Lllxxxaaannnmp

XXX.XXX.229.170
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu- nejlépe majitele těchto pejsků. Prosím opravdu rady, ne rýpání. Moc toužím po tomto pejskovi, ale nejsem si úplně jistá, jestli by mu moje nabídka vyžití stačila. Vím, že je hyperaktivní, ale to je relativní. Tudíž, byl by spokojený při tomto režimu? Ráno prochazka min.1 hod s aportovaním, cvičením poslušnosti, frisbee... odpoledne 2 hodiny určitě venku také s různým programem - cvičení, stopy, frisbee... a večer hodinku to podobné. Chtěla bych se věnovat všemu možnému, ale pouze na rekreační úrovni -pro naši zábavu. Co by bavilo mě- poslušnost, obrany, stopy, ale i dogdancing, frisbee, aportovani... také by to byl parťák ke kolu, běhu, bruslím.. + o prázdninách (jako učitelka) bych se mi mohla věnovat prakticky cely den (s vyjimnkou třeba jednorázové brigády..). Tudíž bych potřebovala, aby pejsek snášel dobře teplo (nemluvím o šílenem vedru, ale aby byl schopny jít běhat i v létě přes den...). Byl by na zahradě s přístupem dovnitř. Myslíte, ze by byl spokojený? Jeste prosím, jak moc líná? Brácha má mopse a chlupy jsou snad i v lednicce. Také jestli mi můžete říct, jaký je přesně rozdíl mezi exteriérovou a pracovní linii? Co jsem četla, tak z exterierky jsou prý hodně u strašení. Chci aktivního pejska, ale ne úplného blázna, který musí byt zaměstnaný 23h denně, což možná Malinois je? Proto jsem uvažovala i o chodskem psovi. Případně budu rada, když doporučit jiné, vhodnější plemeno. Co je pro me důležité : aktivní, min.stredne velký, ale s lehkou stavbou těla, dobře cvičitelný, se zvládnutelným loveckým pudem, ne moc samostatný (tím chci říct, ze proste bude stát o kontakt se mnou, proste trosku zavislacek a mazel - s mírou..). Jeste tak poznámka na závěr, nějakou zkušenost se psy mám - měla jsem německého pince a dále jsem se starala o rotvajlera, mopse.Děkuji předem za odpovědi.
Lllxxxaaannnmp
napsal(a):
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu- nejlépe majitele těchto pejsků. Prosím opravdu rady, ne rýpání. Moc toužím po tomto pejskovi, ale nejsem si úplně jistá, jestli by mu moje nabídka vyžití stačila. Vím, že je hyperaktivní, ale to je relativní. Tudíž, byl by spokojený při tomto režimu? Ráno prochazka min.1 hod s aportovaním, cvičením poslušnosti, frisbee... odpoledne 2 hodiny určitě venku také s různým programem - cvičení, stopy, frisbee... a večer hodinku to podobné. Chtěla bych se věnovat všemu možnému, ale pouze na rekreační úrovni -pro naši zábavu. Co by bavilo mě- poslušnost, obrany, stopy, ale i dogdancing, frisbee, aportovani... také by to byl parťák ke kolu, běhu, bruslím.. + o prázdninách (jako učitelka) bych se mi mohla věnovat prakticky cely den (s vyjimnkou třeba jednorázové brigády..). Tudíž bych potřebovala, aby pejsek snášel dobře teplo (nemluvím o šílenem vedru, ale aby byl schopny jít běhat i v létě přes den...). Byl by na zahradě s přístupem dovnitř. Myslíte, ze by byl spokojený? Jeste prosím, jak moc líná? Brácha má mopse a chlupy jsou snad i v lednicce. Také jestli mi můžete říct, jaký je přesně rozdíl mezi exteriérovou a pracovní linii? Co jsem četla, tak z exterierky jsou prý hodně u strašení. Chci aktivního pejska, ale ne úplného blázna, který musí byt zaměstnaný 23h denně, což možná Malinois je? Proto jsem uvažovala i o chodskem psovi. Případně budu rada, když doporučit jiné, vhodnější plemeno. Co je pro me důležité : aktivní, min.stredne velký, ale s lehkou stavbou těla, dobře cvičitelný, se zvládnutelným loveckým pudem, ne moc samostatný (tím chci říct, ze proste bude stát o kontakt se mnou, proste trosku zavislacek a mazel - s mírou..). Jeste tak poznámka na závěr, nějakou zkušenost se psy mám - měla jsem německého pince a dále jsem se starala o rotvajlera, mopse.Děkuji předem za odpovědi.
Sice nejsem majitelkou tohoto plemena, ale máme známou která je má doma. Tohle plemeno spíš jak hyperaktivní tak je spíš pracovité. Program co jste tam vypsala je dobrý a toho pejska by to mohlo unavit a zabavit. Srst má jako NO, takže chlupy vidět budou, ale je to spíše na krmení. Také vhodné plemeno je třeba americký stafordšírský teriér a nebo nějaký chrt. Aktivnější jsou také ohaři. My máme doma výmarského ohaře a je to miláček ale když jdeme ven tak je jak střela jenom si chce dát pozor na různé vrozené vady atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za plán venkovních aktivit 4 h denně vám určitě nikdo nevynadá. My to máme 4 až 5 a jsme v širokém okolí výjimka. Jinak neporadím, můj pes si zábavu vymýšlí sám.
Andrejsek
napsal(a):
Sice nejsem majitelkou tohoto plemena, ale máme známou která je má doma. Tohle plemeno spíš jak hyperaktivní tak je spíš pracovité. Program co jste tam vypsala je dobrý a toho pejska by to mohlo unavit a zabavit. Srst má jako NO, takže chlupy vidět budou, ale je to spíše na krmení. Také vhodné plemeno je třeba americký stafordšírský teriér a nebo nějaký chrt. Aktivnější jsou také ohaři. My máme doma výmarského ohaře a je to miláček ale když jdeme ven tak je jak střela jenom si chce dát pozor na různé vrozené vady atd.
No nevím, AST jako psa co i v létě vydrží? Co jsem viděla, tak stačí mírnější teplo a díky tělesné konstituci hned funí jak lokomotiva. Taky mají dost často problém se srdcem. Chrt na obrany/stopy/etc.? Na hobby úrovni jak chce zadavatelka by to možná zvládl, ale proč si nevybírat z plemen, které k tomu mají aspoň trochu vlohy?
Co se zadavetelky týče - píšete o zkušenosti s RTW, zkusila jste se poohlédnout i po Beauceronovi? Je to taky pracant, ale lehký a měl by vaše nároky v pohodě zvládnout.
Já mam malinaka a je super Děláme agility a občas jdeme na kolo a běhat
Dopoledne jsem ve škole takže odpočívá ale odpoledne má program jako házení míčku, plavání Určitě je potřeba mu vymýšlet nejaké triky na hlavu jako jsou třeba hlavolamy nebo cvičit pomocí shapingu S línáním je to docela fajn je pravda že málo chlupů to fakt není ale jde to.Zaleží jakou bude mít srst ten můj ji má hrubou a moc nelína ale fanka Naomi měla srst srst jenmou a krásnou ale línala fakt hodně
Je to super pes který pro pánečka uděla cokoliv
Andrejsek
napsal(a):
Četla jste zadání?
"Co by bavilo mě- poslušnost, obrany, stopy, ale i dogdancing, frisbee, aportovani... také by to byl parťák ke kolu, běhu, bruslím.."
Na to doporučujete amstafa, chrta nebo ohaře? Všichni tito psi mají v genech lov a ne tohle. To může být tak akorát náhražka, a to ještě ne pro všechna plemena (už vidím třeba chrta jak dělá obrany, nebo stopy!). Už vidím, jak zadavatelka jede na kole, vedle vyběhne zajíc a pes bude pryč, nebo zadavatelku z toho kola strhne. Jo, já vím, vše je o výchově, ale proč "znásilňovat" k nějaké činnosti plemeno, které se k tomu nehodí, když je řada jiných, vhodnějších?
Zadavatelko: Myslím, že malinois není tak špatná volba. Je potřeba ale vybrat chovku, v tom se ale nevyznám, takže to přenechám jiným.
Pracovních plemen je do takových podmínek škoda. Chovatelé dlouhodobě zušlechťují úroveň populace, zatímco množitelé neselektivně přemnožují šunt. Existuje proto např. malinois a vzhledově obdobný vořech se stejnými pra- předky. Nákup tímto způsobem množeného odpadu má samozřejmě širší negativní kynologické dopady.
Buď se Vám plemeno zamlouvá a přizpůsobíte se, nebo se vám zamlouvá pracovně- sportovní aktivita a vhodně si vyberete.
Nemusíte hned praktikovat chov, abyste jej mohla podpořit. Chcete-li štěně, vypilujte přístup na vrcholovou úroveň, pořiďte si psa z dobrého chovu, řádně ho zaměstnejte a bude-li elitní, spolupracujte. Nebo dohledejte většího chovatele, seznamte se s jeho zvířaty a bude-li se Vám některé zamlouvat, zkuste koupit dospělé zvíře "na míru"
Novodobé rádobysporty jsou chabým vyžitím. Široká spektra nepůvodního vyžití jsou nedostatečnou životní náplní.