Pokousání psem přes plot

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Leeee

1.6.2017 14:59
Leeee

XXX.XXX.79.50

Dobrý den,

měla bych (zatím naštěstí preventivní) dotaz...sousedíme plotem se zahrádkou hospody. Asi před týdnem slyším psa vyřvávat jak protrženýho, tak vylítnu ven, co se děje a vidím, jak za plotem (tedy na zahrádce patřící hospodě) je cca 5 leté dítě bez dozoru a má obrovskou srandu z mlácení rukou do společného plotu a dráždění našeho psa...inu seřvala jsem je oba =o) ale chci se zeptat, jestli by právně byla naše chyba kdyby bylo dítě vyprovokovaným psem pokousáno? ještě podotýkám, že plot není náš, ale "hospodský" a s paní majitelkou se nedá jednat o zakrytí. Z naší strany je zase nemožné účinně psa odstavit od plotu z důvodu úzkého průchodu mezi domem a plotem. Jediným řešením by byl kotec, ale toto řešení bych opravdu považovala za hodně nešťastné...jinak plot do ulice z obou stran domu je proti podobnému neštěstí zajištěn, jde jen vyloženě o plot "k sousedům".

Míra H.

1.6.2017 16:14
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Pes je váš, je to vaše zodpovědnost. Nic víc nikoho nezajímá...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2017 16:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak to dokazete?
Muzete si dat rakos, raslovinu, cokoli.

1.6.2017 16:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pokud je možné, že pes kousne, tak bych téo neriskovala a dala před to ještě něco hustého, kudy ani to dítě prst neprostrčí. Paní majitelce hospody bych to jen oznámila, protože je to i na její obranu, páč dítě by bylo pokousáno v její hospodě

1.6.2017 16:45
amiš

XXX.XXX.59.141

Teď už neplatí, že plot vždy dělala jedna strana levou a druhá pravou (nebo naopak, nechytejte mi za slovíčko). Teď kdo plot potřebuje, staví a soused není povinen se podílet.

1.6.2017 16:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Určitě si dejte na plot tabulku Pozor pes!". Nezabrání to pokousání, ale pomůže v případném sporu.

1.6.2017 17:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

sisi58 napsal(a):
Určitě si dejte na plot tabulku Pozor pes!". Nezabrání to pokousání, ale pomůže v případném sporu.

Nepomůže to ničemu, dítě neumí číst.
Jediná obrana je udělat na vlastním pozemku ještě jeden plot, když bude alespoň 20 cm od toho původního, tak tam žádné dítě nedosáhne.

1.6.2017 19:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

koňadra napsal(a):
Nepomůže to ničemu, dítě neumí číst.
Jediná obrana je udělat na vlastním pozemku ještě jeden plot, když bude alespoň 20 cm od toho původního, tak tam žádné dítě nedosáhne.

Pomůže. Dítě má rodiče, kteří ho mají hlídat. Ti číst umí. Vy cizí dítě nehlídáte. Máte svého psa za plotem, nepřelezl do ulice.
Ale vše je o tom, jakého soudce vyfasujete. Jsou prý i normální.

1.6.2017 19:45
koňadra

XXX.XXX.190.161

sisi58 napsal(a):
Pomůže. Dítě má rodiče, kteří ho mají hlídat. Ti číst umí. Vy cizí dítě nehlídáte. Máte svého psa za plotem, nepřelezl do ulice.
Ale vše je o tom, jakého soudce vyfasujete. Jsou prý i normální.

Tak právě na to (normálního soudce) bych moc nespoléhala.

1.6.2017 20:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

koňadra napsal(a):
Tak právě na to (normálního soudce) bych moc nespoléhala.

Já taky ne.
Ale mám psa, který se kamarádí i s nepřizpůsobivými, tudíž nehrozí pokousání. Když tak uvažuji, ještě jsem ho neslyšela na lidi ani zavrčet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík