Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2017 22:34
conie

XXX.XXX.206.202

Chci se podělit o svou zkušenost. Téměř 5 let jsme střídavě úspěšně bojovali se záněty uší u mojí feny. Různé kapky, celková léčba antibiotiky apod. Samozřejmě cílená léčba na základě výtěrů. Klid vždy max 2 měsíce, mnohdy méně. Hledala jsem cokoliv, co by pomohlo. Na internetu jsem našla Bajazin - a konečně máme klid. Je to práškový preparát, který se aplikuje do ucha po vysušení. Moje fena má konečně již 4 měsíce klid. Kontroluji, po odeznění akutních příznaků (a že to u nás nebylo jen tak - černý, šíleně páchnoucí výtok, odolávající léčbě) aplikuji Bajazin preventivně 1x za 10-14 dnů.9letá fena obříka začala lépe žrát, je v mnohem lepší kondici i náladě. Pro nevěřící - nemám s e-shopem, který Bajazin prodává, nic společného, jen se chci podělit o zkušenost, která by mohla pomoci i dalším. Moje zkušenost - komunikace super, dodací lhůta rychlá. Jediný zápor - Bajazin je cítit, někomu páchne, ale cítí ho každý. Trochu pomůže aplikace psovi venku, ale pokud pes chodí dovnitř, je to trochu cítit. Jenže u nás to je jediné, co konečně pomohlo, takže nějaké čichové vjemy prostě neřeším.

13.5.2017 23:03
dadu

XXX.XXX.61.94

Super, akorát pro mě pozdě Moje fenka šarplaninka též stále trpěla na záněty uší. I přes to se dožila krásných 14,5 roku, ale už je to dávno (asi 12 let), co odešla do psího nebíčka. Tak přeji, ať to pomáhá jiným

14.5.2017 05:39
scylla

XXX.XXX.150.32

Co bylo příčinou zánětů? Setkala jsem se s tímto projevem nesnášenlivosti kuřecího masa.

14.5.2017 08:14
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

U nás bylo příčinou hovězí. Vyhýbáme se mu a ouška už jsou několik měsíců čistá. :).

14.5.2017 09:06
Terven

XXX.XXX.110.147

Myslím, že taková ta ušní klasika u převislých uší nebývá na alergickém podkladě - o tom asi píše Conie?
Většinou je příčinou nahromadění mazu, nečistot, koupání, zapaření...
Máme převislé uši a 2x za život už jsme s nima byli na veterině - vždy fena klepala hlavou, kníkala, v jednom případě byla i celkově skleslá. Pokaždé to spravilo vyčištění zvukovodu a kapky Auris drops, na ATB zatím nedošlo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2017 09:17

Nejčastější příčina opakujících se zánětů zvukovodu bývá opravdu atopie/alergie.

pak dlouho nic. atopie nezáleží vůbec na tom, jestli je plachtička nahoru nebo dolů.

pak jsou psi, co mají vrozeně zvukovod typicky v jednom uchu zúžený, takže v něm mívají opakovaně zánět, a kokršpanělé, kteří mají plemennou predispozici, a všichni psi bez ohledu na tvar plachtičky, kteří mají hodně chlupů ve vstupu do zvukovodu.

a nakonec jsou příčiny jako zapaření, natečení rybniční vody po koupání v přírodě, osiny v uchu a jiná cizí tělesa a podobně. to ale nezpůsobuje opakované záněty ve smyslu výše napsaných příčin, kdy se zánět vrátí třeba po dvou měsících nebo trvá prakticky pořád.

14.5.2017 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Podle názvu mi to bylo hrozně povědomé, jen jsem si nemohla vzpomenout a jo, kouknu na to a už vím: před drahnou dobou sem někdo dával odkaz na tenhle preparát, že by ho chtěl vyrábět a prodávat. Tehdy ji sepsuli, že je to něco, co si za pár kaček umíchá každý sám, protože se tam používají běžné věci k desinfekci. Tak hlavně, že to pomáhá A ta cena myslím, není nijak hrozná.

notregistered

14.5.2017 12:51
notregistered

XXX.XXX.211.193

lesnížínka napsal(a):
Podle názvu mi to bylo hrozně povědomé, jen jsem si nemohla vzpomenout a jo, kouknu na to a už vím: před drahnou dobou sem někdo dával odkaz na tenhle preparát, že by ho chtěl vyrábět a prodávat. Tehdy ji sepsuli, že je to něco, co si za pár kaček umíchá každý sám, protože se tam používají běžné věci k desinfekci. Tak hlavně, že to pomáhá A ta cena myslím, není nijak hrozná.

Ále nesepsuli, jen se ujasňoval pojem a dojem smajlík vyrobili to dobře, lidé jsou líní, nebudou obíhat lékárny kvůli čistým látkám.. spoustě psů se patlá na packy a břicho a je jim fajn.. kvasinky pod kontrolou a tak. Ona ta lahvička prý i dlouho vydrží.
Nevím jestli existuje něco neškodnějšího než Bajazin. Ocet ? Bylinky ? Ale fungují ? Nedávno proletěla fb zpráva o zázračných ubrouscích s parfémem a různými sra.kami, každý den otírat a i preventivně.. no to musí být atopik celý šťastný..
říkám majiteli a eliminačku jste zkoušeli ? "ne, maso z králíka také není bez chemie"
Tak asi tak.
Majitelé nepátrají po příčině - moc práce.

14.5.2017 15:39
tapina

XXX.XXX.232.70

Objednala jsem si to opakovaně, když tam byla i nějaká pomoc dobré věci a tak. Spoustě lidí jsem to i doporučila, nevím, kdo všechno si to nakonec koupil. No, ale kvalita je tak trochu kolísavá. Asi jak psali, srazit cenu, tak jiný obal, to by bylo asi ok. Důležitý je obsah. Posledně co dorazilo, bohužel, vyloženě technologická chyba. No ale nestěžuju si, nereklamovala jsem to, když to bude ještě jednou blbé, už to kupovat nebudu.

Jo, asi jsem to "sepsula" já a šlo mi o tohle. Prostě i když to je "blbej pudr", výroba má nějaké zásady a když chci dávat něco nemocnému psovi, musím tomu věřit. (Mazání, jídlo, kosmetika, domácí čističe). Vypadá to asi přehnaně, no mně je to jedno, pes už je ok a jsem ráda. Má to to schválení, no tak snad jo. Po podmínkách jsem radši nepátrala.

Accuracy

15.5.2017 09:54
Accuracy

XXX.XXX.1.187

notregistered napsal(a):
Ále nesepsuli, jen se ujasňoval pojem a dojem smajlík vyrobili to dobře, lidé jsou líní, nebudou obíhat lékárny kvůli čistým látkám.. spoustě psů se patlá na packy a břicho a je jim fajn.. kvasinky pod kontrolou a tak. Ona ta lahvička prý i dlouho vydrží.
Nevím jestli existuje něco neškodnějšího než Bajazin. Ocet ? Bylinky ? Ale fungují ? Nedávno proletěla fb zpráva o zázračných ubrouscích s parfémem a různými sra.kami, každý den otírat a i preventivně.. no to musí být atopik celý šťastný..
říkám majiteli a eliminačku jste zkoušeli ? "ne, maso z králíka také není bez chemie"
Tak asi tak.
Majitelé nepátrají po příčině - moc práce.

Já kdysi patlala na psa asi dva týdny kefír, když ho svědily pacičky. Zabralo to.
Nebyl to náš pes, staraly jsme se o něj s kamarádkou, která si ho pak nechala (majitelé jí ho dali). Naši ani její rodiče do něj nechtěli nic investovat, když nebyl náš, a mamka poradila kefír. Celá léčba nás tehdy stála asi dvacet korun. :D.

20.12.2018 18:58
lasagna1

XXX.XXX.145.61

Zdravím Vás. Vie mi, prosím, niekto povedať, či môže byť Bajazin toxický pri olizovaní paciek? Mám 4 buldočky, ktoré mávajú často kvasinky a neustrážim ich, aby si po aplikácii Bajazinu packy neolizovali. Ďakujem za odpoveď.

20.12.2018 22:44

může, když toho sežerou moc.. špatná dávka např. kys. borité se neví ani u lidí
na tlapky existují botičky
ale to se zas může zapařit a máte kvasinek stokrát víc, ještě tak krunýř, ale to nemá smysl
spíše špatně krmíte
co jedí ?

21.12.2018 17:24
rEfCZE

XXX.XXX.137.236

lasagna1 napsal(a):
Zdravím Vás. Vie mi, prosím, niekto povedať, či môže byť Bajazin toxický pri olizovaní paciek? Mám 4 buldočky, ktoré mávajú často kvasinky a neustrážim ich, aby si po aplikácii Bajazinu packy neolizovali. Ďakujem za odpoveď.

Já zase bojuji se zahojením ucha. Ačkoliv se mu ucho již zahojí tak si ho zase rozškrábe do krve takže dostal dnes na 14 dní alespoň krunýř. Jakmile jsem mu např. chtěl ucho ošetřit z venku nebo mu ho vytřít tak na mě byl akorát agresivní protože ho to bolí. Celé to bohužel vzniklo tím že jsme zanedbali jeho uši a po vyčištění si to jedno poškrábal drápky a od té doby to nechal 2x být 3-4 dny a opět si to rozškrábal. A nohy totéž má je sedřené protože je to blázen co jak vyběhne ven nebo vidí psa tak táhne po tom betoně takže jsem mu je začal mazat Balzámem na tlapky protože má i popraskané polštářky který si líže. Takže dostal krunýř no a už si neolíže ani tlapky. Co se dá hold dělat psovi člověk nedomluví. Ještě uvažuji nad tím že mu pořídím botičky které bude nosit do doby než se mu nohy zahojí.

21.12.2018 17:27
lasagna1

XXX.XXX.145.61

Krmime barfom,myslím,že majú dostatok všetkého. Pred nakrytím sme vždy dali urobiť rozbory a boli ideálne. Bývame na dedine, takže von chodia vždy, keď ideme von my,t.zn. aj 20krát za deň. Tie packy sa nedajú utrieť do sucha a keď je vlhko, majú kvasinky. Ošetrila som impacky Bajazinom podľa návodu a otrela. Len sa nedajú potvorky na 100% ustriehnuť. Ďakujem za radu a pekné sviatky želám.

21.12.2018 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Oba...myslím, že jeden i druhý pes má s něčím problém, minimálně bych v jídle vynechala obiloviny a kuřecí. Pro začátek.

23.12.2018 15:31
lasagna1

XXX.XXX.146.233

Naše psíky nedostávajú kuracie mäso ani obilniny,eliminujeme všetko, čo môže vyvolať alergickú reakciu.

23.12.2018 16:46

lasagna1 napsal(a):
Naše psíky nedostávajú kuracie mäso ani obilniny,eliminujeme všetko, čo môže vyvolať alergickú reakciu.

víte, ale eliminovat znamená:
1 druh masa (nevšední) + voda
a NIC jiného po 6 týdnů

rozdíl se dá poznat už po pár dnech, čtrnáct dnů už ukáže víc,
a za nějaký čas se má ten stejný druh proteinu zkusit znovu
nezapomenout, že i nemasové části krmné dávky obsahují proteiny
a že nemusí jen potrava býti příčinou

Přidejte reakci

Přidat smajlík