Zdravím, může někdo zkušený poradit? Včera jsme jeli krýt podle progesteronu. Fena prvnička, pes zkušený. Fena se psovi nastavuje, má zájem, pes taktéž má zájem o fenu. Nechá ho na sebe naskočit, ale když do ní má vniknout, tak fena hlasitě vykvikne a uhne. Pes seskočí. Byli spolu dvě hodiny, pokoušeli se několikrát, ale vždy dopadlo stejně, fena kvikne, uhne, pes seskočí. Dnes máme jet znovu. Je šance, že se taková fena nechá nakrýt? Je citlivka i běžně, při hře s jiným psem.
My jsme to museli řešit přidržením feny. V momentě kdy pes na ni naskočil, tak jsem jí zafixovala hlavu do mého podpaží a druhou rukou držela pod břichem (jemně - jenom aby se mu pod jeho váhou neprohnula). U nás byl problém, že v momentě vniknutí po něm vyjížděla a mohla by ho kousnout. Po pár vteřinách už se uklidnila a stála pěkně. Nicméně bez mého přidržení by mu ucukla na 100% i když se nastavovala a spolupracovala.
Byla to taky prvnička. Taky jsem ji hodně chválila a uklidňovala. Ona je takový můj závisláček, tak ji to pomáhalo.
A aký bol ten progesteron? Je možné, že bolo ešte skoro, ono niekedy vás veterinári posielajú hneď ako by sa už teoreticky mohlo, no tie "správne" dni má fena až o 2-3 dni na to. Takže by som skúsila určite dnes, alebo až zajtra a ak sa fena nechá, ale mu len potom cukne tak fenu pridržať. Niekedy to prvýkrát proste ide ťažko.
katkaa1
napsal(a):
A aký bol ten progesteron? Je možné, že bolo ešte skoro, ono niekedy vás veterinári posielajú hneď ako by sa už teoreticky mohlo, no tie "správne" dni má fena až o 2-3 dni na to. Takže by som skúsila určite dnes, alebo až zajtra a ak sa fena nechá, ale mu len potom cukne tak fenu pridržať. Niekedy to prvýkrát proste ide ťažko.
Někdy to jde těžko pokaždé.
Mám zkušenost, že 90 % fen se při krytí musí přidržet. Měla jsem také jednu, která si zásadně lehala na záda, takže postavit, podepřít břicho a přidržet. Pes nakryl, pokaždé byla štěňata.
Fena je teprve 12 den, tak je možné, že včera bylo brzy. Progesteron byl ráno kolem 6, veterinář říkal večer jet. Chceme to dnes a v pátek zkoušet. Je to škoda, kdyby se nezdařilo, protože se k sobě mají hezky, je vidět, že chtějí oba, jen fena je citlivka. Vyzkouším tedy přidržet pod břichem, ale obávám se, že pejsek je gentleman a jak slyší kníknutí, tak slézá z feny.
koňadra
napsal(a):
Někdy to jde těžko pokaždé.
Mám zkušenost, že 90 % fen se při krytí musí přidržet. Měla jsem také jednu, která si zásadně lehala na záda, takže postavit, podepřít břicho a přidržet. Pes nakryl, pokaždé byla štěňata.
Moje zkušenost je že fena i když je prvnička ve správném termínu podrží každému psovi a necukne, pokud cuka a dělá drahoty tak je ještě brzo.
anemone nemorosa
napsal(a):
Fena je teprve 12 den, tak je možné, že včera bylo brzy. Progesteron byl ráno kolem 6, veterinář říkal večer jet. Chceme to dnes a v pátek zkoušet. Je to škoda, kdyby se nezdařilo, protože se k sobě mají hezky, je vidět, že chtějí oba, jen fena je citlivka. Vyzkouším tedy přidržet pod břichem, ale obávám se, že pejsek je gentleman a jak slyší kníknutí, tak slézá z feny.
Progesteron 6 je ještě docela málo a klidně bych kryla i o jeden dva dny později.pokud je správný termín tak i nezkušená fena prvnička nebude cukat i když je cíta hormony to prostě zařídí.
No ne, teda skoro jo. Fena už se nechá, ale pes, když se měli svázat, tak jak se k ní otáčel zadkem, tak z ní vyklouznul. Bohužel naše chyba, bylo to rychlé a nestihli jsme reagovat a fenu přidržet. Pak už bohužel než se dal dohromady, to trvalo, a pak už nechtěl (je už starší). Takže jedeme ještě dnes, fena se ještě nastavuje, je 13 den, tak snad do třetice to vyjde. Držte palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
anemone nemorosa
napsal(a):
No ne, teda skoro jo. Fena už se nechá, ale pes, když se měli svázat, tak jak se k ní otáčel zadkem, tak z ní vyklouznul. Bohužel naše chyba, bylo to rychlé a nestihli jsme reagovat a fenu přidržet. Pak už bohužel než se dal dohromady, to trvalo, a pak už nechtěl (je už starší). Takže jedeme ještě dnes, fena se ještě nastavuje, je 13 den, tak snad do třetice to vyjde. Držte palce.
Vím, že se to nehodí, ale chudák tak mu vyklouz a srazilo mu to sebevědomí a pak už nechtěl pokračovat, nedivím se mu
držím palce
anemone nemorosa
napsal(a):
Ono ak sa nezviažu je to väčšinou "chyba" feny, že ešte stále nie je ten úplne TOP deň. Uvidíte, že dnes to bude lepšie, alebo ja by som kľudne išla ešte až zajtra. Prípadne dnes a pozajtra ešte prekryť ak by sa dalo.. držím palce :).
anemone nemorosa
napsal(a):
Nekecejte jim do toho. Buď si poradí nebo ne. Psů je na světě víc než dost.
katkaa1
napsal(a):
Ono ak sa nezviažu je to väčšinou "chyba" feny, že ešte stále nie je ten úplne TOP deň. Uvidíte, že dnes to bude lepšie, alebo ja by som kľudne išla ešte až zajtra. Prípadne dnes a pozajtra ešte prekryť ak by sa dalo.. držím palce :).
Není to chyba feny. Měla jsem krycího psa, který se většinou nesvazoval.