Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2017 21:35
ronx

XXX.XXX.215.217

Dobrý deň, môj prvý pes s PP NO 14 mesiacov, v polroku zistená DLK trojky na predných nohách. Začalo to slabým krívaním no teraz sa to zhoršuje. Po rozhovore s jednou paní tu od nás, má chovku Kao, mi povedala že tá chôdza už je katastrofálna. Ja teraz neviem čo mám robiť na koho sa obrátiť, pýtať späť peniaze od chovateľa? nové šteňa? Písal som mu že sme boli na DLK testoch jediné čo mi odpísal bolo či to boli predbežné alebo oficiálne testy a to bolo všetko, samozrejme som mu odpísal.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2017 22:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

ronx napsal(a):
Dobrý deň, môj prvý pes s PP NO 14 mesiacov, v polroku zistená DLK trojky na predných nohách. Začalo to slabým krívaním no teraz sa to zhoršuje. Po rozhovore s jednou paní tu od nás, má chovku Kao, mi povedala že tá chôdza už je katastrofálna. Ja teraz neviem čo mám robiť na koho sa obrátiť, pýtať späť peniaze od chovateľa? nové šteňa? Písal som mu že sme boli na DLK testoch jediné čo mi odpísal bolo či to boli predbežné alebo oficiálne testy a to bolo všetko, samozrejme som mu odpísal.

Trojky na loktech jsou opravdu průšvih - je to nejtěžší stupeň postižení, a pes má na předku většinu hmotnosti těla, takže je to daleko horší, než dysplazie kyšelního kloubu. Můžete zkusit žádat po chovateli nějaké peníze zpět, ale štěně už bych si z takového chovu nevzala, protože pak nemusíte mít doma jednoho nemocného psa, ale rovnou dva...

30.4.2017 22:49
blackberry

XXX.XXX.110.35

Podle výkladu NOZ můžete jako kupující u prodávajícího uplatňovat právo z vady věci (zvířete), pokud prokážete, že zvíře bylo „vadné“ již při převzetí. To se u DLK dá předpokládat, protože se podle veterinářů jedná o genetickou vadu.
Takže teoreticky byste měl mít nárok na vrácení psa chovateli a inkasování peněz.
Jenže řešení reklamace zvířete je v praxi věc ošemetná a velmi komplexní.
Možná bych prvně konzultovala s ošetřujícím vetem prognózu tohoto konkrétního případu, a pak se spojila s chovatelem a domluvila se s ním, co dál.

Kdybych to řešila u svého mládežníka, tak bych upozornila chovatele, ale na reklamaci bych se vykašlala, psa si nechala a snažila se mu život co nejvíc zpříjemnit, dokud by to mělo cenu.

Ale chápu, že NO s vážnými potížemi pohybového aparátu, kterého jste si pořizoval na hlídání, pro Vás bude spíš přítěží.

30.4.2017 23:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

ronx napsal(a):

Záruka na psa je 6 týdnů. Jinak byste musela prokázat, že chovatel o vadě věděl, což neprokážete ( a řekl bych že se to dozvěděl až od Vás). Záleží však co máte ve smlouvě.

1.5.2017 06:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Záruka na psa je 6 týdnů. Jinak byste musela prokázat, že chovatel o vadě věděl, což neprokážete ( a řekl bych že se to dozvěděl až od Vás). Záleží však co máte ve smlouvě.

Můžete citovat, odkud máte tento termín?
Fakta prosím.

1.5.2017 06:42
scylla

XXX.XXX.150.32

ronx napsal(a):

Nové štěně? Peníze? Co takhle se starat o zdraví a bezbolestný života psa, co ho už máte? Co veterinář - ortoped, co doplňky stravy, léčba, operace?

Neregistrovaný uživatel

1.5.2017 08:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):
Nové štěně? Peníze? Co takhle se starat o zdraví a bezbolestný života psa, co ho už máte? Co veterinář - ortoped, co doplňky stravy, léčba, operace?

A co třeba zodpovědnost chovatele za svoje odchovy...?! DLK je jednoznačně dědičná vada, takže tu si zadavatelka nevyluštila v křížovce, a zaplatila chovateli plnou cenu za nemocného psa - teď se místo radosti bude dívat na trpící zvíře, které ji bude stát slušný balík za veterinu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2017 09:04

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A co třeba zodpovědnost chovatele za svoje odchovy...?! DLK je jednoznačně dědičná vada, takže tu si zadavatelka nevyluštila v křížovce, a zaplatila chovateli plnou cenu za nemocného psa - teď se místo radosti bude dívat na trpící zvíře, které ji bude stát slušný balík za veterinu.

DLK je nemoc s dědičnou predispozicí. To je něco jiného. Neexistuje žádný genetický test a i zvíře po obou rodičích zdravých může být postižené.

Zodpovědnost chovatele neznamená, že je zodpovědný za přírodu. Kdo chce 100% jistotu, musí si koupit toho japonského robota.

1.5.2017 09:11

Jinak: http://www.amkokr.cz/cmku/noz.pdf

pokud se problémy objevily v půl roce, tak byste teoreticky mohl ukecat i vrácení peněz i nové štěně - ale oboje výměnou za defektní zboží, na to nezapomeňte.

1.5.2017 09:26

scylla napsal(a):

Scyllo, pro každého není péče o psa životní nápní
( čest vaší práci ). Jsou lidi, kteří si psa pořizují jako pomocníka k práci a nemohou kus života obětovat péči o nemocného tvora. Nemusí se vám to líbit, ale prostě to tak je.

1.5.2017 09:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Scyllo, pro každého není péče o psa životní nápní
( čest vaší práci ). Jsou lidi, kteří si psa pořizují jako pomocníka k práci a nemohou kus života obětovat péči o nemocného tvora. Nemusí se vám to líbit, ale prostě to tak je.

Takovým lidem živý tvor do ruky nepatří. Jednou si ho pořídili, tedy jsou za něj odpovědní. Pes není zboží nebo je zbožím jen pro někoho, naštěstí.

1.5.2017 09:42
blackberry

XXX.XXX.110.35

Jinak: http://www.amkokr.cz/cmku/noz.pdf

pokud se problémy objevily v půl roce, tak byste teoreticky mohl ukecat i vrácení peněz i nové štěně - ale oboje výměnou za defektní zboží, na to nezapomeňte.

Ano, pokud by s chovatelem byla řeč, tak by mohl zadavatel uspět.
Pokud by se ale případ řešil před soudem, tak tomu moc šancí na úspěch nedávám (jak sama píšete, je to vada s dědičnou predispozicí, chovatel se může ohradit, že zadavatel neposkytl kvalitní stravu, měl nevyhovující podmínky...). Je tam hrozně moc proměnných, které pak mohou zcela logický nárok zadavatele na kompenzaci zcela zpochybnit.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2017 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

DLK je nemoc s dědičnou predispozicí. To je něco jiného. Neexistuje žádný genetický test a i zvíře po obou rodičích zdravých může být postižené.

Zodpovědnost chovatele neznamená, že je zodpovědný za přírodu. Kdo chce 100% jistotu, musí si koupit toho japonského robota.

Tomu že na tak mladého psa trojka na loktech spadla z nebe snad sama nevěříte.
Ano, může se stát, že se narodí postižené štěně, ale pokud je to v takovém rozsahu, tak by se k tomu měl chovatel postavit čelem, protože on to nemocné štěně vyprodukoval, a dostal za něj zaplacené, jako za zdravé.
Jinak by vlastně nebyl důvod, aby se chovatelé snažili chovat co nejzdravější psy, když ten co má všechno na háku, a třeba i vědomě množí nemocný zvířata, shrábne prachy a řekne že si měli koupit robota...

1.5.2017 10:13
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

sisi58 napsal(a):
Můžete citovat, odkud máte tento termín?
Fakta prosím.

Https://www.skrblik.cz/nakupovani/zakony-a-prava-nakupujicich/zarucni-lhuty-a-reklamace/
mám pocit že je to podleObčanského zákoníku. Navič rodiče toho štěněte musí mit RTG, takže majitelka nemá šanci na nic. Pokud jí chovatel nabízí štěně, je to jen jeho dobrá vůle.

1.5.2017 10:25
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Tomu že na tak mladého psa trojka na loktech spadla z nebe snad sama nevěříte.
Ano, může se stát, že se narodí postižené štěně, ale pokud je to v takovém rozsahu, tak by se k tomu měl chovatel postavit čelem, protože on to nemocné štěně vyprodukoval, a dostal za něj zaplacené, jako za zdravé.
Jinak by vlastně nebyl důvod, aby se chovatelé snažili chovat co nejzdravější psy, když ten co má všechno na háku, a třeba i vědomě množí nemocný zvířata, shrábne prachy a řekne že si měli koupit robota...

Vy jste spadla z velmi vysoké větve. Za cenu co u nás stojí štěne uhradíte tak maximálně náklady, pokud nemáte hafo fen. finančně vyjde lépe chovat bezpapíráky. A vy byste chtěla dokonalého psa. Jestli takového chcete, kupte si staršího, nechte si jej vyšetřit a pak bude stát minimálne 5x tolik. A tomu, že všichni chovatelé se snaží chovat zdravá zvířata, nemůžete snad ani sama věřit.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2017 10:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
Https://www.skrblik.cz/nakupovani/zakony-a-prava-nakupujicich/zarucni-lhuty-a-reklamace/
mám pocit že je to podleObčanského zákoníku. Navič rodiče toho štěněte musí mit RTG, takže majitelka nemá šanci na nic. Pokud jí chovatel nabízí štěně, je to jen jeho dobrá vůle.

Dobrá vůle...?! Děláte si srandu?!
Chovatel zinkasoval peníze jako za zdravého psa, a majiteli za ně zůstal na krku jeho postižený odchov, do kterýho bude jenom vrážet prachy!

Neregistrovaný uživatel

1.5.2017 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
Vy jste spadla z velmi vysoké větve. Za cenu co u nás stojí štěne uhradíte tak maximálně náklady, pokud nemáte hafo fen. finančně vyjde lépe chovat bezpapíráky. A vy byste chtěla dokonalého psa. Jestli takového chcete, kupte si staršího, nechte si jej vyšetřit a pak bude stát minimálne 5x tolik. A tomu, že všichni chovatelé se snaží chovat zdravá zvířata, nemůžete snad ani sama věřit.

Já jsem chovatel, takže vím, co stojí odchov, a pokud chci psa, tak si nechám svůj odchov, nebo si ho vezmu od seriozního chovatele

1.5.2017 10:43
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Chovatel zinkasoval peníze jako za zdravého psa, a majiteli za ně zůstal na krku jeho postižený odchov, do kterýho bude jenom vrážet prachy!

A na hlavu !

1.5.2017 10:46
conie

XXX.XXX.206.202

A co takhle i část odpovědnosti nového majitele? Jak kvalitně krmil, zda štěně příliš nezatěžovat atd., o tom řeč není a přitom to může mít značný podíl na zjištěném problému. Pokud diagnostikovali štěněti DLK 3/3 v půl roce, jak dál majitel postupoval? Teď ve 14 měsících chce najednou od chovatele nové štěně?

Neregistrovaný uživatel

1.5.2017 11:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

conie napsal(a):
A co takhle i část odpovědnosti nového majitele? Jak kvalitně krmil, zda štěně příliš nezatěžovat atd., o tom řeč není a přitom to může mít značný podíl na zjištěném problému. Pokud diagnostikovali štěněti DLK 3/3 v půl roce, jak dál majitel postupoval? Teď ve 14 měsících chce najednou od chovatele nové štěně?

Podle mě je od chovatele slušnost, aby majiteli jeho postiženýho odchovu nabídl nějakou kompenzaci (stejně jako za krypťáka, psa s vadným skusem apod.).
Hodit vinu za DLK 3/3 na nového majitele, s tím, že chovatel je z obliga je přes čáru, to se na mě nezlobte!
Asi máme každý jinou představu o chovatelské etice

1.5.2017 11:54
samik49

XXX.XXX.78.43

Tak seriózní chovatel jistě po dohodě za takovou vadu nabídne kompenzaci - část ceny štěněte... Která ale i tak pokryje jen malou část nákladů na potřebnou péči pro takového pejska.
Ale pokud to není opravdu nešťastná náhoda + třeba velmi přetížené štěně ze strany nového majitele, tak si myslím, že to úplně zodpovědný chovatel asi neodchoval a naděje na odškodnění bude minimální...
Víte, jak jsou na tom rodiče? Nevím, jak je to s NO, ale i u méně zatížených plemen bývají testy na dysplazie povinné k uchovnění... Ono taky na druhou stranu, pokud si beru štěně ovčáka po rodičích 3/3 a 2/2, třeba, tak se není čemu divit, že je štěně v roce na odpis :(.

1.5.2017 15:38
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Nevím jak je to u NO, ale u RTW je max 2. stupeň, přičemž jeden z páru musí být negativní.

1.5.2017 15:48
conie

XXX.XXX.206.202

Podle mě je od chovatele slušnost, aby majiteli jeho postiženýho odchovu nabídl nějakou kompenzaci (stejně jako za krypťáka, psa s vadným skusem apod.).
Hodit vinu za DLK 3/3 na nového majitele, s tím, že chovatel je z obliga je přes čáru, to se na mě nezlobte!

Zřejmě nečtete pozorně text. Píšu o částečné odpovědnosti nového majitele a o tom, že to najednou řeší až ve 14 měsících věku psa. Co se týká odpovědnosti chovatele, tak za kryptorchismus určitě - nedala bych pryč štěně psa, pokud nemá obě varlata sestouplá, případně pak na mazla se slevou. U ostatního je taky třeba brát do úvahy, že štěně je prostě živý tvor a nelze nikdy dát 100% záruku na zdraví. Každá koupě štěněte je trochu riziko, které zmenšíte koupí štěněte s PP a od solidního chovatele, ale tu 100% záruku prostě mít stejně nebudete.

1.5.2017 15:52
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

conie napsal(a):
Zřejmě nečtete pozorně text. Píšu o částečné odpovědnosti nového majitele a o tom, že to najednou řeší až ve 14 měsících věku psa. Co se týká odpovědnosti chovatele, tak za kryptorchismus určitě - nedala bych pryč štěně psa, pokud nemá obě varlata sestouplá, případně pak na mazla se slevou. U ostatního je taky třeba brát do úvahy, že štěně je prostě živý tvor a nelze nikdy dát 100% záruku na zdraví. Každá koupě štěněte je trochu riziko, které zmenšíte koupí štěněte s PP a od solidního chovatele, ale tu 100% záruku prostě mít stejně nebudete.

notregistered

1.5.2017 18:34
notregistered

XXX.XXX.211.121

Co bych musela dělat psovi, aby v půl roce měl tak oddělané nožičky ? 15km denně po asfaltu a rohlík s mlíkem ? To je blbost.

Jakákoli vada se má řešit hned. Teď už smůla.
Hlavně teda pro toho psa, který "jen" kulhal.. a teď dělá co, ho uspíte ?

1.5.2017 19:27

notregistered napsal(a):
Co bych musela dělat psovi, aby v půl roce měl tak oddělané nožičky ? 15km denně po asfaltu a rohlík s mlíkem ? To je blbost.

Nedávno jsem se přesvědčila jak rychle někdo dokáže zhuntovat zdravé štěně. Brook (3 měsíce) mi vrátili po necelých třech týdnech, měla strašný prošlapy, opravdu strašný, prsty uplně rozjetý, narovnaný. Nevím co s ní dělali, jestli jí nechali běhat po schodech, netuším. Sama mám poměrně kluzkou nevhodnou podlahu a štěňata řádila pořád, skákala ze sedačky, vše, přesto za pouhé tři dny doma měla packy téměř v pořádku.

Takže tak automaticky bych to na chovatele nesváděla, kor když to řeší až po roce.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2017 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

conie napsal(a):

Zadavatel to řešil už když měl pes 5 měsíců, ale místní jasnovidci mu tady tvrdili, že je to blbost, a štěně má jen panostitidu...
Nikdo nedokáže dát 100% záruku zdraví, ale pokud už se stane průšvih, tak se k tomu má chovatel postavit čelem. Nepříjde mi z přístupu tady, že zadavatel je lempl, co má zanedbaný štěně někde v chlívu o šrotu a vodě!

1.5.2017 20:54
ronx

XXX.XXX.215.217

Ďakujem všetkým za reakcie. Psa teraz určite nejdem odpisovať a určite by som ho nevymenil za iné šteňa/peniaze s tým že by ho pôvodný majitel zobral. Mne išlo len o to ako by ste v takomto prípade postupovali (žiadali nové šteňa/peniaze) keďže teraz prvýkrát bojujem s takouto situáciou.

1.5.2017 21:23

O vrácení části kupní ceny bych asi uvažovala, ale druhé štěně z té samé chovky ne. Jak již někdo psal, mohl byste taky skončit se dvěma invalidama, protože ta dědičná predispozice tam je.

2.5.2017 05:43
scylla

XXX.XXX.150.32

notregistered napsal(a):

Například dělat frisbee, flyball, běhat u kola po tvrdém, motivovat krmnou dávkou a tak dál. Dědičně tam něco být určitě muselo, ale i majitel na tom má zřejmě podíl. Fakt je, že pes to odnese a tady se lidi hádají o peníze.

2.5.2017 06:29

Zadavatel to řešil už když měl pes 5 měsíců, ale místní jasnovidci mu tady tvrdili, že je to blbost, a štěně má jen panostitidu...
Nikdo nedokáže dát 100% záruku zdraví, ale pokud už se stane průšvih, tak se k tomu má chovatel postavit čelem. Nepříjde mi z přístupu tady, že zadavatel je lempl, co má zanedbaný štěně někde v chlívu o šrotu a vodě!

Místní jasnovidci tvrdili ronxovi už v srpnu 2016. když mělo jeho štěně 5 měsíců, že to DLK být může a že je víc než žádoucí to řešit okamžitě! A to včetně případné operace...

2.5.2017 08:15
inusanka

XXX.XXX.98.58

Hlavně zadavatel nepíše, co všechno s tím psem za těch 8 měsíců dělal, když už od půl roku věděl, že ta situace je hodně vážná...
No, slušný chovatel by mu měl část pořizovací ceny vrátit, ale to měl opravdu řešit v tom půl roce, teď je to dost nevymahatelné. Nicméně, kolik již dal zadavatel do léčby, mohl by požadovat částečnou náhradu, jak vypadají rodiče štěněte.

2.5.2017 10:10

Neregistrovaný uživatel

3.5.2017 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Štěňata nechávám poprvé rentgenovat v půl roce. Jestliže totiž v tomhle věku je na loktech nález, nebývá tam ještě artróza a loket se dá odoperovat. Odoperovaného psa už sice necvičím, ale najdu mu dobrý domov a pes prožije život bez bolesti.
Vůbec nechápu, že to zadavetel nechal dojít takhle daleko. I když teď bude pes na lokty operován, už bude celý život trpět kvůli artrotickým změnám.
Na jednu věc ale pozor - některé problémy s lokty, které jsou řazené pod pojmem DLK nemusí běžný způsob rentgenování odhalit. Odhalí se pouze pomocí CT. Tedy jinak řečeno - to že se pes jeví při běžném RTG vyšetření na DLK čistý ještě neznamená, že stoprocentně "čistý" je.
To je pravděpodobně důvod, proč je v současné době tolik problémů s lokty a opakovaně se vyskytují nemocní jedinci po nulových rodičích.
Pokud by se plošně začaly lokty vyšetřovat pomocí CT, pravděpodobně by se udělal v ozdravení chovů velký krok vpřed.

Jinak - 6týdenní lhůta pro reklamaci zvířat už dávno neplatí. Lhůta pro reklamaci je dvouletá s tím, že pokud reklamauji ve lhůtě 6 měsíců od koupě má se ze zákona automaticky za to, že vada byla přítomna ve chvíli koupě. Tíha dokazování že vada není způsobena vinou prodávajícího (chovatele) je tedy na onom chovateli.
Pokud se reklamuje vada po uplynutí těch šesti měsíců je tíha dokazování na kupujícím.
V případě DLK ale vůbec nemá cenu věc dávat k soudu.

Neregistrovaný uživatel

3.5.2017 18:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

ronx napsal(a):

Ještě bych se ráda zeptala - to skutečně, když jste zjistili v půr roce takto špatné lokty, tak jste psa nedali operovat?
To vám to váš veterinář nenavrhnul?

3.5.2017 19:30
ronx

XXX.XXX.214.65

Veterinár nám navrhol operáciu s tým že ju veľmi neodporúča, pretože tam je len malá šanca na úspech, tak sme ho nechali len na liekoch proti bolesti + doplnky na kĺby s tým že mu ku granulám varíme huspeninu. Inak určite som ho nevyťažoval, zo začiatku častejšie krátke prechádzky a postupne sme prešli na jednu dlhšiu 1x denne. Nikdy som ho nebral k bicyklu apod. Dokonca ani nieje nejaký skokan že by si to tým zničil, koterec v prípade potreby má len z 1m vysokého plotu a nikdy sa nesnažil ho prekonať, samozrejme keď má chuť tak si po lúke pobehá hlavne keď má druhého psieho parťáka, vtedy aj zabudne že má nejaký problém a dokáže sa šantiť ako zdravý. Nekúpil som si ho ako pracovného psa, ale ako spoločníka, pomáha mi zahnať hydinu, sprevádza ma na prechádzkach po lese apod. Samozrejme som s nim chcel skúsiť aj nejakú výstavu poprípade zložiť nejaké skúšky, ale uspokojil som sa s tým ako to je.

hmn

3.5.2017 19:51
hmn

XXX.XXX.74.218

Ronx, a jaký konkrétní problém má?

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Určitě toho hodně nevím, ale měla jsem mnoho psů s DLK a nikdy, ale opravdu nikdy to nebylo tak, že by se nedoporučila operace! Ano, pokud už je rozjetá artróza, tak ta se operací neodstraní, ale nebude se kloub dál poškozovat takovou rychlostí a tak drasticky jako když se neoperuje. Váš pes má nejspíš při takovém stupni dysplasie v loktech odlomené fragmenty kosti a ty v lokti dále působí jako cizí těleso a velmi velmi psa bolí.
Žádnou kloubní výživou ani huspeninou, či lékami proti bolesti mu ty úlomky z loktů neodpářete!
Je Váš vet vůbec orthoped?
Myslím, že se vůči vašemu psovi hodně provinil. Prošvihnul jste hrozně času, když se na to přišlo v půl roce a teď je mu přes rok, ale nejspíš i teď by mu operace prospěla.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2017 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Ještě s tou malou šancí na úspěch - nechala jsem odoperoat kolem 20 psů s DLK a žádný loket nikdy nebyl "zvoraný". Změňte svého veterináře!

5.5.2017 07:05

Ronx, jestli sem teda ještě přijdeš, je to tak, jak píše Flip. Máš krásného psa, jestli to jde, dej mu šanci...
Samozřejmě tady z netu nevyčteme, jestli to je operabilní nebo ne, ale - je tvůj veterinář specialista ortopéd? Ono to fakt není jedno (na toto téma bych mohla napsat hororový román)...DLK zahrnuje 4 různé vady, něco se dá řešit chirurgicky (proto se výše ptám na konkrétní problém) a pokud se dá, tak by pes mohl prožít roky bez potíží.
Samozřejmě je to bohužel i o penězích a to nikoliv v řádu stovek či jednotlivých tisíců...

Můj pes měl rovněž onemocnění lokte ("plonkovní kus kosti"), paradoxně nespadající pod DLK, kulhat začal až kolem roku a půl, operace byla ve 2 letech, kloub už je samozřejmě poškozen a i když následující rok byl provázen blabla potížemi, psu je 4,5 roku a nohu má bez potíží. A je to pes cca 57 kg, takže žádné peříčko.

5.5.2017 21:28
ronx

XXX.XXX.214.65

Veterinár bol ortopéd a proste nám dal na výber buď ho dáme operovať a ako píšete sa ale problém neodstráni alebo ho necháme žiť bez operácie kým sa pes nebude naozaj trápiť, samozrejme že sa tu nájdu ľudia ktorý by ho dali za každú cenu operovať, ale zas to nieje najmenší peniaz a podľa veterinára si môže odžiť spokojný život aj bez operácie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík