Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2017 16:15

Ahoj, planujeme si pořídit pejska, českého strakatého psa, problém s jedovatými květinami už jsme vřešili, bude bývat jen vzadu na zahradě a bude ho dělit plot od těch jedovatých rostlin. ALE vzadu na zahradě máme bazén. Okraj je tak 50 cm nad zemí. Bojím se, aby když budeme pryč do něho nespadl.Myslíte že by třeba pomohlo ho zakrýt pevnou plachtou (viz obrázek) ? Máte nějaký nápad, nebo jak to děláte vy? Děkuji moc za všechny odpovědi.

13.5.2017 16:16
scylla

XXX.XXX.150.32

Nenechávám psy bez dozoru venku, bydlí v domě. Plachtu v žádném případě, udusil by se v ní. Poklop na bazén, pokud budete trvat na tom, že pes bude sám na zahradě.

13.5.2017 16:27
samik49

XXX.XXX.78.43

Sousedům zrovna nedávno spadl pes (NO) do bazénu přikrytého plachtou. Zamotal se do ní a utopil se...

13.5.2017 16:38
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, planujeme si pořídit pejska, českého strakatého psa, problém s jedovatými květinami už jsme vřešili, bude bývat jen vzadu na zahradě a bude ho dělit plot od těch jedovatých rostlin. ALE vzadu na zahradě máme bazén. Okraj je tak 50 cm nad zemí. Bojím se, aby když budeme pryč do něho nespadl.Myslíte že by třeba pomohlo ho zakrýt pevnou plachtou (viz obrázek) ? Máte nějaký nápad, nebo jak to děláte vy? Děkuji moc za všechny odpovědi.

Snad vám odpoví konečně někdo, kdo s tím má zkušenosti. Je plno lidí, co mají psa a bazén na zahradě.
Já bych vybudovala do bazénu nějaké schody, nejspíš nechala svařit železné, aby neplavaly, kdyby pes snad skočil do bazénu, tak aby měl šanci zase vylézt. Nebezpečí těch bazénů vidím v tom, že pes se prostě nedostane přes ten vysoký okraj.
Pak je ještě asi možnost i ten bazén oplotit.
Jsou psi, kteří si vody nevšimnou a potom jsou ti, kteří tam ještě rádi polezou - hlavně v létě. Takže jde o to, aby se z toho bazénu ten pes dostal, k tomu by byly dobré ty schůdky a asi bych ho to raději rovnou cíleně naučila používat - pokud by byl vodomil.

13.5.2017 17:08

scylla napsal(a):
Nenechávám psy bez dozoru venku, bydlí v domě. Plachtu v žádném případě, udusil by se v ní. Poklop na bazén, pokud budete trvat na tom, že pes bude sám na zahradě.

No, do té plachty co je na obrázku by se asi nezamotal, ne? Plachta je ještě pevně ovázaná špagátem na okraj bazénu takže i kdyby na ni skočit tak by ho podle mě unesla (samozřejmě skákat na ní by měl přísně zakázaný). Myslíte že je to bezpečné? :).

jolyha

13.5.2017 17:46
jolyha

XXX.XXX.229.101

Asi bych spíš řešila stejně jak píše koňadra - udělat aspoň dvoje schůdky, po kterých by se pes mohl dostat ven v případě, že by do bazénu hupnul. Upřímně - nedovedu si dost dobře představit jak v létě na chvíli chci odejít ze zahrady od bazénu - psa tam chci na tu chvíli nechat, tj. dojít si pro pití, na záchod, uvařit oběd apod. - tak jak vždy dekluju bazén a napevno natahuju plus ještě napevno ovazuju špagátem plachtu. To se brzo omrzí, člověk zapomene, řekne si, že jde jen na chvilinku... Navíc dělat to v jednom člověku - fakt dost opruz. Třeba naši pesani dost rádi vodu a jsou schopni si do bazénu skákat i sami. Takže u nás bych s plachtou asi nepochodila, z nandavání a sundavání plachty bych zcvokla. Za mě osobně ty schůdky a naučit je psa používat, aby uměl bazén bez problémů opustit sám. Těch pesanů, co vlezli pod nedostatečně utaženou plachtu už bylo... případně těch, co se pod nimi plachta protrhla, zahučeli do vody a pod plachtu zapluli... to bych riskovat nechtěla, dost blbý způsob jak přijít o psa.

13.5.2017 17:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, do té plachty co je na obrázku by se asi nezamotal, ne? Plachta je ještě pevně ovázaná špagátem na okraj bazénu takže i kdyby na ni skočit tak by ho podle mě unesla (samozřejmě skákat na ní by měl přísně zakázaný). Myslíte že je to bezpečné? :).

Přísně zakázaný, no nevím. Když tam bude sám? Já bych na to nesázela.

13.5.2017 18:46

Na zahradě mám stejný bazén i podobně zapuštěný...nikdy nebyl problém, že by tam chtěli pesani skočit, ale problém nastal hned první zimu (štěňata jsou zářijová) jakmile v bazénu zamrzla voda a na led navíc napadl sníh, tak tam štěňata pěkně řádili...nepomáhalo učení, aby tam nelezli, nechápali to, prostě zasněženej kopec na zahradě, dokud byl led dost silný, tak bylo vše ok, ale když přicházelo jaro a tání, tak už jsme pesany nenechávali na zahradě bez dozoru...nakonec jsem usoudila, že není nad vlastní zkušenost, aby psi věděli o co se jedná, takže jedno po druhým se nakonec propadlo (samozřejmě bylo hned vytaženo, ale lekce na celý život, věřte tomu, že od té doby žádný z nich na bazén nelezl...
Pokud máte strach, tak buď bazén ohraďte nebo zakryjte něčím pevným...časem třeba zjistíte, že pes nemá opravdu zájem do bazénu skákat, mám spoustu známých s bazénem, co kouká nad terén a nikomu tam psi neskáčou...

13.5.2017 19:31
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Naši dělali bazén se schody kvůli psovi, plachtu určitě ne.

13.5.2017 21:27
Tedysek

XXX.XXX.43.67

Sice nemáme bazén, ale jezírko. Celé zapuštěné v zemi. A protože pro psy je i zdrojem vody, tak oba psi nám do něj spadli. Naštěstí jak jsou dva, tak prvně tam spadl ovčák a bígl spustil takové humbuk, že soused přelezl plot a psa vytáhl. Pak jsme udělali schůdky. Dvě tyce, asi železné pozink nebo něco takového, a na to nasroubovane prkynka. Ryby se na nich vytiraj. Pak tam sletel bígl a vylezl po schůdkách. Pak v zimě chodil po ledu a ten se naklonil a zas tam byl. Ovčák spustil řev jak když ho na nože berou a než jsem přišla, bígl byl po schůdkách venku. Tak tolik k mým zkušenostem. Spadne tam pes bez problémů. Pes sice není blbej, ale nohy mu podjedou. Letos Budem dělat plůtek cca 50cm okolo ve vzdálenosti 1-3m podle záhonů. Plachtu bych nedávala. Pes ji protrhne a utopí se. Schůdky a plot.

Přidejte reakci

Přidat smajlík