Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Dobrý den, chci se zeptat jestly je možné aby labutěnka měla krátkou hladkou srst něco jako Jack Russel teriér... děkuji za odpověď.
..........

XXX.XXX.91.70
Labutěnka= dlouhosrstá varianta čínského chocholatého psa tudíž nelze.
Hoffmanova
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestly je možné aby labutěnka měla krátkou hladkou srst něco jako Jack Russel teriér... děkuji za odpověď.
Labutenka neboli Powder puff - nazev je odvozen od srsti podobne vatovemu chomacku na nanaseni pudru- cili opravdu nemuze mit srst jako Jack Russel.
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Takovou labutěnku mám doma... aspoň mi paní která mi ji prodávala tvrdila že je to labutěnka... viděla jsem i její matku která byla naháč stejně prý jako otec... Co je Arny?
jolyha

XXX.XXX.229.101
Hoffmanova
napsal(a):
Takovou labutěnku mám doma... aspoň mi paní která mi ji prodávala tvrdila že je to labutěnka... viděla jsem i její matku která byla naháč stejně prý jako otec... Co je Arny?
Tak to leda by paní měla trochu zmatek v chovaných plemenech a nešlo o čínského chocholatého psa, ale peruánského naháče... tam je krátká srst u osrstěné variety běžná. Každopádně, mějte pesana ráda a neřešte exteriér.
JInak znala jsem "labutěnku" se srstí prakticky stejnou jako má dlouhosrstá čivava, dokonce měla vystavený i PP (dokonce od FCI), ale evidentně tam asi nebylo něco úplně v pořádku. Každopádně byla prodána jen jako společnice na gauč za cenu nákladů na odchov. Ale to už je hafo let...
..........

XXX.XXX.91.70
U číňanku je to otázka genetiky jestli se narodí bezsrstý nebo osrstěný jedinec. Oba rodiče klidně můžou být bez srsti a narodí se osrstěná štěňata.
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Já ji mám ráda jaká je... už jsme si na ni zvykly a nedala bych ji... rodičové byly oba naháči.. my máme i naháčka... jen jsem z toho byla zmatená že pejsek nevypadal jak jsem chtěla... a mám strach že nás paní ošidila..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hoffmanova
napsal(a):
Já ji mám ráda jaká je... už jsme si na ni zvykly a nedala bych ji... rodičové byly oba naháči.. my máme i naháčka... jen jsem z toho byla zmatená že pejsek nevypadal jak jsem chtěla... a mám strach že nás paní ošidila..
a teď vážně
Promiňte, ale máte slušného voříška.
Kolik stál?

Hoffmanova
napsal(a):
To není labutěnka.
labutěnka je osrstěná varianta čínského chocholatého psa a ten váš pes není čínský chocholatý.
pokud v tom má být naháč, pak by to mohl být americký bezsrstý teriér. osrstěný.

napsal(a):
To není labutěnka.
labutěnka je osrstěná varianta čínského chocholatého psa a ten váš pes není čínský chocholatý.
pokud v tom má být naháč, pak by to mohl být americký bezsrstý teriér. osrstěný.
Ne, tohle opravdu není americký bezsrstý teriér, to bude mix jrt.

napsal(a):
a teď vážně
Promiňte, ale máte slušného voříška.
Kolik stál?
Opravdové labutěnky, tj. s PP, lze sehnat za pár korun, tak asi moc nestál. A taky bych tipovala, že šlo kolem něco ve stylu JRT a štěně je spíš po něm.

napsal(a):
Opravdové labutěnky, tj. s PP, lze sehnat za pár korun, tak asi moc nestál. A taky bych tipovala, že šlo kolem něco ve stylu JRT a štěně je spíš po něm.
Hoffmanova
napsal(a):
Rozumím tomu dobře, že už jednoho naháče máte a k tomu jste si pořídila tohohle mixjrta? A neviděla ten rozdíl?
Janae

XXX.XXX.185.2
napsal(a):
Co znamená pár korun?
Labutěnka se mi vždy líbila, ale měla jsem pocit, že patří mezi drahé psy.
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Máme doma naháčka a neviděla jsem rozdíl, toho naháče máme už druhým rokem a labutěnku 3 měsíce, ... labutěnka byla s ostatními štěňaty u matky která byla naháč, a měla mezi štěňaty i
úplně holého pejska...4000 Kč stála a pro mě to nejsou jen nějaké drobné... proto se o to zajímám...

Hoffmanova
napsal(a):
Máme doma naháčka a neviděla jsem rozdíl, toho naháče máme už druhým rokem a labutěnku 3 měsíce, ... labutěnka byla s ostatními štěňaty u matky která byla naháč, a měla mezi štěňaty i
úplně holého pejska...4000 Kč stála a pro mě to nejsou jen nějaké drobné... proto se o to zajímám...
To jste se nechala krásně napálit. Nejlepší, co teď můžete udělat, je vyprávět to všem okolo. Sice je to trochu trapný, přiznat, že jste se nechala napálit, ale třeba to někomu pomůže neudělat stejnou blbost.
Hoffmanova
napsal(a):
vždyt to vypadá úplně jinak, ale pokud někdo chce určité plemeno musí koukat na psy s PP, jinak je to vždy riziko . tak to je docela drahý kříženec, labutěnka to fakt není
Hoffmanova
napsal(a):
Jestli jste chtěla fenku labutěnky jako budoucí matku štěňátek Vašeho naháče, tak to musí být echt zklamání.
Labutěnka to není ani náhodou, to snad vidíte, když ji porovnáte se svým naháčem. Nebo je snad podobná Vašemu naháčovi?
Zřejmě jste se nechala napálit. Smlouvu o prodeji fenky čínského chocholatého psa v osrstěné variantě s uvedeným číslem čipu, jménem a adresou prodejce asi nemáte, co?
Pak Vám nezbývá nic jiného než fenku milovat po celý její život nebo se jí rychle zbavit, aby měla šanci žít život s někým, kdo ji bude milovat takovou, jaká je.
A hlavně se z toho poučit a všude a všem to vyprávět, jak jste jako důvěřivá kupující naletěla prodejci.
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Chtěla jsem ji jako matku, a zklamání přišlo velké... Ale už jsme na ni zvyklý a nedali bychom ji...přiznávám že jsem se opravdu nechala velmi dobře napálit... Přikládám foto všech štěňat ze kterých jsme měli na výběr, jen mě udivuje proč jsou dvě štěňata zcela holá jestly nemůžou být křížena s peruánským naháčem...
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Omlouvám se tři štěňata jsou zcela holá a zbytek plně osrstěná...
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Hoffmanova
napsal(a):
Chtěla jsem ji jako matku, a zklamání přišlo velké... Ale už jsme na ni zvyklý a nedali bychom ji...přiznávám že jsem se opravdu nechala velmi dobře napálit... Přikládám foto všech štěňat ze kterých jsme měli na výběr, jen mě udivuje proč jsou dvě štěňata zcela holá jestly nemůžou být křížena s peruánským naháčem...
Prosím nikde nic nemnožte, pořiďte si štěně pravé labutěnky nebo naháče a pokud potřebujete chovat, tak tak jak se má. Koupila jste si křížence naháče s jrt, tak se poučte.

Hoffmanova
napsal(a):
Tak hlavně že máte levnýho bezpapíráka :) Akorát teď holt nebudete moct množit další levný bezpapírový labutěnky, když na té vaší je krásně vidět, že je to jen další vořech... smůla. Pokud byste chtěla doopravdy odchovávat čistokrevný psy, budete muset pořídit papírový.
Že jsou některý štěňata holý a některý ne, není žádná záhada. Pokud jsou rodiče bez PP, jsou to prostě jen vořeši, který v sobě můžou mít cokoliv, a to se na některých štěňatech projevilo víc a na některých míň, vzhledově. Prostě voříšci.
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Fenka je vidět na první fotce se štěňaty... Bohužel ji asi budeme muset vykastrovat aby se nám nekřížily...

Hoffmanova
napsal(a):
Fenka je vidět na první fotce se štěňaty... Bohužel ji asi budeme muset vykastrovat aby se nám nekřížily...
Tak to určitě
To by nedělalo dobrotu.
Hoffmanova
napsal(a):
Po bitvě je samozřejmě každý generál, ale musím to napsat: Ta Vaše fenka (bílá) je prostě jiná než ostatní.
Všichni jsou hnědí nebo černí, jenom ona je bílá a větší. A už od pohledu vypadá díky zbarvení jako štěně jrt, prt, shit-zu, čivava.
Nevymýšlejte varianty - podvedl/a Vás a Vaše fenka není žádný naháč.
Možná se narodila nahaté fence, ale to by byl důsledek množení psů bez PP, kdy každý tvrdí, že jeho štěňata jsou čistokrevná po rodičích s PP, ale často se to někde něčím přikříží omylem nebo záměrně a objeví se to až třeba v další generaci.
Možná nahatou fenku nakryl jejich naháč a k tomu současně omylem nebo záměrně sousedovic JRT nebo nějaký bíločerný pejsek.
Nebo byla k nahaté fence jako štěně prostě přistrčena (o důvodech se můžeme jen dohadovat).
Hoffmanova
napsal(a):
To uděláte určitě dobře. Taky jsem si koupila "čistokrevného" bezpapíráka, který vyrostl ve křížence. Poučila jsem se, a už bych si bezpapíráka nekoupila, maximálně adoptovala, pokud chcete chovat naháče, zjistěte si něco o chovu s PP, mrkněte na standart, nějakou výstavu, třeba se vám to moc zalíbí a třeba jednou. A tuhle fenku křižovatku moc milujte.

Hoffmanova
napsal(a):
Souhlasím. A pokud je ten váš pejsek bezpapírový, pak doporučuju upustit od myšlenky odchovat po něm štěňata i pokud byste pro něj sehnala opravdovou labutěnku. Jak vidíte, můžou se po takových psech narodit různá překvapení.
Hoffmanova
napsal(a):
Vykastrujte ji nebo pejska, nechcete přece mít štěňata, na kterých bude vidět, že jsou to kříženci (někteří kříženci jsou někdy fakt nepodaření). To je snad zbytečné, aby se taková vůbec narodila, ne?
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Moc vám všem děkuji za rady, stejně i tak ji máme rádi i když to není tak jak bych si přála. Psala jsem paní majitelce ta mi bohužel neodepisuje, zprávu pouze přečetla a odhlásila se. Je zřejmé že asi opravdu bude někde chyba... nebudu to dál řešit, bohužel jsme naletěli, ale to se nedá nic dělat, poučení jsem si vzala k srdci.
Hoffmanova
napsal(a):
Moc vám všem děkuji za rady, stejně i tak ji máme rádi i když to není tak jak bych si přála. Psala jsem paní majitelce ta mi bohužel neodepisuje, zprávu pouze přečetla a odhlásila se. Je zřejmé že asi opravdu bude někde chyba... nebudu to dál řešit, bohužel jsme naletěli, ale to se nedá nic dělat, poučení jsem si vzala k srdci.
I to, že s Vámi nekomunikuje, nahrává faktu, že jste naletěla.
Nenechávejte si to pro sebe, šiřte to dál, aby nenaletěli další.
Hoffmanova
napsal(a):
Vy jste jí chtěla na chov? Takže by jste dělala to co udělal paní která vám psa prodala Navíc to štěně vypadá přece jinak než by mělo. To jste chtěla ušetřit za každou cenu? Labutěnky nejsou moc drahé ani s PP ne? by jste množila jen další křížence
jolyha

XXX.XXX.229.101
Hoffmanova
napsal(a):
Berte to asi takhle - v podstatě - paní vás ani nemusela podvést záměrně. Měli rodiče vaší fenky - naháči - PP ? pravděpodobně nee, že. Takže v nich klidně kromě číňátka mohl být přimíchaný peruán, nebo jakékoliv jiné plemeno. I když zkřížíte naháče s jakýmkoliv jiným chlupatým plemenem (myslím naháče buď čínského, peruánského nebo mexičana, u am. bezsrsťáků je genetika trochu jinak), vypadnou vám tam štěňata jak nahá, tak chlupatá. No a u někoho se prostě vořechoidní chlupáčci rozdají jako voříšci a naháči prodají jako čistí naháčci... paní si mohla rodiče vaší fenky (naháče) koupit za nemalý peníz, stejně jako vy, s tím, že jsou to prostě čistokrevní čínští chocholáčci - naháči. Na tomhle vrhu se bohužel projevilo, že nejsou, původem evidentně proběhlo i jiné plemeno než čínský chocholatý pes. Udivuje mě jen to, že jste si předem nezjistila jak má vypadat štěně labutěnky v době odběru, ale to už nevyřeším. Protože labutěnka už v nějakých 6 - 7 týdnech je prostě pejsek dlouhosrstý, rozhodně nee hladkosrsťák. Riziko při koupi pejska bez PP je prostě vždy. I když ten, u koho se štěně narodilo je přesvědčen o tom, že jeho "chovná zvířataL jsou čistokrevná, je vždy možné, že tak jen vypadají, ale generaci či dvě vzad si nesou i geny z úplně jiného plemene. Pak je na člověku aby se rozhodl zda koupí levněji a pokud nebude exteriér jaký má být, bude to jeho problém...nebo si připlatí a koupí s PP, kde by alespoň měl mít jistotu, případně je to záležitost řešitelná přes klub testy DNA apod. (občas, ne vždy...) Mějte fenku ráda, ale rozhodně na ní nechovajte, prosím. Nebo pak potomky aspoň neoznačujte za určité plemeno, protože nebudou, budou to zkrátka kříženečci.
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
Křížit ji určitě nebudeme, paní nám říkala že otec je šampion s PP a matka bez PP. Vrh který měla předtím, byl skoro stejný jako ten letošní, že polovina byla holá úplně a polovina štěňat zcela osrstěná... Žádný mezityp tam nebyl. Nevím kolik štěňat může mít číňánek... Jsem s tímhle plemen začátečník a mám spíše zkušenosti z čínským naháčem než labutěnkou. Nebudu ji nakrývat abych nešířila dále štěňata která nebudou čistokrevná.
Ale vzdyt cinsky chocholaty pes je to same plemeno jako labutenka. Jen to je jeho osrstena varianta.
Nicmene nezlobte se na me, ale vyhledat diskuzi na ifaune zvládnete, ale projet google s fotkami labutenek pred koupi feny do chovu ne? Vzdyt byste jasne od zacatku videla, ze fena cistokrevna neni ani nahodou.
Hoffmanova
napsal(a):
Árny není co, ale KDO - je to hladkosrstý pes podobný Vašemu, prodaný jako údajná labutěnka. Jeho majitelka se ve facebookové skupině Čínský chocholatý pes ptala na totéž, co Vy - zda labuť může mít krátký chlup. Takže jsem uvažovala, zda se nejedná o stejné zvíře. Nicméně podle fotek z inzerátu jde o štěně z stejného vrhu.
Ne, labutěnka NIKDY nemůže mít hladkou srst. Nahá štěňata ve vrhu nejsou zárukou, že se skutečně jedná o čínského chocholatého psa. Nahatý gen je totiž dominantní - klidně můžete nahajdu zkřížit třeba s jezevčíkem nebo russlem a stejně bude jistá část štěňat nahá.
Je mi líto, že jste za regulerního křížence utratila 4 tisíce. Stála Vám tato úspora za to? Standardní labutěnku s PP lze totiž pořídit již od 5.000 Kč (cena za extra kvalitní jedince zpravidla nepřekračuje 10.000 Kč). Snad Vám to bude dostatečnou výstrahou, že není dobré chovat na bezpapírácích - i na pohled "čistokrevný" pes zas až tak úplně čistokrevný být nemusí.
balisek
napsal(a):
Labutěnka je naopak levná. Přestože je to krásný pes, nejde příliš na odbyt - lidé mají zájem hlavně o naháče. Hezkou labuť klidně seženete za 5 tisíc.
Vážně tak málo? A nejdou na odbyt? Vždyť labutěnka v srsti je naprosto luxusní překrásný pes. A povahově budou asi také ok, no v lidském vkusu se někdy člověk nevyzná.
manbea
napsal(a):
Vážně tak málo? A nejdou na odbyt? Vždyť labutěnka v srsti je naprosto luxusní překrásný pes. A povahově budou asi také ok, no v lidském vkusu se někdy člověk nevyzná.
Vážně . Jinak udržet labuť ve výstavní srsti je velmi náročné, zejména pokud nemá úplně kvalitní chlup. To, co vidíte na výstavách, jsou psi čerstvě vykoupaní, vyfénovaní, vyžehlení žehličkou na vlasy...
Povahově je labuť stejná jako naháč - poměrně labilní a "přetáčivá". Ale při dobré socializaci a adekvátní výchově je to fajn sportovní pejsek.
balisek
napsal(a):
Vážně . Jinak udržet labuť ve výstavní srsti je velmi náročné, zejména pokud nemá úplně kvalitní chlup. To, co vidíte na výstavách, jsou psi čerstvě vykoupaní, vyfénovaní, vyžehlení žehličkou na vlasy...
Povahově je labuť stejná jako naháč - poměrně labilní a "přetáčivá". Ale při dobré socializaci a adekvátní výchově je to fajn sportovní pejsek.
Mohla bych se, zeptat jaká kosmetika se, na ne pouziva?Jestli se, take, nakladaji do oleje...
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
A vy mi můžete říct jméno té paní která si to také zjišťovala? ráda bych sní hovořila abych se dozvěděla více... děkuji.
Hoffmanova

XXX.XXX.23.176
balisek
napsal(a):
To paní Hoffmanová:
Tlačte na chovatelku, klidně trochu povyhrožujte soudy. Majitelka Arnyho - sourozence Vaší feny, na chovatelce vymohla vrácení 50 % kupní ceny.
Balisek : vy mi můžete prosím říct jméno té paní která po tom taky pátrala? nebo aspoň uořesnit tu skupinu na fb, jejich tam víc a nevím která to je... Děkuji.
Hoffmanova
napsal(a):
A vy mi můžete říct jméno té paní která si to také zjišťovala? ráda bych sní hovořila abych se dozvěděla více... děkuji.
Mohu Vám na ní dát kontakt přes facebook. Prosím napište mi soukromou správu s nějakým kontaktem na Vás nebo si vytvořte profil, aby se Vám daly posílat zprávy.
Hoffmanova
napsal(a):
Mohou být křížená s čímkoliv, ale já bych to viděla spíše na dva otce štěňat.Jeden byl číňan a druhý...těžko říct co...
mojipsi
napsal(a):
Mohou být křížená s čímkoliv, ale já bych to viděla spíše na dva otce štěňat.Jeden byl číňan a druhý...těžko říct co...
Gen pro bezsrtos je dominantní, tudíž stačí jedna kopie, aby se vloha projevila. Navíc mutace není vázaná jen na konkrétní plemeno, jak je tomu např. u koček sphynx.
Bezsrtý rodič dá určitou část bezsrtých štěňat, i kdyby byl partnerem byl třeba afgánský chrt.
Tedy žádní dva otcové, zda se připletlo něco typu JRT! A nevěřím, že kdokoliv, kdo alespoň jednou v životě viděl štěně labutěnky (což jistě tato množitelka ano), neví, že se jedná o jasného křížence! Chtít za něj 4 tisíce už není jen na štíru s etikou, je to normální podvod!
balisek
napsal(a):
Gen pro bezsrtos je dominantní, tudíž stačí jedna kopie, aby se vloha projevila. Navíc mutace není vázaná jen na konkrétní plemeno, jak je tomu např. u koček sphynx.
Bezsrtý rodič dá určitou část bezsrtých štěňat, i kdyby byl partnerem byl třeba afgánský chrt.
Tedy žádní dva otcové, zda se připletlo něco typu JRT! A nevěřím, že kdokoliv, kdo alespoň jednou v životě viděl štěně labutěnky (což jistě tato množitelka ano), neví, že se jedná o jasného křížence! Chtít za něj 4 tisíce už není jen na štíru s etikou, je to normální podvod!
Nechci se prodejce ani trošku zastávat, ale na druhou stranu... bílá fenka není naháč a ví to i prodejce, jiná štěňata by se za naháče vydávat mohla. Přijde zájemce a řekne, že má doma naháče a chce k němu labutěnku a vybere si tu bílou fenku. Bude snad prodejce říkat - ne, to není labutěnka, tu dám za 500, - nebo si vyberte jinou, která vypadá aspoň trošku jako naháč?
Zadavatelka se tváří, že má doma naháče, že jí štěně nepřipadalo jiné - byl to teda podvod nebo využití situace?

..."byl to teda podvod nebo využití situace? "...
Fiono, vy mě bavíte. Jaký je rozdíl mezi podvodem a využitím situace ?

napsal(a):
Jak si to odůvodníte. A někdo je v tomto více odůvodňovací než druzí. Tomu Vy nemůžete rozumět
napsal(a):
Co na tom nechápete?
Podvod je, že někdo vydává jrt za labutěnku a přesvědčí kupujícího, že je to labutěnka.
Využití situace je, že kupující tvrdí, že má doma naháče a proto chce to štěně (které podle vypadá jako jrt) ke svému naháčovi, aby měli společně hezká štěňátka. A tak místo prodeje jrt za 500 nebo darování, je prodáno za 4000, stejně jako ostatní.
Jestli jste si nevšimla, tak zadavatelka přes všechny odpovědi dost dlouho tvrdila, že je to labutěnka a vymýšlela jestli to náhodou není kříženec naháčů.

Fiona.Praha
napsal(a):
Co na tom nechápete?
Podvod je, že někdo vydává jrt za labutěnku a přesvědčí kupujícího, že je to labutěnka.
Využití situace je, že kupující tvrdí, že má doma naháče a proto chce to štěně (které podle vypadá jako jrt) ke svému naháčovi, aby měli společně hezká štěňátka. A tak místo prodeje jrt za 500 nebo darování, je prodáno za 4000, stejně jako ostatní.
Jestli jste si nevšimla, tak zadavatelka přes všechny odpovědi dost dlouho tvrdila, že je to labutěnka a vymýšlela jestli to náhodou není kříženec naháčů.
Hezké vysvětlení, s tím už se nedá polemizovat. Takže - bez komentáře.