Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lamonka

6.5.2017 16:00
Lamonka

XXX.XXX.240.227

Krásnou sobotu Vám všem! :)

Ráda bych se vás zeptala, zda-li někdo z vás nemá zkušenosti s porodem malých ras - čivava, jork.

Máme doma 2 roční fenečku čivavy, má 2 kg, já zlatíčko, nechali jsme ji nakrýt, dnes to je od krytí 63 dní. Od 58 dne měřím teplotu, teplota se pohybuje kolem 37,4-37,8 C. Měřím 2-3 denně. Dnes měla v 8:30 teplotu 37,6 C, v 13 00 měla ale pokles na 36,8 C a ted má 37 C. Myslíte si že to je přicházející porod? Fenečka je prvnička, já zkušenosti s porodem psů nemám, snažím se všechno načíst ale jsem z toho přešlá, fenka je jak balon, dneska nechce moc jíst (ona toho teda nikdy moc nesnědla) a celý den spí, navíc sem na dece našla červeno hnědý flek, ale nemůžu s jistotou říct jestli tam je odedneška nebo od včerejška a jestli je od ní, protože máme ještě jednu čivavku a ta tam k ní často leze, ale počítám s tím že je dnešní a je její, vůbec nevím co to znamená, nejvíc mě trápí to že opravdu celý den spí, nebo leží. Myslíte že ten pokles znamená přicházející porod? hlídam ji neustále, veterinářka říkala že kdyžtak máme zavolat. Nechci zbytečně plašit ale nechci něco zanedbat, i tak si myslím že na to že čeká 4 štěnátka už je březí docela dlouho. Díky za odpověd.

6.5.2017 16:12
alda082

XXX.XXX.60.6

Zkontaktujte svého poradce chovu ať je vám v případě potřeby na telefonu.

Janae

6.5.2017 16:16
Janae

XXX.XXX.174.253

alda082 napsal(a):
Zkontaktujte svého poradce chovu ať je vám v případě potřeby na telefonu.

Aneb jak do každého dotazu zatáhnou PP a bez PP.

Zašla bych k veterináři, nevím co chcete řešit po netu.

6.5.2017 17:10
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Taky mam trpasličí plemeno, sice ne tak moc jako vy, ale přeci (4,5kg). Naše fenka taky čekala 4 štěňata ( teď maji 4 týdny), byla prvnička a rodila 65.den. Posledni 2 dny jenom spala a taky nejedla. Teplota u nás nefungovala, protože po zmíněném poklesu rodila za 2 dny. Byla bych zatím v klidu, až to přijde tak to poznáte. Ten odtok zátky, popř. vody je dost výrazný a fena začne být hodně neklidná. Pokud hodně spí tak ji nechte a vy odpocivejte s ní smajlík

6.5.2017 17:12
AmyOva

XXX.XXX.49.154

A tom telefonu mějte hlavně veterináře nevím v čem by mi poradce vzdálený 300 km pomohl. Aby mi řekl, že mám zavolat vetovi když si nejsem jistá?

7.5.2017 02:07
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Lamonka napsal(a):

Ráda bych se vás zeptala, zda-li někdo z vás nemá zkušenosti s porodem malých ras - čivava, jork.

Máme doma 2 roční fenečku čivavy, má 2 kg, já zlatíčko, nechali jsme ji nakrýt, dnes to je od krytí 63 dní. Od 58 dne měřím teplotu, teplota se pohybuje kolem 37,4-37,8 C. Měřím 2-3 denně. Dnes měla v 8:30 teplotu 37,6 C, v 13 00 měla ale pokles na 36,8 C a ted má 37 C. Myslíte si že to je přicházející porod? Fenečka je prvnička, já zkušenosti s porodem psů nemám, snažím se všechno načíst ale jsem z toho přešlá, fenka je jak balon, dneska nechce moc jíst (ona toho teda nikdy moc nesnědla) a celý den spí, navíc sem na dece našla červeno hnědý flek, ale nemůžu s jistotou říct jestli tam je odedneška nebo od včerejška a jestli je od ní, protože máme ještě jednu čivavku a ta tam k ní často leze, ale počítám s tím že je dnešní a je její, vůbec nevím co to znamená, nejvíc mě trápí to že opravdu celý den spí, nebo leží. Myslíte že ten pokles znamená přicházející porod? hlídam ji neustále, veterinářka říkala že kdyžtak máme zavolat. Nechci zbytečně plašit ale nechci něco zanedbat, i tak si myslím že na to že čeká 4 štěnátka už je březí docela dlouho. Díky za odpověd.

V podstatě ze zásady by se neměly krát fenky s váhou 2 kg, pokud jste našla červenohnědý flek tak muže jít o počátek porodu, takto malá fenka nemusí vubec začít rodit a asi bych jela okamžitě na veterinu na kontrolní sono 63 den je docela hraniční termín při většim počtu štěnat, pro takto malou fenku je to obrovská zátěž.

7.5.2017 10:18
kiko

XXX.XXX.225.141

Tohle opravdu není dotaz na poradce chovu Myslím, že ti mají na starost jiné záležitosti a ač by určitě byli mnozí ochotni poradit i v tomto případě asi by se z toho zbláznili, řešit denodenně dotazy typu - už začíná rodit. Tohle je otázka pro veterináře.My jsme s naší.veterinářkou domluveni vždy cca týden před porodem, že už se to blíží a můžeme tedy kdykoliv zavolat (samozřejmě pokud je na dovolené atd.), jsme domluveni ještě s jinou ordinací. A pokud VAše veterinářka říkala, že máte zavolat, tak volejte, určitě s tím počítá a není to otravování. Sice Vás chápu, takz nejsem z těch co by chtěli prudit kvůli, kravinám", ale tohle je rozhodně jiná situace a jeden telefonát na pár minut nikoho nezabije.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2017 10:25

Já se přidám se svojí troškou do mlýna - v této situaci žádný telefonát nikam, ani poradci, ani deseti vetům, problém vůbec neřeší.

bez klinického vyšetření s ultrazvukem nic nikdo nevymyslí. vlastně někdy se to nevymyslí ani po tom vyšetření a v případě pochybností je lepší udělat rovnou císaře.

ta fena je velmi malá, má hodně plodů, druhá doba porodní nemusí vůbec nastat. prostě nemusí. jakmile je děloha hodně roztažená, což u dvoukilové - kdo vám vůbec doporučil tohle připouštět, nebo to byl váš vlastní super nápad? - feny s vícečetnou březostí bude, tak ta svalová vlákna nemusí mít vůbec kapacitu na nějaké kontrakce, jako přetažená pružina. v tom případě může být termín, pokles teploty a jakýkoliv výtok jediný příznak porodu a dál už se stane jen rozklad štěňat a sepse feny.

nebo je taky všechno ok a rodit se bude v pondělí přirozeně. akorát možné jsou obě varianty a to po telefonu fakt nikdo nepozná.

7.5.2017 10:33
dadu

XXX.XXX.61.94

ivulka2 napsal(a):
V podstatě ze zásady by se neměly krát fenky s váhou 2 kg, pokud jste našla červenohnědý flek tak muže jít o počátek porodu, takto malá fenka nemusí vubec začít rodit a asi bych jela okamžitě na veterinu na kontrolní sono 63 den je docela hraniční termín při většim počtu štěnat, pro takto malou fenku je to obrovská zátěž.

Pokud má fenka 2 kg, tak není důvod ji nenakrýt. Pokud by měla 1,5 kg, tak ano - taková fena se nekryje.

Pokud je vaše fenka narozená císařem, tak s největší pravděpodobností bude i ona rodit císařem, jinak by neměl být problém. Klidně může porodit i 66 den (záleží na tom, kdy se spermie dostala k vajíčku).

7.5.2017 10:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.76

- což u dvoukilové - kdo vám vůbec doporučil tohle připouštět, nebo to byl váš vlastní super nápad?
""""""""""""""""""""
Má přece načteno .

7.5.2017 12:09
ivulka2

XXX.XXX.155.174

dadu napsal(a):
Pokud má fenka 2 kg, tak není důvod ji nenakrýt. Pokud by měla 1,5 kg, tak ano - taková fena se nekryje.

Pokud je vaše fenka narozená císařem, tak s největší pravděpodobností bude i ona rodit císařem, jinak by neměl být problém. Klidně může porodit i 66 den (záleží na tom, kdy se spermie dostala k vajíčku).

Chov by měl být především o zdraví a odchov na feně která ma 2kg a mín je prasárna...pro srovnání to je jako by byla těhotná 40 kg žena a čekala by paterčata a každe z těchto paterčat o váze 4-5 kg...
Jak muže někdo napsat že u takovéto malé fenky by to neměl být problém, pro takto malou fenku je už březost problém a co teprve kojení a odchov štěnat, problém to je a hlavně bude cisař, eclampsie a namnožení dalších trpaslíku kteří budou mít problém s přežitím a hypoglikemii ale jinak zcela v pořádku nevidím duvod k nenakrytí fenky

7.5.2017 13:51
dadu

XXX.XXX.61.94

ivulka2 napsal(a):
Chov by měl být především o zdraví a odchov na feně která ma 2kg a mín je prasárna...pro srovnání to je jako by byla těhotná 40 kg žena a čekala by paterčata a každe z těchto paterčat o váze 4-5 kg...
Jak muže někdo napsat že u takovéto malé fenky by to neměl být problém, pro takto malou fenku je už březost problém a co teprve kojení a odchov štěnat, problém to je a hlavně bude cisař, eclampsie a namnožení dalších trpaslíku kteří budou mít problém s přežitím a hypoglikemii ale jinak zcela v pořádku nevidím duvod k nenakrytí fenky

No, nejspíš tedy asi nevíte, jak vypadá čivava. Její optimální váha je 2 - 2,20 kg (uchovňuje se max. tříkilová), ale takovým pejskem málo kdo chce nakrýt...

7.5.2017 13:56

dadu napsal(a):
No, nejspíš tedy asi nevíte, jak vypadá čivava. Její optimální váha je 2 - 2,20 kg (uchovňuje se max. tříkilová), ale takovým pejskem málo kdo chce nakrýt...

Však ano. pak se ale nesmíme divit, že čivavy rodí císařem. hlavně... podívejte se, jak se změnily proporce toho psa. není to jen o hmotnosti, ale o celkové kostře a proporcích zvířete. drobounké zvíře s obrovskou jablkovitou hlavou samo pravděpodobně rodit nebude.

notregistered

7.5.2017 13:58
notregistered

XXX.XXX.211.63

"U tohoto plemene se posuzuje jen hmotnost, ne velikost.
Hmotnost:
Ideální hmotnost je mezi 1,5 a 3 kg. Přesto jsou přijatelní psi s hmotností mezi 500 g a 1,5 kg. Jedinci s hmotností přesahující 3kg se vylučují."

Nemám slov.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2017 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

To už bezpečnější mít doma zakrslého králíka nebo morče to má taky 500g-až 1,5 kg... a spoň to neřve jak umanutý..
Fence přeji ať je ok a majitelům příště více rozumu, ale tak zas, každej chce štěňátka že joooo...

7.5.2017 19:22
dadu

XXX.XXX.61.94

Posuzuje se i výška v kohoutku.
A jak jsem psala - pokud máte fenku, která se narodila císařským řezem, tak s největší pravděpodobností bude i ona rodit císařem. Jsem dlouholetá chovatelka čivav a "císařů" jsem měla možná 5? Pokud je fenka normálně krmená a má rozumný pohyb, tak většinou u porodu problémy nejsou. Taky zde hraje velkou roli otec štěňat - pokud je větší, pravděpodobně i štěňata budou větší a budou se hůř rodit.

8.5.2017 07:03
scylla

XXX.XXX.150.32

dadu napsal(a):
Posuzuje se i výška v kohoutku.
A jak jsem psala - pokud máte fenku, která se narodila císařským řezem, tak s největší pravděpodobností bude i ona rodit císařem. Jsem dlouholetá chovatelka čivav a "císařů" jsem měla možná 5? Pokud je fenka normálně krmená a má rozumný pohyb, tak většinou u porodu problémy nejsou. Taky zde hraje velkou roli otec štěňat - pokud je větší, pravděpodobně i štěňata budou větší a budou se hůř rodit.

Jste dlouholetá chovatelka, takže se císaři a chovem aktivně podílíte na zku*ní tohoto plemene k tomu, aby nedokázaly porodit normálně? A doporučujete krytí fen vážících 2 kg? Ach jo.

8.5.2017 07:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Jste dlouholetá chovatelka, takže se císaři a chovem aktivně podílíte na zku*ní tohoto plemene k tomu, aby nedokázaly porodit normálně? A doporučujete krytí fen vážících 2 kg? Ach jo.

Koukala jsem na standardy a vůbec na něco okolo čivav. Ale čivavy mají opravdu dle standardu mít váhu mezi 1,5 - 3 kg, takže 2 kg je průměrná váha feny.
Ovšem něco jiného je, že se teď módně vyžadují čivi s velkou hlavičkou, v tom vidím ten problém.
Velká, kulatá hlavička s kulatýma očičkama evokuje v lidech pocit, že i 9 letý pejsek je štěňátko a to se líbí.

8.5.2017 11:50
dadu

XXX.XXX.61.94

scylla napsal(a):

Špatně jste to pochopila - právě že císařů jsem měla velmi málo a fenka, která rodila císařem, už další štěňátka neměla. Chovala jsem s PP a štěnda z císaře jsem prodala pouze na mazlíka. Nyní jsem svůj chov pozastavila právě z toho důvodu, kam se nynější exteriér ubírá. Díky extrémně krátkým a širokým nosům a hlavám už čiviny vypadají spíše jako buldočci...

Lamonka

8.5.2017 14:05
Lamonka

XXX.XXX.240.227

Docela mě mrzí reakce vás lidí :) moje čivavka vypadá jak normální čivavka, není ani přehnaně malá, nemá ani moc velkou hlavu, pokud by čivavy co mají 2 kg a jsou dobře stavěné nemohli mít štenata tak by tento druh skutečně nebyl moc rozšířený, protože 2 kg jsou pro toto plemeno optimální. Máme doma ještě jednu - koupili jsme ji ze strašných podmínek a má jen 1,6 kg, a ta teda pujde brzo vykastrovat. ale naše momentálně březí fena není zkrátka žádná přešlechtěná hračka ale malý pejsek do domu. Štěnátka máme protože bychom si rádi nějaké nechali a spoléháme na ni, že nikdy neměla žádnou nemoc a povahově je bezvadná. Místo toho aby jste dali jako zkušení chovatelé radu tak tady řešíte blbosti, což je hrozně smutné.

Fenka měla v sobotu ráno teplotu 36,8 C, večer zase měla 38 C, pak zase v normálu 37,6 C. Fenka už několik dní leží v pelíšku, vstává, chodi, leží na zemi, zkrátka normální březí fenka, nic jí nebolí, neknourá, semtam něco sní, pije, venčí se, žádný výtok. Předpokládali jsme my i veterinář že porod bude během minulého týdne, vzhledem k velikosti fenky a počtu štenátek (4), dneska jsme s ním mluvili a máme prej čekat. No nevím, je to dnes 65 dní, štenátka se hýbou, ale strach mám stejně, přece je to jiné než u naší labradorky. Dneska ráno teplota znovu 36,9, fenka leží v bedně a semtam vsatne a hrabe. Jenom se bojím aby nebyli komplikce, bydlíme hrozně odlehle a než bychom dojeli k veterinářce tak by se mohlo něco stat. Nejvíce mě trápí kolísající teplota. Fenka má mléko. Zkusila bych zavolat i jiné veternářce ale žádná v okolí 30 km už není. Dotaz jsem sem dala protože mě zajímali zkušenosti váš, zkušených chovatelů psů. Já mám kobylku, pár koček a papoušky a psa jsem vždycky měla jenom psa, nikoliv fenu, až ted, tak nemám zkušenosti. Zajímá mě jestli má někdo zkušenost s tak malým pejsek, jak to probíhalo, přesně do detailu, jak u vás fungovala teplota a tak dále a tak dále.. A velice mě mrzí že zatím krom pár rad se tu objevili pouze ti co si honí ego na tom hledat něco špatného na každém dotazu. Ano všichni vědí že čivavy jsou rizikové, není nutné to tu psat milionkrát, ale problémy se mohou objevit i u NO, a u čivavy za naopak může byt porod naprosto hladký. A mimochodem, ani její maminka ani babička nerodili císařem. Takže díky kdo by se chtěl podělit o zkušenosti s porodem a s teplotou a zbytku je mi líto že nemají na práci nic jiného :).

8.5.2017 14:14
dadu

XXX.XXX.61.94

Lamonko, chtěla jsem vám napsat soukromou zprávu, bohužel to nejde. Napište mi soukromě váš email, já vám napíšu.

8.5.2017 14:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

2 letá 2 kilová fenka neměla NIKDY žádnou nemoc a to je důvod ji rozmnožit.
Nezlobte se, ale nad tímhle "argumentem" jsem se musela pozastavit.

8.5.2017 16:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):
2 letá 2 kilová fenka neměla NIKDY žádnou nemoc a to je důvod ji rozmnožit.
Nezlobte se, ale nad tímhle "argumentem" jsem se musela pozastavit.

2 letá a 2 kg čistokrevná fena, která nemá žádnou nemoc je vhodná kandidátka na štěnátka.
Není to kilová, roční fena s dysplazií.
Předpokládám, že paní se nevrhne na množení čivav. Prostě její fenka bude mít štěňata.
Nerozumím, s čím máte problém?

8.5.2017 16:45
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Taky to nechapu, mate problem se stenaty bez PP, chapu...teď tu je typický zdravý pes a zase je problém. Ze je civava rizikova? Tak je, musi s tim majitelka pocitat, coz dela. Stejne jsou na tom buldocci, buldoci a dalsi plemena s velkymi hlavami. Tem byste poradili taky nekryt?
Zadavatelce drzim palce, svou zkusenost jsem uz napsala, tak vice neporadim
Budu moc rada, kdyz napisete jak jste dopadli

8.5.2017 16:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
2 letá a 2 kg čistokrevná fena, která nemá žádnou nemoc je vhodná kandidátka na štěnátka.
Není to kilová, roční fena s dysplazií.
Předpokládám, že paní se nevrhne na množení čivav. Prostě její fenka bude mít štěňata.
Nerozumím, s čím máte problém?

Čemu nerozumíte?
Pojmu NIKDY u 2leté čivavy? To já právě taky ne.

8.5.2017 17:23
Lamonka

XXX.XXX.240.227

Mnohokrát děkuji Vám všem co jste pochopili a děkuju za rady, snažím se být trpělivá a zbytečně naši holčičku nestresovat. Ne množitelé fakt nejsme - mám prostě jen rádi zvířata a staráme se s největším láskou a něhou jakou můžeme, nevidím nic špatného aby zdravá mladá fenka měla štěnata, je tu úplně normální ale už dříve jsem si všimla, co tady je převážně za lidi :).

8.5.2017 17:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):
Čemu nerozumíte?

Vám.

8.5.2017 18:08
Prestige

XXX.XXX.71.69

Fiona.Praha napsal(a):
Čemu nerozumíte?

Já fakt nevím, čemu VY nerozumíte. Psala jsem to už v příspěvku "Proč jste někteří takový", tak si to tam přečtěte a nedělejte v diskuzích čurbes, je tím myšleno to, že diskuze by se měla držet tématu co je v nadpisu, aby když někdo bude hledat radu na stejné nebo podobné téma, tak se dopátral odpovědi a né že bude pročítat půl dne celou diskuzi a v závěru stejně zjistí, že jaksi diskutující odbočili od tématu a snaží se v podstatě ani kolikrát nevím o co.
Chápu kam tím směřujete, ale to je právě na jiné téma, tak založte diskuzi v jiném vláknu ať je tady v tom pořádek. Pak se totiž stane to, že hodně lidí založí stejná témata, protože jak si, když hledali ve zdejších vláknech, tak se ani nemohli ničeho dopátrat a ještě dostanou sprdunk, že jsou líní si pročíst vlákna.

8.5.2017 18:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Prestige napsal(a):
Já fakt nevím, čemu VY nerozumíte. Psala jsem to už v příspěvku "Proč jste někteří takový", tak si to tam přečtěte a nedělejte v diskuzích čurbes, je tím myšleno to, že diskuze by se měla držet tématu co je v nadpisu, aby když někdo bude hledat radu na stejné nebo podobné téma, tak se dopátral odpovědi a né že bude pročítat půl dne celou diskuzi a v závěru stejně zjistí, že jaksi diskutující odbočili od tématu a snaží se v podstatě ani kolikrát nevím o co.
Chápu kam tím směřujete, ale to je právě na jiné téma, tak založte diskuzi v jiném vláknu ať je tady v tom pořádek. Pak se totiž stane to, že hodně lidí založí stejná témata, protože jak si, když hledali ve zdejších vláknech, tak se ani nemohli ničeho dopátrat a ještě dostanou sprdunk, že jsou líní si pročíst vlákna.

A Váš dlouhý příspěvek se nějak týká porodu čivavy?

8.5.2017 18:16

Lamonka napsal(a):
Mnohokrát děkuji Vám všem co jste pochopili a děkuju za rady, snažím se být trpělivá a zbytečně naši holčičku nestresovat. Ne množitelé fakt nejsme - mám prostě jen rádi zvířata a staráme se s největším láskou a něhou jakou můžeme, nevidím nic špatného aby zdravá mladá fenka měla štěnata, je tu úplně normální ale už dříve jsem si všimla, co tady je převážně za lidi :).

Jestli to dobře dopadne a štěňata před prodejem načipujete a zaregistrujete, tak mě osobně je množení celkem fuk. Hlavně ať psi nekončí v útulcích. ;).

Neregistrovaný uživatel

8.5.2017 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli to dobře dopadne a štěňata před prodejem načipujete a zaregistrujete, tak mě osobně je množení celkem fuk. Hlavně ať psi nekončí v útulcích. ;).

Čivavy v útulcích nekončí, ale často končí v množírnách jako fabriky na štěňata, a odtam se málokterá dostane ven živá

8.5.2017 19:53
Terven

XXX.XXX.110.147

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Čivavy v útulcích nekončí, ale často končí v množírnách jako fabriky na štěňata, a odtam se málokterá dostane ven živá

Takže navrhujete zrušit čivavy? Nemnožit ani bez PP ani s PP a se standardní hmotností ?
Já nevím, no...některé nicky musejí být vždy v opozici jaksi z principu, asi...

Neregistrovaný uživatel

8.5.2017 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Takže navrhujete zrušit čivavy? Nemnožit ani bez PP ani s PP a se standardní hmotností ?
Já nevím, no...některé nicky musejí být vždy v opozici jaksi z principu, asi...

To rušení čivav vás napadlo jak?
Myslím, že každý příčetný člověk ví, že takové ty klasické množky pro svůj byznys nakupují zvířata bez PP, a nenaletět jim je hodně těžké, protože jsou anonymní, většinou to umí okecat a manipulovat s lidma, takže jim nezkušený prodá štěně raz dva

8.5.2017 22:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

V množírnách končí nepříjemně často i čivavy s PP. On už není takový rozdíl v cenách PP vs. bez a množitel si kolikrát radši připlatí, aby měl jistotu. Venčívala jsem s opelichaným a plazícím se cosi se čtyřkami + malá ďáblice s nádhernou srstí. První za sedm, fenka s PP za deset tisíc. Čímž samozřejmě nechci říct, že každý papírák je zdravý, zvlášť u plemene, kde se často v podstatě množí i v PP chovu.

10.5.2017 18:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lamonka napsal(a):

Už jsou štěňata na světě?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík