Jak roste štěně Cane Corso?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

CC nedochůdče

31.5.2017 12:50
CC nedochůdče

XXX.XXX.255.45

Dobrý den,

rád bych se zeptal majitelů CC, jestli někdo nemáte zaznamenáno jak Vám Vaše štěndo rostlo. Máme doma bez pár dnů 5-ti měsíčního kluka a přijde nám, že je možná menší, než by měl. Bohužel v okolí nemáme srovnání, tak se obracíme semsmajlík
Jak jsem psal, ve 4 měsících a 3týdnech váží 19kg a v kohoutku má plus mínus 48cm. Nepřijde mi ani vychrtlý, ale ani příliš buclatý. Krmíme Starvita pro štěňata velkých plemen tak ze 3/5 a ze 2/5 doplňujeme běžné štěněcí věci.

Podle jedné tabulky by měl mít cca 27kg, podle jiné zase 23, dost se to rozchází, tak si říkám, že není nad přímou zkušenostsmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2017 13:36

CC nedochůdče napsal(a):
Dobrý den,

rád bych se zeptal majitelů CC, jestli někdo nemáte zaznamenáno jak Vám Vaše štěndo rostlo. Máme doma bez pár dnů 5-ti měsíčního kluka a přijde nám, že je možná menší, než by měl. Bohužel v okolí nemáme srovnání, tak se obracíme semsmajlík
Jak jsem psal, ve 4 měsících a 3týdnech váží 19kg a v kohoutku má plus mínus 48cm. Nepřijde mi ani vychrtlý, ale ani příliš buclatý. Krmíme Starvita pro štěňata velkých plemen tak ze 3/5 a ze 2/5 doplňujeme běžné štěněcí věci.

Podle jedné tabulky by měl mít cca 27kg, podle jiné zase 23, dost se to rozchází, tak si říkám, že není nad přímou zkušenostsmajlík

Já mám labradora a ten měl v 5 měsících 19kg. V kohoutku 50cm. A to byl hodně hubený jako štěně. Cane Corso jsou řekla bych podstatě těžší, mohutnější a celkově větší psi než labíci. Podle mě je malý. Máte štěně s PP?

Přijde mně i výška málo, nejenom váha. Ale je to jen můj názor.

CC nedochůdče

31.5.2017 17:04
CC nedochůdče

XXX.XXX.255.45

Ano je s PP, oba rodiče jsou v "normě" ale prostě ty tabulky - to je zlosmajlík Na jedné tabulce mi to dokonce vyšlo, že v dospělosti by měl mít 35kg, tak mě to trochu straší.

31.5.2017 17:13
Tedysek

XXX.XXX.35.241

Vyprdni se na tabulky. Každý pes roste jinak. Jeden rychleji jeden pomaleji. Jeden jde nejdřív do výšky a pak nahání kila, jiný jde nejdřív do váhy a pak z toho roste.

elikk

31.5.2017 17:24
elikk

XXX.XXX.16.135

Nebyla by fotka?

a tabulky nestuduj, stejne nic nezmenis ☺

moloss se dodelava do tri let.

CC nedochůdče

3.6.2017 22:03
CC nedochůdče

XXX.XXX.255.45

elikk napsal(a):
Nebyla by fotka?

a tabulky nestuduj, stejne nic nezmenis ☺

moloss se dodelava do tri let.

Něco jsem zkusil telefonem, ale vyfoťte takový torpédo, aby tam nebyla jen černá šmouha, pes zrovna v nějaký šílený nepřirozený pozici, nebo čenich v objektivu

3.6.2017 22:55

Není nějakej moc chlupatej?

elikk

4.6.2017 00:43
elikk

XXX.XXX.51.17

Je drobnejsi. i podle kostry bude asi drobnejsi i v dospelosti.

elikk

4.6.2017 00:44
elikk

XXX.XXX.51.17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není nějakej moc chlupatej?

Ne, cc ma mit podsadu...

4.6.2017 09:11

elikk napsal(a):
Ne, cc ma mit podsadu...

O podsadu nejde, krycí srst je dlouhá.

yshhgjh,kjlk

4.6.2017 09:56
yshhgjh,kjlk

XXX.XXX.16.242

CC nedochůdče napsal(a):
Něco jsem zkusil telefonem, ale vyfoťte takový torpédo, aby tam nebyla jen černá šmouha, pes zrovna v nějaký šílený nepřirozený pozici, nebo čenich v objektivu

...typické štěně nějaké "vyhlášené" CHS..Ani kostra, ani exteriér, kde nic, tu nic... A klidně mě za to ukamenujte.

4.6.2017 10:15
vendul

XXX.XXX.16.242

Zihany mrnous 9 tydnu cca 13kg...
Plavy mrnous lehce po 3m cca 17kg...
Plavy lehce po 4m cca 23kg
..tak si udelejte obrazek sam.

Neregistrovaný uživatel

4.6.2017 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Buďte v klidu, naroste, hlavně ho nějak nevyhánějte jídlem ať to neodnesou klouby, CC má být atlet a psi v dospělosti by měli mít do 50 kg to je teď zas módní šílenství že CC má být mohutný velký hovado. mrkněte do historie jak vypadali typičtí CC a hlavně vzrůst má dán geneticky takže ikdybyste čarovali pes doroste tak jak mu to bylo dáno po rodičích.

Neregistrovaný uživatel

4.6.2017 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

yshhgjh,kjlk napsal(a):
...typické štěně nějaké "vyhlášené" CHS..Ani kostra, ani exteriér, kde nic, tu nic... A klidně mě za to ukamenujte.

Kdopak to asi psal?

4.6.2017 11:20
vendul

XXX.XXX.16.242

Ano, číselko ve standardu... tím se neustále spousta lidí ohání, většinou takoví co o historii plemene nemají ani páru. Standard byl vytvořen v době, kdy CC byl těžce pracující farmářský pes. Podvyživený - uvázaný na řetězu. Viz. fotky... ale pořád to byli vysocí psi statné kostry.

Od té doby se toho hodně změnilo. Proč mít na dvoře psa kterému lezou všechny žebra a páteř "jen proto" aby se vlezl "do váhy standardu" Cane Corso je moloss, a tomu má odpovídat i kostra...

Pří "normální" sílé kostry a výšce cca 66-68 cm nemůže mít CC do 50kg.

4.6.2017 11:51

vendul napsal(a):
Ano, číselko ve standardu... tím se neustále spousta lidí ohání, většinou takoví co o historii plemene nemají ani páru. Standard byl vytvořen v době, kdy CC byl těžce pracující farmářský pes. Podvyživený - uvázaný na řetězu. Viz. fotky... ale pořád to byli vysocí psi statné kostry.

Od té doby se toho hodně změnilo. Proč mít na dvoře psa kterému lezou všechny žebra a páteř "jen proto" aby se vlezl "do váhy standardu" Cane Corso je moloss, a tomu má odpovídat i kostra...

Pokud vidím dobře, tak podviživeně vypadá jen ten CC na první fotce, ti na posledních dvou vypadají pěkně.

Neregistrovaný uživatel

4.6.2017 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

vendul napsal(a):

Tak já nevím no, přímo paní Bajerová vyzdvihuje v různých článcích CC lehčího typu, tak si asi trochu protiřečíte... např tady
http://www.mujpes.net/clanek.php?id=116%20&PHPSESSID=2b5a369093f807e5d1890829f6751c53.

4.6.2017 12:20
vendul

XXX.XXX.16.242

Ano článek z roku 2001 - a pokud vím tak jsem ho nepsala, tak si asi neprotiřečím.
A možná by jste se jí na váhu CC mohla zeptat aktuálně, třeba změnila názor.

Neregistrovaný uživatel

4.6.2017 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

vendul napsal(a):
Ano článek z roku 2001 - a pokud vím tak jsem ho nepsala, tak si asi neprotiřečím.
A možná by jste se jí na váhu CC mohla zeptat aktuálně, třeba změnila názor.

Třeba jo třeba ne, já nepsala, že jste článek psala Vy... víte co, já bych byla ráda kdyby se plemena držela starého typu, všechna plemena, ono to modernější vzezření psů s sebou pak přináší úplně jiný vzhled a pak to se psem původním nemá absolutně nic společného. Přesně jak to tam píše Bajerová, CC má být CC a ne nějaký rosolovitý mastin, mastin je mastin a tím má zůstat, to samé kožní laloky pod krkem na psech CC taky nemají co dělat a hromada CC je má a to je špatně. Nikdo neříká, že CC má být hubený útlý pes, ale měl by to být atlet připomínající kočku a ne hromotluka. Zakladatel má pěkné štěně ze kterého jistě vyroste krásný hafan a myslím si že se obává úplně zbytečně!

Elikk

6.6.2017 17:24
Elikk

XXX.XXX.26.165

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
O podsadu nejde, krycí srst je dlouhá.

Nemůže zkreslovat fotka?
asi bych nasla fotky, kde srst bude vypadat podobne.

Elikk

6.6.2017 17:25
Elikk

XXX.XXX.26.165

vendul napsal(a):

"Pří "normální" sílé kostry a výšce cca 66-68 cm nemůže mít CC do 50kg."

tak ale druhy extrem 50-60kg u 8-10ti mesicnich zvirat taky není OK, ne?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Chlor

20.10.2022 09:17
Chlor

XXX.XXX.168.250

Dobrý den mám doma 7 letého kluka rasy CC, když mu byli 2 měsíce vážil okolo 10 kg
Teď ve svých 7 letech má 70 kg
U této rasy se muže stát že jsou pejsci jako kluci i holky menší než by měli být a nebo naopak přerostou, kdyby byl pejsek větší a přerostl by tak s největší pravděpodobnosti bude mít velké problémy s kloubama ale pokud maličký zůstane tak se nic neděje

20.10.2022 09:47

tak snad za tech 5 let uz zadavatel vi, jak to dopadlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík