Očkovat herpes nebo ne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2017 09:40
vava69

XXX.XXX.136.28

Projela jsem diskuze, ale obecně jsou o nemožnosti sehnat vakcínu. Mě zajímá, jakou máte zkušenost s očkováním - očkovat nebo ne? Nechci vidět umírat celý vrh a na druhou stranu někdo tvrdí, že je to živá vakcína, že by to neriskoval.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2017 10:08

Neočkovat.

vakcína není živá. vlastně není nijaká, jsou to jen a pouze hotové protilátky proti herpesviru. není to aktivní vakcinace, jen pasivní.

no a teď sranda, má-li protilátky proti herpes viru 70% psů, tak ta fena je pravděpodobně má, a pak je vakcinace zbytečná, nebo je nemá a pak je otázka, proč je nemá. žije v kyslíkovém boxu? herpes je respirační kapénková infekce. pokud fena nežije jen doma a nečůrá na plínu, tak už dávno protilátky má, a pokud se setkala s infekcí a přesto není schopná donosit štěňata, nemá v chovu co dělat.

9.5.2017 10:49
vava69

XXX.XXX.136.28

Já se nechci hádat, ale nemůže to být tak, že prostě pro tu chvíli stresu - porod - nemá těch protilátek dost i když jinak se to neprojevuje?

9.5.2017 11:02

vava69 napsal(a):
Já se nechci hádat, ale nemůže to být tak, že prostě pro tu chvíli stresu - porod - nemá těch protilátek dost i když jinak se to neprojevuje?

V tom případě by psi už vyhynuli.

Zdravá, imunokompetentní fena to prostě zvládne i s chvílí stresu. A schopnost bránit se nemocem je dědičná.

9.5.2017 11:58
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

vava69 napsal(a):
Projela jsem diskuze, ale obecně jsou o nemožnosti sehnat vakcínu. Mě zajímá, jakou máte zkušenost s očkováním - očkovat nebo ne? Nechci vidět umírat celý vrh a na druhou stranu někdo tvrdí, že je to živá vakcína, že by to neriskoval.

Zažil jsem 2 vrhy, které to postihlo. Jednou 12 štěňat, pak z 5 přežilo jedno. Dnes bych si bez vakcinace netroufl chovat.

9.5.2017 12:30
kiko

XXX.XXX.225.141

Napíšu své 3 zkušenosti + 1 kamarádčinu. U první feny jsem očkovala - 3 štěňata (vše v pořádku), u druhé jsem neočkovala - 8 štěňat (vše v pořádku),3 fena - dvakrát jsem neočkovala, ani jednou nezabřezla, třetí krytí jsem očkovala a nezabřezla stejně. Kamarádka naočkovala, vrh jí na herpes uhynul, zachránila a vypiplala jednu fenku, která v 5 letech uhynula na selhání ledvin (plemeno u kterého ledvinynormálně nejsou problémem). Takže se přikláním k názoru, že pokud fena nemá dostatečnou imunitu i bez očkování je lépe nechat úřadovat přírodu a holt se smířit s tím, že ví co dělá.

9.5.2017 20:10
katkaa1

XXX.XXX.91.43

vava69 napsal(a):

Už sa dá zohnať bez problémov pred nedávnom som očkovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík