D

já jsem na fb ve skupině veterinářů a tyhle videa tam řešíme docela často - s tím, že bravect jsme dohromady spotřebovali už několik kamionů, tak je divný, kde všichni ti mrtví psi jsou :D.

25.4.2017 19:05

Iliena napsal(a):
Zadavatelka psala, že Bravecto nechce. A rozdíl to je. Při alergické reakci na obojek nebo pipetu šoupnu psa do vany a vymyju co se dá, u tabletky jsem v háji.

Tak si dejte na psa bravecto pro kočky, to je spot-on.

účinná látka kupodivu stejná. ale když z toho budete mít lepší pocit, že to je kapka, prosím.

25.4.2017 19:05
ketlin

XXX.XXX.204.32

Kdyby klíšťata nepřenášela potencionálně smrtící choroby, tak s Vámi i souhlasím...
Kamarádky fena chytla klíště s anaplazmózou a měla co dělat, aby ji zachránila..

25.4.2017 22:28
Iliena

XXX.XXX.37.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak si dejte na psa bravecto pro kočky, to je spot-on.

účinná látka kupodivu stejná. ale když z toho budete mít lepší pocit, že to je kapka, prosím.

Já používám spot-on Advantix a spokojenost. Jednou jsme koupili jiný (něco na "f" už nevím co přesně) a po pár hodinách se začala drbat a mazala do sprchy. Kdyby se objevila alergická reakce po pár hodinách od tablety zmohla bych ještě něco? Mám alergičku, tak jsem prostě opatrná no...

25.4.2017 23:03
blackberry

XXX.XXX.110.35

Iliena napsal(a):
Já používám spot-on Advantix a spokojenost. Jednou jsme koupili jiný (něco na "f" už nevím co přesně) a po pár hodinách se začala drbat a mazala do sprchy. Kdyby se objevila alergická reakce po pár hodinách od tablety zmohla bych ještě něco? Mám alergičku, tak jsem prostě opatrná no...

Nebyl to Fypryst? Mně pes po aplikaci spot-onu začal vyvádět a taky jsme museli vykoupat.

Jinak před 3 týdny dostal nakonec Frontline Combo a od té doby (ťuk, ťuk, ťuk...) ani jedno klíště. Takže bych ho zase tak nezatracovala.

25.4.2017 23:25
Terven

XXX.XXX.160.10

No...zmínila jsem se o ifauňácké bravectové hysterii veterinární lékařce ze SR. Velmi se podivila - žije v oblasti výskytu babeziózy, tudíž Bravecto se tam dává psům ve velkém a prý neví o jediném problému ani z doslechu.
Mimochodem, o babezióze si počtěte...
Ono na fb toho koluje...občas nestačím žasnout, co lidem stojí za to sdílet.
A jo, věřím, že na to nějaký pes někde umřel, ono umřít se dá na cokoliv - na očkování, na anestezii, na ATB a nejhorší je smrt z vyděšení

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 06:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Jen tak pro zajímavost, okopčeno z příbalového letáku, jak to může ochránit, když to klíště psa stejně kousne?

Blechy a klíšťata jsou vystaveny působení účinné látky okamžitě po kousnutí nebo přisátí na hostitele, kdy přijdou do kontaktu s tělními tekutinami. K nástupu účinku dochází u blech (C. felis) do 8 hodin a u klíšťat (I. ricinus) do 12 hodin po uchycení.
Nelze vyloučit riziko přenosu onemocnění přenášených parazity, protože účinek fluralaneru je spojen se zahájením příjmu potravy na hostiteli.

takže klíště chytne, do psa se zakousne a až pak zdechne z tohože pes má v krvi sajrajt, takže pokud je klíště nakažené tak to ten pes stejně dostane ať bravecto má nebo ne

26.4.2017 07:46
Iliena

XXX.XXX.120.245

blackberry napsal(a):
Nebyl to Fypryst? Mně pes po aplikaci spot-onu začal vyvádět a taky jsme museli vykoupat.

Jinak před 3 týdny dostal nakonec Frontline Combo a od té doby (ťuk, ťuk, ťuk...) ani jedno klíště. Takže bych ho zase tak nezatracovala.

Ne, myslím, že to byl zrovna ten Frontline.

26.4.2017 08:03
Terven

XXX.XXX.110.147

Jen tak pro zajímavost, okopčeno z příbalového letáku, jak to může ochránit, když to klíště psa stejně kousne?

Blechy a klíšťata jsou vystaveny působení účinné látky okamžitě po kousnutí nebo přisátí na hostitele, kdy přijdou do kontaktu s tělními tekutinami. K nástupu účinku dochází u blech (C. felis) do 8 hodin a u klíšťat (I. ricinus) do 12 hodin po uchycení.
Nelze vyloučit riziko přenosu onemocnění přenášených parazity, protože účinek fluralaneru je spojen se zahájením příjmu potravy na hostiteli.

takže klíště chytne, do psa se zakousne a až pak zdechne z tohože pes má v krvi sajrajt, takže pokud je klíště nakažené tak to ten pes stejně dostane ať bravecto má nebo ne

No, vyloučit riziko přenosu nelze, chápu, že výrobce tam takové varování napsat musí. Ono nelze ani vyloučit otěhotnění při užívání hormonální antikoncepce
Možná se pletu, ale konkrétně třeba u boreliózy je z hlediska přenosu podstatná doba sání, nestačí pouhé zakousnutí.
A nevím, jak je to možné, ale my po podání Bravecta nevíme, že nějaká klíšťata existujou. Nevidím ani lezoucí, ani krátce zakouslá.
Mimochodem, dočetla jsem se, že na zahraničních e-shopech se dají sehnat i falzifikáty Bravecta- samozřejmě cenově výhodné, ale potencionálně nebezpečné. Takže odtud možná vítr vane co se týče děsivých videí.

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 08:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Terven napsal(a):
No, vyloučit riziko přenosu nelze, chápu, že výrobce tam takové varování napsat musí. Ono nelze ani vyloučit otěhotnění při užívání hormonální antikoncepce
Možná se pletu, ale konkrétně třeba u boreliózy je z hlediska přenosu podstatná doba sání, nestačí pouhé zakousnutí.
A nevím, jak je to možné, ale my po podání Bravecta nevíme, že nějaká klíšťata existujou. Nevidím ani lezoucí, ani krátce zakouslá.
Mimochodem, dočetla jsem se, že na zahraničních e-shopech se dají sehnat i falzifikáty Bravecta- samozřejmě cenově výhodné, ale potencionálně nebezpečné. Takže odtud možná vítr vane co se týče děsivých videí.

Možná ano, já ososbně jsem kdysi zkoušela nějaké ty spot on pipetky od vety, ale jako psy pak skákali do vody a dlouhou životnost to nemělo, navíc jsem zjistila že i z těch pipet se to vstřebává do těla, jako musím ťukat, že na to jaká je Attila hmyzolapka tak po pivovarských kvasnicích je klid. občas je stříknu "domácím" odpouzovačem a vím, že psovi nijak neubližuji "preventivně" a když si vezmu, že dám do psa humus, klíště od něj stejně nějakou dobu saje a stejně toho psa může infikovat, tak co je pro psa lepší? mít "zdravého" psa, který se bude prát s případnou infekcí, nebo psa kterého preventivně láduji odvařuji mu játra a pak jej dodělám ještě když dostane infekci a další léky na boj s infekcí. Já to samozřejmě nikomu nevnucuju, jen je tohle moje obhájení proč bych to svým psům nedávala.

26.4.2017 12:39

Možná ano, já ososbně jsem kdysi zkoušela nějaké ty spot on pipetky od vety, ale jako psy pak skákali do vody a dlouhou životnost to nemělo, navíc jsem zjistila že i z těch pipet se to vstřebává do těla, jako musím ťukat, že na to jaká je Attila hmyzolapka tak po pivovarských kvasnicích je klid. občas je stříknu "domácím" odpouzovačem a vím, že psovi nijak neubližuji "preventivně" a když si vezmu, že dám do psa humus, klíště od něj stejně nějakou dobu saje a stejně toho psa může infikovat, tak co je pro psa lepší? mít "zdravého" psa, který se bude prát s případnou infekcí, nebo psa kterého preventivně láduji odvařuji mu játra a pak jej dodělám ještě když dostane infekci a další léky na boj s infekcí. Já to samozřejmě nikomu nevnucuju, jen je tohle moje obhájení proč bych to svým psům nedávala.

Tak to vám gratuluju, běžně dávám pivovarský kvasnice do krmný dávky a pokud nemáme "zakapáno", tak se klíšťatům nevyhneme...

27.4.2017 08:24
Tedysek

XXX.XXX.55.198

Lidi mám dotaz. Ovcoun má na krku Diaz obojek. Má ho už asi měsíc. Účinnost tak 50%. Včera jsem objednala foresto pro ovcouna a advantix pro bígla. Když teď sundám ovcounovi ten Diaz a zítra nandam foresto, nestane se nic, při smíchání těch látek z obojku? Nebo mám měsíc počkat než se mu "vyčistí" kůže? A můžu psa případně ten měsíc nějak chránit?

27.4.2017 10:20
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Dávám třetí rok kočkám i psům Beaphar s.o.s. bílý deklaruje účinnost osm měsíců proto blechám a čtyři proti klíšťatům, mně funguje osm měsíců na obojí, je cenově přijatelný, jsem spokojena.

8.5.2017 18:44
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Máte někdo zkušenosti s NEXGARD?

10.5.2017 17:59
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Já jsem loni dávala obojek Beaphar, měl být bez chemie. Spíš jsem to jen zkusila, protože za tu cenu jsem nečekala, že by byl účinný. A byla jsem docela překvapená, protože účinný byl. Takže letos do něho jdu zase a doufám, že bude fungovat. Jediná menší nevýhoda byla ta, že v místnosti byl zezačátku obojek cítit, ne že by smrděl chemicky nebo tak, spíš nějaká levandule nebo něco byla cítit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík