Míra H.

XXX.XXX.79.4
Nemáte někdo osobní zkušenost s ostnáčem Neck Tech? Jestli se také dá věřit té karabině, když má jen jeden kroužek...
http://www.gappay.cz/ostnaty-obojek-neck-tech-48cm.
XXX189

XXX.XXX.89.103
Taky se nechci pouštět do diskuzí o ostnáči, nicméně na cvičáku, kam jsem kdysi chodila ho mělo spousta lidí. "Výhoda" je ta, že se na něj dá dát látkový popruh a vypadá jak normální textilní obojek.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
scylla
napsal(a):
Podle toho, na co ho chcete použít. U nás se používá na nerezové háčky na koňské cajky, v koupelně na ručníky, v kuchyni na utěrky a v předsíni na věšení vodítek. Takto použitý nemá chybu.
Máte pravdu. Když ze sebe udělat idiota, tak kde jinde než na internetu.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Ještě jsem koukal na tohle
http://www.hst-eshop.cz/Kozeny-ostnaty-obojek-d262.htm
Je to takové příjemnější. Mají k tomu ostny 1 nebo 2 cm.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Je to takové příjemnější."
Řekla bych - to věřím. Ale nemám s tím zkušenost
Můžete nám to trochu rozvést ?
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
"Je to takové příjemnější."
Řekla bych - to věřím. Ale nemám s tím zkušenost
Můžete nám to trochu rozvést ?
Mám rád kůži, na všechny způsoby. Opasky, řemeny na kytary, tašky, čalounění, boty, pouzdra na zbraně...
Užívám si to, něž ekoteroristi, a pomatení ochránci zvířat prolobují zákaz.
Lorie161
napsal(a):
Můžu se zeptat jako naprostý laik, k čemu takový obojek slouží?
Teoreticky k ničemu. Praktický k doladění centimetrů při výcviku (takto mi to kdysi kdosi vysvětloval). Ale lidi to používají proti tahání na vodítku, na pouštění při obranach, aby se se psem tolik nedreli...

Míra H.
napsal(a):
Mám rád kůži, na všechny způsoby. Opasky, řemeny na kytary, tašky, čalounění, boty, pouzdra na zbraně...
Užívám si to, něž ekoteroristi, a pomatení ochránci zvířat prolobují zákaz.
Přede mnou se nemusíte obhajovat, snad ani nechci vědět
Však, kožený obojek. Býček zhynul, já sežrala steak, pes a kočky zbytek, z kůže má megí obojek a vodítko, já kalhoty a pásek. Bezezbytkové hospodářství.
Ale na obojku z odkazu trošku něco přebývá, ne ? Jak moc musí být pes neovladatelný.
Máte tygra nebo nemáte svaly nebo jste slabých nervů ?
Víte, že je to jako píchnout se jehlicí do přední části krku, až na kost, při každém, sebemenším pohybu ?
1) nemám ráda pletení (Vy ano, tak si to budete připomínat i venku v parku, a co jste upletl naposled, pochlubte se, prosím )
2) prošít černou kůži (dost hroznou) bílou nití, to je vrchol nevkusu
Sháníte elektriku, trnitý obojek, co máte za trable se psem ?
Je tohle vážně jediná možnost ?
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Přede mnou se nemusíte obhajovat, snad ani nechci vědět
Však, kožený obojek. Býček zhynul, já sežrala steak, pes a kočky zbytek, z kůže má megí obojek a vodítko, já kalhoty a pásek. Bezezbytkové hospodářství.
Ale na obojku z odkazu trošku něco přebývá, ne ? Jak moc musí být pes neovladatelný.
Máte tygra nebo nemáte svaly nebo jste slabých nervů ?
Víte, že je to jako píchnout se jehlicí do přední části krku, až na kost, při každém, sebemenším pohybu ?
1) nemám ráda pletení (Vy ano, tak si to budete připomínat i venku v parku, a co jste upletl naposled, pochlubte se, prosím )
2) prošít černou kůži (dost hroznou) bílou nití, to je vrchol nevkusu
Sháníte elektriku, trnitý obojek, co máte za trable se psem ?
Je tohle vážně jediná možnost ?
Ze vy jste si nevzala rano prášek...
Míra žádnýho psa nemá, chce si jen pokecat
Ten nápad s těma háčkama, to je boží - teda musela jsem se podívat na originál, abych to pochopila, u toho původního odkazu by to asi nefungovalo. Takové bytelné háčky za pár korun a máte jich strašně moc a jsou nerezové, no asi si taky jeden koupím, protože háčků není nikdy dost.
Kožené věci mám taky ráda, ale k těm barevným jsem tak trochu skeptická, většinou barví. Kovové obojky taky... na tom gappay mají takový druhý stejný, ale bez ostnů, mohlo by to vypadat jako kovový hodinkový náramek, celkem pěkný, ale taky bych se bála, že to po čase bude barvit...
Btw, v čem by měli být ty "moderní" lepší, kromě toho, že jsou nenápadné?

Míra H.
napsal(a):
Ze vy jste si nevzala rano prášek...
Nevzala, díky za připomenutí, ještě jednou se vrátím z krámu bez prášku a budu to nádobí muset umýt ručně.

tapina
napsal(a):
Jo jo, taková klasická otázka
a) v čem to jede?
b) vzala si prášek?
Se divím, že se nikdo nikdy neptá, jestli náhodou zrovna nemá absťák.
No to fauna přesně potřebovala, poradit

tapina
napsal(a):
Kdyby sis vzala ten správnej prášek, nemáš ty ostny naruby.
Jako ježík, snědl prášek do pečiva

S dovolením trochu naruším výuku, mějte hezký víkend, užívejte si jen obyčejné přítomnosti, tichého pohledu vašich psů a poděkujte jim. Každý ať má, nebo jí druhému je, svou ťapku, když potřebuje. Děkuji Ti, megí.
Včera, jdeme po náměstí, proti nám kólie na ostnáči vleče paní. I zastavila kólii proutkem.
Ty h..zle, říkám ti půjdeš vedle mě. Kdy se to už jako konečně naučíš ?! Jéé dobreej, taky jdete k potoku ?
Jo.
Jasně, je pařák ne, musíme ty par.chanty nechat vylítat.
Jo. Nechte ten proutek tady, oni půjdou psi vedle sebe, já je vezmu.
500m beze slov, došly mi.
Dějtví druhé. U potoka.
I odepla kólii od pitbulla (neodtrhla, nechte toho). Kólie vystřelila jako zátka od sektu, směr hladina.
Ale co si milý potok nedovolil. Vlnka svlažila osobu, představte si, od bot po kolena.
Co děláš ty zas..nej d.b..e. Pojď sem, ke mně, dělej, sedni.
(Volaný účastník je dočasně nedostupný.)
Zkusím, jestli to zvedne megí a pokusíme se o konferenčí hovor.
Megínku sedni si. Čekej. (Paráda, po prvním zazvonění, nechápu.)
Odepnu vodítko, čekeeeeeej... běž ! Vběhla za kólií, vylovila klacek, tryskem zpět, oklepavší 1200 litrů vody na mě, položila klacík mi k nohám.
Házím v dál, v mělčinu i stráň, trpělivě mi pitbull nosí klacík zpět, zhruba na každý třetí let vodou se více či méně nejistě rozbíhá i kólie.
Tak to vidíte, jakej je to dem..t, ani ten klacek neumí donýst. Kolikrát jsem ho strčila do vody, ne prostě plavat nebude, on to snad neumí nebo co. Jako už nám radili elektriku, jo, že vůbec neposlouchá. Musím to objednat. A to se nebojíte mít pitbulla ? Jak ji udržíte ? Nechcete jí taky koupit ostnáč ? Výborná věc.
Ne, dobrý, jdu koupit megí bazén.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
S dovolením trochu naruším výuku, mějte hezký víkend, užívejte si jen obyčejné přítomnosti, tichého pohledu vašich psů a poděkujte jim. Každý ať má, nebo jí druhému je, svou ťapku, když potřebuje. Děkuji Ti, megí.
Včera, jdeme po náměstí, proti nám kólie na ostnáči vleče paní. I zastavila kólii proutkem.
Ty h..zle, říkám ti půjdeš vedle mě. Kdy se to už jako konečně naučíš ?! Jéé dobreej, taky jdete k potoku ?
Jo.
Dějtví druhé. U potoka.
I odepla kólii od pitbulla (neodtrhla, nechte toho). Kólie vystřelila jako zátka od sektu, směr hladina.
Ale co si milý potok nedovolil. Vlnka svlažila osobu, představte si, od bot po kolena.
Odepnu vodítko, čekeeeeeej... běž ! Vběhla za kólií, vylovila klacek, tryskem zpět, oklepavší 1200 litrů vody na mě, položila klacík mi k nohám.
Házím v dál, v mělčinu i stráň, trpělivě mi pitbull nosí klacík zpět, zhruba na každý třetí let vodou se více či méně nejistě rozbíhá i kólie.
Tak to vidíte, jakej je to dem..t, ani ten klacek neumí donýst. Kolikrát jsem ho strčila do vody, ne prostě plavat nebude, on to snad neumí nebo co. Jako už nám radili elektriku, jo, že vůbec neposlouchá. Musím to objednat. A to se nebojíte mít pitbulla ? Jak ji udržíte ? Nechcete jí taky koupit ostnáč ? Výborná věc.
Tak to je docela síla! Kdybych tu babu potkala já, asi bych ji v tom potoce utopila.
Pro mnohé jsem tady psí tyran, ale takový přístup ke psům úplně z duše nenávidím. S takovými lidmi se dostávám i do konfliktů, protože nesnáším, když se ke psu někdo takto chová a nevydržím to něco neříct. Bohužel je to stejně zbytečné. Takovým lidem by se vlastnictví psa nemělo vůbec povolovat - jenže kdo to rozhodne?

napsal(a):
Jo.
Dějtví druhé. U potoka.
Smutné.
elikk

XXX.XXX.5.250
Proc se stava v pribezich na ifaune, ze vam cizi clovek zacne na vychazkach nabizet ostnac a elektriku na vaseho vychovaneho! psa?
vzdyt to nedava ani smysl ?
maji problem se svym psem, vidi druheho bezproblemoveho a budou nabizet svoje evidentne nefunkcni pomucky a pristup?
me to spis pripada, ze se pribeh hodil do tematu.
elikk
napsal(a):
Proc se stava v pribezich na ifaune, ze vam cizi clovek zacne na vychazkach nabizet ostnac a elektriku na vaseho vychovaneho! psa?
maji problem se svym psem, vidi druheho bezproblemoveho a budou nabizet svoje evidentne nefunkcni pomucky a pristup?
Vyznavači těchto pomůcek je cpou všude, ať už se jedná o výcvikáře nebo jen o jejich uživatele. Nám to cpal na bezproblémovou fenu výcvikář a poradce chovu, který to používal na své vystresované psy. Není to tak výjimečné.

elikk
napsal(a):
Proč by mělo dávat smysl jednání někoho, kdo si na psa navěsí nesmyslný a nefuknční věci, vezme do ruky prut, a nepřijde mu divný, že nic z toho vůbec nefunguje?
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Terven
napsal(a):
Jo, jo, každej, kdo to vidí jinak, je na práškách.
Minimálně...
Já se jednoduše a jasně zeptal jestli "má někdo osobní zkušenost s konkrétním výrobkem".
Na tom se dá něco vidět jinak ?
Lidi co odpověď ta tuhle otázku "vidí jinak", jsou (doufám) už na práškách (zvážil bych upravit dávkování), nebo by rozhodně být měli.
Buď zkušenost mám, tak napíšu jakou, nebo nemám, a logicky nemám co, a hlavně proč psát.
Když už jsem hádavá nána s ifauny, která má obsesi komentovat úplně vše, napíšu "osobní zkušenost nemám, nic takového nepoužívám". Až sem bych to jakž takž chápal.
Ale co na tom jde vidět jinak?
Až mi bude zajímat jak to kdo vidí, zeptám se na to konkrétně a přímo. Krom asi 2 příspěvků, jste tady zase zasvinili téma blábolama. A takové je celé fórum tady!
Míra H.
napsal(a):
Já se jednoduše a jasně zeptal jestli "má někdo osobní zkušenost s konkrétním výrobkem".
Na tom se dá něco vidět jinak ?
Lidi co odpověď ta tuhle otázku "vidí jinak", jsou (doufám) už na práškách (zvážil bych upravit dávkování), nebo by rozhodně být měli.
Buď zkušenost mám, tak napíšu jakou, nebo nemám, a logicky nemám co, a hlavně proč psát.
Když už jsem hádavá nána s ifauny, která má obsesi komentovat úplně vše, napíšu "osobní zkušenost nemám, nic takového nepoužívám". Až sem bych to jakž takž chápal.
Ale co na tom jde vidět jinak?
Až mi bude zajímat jak to kdo vidí, zeptám se na to konkrétně a přímo. Krom asi 2 příspěvků, jste tady zase zasvinili téma blábolama. A takové je celé fórum tady!
Nu, on k věci nebyl ani ten váš příspěvek, na který jsem reagovala, v tom je ten vtip. Jen mě zaujala myšlenka, že pokud někdo má na věc diametrálně odlišný názor, nutně musí být na práškách.
Na váš úvodní příspěvek by mě nenapadlo přímo reagovat, poněvadž zkušenost nemám. Ale když už se diskuze ubírá jiným směrem, což se mimochodem nakonec stane minimálně u každé druhé a nejen tady, nesmíte se divit, že se občas dočtete něco, na co jste se neptal.
To je kouzlo internetových diskuzí, naštěstí to má poměrně jednoduché řešení.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Nu, on k věci nebyl ani ten váš příspěvek, na který jsem reagovala, v tom je ten vtip.
Naopak vzhledem k tomu co napsala megíí byl úplně přesný.
Jen mě zaujala myšlenka, že pokud někdo má na věc diametrálně odlišný názor, nutně musí být na práškách.
Kdo s takovou myšlenkou přišel?
Že megíí nemá ráda pletení, a nelíbí se jí prošití bílou nití je diametrálně jiný názor? Ne, to je projev nemocného člověka.
nesmíte se divit, že se občas dočtete něco, na co jste se neptal.
V normálních moderovaných diskusích je tohle OT, a je za to ban. Jenže tady je to jako mimibazar či emimino. Pomlouvání, hádání... Nedivím se, že tu moc chlapů nepíše.

Vás někdo, Míro, nutí tady být?
Milý Míro, přestěhujte se tedy prosím do nějaké té moderní diskuze podle Vašeho gusta.
Ač nejsem hádavá, emocionálně labilní, neberu antikoncepci, zrovna teď nemám PMS ani menstruaci, menopauza zatím na dveře neklepe, nepotřebuji zachránit celý svět, dokojila jsem před 13 lety a děti mám dvě, ULÁMALA BYCH OBĚ RUCE KAŽDÉMU, KDO NASADÍ PSOVI NA KRK OSTNATÝ OBOJEK! Ať už hroty dovnitř (riziko zranění vlastního psa) nebo ven (riziko zranění psa cizího).
Pevně věřím, že členové tohoto fóra podobné prasárny nepoužívají a tudíž Vám zde neporadí.

No jo no.. Míra čekal, že se vyjádří jen ten, co má s obojkem zkušenosti a ostatní budou držet hubu a krok. Jenomže tohle je diskuze v rámci které může každý vyjádřit svůj názor. A to i tehdy, když nemá s konkrétním výrobkem zkušenost, protože do diskuze může přispět s názorem, že by tohle na svého psa nedal z toho a toho důvodu. Nevidím na tom nic špatného. Pokud se do diskuze podívá laik, alespoň tu bude mít široké spekturum názorů. Tzn. nepoběží hned kupovat ostnáč jiné značky, protože tahle je třeba špatná a někdo tu doporučí spíše jinou, ale trkne ho tu více názorů a zamyslí se na potřebou ostnáč vůbec pořizovat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Megííí, doporučuji
http://www.decathlon.cz/cs/p/8358195_skladaci-bazen-tidipool-zeleno-oranzovy-s-obalem.html#/5-235-_.
díky, megí by si tam stoupla a řekla: "to vážně ?".
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
No jo no.. Míra čekal, že se vyjádří jen ten, co má s obojkem zkušenosti a ostatní budou držet hubu a krok. Jenomže tohle je diskuze v rámci které může každý vyjádřit svůj názor. A to i tehdy, když nemá s konkrétním výrobkem zkušenost, protože do diskuze může přispět s názorem, že by tohle na svého psa nedal z toho a toho důvodu. Nevidím na tom nic špatného. Pokud se do diskuze podívá laik, alespoň tu bude mít široké spekturum názorů. Tzn. nepoběží hned kupovat ostnáč jiné značky, protože tahle je třeba špatná a někdo tu doporučí spíše jinou, ale trkne ho tu více názorů a zamyslí se na potřebou ostnáč vůbec pořizovat.
Míra čekal, že se vyjádří jen ten, co má s obojkem zkušenosti
No už vám to pomalu dochází... proč bych jinak psal "Nemáte někdo osobní zkušenost..."
může každý vyjádřit svůj názor. A to i tehdy, když nemá s konkrétním výrobkem zkušenost
No samozřejmě, kdo jiný by taky měl, že jo...
Dejte mi čas, já se zorientuju...
Takže tady v diskusi může vyjádřit svůj názor kdokoliv, na cokoliv a kamkoliv? Je jedno, že jsou tu nějaká témata, že je položena nějaká konkrétní otázka, či že je oslovena nějaká konkrétní osoba. Aha...
Psát pořád dokola 1000x stejné nesmysly de všech témat, znamená "vyjádřit svůj názor" a když to samé napíše několik slípek, tak je to dokonce "široké spektrum názorů"... Hmmm
Tak to jo, to je ještě horší než jsem si myslel.

elikk
napsal(a):
Obojek mi nabídli spolu s řetízkovým vodítkem i ve zverimexu, kde ani ten pes nebyl, že by předvedl jak umí "sám nakupovat", tedy by byl důvod mi říct, že mám problém.
Někde jsou asi tyto metody hluboce zakořeněné, jinde zas se na vše jde totálně věděcky..
Můj pes není 100%, to rozhodně ne. A proč. Protože jsem líná. Ale tyhle ostnáče, elektriku a tak, kvůli své neschopnosti psu nedám. Řekla bych zkušenějším, ať mi pomohou s výcvikem, vylepšením vztahu.
Přišla jsem ke krámu, venku uvázala psa, šla dovnitř, chtěla jsem tenisák u pokladny a jen dotaz, jestli je tam někde růžový obojek, prodavač řekl, že by ten pes měl mít ostnáč, že ho neudržím.
Nevím, já moc lidem nerozumím.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
balisek
napsal(a):
Milý Míro, přestěhujte se tedy prosím do nějaké té moderní diskuze podle Vašeho gusta.
Ač nejsem hádavá, emocionálně labilní, neberu antikoncepci, zrovna teď nemám PMS ani menstruaci, menopauza zatím na dveře neklepe, nepotřebuji zachránit celý svět, dokojila jsem před 13 lety a děti mám dvě, ULÁMALA BYCH OBĚ RUCE KAŽDÉMU, KDO NASADÍ PSOVI NA KRK OSTNATÝ OBOJEK! Ať už hroty dovnitř (riziko zranění vlastního psa) nebo ven (riziko zranění psa cizího).
Pevně věřím, že členové tohoto fóra podobné prasárny nepoužívají a tudíž Vám zde neporadí.
Můžu vás ubezpečit, že je mi úplně jedno v co pevně věříte.
Každopádně jestli máte v hlavě lámání rukou, tak to jste samozřejmě úplně jiná kategorie, a psychicky úplně v pořádku

Míra H. : proč jste nepřečetl recenze na webech typu heureka a položil jste dotaz tu, kde je to
100 pro cokoli jiného a 1 pro ostny, eo. Vždyť to sám píšete, že každé téma je tím zkažené, vidíte, že je to tu samá ženská, a dosti nevzdělaná, opeřené fórum dle Vás, tak proč tohle, no když Vás to baví..
Já třeba čekala, že pejskaři budou cca stejná krevní skupina, nejsou, no a. Nadhled, odstup, pousmát se a jít dál.
Nenašel jste recenzí dost, že. Buď to lidé nekupují nebo se stydí.. potkala jsem asi jen jednoho psa s ostnáčem, více o hodně s eo.
Moderní doba ;-).
PS: to bílé prošití nekvalitní barvené kůže je nevkusné, přibližně jako ponožky do sandálů nebo bílé do černých bot a hlavně ať je vidět logo
Jestli jsou na tohle nějaké prášky, sem s nimi
Pane Míro, Vaše setrvání mezi "slípkami" je opravdu naprosto dobrovolné. Existuje mnoho dalších fór a skupin, které budou jistě lépe vyhovovat Vašemu naturelu . Třeba něco s SM tematikou?
PS: Jen pro rozšíření Vašich obzorů - "ruce bych mu za to ulámal" je v českém jazyce běžně používaná hyperbola.

koňadra
napsal(a):
Tak to je docela síla! Kdybych tu babu potkala já, asi bych ji v tom potoce utopila.
Pro mnohé jsem tady psí tyran, ale takový přístup ke psům úplně z duše nenávidím. S takovými lidmi se dostávám i do konfliktů, protože nesnáším, když se ke psu někdo takto chová a nevydržím to něco neříct. Bohužel je to stejně zbytečné. Takovým lidem by se vlastnictví psa nemělo vůbec povolovat - jenže kdo to rozhodne?
Nevěřila byste, kolik takových lidí potkávám. Na vsi. Ale teda pracuji dopoledne venku, mám s sebou i někdy psa. Když se potkají dva, co mají psa, vždy se zakecáte. Tento týden byl pestrý. Abych použila slušný výraz.
Megí se moc líbila jedné paní, protože nosila tenisák a dobrovolně jej pouštěla na zem, a dva malinkatí kluci si ji hladili, ona je někdy ukázková, ne však, když to nejvíc potřebuji :) ale je úžasné, když taková chvíle přijde, i když prozradím, že je to pitbull a lidé nezdrhnou
No, tak ta paní říkala, že mají také psa. Já jakého, co to je, jak starý atd., že jo, mě nezajímá kterému dítku vypadl zub.
Kavkazák křížený s bernardýnkou. Krásný zrzavý pes, jen majitelka vyjádřila nespokojenost s nemožností odvolat jej i jen od plotu. A že prý měli něm. ovčáka, Britu, a ta byla miliónová. Poslechla na slovo, u dětí super, chodila u nohy, tak prostě všechno uměla.
Jednoho dne, návštěva, grilování na zahradě, od paní bratr šel k psovi, chtěl ho podrbat, jenže pes měl kost, zavrčel a pánovi vzal zuby kůži z celé vnitřní strany předloktí.
Viděl to otec paní, řekl psovi - xxx co si myslíš, to teda dělat nebudeš.
A psa uškrtil.

Sorry, napíšu si knížku

napsal(a):
Sorry, napíšu si knížku
Hele, takový supr historky mám i mezi známýma, neptřeba potkávat cizí lidi Třeba rodina co si pořídila argentinu samce, výchova žádná, a poté, co pokousal několik dětí včetně jejich vlastního syna (netřeba zmiňovat, že byl s těma dětma bez dozoru a netřeba zmiňovat, jak velkou ránu udělá argentina na ruce desetiletýho dítěte), psa holt museli nechat utratit, protože co naděláte s takovým psem žejo.

Míra H.
napsal(a):
Míra čekal, že se vyjádří jen ten, co má s obojkem zkušenosti
No už vám to pomalu dochází... proč bych jinak psal "Nemáte někdo osobní zkušenost..."
může každý vyjádřit svůj názor. A to i tehdy, když nemá s konkrétním výrobkem zkušenost
No samozřejmě, kdo jiný by taky měl, že jo...
Dejte mi čas, já se zorientuju...
Takže tady v diskusi může vyjádřit svůj názor kdokoliv, na cokoliv a kamkoliv? Je jedno, že jsou tu nějaká témata, že je položena nějaká konkrétní otázka, či že je oslovena nějaká konkrétní osoba. Aha...
Psát pořád dokola 1000x stejné nesmysly de všech témat, znamená "vyjádřit svůj názor" a když to samé napíše několik slípek, tak je to dokonce "široké spektrum názorů"... Hmmm
Tak to jo, to je ještě horší než jsem si myslel.
Založil jste diskuzi, kde se ptáte na konkrétní ostnatý obojek. Nikdo, kdo by tu tento obojek používal tu není. Zato tady je spoustu lidí, kteří by nikdy nepoužili žádný ostnáč a tak to sem prostě napsali To, že tu není nikdo, kdo by obojek používal, přeci neznamená, že se k tématu nemůže nikdo vyjádřit. Od tématu ostnatých obojků se neodbočilo, tak nevím, co tu hysterčíte. To že jste si výslovně přál pouze osobní zkušenosti na konkrétní výrobek a názor, že všechny ostnaté obojky jsou jako výcviková pomůcka hnus, slyšet nechcete, to už je pouze váš problém. Někoho jiného zažitky a názory i na ostatní obojky zajímat mohou.

Jsem četla recenze na amazonu, vše jak přes kopírák - super výrobek, náš 7 měsíční retrívr tahal, s tímhle netahá..
Takže jo, kupte to.
balisek
napsal(a):
K ostnatým obojkům:
http://ppgworldservices.com/2014/08/18/why-prong-is-wrong-physically-and-psychologically/.
Dost slaby clanok. Ma vraj byt o ostnacoch a pritom v uvode cituje z ineho clanku stat o stahovakoch. Nasledne popisuje smutneho psa ale nedava to nijak jasne do suvislosti s ostnacom. Akurat ta posledna cast o tom ze ostnace zvysuju reaktivitu dava zmysel, ale to je zas nieco, co nezatajuju ani treneri ktori to pouzivaju.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Tak jsem nakonec koupil klasiku od HS
http://www.gappay.cz/ostnaty-obojek-s-preskou-dva-krouzky
tak doufám budeme spokojeni oba...

Doteď to skoro vypadalo, že chvílemi ani nejste troll
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Doteď to skoro vypadalo, že chvílemi ani nejste troll
Osobní zkušenost s Neck Tech nikdo nemá - resp. neznám nikoho ani ve svém okolí, tak nechci riskovat, že bude třeba ničit srst. Ten kontak jednotlivých článků je přeci jen velký, a bude fungovat jako nůžky.
Jinak se dělá i bez ostnů
http://www.gappay.cz/hs-obojek-neck-tech-60-cm
Objednal jsem k HS i ten kryt, jednobarevný černý
http://www.gappay.cz/kryt-na-maly-hs-ostnaty-obojek.
Míra H.
napsal(a):
Osobní zkušenost s Neck Tech nikdo nemá - resp. neznám nikoho ani ve svém okolí, tak nechci riskovat, že bude třeba ničit srst. Ten kontak jednotlivých článků je přeci jen velký, a bude fungovat jako nůžky.
Jinak se dělá i bez ostnů
http://www.gappay.cz/hs-obojek-neck-tech-60-cm
Objednal jsem k HS i ten kryt, jednobarevný černý
http://www.gappay.cz/kryt-na-maly-hs-ostnaty-obojek.
Na co je kryt potřeba?
Elikk

XXX.XXX.26.165
L(phi)
napsal(a):
Pretoze to ani trooosku nevidno ze ten "nylonovy siroky obojok" odstava od krku tak ako by normalny nylonovy obojok nikdy neodstaval
Myslet si to muzes, ze ma ostnac, ale nedokazes to. proto se ten kryt dava...
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Andrýsek3
napsal(a):
Na co je kryt potřeba?
Kryt není potřeba, ale je černý.
Používám i řetízky černé
http://www.gappay.cz/poslusnost/obojky-retizkove-hs/hs-obojek-cerny-nerez-dlouhy-clanek-59cm?_SID=U.

V rámci prokrastinace jsem přečetla celou diskuzi ( skoro ). Na mě to dělá dojem, že čas od času, když tu diskuze skomírá ( a ty reklamy přece musí mít nějakou sledovanost ), někdo hodí do placu silně kontroverzní téma ( že by admin sám ? ), to je jedno, že už tu bylo několikrát, velice osvědčená je kastrace - kupírování už dlouho nebylo...A tak nějak to na mě dělá dojem, že i tenhle dotaz je z podobného soudku.
pan Brouček
napsal(a):
Hlavně bych se vyhnul ostnatým polostahovákům či dokonce stahovákům.
Je vždy lepší vyhnout se používání pomůcek tohoto typu, nejsou třeba.
A teď nastane "výsměch" od těch, kdo se bez toho neobejdou a budou se vysmívat těm, kteří to nepotřebují ( i když by to mělo být naopak... ).
scylla
napsal(a):
Je vždy lepší vyhnout se používání pomůcek tohoto typu, nejsou třeba.
A teď nastane "výsměch" od těch, kdo se bez toho neobejdou a budou se vysmívat těm, kteří to nepotřebují ( i když by to mělo být naopak... ).
Tak to nepoužíváte, to není nic divného. Dokonce jste (bůh ví proč) přesvědčená, že jedině vy víte co je vždy lepší, no budiž, je to vaše věc.
Proč by se ale měl někdo někomu vysmívat? Ať už tak, nebo jak píšete "naopak".
Nebo se vám někdo vysmívá? Nebo vy někomu?
Nějak vás nechápu.