Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kájapes

30.4.2017 16:17
Kájapes

XXX.XXX.9.181

Dobrý den, žádám o radu. Mám už od štěněte mopsíka. Je mu 11 let a žádné zdravotní problémy. Už měsíc ale trvá jeden problém a to ten, že co sní, tak to do chvilky vyvrhne. Byl jsem s ním u veterináře. Dělal mu ultrazvuk = vše v pohodě, žádný nádor nebo něco v oblasti žaludku, vše ok. Pak odběry krve, jelikož měl podezření na ledviny, ale nakonec taky odběry v pohodě. Dal mi tedy antibiotika které od včerejška bere. Dnes bohužel opět vyblil granule. Nevíte co by mu mohlo být ? Zkoušel jsem vše, granule nadrtit, rozmočit, vše, ale pokaždé to vyblije (ne jen granule, i kapsičky atd. vše zkrátka).

Není to ale že by nechtěl žrát, on to všechno hltá a žere jak kdyby nejedl kdo ví jak dlouho, ale bohužel když mu dám za den 3 misky granulí tak ve finále v něm zůstane max půlka nebo jedna. Nevíte co by mu mohlo být, popř. co mu třeba dávat ? Díky.

30.4.2017 16:39
kashttan

XXX.XXX.159.61

Veterinář by měl doporučit dietu a další postup pokud současná léčba nezabrala. Jestli toho není schopný, tak zkuste jiného. Záleží na to, jak dlouho už pes nic neudržel v sobě. Jestli to už trvá měsíc, tak pes je zralý na kapačku. Dieta by měla být např. rýže z mrkví, později možno přidat vařené libové maso.

Máte malého staršího psa, takže se snažte najít veta, který pomůže a neodflákne to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2017 16:42

A ten pes zvrací ve smyslu začne slinit a pumpuje břichem, nebo prostě udělá aaa a jídlo z něj vypadne? jak dlouho po krmení jídlo vypadne? v jakém je stavu? natrávené, nebo vcelku? co příjem vody, vrací i tekutiny?

30.4.2017 17:10
Lexaurin

XXX.XXX.229.255

Kájapes napsal(a):
Dobrý den, žádám o radu. Mám už od štěněte mopsíka. Je mu 11 let a žádné zdravotní problémy. Už měsíc ale trvá jeden problém a to ten, že co sní, tak to do chvilky vyvrhne. Byl jsem s ním u veterináře. Dělal mu ultrazvuk = vše v pohodě, žádný nádor nebo něco v oblasti žaludku, vše ok. Pak odběry krve, jelikož měl podezření na ledviny, ale nakonec taky odběry v pohodě. Dal mi tedy antibiotika které od včerejška bere. Dnes bohužel opět vyblil granule. Nevíte co by mu mohlo být ? Zkoušel jsem vše, granule nadrtit, rozmočit, vše, ale pokaždé to vyblije (ne jen granule, i kapsičky atd. vše zkrátka).

Není to ale že by nechtěl žrát, on to všechno hltá a žere jak kdyby nejedl kdo ví jak dlouho, ale bohužel když mu dám za den 3 misky granulí tak ve finále v něm zůstane max půlka nebo jedna. Nevíte co by mu mohlo být, popř. co mu třeba dávat ? Díky.

Zkusila bych krmit častěji po menších dávkách, pokud vet nic nenasel.

30.4.2017 17:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.32

Tak mu nedávejte granule.

30.4.2017 17:11
Eva222

XXX.XXX.215.190

Nechci vás strašit, ale kvůli něčemu podobnému jsme museli fenku utratit. Teď je otázka - zvrací (pumpuje, je jídlo natrávené) nebo vyvrhuje (jak kdyby zvuk kašlání, jídlo nenatrávené)? Pokud by to byl ten druhý případ, nejpravděpodobněji by se jednalo o onemocnění rozšířeného jícnu. Není to moc známé a my ani veterinář si nevěděli rady. Až přijel veterinář z brněnské kliniky a okamžitě onemocnění rozpoznal. Zkuste krmit zvrchu a jak kdyby pejska "natáhněte" směrem nahoru (vyrábí se i takové popruhy, do kterých se pejsek dá, aby po jídle v této poloze nějakou dobu zůstal a jídlo hned nevykašlal). S léčbou se poraďte s veterinářem, u nás jsme zkusili všechno, naplno se fence věnovali, ale bohužel by to skončilo tak, že by umřela hlady. Budu vám držet palce, aby to nebylo toto onemocnění a pejskovi se udělalo lépe.

30.4.2017 17:12
Lexaurin

XXX.XXX.229.255

A ještě - varit jste zkouseli? Maso( mlete treba hovezi, kruti, kureci), ryze, mrkev?

30.4.2017 17:13
Lexaurin

XXX.XXX.229.255

Viděla bych problem v tom, ze hlta...

30.4.2017 17:36

Eva222 napsal(a):
Nechci vás strašit, ale kvůli něčemu podobnému jsme museli fenku utratit. Teď je otázka - zvrací (pumpuje, je jídlo natrávené) nebo vyvrhuje (jak kdyby zvuk kašlání, jídlo nenatrávené)? Pokud by to byl ten druhý případ, nejpravděpodobněji by se jednalo o onemocnění rozšířeného jícnu. Není to moc známé a my ani veterinář si nevěděli rady. Až přijel veterinář z brněnské kliniky a okamžitě onemocnění rozpoznal. Zkuste krmit zvrchu a jak kdyby pejska "natáhněte" směrem nahoru (vyrábí se i takové popruhy, do kterých se pejsek dá, aby po jídle v této poloze nějakou dobu zůstal a jídlo hned nevykašlal). S léčbou se poraďte s veterinářem, u nás jsme zkusili všechno, naplno se fence věnovali, ale bohužel by to skončilo tak, že by umřela hlady. Budu vám držet palce, aby to nebylo toto onemocnění a pejskovi se udělalo lépe.

Jj, megaesophagus.

bohužel tak vzácné to zase není.

30.4.2017 18:37

Ježíší, to je hrozné, našla jsem toto, jak nakrmit psíka s touto nemocí. Moc přeju zadavateli, aby to ta nemoc nebyla. Zase jsem se něco dozvěděla o čem jsem neměla ani tušení. No jo, vet nejsem.http://www.kklety.cz/clanky-1/zdravi/megaesophagus/.

aktevi

30.4.2017 22:20
aktevi

XXX.XXX.243.228

Psikovi nedavajte granule ale uvarte kura, mozno kuracie srdcia, alebo hovadzie masko / bez soli / s mrkvou alebo ryzou...pkrajajte nadrobno aby to spik nehltal v celku...krmte tak, ze misku dajte na nejaky vyssiu podlozku, aby psik nemusel ohybat hlavu k zemi...po jedle s nim sedte na sedacke aby mal maximalny klud. A krmte mensie davky a castejsie. Aj 3-4 x denne/ ale nie stale to kura, jedlo obmienajte. /

Malinky musi byt vysileny ked tolko grcka, existuju aj pasty na dodanie energie ale ja by som uz dala infuzky. Z tolkeho vracania mu musia chybat ziviny, mineraly, vitaminy ! Vymente veterinara a uvidite co povie.

1.5.2017 00:10
dadu

XXX.XXX.61.94

Eva222 napsal(a):

Taky mě to napadlo, jen jsem myslela, že pokud tím pes trpí, tak od štěněte.

1.5.2017 08:34

dadu napsal(a):
Taky mě to napadlo, jen jsem myslela, že pokud tím pes trpí, tak od štěněte.

Ani náhodou. Samozřejmě je to možné, ale megaesophagus je spíš nemoc starších psů.

1.5.2017 21:09

Zeptám se úplně laicky : nemáte s ním i fenku? Nehárá fena u sousedů v bezprostřední blízkosti?
Jestli tedy vyvrhuje jídlo hned po pozření.

2.5.2017 13:06
amiš

XXX.XXX.59.197

Eva222 napsal(a):

Měl tohle náš čuvač. projevilo se to zhruba po 4 roce a začlo to nenápadně - občas vyzvracel žrádlo. Veterináři si nevěděli rady, dokonce ho na klinice otevřeli a prohlédli orgán po orgánu a nic. Pak zjistili tuhle hrůzu. Dostával speciální krmivo, ale stejně se dožil jen sedmi let, odešel vychrtlý dřív, než přijel veterinář. Byla tehdy strašná zima a závěje a mi na kopci, taková skorosamota .

Přidejte reakci

Přidat smajlík