Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2017 06:26
vikyy

XXX.XXX.178.12

Venčila jsem vždy dva psy, takže důchodkyně venčící velšteriérku bez vodítka a bez přivolání s tím, že ona je přece hodná, měla jistotu, že psi fence neublíží. Jenže starý pes nás bohužel opustil a já si vzala do dočasné péče fenu. A hned jsme potkali tuto paní. Velsterierka se k nám hnala, paní na mou žádost o přivolání reagovala pouze voláním že to jsou psi, ne? No nebyli a fena velsterierku pokousala do nohy. Bydlím teď na vesnici a jsem předvolána před starostu. Jak to tedy je s těmito volně běhajícimi psy bez přivolání? Kdo nese vinu? Názory se různí, i ze strany právníků a policie.

10.6.2017 07:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Nejde o názory a poiicii a právníky, jde o to, že vaše fena pokousala jinou fenu a měla byste za to nést odpovědnost. Měla jste tu fenu odehnat, svou si zajistit, hodit za sebe, pokud víte, že fena, kterou dočaskujete, je útočná, měla být zajištěná. Proto jsem proti dočaskám, protože se k nim většinou nabídnou lidi, kteří nedomýšlejí a nemají dostatek zkušeností.

10.6.2017 07:29
Šarina

XXX.XXX.231.146

Nesouhlasím se scyllou, že vy jste byla povinná tu cizí fenu, běhající na volno, "odehnat a vlastního psa na vodítku hodit za sebe" - ono se to hezky napíše, ale někdy to prostě nejde. Třeba já jsem dočasně s berlí a tohle bych nezvládla určitě... a nějak ani netuším, z čeho vychází scylla, když vaši fenu popisuje jako útočnou a vás, že nemáte zkušenosti... je to opět typické scyllino zjednodušení a bezhlavý soud).

Pokud máte v obci vyhlášku o volném pobíhání psů a pokud vaše fena byla na vodítku, tak si dle selského rozumu nemyslím, že by byla vina na vás.
Že to je nepříjemné lidsky, o tom není sporu.

10.6.2017 07:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

vikyy napsal(a):
Venčila jsem vždy dva psy, takže důchodkyně venčící velšteriérku bez vodítka a bez přivolání s tím, že ona je přece hodná, měla jistotu, že psi fence neublíží. Jenže starý pes nás bohužel opustil a já si vzala do dočasné péče fenu. A hned jsme potkali tuto paní. Velsterierka se k nám hnala, paní na mou žádost o přivolání reagovala pouze voláním že to jsou psi, ne? No nebyli a fena velsterierku pokousala do nohy. Bydlím teď na vesnici a jsem předvolána před starostu. Jak to tedy je s těmito volně běhajícimi psy bez přivolání? Kdo nese vinu? Názory se různí, i ze strany právníků a policie.

Vy jste měla fenu na vodítku? Jestli ano, viděla bych vinu zcela na majitelce velšteriérky - vy jste ji varovala. Pokud byly obě feny na volno, je vina na obou stranách.

10.6.2017 08:19
vikyy

XXX.XXX.178.12

Zkušeností mám určitě dost. Jinak bych si fenu do péče nebrala. Měla jsem ji na vodítku. Ale velsterierka přiběhla tak rychle, že jaksi nešlo někam nějakou fenu házet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2017 08:30

vikyy napsal(a):
Zkušeností mám určitě dost. Jinak bych si fenu do péče nebrala. Měla jsem ji na vodítku. Ale velsterierka přiběhla tak rychle, že jaksi nešlo někam nějakou fenu házet.

No, takže v pohodě. baba má mít sama psa na vodítku, když ho nemá ovladatelnýho. takhle je to stejný, jak kdyby jí ten pes vlítl pod auto nebo já nevím spadl do výkopu.

10.6.2017 08:37

Vinu vidím na straně té druhé paní. Vy jste sice mohla předvídat a dát té dočaskové feně náhubek, ale to už nevrátíte. Tak se můžete jen poučit a když u sebe máte novýho psa, u kterýho nevíte, jak je na tom se vztahem ke psům nebo i k lidem, radši ho zajistěte víc než míň, aby se nemohlo nic stát.

10.6.2017 08:39

Sice jste měla fenu na vodítku a teoreticky jste i v právu ale,. ta stará paní byla zvyklá na to že vaši psi její fence neublíží. Sice je to její chyba že velšterierka neposlouchá, ale taky nikoho neohrožuje a v tomhle případě by mě bylo babky i fenky líto a měla bych z toho výčitky já. Pokud někoho znám, znám i jeho psa tak můžu předpokládat co udělá. Takže vy jste věděla že fena poběží k vám, měla jste s tím počítat a své feně zabránit v tom aby jí napadla. Pokud vás neposlouchá an ejte schopná jí spacifikovat, tak by měla mít náhubek. Nikdy nevíte co k ní přiběhne, může to být štěně, dítě apod. Když jsem u svého psa, nebo ho mám dokonce na vodítku musí mě poslechnout vždy. Jiné by bylo kdyby velška vaší fenu napadla, ale podle toho co píšete se přišla jen podívat a pohrát si.

10.6.2017 08:40
vikyy

XXX.XXX.178.12

Blbý je, že jsem ji zrovna náhubek na chvíli sundala, aby se napila z rybníka

10.6.2017 08:42
vikyy

XXX.XXX.178.12

A ta fena mne celkem i obtěžovala při venceni psu samcu, proc mam nechat sebou skubat psy na voditku aby si cizi fenka pohrala. Lito mi babky i fenky samozřejmě je.

10.6.2017 08:49

vikyy napsal(a):
A ta fena mne celkem i obtěžovala při venceni psu samcu, proc mam nechat sebou skubat psy na voditku aby si cizi fenka pohrala. Lito mi babky i fenky samozřejmě je.

Jistě není vaše povinnost nechat sebou škubat na vodítku aby si cizí pes pohrál. Lze požádat majitele aby k vám psa nepouštěl, což jde u některých lidí těžko smajlík. Některým je lepší se vyhnout. Také lze naučit svoje psy aby se her s fenou nezůčastnili a prostě jí ignorovali a fenku odehnat, to je spousta možností a chápu vás že vás to může otravovat.Také mám v okolí takové psy a majitele kteří se sice snaží být přátelští ale někdy mě ser.. No už se stalo, nějak se spolu dohodněte a pro příště dejte fenuli náhubek at se to nestane znovu.

10.6.2017 08:56

Já tyhle důchodcovský manýry "alíček přece nikomu neublíží" nemám ráda a při každý příležitosti ty lidi upozorním, že jejich jednání není ok. Sice mi přijde nepřirozený poučovat o něčem starý lidi, ale myslím, že mě celkem opravňuje můj pes drsného vzezření opatřený náhubkem. Nechápu, proč někdo riskuje život svýho ratlíka tím, že ho nechá jít úplně všude, dokonce i k onáhubkovanýmu psovi. A mlčky tupě hledí na to, jak se snažím svýho psa udržet v dostatečný vzdálenosti od toho jejich a co nejrychlejc vypadnout.

10.6.2017 09:22
Shiniee

XXX.XXX.211.228

Také bych viděla vinu té druhé paní. Sama znám takovýhle důchodkyně a jejich věty, chce si jen hrát, neublíží, . Pokud jste ji jasně varovala, ať si psa drží, měla Vás poslechnout. Vy jste svého psa na vodítku měla. Ono se jednoduše řekne, měla jste psa hodit za sebe, , ale v jistých situacích to prostě nejde.

10.6.2017 09:36

Ale vždyť je to jen nešťastná náhoda. Paní byla zvyklá na Vaše psy, nemohla ani tušit, že se dnes zrovna objevíte s jiným.
Jedna věc je, že pes má být pod dohledem. To je a) zcela ovladatelný a na dohled b) na vodítku
c) rizikový kus s náhubkem. Dobře.
A nešlo by to trochu lidsky, projednou.
Paní už ví, že se s Vámi kdykoli může vyskytnout na návsi další jí neznámý pes, že jste dočaskář (docela pěkný pejskový námět k rozhovoru, až jí budete předávat polovinu nákladů na ošetření velščiny tlapky), takže už si bude dávat pozor, zeptá se než psa pustí z vodítka.
A vše bude dobré.
Není třeba ani zvyšovat hlas, ani právníka, a už vůbec ne tam kde žijeme, znepřátelit si tuhle generaci. Je si co vzájemně nabídnout, naučit.

10.6.2017 09:52
vikyy

XXX.XXX.178.12

No v prirode, kde jsme se potkaly, může velsterierka naběhnout na takového psa, že neskoncí pouze s prokousnutou nohou...někdy se bojím o ty svoje...třeba pitt bez vodítka, koše, majitel kilák daleko..A můj pokus o domluvu? Manžel paní mi řekl, že jsem svině kterou podrizne, psy ze zlikviduje, a nebudou to první psi, zlikvidoval už jich prý dost...

10.6.2017 10:25

vikyy napsal(a):
No v prirode, kde jsme se potkaly, může velsterierka naběhnout na takového psa, že neskoncí pouze s prokousnutou nohou...někdy se bojím o ty svoje...třeba pitt bez vodítka, koše, majitel kilák daleko..A můj pokus o domluvu? Manžel paní mi řekl, že jsem svině kterou podrizne, psy ze zlikviduje, a nebudou to první psi, zlikvidoval už jich prý dost...

Je to smutný...jasně blbá situace, stalo se...naštěstí to pro pokousanou fenku nebylo fatální, myslím, že příště už si dáte pozor jak vy, tak dotyčná paní (snad)...chyba na obou stranách, jak psal někdo výše, fér by bylo se podělit o náklady na ošetření a slušně to uzavřít, ale koukám, že ve vašem případě něco takového asi jen tak nepůjde...
Já jsem v zásadě slušný člověk, ale někdo mi takhle vyhrožovat (co mě, ale mým psím zlatíčkům), tak bych ho okamžitě udala na policii-v tom lepším případě, v tom horším případě by na dotyčného naběhl můj manžel a to by si teda dotyčnej za rámeček nedal...problém je pak v tom, že bych se bála, aby mým psům nehodil třeba něco otrávenýho na zahradu...sice mám psy naučený, že nesměj nic sežrat, ale nikdy neříkej nikdy...

10.6.2017 10:33
vikyy

XXX.XXX.178.12

Ano, kvůli psům jsem to na policii nahlasila a doma jsem o panovi nemluvila, přítel by to taky nenesl chladně...a pan policistum vyroky priznal.

Janae

10.6.2017 11:55
Janae

XXX.XXX.192.28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to smutný...jasně blbá situace, stalo se...naštěstí to pro pokousanou fenku nebylo fatální, myslím, že příště už si dáte pozor jak vy, tak dotyčná paní (snad)...chyba na obou stranách, jak psal někdo výše, fér by bylo se podělit o náklady na ošetření a slušně to uzavřít, ale koukám, že ve vašem případě něco takového asi jen tak nepůjde...
Já jsem v zásadě slušný člověk, ale někdo mi takhle vyhrožovat (co mě, ale mým psím zlatíčkům), tak bych ho okamžitě udala na policii-v tom lepším případě, v tom horším případě by na dotyčného naběhl můj manžel a to by si teda dotyčnej za rámeček nedal...problém je pak v tom, že bych se bála, aby mým psům nehodil třeba něco otrávenýho na zahradu...sice mám psy naučený, že nesměj nic sežrat, ale nikdy neříkej nikdy...

Jak na obou stranách?
Pani měla psa na vodítku, druhá na volno bez odvolání.
Tady jasně vidím chybu na straně důchodce.

Taky mám celkem agresora, venčím na vodítku, poslední roky jsem upustila od náhubku, protože je to nebezpečná situace spíš pro mě a mého psa.
Přiřítí se pes na volno, začne prudit, je jedno jestli si chce hrát nebo prát, náš pes začne vrčet a po chvíli vyjíždí. Za chvíli je to mela. Pokud je cizí pes jakžtakž normální, svého psa stáhnu na vodítku a vyčkám na příchod majitele druhého psa. Pokud je cizí pes agresívní prudič, chvilku vyčkávám, jestli to vyřeší majitel, pokud se k ničemu nemá, pustím svého psa, aby si to psi vyřídili mezi sebou. Odmítám se do psí rvačky míchat, na to se mám moc ráda.

Tímto způsobem se mi povedlo eliminovat všechny psí prudiče na minimum, psy i majitelé mají mého psa zafixovaného jako extrémně zlého rváče a oba tábory si dávají pozor.
Ono to není špatné mít psa s pověstí "zly pes", všechny sousedy okolo nás už několikrát okradli a k nám se bojí i pošťák.

10.6.2017 12:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vůbec by mne nenapadlo, že by to měla být chyba zadavatelky. Ona měla psy na vodítku, jí pes neutekl a neobtěžoval. Sama chodím po naší trase se psem také na volno, pokud by můj pes neposlechnul a šel se kamarádit s druhým psem a ten ho pokousal, sama bych se omlouvala i ušima, ne tak ještě pindat proti majiteli druhého psa...

sh

10.6.2017 12:56
sh

XXX.XXX.136.75

Janae napsal(a):
Jak na obou stranách?

Taky mám celkem agresora, venčím na vodítku, poslední roky jsem upustila od náhubku, protože je to nebezpečná situace spíš pro mě a mého psa.
Přiřítí se pes na volno, začne prudit, je jedno jestli si chce hrát nebo prát, náš pes začne vrčet a po chvíli vyjíždí. Za chvíli je to mela. Pokud je cizí pes jakžtakž normální, svého psa stáhnu na vodítku a vyčkám na příchod majitele druhého psa. Pokud je cizí pes agresívní prudič, chvilku vyčkávám, jestli to vyřeší majitel, pokud se k ničemu nemá, pustím svého psa, aby si to psi vyřídili mezi sebou. Odmítám se do psí rvačky míchat, na to se mám moc ráda.

Tímto způsobem se mi povedlo eliminovat všechny psí prudiče na minimum, psy i majitelé mají mého psa zafixovaného jako extrémně zlého rváče a oba tábory si dávají pozor.
Ono to není špatné mít psa s pověstí "zly pes", všechny sousedy okolo nás už několikrát okradli a k nám se bojí i pošťák.

Tak to mi skoro prijde, ze sveho psa v tom chovani podporujete. Taky nesnasim kdyz k nam pribehne cizi pes, ale resim to ja a sveho psa nenecham vrcet. Co kdyz jednou k vasemu psu pribehne pes, ktery si chce hrat, ten vas bude prudit a tak vam ho druhy pes zmasakruje?

10.6.2017 13:25
L(phi)

XXX.XXX.67.138

sh napsal(a):
Tak to mi skoro prijde, ze sveho psa v tom chovani podporujete. Taky nesnasim kdyz k nam pribehne cizi pes, ale resim to ja a sveho psa nenecham vrcet. Co kdyz jednou k vasemu psu pribehne pes, ktery si chce hrat, ten vas bude prudit a tak vam ho druhy pes zmasakruje?

Tak taky pes nema co robit navolno mimo kontroly, co je schopny pribehnut "sa hrat" a ked sa mu nieco nepaci tak toho druheho zmasakrovat.
Aj normalny socializovany pes moze povedat vrknutim daj mi pokoj predsa.

Janae

10.6.2017 13:42
Janae

XXX.XXX.192.28

sh napsal(a):

Zas nepodporuji, píšu, taky se snažím nenechat ho vrčet, když jde do tuhého, přitáhnu ho na vodítku posléze vytáhnu na zadní, aby nemohl útočit. Ovšem pokud se majitel útočníka nebo prudiče nemá k řešení, tak psa pouštím. Mému psu je 14 let, velké plemeno, myslím, už to takto dožijeme.
Já se psů celkem bojím, nehodlám řešit jejich rvačky. Celkem hřeším na to, že můj pes zatím ze všeho vyšel vítězně, je mi jasné, že to jednou nevyjde, ale takový je život.

Zase to není psí zabiják, pokud agresor nebo prudič stáhne ocas a zdrhne, nechá ho na pokoji, pokud je to stavák je to horší. Všichni psi z toho vyšli živí, maximálně s pár stehy.

Když vedu psa já, má tendence mě bránit a je ostřejší. Když ho vede manžel, projevuje se podobně, ale trvá dýl než zaútočí, manžel teda psí spory řeší.

Janae

10.6.2017 13:50
Janae

XXX.XXX.192.28

L(phi) napsal(a):
Tak taky pes nema co robit navolno mimo kontroly, co je schopny pribehnut "sa hrat" a ked sa mu nieco nepaci tak toho druheho zmasakrovat.
Aj normalny socializovany pes moze povedat vrknutim daj mi pokoj predsa.

Ale já ho mám vždy na vodítku. Bez vodítka maximálně tam, kde jsem si jistá, že se cizí pes nevynoří.

Máte pravdu, skutečně je schopný si hrát, ale pokud druhý pes udělá nějaké nadřazený pohyb, jde ihned do útoku. Jasně ukáže, že má navrch, pak může pokračovat hra.

Teď jsme to řešili se sousedovic psem. Máme z části neoplocený pozemek, oplotit prostě nejde. Sousedi si pořídili nové štěně, které k nám utíkalo. Dokud to bylo štěně nebyl problém, psi si hráli. Jenže ze štěněte je roční pes a náš pes už na něj začíná útočit. Nejdříve mu dal svoji nadřazenost jasně najevo vytaháním kůže krku, tím si chvilku vystačil. Jenže naposledy už to byla celkem rvačka, je mi jasné, že jestli se k sobě ještě dostanou, už to bude horší a horší.
Ale na druhou stranu to nehodláme nějak řešit cizí pes tu nemá co dělat.

10.6.2017 14:05

Janae napsal(a):
Jak na obou stranách?

Já mám fenu, která by okamžitě lapla malého otravu a je jí jedno jestli se blíží přátelsky nebo ne, i když dám povel a fena vypadá, že je v klidu, vím, že by stačil okamžik a mohla by mít psa v zubech, proto a přesto, že mám fenu na vodítku a mohla bych pak říct, že to moje chyba není, tak prostě chodí s košíkem...
Já naopak k náhubku přistoupila, protože se domnívám, že v tu chvíli je můj pes zabezpečen a já mám "volné" ruce k eliminaci cizího psa...a to, že vy svoje psy pouštíte, aby si to vyřídili sami je vaše věc, já to nepovažuju za dobré řešení, to už by musela být opravdu krizovka, že bych neviděla jiné řešení, než svojí feně sundat koš a pustit jí, ale to se mi za celých 20 let, co psy mám ještě nestalo...

Janae

10.6.2017 14:18
Janae

XXX.XXX.192.28

Já mám fenu, která by okamžitě lapla malého otravu a je jí jedno jestli se blíží přátelsky nebo ne, i když dám povel a fena vypadá, že je v klidu, vím, že by stačil okamžik a mohla by mít psa v zubech, proto a přesto, že mám fenu na vodítku a mohla bych pak říct, že to moje chyba není, tak prostě chodí s košíkem...
Já naopak k náhubku přistoupila, protože se domnívám, že v tu chvíli je můj pes zabezpečen a já mám "volné" ruce k eliminaci cizího psa...a to, že vy svoje psy pouštíte, aby si to vyřídili sami je vaše věc, já to nepovažuju za dobré řešení, to už by musela být opravdu krizovka, že bych neviděla jiné řešení, než svojí feně sundat koš a pustit jí, ale to se mi za celých 20 let, co psy mám ještě nestalo...

Jak eliminujete cizího psa, pokud máte v ruce vodítko s vlastním naštvaným psem (v mém případě 50kg naštvaným psem) a cizí pes se nemá k odchodu a většinou je sám dost vyprovokovaný k útoku?

To není rejpanec, prostě mě to zajímá. Na něco podobného jsem se ptala nedávno a asi nikdo nedokázal odpovědět. Většinou padaly rady, dám svého psa za sebe - což považuji za utopii a i kdyby stále zbývá vyřešit cizího psa. Pak různá paralyzéry, pepřáky a podobné - nehodlám nic z toho pořizovat, až tolik rvaček řešit nemusím a jak píšu můj pes není zabiják, jen má potřebu mít vždy navrch.

Můj muž z hrozným řevem mezi psy vlítne, rozkopne je od sebe a kupodivu psy už k sobě nejdou - to neumím a nehodlám to zkoušet, bojím se i hodných psů natož těch naštvaných.

10.6.2017 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dvakrát mi psa pokousal jezevčík. I když je to pes maximálně mírumilovný, tito psi už mu začínají vadit. Když se k němu podobný(či ten, co ho kousnul) přibližuje, tak preventivně vrká, ale neútočí, zatím. Nechám ho vrkat, jak jinak by měl dát psu najevo, že se nemá přibližovat. není to vzteklé vrčení a vpínání se na vodítku, spíš takové: nech ňáá Když je to úplně jiný jezevčík, tak mu jen v klidu řeknu, že pejsek se jde kámošit, ať ho pozdraví a jde si po svých. Vím, že se to pěkně kecá, ale snažím se být maximálně pozitivní, aby to bylo poznat na hlase. Ne, že bych výskala jak na cvičáku, ale prostě mluvím mile, i když se druhý pes vůbec přátelsky netváří. Na 99% ke konfliktu nakonec nedojde, prostě psy umluvím do klidu.

10.6.2017 15:38

Janae napsal(a):
Jak eliminujete cizího psa, pokud máte v ruce vodítko s vlastním naštvaným psem (v mém případě 50kg naštvaným psem) a cizí pes se nemá k odchodu a většinou je sám dost vyprovokovaný k útoku?

To není rejpanec, prostě mě to zajímá. Na něco podobného jsem se ptala nedávno a asi nikdo nedokázal odpovědět. Většinou padaly rady, dám svého psa za sebe - což považuji za utopii a i kdyby stále zbývá vyřešit cizího psa. Pak různá paralyzéry, pepřáky a podobné - nehodlám nic z toho pořizovat, až tolik rvaček řešit nemusím a jak píšu můj pes není zabiják, jen má potřebu mít vždy navrch.

Můj muž z hrozným řevem mezi psy vlítne, rozkopne je od sebe a kupodivu psy už k sobě nejdou - to neumím a nehodlám to zkoušet, bojím se i hodných psů natož těch naštvaných.

Moji pesani mají taky každý padesát kilo, ještě jsme naštěstí nepřišli do situace aby se na nás vrhnul např. cizí velký pes s úmyslem, že bude boj na život a na smrt, ale pokud k nám přiběhne psí otravné mini, tak prostě pustím vodítka...fena má koš, pes bez koše, ale o něm vím, že malému psovi nebude nebezpečný, houknu na svoje psy "vypadni" nebo "mazej", aby se mi nemotali pod nohama a malého psa prostě odchytím, jakmile ho já držím, tak už by si moji pesani nedovolili mu ublížit...co se týče velkých psů...tam bych přes něj prostě hodila svoje vodítko a držela, jo asi blbost a mohla bych to odnést, ale lepší než řešit do sebe zakousnuté psy, to už se mi párkrát stalo s ovčandou, že se nám psi na procházce do sebe pustili, ono když máte spolupracujícího majitele, tak je to legrace, každý bafne svého a je to, ale sama bych dva psy...jednoho cizího, od sebe těžko odtrhla...
Rady typu "dám psa za sebe" jsou u mě utopie a ani bych se o to nesnažila...na to nemám buňky něco takového psy naučit...

Víte teď to ode mne neberte jako rýpanec, ale kdyby se takto střetnul váš pes s mojí fenou...oba chtějí mít navrch, tak vám garantuju, že když je necháme, aby si to vyříkali sami, tak pesani skončí potrhaní na veterině a to mi nepřijde jako dobré...taky by vám asi nebylo dobře, kdyby váš pes odešel z rvačky přímo na stůl veterináře...

Já mám možná výhodu v tom, že se psů nebojím, jsem sice chronický rozmazlovač, ale na druhou stranu mi nedělá problém na psy houknout...a to ani na cizího a hlavně už jsem zažila pár rvaček velkých psů, kdy jsem to musela řešit, takže v tu chvíli jdu do toho s klidem a rozhodností...sesypat se a hysterčit přeci můžu až pak...samozřejmě jsou plemena, kde by obava byla na místě...pastevci, piťáci a tak...

Jo a paralyzér nebo pepřák sebou nosim, ale ne primárně na psy...

10.6.2017 17:12

Jak to dopadne - to záleží na tom, kdo je starousedlík a kdo naplavenina. Sousedova ( starousedlická) fena si cosi kutala v pelechu mé feny na naší ( naplaveninové) zahradě. Já o ní nevědla, jinak bych svou fenu nevypustila z domu. Vypustila jsem a ta rovnou vylítla, sousedovu fenu vyhnala a kousla do pr..., tedy do zadku. Soused si stěžoval na obci a pan starosta na mě dělal bubáky, ale jen do té doby, než došlo na to, že to bude řešit přestupková komise v blízkém městečku, kde je jim jedno starousedlík, nebo naplavenina - neznali ani jednoho. Pak soused rychle stížnost stáhnul a celá záležitost skončila nevraživostí mezi námi sousedy a vyšuměla.

10.6.2017 17:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak to dopadne - to záleží na tom, kdo je starousedlík a kdo naplavenina. Sousedova ( starousedlická) fena si cosi kutala v pelechu mé feny na naší ( naplaveninové) zahradě. Já o ní nevědla, jinak bych svou fenu nevypustila z domu. Vypustila jsem a ta rovnou vylítla, sousedovu fenu vyhnala a kousla do pr..., tedy do zadku. Soused si stěžoval na obci a pan starosta na mě dělal bubáky, ale jen do té doby, než došlo na to, že to bude řešit přestupková komise v blízkém městečku, kde je jim jedno starousedlík, nebo naplavenina - neznali ani jednoho. Pak soused rychle stížnost stáhnul a celá záležitost skončila nevraživostí mezi námi sousedy a vyšuměla.

Mě to prostě hlava nebere. Je mi jedno, kdo je naplavenina či ne, ale jde přece o to, že fena byla na vaší zahradě a vaše fena si pozemek prostě bránila. Takto si většina psů brání i nejbližší okolí, ne jen to domácí. Nestačilo by, vysvětlit si to takhle se sousedy? Většina běžné populace nemá o chování psů páru, i když mají všichni nějakého toho Puňťu doma. Stalo se nám onehdá, že starý pán byl za domem se svým mladým NO a ten jak jinak, vystartoval na mého psa, když jsme šli kolem. Nebylo to vyloženě na rvačku, poprvé se potkali zoči-voči, tak se spíše testovali. Já na ně mluvila, cpala jim mlsky a na pána jsem houknula, ať zůstane tam kde je, protože kdyby přišel od nás rvát svého psa, nejspíše by se mladému zvedlo sebevědomí a do mého psa(který preventivně vrkal) vlítnul. Psi se neservali a pán mne teď má asi za pejskařského boha, protože nás začal vyhledávat v domnění, že si psi spolu pohrajou. Ještě jsem mu nestihnula vysvětlit, že můj má 9. hrát si už nebude a jelikož ho napadne skoro každý pes, kterého potkáme, je rád, když se jeho NO vyhnem

10.6.2017 18:10
Andrýsek3

XXX.XXX.212.59

Zrovna včera jsem se přesvědčila, že to, aby se pes zařadil za mě je k nezaplacení. Když ho včera napadl takový ten malý černý westík. Malej začal kousat, pustila jsem vodítko, aby mu utekl, udělal kolečko, kolem pána toho malýho a zařadil se za mě, s tím, že se fakt držel jak stín. Dělá to teď pokaždé, když běží pes se zlým úmyslem, ale chápu, že naučit to psa, který by se do druhého pustil je o poznání horší. Ten můj je prostě posera.

11.6.2017 11:41

Andrýsek3 napsal(a):
Zrovna včera jsem se přesvědčila, že to, aby se pes zařadil za mě je k nezaplacení. Když ho včera napadl takový ten malý černý westík. Malej začal kousat, pustila jsem vodítko, aby mu utekl, udělal kolečko, kolem pána toho malýho a zařadil se za mě, s tím, že se fakt držel jak stín. Dělá to teď pokaždé, když běží pes se zlým úmyslem, ale chápu, že naučit to psa, který by se do druhého pustil je o poznání horší. Ten můj je prostě posera.

Tak to je docela klika, že je posera tohoto druhu, můj pes je taky srabík až na půdu, když byl malej, tak se za mě schovával furt, jenže časem odkoukal od své průbojné sestry, že nejlepší obrana je útok a že když na někoho zablafe a ohrne pysky, tak se ho všichni bojej a nikdo se k němu nepřiblíží, takže vypadá jako podstatně větší agresor, než naše nebojácná fena, ale myslím, že když by došlo na lámání chleba a nebyl by v tandemu s fenkou (protože s naší psí holkou se samozřejmě nikoho a nočeho nebojíme) tak by nakonec zbaběle utek a nebo by se taky utíkal schovat k mamince...

11.6.2017 13:29

Naprosto souhlasím se sardullah a mám stejný postup. Můj pes má náhubek, v případě konfliktu pouštím vodítko a chytám druhýho psa. A i když můj pes zpočátku hysterčí a na druhýho psa se vrhá, s náhubkem mu moc neublíží. Po prvním zmatku už mám čas zařvat "vypadni" a být dost přesvědčivá, aby mě respektoval. V případě, že by druhým pes bylo něco jako středoasiat, bych asi zvolila jiný postup, ale to se nám teda nějak nestává.
Nechat psy servat se, aby si to vyřešili, bych nedokázala a nevěřím tomu, že je to k dobrýmu, i když se dá sehnat dost argumentů, kterýma si to lidé omluví :).

11.6.2017 13:58

"v případě konfliktu pouštím vodítko a chytám druhýho psa. A i když můj pes zpočátku hysterčí a na druhýho psa se vrhá, s náhubkem mu moc neublíží."
nevím, čemu říkáš konflikt a za jaké situace psa pouštíš, ale obecně to má háček v tom, že svého psa učíš, že rvačka je OK (pokud teda hysterčí a vrhá se do rvačky), krom toho si teda neumím představit, jak chytám cizího psa na kterého zároveň útočí ten můj.

11.6.2017 14:09

"v případě konfliktu pouštím vodítko a chytám druhýho psa. A i když můj pes zpočátku hysterčí a na druhýho psa se vrhá, s náhubkem mu moc neublíží."
nevím, čemu říkáš konflikt a za jaké situace psa pouštíš, ale obecně to má háček v tom, že svého psa učíš, že rvačka je OK (pokud teda hysterčí a vrhá se do rvačky), krom toho si teda neumím představit, jak chytám cizího psa na kterého zároveň útočí ten můj.

Říkám konflikt tomu, když mi na psa jde skočit druhej pes, kterej zjevně nemá v úmyslu reagovat na moje odháněcí snahy nebo snahy svýho páníčka přivolat. Pustím svýho psa až když je útočník na dosah a je jasný, že ke střetu dojde ať chci nebo ne.
Ono se nám to stává tak jednou za 2-3 roky, bohudík, takže nemyslím, že by se tím můj pes učil něco blbýho. Ze všech možností, jaký zvolit postup, mi tohle přijde nejlepší v tom, že pes vidí, že já to řeším, já řeším útočníka, já zařídím, aby mýmu psovi neublížil, a já i po svým psu žádám, aby se mi do toho nepletl. Že to ještě neumíme dokonale a je tam kolem toho hysterická scéna, mi nepřijde jako důvod, proč to nedělat. Nebo spíš nevím, jak to udělat líp :) Pokud bych měla čas svýho psa třeba uvázat, než k nám agresor dorazí, aby se do toho nemohl motat vůbec, tak prosím, ale to mi připadá nereálný.

"krom toho si teda neumím představit, jak chytám cizího psa na kterého zároveň útočí ten můj" - Neříkám, že to je hračka nebo že to jde vždy. Mně se to zatím vždy povedlo. Největší riziko vidím v tom, že se může agresor otočit proti mně, ale to se mi taky teda ještě nestalo. Já těmhle situacím co nejvíc předcházím.

Accuracy

13.6.2017 07:52
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Janae napsal(a):
Jak na obou stranách?

Důchodkyně měla mít psa zajištěného, ale to zadavatelka taky. To zadavatelčina fena vyjela a pokousala. Měla mít košík. Že ho neměla, aby mohla pít, no, starosta jí taky může říct, že pít může i s košíkem.
Pokud se to seběhlo tak, jak zadavatelka popisuje, vidím to tak půl na půl.
Myslím, že velš na volno bez přivolání v přírodě je idiocie první třídy, o tom žádná. Ale starosta uslyší, že dočasková fena kousla, a bude se ptát, co mohla zadavatelka proti tomu udělat. A jestli je dočasková fena typ bull nebo o hodně větší než velška, o to horší to bude.

13.6.2017 08:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.51

vikyy napsal(a):
Blbý je, že jsem ji zrovna náhubek na chvíli sundala, aby se napila z rybníka

Co to má za koš, že s ním nelze pít ?

13.6.2017 08:17
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Accuracy napsal(a):
Důchodkyně měla mít psa zajištěného, ale to zadavatelka taky. To zadavatelčina fena vyjela a pokousala. Měla mít košík. Že ho neměla, aby mohla pít, no, starosta jí taky může říct, že pít může i s košíkem.
Pokud se to seběhlo tak, jak zadavatelka popisuje, vidím to tak půl na půl.
Myslím, že velš na volno bez přivolání v přírodě je idiocie první třídy, o tom žádná. Ale starosta uslyší, že dočasková fena kousla, a bude se ptát, co mohla zadavatelka proti tomu udělat. A jestli je dočasková fena typ bull nebo o hodně větší než velška, o to horší to bude.

Myslím si, že starosta by měl vycházet především z územně příslušných vyhlášek. Pokud mají vyhlášku o omezeném volném pohybu psů, pak je vina na straně důchodkyně. Pokud mají ve vyhlášce stanovené, že každý pes mimo vlastní pozemek musí mít košík, pak je vina na obou stranách. Ovšem další věc je, že starosta jaksi nemůže nic, než oběma stranám "domluvit", pokud nechce věc předat městu s rozšířenou kompetencí. (Zadavatelka píše, že je z vesnice, takže předpokládám, že obec vlastní přestupkový odbor nemá). Každé takové řízení stojí obec určité peníze, bez ohledu na výsledek, tudíž ani pro obec nic příjemného. Předpokládám tudíž, že v této fázi se to bude spíš řešit nějakou domluvou.
Zajímalo by mě, jak to jednání dopadne a prosím zadavatelku o informaci, jak to probíhalo/probíhá.

Míra H.

13.6.2017 17:38
Míra H.

XXX.XXX.79.4

u-Žofka napsal(a):
Myslím si, že starosta by měl vycházet především z územně příslušných vyhlášek. Pokud mají vyhlášku o omezeném volném pohybu psů, pak je vina na straně důchodkyně. Pokud mají ve vyhlášce stanovené, že každý pes mimo vlastní pozemek musí mít košík, pak je vina na obou stranách. Ovšem další věc je, že starosta jaksi nemůže nic, než oběma stranám "domluvit", pokud nechce věc předat městu s rozšířenou kompetencí. (Zadavatelka píše, že je z vesnice, takže předpokládám, že obec vlastní přestupkový odbor nemá). Každé takové řízení stojí obec určité peníze, bez ohledu na výsledek, tudíž ani pro obec nic příjemného. Předpokládám tudíž, že v této fázi se to bude spíš řešit nějakou domluvou.
Zajímalo by mě, jak to jednání dopadne a prosím zadavatelku o informaci, jak to probíhalo/probíhá.

Jestli někdo poruší nějakou vyhlášku, je to pořád jen porušení té vyhlášky, a nezbavuje to obecné odpovědnosti majitele psa.
Takže důchodkyně porušila obecní vyhlášku (pokud vůbec), ale vinu nese tazatelka, ta za psa samozřejmě odpovídá i když je na vodítku. To vše kolem na tom nic nemění.

13.6.2017 17:51
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Nezlobte se na mě, ale pokud mám psa na vodítku u sebe a přiběhne odněkud pes a můj pes ho kousne, tak je to vina mého psa? Nebo je naše vina s tím majitelem psa na volno stejná?

Já mám velkého psa a má fakt hodně velký kovový koš, kterým může ublížit, opravdu to s ním bolí. Takže pokud by tím košem tomu psovi na volno ublížil (třeba mu vyrazil zuby), tak bych za to taky mohla? Třeba, že jsem ten koš neomotala něčím měkčím?

Míra H.

13.6.2017 18:12
Míra H.

XXX.XXX.79.4

u-Žofka napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale pokud mám psa na vodítku u sebe a přiběhne odněkud pes a můj pes ho kousne, tak je to vina mého psa? Nebo je naše vina s tím majitelem psa na volno stejná?

Já mám velkého psa a má fakt hodně velký kovový koš, kterým může ublížit, opravdu to s ním bolí. Takže pokud by tím košem tomu psovi na volno ublížil (třeba mu vyrazil zuby), tak bych za to taky mohla? Třeba, že jsem ten koš neomotala něčím měkčím?

Ano přesně. A je to logické, může přijít člověk, přiběhnout slepice, nebo dítě...
Za psa prostě odpovídá držitel, a bez náhubku to je průser. I za škodu způsobenou náhubkem (může třeba poskrabat auto) musí někdo odpovídat, a ten pes to nebude.

13.6.2017 18:20

Nesmysl. Cizí, běžící děsivou rychlostí pes (nemůžu se bát kólie ? ) na mého psa není slepice. Nejdřív se bere ohled na zdraví člověka, pak jeho majetku.
Pes musí být: na volno pod dohledem fyzické osoby (ne že koukám z paneláku dalekohledem), na vodítku, na vodítku s náhubkem, na volno s náhubkem. Podle vyhlášky té které obce.
No a co je pes bez náhubku na volno 200 metrů od majitele ?
Opuštěné zvíře, toulavé zvíře nebo zvíře majitele, který porušil povinnost zabezpečit chované zvíře proti úniku.

13.6.2017 20:56

Zajímavý článek. Ale podle mého, rozhodnuto bylo správně.
Chovatel musí mít nad chovanými zvířaty absolutní kontrolu. To je pravidlo nad jakékoli vyhlášky.
Jedna pustila psa, kterého nedokáže zavolat zpět, má být na dosah nebo na vodítku...druhá
má výbušné stádo, které neovládá silou ani slovy. Povel pusť neznají. Tak měli mít i náhubky.
Správně jim dali oběma pokutu. A dost málo.

13.6.2017 20:58

Http://www.budejckadrbna.cz/zpravy/krimi/10963-smutny-pribeh-zakousnuteho-psa-ma-dohru-i-pro-majitelku-dostala-pokutu-a-chce-se-odvolat.html.

Uf
Proto hned na takový lidi volám "zavolejte si ho", aby nemohlo být mýlky, co kdo jak myslel. Jestli to ten druhej člověk udělá a jestli ho pes poslechne, je věc druhá, ale můj úmysl předejít setkání psů je tím jasnej a pak i dává logiku, když se snažím druhýho psa odehnat všemi dostupnými prostředky.

13.6.2017 21:16

Když se vrátím k Buď. drbně, tak asi byl průšvih v tom, že se k té nezvládnuté smečce rozběhl jack. Ale na druhou stranu - kdyby paní B. se dvěma malými psy na vodítkách pokračovala v cestě, stejně by je ta podivná smečka asi nenechala projít. Nápad hoden b.lbce, venčit 7 velkých ( ne moc poslušných ) psů, jen tak bez obojků...Ono už jenom mít jich tolik na dvorku je b.lbost. Nejdřív se servou mezi sebou, pak možná sežerou majitelku.

14.6.2017 00:20

Uf
Proto hned na takový lidi volám "zavolejte si ho", aby nemohlo být mýlky, co kdo jak myslel. Jestli to ten druhej člověk udělá a jestli ho pes poslechne, je věc druhá, ale můj úmysl předejít setkání psů je tím jasnej a pak i dává logiku, když se snažím druhýho psa odehnat všemi dostupnými prostředky.

...stejnej postup... :),
Ale u total dementu "zavolejte si ho" (...ani to...) nefunguje.
U Vas jo?
Pokud ano, jak to delate?! :).

14.6.2017 00:50

Mam historku: venčím venčím erdelku, potkám paní se 2 saarlosama, volám si fenu ke mě a paní na mě volá: není se potřeba vlků bát a já na ní: já se ale bojím o ty vlky...

14.6.2017 05:54

...stejnej postup... :),
Ale u total dementu "zavolejte si ho" (...ani to...) nefunguje.
U Vas jo?
Pokud ano, jak to delate?! :).

Ne, u blbců nefunguje. Ale já tím mám splněnou povinnost uvést situaci na pravou míru (ne, můj pes si s vaším punťou opravdu nechce hrát) a mohu se věnovat aktivnímu odhánění. Pokud má pak dotyčný problém s tím, že se moje noha dotkla jeho pejsánka, mohu již navázat na svůj předchozí výrok "zavolejte si ho".

Míra H.

14.6.2017 06:25
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Nesmysl. Cizí, běžící děsivou rychlostí pes (nemůžu se bát kólie ? ) na mého psa není slepice. Nejdřív se bere ohled na zdraví člověka, pak jeho majetku.
Pes musí být: na volno pod dohledem fyzické osoby (ne že koukám z paneláku dalekohledem), na vodítku, na vodítku s náhubkem, na volno s náhubkem. Podle vyhlášky té které obce.
No a co je pes bez náhubku na volno 200 metrů od majitele ?
Opuštěné zvíře, toulavé zvíře nebo zvíře majitele, který porušil povinnost zabezpečit chované zvíře proti úniku.

Nevím úplně co chcete říci, váš jazyk je vždycky nějak divně šroubovaný.
Pokud by byl ohrožen člověk, nebo jiný zájem chráněný zákonem, a útok psa by ho měl odvracet, šlo by o nutnou obranu, nebo krajní nouzi. K tomu by určitě jen váš strach nestačil. To byste mohla nechat potrhat souseda, který běží proti vám, a vy z něj máte strach. A on má při tom jenom průjem...

Míra H.

14.6.2017 06:38
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Http://www.budejckadrbna.cz/zpravy/krimi/10963-smutny-pribeh-zakousnuteho-psa-ma-dohru-i-pro-majitelku-dostala-pokutu-a-chce-se-odvolat.html.

Článek je napsán úplně příšerně, to se nedá číst. Zřejmě proto aby dělal čest názvu serveru.
Ženská se 6 psy na "provizorních" vodítkách a 7. na volno (podle té druhé byly na volno 4) (navíc už několik průserů měla) není normální případ.

Je to tvrzení proti tvrzení, nikdo nezjistí jak se to stalo. Navíc to že nějak rozhodl nějaký magistrát nic neznamená, a Krajský úřad tohle rozhodnutí stejně zrušil.

14.6.2017 06:41

Míra H. napsal(a):
Nevím úplně co chcete říci, váš jazyk je vždycky nějak divně šroubovaný.
Pokud by byl ohrožen člověk, nebo jiný zájem chráněný zákonem, a útok psa by ho měl odvracet, šlo by o nutnou obranu, nebo krajní nouzi. K tomu by určitě jen váš strach nestačil. To byste mohla nechat potrhat souseda, který běží proti vám, a vy z něj máte strach. A on má při tom jenom průjem...

Pes s majitelem v nedohlednu je opuštěné zvíře, toulavé zvíře nebo zvíře majitele, který porušil povinnost zabezpečit chované zvíře proti úniku.
A takové má prostě i možnou smůlu. Je nezabezpečené, není pod absolutní kontrolou.
Předpokládám, že rozpoznáte psa a člověka ?
No je fakt, že na selský rozum národa nelze spoléhat, proto byl vydán jednoduchý, srozumitelný, právní výklad.

Míra H.

14.6.2017 07:14
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Já pořád nevím co chcete říct.
Svět je plný toulavých a opuštěných zvířat. Nevím co myslíte že "má možnou smůlu", to jako, že se mu může něco stát? To samozřejmě může, ale nikoho to nezbavuje odpovědnosti za svého psa. A tom je tady řeč.

Jinak třeba v těch Budějovicích to byl jorkšír. Chápu ale, když k vám běží pes "děsivou rychlostí", jak máte poznat, že to není jorkšír zabiják...

Accuracy

14.6.2017 09:35
Accuracy

XXX.XXX.1.187

U zadavatelky vidím jako podstatné, že ta velška jen přiběhla, chtěla si hrát nebo šla kolem nebo co. Nebyla agresivní a útočná, dočasková fena nebyla napadena, naopak napadla ona. A zadavatelka jí v tom měla zabránit, neumožnit jí to např. tím náhubkem.
Této situaci šlo předejít. A předejít jí mohla - a měla - jak ta důchodka (velška na vodítku), tak zadavatelka. A proto je vina na obou stranách.
Osobně si myslím, že větší podíl na tom má ta důchodkyně (byla vyzvána, ať si velšku zavolá, i když asi jen vteřinu před akcí, když zadavatelka nestačila před svou fenu ani stoupnout, a taky si velška pro kousnutí doslova přišla - pes bez přivolání na volno je prostě kravinium), ale právně to vidím půl napůl.

Jak navrhla megííí, nejlepší by bylo to vyřešit v klidu a o náklady na léčení se podělit. To už asi nepůjde, když jsou tam takové vášně.

14.6.2017 11:42

Když oni jsou dementní majitelé na obou strnách. Malých i velkých psů.
Nedávno : Jdu po chodníku s fenou na krátkém vodítku. Proti mě se vynoří parta 3 venčiček s malými psy. Všichni ňafou, jen jeden ( tedy jedna) je na flexi. Jedna fenka má vozíček - chápu, že ta není na vodítku, i když i s vozíčkem má pěkné "mety". Vyhnu se až doprostřed silnice, stejně byly rozprostřené po celém chodníku. A paní s ňafající jackou na flexině ji pustí do té silnice za námi, mé feně přímo pod hubu. Nekousla ji, není to zabják, jen ji zvalchovala.
A tak se ptám :1/ Má kvůli tomu moje fena nosit košík ?
2/ Jak by se měl v tuto chvíli chovat dobře vychovaný pes ? Měla by sedět jako socha a nechat se oňafávat, přpadně oštípávat vzteklou jackinou ?
3/ Měla by sedět za mnou, nechat mě kopat po jackovi a čekat až mě oběhne a kousne ji do pr. ?

14.6.2017 12:21
L(phi)

XXX.XXX.41.130

1/ Má kvůli tomu moje fena nosit košík ?
To je asi hlavne otazka vasho svedomia, sance ze by bez kosa spravila nieco comu by kos mohol zabranit a poistenia psa

Moj pes nosi na poobedne vencenie prave preto kosik. Mam ho zaisteneho na voditku, ale kretenov s malymi ci strednymi agresormi navolno je fakt vela, a svedomie by mi nedovolilo nechat zakusnut cudzieho psa, aj keby som mala pocit ze som v prave.
A z pravneho hladiska ratam s tym, ze keby sa uz nieco stalo, tak cast skody mozu chciet vymahat po mne.

14.6.2017 13:08

Míra H. napsal(a):
Já pořád nevím co chcete říct.
Svět je plný toulavých a opuštěných zvířat. Nevím co myslíte že "má možnou smůlu", to jako, že se mu může něco stát? To samozřejmě může, ale nikoho to nezbavuje odpovědnosti za svého psa. A tom je tady řeč.

Jinak třeba v těch Budějovicích to byl jorkšír. Chápu ale, když k vám běží pes "děsivou rychlostí", jak máte poznat, že to není jorkšír zabiják...

To nevadí. Ještě jednou.
Toulavé nebo opuštěné zvíře je termín, který lidi opravňuje k nehezkým věcem.
Nezajištěný pes mě či mého psa vůbec nemusí děsit, potřetí - má být absolutně pod kontrolou.
Tady nebyl nikdo přece. Pokud mám psa, který nemá zábrany malého yorka zakousnout, musí mít košík. Smečka, která je neovladatelná nemá venku co dělat. Víc lidí, náhubky, pevné obojky a pořádná vodítka, nevenčit naráz. Co na tom je.
Být zadavatelkou, volím už jen jiné trasy pro vycházky, když je ta paní tak hodná..

14.6.2017 13:12

1/ Má kvůli tomu moje fena nosit košík ?
Můj názor - pes, který je ochotný pokousat, má mít košík. Kdyby bylo na mně, asi by košík nosilo mnohem víc psů, než kolik jich ho nosí. Není to žádný týrání, připadá mi to jako základní zodpovědnost. Stát se může cokoliv a i kdyby to bylo proto, že si někdo neuhlídal otravnýho ratlíka, já do toho krev tahat nepotřebuju.

2/ Jak by se měl v tuto chvíli chovat dobře vychovaný pes ? Měla by sedět jako socha a nechat se oňafávat, přpadně oštípávat vzteklou jackinou ?
3/ Měla by sedět za mnou, nechat mě kopat po jackovi a čekat až mě oběhne a kousne ji do pr. ?

To myslím záleží na preferenci každýho člověka. Já mám radši, když se mi do toho pes neplete a nechá mě vyřešit situaci. Ale je to o tom, že to pak tedy opravdu musím řešit. Snažím se to udělat tak, aby můj pes neměl důvod se bránit.

Míra H.

14.6.2017 13:37
Míra H.

XXX.XXX.79.4

To nevadí. Ještě jednou.
Nezajištěný pes mě či mého psa vůbec nemusí děsit, potřetí - má být absolutně pod kontrolou.
Tady nebyl nikdo přece. Pokud mám psa, který nemá zábrany malého yorka zakousnout, musí mít košík. Smečka, která je neovladatelná nemá venku co dělat. Víc lidí, náhubky, pevné obojky a pořádná vodítka, nevenčit naráz. Co na tom je.
Být zadavatelkou, volím už jen jiné trasy pro vycházky, když je ta paní tak hodná..

V podstatě máte pravdu, protože píšete něco jiného než před tím. Pořád ale některé věty nechápu.

?

Tady nebyl nikdo přece.
?

?

Ale už to dál prosím neřešte.

Prosííííím...

14.6.2017 13:45

Tak to nebude můj trabl.. nic nebrání na mé prostoduché komentáře nereagovat smajlík york nebyl zajištěný, protistrana neměla zodpovědnost za to co se mu stane. Ale sama měla nezajištěné psy, proto dostala pokutu. Ne za to, že zemřel york.
Tady v tomto případě nebyl jediný pes pod kontrolou. Vina je tedy na obou stranách. Stejně jako v případě zadavatelky.
Omlouvám se, pane moderátore, že si dovoluji přispívat na Vaše diskuzní fórum.

14.6.2017 19:23
manžestrová panička

XXX.XXX.13.182

Otázku odpovědnosti za psa jsem celkem nedávno řešila a k tomu, co tu už bylo řečeno, bych ráda uvedla, že i pes, který má skvělé přivolání, ho nemá na 100procent, může nastat situace mimořádná, která ho vykolejí. Takže nelze spoléhat na to, když všichni svoje psy za každé situace odvolají a nezbavuje mě to odpovědnosti za škodu, kterou můj pes způsob. Takže dle mého názoru, pokud pitbula na vodítku vykolejí uňafaný jorkšíš na volno, v místě, kde je volný pohyb psů povolený, a pitbul jorkšíra sejme, bude solit majitel pitbula. Viz provařená kauza s romským klukem, který házel kameny na fenu ohaře se štěňaty v kotci, a ta ho potrhala. Soud nezajímalo, že kdyby ten kluk fenu nedráždil, nepřeskočila by plot...

15.6.2017 12:19

OUT : Nejdřív jsme mysleli, že je to medvěd...Byl to sice "jen" pes, byl sám a přátelsky se zrovna nechoval. Právě jsem odeslala objednávku na paralyzér.

15.6.2017 15:10
sufle

XXX.XXX.49.81

Měla jsem ridgebacka, byl velmi dobře ovladatelný, ale prostě nemusel cizí psy.
Šla jsem po chodníku, psa na vodítku (koš měl vždy), proti nám paní s xJRT na volno. Viděli jsme se celkem dlouho, paní nic a tak jsem přeběhla na druhou stranu a malí psi za námi. Byla to dost frekventovaná silnice, naštěstí se nikomu nic nestalo, jen já jsem dostala celkem nadáno, že jsem její psy nalákala do silnice. A kdyby se prý něco stalo, tak že bych tedy viděla.

Lidé jsou prostě nesoudní, v první řadě vždy hledají viníka všude možně, jen ne u sebe.
Jsem sice pro nošení náhubků, ale já osobně vidím vinu hlavně na straně důchodkyně.

15.6.2017 16:34

OUT : Nejdřív jsme mysleli, že je to medvěd...Byl to sice "jen" pes, byl sám a přátelsky se zrovna nechoval. Právě jsem odeslala objednávku na paralyzér.

Ještě tu fotku :.

15.6.2017 17:17
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Ještě tu fotku :.

Bych se potento

Přidejte reakci

Přidat smajlík