Jezevčík trpasličí - správná váha?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klokanovaran

25.4.2017 21:45
Klokanovaran

XXX.XXX.185.51

Dobrý den,
máme štěně jezevčíka trpasličího, má 4 měsíce a váží 3kg, zdá se mi že je hubený, nevíte jestli má správnou váhu?
Děkuji Prokopová.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2017 23:40

Vzhledem k tomu, že trpaslík by měl vážit +/- 4 kg (i když tam není váha nijak jasně daná), tak bych se spíš plašila, že trpaslík nebude. S růstem končí přibližně v půl roce, pak ještě mohutní hrudník a tak, tj. i váha vyskočí. Váš půjde nahoru sto pro víc než o kilo. Pokud mu vyloženě netrčí žebra a křížové kosti (před kořenem ocasu ze stran páteře), tak to neřešte.

26.4.2017 09:37
Ebi

XXX.XXX.104.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vzhledem k tomu, že trpaslík by měl vážit +/- 4 kg (i když tam není váha nijak jasně daná), tak bych se spíš plašila, že trpaslík nebude. S růstem končí přibližně v půl roce, pak ještě mohutní hrudník a tak, tj. i váha vyskočí. Váš půjde nahoru sto pro víc než o kilo. Pokud mu vyloženě netrčí žebra a křížové kosti (před kořenem ocasu ze stran páteře), tak to neřešte.

4 kg v dospělosti je na trpaslíka málo, většinou váží tak + - o kilo víc, rozhodující je obvod kolem hrudníku.
Když tak sem dejte fotku, podíváme se.

Klokanovaran

26.4.2017 09:46
Klokanovaran

XXX.XXX.127.247

Děkuji za odpověď zdá se mi že je hubený, lezou mu žebra.
Dostává vařenou stravu na doporučení veterináře, protože granule mu nesednou.
Má kuřecí maso s rýží a mrkví, nevíte prosím kolik by měl dostávat gramů vařené stravy na den?
Nevím přesně a bojím se že mu dávám málo nechci aby přerostl.
Děkuji Prokopová.

26.4.2017 10:32
koňadra

XXX.XXX.128.31

Standard u jezevčíka trpasličího ani králičího neurčuje jeho váhu, pouze objem hrudníku.
Aby jezevčík vypadal jako jezevčík a ne jako chrt, tak se musíte řídit kondicí psa. Některý pes ze stejné porce žrádla bude podvyživený, jiný obézní, další tak akorát. Prostě psu zpočátku navalím žrádla hodně, uvidím, co sežere najednou (ne, že se v tom bude nimrat celý den), příště dostane to stejné množství. Pokud po něm začne tloustnout, žrádla uberu a naopak. Není to žádná věda. Ale odvažovat psu žrádlo na gramy, to považuji opravdu za hloupost. Dětem taky odvažujete jídlo?
Někteří majitelé, aby udrželi objem hrudníku u trpaslíka do 35 cm, nechávají svého psa hladovět, potom sice objem hrudníku splňuje, ale vypadá jako žebřiňák. Jenže co by mnozí majitelé neudělali proto, aby jejich pes uspěl na výstavě, příp. se dostal do chovu, že?
Pokud chci mít pěkného a nehladového jezevčíka, potom se musím smířit třeba i s tím, že to holt nebude trpaslík, ale možná malý standard. Pokud je váš pes bez PP, je tato pravděpodobnost dost velká.

26.4.2017 11:10

"Má kuřecí maso s rýží a mrkví"
to je takřka hubnoucí dieta (to krmíš jenom a pořád tím?), chce to změnit jídelníček.

Růst (kostra) je dán genetikou, takovou podvýživou mu max. způsobíš růstové problémy...

26.4.2017 12:06
AmyOva

XXX.XXX.107.31

Tři kila ve čtyřech měsících není málo, ale záleží na velikosti. Moje fenka měla ve 4 měsících 3 kg a v dospělosti 4,5 kg. Teď po 3 týdny po porodu má 5 kg. Ale je pravda, že je docela drobná a je to fenka, psi mají více. Neřídila bych se váhou, ale kondicí. Že lezou žebra v pořádku není, určitě bych změnila stravu. Pokud máte pejska, tak by to mohlo být málo. Trpaslík má váhu spíše +- 5 kg. Kolem +-4 kg mají králíci.
Co myslíte tím, že mu granule nesednou? Všechny jezevčíky co znám, tak jsou malé popelnice a sežerou všechno. Já osobně bych spíše zkoušela kvalitní granule pro miniplemena. Rozhodně vám z nich nepřeroste smajlík

26.4.2017 12:10
AmyOva

XXX.XXX.107.31

Prostě psu zpočátku navalím žrádla hodně, uvidím, co sežere najednou (ne, že se v tom bude nimrat celý den), příště dostane to stejné množství. Pokud po něm začne tloustnout, žrádla uberu a naopak. Není to žádná věda. Ale odvažovat psu žrádlo na gramy, to považuji opravdu za hloupost. Dětem taky odvažujete jídlo?

Tak s tímhle u granulí rozhodně nesouhlasím, moje fenka by sežrala pravidelně půl pytle od malička, vyzvracela a jela dál. To by rozhodně ničemu neprospělo. Takže za mě najít kvalitní granule a rozhodně bych odvažovala (samozřejmě s přihlédnutím na chování psa).

Klokanovaran

26.4.2017 12:32
Klokanovaran

XXX.XXX.127.247

Krmila jsem granulemi Belcando puppy gravy a v noci nám šíleně knučel bylo to nesnesitelné.
Myslela jsem že teskní, ale divně se u toho protahoval přes den byl živý a divoký.
Při návštěvě veterináře jsme zjistili že z granulí má střevní potíže a veterinář nám řekl měsíc dietu (rýže, kuře a mrkev) a homeopatika na křeče.
Teď mám začít krmit opět granulemi, ale bojím se že začne znovu kňučet.
Tak uvidím snad to bude dobré.

Klokanovaran

26.4.2017 14:14
Klokanovaran

XXX.XXX.185.51

To je ten jezevčík není moc hubený?

26.4.2017 15:58
lavacca

XXX.XXX.143.1

Klokanovaran napsal(a):
To je ten jezevčík není moc hubený?

Je, mam radsi štíhlé psy, ale tohle je hubenour, kteremu jsou videt zebra. To taky neni ta idealni kondice. Pridat ma krmeni - postupne, rychle přibírání taky neni ok. Ale postupne, aby mu nekoukala zebra. Pak bude tak akorat. ;).

Klokanovaran

26.4.2017 16:23
Klokanovaran

XXX.XXX.185.51

Děkuji budu postupně přidávat!

26.4.2017 17:38

Klokanovaran napsal(a):
Krmila jsem granulemi Belcando puppy gravy a v noci nám šíleně knučel bylo to nesnesitelné.
Myslela jsem že teskní, ale divně se u toho protahoval přes den byl živý a divoký.
Při návštěvě veterináře jsme zjistili že z granulí má střevní potíže a veterinář nám řekl měsíc dietu (rýže, kuře a mrkev) a homeopatika na křeče.
Teď mám začít krmit opět granulemi, ale bojím se že začne znovu kňučet.
Tak uvidím snad to bude dobré.

Hubeňour to je a Belcando nejsou úplně prima granule. Zkuste se vyhnout kukuřici, třeba jí špatně tráví. Můj pes obilí vůbec nemůže, je po něm jak balonek a strašně pšouká.

27.4.2017 15:03
aluska

XXX.XXX.223.199

Moje trpaslíčka měla ve dvou měsících 1,2 kg, teď ve čtyřech letech váží 4,60. Hubená je taky, hodně lítá a hraje si s druhýma jezevčičkama. Krmím masem. První fotka asi ve dvou letech, druhá současnost.

27.4.2017 15:05
aluska

XXX.XXX.223.199

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Richard_2437

14.12.2022 21:50
Richard_2437

XXX.XXX.237.221

Zdravím já mám teď mimino jezevčíka má 2 měsíce a váží 2.5 kg ... Má být trpasličí .... Jsou někde nějaké tabulky váhy nebo tak jen kvůli tomu jak krmit dle obalu a výsledné váhy v dospělosti ( jestli je opravdu trpaslík)

14.12.2022 23:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno, jestli bude králičí, či trpasličí - či malý , ale už standard rozhoduje spíš hrudník , než váha (i když s tím samozřejmě souvisí )
trpasličí: obvod hrudníku do 35cm
králičí: obvod hrudníku do 30cm
alespoň pokud se pamatuju

15.12.2022 12:35

lupus4 napsal(a):
mno, jestli bude králičí, či trpasličí - či malý , ale už standard rozhoduje spíš hrudník , než váha (i když s tím samozřejmě souvisí )
trpasličí: obvod hrudníku do 35cm
králičí: obvod hrudníku do 30cm
alespoň pokud se pamatuju

Něco, co má mít v dospělosti max. 4 kg, tak ve 2 m bude vážit daleko míň než 2,5 kg. Ostatně bez PP ať jsou rádi, že to bude jezevčík.

16.12.2022 09:42
aluska

XXX.XXX.168.15

Tak je to podle obvodu hrudníku v 15ti měsících a po novu :
králičí - pes do 32 cm, fena do 30 cm
trpasličí - pes do 37 cm, fena do 35 cm

Jinak můj papírový trpaslík vážil v 5ti měsících 3 kg, teď ve dvou letech má 6 kg a obvod hrudníku 35 cm. Je to chovný pes a už má 5 juniorských, 4 dospělé a 2 grand šampionáty

Něco, co má mít v dospělosti max. 4 kg, tak ve 2 m bude vážit daleko míň než 2,5 kg. Ostatně bez PP ať jsou rádi, že to bude jezevčík.

Trpaslík opravdu nemusí mít pouhé 4 kg v dospělosti, záleží jen a pouze na obvodu hrudníku

16.12.2022 22:54

aluska napsal(a):
Tak je to podle obvodu hrudníku v 15ti měsících a po novu :
králičí - pes do 32 cm, fena do 30 cm
trpasličí - pes do 37 cm, fena do 35 cm

Jinak můj papírový trpaslík vážil v 5ti měsících 3 kg, teď ve dvou letech má 6 kg a obvod hrudníku 35 cm. Je to chovný pes a už má 5 juniorských, 4 dospělé a 2 grand šampionáty

Trpaslík opravdu nemusí mít pouhé 4 kg v dospělosti, záleží jen a pouze na obvodu hrudníku

Tolik? To jsem netušila. Můj Bob standard míval 9. A to měl hodně hluboký hrudník a silnou kostru, i když jinak byl dokonale štíhlý až do svých 16,5 let, kdy odešel.

17.12.2022 11:50
aluska

XXX.XXX.168.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tolik? To jsem netušila. Můj Bob standard míval 9. A to měl hodně hluboký hrudník a silnou kostru, i když jinak byl dokonale štíhlý až do svých 16,5 let, kdy odešel.

U standardních je limitující i váha, smí mít max 9,5 kg a OH je u psů do 47 cm a u fen do 45 cm.
Znám i 7mi kilové trpaslíky, OH splňují

Mia2019

23.12.2022 13:52
Mia2019

XXX.XXX.92.123

Máme trpasličího jezevčíka, má 8,9 kg a 3,5 roku. Maminka mu chtěla přilepšovat. Za zády mu dávala mimo plnohodnotné granule, lidskou stravu. Došlo to tak daleko, že se stále dohadujeme. Chci se teď o ni starat sama. Prosím, poradíte mi, jak začít správně upravovat stravu, abych ji nezpůsobila šok? Jaké granule jsou vhodné a obvykle pesanům chutnají? Koupila jsem jedny dietní a vůbec je nechce žrát. Moc Vám děkuji za rady!

23.12.2022 14:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

Koupila jsem jedny dietní a vůbec je nechce žrát. Moc Vám děkuji za rady!

má rozum

přirozené je krmit přirozeně ...
vaše víra v "plnohodnotné amarouny" se zakládá na čem ?
obvod hrudníků má kolik ?

23.12.2022 15:37
Doron

XXX.XXX.162.30

Také máme takovou maminku:))
A ještě ke všemu krmí psy vidličkou:))
Nakonec jsem to vyřešila tak, že k ní do kuchyně dávám jednu část krmné dávky.
Koukněte tady na diskuzi Yoggiees x Marcus, teď se tam krmení probíralo.

23.12.2022 15:56
janaa

XXX.XXX.174.242

Doron napsal(a):
Také máme takovou maminku:))
A ještě ke všemu krmí psy vidličkou:))
Nakonec jsem to vyřešila tak, že k ní do kuchyně dávám jednu část krmné dávky.
Koukněte tady na diskuzi Yoggiees x Marcus, teď se tam krmení probíralo.

Umět jíst z vidličky považuju za základní schopnost slušně vychovanýho psa zvyklýho chodit do hospody

ad zadavatel - pokud opravdu potřebuje pes zhubnout, tak nejlíp zhubne na vhodně zvolený dávce přirozenýho žrádla (na mase můžete dávku daleko lépe upravovat) a dostatku pohybu

26.12.2022 11:40
aluska

XXX.XXX.168.15

Mia2019 napsal(a):
Máme trpasličího jezevčíka, má 8,9 kg a 3,5 roku. Maminka mu chtěla přilepšovat. Za zády mu dávala mimo plnohodnotné granule, lidskou stravu. Došlo to tak daleko, že se stále dohadujeme. Chci se teď o ni starat sama. Prosím, poradíte mi, jak začít správně upravovat stravu, abych ji nezpůsobila šok? Jaké granule jsou vhodné a obvykle pesanům chutnají? Koupila jsem jedny dietní a vůbec je nechce žrát. Moc Vám děkuji za rady!

pokud má PP a je po trpasličích rodičích a je v 15ti měsících zbonitovaná jako trpasličí jezevčík, tak pak je překrmená. Jestli je bez PP, tak nevíte, jestli vůbec má být trpasličí, nebo standard a pak je jedno kolik váží, pokud tedy není vizuelně obézní. No a pokud potřebuje zhubnout, tak ubrat žrádlo a přidat pohyb.

Přidejte reakci

Přidat smajlík