Ivona222

XXX.XXX.91.43
Ahojte, nechcem aby sa tu rozpútala diskusia ktoré granule sú tie najlepšie, ani že najlepší je BARF, zaujímajú ma skúsenosti kto čím reálne kŕmi. Teda tí čo majú odvahu to sem napísať, robím si prieskum ohľadne granulí, kto je ochotný napísať uveďte prosím aj rasu psa ďakujem!
Nemáme granule jako hlavní, ale - Purizon Fish, Wolfsblut ryba nebo klokan, měli jsme i koně, koně znovu nekoupím. Simpsons puppy ryba. Fish4dogs salmon - už nekoupím, není. Trainer fitness králík.
Měli jsme, byly ok, ale znovu nekoupím - orijen ryba, acana ryba, anamaet ryba, trainer fitness kůň, lucullus granule, konzervu jo.
Měli jsme období vet granulí - to už nikdy. Hydrolyzované od Trovet, a jiné.
Snažím se krmit co nejčastěji masem, ale jednoho psa mám jen na granulích protože po masu průjmuje. Taky občas zapomenu maso koupit nebo nestíhám... takže točím několik druhů granulí. TOTW, Brit, FirstMate, Fitmin Solution, Acana (tu jen u některých psů, někteří ji nesnesou), Artemis, Annameat.
Třeba vychvalované Orijenky dělaly psům zle a ani jim nějak zvlášť nechutnaly.
Psi velcí i malí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Marp Hol. Lamb, všechny bezobilné Barking Heads, pár Wolfsblutů. Poloviční barfař, basenji.
Mám borderku, nato jak je velká, sní malé množství, proto mám pro ni K9 pro aktivní psy.Již čtyři roky, neměním a nezkouším žádné jiné.Žere i maso se zeleninou a syrové kuřecí skelety k tomu i ovoce, k vařenému masu má pšílohu rýži, nebo tvrdej rohlík.Bobky i srst skvělá k doktorovi chodíme jen očkovat.
Jako hlavní maso, srdce, vnitřnosti vařím se zeleninou a přílohami.Granule se snažím co nejméně, teď máme Wolfsbluty, Akelu, Měli jsme i Orijen, ty jí moc nejely.Teď budu objednávat Eden. Jinak jablíčko, jogurt, tvaroh, tak nějak vše co může z toho z čeho vařím.Občas konzervu, objednávám Sokol Falco. Vše snáší super, od mala se snažím, aby byla zvyklá na pestrou stravu. Abych nezapoměla mám roční BOC...

VENULEE
napsal(a):
N&D :) střídám příchutě.
před tím Orijen, ale vůbec neseděl (průjem, nechutenství).
Nám Orijen seděl super, převedla jsem štěndo hned, jak jsem ho v 9 týdnech donesla domů z Calibry, kterou krmil chovatel. Do roka a půl byla na Orijenu+ maso, no a teď 4,5 roku už je na mase. Granule dám tak 2-3x za 14 dní. Jinak jsme měli mimo Orijen, Wolfsbluty, GO natural, Essential 3 druhy, Now grain free, Canidae, Annamaet, Platinum iberico. Sem tam konzervu Max, Topstein, Carnilove, tento týden jsem narazila v obchodě na tuto, tak jsem koupila na ochutnání a šmakovala. Je to myslím to samé, jako Max od Falca. http://www.akinu.cz/105764-akinu-premium-3-4-kurete-800g-pro-psy.html#productTabs.

Karamelka
napsal(a):
Ještě bych chtěla poděkovat Rájce a Megííí za navedení na kvalitnější stravování mého pesana...
za málo

Krmím napůl maso s rybami a granule Wolfsblut, u těch střídáme ty příchutě, které může
RTW.
Havanšrí psíci: střidam Wolfsblut losos x jehne, rybí tusim Wild pacific, kachna, kun, Marp jehne, losos, kachna, hovezi, zverina, Purizon losos jehne. Vse sedi, super kondice, srst, odpad. + samozrejme maso, ovoce, zelenina, jogurt...
Tibetsky terier- nezravka- nyni Marp kachna ( huraaaaa, sezrala 3x, coz je od zmeny granuli, ktere prestali dovazet, rekord ). Krmena 2x denne( aktivni) rano Marp s vyvarem a masem, vecer maso, kosti, priloha, trosku strouhane mrkvicky ohrate a zakapane olejem.
My krmime nejvíc masem s trochou přílohy, ale dávám občas i granule a to mam odzkoušené Brit Care- jen stridam příchutě. Akorát mam doma jehně a objednanou kachnu. Jinak mame doma krizenku 5 kilo ( ta ma svoje menší jehněci) a beaucerona. U našich mame 2 vorisky (20 a 25 kg), briardku a něm.ovcaka. Všichni též maso a granule Brit Care.
Konzervy Country line a granule Orlando a samozřejmě odřezky masa a vývar z kostí, jako přílohu rýži nebo těstoviny. Přerostlá čivava.
MaStan

XXX.XXX.103.29
Asi rok a půl krmím Cane Corso (3 roky a půl) Starvitou pro dospělé psy, respektive před 3/4 rokem jsme přešli na tu novou variantu pro XXL plemena. Před tím problémy s průjmy, nebo nechutenství a pod. Od té doby bez problémů. Vadila mu všechna krmiva s obilím, tohle je grain free.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Labrador bez PP,10 a půl roku, střídáme N&D, Petkult, Magnusson, Lukullus, Lupo, Marcus Mühle a co nás trefí do oka, teď zrovna papká Lukullus hovězí. Mám limit 100 Kč/kilo, tak když je nějaká VIP značka ve slevě, zkusíme ji.
Nebereme bezobilná balení, psovi nechutnají. Když nějaké omylem objednám (např. kdysi jsem zkusila Purizon a Simpsons, ty měl rád jeden zdejší vesnický pes, o kterého jsme se s kamarádkou staraly a který kvůli alergiím a ceně vyhovujících granulí nakonec skončil na barfu), vařím mu k tomu krupičnou kaši. Pak je žere. On teda žere všechno, ale je vidět, že bezobilné mu nechutnají.
Dostává ještě vývar a kousek vařeného masa.

Přijeli jsme od chovatelky s Happy Dog, ty moc nejely a ani mně se nelíbily, tak teď přecházíme na Acanu, misku zatím luxuje, tak uvidíme, ale nejpozději v roce plánuju přejít na Arden Grande. Občas dostane k večeři vařené maso z rýží a zeleninou. Starší fenky dostávají Nutra Nuggets, máme problémy s nadváhou, po všem tloustly a vařit pro všechny zatím nemůžu.