Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Zdravíčko,
mám trápení. Naši psi vyrůstali s kočkou, kočka ale byla starší, takže když měli cca 3 a 5 let kočka umřela. Od té doby začali kočky lovit, opravdu si jdou tvrdě za svým dokud nedosáhnou cíle a kočku nezlikvidují, jedna hvězda ji teda i sežere nevím proč to začali dělat, nevím co byl spouštěč, řešila jsem to několikrát, různé zákazy, příkazy, nesmíš, fuj, EO, dokonce i sešsvihání vrbovým prutem, všechno bylo marné.
Momentálně se mi k drůbeži nastěhovali kvanta myší, myší je fakt hodně, pokaždé když jdu ke slepicím tak se to jen rozprchne, chodí se přiživovat ke šrotu, pasti jsem dávala ale prostě o ničem...párkrát jsem tam potkala i potkana. No a potřebovala bych si pořídit venkovní kočku aby trávila co nejvíce času mezi těmi slepicemi, klidně s nima spala i v kurníku, chovám hybridy takže vodění kuřátek a odlovení kočkou nehrozí a co vím, tak kočka si na slepici nedovolí.
Řešil jste někdo něco podobného ? jak to dopadlo? jak jste psům vysvětlili že tohle je naše kočka a ta se prostě žrát nebude? jednou před asi 3 rokama jsem zkusila dom donést kotě, ale jakmile ucítili že se jedná o kočku tak ji zabili
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravíčko,
mám trápení. Naši psi vyrůstali s kočkou, kočka ale byla starší, takže když měli cca 3 a 5 let kočka umřela. Od té doby začali kočky lovit, opravdu si jdou tvrdě za svým dokud nedosáhnou cíle a kočku nezlikvidují, jedna hvězda ji teda i sežere nevím proč to začali dělat, nevím co byl spouštěč, řešila jsem to několikrát, různé zákazy, příkazy, nesmíš, fuj, EO, dokonce i sešsvihání vrbovým prutem, všechno bylo marné.
Momentálně se mi k drůbeži nastěhovali kvanta myší, myší je fakt hodně, pokaždé když jdu ke slepicím tak se to jen rozprchne, chodí se přiživovat ke šrotu, pasti jsem dávala ale prostě o ničem...párkrát jsem tam potkala i potkana. No a potřebovala bych si pořídit venkovní kočku aby trávila co nejvíce času mezi těmi slepicemi, klidně s nima spala i v kurníku, chovám hybridy takže vodění kuřátek a odlovení kočkou nehrozí a co vím, tak kočka si na slepici nedovolí.
Řešil jste někdo něco podobného ? jak to dopadlo? jak jste psům vysvětlili že tohle je naše kočka a ta se prostě žrát nebude? jednou před asi 3 rokama jsem zkusila dom donést kotě, ale jakmile ucítili že se jedná o kočku tak ji zabili
Mám 5 psů a v současné době 9 koček. Všechno mazlit společně, na pohodu, žádné bití nebo podobné hovadiny. Mazlení funguje spolehlivě, už víc než 10 let. Naše kočky jsou v pohodě, venku by prohnali, ale na přivolání přijdou. Vzhledem k měnícímu se počtu koček, podle toho, co se podaří umístit nebo co nám lidé donesou je vyzkoušené, že funguje jak na psy tak na kočky a rychle si zvyknou.
scylla
napsal(a):
Mám 5 psů a v současné době 9 koček. Všechno mazlit společně, na pohodu, žádné bití nebo podobné hovadiny. Mazlení funguje spolehlivě, už víc než 10 let. Naše kočky jsou v pohodě, venku by prohnali, ale na přivolání přijdou. Vzhledem k měnícímu se počtu koček, podle toho, co se podaří umístit nebo co nám lidé donesou je vyzkoušené, že funguje jak na psy tak na kočky a rychle si zvyknou.
Závidím Vám, mám stejný problém jako zadavatel, kocour je chudák v baráku zavřený (8 měsíců), plná stodola myší, spousta prostoru, žádná nebezpečná silnice v okolí..dnes mu jdu pro další kotě, aby nebyl tak sám, psi ho prostě chtějí zlikvidovat a on se ani nesnaží utéct. Zkoušeli jsme všechno možné...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych asi kontaktovala někoho zkušenýho, např. Evu Štemberovou, jestli by nevěděla. Tohle už mi připadá jako vyšší dívčí, předělat psy, co kočky vraždí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
No právě, ony jak umřela Maggie tak kočku prohnaly po zahradě a pohoda, jenže pak si k nám na zahradu vešel pán kocour, prostě mistr světa, holky ho začaly honit a on nic, nahrbil se, naježil a posekal je, no a to byl asi ten zlom, ony se zkrátka nasráčkovaly a nenechaly se, takže boj, no kocour nepochodil a od té doby jak vidí kočku tak jsou smyslů zbavené, jako nějaké mazlení jak píše Scylla je úplně k ničemu, maximálně pro psa, který není vrah koček, ale jen se musí ji přijmout za vlastní... říkám, zkoušela jsem to a naivně si myslela že kotěti neublíží, měla jsem ho v rukou, ony byly v pohodě, trochu zvědavé co to mám, no pak kotě mňouklo, tak se jim "rozjely" oči a hleděly, pak se teda uklidnily, tak jsem si řekla že kotě budu držet a dám jim čuchnout, se slovy "to je maggie" aby si mysleli že je to jako ta kterou znaly, no a vůbec vyskočily, rafly kotě a bylo po něm

Jedině mít psa/psy na úvaze a ještě oddělené pletivem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Jedině mít psa/psy na úvaze a ještě oddělené pletivem.
To ne...to by nešlo, navíc znám kočky, ta by stejně za nima lezla...ale myši venku taky loví a doma když jsem měla křečka nebo pak potkany tak je nechali být, dokonce když mi potkani zdrhli z klece tak spovi skákali po pelechu, pes v něm ležel a nic...možná kdybych to kotě donesla domů a ne na zahradu tak by si an něj zvykly, jenže kočku doma nechci, drápou nábytek, a navíc máme Julču (papouška) a kočka doma je mi k prdu, leda že by si na ni zvykly natolik že by ji nechaly žít i venku
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To ne...to by nešlo, navíc znám kočky, ta by stejně za nima lezla...ale myši venku taky loví a doma když jsem měla křečka nebo pak potkany tak je nechali být, dokonce když mi potkani zdrhli z klece tak spovi skákali po pelechu, pes v něm ležel a nic...možná kdybych to kotě donesla domů a ne na zahradu tak by si an něj zvykly, jenže kočku doma nechci, drápou nábytek, a navíc máme Julču (papouška) a kočka doma je mi k prdu, leda že by si na ni zvykly natolik že by ji nechaly žít i venku
Hmm, koukám, že máme úplně stejný problém, doma se mi vytvořil takový přirozený potravinový řetězec: žako - kocour (ode dneška budou dva) - psi, nikdo se nikoho nebojí a já mám co dělat, abych uhlídala, aby se k sobě navzájem nedostali
Vše by se samozřejmě vyřešilo, kdyby byly kočky venku a psi je současně nesežrali.. Těžké a přijde mi to nemožné vyřešit..
Elikk

XXX.XXX.26.165
Bez kocky doma to ale vůbec nepujde.
a i s kockou doma to není 100%, když uz jsou to takovyhle lovci
psi fakt velmi dobře rozlisuji "nase" kocka a vsechny ostatni. a vlastne i naopak - kocky poznavaji "svoje" psy :-D.
Měla jsem ohaře, byl to mírný pes, naprosto neagresivní, ale v momentě, kdy se nestřeženě dostal do blízkosti kočky udělal cvak a bylo to. Králík, morče, exotičtí ptáci, to vše s ním mohlo být na volno ale kočky se nikdy nenaučil respektovat. Mohla bych je mazlit 24 hodin denně a bylo by to naprosto nanic. Prostě ten pud v psovi byl, jak kočku uviděl nebo ucítil, zatmělo se mu a nic jiného neřešil, než jejich fyzickou likvidaci. Výhoda u něj byla alespoň ta, že kočky nikdy nehonil, vystavil ji a pomalu se k ní přibližoval, takže bylo dost času ho uvázat a čičině tak zachránit život. Ve svém životě hned zkraje našeho soužití zabil tři, pak se mi již přes deset let dařilo mít "čisté konto" i když příležitostí bylo dost.
Atillo, obávám se, že když jsou na tom vaši psi takto, tak likvidace kočky/kotěte je bohužel pouze jen otázkou času. Jeden z mých současných psů kočky honí, má z toho legraci, vrtí ocasem a v přímém kontaktu s kočkou zabrzdí a chce si ji očichat. U něj vím, že by kotě přijal v pohodě, tam by Scyllina metoda mazlení fungovala, ale ve výše uvedeném případě mého ohaře naprosto ne. Myslím, že s vašimi psy to bude stejné .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jako napadlo mě, od nějakého dobrého známého co bude mít koťata tak si od něj nosit dom nějaké kusy oblečení osmraděné kočičím pachem aby si ti psi na ten pach té konkrétní kočky (kotěte) zvykly no a pak zkusit donést tu kočku
jsem vždycky skrz ty kočky na ně tak vzteklá že bych jim za to nejradši urvala palice
a nebo si pořídit kočku jak budu pořizovat králikárnu z králíkama, to těch rušivých elementů bude víc a třeba se nebudou soustředit jen na tu kočku.

Myši vyřešte antikoagulačním rodenticidem.
Elikk

XXX.XXX.26.165
Ted nedavno u me neplanovane skončilo stajove kote po kastraci - z puvodni puldeni navstevy byla nakonec pro komplikace skoro mesicni domaci pece.
a s tim jsme teda jaksi moc nepocitala..a nakonec prezilo vse.
Tak asi tyden jsem kote zamykala v koupelne před furiema..když uz mu bylo i lepe -poustela jsem ho po byte, kdyz jsem mela psy na zahrade.
a pak pomalu -když uz kote vedelo, kde co je - a kam se schovat, jsem ho nechala pustene a pustila i psy domu. zmizelo do patra, další den uz sedelo na schodisti a koukalo -pripravene zdrhat. ale po par dnech uz se odvazilo prijit dolu i když holky byly na gauci.a dozadovat se hlazeni.
a asi jak tam vsude uz bylo citit?, nestarovali po nem uz.
Elikk

XXX.XXX.26.165
napsal(a):
Myši vyřešte antikoagulačním rodenticidem.
Tohle bych teda na jedne zahrade se psy a kockama nechtěla mit...
Myslím, že jste taky četla můj příspěvek o kočkách ¨- kde šlo tedy o kočky cizí, které k nám chodí. Vlastní kočku máme jednu, tu pes toleruje tak nějak od začátku, pokud běží tak ji prožene, ale jakmile se zastaví tak jí nechává být. Problém byl s těmi cizími jak jsem psala. A musím říct, že jsme docela pokročili.
Trénovali jsme to se šňůrou - k večeru když jsem šla venčit tak pes byl na šňůře, pokud na zahradě byla kočka psovi jsem dala povel a pomocí šňůry ho zastavila. Pak jsem ho rozdováděla s peškem a pořádně jsme si pohráli. Teď je to tak, že jakmile vidí kočku (pořád má šňůru, ale už jí nemusím používat) tak dám povel pro zastavení, on se zastaví, sice kvičí, klepe se a kouká po kočce. Já k němu přijdu a odměním peškem, když kočka zmizí z dohledu nechám ho jít po stopě, kdy jdu s ním. Na konci u plotu jen prohlásím něco ve smyslu: "no vidíš, už tu není a nic se nestalo" a jdeme si zase hrát. Ale u vás to bude asi těžší v tom, že už mají nějaké kočky na svědomí.
Jinak k té králíkárně, to jsem tu také řešila, že se mi pes snažil králíkárnu zbourat. To jsme vyřešili. Teď mě někteří odsoudí, ale vyřešili jsme to EO, stačilo ho použít dvakrát a byl klid. Před týdnem jsem ale nebyla doma, psa na zahradu pustili rodiče a jelikož z rodičů si nic nedělá, tak šel králíkárnu znovu zkusit. Rozrazil pletivo a dostal se dovnitř mezi králíky. K mému údivu jim nic neudělal, lehl si k ním a olizoval je - to mě fakt dostalo, protože když jsem ho viděla jak u králíkárny dříve vyváděl, tak bych čekala, že králíky rovnou zakousne.

Elikk
napsal(a):
Úplně v pohodě, jen to chce přemýšlet, kam s tím. jedy na hlodavce se nesypou volně po zahradě, ale umisťují se do jedových staniček tam, kde se vyskytují hlodavci, ale ne psi nebo drůbež.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako napadlo mě, od nějakého dobrého známého co bude mít koťata tak si od něj nosit dom nějaké kusy oblečení osmraděné kočičím pachem aby si ti psi na ten pach té konkrétní kočky (kotěte) zvykly no a pak zkusit donést tu kočku
jsem vždycky skrz ty kočky na ně tak vzteklá že bych jim za to nejradši urvala palice
a nebo si pořídit kočku jak budu pořizovat králikárnu z králíkama, to těch rušivých elementů bude víc a třeba se nebudou soustředit jen na tu kočku.
Myslím, že nosit oblečení od koček nepomůže. Ani králíci nepomůžou.
Máte více psů = smečka. Ta se velmi těžko ukočíruje, zvláště co se týče lovu, jeden podporuje druhého.
Mám taky smečku psů, které kočku klidně zabijí, přesto mám stále 5 - 9 koček (o úbytky se stará silnice - bohužel). Nicméně psi mají svoji část zahrady, kočky tu druhou - včetně stodoly, kde najdou i úkryt. Pokud chci pustit psy po celé zahradě, kočky zavřu. Kočky se velmi rychle naučily, že do části se psy prostě nelezou. Takže za předpokladu, že kočku navyknete bydlet někde v kurníku a postupně ji zvyknete, že venku je nebezpečí, tedy žádné kamarádění se psy, ale spíše ji ještě vystrašit, aby se těch psů bála, tak se i ta kočka naučí, kam může a kam už ne. Kolegyně v práci má přesně takto také kočky. Ty bydlí s ostatními zvířaty a drůbeži v jedné části, jejich pes (zabiják koček) bydlí na dvorku a kočky tam nelezou.
Mám zkušenost, že když jsem měla kočky v bytě, kde s nimi psi byli v pohodě, venku dokázali tutéž kočku zabít. Došla jsem k závěru, že nerozlišovali kočku, ale prostředí. Prostě co je doma, to je naše a nezabíjí se to, co je venku, to je k lovu - byť je to vlastní kočka.
Elikk

XXX.XXX.26.165
napsal(a):
Úplně v pohodě, jen to chce přemýšlet, kam s tím. jedy na hlodavce se nesypou volně po zahradě, ale umisťují se do jedových staniček tam, kde se vyskytují hlodavci, ale ne psi nebo drůbež.
Vim jak se pouzivaji.
jen do tech jedových stanicek nezavrete i ty priotravene mysi pak...
prisli jsme tak o psa - a ten jed pouzivali sousedi.
(prokazetelne, zadne asi se otravil ).
janau.
napsal(a):
Závidím Vám, mám stejný problém jako zadavatel, kocour je chudák v baráku zavřený (8 měsíců), plná stodola myší, spousta prostoru, žádná nebezpečná silnice v okolí..dnes mu jdu pro další kotě, aby nebyl tak sám, psi ho prostě chtějí zlikvidovat a on se ani nesnaží utéct. Zkoušeli jsme všechno možné...
Už druhá generace psů a kromě našich vlastních tří koček i spousta koček, co jsme měli, spolu vychází na pohodu.
Elikk
napsal(a):
Taky jsem se toho bála, ale zjistila jsem, že když se jed umístí tak, aby se přímo k němu nedostal ani pes ani kočka, tak se nic nestane. Dokonce i kdyby kočka našla nějakou otrávenou myš, kterou by sežrala, tak se zase nic nestane, protože kolik toho jedu v sobě myš má? Určitě méně než by stačilo na zabití kočky.
Prostě jed používám také, hlavně potom v části, kde jsou psi a kočky tam tudíž nechodí, a dosud jsem s tím neměla žádný problém.

Elikk
napsal(a):
Vim jak se pouzivaji.
jen do tech jedových stanicek nezavrete i ty priotravene mysi pak...
prisli jsme tak o psa - a ten jed pouzivali sousedi.
(prokazetelne, zadne asi se otravil ).
Tak jestli se otrávil prokazatelně, tak asi sousedi nasypali něco i k vám. druhotná otrava funguje jen a pouze tak, že by pes musel sežrat tu nestrávenou návnadu z žaludku myši. a kolik toho ta myš v žaludku asi má? takových myší by musel sežrat víc. najednou. a návnada musí být opravdu nestrávená. jakmile to myš stráví, tak se rodenticid metabolizuje v játrech a tam fakt už žádné další zvíře otrávit nemůže. viditelně otrávená myš už je dááávno bezpečná a i z hlediska případného toxikologického vyšetření spíš nic nenajdete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Teď jsem si představila, že donesu dom kotě, udělám mu "boudičku" v kurníku a ty sviňe slepice to kotě uďobou... vy co máte slepice tak asi víte jaké jsou to bestie...no největší lovec koček je Chiquita ta má 8 let, nejmladší Tarra kočku ještě neviděla... Attila by se dala zvládnout. Ale fakt oříšek je ta Chiquita...to je pes, který 90% svého času na zahradě tráví tím, že prostě něco loví, od včely na sedmikrásce až po sousedovic slepice... první rok lovila slepice i mě, ale pak pochopila asi že je to naše a nežere se to...
Asi budu muset dát ty otrávený zrní na ty myši co? a až Chiquita jednou odejde do nebe tak si teprve pořídit kočku...
Já to svoje haskouny učila přes žrádlo. Kočku jsem měla na klíně a až se pes úplně zklidnil, tak jsem mu dávala pamlsky, nebo svačinu...to je úplně jedno. U čubky jsem si troufla bez košíku, psa jsem měla novýho, ten měl pak košík v situacích, kde jsem si nebyla jistá, že by nechňapl. Ale zvykala jsem nejdřív čubinu a až pak psa. Dohromady to nejde, musíte postupně. No a to zvykání nejdřív doma, kočku na klíně, pak doma a kočka na volno, pak venku a pak při krmení. Tady je něco trochu vidět.
http://janapf.rajce.idnes.cz/Uz_jsme_zase_dva...Taja_uz_je_skoro_dva_mesice_u_nas/.
Huskyjanina
napsal(a):
Já to svoje haskouny učila přes žrádlo. Kočku jsem měla na klíně a až se pes úplně zklidnil, tak jsem mu dávala pamlsky, nebo svačinu...to je úplně jedno. U čubky jsem si troufla bez košíku, psa jsem měla novýho, ten měl pak košík v situacích, kde jsem si nebyla jistá, že by nechňapl. Ale zvykala jsem nejdřív čubinu a až pak psa. Dohromady to nejde, musíte postupně. No a to zvykání nejdřív doma, kočku na klíně, pak doma a kočka na volno, pak venku a pak při krmení. Tady je něco trochu vidět.
http://janapf.rajce.idnes.cz/Uz_jsme_zase_dva...Taja_uz_je_skoro_dva_mesice_u_nas/.
Trošku je u toho ale nebezpečí, že pes vystartí(třeba i s košem, tu je to fuk) kočka se lekne, sekne po psu a smýkne z klína dopryč. A zase negativní zkušenost, kterou si každý pes přebere po svém. Můj je taky lovec a cizí kočky prožene, ale ví, co kočka umí(naučil se od našich ) takže pokud se kočka zastaví a naježí, tak se zdekuje. U psa typu bull, bych na tohle nespoléhala, on má bolest potlačenou(potlačený pud sebezáchovy, což u primitivních plemen ještě funguje) a je mu v tu chvíli jedno, i kdyby mu kočka vydrápla oko. Nemyslím si, že pokud už jsou bullky rozlovené a zjistily, že to jde a je to super, že to půjde odnaučit.
lesnížínka
napsal(a):
Trošku je u toho ale nebezpečí, že pes vystartí(třeba i s košem, tu je to fuk) kočka se lekne, sekne po psu a smýkne z klína dopryč. A zase negativní zkušenost, kterou si každý pes přebere po svém. Můj je taky lovec a cizí kočky prožene, ale ví, co kočka umí(naučil se od našich ) takže pokud se kočka zastaví a naježí, tak se zdekuje. U psa typu bull, bych na tohle nespoléhala, on má bolest potlačenou(potlačený pud sebezáchovy, což u primitivních plemen ještě funguje) a je mu v tu chvíli jedno, i kdyby mu kočka vydrápla oko. Nemyslím si, že pokud už jsou bullky rozlovené a zjistily, že to jde a je to super, že to půjde odnaučit.
Právě bych řekla že u bullů je to drápání od kočky ještě více rozdráždí, bolest fakt neřeší. a u Atilly bude problém i v tom, že má smečku no a že už nějaké kočky zabily.
marcelaamax
napsal(a):
Právě bych řekla že u bullů je to drápání od kočky ještě více rozdráždí, bolest fakt neřeší. a u Atilly bude problém i v tom, že má smečku no a že už nějaké kočky zabily.
Rozdráždí..však jo. Normálního psa, když škrábne kočka, tak zaječí a stáhne se, nanejvíš na ni bude zpovzdálí dorážet a kočka mu zdrhne. Ano, ta smečka, tu navíc hraje velkou roli...
Elikk

XXX.XXX.26.165
napsal(a):
Tak jestli se otrávil prokazatelně, tak asi sousedi nasypali něco i k vám. druhotná otrava funguje jen a pouze tak, že by pes musel sežrat tu nestrávenou návnadu z žaludku myši. a kolik toho ta myš v žaludku asi má? takových myší by musel sežrat víc. najednou. a návnada musí být opravdu nestrávená. jakmile to myš stráví, tak se rodenticid metabolizuje v játrech a tam fakt už žádné další zvíře otrávit nemůže. viditelně otrávená myš už je dááávno bezpečná a i z hlediska případného toxikologického vyšetření spíš nic nenajdete.
"a kolik toho ta myš v žaludku asi má? "
nevím. vím jen, ze smrtelna davka pro mys je mnohem, mnohem mensi, nez mys sezere.
a ze uplne zrat prestava az tesne před smrti.
jinak - o toho psa psa jsme prisli i proto, ze to první vet včas nerozeznal a dost podcenil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Je fakt, že mám strach že by tak naučily lovit i Tarru tu nejmladší a pak už bych si kočku nepořídila nikdy protože si to ti psi pak budou přenášet z generace na generaci...chjoooo já bych si tak přála mít zas kočku ještě to zvážím...zas nechci aby zybtečně umřelo další kotě...vždycky mě to strašně mrzí, zvlášť když je to kotě, když je to otravný kocour co nám značkuje kolem baráku a pak jsme jak v kočičinci mi nevadí, ale koťata fakt obrečím

Elikk
napsal(a):
"a kolik toho ta myš v žaludku asi má? "
nevím. vím jen, ze smrtelna davka pro mys je mnohem, mnohem mensi, nez mys sezere.
a ze uplne zrat prestava az tesne před smrti.
jinak - o toho psa psa jsme prisli i proto, ze to první vet včas nerozeznal a dost podcenil.
Trávíme myši běžně na místech kam se nedostanou kočky ani psi.Za celá léta se nám nic neotrávilo přesto, že kočky i psi někdy nějakou přiotrávenou myš zakousnou.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je fakt, že mám strach že by tak naučily lovit i Tarru tu nejmladší a pak už bych si kočku nepořídila nikdy protože si to ti psi pak budou přenášet z generace na generaci...chjoooo já bych si tak přála mít zas kočku ještě to zvážím...zas nechci aby zybtečně umřelo další kotě...vždycky mě to strašně mrzí, zvlášť když je to kotě, když je to otravný kocour co nám značkuje kolem baráku a pak jsme jak v kočičinci mi nevadí, ale koťata fakt obrečím
Proctete jeste jednou diskusi.
Ja to dala a dobra reseni tam jsou.
Za mne. Neporizovat uplne kote. Chce to nekoho, kdo uz trosku vi, kam odskocit pred psem, kdy staci pouzit "najezeni" a kdy uz je potreba prejit do "ninja" utoku i jak se chovat po nem.
Co nektera od Scylli?
Prve nechat kocku osamote v baraku. At si to projde. Vyciha kde co je. Urcit misto krmeni a vody - tam psi nesmi mit pristup. Idelane vyssi misto. Proste "jen jeji" - pokud to jde udelat trebas v chodbe na vyssim botniku? - kde se muze i zavrit, takze psi nemuzou "z bytu" vubec (ale kocka pres dvirka ven ano) = ideal.
Pak seznameni se psi. Kocka tedy chudak v prepravce. Psiska smi cuchat, ale ne drcat do prepravky, srabat, stekat...
Chvili to potrva, ale jak zjisti, ze se k cice nedostanou a zadna "akce se nekona" (cica asi bude sycet, ale bez utikani to neni ono...) - navic je okrikujete, usmernujete... - uklidni se.
Psi ven.
Kocka opet sama. Dobrutka na jejim "jidelnim" miste, hlazeni atd...
Opet pustit psi do domu. A korigovat. Stekat se nesmi. Honit a cihat taky ne.
Muze to trvat par dnu, tydnu... (v tu dobu je lepsi mit cicu zavrenou v barku, aby proste neutekla...), ale jak napsala "Ellik" - kocka se pomalu rozleze po dome i okoli.
Najde si schovky. Nauci se jak na psiska... A bude stastna, ze se ma i kde vybit - mysi.
Jen se pak nedivte, az se stane milackem psu, bo jim polomrtvy mysi bude nosit a oni je budou s gustem "dojidat"...
Stejne tak si bude jiste uzivat partu "soukrome ochranky". Kterou ji Vase smecka nevedomky vytvori...
= zahy se z kocky stane kralovna okoli. A to ony moc rady...
Victorie - jak znám psy typu bull, tak ti nebudou kolem kočky tancovat, ani štěkat, ti prostě provedou bleskurychlý útok a je po kočce.
Psi Attily už ví jak na kočku, jsou smečka, a to je hlavní problém. Zvládnout by se možná dal jeden pes, ale stačí, aby ze smečky někdo něco naznačil a už jedou všichni.
Kočku v přepravce možná nechají být (bude-li panička v dosahu), ale jednou ji stejně musíte před nimi pustit. A není větší lákadlo než utíkající prskající kočka.
Já prostě skamarádění s takovými psy považuji za snad skoro nemožné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravíčko,
Tak si kupte teriéra, ti jsou na myši, krysy, potkany přece šlechtění po staletí!
Ale vybírejte pracovní linii, nikoli gaučáka
Menšího pejska by vám přece velcí nezabili.

Attila, a věříte, že je to naučíte ?

"Já to svoje haskouny učila přes žrádlo." - mě jste tím připoměla reakci naší Andí, když jsem jí ukázala kotě - "hele, koukni, co to je?" a ona se uplně rozzářila, začala se oblizovat a slintat. a já zlá jí ani nedala ochutnat.
jinak to vidím podobně jako Koňadra.
napsal(a):
"Já to svoje haskouny učila přes žrádlo." - mě jste tím připoměla reakci naší Andí, když jsem jí ukázala kotě - "hele, koukni, co to je?" a ona se uplně rozzářila, začala se oblizovat a slintat. a já zlá jí ani nedala ochutnat.
jinak to vidím podobně jako Koňadra.
tak to moji měli reakci stejnou... jako nikdo mi nevěřil, že dospělí haskouny, který oba měli svoji zkušenost s lovem, naučím na kočku. Ale ono se to opravdu okouká, pes si zvykne, že to je součást domácnosti, kor, když zjistí, že v její přítomnosti dostává něco vyjímečně dobrýho. Akorát si člověk nesmí myslet, že když ji pes ignoruje v klidu, že po ní nevystartuje v pohybu. je to potřeba prostě postupně ztěžovat a trénovat.
lesnížínka
napsal(a):
Rozdráždí..však jo. Normálního psa, když škrábne kočka, tak zaječí a stáhne se, nanejvíš na ni bude zpovzdálí dorážet a kočka mu zdrhne. Ano, ta smečka, tu navíc hraje velkou roli...
Neznám haskouna, kterej by se po škrábnutí stáhnul naopak, je to tak rychlej proces, že kočka ani škrábnout nestačí
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravíčko,
Podle mě, pokud nemáš čas to učit každýho zvlášť, což by bylo na strašně dlouho, tak si myslím, že nemáš moc šanci uspět. Tři už jsou smečka a i když dva by byli v pohodě, tak ten třetí udělá výpad a jdou všichni.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravíčko,
Erdelka se mi s kočkama nikdy nesžila, bulinka ja zná od malinka.
Myši se nenastěhovaly, ale rozmnožily geometrickou řadou, to bude i s potkanama. Žije se jim u vás dobře.
Slepice nechat dožít- popřípadě udělat psům hody, a celý prostor okolo slepic asanovat a třeba rok si dát pauzu. Chov slepic s potkanama a myšákama by mě děsil.(vystěhovat kurníky-pokud to jde, zrýt okolo prostor )
Nenechávat zbytky a volně přístupné krmení, ideálně zametací podlaha. A trávit v pravidelných intervalech, aby se nerozmnožily do takových kvant, že je budete potkávat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
sisi58
napsal(a):
Tak si kupte teriéra, ti jsou na myši, krysy, potkany přece šlechtění po staletí!
Ale vybírejte pracovní linii, nikoli gaučáka
Menšího pejska by vám přece velcí nezabili.
Taky jsem nad tím přemýšlela, jenže teriéři loví i slepice... navíc bysme měli 4 psy a manžel by mě uškrtil, za další potřebuji aby myšo lovec byl akční hlavně v noci a chtěla jsem se vyvarovat rozhrabané půlky zahrady a vyštěkávání do myší díry v nočních hodinách. to můžu rovnou nechat na noc venku svoje psy, ale počítám že ráno budu mít na schodech, sousedovi králíky, okolní kočky, myši, žáby a při nejhorším dovlečou z pole koloucha... je fakt že ty naše mrchy by si přály zůstat na noc venku ale mám strach, nevěřím jim, hlavně ne Chiquitě. to je největší mrcha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
napsal(a):
Attila, a věříte, že je to naučíte ?
Upřímně? asi ne, jo Attilu jo, Tarru asi bez problémů, Chiquitu ne, a ikdyby začala dělat ignoraci, tak by stejně stále čekala na vhodnou příležitost a kdy se nedívám

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsem nad tím přemýšlela, jenže teriéři loví i slepice... navíc bysme měli 4 psy a manžel by mě uškrtil, za další potřebuji aby myšo lovec byl akční hlavně v noci a chtěla jsem se vyvarovat rozhrabané půlky zahrady a vyštěkávání do myší díry v nočních hodinách. to můžu rovnou nechat na noc venku svoje psy, ale počítám že ráno budu mít na schodech, sousedovi králíky, okolní kočky, myši, žáby a při nejhorším dovlečou z pole koloucha... je fakt že ty naše mrchy by si přály zůstat na noc venku ale mám strach, nevěřím jim, hlavně ne Chiquitě. to je největší mrcha.
Nevěříte svým vlastním psům. Tak je nic nenaučíte.
Vyjímečně smutný příspevěk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
napsal(a):
Erdelka se mi s kočkama nikdy nesžila, bulinka ja zná od malinka.
Myši se nenastěhovaly, ale rozmnožily geometrickou řadou, to bude i s potkanama. Žije se jim u vás dobře.
Slepice nechat dožít- popřípadě udělat psům hody, a celý prostor okolo slepic asanovat a třeba rok si dát pauzu. Chov slepic s potkanama a myšákama by mě děsil.(vystěhovat kurníky-pokud to jde, zrýt okolo prostor )
Nenechávat zbytky a volně přístupné krmení, ideálně zametací podlaha. A trávit v pravidelných intervalech, aby se nerozmnožily do takových kvant, že je budete potkávat.
A pak? pak si zase třeba na dva roky pořídím slepice a zase je budu likvidovat? víte kolik se dožívá slepice? některé i 6 let... já chovám slepice teprve třetím rokem, od jara mám koupené nové kuřice a ani za boha neustopím nějakým tupým myším, ikdybych do každé díry měla strčit hadici a vytopit je, tak to dělal děda, možná to taky zkusím. chybí tady prostě kočka no. ale rozhodně nebudu rušit slepice.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Upřímně? asi ne, jo Attilu jo, Tarru asi bez problémů, Chiquitu ne, a ikdyby začala dělat ignoraci, tak by stejně stále čekala na vhodnou příležitost a kdy se nedívám
Musíte na to zapomenout. Zvednout trochu seběvědomí, zbudovat důvěru. Všem.
Dělejte jen to, co zvládnou. Udělejte si dovolenou. Nedělejte nic, na čem bude vidět neúspěch, kde byste se zklamaly navzájem.
A až bude lépe, vezměte jednu po druhé. Obě zároveň nenaučí nikdo. Nejdříve tu mírnější.
Půjde to. Přeji, ať se nedíváte zpět.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A pak? pak si zase třeba na dva roky pořídím slepice a zase je budu likvidovat? víte kolik se dožívá slepice? některé i 6 let... já chovám slepice teprve třetím rokem, od jara mám koupené nové kuřice a ani za boha neustopím nějakým tupým myším, ikdybych do každé díry měla strčit hadici a vytopit je, tak to dělal děda, možná to taky zkusím. chybí tady prostě kočka no. ale rozhodně nebudu rušit slepice.
Vím jak dlouho žije slepice a kdy je potřeba obměnit chov, neb je snáška čím dál tím menší...A pak? až to odasanujete, trávit, trávit, trávit, topit, výfukové plyny, co chcete...hlavně to nenechat dojít až do potkávání.1 kočka todle nespraví, (a hlavně, měla by to být kočka, kocour není tak vytrvalý u číhání). Historka: ve stáji- hele myš, kde je kočka, kočko koukej myš, šup s kočkou na myš, kočka: kousej si do toho sama-tfuj a odkráčela. Z několika stájových koček chytá myši aktivně jen jedna. ostatní taky ale jen tak někdy.

napsal(a):
Vím jak dlouho žije slepice a kdy je potřeba obměnit chov, neb je snáška čím dál tím menší...A pak? až to odasanujete, trávit, trávit, trávit, topit, výfukové plyny, co chcete...hlavně to nenechat dojít až do potkávání.1 kočka todle nespraví, (a hlavně, měla by to být kočka, kocour není tak vytrvalý u číhání). Historka: ve stáji- hele myš, kde je kočka, kočko koukej myš, šup s kočkou na myš, kočka: kousej si do toho sama-tfuj a odkráčela. Z několika stájových koček chytá myši aktivně jen jedna. ostatní taky ale jen tak někdy.
Přešlechtěné kočky!

napsal(a):
Přešlechtěné kočky!
Spíš přežrané, ale ne myšima.
napsal(a):
Nevěříte svým vlastním psům. Tak je nic nenaučíte.
Vyjímečně smutný příspevěk.
Také mne to napadlo, ale na druhou stranu...není to spíš, že své psy zná a nepodceňuje? Můj pes projde 5x kolem ptáčete a čichne a nechá ho, protože nelítá, tak co s ním. Minule shodil kocour hnízdo z živého plotu a než jsem zařvala, ptáče měl pes v hubě. Není vyloženě zabiják ale jak se něco mrská...ruku do ohně bych za něj prostě dát nemohla, v tomhle směru...protože ho znám.
Atheira
napsal(a):
Tomuhle bych nevěřila ani za mák. Zvyknou si na něj možná v přepravce... Ale až kotě někam půjde, nedej bože poběží, tak je po něm.
Já bych tomu věřila u svých psů. Ti sice kočky nezerou, ale zmáčknou zvíře tlapkama. Časem Budem taky pořizovat kotě. Ačkoliv kocoura máme a psi ho tak nějak tolerují, mam v planu přesně kotě do klece a pak kotě venku z klece v baráku a psi na vodítkach. Pak psi jen na obojku a pak psi na volno s náhubkem a pak bez. Ale to je tak na naše psi a jejich myšlení "na miru".

lesnížínka
napsal(a):
Také mne to napadlo, ale na druhou stranu...není to spíš, že své psy zná a nepodceňuje? Můj pes projde 5x kolem ptáčete a čichne a nechá ho, protože nelítá, tak co s ním. Minule shodil kocour hnízdo z živého plotu a než jsem zařvala, ptáče měl pes v hubě. Není vyloženě zabiják ale jak se něco mrská...ruku do ohně bych za něj prostě dát nemohla, v tomhle směru...protože ho znám.
Však ano, nepustím lovce do stáda oveček. Jen mi ta slova přišla příliš.
Pokud je pes rozloveny, dokonce ve smecce a dokonce jeste navic maji na pazbe nejake ty zarezy a nejde jim o zabavu z prohnani kocky ale o to ji zamordovat, tak si neumim predstavit vycvikovou metodu, kterou by se to odnaucili.
Nicmene rada, ke ktere bych se pridal, uz tu padla.
Znam psy (jednoho takoveho i mam), kteri jsou doslova postrachem hlodavcu a vydaji za cely regiment kocek
Co vyzkouset nejaho hbeteho mensiho terieroidniho voriska z utulku? (pokud se vam tedy nechce pracovat s mladym pracovnim terierem a ztracet u toho nervy:).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak rozhodnuto, naši psi budou na noc venku a uvidí se, já se asi nevyspím ale věřím tomu že myši nachytané budou. Chiquita má styl lovu jako kočka, dokáže vyčkat i x hodin, tak ji nechám ať ukáže co umí. Tarru tu nejmladší zavřu dom a uvidím co Attila, jestli ji zas načapám jak se sjíždí olizováním ropuch tak taky povalí dom, držte palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
jezicek
napsal(a):
Pokud je pes rozloveny, dokonce ve smecce a dokonce jeste navic maji na pazbe nejake ty zarezy a nejde jim o zabavu z prohnani kocky ale o to ji zamordovat, tak si neumim predstavit vycvikovou metodu, kterou by se to odnaucili.
Nicmene rada, ke ktere bych se pridal, uz tu padla.
Znam psy (jednoho takoveho i mam), kteri jsou doslova postrachem hlodavcu a vydaji za cely regiment kocek
Co vyzkouset nejaho hbeteho mensiho terieroidniho voriska z utulku? (pokud se vam tedy nechce pracovat s mladym pracovnim terierem a ztracet u toho nervy:).
Jenže tady je problém spíš v tom, že ten terier udělá bez dozoru (často i s dozorem) výřad i té drůbeže
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Chtěla bych Vám všem jen napsat, že nejsem zkušený kynolog, a nejspíš ani nebudu, netrávím x hodin týdně na cvičáku, nemám ráda dril, naše holky na povely šlapou dobře, ale po stránce lovení jsem jako majitel totálně selhala. to samé útěky psů přes plot. tuším že tohle doznání dřív nebo později dostanu jako kudlu do zad od některých diskutujících, ale tak nějak to čekám odpoledne jsem se bavila s pánem, co bydlí kousek od nás a cvičí služební psy pro PČR a řekl mi že 8 a 10 letého psa už moc nenaučím, vím že hromada z vás mi to vyvrátí, ale on naše psy zná, ví jak loví, dokonce byl tenkrát i svědkem jak si Chiquita pro kočku vlezla na strom a říkal mi ať se na kočku vykašlu a má pravdu. Manžel mi pak řekl že ji zkusíme otevřít ke slipkám do výběhu ať to tak pochytá když slipky budou zavřené v kurníku a uvidíme. je fakt že jsem si kočku přála, protože jsme kočku měli vždy, ale nejde to, omlouvám se, že jsem tohle vlákno vložila asi zbytečně... přeji všem krásnou sobotu
Attilo, nechci vás zrazovat, ale moje zkušenost je, že ani 3 psi myši nevyhubí. Občas sice nějakou uloví, občas i toho potkana, ale pořád je to nic proti přírůstku těch potvor. Pes má šanci něco ulovit tak na volné ploše, ale ty potvory žijí docela skrytě - v hranici dříví, pod podlahami, v hnojišti apod., v místech, kam se pes prostě nedostane a žádný pes nemá takovou trpělivost číhat hodiny jako kočka.
Bydlíme na polosamotě, myší jsme měli plnou zahradu, bydlely ve stodole, v zahradním domku, všude. Z louky udělaly tankodrom. Vrcholem všeho bylo, že měly hnízda i v kotci pod psí boudou! Když jsem na to přišla, od té doby mám boudy na tak vysokých nožičkách, aby se tam psi dostali, pak už se tam myši neusadí. Můj muž nesnášel kočky, po pár letech vyměkl, dotáhla jsem domů 2 koťata, postupně se chov rozšířil na více koček a konečně je od myší pokoj. Ne, že by vůbec nebyly, ale jejich stavy jsou minimální. Už nám všude a všechno nesmrdí myšinou. Pokud máte slepice, králíky apod. zvířenu, je hubení potkanů a myší nekonečný proces. Po mých zkušenostech vím, že na myši jsou jedině kočky, na potkany jed. Kočka sice taky občas nějakého potkana uloví, ale to spíše ty mladé, a to je pořád málo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže tady je problém spíš v tom, že ten terier udělá bez dozoru (často i s dozorem) výřad i té drůbeže
Na to by samozrejme bylo treba pamatovat, bude dobre vybirat (prave nejvesi postrach hlodavcu mezi psy, co znam slepice naprosto ignoruje, pokud nepocitam kradeni tvrdeho peciva), nebo volit malinkeho, verim, ze i mezi krysariky nebo yorky (a jejich krizenci) by se dodnes nasli jednici, co by hlodavce lovili.
koňadra
napsal(a):
Attilo, nechci vás zrazovat, ale moje zkušenost je, že ani 3 psi myši nevyhubí. Občas sice nějakou uloví, občas i toho potkana, ale pořád je to nic proti přírůstku těch potvor. Pes má šanci něco ulovit tak na volné ploše, ale ty potvory žijí docela skrytě - v hranici dříví, pod podlahami, v hnojišti apod., v místech, kam se pes prostě nedostane a žádný pes nemá takovou trpělivost číhat hodiny jako kočka.
Bydlíme na polosamotě, myší jsme měli plnou zahradu, bydlely ve stodole, v zahradním domku, všude. Z louky udělaly tankodrom. Vrcholem všeho bylo, že měly hnízda i v kotci pod psí boudou! Když jsem na to přišla, od té doby mám boudy na tak vysokých nožičkách, aby se tam psi dostali, pak už se tam myši neusadí. Můj muž nesnášel kočky, po pár letech vyměkl, dotáhla jsem domů 2 koťata, postupně se chov rozšířil na více koček a konečně je od myší pokoj. Ne, že by vůbec nebyly, ale jejich stavy jsou minimální. Už nám všude a všechno nesmrdí myšinou. Pokud máte slepice, králíky apod. zvířenu, je hubení potkanů a myší nekonečný proces. Po mých zkušenostech vím, že na myši jsou jedině kočky, na potkany jed. Kočka sice taky občas nějakého potkana uloví, ale to spíše ty mladé, a to je pořád málo.
Drive bych si myslel totez, ale fakt znam dva psy, kteri svym nasazenim, trpelivopsti a tahem na branku (nemluve o samem nadsemi z lovu) strcej do kapsy vsechny kocky, ktere jsem kdy videl lovit mysi (jsem z vesnice a videl jsem jich fakt hodne).
Zadne hrabani, pobihani sem a tam, ale zatuhnuti, pohym jak v medu, usi nastrazene jak satelity, skok sipkou, zamacknuti prednima tlapka, zuby, vaz. Procento uspesnosti vyssi nez u kocky nehlede na tom, ze takovi psi zabijou, bud polknou nebo odlozi a jdou hned na dalsi lov, kocka se bud rychle prezere nebo si s misi hraje, prenasi ji a ztraci "strojovy cas".
jezicek
napsal(a):
Drive bych si myslel totez, ale fakt znam dva psy, kteri svym nasazenim, trpelivopsti a tahem na branku (nemluve o samem nadsemi z lovu) strcej do kapsy vsechny kocky, ktere jsem kdy videl lovit mysi (jsem z vesnice a videl jsem jich fakt hodne).
Zadne hrabani, pobihani sem a tam, ale zatuhnuti, pohym jak v medu, usi nastrazene jak satelity, skok sipkou, zamacknuti prednima tlapka, zuby, vaz. Procento uspesnosti vyssi nez u kocky nehlede na tom, ze takovi psi zabijou, bud polknou nebo odlozi a jdou hned na dalsi lov, kocka se bud rychle prezere nebo si s misi hraje, prenasi ji a ztraci "strojovy cas".
No, tak možná, že takové výjimky existují, ale kde má Attila jistotu, že když si koupí teriéra, že bude zrovna takový? Možná jsem měla a mám blbý psi, ale na potkany a myši byli krátcí i teriéři a jezevčíci. Jak jsem napsala - měli šanci na volném place, ale číhat potichu někde u hranice dříví? To se tam spíš snažili dostat, štěkali, hrabali, v noci vzbudili půl vesnice, když tam cítili potkana, ale výsledek 0.

koňadra
napsal(a):
No, tak možná, že takové výjimky existují, ale kde má Attila jistotu, že když si koupí teriéra, že bude zrovna takový? Možná jsem měla a mám blbý psi, ale na potkany a myši byli krátcí i teriéři a jezevčíci. Jak jsem napsala - měli šanci na volném place, ale číhat potichu někde u hranice dříví? To se tam spíš snažili dostat, štěkali, hrabali, v noci vzbudili půl vesnice, když tam cítili potkana, ale výsledek 0.
Však o tom, o předpokladech pracovních, je to pp, nebo ne ?

napsal(a):
Však o tom, o předpokladech pracovních, je to pp, nebo ne ?
Ano, za předpokladu že by někde bylo plemeno, jehož požadavkem k uchovnění by bylo zadávení x krys za čas y.

My měli u zahradníhgo domku ve volieře fretky a myši nebyly, když fretky odešly do věčných lovišť máme v domku na zimu vždy pár myší...

napsal(a):
Ano, za předpokladu že by někde bylo plemeno, jehož požadavkem k uchovnění by bylo zadávení x krys za čas y.
Když. Přestávám tomu rozumět. V jiných threadech se povídá o naschvál křížení kvůli pasení ovcí.
Rodiče něco umí, předpokládá se, že aspoň trochu předají potomkům.
A aby byla větší šance na vhodného myšsmrtonoše, koupím pp Jacka po "lovecky vedených" rodičích ?
Kdo z ofic. plemen tu je nejlepší na rdoušení potkánků ? Hlavně mi nepište Ratimor

napsal(a):
To je těžké, když vše je spíše n.
"Nejde.".

Tady tyto křížence si přece farmáři chovají sami schválně. Tak tam to jde, tady ne. Ale spíše jak se kdo vyspí.
https://www.youtube.com/watch?v=lNFGLRR27EA
https://www.youtube.com/watch?v=eFvUCIvdq_U a další stovky videí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
napsal(a):
Tady tyto křížence si přece farmáři chovají sami schválně. Tak tam to jde, tady ne. Ale spíše jak se kdo vyspí.
https://www.youtube.com/watch?v=lNFGLRR27EA
https://www.youtube.com/watch?v=eFvUCIvdq_U a další stovky videí.
Tak takto by to lovili i naši psi, kdyby nám to tady skákalo přes nohy myší jsem viděla zatím 10 možná 15 jak se rozutekly z podkurníku (mám ho na nožkách) potkany jsem viděla dva na jaře, jeden byl tmavý a další vyloženě divoce zbarvený...máme tady ale hodně kun, takže ty potkany možná vyhubily i ty kuny...těžko říct, ale zavřít naše psy někam do stodoly plné potkanů tak by to byl pro ně učiněný ráj
Pes 6let vyrůstal s kočkou, nikdy se nespřátelili, nakonec se mu kočka klidila z cesty a úspěšně se mu vyhýbala, poté co ohluchla stářím, ji chytil a zakousl, jakmile se u nás objeví nějaká kočka a nesthne zdrhnout, má smůlu. Snažili jsme se o zvyknutí cca 3 roky, nešlo to, to stejně s ježky.
bhk
napsal(a):
Dejte tam morčata - ty prý spolehlivě odradí potkany, myši..
Vidím to i dnes u starších lidí, že v králikárně, u slepic mají jedno, dvě morče, měla to tak i moje babička a po potkanech, myších ani vidu ani slechu..Opravdu nevím, čím, jak morče odradí, ale vyzkoušeno, funguje.
Nefunguje! To, že morče odradí potkany a myši svým pískáním je - bohužel - pověra. Jinak by přece měl každý v králíkárně taky morčata a nikde by potkani nebyli. Když jsem byla dítě, měli jsme také králíky a morčata - a taky potkany. Otec je chytal do pastí, trávil jedy.
Potkani žijí velmi skrytě - pokud je jejich populace v daném místě v únosné míře. Pokud už zahlédnete potkana večer, nebo i ve dne, znamená to, že jsou v daném místě silně přemnoženi a shání něco ke žrádlu.
Nikdo mně nenamluví, že na vesnicích kolem starých chalup se stodolama, s králíkárnami, slepicemi a chlévy potkani nejsou. Jsou prostě všude. Jde jen o jejich množství - jestli jsou vidět, či nejsou.
Zkuste si někdy v noci nastavit fotopast - možná se budete divit, co na ní druhý den uvidíte!

Přesně morčata jsou pověra, myši klidně žerou i s morčatama.
napsal(a):
Přesně morčata jsou pověra, myši klidně žerou i s morčatama.
Tak třeba jo. Nicméně sousedi nejedni ty morčata mají a přísahám, že jsem je neslyšela si stěžovat na myši, potkany.. a fakt i moje babička ty morčata měla jako barieru právě proti tomu a taky nepamatuji, že by měla problém.
Vy to máte vyzkoušené?
bhk
napsal(a):
Tak třeba jo. Nicméně sousedi nejedni ty morčata mají a přísahám, že jsem je neslyšela si stěžovat na myši, potkany.. a fakt i moje babička ty morčata měla jako barieru právě proti tomu a taky nepamatuji, že by měla problém.
Vy to máte vyzkoušené?
Nevím jak jiva, ale já to vyzkoušené mám. Po zimě jsem čistila jeden kotec u králíků a podestýlce jsem našla myší hnízdo. A morče mám taky.
Víte, ono je to tak, že se málokdo chlubí, že má doma potkany. Protože mít potkany = mít nepořádek na dvoře. Nejvíc potkanů je právě tam, kde se mohou schovat - pod králíkárnami (pokud je na zemi nebo na nižších nožičkách cca 20 cm, tak potkani tam nahrnou hlínu a dělají si tam svoje nory), v hranicích dříví, v hranicích cihel, starých tašek ze střechy, ve chlévech a kurnících pod podlahami, v nepořádku, co mnozí lidi mají ve stodolách + hliněné podlahy...). Poučena z dřívějška mám dnes králíkárnu na nohách 60 cm (vjedu pod ni s kolečkem) a tam se potkani skutečně neusadí. Ale myši, ty vlezou všude, ke králíkům se dostanou třeba i odtokovou škvírou.

Morčata kvůli nemocem, prej je morče "lapač"... nebo tak něco.
Jinak přesně, jak se někde ve dvoře chová drůbež, králíci, prase, je třeba dbát zoohygienických podmínek- uklízet zbytky, znepřístupnit sklad krmení. Tudle sedím u kámošky před barákem s kafem, soused tam má slípky(klasika vyzobanej rozťapanej oplocenej prostor s retro kurníkem), najednou vidím- kanál-potkan-kurník...kurník-potkan-kanál. Prej je to potkam Eda , že prej půjde víckrát- je dlouhodobě v prac. neschopnosti a má to odsledovaný (ta kámoška)
Čím jsem starší, mám k těmto tvorům(myši i potkani) větší a větší až štítivost, až jsem s tím pobláznila i manžela, co když vidí myš, tak regulerně zařve.

bhk
napsal(a):
Vy to máte vyzkoušené?
Ano, jeden z kamarádů chová morčata ve velkém v původně prasečáku a tam jsem to viděla mockrát, jak se živí i s morčatama.Ono o morčatech je pověr víc třeba, že králíci neonemocní, když tam jsou morčata.
koňadra
napsal(a):
Nefunguje! To, že morče odradí potkany a myši svým pískáním je - bohužel - pověra. Jinak by přece měl každý v králíkárně taky morčata a nikde by potkani nebyli. Když jsem byla dítě, měli jsme také králíky a morčata - a taky potkany. Otec je chytal do pastí, trávil jedy.
Potkani žijí velmi skrytě - pokud je jejich populace v daném místě v únosné míře. Pokud už zahlédnete potkana večer, nebo i ve dne, znamená to, že jsou v daném místě silně přemnoženi a shání něco ke žrádlu.
Nikdo mně nenamluví, že na vesnicích kolem starých chalup se stodolama, s králíkárnami, slepicemi a chlévy potkani nejsou. Jsou prostě všude. Jde jen o jejich množství - jestli jsou vidět, či nejsou.
Zkuste si někdy v noci nastavit fotopast - možná se budete divit, co na ní druhý den uvidíte!
Ja si tedy matne pamatuji, ze morcata se ke kralikum davala jako lapac nemocí, ne mysí
jolyha

XXX.XXX.229.101
koňadra
napsal(a):
Jo jo, krutá pravda. Potkan se přes den neukáže. Ale fotopast nebo kamera na noc a člověk se nestíhá divit jak jsou ty potfory děsně oražený a jakými způsoby se snaží i k tomu nedostupnému žrádlu dostat. Morče - nefunguje a upřímně - bez jedu se neobejdeme ačkoliv máme myšilovné kočky. Na potkany prdí, max. ty mladé, malé občas čapnou. Ale ty mastodonty, které lze večer u králíkáren pozorovat kamerou, na ty fakt nemají. Bohužel, k nám chodí jen zkoušet zda by nenašli něco k snědku. Jinak bydlí v luxusním bordelišti na sousední zahradě, kde s tím nic nezmůžeme. Takže jedujem a jedujem, jiná šance udržet jejich počty v rozumné míře není, bohužel.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
No, já bych řešila myši a ne kotě. Kolik ta kočka uloví myší za den? To se jich určitě víc lapne do pastí a když ty nestačí, tak nebude stačit ani jedna kočka.
Navíc ne každá kočka je rozený myšilov. Co když ji to nebude bavit? Koupíte kočku novou? Jeden skutečně dobrý lovec myší připadá na čtyři až pět koček - aspoň u nás na vesnici. Kotě roste dlouho, než začne lovit. Leda si vzít kočku z útulku, tam se můžete i zeptat na případné lovecké choutky, ale zas o to větší potíž bude se snášenlivostí psů. Kotě by to mělo přece jen o trochu snazší.
Ale než kočka bude vážně lepší ten teriér. A že bude lovit i slepice, no tak holt ho k nim nebudete pouštět. Pevný plot a nelétavé slepice jsou v tomto případě podmínkou úspěchu. A mimochodem, i teriér se může naučit, že slepička se neloví.
Chápu, že ne každý má na trávení myší žaludek. Lze objednat firmu, která to vyřeší za Vás. Odjedete se psy na víkend a vrátíte se do čistého.
Nebo teda mechanicky, pokud jich není fakt přehršel. Nalíčit dvacet pastiček (nám funguje chleba), když každý den půlka zabere, to byste musela mít opravdu přemyšováno, aby za měsíc nebyl vidět rozdíl.
Odpuzovače mohou fungovat, pokud tam máte myš jednu nebo dvě. Jak jich je víc, prostě musejí obsadit každý vhodný prostor. I ten s odpuzovačem. Zvyknou si. Musejí.
A samozřejmě prevence - zabránit v přístupu k jakémukoli krmení a pokud možno i vodě, vše zavírat tak, aby se k tomu ty myši nedostaly. Je to prevence v množení myší i v přenosu nemocí na Vaše zvířata.
Jako problém máte, ne že ne, ale kočka ho nevyřeší.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Accuracy
napsal(a):
No, já bych řešila myši a ne kotě. Kolik ta kočka uloví myší za den? To se jich určitě víc lapne do pastí a když ty nestačí, tak nebude stačit ani jedna kočka.
Navíc ne každá kočka je rozený myšilov. Co když ji to nebude bavit? Koupíte kočku novou? Jeden skutečně dobrý lovec myší připadá na čtyři až pět koček - aspoň u nás na vesnici. Kotě roste dlouho, než začne lovit. Leda si vzít kočku z útulku, tam se můžete i zeptat na případné lovecké choutky, ale zas o to větší potíž bude se snášenlivostí psů. Kotě by to mělo přece jen o trochu snazší.
Ale než kočka bude vážně lepší ten teriér. A že bude lovit i slepice, no tak holt ho k nim nebudete pouštět. Pevný plot a nelétavé slepice jsou v tomto případě podmínkou úspěchu. A mimochodem, i teriér se může naučit, že slepička se neloví.
Chápu, že ne každý má na trávení myší žaludek. Lze objednat firmu, která to vyřeší za Vás. Odjedete se psy na víkend a vrátíte se do čistého.
Nebo teda mechanicky, pokud jich není fakt přehršel. Nalíčit dvacet pastiček (nám funguje chleba), když každý den půlka zabere, to byste musela mít opravdu přemyšováno, aby za měsíc nebyl vidět rozdíl.
Odpuzovače mohou fungovat, pokud tam máte myš jednu nebo dvě. Jak jich je víc, prostě musejí obsadit každý vhodný prostor. I ten s odpuzovačem. Zvyknou si. Musejí.
A samozřejmě prevence - zabránit v přístupu k jakémukoli krmení a pokud možno i vodě, vše zavírat tak, aby se k tomu ty myši nedostaly. Je to prevence v množení myší i v přenosu nemocí na Vaše zvířata.
Jako problém máte, ne že ne, ale kočka ho nevyřeší.
Zabránit v přístupu k jakémukoliv krmení myším je hezká představa. Ale to vám pak samozřejmě pojdou hlady i ty slepice a králíci. Pokud se ke žrádlu nedostanou myši, nedostanou se k němu ani ta zvířata, co ho zkonzumovat mají...
Stejně tak - zabraňovat psovi myšilovovi ve vstupu ke slepicím je kontraproduktživní, když ty myši se zdržují většinou přímo v tom slepičím výběhu právě proto, že tam mají slepice žrádlo...
Accuracy

XXX.XXX.1.187
jolyha
napsal(a):
Zabránit v přístupu k jakémukoliv krmení myším je hezká představa. Ale to vám pak samozřejmě pojdou hlady i ty slepice a králíci. Pokud se ke žrádlu nedostanou myši, nedostanou se k němu ani ta zvířata, co ho zkonzumovat mají...
Stejně tak - zabraňovat psovi myšilovovi ve vstupu ke slepicím je kontraproduktživní, když ty myši se zdržují většinou přímo v tom slepičím výběhu právě proto, že tam mají slepice žrádlo...
Myši se pohybují, nebývá to tak, že by byly jen v tom výběhu, tam můžou být jen více vidět. Spíš bývají ve skladech právě kvůli tomu krmení, když není dobře zajištěno. Na zahradách, v kůlnách, spížích a sklepích. Všude, kde je jídlo. To se musí omezit na nejmenší možnou míru, ideálně úplně odstranit.
Samozřejmě těm slepicím dát nažrat musí, ale ne tak, aby měly nonstop přístup. Normálně nakrmit ráno a večer, případně ještě odpoledne, a pak, co si holky najdou.
Jinak pokud má Atilla myši jen u slepic a jinde ne, pak je to hodně divné.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Accuracy
napsal(a):
Myši se pohybují, nebývá to tak, že by byly jen v tom výběhu, tam můžou být jen více vidět. Spíš bývají ve skladech právě kvůli tomu krmení, když není dobře zajištěno. Na zahradách, v kůlnách, spížích a sklepích. Všude, kde je jídlo. To se musí omezit na nejmenší možnou míru, ideálně úplně odstranit.
Samozřejmě těm slepicím dát nažrat musí, ale ne tak, aby měly nonstop přístup. Normálně nakrmit ráno a večer, případně ještě odpoledne, a pak, co si holky najdou.
Jinak pokud má Atilla myši jen u slepic a jinde ne, pak je to hodně divné.
My třeba máme myši a potkany jen u slepic a králíků, jinde ne, nikde. Ale bohužel, dvě sousední zahrady, které nejsou naše, jsou vyloženě myším a potkaním rájem, co se týká úkrytů, schovek apod. Ale to nevyřeším. Pasti tam dát nemohu, jed tam dát nemohu, majitelé neřeší. Jeden starý pán už na to fyzicky nemá, aby uklidil, z domku prakticky nevychází a nijak ho to neštve. Druhý majitel tam nebydlí a jen tam sváží vraky a čurbes, který u vlastního domu nechce. Obci je to šumák, je to na kraji vsi, vidět tam z obce není, jen z polí, tak co by kdo řešil. Takže bohužel situace nemusí být jaká popisujete. Pokud chci vykrmit brojlerová kuřata a krůťata na jateční váhu dřív než za půl roku a dýl, fakt mi nestačí je nakrmit dvakrát denně a stát nad nima x hodin denně aby tam nešli hlodavci, nelze. Pasti dát nemohu, chytla bych vlastní drůbež - navíc potkani jsou chytří a na pasti se mi zvysoka... Takže cpeme jed všude kolem, kam se nedostanou naše zvířata (pod kurníky, do děr od potkanů a pořádně zadělat těžkým kamenem, do takových těch speciálních boxů plus to ještě celé do bedýnek, kam slepice a kuřata prostě hlavu nacpat nedokážou).. ale vím, že ten boj může být fakt nekonečný a dost na palici i náročný na finance. Zlaté naše kočky, pomáhají aspoň s normálníma myšima, nachytají jich spoustu. Nemoci tu mít kvůli psům ani je, fakt by nezbylo než drůbež zrušit a maso a vejce kupovat v obchodě. Fuj
Frederick

XXX.XXX.218.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravíčko,
A dostává pes dostatečný pohyb? A teď nemám na mysli velkou zahradu, tam se pak začne pes nemírně nudit. Pokud se jedná o rasu pitbulla, bulldoka a podobného bull, tak to jsou psi, který byli vyšlechteni k nahánění býku a pak k psím zápasům. A to přesně nesmíte psovi dovolit.
Nejdříve psa pořádně unavit a pak vzít na vodítku ke kočce a naučit ho s ní, ale musíte ukázat že vy jste tu pánem.
Doporučuji kouknout na nějaký díl Cesara Millana, už tuhle problematiku řešil a většinou byla chyba na straně majitel - nedostatečný pohyb a disciplína.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
chtěla bych vidět Cesara, vlastně jakéhokoliv cvičitele, co by odnaučil naši Chiquitu lovit, fakt bych to ráda viděla, já na to nemám, ale klidně vyhlásím konkurz, sice nevím kdyby to vyšlo jaká by byla odměna, ale FB a jiné sítě by se postaraly o velmi dobrou reklamu, tuším, hlásíte se?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Frederick, navíc Chiquita není vyrovnaný pes, do roku byla týraná a nese si celoživotní následky, takže se s ní pracuje úplně jinak než s normálním psem bez špatné minulosti, kdybych na ni použila Cesarovi škubačky vodítkem, poklep nohou do zadní části psa atd... tak se mi Chiquita rozklepe jako rosol a nehnu s ní, stojí, třepe se a nevnímá, nebo jo vnímá, pak jen tu kočku ostatní věci má pak zase vypnuté...ale jestli máte vyloženě osobní pozitivní zkušenosti z převýchovou lovce s pošramocenou, výbušnou a nevyzpytatelnou povahou, ráda se přiučím
Frederick

XXX.XXX.224.47
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Frederick, navíc Chiquita není vyrovnaný pes, do roku byla týraná a nese si celoživotní následky, takže se s ní pracuje úplně jinak než s normálním psem bez špatné minulosti, kdybych na ni použila Cesarovi škubačky vodítkem, poklep nohou do zadní části psa atd... tak se mi Chiquita rozklepe jako rosol a nehnu s ní, stojí, třepe se a nevnímá, nebo jo vnímá, pak jen tu kočku ostatní věci má pak zase vypnuté...ale jestli máte vyloženě osobní pozitivní zkušenosti z převýchovou lovce s pošramocenou, výbušnou a nevyzpytatelnou povahou, ráda se přiučím
To že se jedná o týraného psa jsem se z úvodu nedočetl, s velkým lovcem zkušenost nemám, doma máme jezevčíka což je také lovec, ale nikdy nám nic neulovila ani myš. Nejspíše to bude chtít hodně času a trpělivosti a zkusit se obrátit na osobu, která by vám mohla osobně pomoct a ukázala vám jak na něj. Cesar také vychovává takovéto psy, sám má smečku cca 40 psů kde jsou psi kteří byli agresivní, vyloučený z kolektivu a měli být utraceni, někteří se určitě i s týráním setkali také. Ale s Cesarem je to asi tak že jsou lide kteří ho mají rádi a kteří ne, není asi nic mezi.
Zkuste hodně hledat na internetu.
Budu Vám držet palce, abyste to překonali.

Kočku nevystavím nesemklé smečce, na myši pošlu profesionály.
Za 7 let života psa bych především "zapomněla", že byl týraný.
Psala jste v zimě, že kvůli lovení jste měli eo, i ohradník.
sisi58
napsal(a):
Na myši pastičky s dobrůtkami, na potkany flintu. Naučte se střílet a ponocujte.
Jinak už vám tu diskutující navrhli myslím všechna možná i nemožná řešení.
Na potkany flintu? Ujišťuji vás, že je to velmi neefektivní. Zkoušela jsem to několikrát. Hodiny a hodiny proseděného času bez pohnutí - sebemenší pohyb a potkan je pryč. Když se vám podaří vůbec ho trefit, tak zabijete jednoho a dalších x hodin se žádný neukáže. A v noci venku, když nevidíte na 5 m, nemáte šanci ani toho potkana vidět, natož jej trefit.
Kdepak, na potkany jedině jed!
Na myši do pastiček funguje bezkonkurenčně kousek vlašského ořechu. Žádné sýry, salámy apod., nemají takový úspěch jako obyčejný ořech. Navíc vydrží v nezměněné podobě v pastičce i mnoho dní. Ovšem k tomu ani nedojde. Když už k nám do baráku nějakým nedopatřením vlezla nějaká myš, v pastičce s ořechem byla za pár hodin, jednou dokonce i za pár minut. Ve sklepě máme celoročně nastražené pastičky s ořechem, čas od času se nějaká myš chytí dřív než se stačí rozkoukat, natož usadit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já jsem si samozřejmě již dávno vybrala, jak na myši...momentálně líčím pastičky a je to celkem úspěšné, těch myší tady asi není tolik že bych neviděla podlahu výběhu ale za noc se tak těch 5 myšek chytne, pastičky mám na místech kam by se nemělo dostat žádné jiné zvíře, mezi dřevníkem atd...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Kočku nevystavím nesemklé smečce, na myši pošlu profesionály.
Za 7 let života psa bych především "zapomněla", že byl týraný.
Psala jste v zimě, že kvůli lovení jste měli eo, i ohradník.
Ano EO jsme měli kvůli lovení a nahánění zvěře hlavně, to již pominulo a nechá se v klidu odvolat i bez EO ten už dávno nenosí a el.ohradník jsme již prodali, plot už se taky konečně naučila respektovat. Ale samozřejmě kdyby nám po zahradě chodila srna a my nebyli doma, tak ji lovit bude, to pak už člověk neovlivní...
Já jsem samozřejmě dávno zapomněla na to že byla týraná, ona na to ovšem nezapomněla a nikdy nezapomene. Vždycky jsem se snažila, aby měla pocit, že je vše ok, ale říkám, stačí jakákoliv změna čehokoliv a pes je v pasti svých myšlenek... je to takový malý autík, ono je to onemocnění teď tak strašně rozšířené a má jej každé nezvladatelné děcko, tak proč by tím nemohl přece trpět i můj pes...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano EO jsme měli kvůli lovení a nahánění zvěře hlavně, to již pominulo a nechá se v klidu odvolat i bez EO ten už dávno nenosí a el.ohradník jsme již prodali, plot už se taky konečně naučila respektovat. Ale samozřejmě kdyby nám po zahradě chodila srna a my nebyli doma, tak ji lovit bude, to pak už člověk neovlivní...
Já jsem samozřejmě dávno zapomněla na to že byla týraná, ona na to ovšem nezapomněla a nikdy nezapomene. Vždycky jsem se snažila, aby měla pocit, že je vše ok, ale říkám, stačí jakákoliv změna čehokoliv a pes je v pasti svých myšlenek... je to takový malý autík, ono je to onemocnění teď tak strašně rozšířené a má jej každé nezvladatelné děcko, tak proč by tím nemohl přece trpět i můj pes...
Loví kočku, tak asi nepominulo.
Zbytek komentáře - to vážně ? Máte první místo. Navěky. Tohle už nikdo nepřekoná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Loví kočku, tak asi nepominulo.
Zbytek komentáře - to vážně ? Máte první místo. Navěky. Tohle už nikdo nepřekoná.
Pominulo to, že neutíká za zvěří, to pro mě bylo důležité, to že kočku zakousne když k ní ta kočka dojde, nebo ji načapá u nás na zahradě je věc jiná. pro mě byl EO pomocník proti honění, ne proti kousání.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pominulo to, že neutíká za zvěří, to pro mě bylo důležité, to že kočku zakousne když k ní ta kočka dojde, nebo ji načapá u nás na zahradě je věc jiná. pro mě byl EO pomocník proti honění, ne proti kousání.
Megííí jak ji znám, asi myslí, že jste EO měla na celkovou převýchovu. Nikoli jen proti honění zvěře.
Za mě, je smutné, že kvůli vaší fence umírají kočky. Ale řekla bych, že se vám to vrací v podobě velkého množství hlodavců.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
sisi58
napsal(a):
Megííí jak ji znám, asi myslí, že jste EO měla na celkovou převýchovu. Nikoli jen proti honění zvěře.
Za mě, je smutné, že kvůli vaší fence umírají kočky. Ale řekla bych, že se vám to vrací v podobě velkého množství hlodavců.
Kolik myslíte že umře koček ročně na silnici? jj je mi jasný, že tady člověk musí psát hodně do podorbna, protože pak si každý příspěvek vyloží trochu jinak.
EO měla Chiquita jen na procházkách kvůli nahánění zvěře, na principu že EO sloužil jako prodloužená ruka. když byla na volno, tak byla prozvoněna, jakmile měla "zaječí" úmysly.
Jinak Chiquita nezakousne ročně x koček, už dlooouho žádnou nechytla.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kolik myslíte že umře koček ročně na silnici? jj je mi jasný, že tady člověk musí psát hodně do podorbna, protože pak si každý příspěvek vyloží trochu jinak.
EO měla Chiquita jen na procházkách kvůli nahánění zvěře, na principu že EO sloužil jako prodloužená ruka. když byla na volno, tak byla prozvoněna, jakmile měla "zaječí" úmysly.
Jenže to je právě to - kočky běžně chodí i mimo svou zahradu. Nemusíte tak mít doma x koček, ty ze sousedství se o myši u vás taky postarají.
Blbá kočka dorazí k vám na zahradu a pes ji zakousne. Nemusí jich být několik týdně, mohlo jich být klidně jen pár, jenže většina koček prostě není blbá (a to uznávám, i když je prostě zrovna nemusím), nepolezou tam, kde je šílený psisko. Většina jich nemusí mít vlastní zkušenost, prostě to nějak ví. (Ve vesnici kdysi býval NO, taky kočičí vrahoun. Na zahradu kočka nepáchla!)
Tím pádem prostě budete mít doma přemyšeno, ať chcete nebo ne. Jedna vaše kočka to nemá šanci zachránit, i kdybyste psům vysvětlila, že je svatá a nechali ji být. Těch koček je potřeba víc. A dobrý je na tom to, že prostě nemusí být zrovna vaše. Jenže tohle ve vašem případě nejde, a tudíž nemá ani smysl přemýšlet nad tou jednou, ta vám nepomůže.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Atheira, myšlenku, pořídit kočku už jsem z hlavy vypudila, bylo by to psycho jak pro samotnou kočku tak pro Chiquitu. Tak kočky k nám chodí, zas nejsou hloupé a ví, že naši psi jsou na noc doma, takže z okna ložnice jsem už několikrát pozorovala jak kočky chodí po naší zahradě, několikrát jsem brzy ráno kočku vychytala právě u nás u kurníku, nijak jsem ji neodháněla, navíc slepice mám bokem za dvouma plotkama, takže tam když kočka je tak Chiquita má smůlu. Ale jelikož jsou to asi kočky cestovatelky opakovaně se u nás nezdržují, takže jsem to vyřešila ukrytýma pastičkama, počet chycených myší se snižuje takže si myslím že je to na dobré cestě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak může chytit kočky, když přece nehoní a měla kvůli nehonění úžasný EO?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechytla, protože u vás nejsou. Když budou, zadáví. Když zadáví, nebudou chytat myši. Buď zařídíte, aby fena nezabíjela kočky nebo budete mít myši a potkany.
Jinak to nevidím a jinak to nebude.
S EO nemám zkušenosti, nepotřebovala jsem ho nikdy, tak nemůžu posuzovat, na co je a na co není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
scylla
napsal(a):
Jak může chytit kočky, když přece nehoní a měla kvůli nehonění úžasný EO?
Protože existují i kočky které neutíkají, zastaví se, naježí a myslí si, že vyhrajou?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Sisi58 jinak to bude, myši se chytají celkem spolehlivě do pastiček i bez pomocí kočky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
scylla
napsal(a):
A pes má určitě takové přivolání díky EO, že přiběhne a nechá kočku na pokoji.
No venku, nebo když jsme na zahradě tak ano, nechá se odvolat, kočku většinou chňapne pokud u toho nejsme. samozřejmě že rozloveného psa neodnaučíte aby už nikdy nic neulovil, pes neloví před námi a nechá se v pohodě odvolat, ovšem když ví, že je pánem dané situace rozhoduje se sám. pes si v hlavě neříká "ale panička mi to zaskázala..." pes jedná a pokud tam není člověk co řekne "nesmíš" tak ten pes si to asi sám těžko řekne... takže stále za mě ano EO splnil to k čemu jsme ho měli, to samé el. ohradník splnil to, že Chiquita začala respektovat plot a hranici našeho pozemku.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No venku, nebo když jsme na zahradě tak ano, nechá se odvolat, kočku většinou chňapne pokud u toho nejsme. samozřejmě že rozloveného psa neodnaučíte aby už nikdy nic neulovil, pes neloví před námi a nechá se v pohodě odvolat, ovšem když ví, že je pánem dané situace rozhoduje se sám. pes si v hlavě neříká "ale panička mi to zaskázala..." pes jedná a pokud tam není člověk co řekne "nesmíš" tak ten pes si to asi sám těžko řekne... takže stále za mě ano EO splnil to k čemu jsme ho měli, to samé el. ohradník splnil to, že Chiquita začala respektovat plot a hranici našeho pozemku.
To neřešte, podle některých tady pes nemá prostě venku na zahradě sám co dělat, musí mít pánečka za zadelí nonstop.
!!

XXX.XXX.218.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud to psa naučíte že prostě kočky lovit nesmí a zakážete mu to, tak nebude. Pes nesmí být v žádné situaci pánem. A že nedělá věci jen v případě, kdy dostane povel "nesmíš" tak je něco špatně ve výchově psa. Psychika psa není jako lidská, pokud ho naučíte že určitou věci nesmí a budete to s ním často opakovat, tak jí dělat nebude, i když u toho vy nebudete.
EO bych psovi nikdy nedal - zkuste si ho sama nasadit a pár si jich tam pustit!

...muze za to "bull"?
A) https://www.youtube.com/watch?v=J54TsjD5CuA
B) https://www.youtube.com/watch?v=YAYdBNwHk50
C) https://www.youtube.com/watch?v=cR3oqyaCWsM
...ale tak aspon, ze ty kocky jsou porad stejny...
!!
napsal(a):
Pokud to psa naučíte že prostě kočky lovit nesmí a zakážete mu to, tak nebude. Pes nesmí být v žádné situaci pánem. A že nedělá věci jen v případě, kdy dostane povel "nesmíš" tak je něco špatně ve výchově psa. Psychika psa není jako lidská, pokud ho naučíte že určitou věci nesmí a budete to s ním často opakovat, tak jí dělat nebude, i když u toho vy nebudete.
EO bych psovi nikdy nedal - zkuste si ho sama nasadit a pár si jich tam pustit!
Promiňte, ale to je nesmysl.
Dám příklad: mám smečku psů, když je pustím, tak ten jeden dorostenec stále otravuje jednoho starého psa. Zakážu mu to, tak si ho nevšímá - dokud jsem na zahradě. Jen zalezu do domu, jde na to znovu. Pomohlo by jedině, kdybych třeba měla nějaký tlampač a zařvala na něj, i když by mně neviděl. Potom by si nebyl jistý a nechal by toho.
Další příklad: psi dobře vědí, že králíkárny si nemají všímat. Ale když jsem je jednou nechala samotné, králíkárnu rozpárali.
Ti psi si to prostě spojí s tím povelem, s mojí osobou a když ví, že u toho nebudu, klidně to dělají znovu. Právě proto, že psychika psa není jako lidská. A nikdo mně nevymluví, že je to nesprávnou výchovou.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
koňadra
napsal(a):
Na potkany flintu? Ujišťuji vás, že je to velmi neefektivní. Zkoušela jsem to několikrát. Hodiny a hodiny proseděného času bez pohnutí - sebemenší pohyb a potkan je pryč. Když se vám podaří vůbec ho trefit, tak zabijete jednoho a dalších x hodin se žádný neukáže. A v noci venku, když nevidíte na 5 m, nemáte šanci ani toho potkana vidět, natož jej trefit.
Kdepak, na potkany jedině jed!
Na myši do pastiček funguje bezkonkurenčně kousek vlašského ořechu. Žádné sýry, salámy apod., nemají takový úspěch jako obyčejný ořech. Navíc vydrží v nezměněné podobě v pastičce i mnoho dní. Ovšem k tomu ani nedojde. Když už k nám do baráku nějakým nedopatřením vlezla nějaká myš, v pastičce s ořechem byla za pár hodin, jednou dokonce i za pár minut. Ve sklepě máme celoročně nastražené pastičky s ořechem, čas od času se nějaká myš chytí dřív než se stačí rozkoukat, natož usadit.
Chce to IR kameru, a mate prima zabavu.
https://m.youtube.com/watch?v=pKRRJuWG4fE.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
koňadra
napsal(a):
Promiňte, ale to je nesmysl.
Dám příklad: mám smečku psů, když je pustím, tak ten jeden dorostenec stále otravuje jednoho starého psa. Zakážu mu to, tak si ho nevšímá - dokud jsem na zahradě. Jen zalezu do domu, jde na to znovu. Pomohlo by jedině, kdybych třeba měla nějaký tlampač a zařvala na něj, i když by mně neviděl. Potom by si nebyl jistý a nechal by toho.
Další příklad: psi dobře vědí, že králíkárny si nemají všímat. Ale když jsem je jednou nechala samotné, králíkárnu rozpárali.
Ti psi si to prostě spojí s tím povelem, s mojí osobou a když ví, že u toho nebudu, klidně to dělají znovu. Právě proto, že psychika psa není jako lidská. A nikdo mně nevymluví, že je to nesprávnou výchovou.
Výhodou EO, je i to, že pes sice ví, že ho kouše to na krku, nepozná ale, že to ovládáte vy. Naopak vy jste ti, kdo ho konejší "ukaž, copak se ti to tam stalo..." Prodloužená ruka, žádná nežádoucí vazba na přítomnost psovoda, ovladani z úkrytu... Když to umíte se psy, je to neocenitelná pomůcka. Úplně jiná dimenze ve vycviku a výchově psa.
Míra H.
napsal(a):
Výhodou EO, je i to, že pes sice ví, že ho kouše to na krku, nepozná ale, že to ovládáte vy. Naopak vy jste ti, kdo ho konejší "ukaž, copak se ti to tam stalo..." Prodloužená ruka, žádná nežádoucí vazba na přítomnost psovoda, ovladani z úkrytu... Když to umíte se psy, je to neocenitelná pomůcka. Úplně jiná dimenze ve vycviku a výchově psa.
Tak nechtěla jsem to tak přímo napsat a zase se dohadovat se Scyllou a jí podobnými. Právě na takové věci je třeba právě EO neocenitelný prostředek, to s vámi souhlasím. Když pes dostane nějakou ránu při nežádoucí činnosti, ani neví odkud, spojí si to právě s tou nežádoucí činností a ne s povelem, nebo přítomností pána. To je to, co tady mnozí pořád neumí pochopit, když tvrdím, že je rozdíl odnaučovat psa lovit vždy (u neloveckého plemene) a někdy (u loveckého plemene). Že první případ musí být bez povelu, aby si to pes spojil se zvěří a ne s povelem, ve druhém případě to je právě s povelem, aby pes respektoval ten povel a nepřestal lovit vůbec.
Když se pes dobývá do králíkárny, samozřejmě ve chvíli, kdy tam nejsem, tak ty králíky prostě zabije. Když ale dostane impuls, ani neví odkud, příště už se do králíkárny dobývat nebude. Jak jednoduché, rychlé a hlavně účinné.

"To je to, co tady mnozí pořád neumí pochopit"
Spíš tomu nemohou uvěřit, protože je to teorie založená na domněnkách, neboť k tomu byly jako argumenty dodány pouze domněnky.

Mně to nějak nejde porovnat.. měla eo, na prozvonění (zvukový signál ? ) přestala lovit zvěř. Tomu nevěřím.
Když už teda se to na fenku navléklo, proč se nevyřešilo vše. Telefonováním.
Jako, nemyslete si, že trable máte jediná, nikdo nemáme místo psa robota.
Dnes ráno, asi se blbě vyspinkala megí, rozhodla, že kocourek je špinavý a vůbec tady s námi nebude, jen kočky. Celý oslintaný byl odeslán do patra střídavě tlapou a za uši.
Je to legrace, zatím, jako by. Ale i když rozmazlovaná, ona tu nerozhoduje.
Ohlédněte se za posledním rokem.. já bych jela na dovolenou.
napsal(a):
"To je to, co tady mnozí pořád neumí pochopit"
Spíš tomu nemohou uvěřit, protože je to teorie založená na domněnkách, neboť k tomu byly jako argumenty dodány pouze domněnky.
Cize chcete tvrdit ze este nikdy nikto na svete neodnaucil psa lovit s pomocou EO bez toho aby sa z toho psa stala troska?
To nie su domnienky, to je prax. Asi tak rovnaka ako ta ktoru tu prezentuje scylla, akurat ona tu ma zrovna viac pritakavacov

L(phi)
napsal(a):
Cize chcete tvrdit ze este nikdy nikto na svete neodnaucil psa lovit s pomocou EO bez toho aby sa z toho psa stala troska?
To nie su domnienky, to je prax. Asi tak rovnaka ako ta ktoru tu prezentuje scylla, akurat ona tu ma zrovna viac pritakavacov
Jejda, to snad nikde netvrdím, nebo jo?

Andrýsek3
napsal(a):
Meggí vy jste tak pěkně pozitivní poslední dobou, mi to čtení tady úplně zpříjemňujete od těch poblázněnců s donucovacími prostředky.
Ohlédnout se za posledním rokem? Včera jsem zjistila, že už hafoň dospěl a je to moje dokonalé psisko.
Nemohu než souhlasit! Můj pes je též stále dokonalejší, i přes přicházející moudrý věk
napsal(a):
Jejda, to snad nikde netvrdím, nebo jo?
Nepriamo? Lebo inak neviem ako si mam vysvetlit ze je funkcnost tej metody iba domnienka.
Ak to ma akurat znamenat ze do hlavy psovi nevidime, tak ok, domnienka, ale potom uplne rovnaka ako vsetky ostatne vysvetlenia toho ako pes funguje a co si s cim spaja alebo nespaja.
Kedze ako argumenty k tomu su predsa psy na ktorych to funguje - co su odnaucene lovit a pritom si to nespojili s nicim s cim si to spojit nemali.

L(phi)
napsal(a):
Nepriamo? Lebo inak neviem ako si mam vysvetlit ze je funkcnost tej metody iba domnienka.
Ak to ma akurat znamenat ze do hlavy psovi nevidime, tak ok, domnienka, ale potom uplne rovnaka ako vsetky ostatne vysvetlenia toho ako pes funguje a co si s cim spaja alebo nespaja.
Kedze ako argumenty k tomu su predsa psy na ktorych to funguje - co su odnaucene lovit a pritom si to nespojili s nicim s cim si to spojit nemali.
Reaguji na to, co napsala koňadra, nikoliv všeobecně na použití EO. Nemyslím, že má smysl znova dokolečka opakovat diskuzi o EO při výuce nelovení (případně o tom, jak pes není blbej a spojí si to právě zrovinka se zvěří). Každý má svou pravdu a v tomhle se jednoduše neshodneme :).
napsal(a):
Reaguji na to, co napsala koňadra, nikoliv všeobecně na použití EO. Nemyslím, že má smysl znova dokolečka opakovat diskuzi o EO při výuce nelovení (případně o tom, jak pes není blbej a spojí si to právě zrovinka se zvěří). Každý má svou pravdu a v tomhle se jednoduše neshodneme :).
Vsak ja to tiez vztahujem len na ten pripad ktory pise konadra. Len nechapem preco su jej skusenosti iba domnienky zatial co niekoho ineho skusenosti su pravda.
(Ja by som to napr takto nepouzila. Vlastne sa samozrejme snazim nepouzit vobec, preto aj som vybrala plemeno, ktore podla niektorych zdrojov vraj lovit nemalo ).

L(phi)
napsal(a):
Vsak ja to tiez vztahujem len na ten pripad ktory pise konadra. Len nechapem preco su jej skusenosti iba domnienky zatial co niekoho ineho skusenosti su pravda.
(Ja by som to napr takto nepouzila. Vlastne sa samozrejme snazim nepouzit vobec, preto aj som vybrala plemeno, ktore podla niektorych zdrojov vraj lovit nemalo ).
Zkušenost, že většina psů po obdržení pecky od EO raději přestala utíkat za zvěří, někteří tvrďáci teda občas i přes rány utíkali dál, ale pak to radši taky vzdali - mi neříká nic o tom, že se pes díky EO odnaučil lovit zvěř. Nebo že si spojil ránu s honěním zvěře. To jsou domněnky.
Říká mi to pouze to, že se pes ze strachu z bolesti rozhodl neprovést nějakou činnost. Ovšem my vidíme pouze to, že neutekl za zvěří. Nemusíme nutně vidět, co všechno dalšího se rozhodl raději nedělat, co všechno mu běží hlavou. Ta metoda je postavená pouze a jen ma strachu z bolesti, nepříjemnýho pocitu, na strachu z leknutí, atd... nikoliv na výchově k poslušnosti. Někomu to tak ale vyhovuje.
napsal(a):
Zkušenost, že většina psů po obdržení pecky od EO raději přestala utíkat za zvěří, někteří tvrďáci teda občas i přes rány utíkali dál, ale pak to radši taky vzdali - mi neříká nic o tom, že se pes díky EO odnaučil lovit zvěř. Nebo že si spojil ránu s honěním zvěře. To jsou domněnky.
Říká mi to pouze to, že se pes ze strachu z bolesti rozhodl neprovést nějakou činnost. Ovšem my vidíme pouze to, že neutekl za zvěří. Nemusíme nutně vidět, co všechno dalšího se rozhodl raději nedělat, co všechno mu běží hlavou. Ta metoda je postavená pouze a jen ma strachu z bolesti, nepříjemnýho pocitu, na strachu z leknutí, atd... nikoliv na výchově k poslušnosti. Někomu to tak ale vyhovuje.
Toz sa asi naozaj nezhodneme. Ja vidim viac domnienok v tomto citovanom, nez v tom co pise konadra.
Ono to odnaucenie totiz casto funguje na tom, ze psovi nedovolime nejaky cas robit nezelane spravanie, a on to proste prijme za standardne fungovanie sveta. Ziadne sialene strachy, po case akurat vie ze za srnami sa nebezi, aj ked uz si davno nepamata ze preco. Uplne rovnako ako keby to bol nauceny inou metodou.
Nepopieram ze na zaciatku mu je to neprijemne, ale ten zvysok je normalne fungovanie take iste ako pri akomkolvek inom trenovani poslusnosti.
L(phi)
napsal(a):
Toz sa asi naozaj nezhodneme. Ja vidim viac domnienok v tomto citovanom, nez v tom co pise konadra.
Ono to odnaucenie totiz casto funguje na tom, ze psovi nedovolime nejaky cas robit nezelane spravanie, a on to proste prijme za standardne fungovanie sveta. Ziadne sialene strachy, po case akurat vie ze za srnami sa nebezi, aj ked uz si davno nepamata ze preco. Uplne rovnako ako keby to bol nauceny inou metodou.
Nepopieram ze na zaciatku mu je to neprijemne, ale ten zvysok je normalne fungovanie take iste ako pri akomkolvek inom trenovani poslusnosti.
Díky! Tohle se tady stačím furt vysvětlit, ale marně. Buď to vysvětlují špatně a nebo to někteří nechtějí pochopit. Já zde neuvádím žádné domněnky, ale praktické zkušenosti. Ty domněnky mají akorát ti, kteří praktické zkušenosti nemají, tak se můžou akorát tak domnívat.
jolyha

XXX.XXX.229.101
koňadra
napsal(a):
Díky! Tohle se tady stačím furt vysvětlit, ale marně. Buď to vysvětlují špatně a nebo to někteří nechtějí pochopit. Já zde neuvádím žádné domněnky, ale praktické zkušenosti. Ty domněnky mají akorát ti, kteří praktické zkušenosti nemají, tak se můžou akorát tak domnívat.
Prostě jsou lidi, co to nikdy nezkusili, případně psovi přisuzují i myšlenkové pochody, které (pravděpodobně) nemá a mít nedokáže - zatím tedy schopnost abstrakce psovi nikdo nepřiřadil, pokud vím - jestli se pletu, sorry. Já s vámi v určitých věcech ohledně použití EO souhlasím a značně. Jsou psi, na které lze použít a výsledky se dostaví v pohodě, rychle a nejen to, podle mne i srozumitelněji než když člověk tahá psa na stopovačce. Pak jsou taky psi, na které to prostě použít nelze, protože buď 1) nepochopí,2) jejich práh citlivosti je tak nízký a chtění lovit tak nahoře v hierarchii potřeb, že by to pro ně bylo nebezpečné,3) mají pánečka, který není schopen psa přečíst a určitý "donucivací prostředek" použít tak, aby byl efektivní a zároveň psovi nezpůsobil trauma či utrpení. Jsou tu lidé, co EO odsuzují celkově a používají jiné metody, ok, jejich věc.Ale nepochopím, jak toto může soudit člověk, co použité podobného prostředku nikdy nezkusil. Taky můžu říkat, že jezdit v Porsche je zbytečná machrovina a není to pro nikoho potřebné, je to prostě snobárna...ale já to nezkusila, tak říkat můžu, ale kdo ví zda je skutečnost fakt taková a nemá to fakt něco do sebe... prosím nebrat doslova, fakt nehodlám srovnávat použití čehokoliv u psů s nějakým autem, jen mě tak napadlo přirovnání, protože zrovna před pár minutami mi kamarádka tvrdila jaký je její ex snob...dokud spolu byli, stačilo mu BMW a teď si snobák musí jezdit ve sporťáku...v podstatě podobné. Praktická zkušenost na nule, ale ona to přece ví...
Míra H.

XXX.XXX.79.4
jolyha
napsal(a):
Prostě jsou lidi, co to nikdy nezkusili, případně psovi přisuzují i myšlenkové pochody, které (pravděpodobně) nemá a mít nedokáže - zatím tedy schopnost abstrakce psovi nikdo nepřiřadil, pokud vím - jestli se pletu, sorry. Já s vámi v určitých věcech ohledně použití EO souhlasím a značně. Jsou psi, na které lze použít a výsledky se dostaví v pohodě, rychle a nejen to, podle mne i srozumitelněji než když člověk tahá psa na stopovačce. Pak jsou taky psi, na které to prostě použít nelze, protože buď 1) nepochopí,2) jejich práh citlivosti je tak nízký a chtění lovit tak nahoře v hierarchii potřeb, že by to pro ně bylo nebezpečné,3) mají pánečka, který není schopen psa přečíst a určitý "donucivací prostředek" použít tak, aby byl efektivní a zároveň psovi nezpůsobil trauma či utrpení. Jsou tu lidé, co EO odsuzují celkově a používají jiné metody, ok, jejich věc.Ale nepochopím, jak toto může soudit člověk, co použité podobného prostředku nikdy nezkusil. Taky můžu říkat, že jezdit v Porsche je zbytečná machrovina a není to pro nikoho potřebné, je to prostě snobárna...ale já to nezkusila, tak říkat můžu, ale kdo ví zda je skutečnost fakt taková a nemá to fakt něco do sebe... prosím nebrat doslova, fakt nehodlám srovnávat použití čehokoliv u psů s nějakým autem, jen mě tak napadlo přirovnání, protože zrovna před pár minutami mi kamarádka tvrdila jaký je její ex snob...dokud spolu byli, stačilo mu BMW a teď si snobák musí jezdit ve sporťáku...v podstatě podobné. Praktická zkušenost na nule, ale ona to přece ví...
Míra H.

XXX.XXX.79.4
jolyha
napsal(a):
Oni tu jsou koukám i rozumní lidé. Jen nejsou asi moc slyšet, protože když se ozvou, přiletí houf hádavých slepic, a utlučou ho zobákama.
Míra H.
napsal(a):
Oni tu jsou koukám i rozumní lidé. Jen nejsou asi moc slyšet, protože když se ozvou, přiletí houf hádavých slepic, a utlučou ho zobákama.
Teď nerejpu, jen se ptám...proč ti, kteří mají jiný názor než vy, jsou hádavé slepice?
Vždyť vy se hádáte úplně stejně a na rozdíl od těch "slepic", které většinou nesouhlasí slušně, vy používáte ironické až urážlivé formulace o nánách, PMS apod.

Terven: zkusila byste eo na zvukový signál (pes by byl tak daleko, že neslyší nás) nebo vibraci ?

Terven
napsal(a):
Kdybych měla důvod, tak asi jo
Teoreticky
Ten strojek je nezajištěný, nespolehlivý.
Proto jej nevyzkouším a můžete mě dál nazývat slepicí.
Slepice je dobrá. Mám ráda slepici. Jen tak, bez chleba, bez polévky.
marcelaamax
napsal(a):
Myslím, že jste taky četla můj příspěvek o kočkách ¨- kde šlo tedy o kočky cizí, které k nám chodí. Vlastní kočku máme jednu, tu pes toleruje tak nějak od začátku, pokud běží tak ji prožene, ale jakmile se zastaví tak jí nechává být. Problém byl s těmi cizími jak jsem psala. A musím říct, že jsme docela pokročili.
Trénovali jsme to se šňůrou - k večeru když jsem šla venčit tak pes byl na šňůře, pokud na zahradě byla kočka psovi jsem dala povel a pomocí šňůry ho zastavila. Pak jsem ho rozdováděla s peškem a pořádně jsme si pohráli. Teď je to tak, že jakmile vidí kočku (pořád má šňůru, ale už jí nemusím používat) tak dám povel pro zastavení, on se zastaví, sice kvičí, klepe se a kouká po kočce. Já k němu přijdu a odměním peškem, když kočka zmizí z dohledu nechám ho jít po stopě, kdy jdu s ním. Na konci u plotu jen prohlásím něco ve smyslu: "no vidíš, už tu není a nic se nestalo" a jdeme si zase hrát. Ale u vás to bude asi těžší v tom, že už mají nějaké kočky na svědomí.
Jinak k té králíkárně, to jsem tu také řešila, že se mi pes snažil králíkárnu zbourat. To jsme vyřešili. Teď mě někteří odsoudí, ale vyřešili jsme to EO, stačilo ho použít dvakrát a byl klid. Před týdnem jsem ale nebyla doma, psa na zahradu pustili rodiče a jelikož z rodičů si nic nedělá, tak šel králíkárnu znovu zkusit. Rozrazil pletivo a dostal se dovnitř mezi králíky. K mému údivu jim nic neudělal, lehl si k ním a olizoval je - to mě fakt dostalo, protože když jsem ho viděla jak u králíkárny dříve vyváděl, tak bych čekala, že králíky rovnou zakousne.
Nemohu to nijak hodnotit, ani nevím, že už jste to řešila zde nebo prosím kdyžtak sem dejte odkaz.
Jenom se chci zeptat, proč jste zvolila tuhle cestu za pomoci eo?
Já asi chápu, proč to použije někdo na psa, co loví zvěř. Chápu ten princip, jak to tady je vysvětlené.
Podle mě ta zvěř je ale něco, co nemáte pod kontrolou, v cizím prostředí navíc...
Podle mě ta králíkárna s králíky je něco, co Vy víte, že tam je, je to tam pořád, na stejném místě, není to nic nepředvídatelného.
Tak právě by mi přišlo podle všeho, co jsem se tu dočetla strašně riskantní volit nějakou takovou metodu, když i jak píšete,2* ho to potrestá, on teda zřejmě ví, že jste ho potrestala Vy, protože s Vámi už to nezkouší, ale jak je tam s rodiči, tak to udělá znova. Kdyby si opravdu myslel, že mu ubližuje ten pohled na králíkárnu, králíkárna, tak to přece neudělá nikdy.
Nesvědčí to teda o tom, že ten pes ví, že trest je od Vás? A je to dobře nebo špatně?
Podle mě ten pes to nakonec, pokud ten člověk není fakt super klidný profesionál, zjistí, že ho trestá ten člověk. Něco jako detektor lži. Stejně jako pes cítí rakovinu nebo třeba minimální množství ketolátek (a nebo snad ani ne přímo jich!) u diabetika, tak podle mě úplně stejně cítí to, že jste se vytočil, že jste byli nervózní možná z toho, jestli neublížíte nebo tisíc věcí, které ten pes fakt pozná a my si to ani neumíme představit.
Omlouvám se, že jsem si vybrala Váš příspěvek, nechtěla jsem se do Vás trefovat nebo tak něco, ale zajímá mě to - co, jak, proč se to stalo...
Že ty králíky nezabil mi až zas tak divné nepřijde.
jolyha
napsal(a):
Člověk, který použití nezkusil? To je jedna obrovská kravina - přece se na psovi, živém tvorovi, nikdy nic nezkouší! To nevíte? Pokud po podobném krámu někdo sáhne, když už si neví rady a dojdou mu lepší argumenty nebo mu to doporučí neschopný výcvikáře nebo nějaký jouda z parku, tak by to měl mít dokonale rozmyšlené a neměl by nic zkoušet. A když to takový jouda vyzkouší, nedává mu nic právo na to, aby o takovém zkoušení někde něco veřejně psal.
scylla
napsal(a):
Člověk, který použití nezkusil? To je jedna obrovská kravina - přece se na psovi, živém tvorovi, nikdy nic nezkouší! To nevíte? Pokud po podobném krámu někdo sáhne, když už si neví rady a dojdou mu lepší argumenty nebo mu to doporučí neschopný výcvikáře nebo nějaký jouda z parku, tak by to měl mít dokonale rozmyšlené a neměl by nic zkoušet. A když to takový jouda vyzkouší, nedává mu nic právo na to, aby o takovém zkoušení někde něco veřejně psal.
Kdysi jsem si tady některých vašich názorů i vážila. Ale čím dál víc se tady projevujete jako nesnášenlivá, netolerantní a zaslepená "milovnice" psů. Už dokonce ani nevěřím tomu, že o psech víte tolik, kolik se nám tady snažíte namluvit. Všichni vaši psi jsou dokonalí, na všechno vám stačí všeobjímající láska. Mám takové podezření, že to s těmi vašimi dokonalými psy nebude vůbec tak dokonalé. Oni jsou taky majitelé, kteří svoje psy nechají skákat jim po hlavách, nevadí jim to, a ještě si myslí, že jsou vychovaní. Nejste jedna z nich? To stejně nepřiznáte. Ono jde asi o tu hranici, kterou má každý někde jinde. To, že pes sedí u stolu s bryndákem, někdo považuje za roztomilé, někdo za neslušné, ale dokud s tím neobtěžuje jiné lidi - proč ne. To, že někdo nechá svého psa na volno lítat po parku a obtěžovat ostatní psi, majitelé těch psů považují za normální, vždyť jejich pejsek si chce jen pohrát, pro ostatní je to vrchol nevychovanosti psa a sobeckosti majitele.
Vaše věta: "A když to takový jouda vyzkouší, nedává mu nic právo na to, aby o takovém zkoušení někde něco veřejně psal" hodně o něčem napovídá - o vás. Kdo dává vám právo odsuzovat každého, kdo má jiné metody a určovat, kdo a co smí napsat? Na veřejné diskusi může každý napsat co chce a je na každém, kdo to čte, co si pro sebe vybere.
scylla
napsal(a):
A jsme zase u slovíčkaření... že by se to rozjelo už i tady?
Pojďme se na to vykašlat, co říkáte?
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Terven
napsal(a):
Teď nerejpu, jen se ptám...proč ti, kteří mají jiný názor než vy, jsou hádavé slepice?
Vždyť vy se hádáte úplně stejně a na rozdíl od těch "slepic", které většinou nesouhlasí slušně, vy používáte ironické až urážlivé formulace o nánách, PMS apod.
V žádném případě si nemyslím, že kdo má jiný názor je hádavá slepice. Já mám na spoustu věcí dost jiný názor než většina tady a přijde mi to normální. Normální ale není, že přiletí ten houf drůbeže a začne prudit.
Příklad mého dotazu:
Nemáte někdo osobní zkušenost s ostnáčem Neck Tech? Jestli se také dá věřit té karabině, když má jen jeden kroužek...
http://www.gappay.cz/ostnaty-obojek-neck-tech-48cm.
A hned 3. příspěvek od scylly:
Podle toho, na co ho chcete použít. U nás se používá na nerezové háčky na koňské cajky, v koupelně na ručníky, v kuchyni na utěrky a v předsíni na věšení vodítek. Takto použitý nemá chybu.
Dál to nebudu kopírovat - propíchnutý krk až na kost pletení barvi nitě v kůži
Pak je tam několik pohádek jistě "ze života", protože "vyznavači těchto pomůcek" je všem vnucují ne potkání. Ať už nakupujete ve zverimexu, či je potkáte někde v parku...
To vám přijde jako "jiný názor"? Názor na co? Žádný názor jsem nevyslovil, tak jak může mít někdo jiný? Vždyť ani neví proč se na to ptám? Tohle je "slušný nesouhlas", bez ironie? A nesouhlas s čím? V tématu je 48 příspěvků, z toho jsou jen první 2 k věci - než přilétlo to hejno, potom už tam samozřejmě nikdo nic normálního nenapíše.
Jde totiž o to jen prudit a pohádat se. Nic pořádného tady nikdy nikomu neporadily, a když napíšou příspěvek k věci, tak jen proto, že si nemohou odpustit jízlivost či ironii. Jinak samé mazlení a láska...
NIKDY by mi nenapadlo vnucovat někomu můj názor jako jediný správný, či tapetovat s tím úplně nesouvisející témata. NIKDY jsem tady NIKOMU neradil použít EO ani ostnáč (ani konkrétně, ani obecně). NIKDY bych neoznačil člověka, který dělá věci jinak než já, za joudu z parku, neschopného či líného. NIKDY bych nikomu nechtěl lámat ruce ať už dělá cokoliv. NIKDY bych neříkal svému názoru "široké spektrum".
Tohle není "mít jiný názor", tohle je chování houfu hloupých slepic. Neříkejte mi, že ten rozdíl nevidíte.
Neumím si představit, že takhle stádně by se chovali chlapi.

Spousta diskuzí se na ifauně po krátké době stočí jinam, než kam mířil původní příspěvek. Nejnáchylnější jsou na to diskuze obsahující témata jako ostnáč, EO, bezpapíráci, a podobně.
Buď se můžete dál vztekat a nazývat všechny zúčastněné (vyjma těch několika, co s vámi souhlasí) slepicema a mít stupidní řeči o PMS, což hodně vypodívá hlavně o vás.
Anebo to můžete vzít jako fakt. Anebo sem vůbec nemusíte chodit, přece.
koňadra
napsal(a):
Kdysi jsem si tady některých vašich názorů i vážila. Ale čím dál víc se tady projevujete jako nesnášenlivá, netolerantní a zaslepená "milovnice" psů. Už dokonce ani nevěřím tomu, že o psech víte tolik, kolik se nám tady snažíte namluvit. Všichni vaši psi jsou dokonalí, na všechno vám stačí všeobjímající láska. Mám takové podezření, že to s těmi vašimi dokonalými psy nebude vůbec tak dokonalé. Oni jsou taky majitelé, kteří svoje psy nechají skákat jim po hlavách, nevadí jim to, a ještě si myslí, že jsou vychovaní. Nejste jedna z nich? To stejně nepřiznáte. Ono jde asi o tu hranici, kterou má každý někde jinde. To, že pes sedí u stolu s bryndákem, někdo považuje za roztomilé, někdo za neslušné, ale dokud s tím neobtěžuje jiné lidi - proč ne. To, že někdo nechá svého psa na volno lítat po parku a obtěžovat ostatní psi, majitelé těch psů považují za normální, vždyť jejich pejsek si chce jen pohrát, pro ostatní je to vrchol nevychovanosti psa a sobeckosti majitele.
Vaše věta: "A když to takový jouda vyzkouší, nedává mu nic právo na to, aby o takovém zkoušení někde něco veřejně psal" hodně o něčem napovídá - o vás. Kdo dává vám právo odsuzovat každého, kdo má jiné metody a určovat, kdo a co smí napsat? Na veřejné diskusi může každý napsat co chce a je na každém, kdo to čte, co si pro sebe vybere.
Od vás to fakt sedí
Šarina
napsal(a):
A jsme zase u slovíčkaření... že by se to rozjelo už i tady?
Pojďme se na to vykašlat, co říkáte?
Ono to není o slovíčkaření. Víte, kolik lidí, kteří mají někdy jen pocit, že musí řešit nějaký problém se psem čte různé diskuse, chodí za různými výcvikáři, někdy dost pochybných kvalit a na psech zkouší kde co, co se kde dočtou nebo co jim kdo poradí? Někdy vystřídají každý měsíc jiného výcvikáře. Pes je ze střídání a zkoušení metod a pomůcek za chvíli zralý na prášky a zkouší se dál. Se psem se opravdu nic nezkouší, jako při každé práci se zvířaty se nic nezkouší, co člověk dělá, by měl mít dobře rozmyšleno, zdůvodněno a tak dál. Nic nezkoušet, to není cesta k úspěchu. Pak je někdy těžké dát takového psa dohromady.
scylla
napsal(a):
Ono to není o slovíčkaření. Víte, kolik lidí, kteří mají někdy jen pocit, že musí řešit nějaký problém se psem čte různé diskuse, chodí za různými výcvikáři, někdy dost pochybných kvalit a na psech zkouší kde co, co se kde dočtou nebo co jim kdo poradí? Někdy vystřídají každý měsíc jiného výcvikáře. Pes je ze střídání a zkoušení metod a pomůcek za chvíli zralý na prášky a zkouší se dál. Se psem se opravdu nic nezkouší, jako při každé práci se zvířaty se nic nezkouší, co člověk dělá, by měl mít dobře rozmyšleno, zdůvodněno a tak dál. Nic nezkoušet, to není cesta k úspěchu. Pak je někdy těžké dát takového psa dohromady.
Jasný, jsou lidi, kteří sami nevědí, co se sebou, natož se psem a opravdu zkouší a výsledky se nedostaví třeba nikdy (a třeba jen proto, že nejsou dost vytrvalí a důslední). Představte si ale, že jsou i lidi, kteří to mají v hlavě srovnané a kteří mají rozmyšlenou metodu, jak napravit svého psa. Tak jdou na věc a najednou zjistí, že zrovna u jejich psa tato metoda nefunguje. Co mají dělat potom? Teorie a praxe ne vždy jedno jsou.
Míra H.
napsal(a):
V žádném případě si nemyslím, že kdo má jiný názor je hádavá slepice. Já mám na spoustu věcí dost jiný názor než většina tady a přijde mi to normální. Normální ale není, že přiletí ten houf drůbeže a začne prudit.
Příklad mého dotazu:
Nemáte někdo osobní zkušenost s ostnáčem Neck Tech? Jestli se také dá věřit té karabině, když má jen jeden kroužek...
http://www.gappay.cz/ostnaty-obojek-neck-tech-48cm.
A hned 3. příspěvek od scylly:
Podle toho, na co ho chcete použít. U nás se používá na nerezové háčky na koňské cajky, v koupelně na ručníky, v kuchyni na utěrky a v předsíni na věšení vodítek. Takto použitý nemá chybu.
Dál to nebudu kopírovat - propíchnutý krk až na kost pletení barvi nitě v kůži
Pak je tam několik pohádek jistě "ze života", protože "vyznavači těchto pomůcek" je všem vnucují ne potkání. Ať už nakupujete ve zverimexu, či je potkáte někde v parku...
To vám přijde jako "jiný názor"? Názor na co? Žádný názor jsem nevyslovil, tak jak může mít někdo jiný? Vždyť ani neví proč se na to ptám? Tohle je "slušný nesouhlas", bez ironie? A nesouhlas s čím? V tématu je 48 příspěvků, z toho jsou jen první 2 k věci - než přilétlo to hejno, potom už tam samozřejmě nikdo nic normálního nenapíše.
Jde totiž o to jen prudit a pohádat se. Nic pořádného tady nikdy nikomu neporadily, a když napíšou příspěvek k věci, tak jen proto, že si nemohou odpustit jízlivost či ironii. Jinak samé mazlení a láska...
NIKDY by mi nenapadlo vnucovat někomu můj názor jako jediný správný, či tapetovat s tím úplně nesouvisející témata. NIKDY jsem tady NIKOMU neradil použít EO ani ostnáč (ani konkrétně, ani obecně). NIKDY bych neoznačil člověka, který dělá věci jinak než já, za joudu z parku, neschopného či líného. NIKDY bych nikomu nechtěl lámat ruce ať už dělá cokoliv. NIKDY bych neříkal svému názoru "široké spektrum".
Tohle není "mít jiný názor", tohle je chování houfu hloupých slepic. Neříkejte mi, že ten rozdíl nevidíte.
Neumím si představit, že takhle stádně by se chovali chlapi.
No...myslím, že hodně zobecňujete, spoustu věcí si berete zbytečně osobně. Názor jste nevyslovil, ale názor nemusí být jen na názor, zeptal jste se na ostnáč, pisatelé se k němu vyjádřili, evidentně jste chtěl číst něco jiného, ale zřejmě tady takovou pomůcku moc lidí nepoužívá, takže nemohou sloužit zkušenostmi. Chtělo by se mi napsat "chválabohu", ale asi byste to zase bral jako vnucování názoru.
Citoval jste scyllu- náhodou mi její příspěvek ohledně využití obojku přišel vtipný. V hodně věcech s ní souhlasím, v některých nikoli, můj osobní názor je, že svoje ideje občas obhajuje příliš fanaticky, čímž dobré věci dělá medvědí službu.
Pak píšete
zevšeobecňujete, dáváte nálepky, vynášíte rychlé soudy. Připouštím, že se tu najdou některé zajímavé existence, ale to všude a nelze podle nich soudit zbytek.
Píšete, že byste NIKDY neoznačil člověka, který dělá věci jinak než vy za joudu, NIKDY byste neříkal svému názoru "široké spektrum", přitom ale souhrnně označíte diskutující na ifauně houfem slepic.
Nic pořádného tady nikdy nikomu neporadily
tady zrovna vydáváte svůj názor za obecnou pravdu, já osobně jsem tady třeba těch rad našla dost, jde o to, chtít je vidět, beru jako samozřejmost, že některé příspěvky musím ignorovat.
K té vaší poslední větě o chlapech - no, nevím. Občas projíždím různá motoristická fóra, tam o ženskou nezavadíte, ale houf slepic je někdy slabej odvar.
Jinak k tomu, co už tu padlo, že pisatelé kritizují věci, které nevyzkoušeli...
Já osobně si myslím, že člověk nemusí vyzkoušet každou prasárnu, aby měl právo ji odsoudit. Jestli vám z jezdeckého sportu říká něco výraz barování, tak to je zrovna věc, kterou s klidným svědomím odsoudím i bez vyzkoušení. Jistou paralelu s ostnatým obojkem vidím.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Názor jste nevyslovil, ale názor nemusí být jen na názor, zeptal jste se na ostnáč, pisatelé se k němu vyjádřili, evidentně jste chtěl číst něco jiného, ale zřejmě tady takovou pomůcku moc lidí nepoužívá, takže nemohou sloužit zkušenostmi.
Názor jsem nevyslovil, ale ony mají jiný? Takže mají jiný názor z nějakého principu? To jsou teda konstrukce.
Já se neptal na ostnáč obecně, neptal jsem se jestli ho používat, ani jak, ani jestli to není týrání zvířat, ani jestli na to jdou pověsit v koupelně ručníky. K tomu se pisatelé vyjádřili.
Nepřijde vám to divné, když jsem se na to neptal?
Navíc vyjádřili svoje zkušenosti ti co ho nepoužívají. Ani to vám nepřijde divné?
Víte o nějakém jiném důvodu proč to dělají, než uvádím já?
Jinak ony samy píšou, že ostnáč "všichni všude" používají, proč by to mělo být tady jinak? Určitě sem chodí i normální lidé, ale není jim příjemné, když se na něj sesypou... to už jsem ale psal.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Já jsem hlavně zvyklý na moderované diskuse, ať už profesně, či zájmově. Tam se nic takového netoleruje. Každý je registrován, příspěvky jsou tam vždy věcné a k tématu, a kdo to nerespektuje tak ban, opakovaně i na IP. Jedině tak jde udržet odborná úroveň.
Platforma bez modů, kde píše kdokoliv, cokoliv, bez podpisu, bez registrace, vždy dopadne tak, že z ní pár lidí udělá žumpu. Stačí dva tři blbci, kteří trollí, a ostatní to spolehlivě odradí.
Zeptal jste se na ostnatý obojek, někteří lidé napsali svůj názor na něj. Zřejmě z nějakého důvodu předpokládali, že uvažujete o jeho použití. Co je na tom divného?
Že jste se na to neptal...no, často se tu dozvíte i věci, na které jste se neptal. Co je jednoduššího než je nečíst, přeskočit, ignorovat...
Navíc vyjádřili svoje zkušenosti ti co ho nepoužívají. Ani to vám nepřijde divné?
Víte o nějakém jiném důvodu proč to dělají, než uvádím já?
zkušenost tu nevyjádřil nikdo, jen názor na použití. Jak jsem psala výše, pokud něco člověk považuje za opravdu hnus, je naprosto normální, že to zkritizuje aniž by to nejdřív vyzkoušel.
Já už k tomu asi víc nemám, ono to hrozně žere čas a je to k ničemu.
Míra H.
napsal(a):
Já jsem hlavně zvyklý na moderované diskuse, ať už profesně, či zájmově. Tam se nic takového netoleruje. Každý je registrován, příspěvky jsou tam vždy věcné a k tématu, a kdo to nerespektuje tak ban, opakovaně i na IP. Jedině tak jde udržet odborná úroveň.
Platforma bez modů, kde píše kdokoliv, cokoliv, bez podpisu, bez registrace, vždy dopadne tak, že z ní pár lidí udělá žumpu. Stačí dva tři blbci, kteří trollí, a ostatní to spolehlivě odradí.
Nenapadlo by mě očekávat od diskuze na ifauně odbornou úroveň, vždyť sem píšou i děti, kdokoliv. Beru to jako zájmový pokec, pestrou paletu názorů a tipů, se kterými se můžu ztotožnit anebo je vyhodnotím jako úplně blbé. Za tu dobu, co diskuzi navštěvuju, jsem si vytipovala jisté uživatele, jejichž rady stojí za to číst, vím, kdo je spíš přes výchovu a kdo přes výživu, kdo přes jaká plemena. Pravidelní uživatelé se se už většiou i "virtuálně" znají, vědí, kdo má jakého psa, občas je to i přátelské poklábosení.
Pokud bych byla ze zdejší diskuze natolik znechucená, jako vy, asi bych opravdu zůstala na těch moderovaných fórech s vysokou úrovní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já bych chtěla jen dodat, do své založené diskuze že odlov myší přes pastičky se daří skvěle, jednu živou myš jsem hodila i psům a likvidace byla ukázková, takže lovci to jsou perfektní, akorát nemají možnost, protože slepice jsou oddělené dvěma ploty, psy do jejich výběhu pouštět nechci, protože vyžírají kuřince jak smyslů zbavení. Takže převýchova se nekoná, za prvé vím, že bych to nedala a za druhé si prostě kočku pořídím až nebude ten můj likvidátor koček mezi živými. Je hezké, že se tady zase všichni pěkně hádáte, připadá mi, že vás to všechny tak nějak stmeluje

A vždyť tam byla docela legrace. Probráno ze všech stran. Neviděla jsem se nikoho hádat.
O značce vykvokaly, že je kvalitní.
Recenze vyhrabány na Amazonu.
Tak co Vám chybí, Míra.IV., kromě registrace ?
Míra H.
napsal(a):
Škoda, že nemůžete na jednu nejmenovanou odbornou diskusi. Selekce členů, všichni pod občanskými jmény a s adresou. "Uraženci" si udělali vlastní skupinku, v hlavní různě navzájem "ignore" - selekce vč. kamarádů ignorovaných, jó to pak je teprve výživný. Jako tady to jsou různé interpretace a vysvětlování za druhé, tam vyloženě si přeposílání protože se navzájem nevidí.
Samí VŠ inteligenti tam chodí.
Ale v určitých chvílích to je i větší masakr než tu.
Jo - a i muži mají své dny.

A dokonce každý den. IMS.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
A vždyť tam byla docela legrace. Probráno ze všech stran. Neviděla jsem se nikoho hádat.
O značce vykvokaly, že je kvalitní.
Recenze vyhrabány na Amazonu.
Tak co Vám chybí, Míra.IV., kromě registrace ?
Ale však jo... sranda byla, tady je vždycky, když to člověk nebere všechno úplně doslova a tož nějaké to rozčílení u některých diskutijících bylo, ne že ne já jen chtěla jakoby na očičko ukončit to, co jsem já dala a to co se bude dít dál, už není na mě