Zhojení zlomeniny bez operace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonymvamtonepovi

28.4.2017 18:46
anonymvamtonepovi

XXX.XXX.20.95

Dobrý den,
zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost s neperovanou zlomeninou u psa? Naše půlroční štěně si zlomilo kolenní kloub v růstové části. Bohužel nemáme na operaci (cca 15 tisíc + léky) a půjčka nepřichází už bohužel v úvahu, splácení by pro nás už bylo takřka likvidační. Doktor nechal rozhodnutí na nás, že nás rozhodně do ničeho nenutí, ale operaci samozřejmě doporučuje. Zajímalo by mě, zda se vám stalo něco podobného a jak se zlomenina bez operace zhojila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2017 18:54

anonymvamtonepovi napsal(a):
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost s neperovanou zlomeninou u psa? Naše půlroční štěně si zlomilo kolenní kloub v růstové části. Bohužel nemáme na operaci (cca 15 tisíc + léky) a půjčka nepřichází už bohužel v úvahu, splácení by pro nás už bylo takřka likvidační. Doktor nechal rozhodnutí na nás, že nás rozhodně do ničeho nenutí, ale operaci samozřejmě doporučuje. Zajímalo by mě, zda se vám stalo něco podobného a jak se zlomenina bez operace zhojila.

No, samozřejmě že zlomené kosti se hojí.

je ale otázka, jak se zhojí.

pokud má rostoucí pes nitrokloubní zlomeninu v růstové chrupavce, tak bez operace dojde s největší pravděpodobností k hojení s takovou deformitou, že končetina bude nefunkční.

samotné zlomeniny v kloubu jsou obecně takové nepřátelské hojení bez pomoci. a zlomenina v růstové zóně znamená často zástavu růstu v daném místě, ale ostatní kosti rostou, takže se končetina krásně zkřiví.

28.4.2017 18:59

Prostě bez operace z něj bude s velkou dávkou jistoty mrzáček. Jo, kdyby to bylo zlomené jinde... třeba i stehenní kost zlomená v půlce, kde dojde k posunu úlomků (vždycky) a na rentgenu to vypadá hrozně, se samovolně zhojí tak, že na zvířeti není častokrát nic poznat, nebo kulhá jen decentně, i když má nohu kratší a ve stáru to pak může zlobit. Ale jak je zlomenina v kloubu, je tam hrozná nestabilita, nějakým obvazem to nezafixujete, dochází ke vzniku různých kostěných výrůstků, k artróze, nebo kloub zcela ztratí pohyblivost... Plus ta růstová ploténka.

Amputace nabídnuta nebyla?

28.4.2017 22:50

Dobrý den,

V tomhle případě hraje velkou roli i velikost -plemeno psa. jinak se z postižením vyrovná lehký malý pes a jinak těžký.

29.4.2017 09:25
australáček

XXX.XXX.39.194

Dobrý den,

Jestli to není troll, který se nudí a chce rozpoutat vášnivou diskuzi, tak pokud je pes s PP zkuste z kontaktovat chovatele, jestli by Vam nepomohl. Pokud pes je z útulku nebo z depozita zkuste je také z kontaktovat. U psa bez pp můžete z kontaktovat člověka od kterého psa máte, ale nevím, zda bude ochoten pomoci. A příště doporučuji při pořizování živé bytosti přemýšlet mozkem a ne tím na čem sedíte.

Janae

29.4.2017 10:05
Janae

XXX.XXX.234.22

Dobrý den,

V první řadě bych kontaktovala několik vetu a hlavně na malých městech, rozdíly v cenách jsou značný a už zdaleka neplatí, že vet na malém městě je na nic.
I kdyby pes po zásahu ne tolik zkušeného veta kulhal, pořád je to lepší než ho nechat osudu.

29.4.2017 13:37

Janae napsal(a):
V první řadě bych kontaktovala několik vetu a hlavně na malých městech, rozdíly v cenách jsou značný a už zdaleka neplatí, že vet na malém městě je na nic.
I kdyby pes po zásahu ne tolik zkušeného veta kulhal, pořád je to lepší než ho nechat osudu.

Se obávám, že tohle nespraví vet na malém městě, pokud není zároveň ortoped a ortopedická operace nebude nikdy stát stovku. patnáct tisíc je u komplikované zlomeniny jako je tato docela lidovka. nezapomeňte, že musíte zaplatit ortopeda-chirurga, který by byl vůl, aby to dělal zadarmo, k tomu dvě sestry, dobře vybavený sál - což není vůbec, ale vůbec zadarmo, rentgeny, před, během operace se jich dělá několik, železo - kupodivu není zadarmo a při pohledu na ceník by vás omyli - a kopu spotřebovaných léků, inhalačku, hospitalizaci.

29.4.2017 13:39

Je to asi tak stejně jako když vám klekne něco v autě. jasný, můžete se vykašlat na autorizovaný servis a nechat to opravit nějakého garážníka bez papírů, ale nedáte to nikdy pod cenu náhradních dílů a ty "náhradní díly" tvoří zrovna v případě otropedie psů dost velkou položku z celkové částky.

29.4.2017 14:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se obávám, že tohle nespraví vet na malém městě, pokud není zároveň ortoped a ortopedická operace nebude nikdy stát stovku. patnáct tisíc je u komplikované zlomeniny jako je tato docela lidovka. nezapomeňte, že musíte zaplatit ortopeda-chirurga, který by byl vůl, aby to dělal zadarmo, k tomu dvě sestry, dobře vybavený sál - což není vůbec, ale vůbec zadarmo, rentgeny, před, během operace se jich dělá několik, železo - kupodivu není zadarmo a při pohledu na ceník by vás omyli - a kopu spotřebovaných léků, inhalačku, hospitalizaci.

Naprostý souhlas, být zadavatelkou, půjčila bych si peníze, zburcovala bych celou rodinu, aby jsem to dala dohromady. Jsem obecně proti půjčkám a zadlužování se vůbec, když na to nemám, nekoupím si novou TV, nejedu na dovolenou na Kanáry apod. Toto je ale jiný případ. Jde o zdraví i když ne člověka, ale, jen psa". Je třeba myslet trochu dopředu, co se z toho neléčeného vyvine do budoucna? Jen proto, že na to tenkrát nebylo. To už ale záleží na zadavatelce, jak se k tomu postaví.

zadavatelka

29.4.2017 18:49
zadavatelka

XXX.XXX.20.95

Díky za odpovědi.
Samozřejmě, že bych mu nejraději operaci zaplatila... Bohužel to nejde. Pes je malý jezevčík, bez PP, původní majitel (těžko chovatel) byl natolik hrozný, že o zavolání o pomoc ani neuvažuju.
Léčí ho přímo ortoped nejlepší veteriny ve městě, říkal, že samozřejmě operace je z 90 procent sázka na jistotu, pořád tu ale můžou nastat komplikace (tělo nepřijme šrouby, mohou se zlomit...). Do operace mě netlačil a když jsem řekla, že bohužel nejsou finance a půjčka je v tuto chvíli nemožná (ne proto, že by nikdo nepůjčil, ale proto, že není z čeho pak splácet), nijak mě neodsuzoval. Bude ho sledovat, bude dostávat (ne zrovna levné) léky, bude mít klidový režim. Navíc doktor říkal, že tu šance na zhojení je - zlomenina je v podstatě rovná, vše sedí na svém místě (je tam ale samozřejmě mikropohyb, který bolí), nikde nic nepřečnívá, vazy jsou v pořádku. Prý má naštěstí už většinu růstu za sebou a křivý růst nebo zkrácení nohy nebude velký. To bylo asi rozhodující. Amputace nebyla vůbec zmíněna.
Zajímalo mě však, zda má někdo konkrétní zkušenost, kdy se dostal do stejné nepříjemné situace, soudů mám sama dost ve své hlavě...

29.4.2017 18:58

Hloupě se zeptám : Koleno u psa se nedá zafixovat? Pokrčenou nohu zasádrovat, aby musel skákat po třech a koleno se nehýbalo?

zadavatelka

29.4.2017 19:06
zadavatelka

XXX.XXX.20.95

Bohužel prý nedá... musely by se totiž zafixovat kloub pod a kloub nad. Kloub pod by nebyl problém, kloub nad je ale kyčel, což podle doktora není možné. Ptala jsem se :(.

jolyha

29.4.2017 19:32
jolyha

XXX.XXX.229.101

Dobrý den,

Stala se nám zlomenina kloubu v růstové části, ale nenechala jsem to bez operace. Taky jsem na trom v tu dobu nebyla nejlíp - rezerva padla na psa léčeného těsně před tímto "polámaným", léčba v částce cca 50 tisíc. Ale staroušovi to život prodloužilo a zkvalitnilo, tak to za to stálo. Každopádně, na operaci jsem si vypůjčovala po známých, po rodině, kde to šlo. našla jsem si okamžitě druhou práci plus brigádu a dělala jsem v podstatě 18 hodin denně. Po třech měsících jsem byla fakt "mrtvá", ale stálo to za to. Pesan zůstal prakticky bez následků. Pokud by ta zlomenina byla jinde, dalo by se fixovat a tak nějak to "splácat" i bez operace, ale v kloubu tu nohu fakt nedokážete znehybnit a zafixocat tak, aby to mělo šanci kvalitně srůst. Pokud nechete mít ze psa mrzáčka, pokuste se nějak tu částku sehnat. Písněte kdyžtak odkud jste, velikost psa a kde přesně je ta zlomenina lokalizovaná. Třeba se najde někdo, kdo dokáže poradit i kvalitního, třeba o něco levnějšího veta. Náš nemá super hyper kliniku, ale fakt umí a nebojím se mu svěřit i ortopedickou operaci. Ale samozřejmě, nejde to dělat u kdejakého "garážmistra", který povětšinou provádí jen očkování, případně kastrace a nic jiného zatím nedělal a nemá zkušenosti. Za mě : nechat to bez operace je fakt risk - závisí i na váze psa a tom, která končetina je takto postižená. Každopádně pes lehké konstituce to asi v budoucnosti zvládne lépe než větší a těžší plemeno, tam to taky může být konečná.

zadavatelka

29.4.2017 19:46
zadavatelka

XXX.XXX.20.95

Budu ještě volat na ortopedickou kliniku... Každopádně pejsek váží pět kilo a už by moc vyrůst neměl, při venčení drží nožičku ve vzduchu a skáče po třech, jinak ho nosíme a nenecháváme doma poskakovat...

29.4.2017 20:03
bhk

XXX.XXX.214.89

zadavatelka napsal(a):
Budu ještě volat na ortopedickou kliniku... Každopádně pejsek váží pět kilo a už by moc vyrůst neměl, při venčení drží nožičku ve vzduchu a skáče po třech, jinak ho nosíme a nenecháváme doma poskakovat...

Jako nezávidím Vám situaci a ani nesoudím..., ale já na Vašem místě bych klidně rozprodala domácnost (tv, pc, mobil, sedačku..cokoliv) abych ty peníze dala dohromady- aspon půlku
Nedovedu si představit, že bych psíka nechala v takovém stavu.Proto je dobré si odkládat každý měsíc nějakou částku - i malou, pro případ, že budu nenadále potřebovat..

29.4.2017 20:16

Takhle jsme zafixovali zlomenou nohu kozičce. Zahojila se bez kulhání. Vím, že pes není koza. A ta koza to měla zlomené pod kolenem. Tak asi mimo mísu smajlík(.

29.4.2017 20:23

zadavatelka napsal(a):
Bohužel prý nedá... musely by se totiž zafixovat kloub pod a kloub nad. Kloub pod by nebyl problém, kloub nad je ale kyčel, což podle doktora není možné. Ptala jsem se :(.

Odkud jste ? kolik má operace stát ? Možná by se někde našel vet který by to pořešil za nějakou rozumnou částku.

29.4.2017 22:22
Ebi

XXX.XXX.104.139

Odkud jste ? kolik má operace stát ? Možná by se někde našel vet který by to pořešil za nějakou rozumnou částku.

A pokud je to vet který vás zná a chodíte k němu pravidelně, možná by souhlasil i s nějakým splátkovým kalendářem.

30.4.2017 08:35

Ebi napsal(a):
A pokud je to vet který vás zná a chodíte k němu pravidelně, možná by souhlasil i s nějakým splátkovým kalendářem.

Ne.

To je riziko i pro kamaráda. Vet není banka, jeho možnosti jak ty peníze vyrazit z člověka, který se rozhodne neplatit, jsou omezené. Jako jasný, každý z nás to jednou (či víckrát, při masochismu) zkusil nebo ještě nezkusil a zkusí v budoucnu.

Takže každý veterinář má dříve či později nedobytnou pohledávku.

Protože lidi jsou svině, naslibujou hory doly, člověku je líto toho zvířete a dopadne to tak, že nějaký ulhaný socce zacálujete léčbu - zacálujete, protože když vám nezaplatí, není to, že děláte zadarmo, děláte za mínus, protože ty náklady, jak jsem vysvětlovala výše.

30.4.2017 09:08

zadavatelka napsal(a):
Díky za odpovědi.
Samozřejmě, že bych mu nejraději operaci zaplatila... Bohužel to nejde. Pes je malý jezevčík, bez PP, původní majitel (těžko chovatel) byl natolik hrozný, že o zavolání o pomoc ani neuvažuju.
Léčí ho přímo ortoped nejlepší veteriny ve městě, říkal, že samozřejmě operace je z 90 procent sázka na jistotu, pořád tu ale můžou nastat komplikace (tělo nepřijme šrouby, mohou se zlomit...). Do operace mě netlačil a když jsem řekla, že bohužel nejsou finance a půjčka je v tuto chvíli nemožná (ne proto, že by nikdo nepůjčil, ale proto, že není z čeho pak splácet), nijak mě neodsuzoval. Bude ho sledovat, bude dostávat (ne zrovna levné) léky, bude mít klidový režim. Navíc doktor říkal, že tu šance na zhojení je - zlomenina je v podstatě rovná, vše sedí na svém místě (je tam ale samozřejmě mikropohyb, který bolí), nikde nic nepřečnívá, vazy jsou v pořádku. Prý má naštěstí už většinu růstu za sebou a křivý růst nebo zkrácení nohy nebude velký. To bylo asi rozhodující. Amputace nebyla vůbec zmíněna.
Zajímalo mě však, zda má někdo konkrétní zkušenost, kdy se dostal do stejné nepříjemné situace, soudů mám sama dost ve své hlavě...

Nedovedu si představit, že psa nechám trpět bolestí.

30.4.2017 09:33
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ne.

To je riziko i pro kamaráda. Vet není banka, jeho možnosti jak ty peníze vyrazit z člověka, který se rozhodne neplatit, jsou omezené. Jako jasný, každý z nás to jednou (či víckrát, při masochismu) zkusil nebo ještě nezkusil a zkusí v budoucnu.

Protože lidi jsou svině, naslibujou hory doly, člověku je líto toho zvířete a dopadne to tak, že nějaký ulhaný socce zacálujete léčbu - zacálujete, protože když vám nezaplatí, není to, že děláte zadarmo, děláte za mínus, protože ty náklady, jak jsem vysvětlovala výše.

Souhlas. Mám také zkušenosti (v jiném oboru). Může se stát, že lidi, kteří pracují, momentálně nemají na něco peníze, tak si půjčí a řádně to splatí. Konec konců asi každý měl někdy na něco půjčku. Jenže je taky rozdíl neplatit bance a neplatit kamarádovi, instalatérovi...
Pak jsou ale opravdu "socky", které prostě nemají z čeho splácet. Byť by i třeba chtěli. Jenže oni často ani nechtějí, to je ten problém. Ale slibů a výmluv (proč jim to zrovna tento měsíc nevyšlo) mají plnou pusu. Mají na cigarety, alkohol, ale aby koupili dětem pořádné jídlo, natož zaplatili veterináře, na to "nemají".
Neříkám, že je to případ zadavatelky, neznám ji, ale vidím to kolem sebe často.
Veterinář opravdu není banka ani charita. A na to, aby se s neplatiči tahal léta po soudech, na to je jeho čas drahý, zvláště, když se pak ukáže, že ti lidi mají plno exekucí a ta jeho je až někde na konci té řady.

30.4.2017 09:43
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Pro zadavatelku...znám to. Zlomenina pánve po přejetí autem. Taky u jezevčíka. Bylo mi v tu dobu 11, takže si už přesně nepamatuju, jak to bylo. Jen vím, že jeden vet chtěl uspat hned. S tím jsme nesouhlasili, druhej vet řekl, že se jí to vyléčí samo. Jen jí píchal nějaký léky a čubina se vyléčila bez nějakých následků. Ale byla to pánev...ne nožka.

30.4.2017 11:25
Tedysek

XXX.XXX.49.14

koňadra napsal(a):
Souhlas. Mám také zkušenosti (v jiném oboru). Může se stát, že lidi, kteří pracují, momentálně nemají na něco peníze, tak si půjčí a řádně to splatí. Konec konců asi každý měl někdy na něco půjčku. Jenže je taky rozdíl neplatit bance a neplatit kamarádovi, instalatérovi...
Pak jsou ale opravdu "socky", které prostě nemají z čeho splácet. Byť by i třeba chtěli. Jenže oni často ani nechtějí, to je ten problém. Ale slibů a výmluv (proč jim to zrovna tento měsíc nevyšlo) mají plnou pusu. Mají na cigarety, alkohol, ale aby koupili dětem pořádné jídlo, natož zaplatili veterináře, na to "nemají".
Neříkám, že je to případ zadavatelky, neznám ji, ale vidím to kolem sebe často.
Veterinář opravdu není banka ani charita. A na to, aby se s neplatiči tahal léta po soudech, na to je jeho čas drahý, zvláště, když se pak ukáže, že ti lidi mají plno exekucí a ta jeho je až někde na konci té řady.

Já mám zas jiný zkušenosti. A pokud už jsem nechala u veta závratnou částku, tak mi přestal počítat spoustu věcí a platit jsem mohla při další kontrole. Jiný vet chtěl peníze za operaci až po úplném doléčení. A dalšímu vetovi jsem mohla zaplatit až za týden. A vždy jsem vše poctivě zaplatila.
Já bych se minimálně zkusila zeptat na možnosti u veterináře. A pokud by to zamítl (Taky bych to pochopila), dělala bych co bych mohla, abych peníze sehnala.

zadavatelka

30.4.2017 11:32
zadavatelka

XXX.XXX.20.95

V domácnosti bohužel nemám co prodat, na hmotné věci si nepotrpíme. Nemáme gauč, televizi ani počítač (jen firemní ntb), mobily jen na telefonování, které snad už ani prodat nejdou... na začátku roku jsme se dostali do nepříjemné finanční situace, na kterou padly mimo půjček všechny rezervy, ale věřím, že se tu nemusím obhajovat a vysvětlovat, z jakého důvodu nemám peníze. O tom můj příspěvek opravdu nebyl. Socka nejsem a pejskovi dopřávám to nejlepší, včetně výcviku a kvalitních granulí i pamlsků. Díky všem, kteří nesoudí.
Mimochodem, pejsek evidentně netrpí nepřekonatelnou bolestí. Dostává kapky na bolest, je normálně žravej i hravej, vrtí ocáskem, venku by nejraději pobíhal (respektive hopsal po třech). Pan doktor volal a chce ho v úterý vidět, abychom se domluvili na lécích, kontrolách atd. Bude hojení sledovat.

30.4.2017 11:56
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tedysek napsal(a):
Já mám zas jiný zkušenosti. A pokud už jsem nechala u veta závratnou částku, tak mi přestal počítat spoustu věcí a platit jsem mohla při další kontrole. Jiný vet chtěl peníze za operaci až po úplném doléčení. A dalšímu vetovi jsem mohla zaplatit až za týden. A vždy jsem vše poctivě zaplatila.
Já bych se minimálně zkusila zeptat na možnosti u veterináře. A pokud by to zamítl (Taky bych to pochopila), dělala bych co bych mohla, abych peníze sehnala.

Souhlas. Náš veterinář nám taky ledacos nepočítá, za ta léta a počtu zvířat už jsme mu dali peněz spoustu a jsem přesvědčená, že kdybychom potřebovali operaci zvířete a neměli zrovna peníze, tak by nám počkal. Naštěstí jsem toto ještě řešit nemusela. Ale jednou jsem se s ním o tom bavila, bavili jsme se o konkrétních lidech, právě těch "sockách", a sám říkal, že by jim na dluh zvíře neošetřil, že už má svoje zkušenosti.
Takže to je o důvěře mezi majitelem zvířete a veterinářem. Pokud má veterinář důvěru, že ty peníze někdy uvidí, tak jistě neodmítne zvíře ošetřit.

30.4.2017 12:10

zadavatelka napsal(a):
V domácnosti bohužel nemám co prodat, na hmotné věci si nepotrpíme. Nemáme gauč, televizi ani počítač (jen firemní ntb), mobily jen na telefonování, které snad už ani prodat nejdou... na začátku roku jsme se dostali do nepříjemné finanční situace, na kterou padly mimo půjček všechny rezervy, ale věřím, že se tu nemusím obhajovat a vysvětlovat, z jakého důvodu nemám peníze. O tom můj příspěvek opravdu nebyl. Socka nejsem a pejskovi dopřávám to nejlepší, včetně výcviku a kvalitních granulí i pamlsků. Díky všem, kteří nesoudí.
Mimochodem, pejsek evidentně netrpí nepřekonatelnou bolestí. Dostává kapky na bolest, je normálně žravej i hravej, vrtí ocáskem, venku by nejraději pobíhal (respektive hopsal po třech). Pan doktor volal a chce ho v úterý vidět, abychom se domluvili na lécích, kontrolách atd. Bude hojení sledovat.

A já bych stejně zkusila nohu zafixovat, i kdyby to nebylo přes dva klouby. Aspoň by noha byla v klidu, nebouchal by se do ní, když skáče po třech, ulevilo by se mu od bolesti, kdyby se pohyb ve zlomenině minimalizoval.
(Když se fixuje lidem zápěstí, taky to nebývá přes dva klouby, o lokti nemluvě ).

30.4.2017 13:11
impact

XXX.XXX.195.92

Ne.

Nepaušalizovala bych.. Vždy záleží na konkrétním veterináři a konkrétním klientovi a v této diskuzi o nich nikdo z nás nic neví..

Já mám třeba se svojí vetkou vztah na takové úrovni, že vím, že kdyby došlo na takovou situaci, tak mě a mého psa nenechá na holičkách. A to i přes to, že má klienty, kteří jí visí za očkování třeba dva roky.

30.4.2017 13:20
janaa

XXX.XXX.153.61

Nebudu opakovat, že bych udělala vše proto, aby operace mohla proběhnout, někdy se prostě může stát průser v ten nejblbější okamžik. Co vás ale s největší pravděpodobností čeká, pokud do operace nepůjdete a zhojí se to samo - nejhorší varianta, noha sroste blbě, bude nepoužitelná, nejlepší noha sroste dobře, ale i v tomto případě se připravte na to, že kloub nebude 100%, s největší pravděpodobností se tam velice brzy začne vyvíjet artroza, je to koleno, může časem dojít i k problémům s vazy, pokud nohu nebude používat 100% správně, může dojít i k problém a artroze kyčle, potažmo i problémům s páteří (až bude nějaká koruna navíc, zvažte pojištění psa na budoucí problémy). Mám osobní zkušenost - pes nalezenec v cca 4 měsících, někdo ho shodil z mostu. Jednu nohu měl vykloubenou, to se jakž takž opravilo, bohužel nás nenapadlo se podívat na druhou nohu, která se zdála 100% bez problémů. Až na rentgenech v roce jsme objevili mikrofrakturu v růstové zóně kyčle. Od roka má pes neměřitelnou artrozu, naštěstí jde taky o lehkého křížence, takže to nemělo fatální následky. Celý život dostává kvalitní kloubní výživu a co je v jeho případě výhodou, je to vášnivý plavec, takže nasvalování ve vodě, svaly mu nožky drží. Každopádně držím palce, ať to dopadne co možná nejlépe.

30.4.2017 13:27
Edánek

XXX.XXX.140.244

...náš veterinář má přímo na dveřích ceduli jak hrom, že na dluh neošetřuje a vedle toho ceník všech zákroků a vyšetření... pravdou je, že za ta léta jsem mu už nasypala při mém počtu zvířat tolik (aniž bych hnula brvou, protože mu věřím a on nikdy nezklamal, ani lidsky ani odborně), že mi nechává občas za nákupku, občas mi dá za darmo (když se jedná o reklamní vzorek), pro dlouhodobé klienty má výhodnější ceny pro očkování a podobně, věřím, že by se se mnou, která mu poctivě už jedenáct let platí vše, na splátkách dohodnul, ale po tom co mi občas bezejmenně řekne, se mu ani nedivím, kdyby ani u mně a několika dalších výjimku neudělala a nedivila bych se tomu...

11.5.2017 18:01
Machalkova

XXX.XXX.142.18

Ahoj, co je podle Vás nejlepší dávat na klouby pro štěně?

14.5.2017 15:10
tichustka

XXX.XXX.187.32

Nejlepší je koupi kloubní výživu pro pejska, ale je rozdíl, jestli myslíte štěně, nebo staršího psa? smajlík

16.5.2017 16:50
hojka1

XXX.XXX.142.18

Je v tom rozdíl, je pak rozdíl ve složení výživ, nejlepší pro štěně je arthronis fáze 2 a pro staršího pejska arthronis fáze 1, od firmy woykoff, najdete to na internetu smajlík nebuu sem dávat odkaz, kvůli některým rejpalům smajlík

16.5.2017 20:19

Jsem si myslela, že už máme smůlu s našim štěnětem vybranou- zuby, patelu a dneska dopoledne si štěňátko zlomilo nohu(samozřejmě tu, kde má patelu vpořádku), má zlomenou tibii s mimimální rotací, vet doporučil zakastovat(že by hned neřezal) takže máme doma štěně bulíka se "sádrou" od stehna až dolu...

16.5.2017 20:22
Edánek

XXX.XXX.157.140

Jsem si myslela, že už máme smůlu s našim štěnětem vybranou- zuby, patelu a dneska dopoledne si štěňátko zlomilo nohu(samozřejmě tu, kde má patelu vpořádku), má zlomenou tibii s mimimální rotací, vet doporučil zakastovat(že by hned neřezal) takže máme doma štěně bulíka se "sádrou" od stehna až dolu...

...to je mi líto... chudák...tak hodně sil...

16.5.2017 22:19

hojka1 napsal(a):
Je v tom rozdíl, je pak rozdíl ve složení výživ, nejlepší pro štěně je arthronis fáze 2 a pro staršího pejska arthronis fáze 1, od firmy woykoff, najdete to na internetu smajlík nebuu sem dávat odkaz, kvůli některým rejpalům smajlík

A zrovna Arthronis je slabá káva, množství, které neublíží, ale ani nepomůže, spíš jako pro dobrý pocit.

16.5.2017 22:24
bhk

XXX.XXX.214.107

Jejda, t mě mrzí. Přeji úspěšnou léčbu..
Co se stalo, jak k tomu přišla?

notregistered

16.5.2017 22:51
notregistered

XXX.XXX.211.3

A zrovna Arthronis je slabá káva, množství, které neublíží, ale ani nepomůže, spíš jako pro dobrý pocit.

Jaký máte pocit z E1201 ? já blbý
ale mě se nikdo neptal
smajlík

16.5.2017 23:08

bhk napsal(a):
Jejda, t mě mrzí. Přeji úspěšnou léčbu..
Co se stalo, jak k tomu přišla?

Jo to nikdo neví, byla venku s ostatníma psama a když jsem jí zavolala(musí se chodit ukazovat, když zrovna není dlouho vidět a slyšet) přišla o třech. Mám tip, že buď skočila z výšky nebo šmejdila po skalce(sledovala kočky) a strčila nohu mezi kameny.(kočky nežere, jen za nima chodí a očuchává je).

16.5.2017 23:20

notregistered napsal(a):
Jaký máte pocit z E1201 ? já blbý
ale mě se nikdo neptal
smajlík

Špatný, je snad v tom Arthronisu? Pokud ano, moje tvrzení o škodlivosti neplatí.

16.5.2017 23:30

16.5.2017 23:33

Marod...

Chudinka, ale stejně tomu nějak nerozumím, Vy jste jí neměla na očích? Byla na zahradě?

16.5.2017 23:56

Chudinka, ale stejně tomu nějak nerozumím, Vy jste jí neměla na očích? Byla na zahradě?

Ne na očích jsem jí neměla, byla jsem ve stáji a než se vymístuje psi si chodí- hrají venku i vevnitř, čuchají ve slámě, honí se z boxu do boxu, žerou bobky, prostě nejsou na vodítkách...co chvilku si psinu volám, rádi přijdou všichni-dostanou kokínko a zase jdou blbnout až naše doblbla...psina je tam strašně spokojená.

17.5.2017 10:52

Ne na očích jsem jí neměla, byla jsem ve stáji a než se vymístuje psi si chodí- hrají venku i vevnitř, čuchají ve slámě, honí se z boxu do boxu, žerou bobky, prostě nejsou na vodítkách...co chvilku si psinu volám, rádi přijdou všichni-dostanou kokínko a zase jdou blbnout až naše doblbla...psina je tam strašně spokojená.

Aha...

22.5.2017 13:01

Tak dneska týden po akci jsme si to zopakovali, štěně doma na kastu uklouzlo, ihned začalo dýchat a klepat se, takže ihned k vetovi, rentgen, inj. na bolest...dvě možnosti- opět kast nebo operace, přiklonila jsem se raději k invazivnější metodě-operace. Snad už nás nic v úspěšné léčbě nezdrží... ( to jsme dneska odpoledne měli jet jen na kontrolu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík