Dobrý den,
dnes se podařilo našim psím miláčkům dokončit akt lásky a spojili se, fenka týden hárá, pes je 14 dní kastrovaný, takže nás to dost překvapilo. Předpokládáme, že zabřeznuzí možné není, ale radši vás žádám o ujištění, náš veterinář má dovolenou, takže prosím prosím.
notregistered

XXX.XXX.211.105
Hehe to určitě tipuji 5ks štěňátek, pak dojděte s fotografiemi ;-).
Zuzka Č.
napsal(a):
Dobrý den,
dnes se podařilo našim psím miláčkům dokončit akt lásky a spojili se, fenka týden hárá, pes je 14 dní kastrovaný, takže nás to dost překvapilo. Předpokládáme, že zabřeznuzí možné není, ale radši vás žádám o ujištění, náš veterinář má dovolenou, takže prosím prosím.
Lidi, prosím, než necháte zbytečně řezat do svých psů, zjistěte si o tom něco. Proč jste se aspoň nezeptal veterináře, když už jste psa nechávali kastrovat? Pak byste zjistili, že se hormony určitou dobu vyplavují a nemysleli si, že kdy necháte psovi pro své pohodlí ušmiknout koule, že bude po probuzení z narkozy už neschopný. Někdy se divím přístupu majitelů ke svým psům.
Přístupu? TO si snad děláte legraci. Ujali jsm se psa, který by kdovíjak skončil a ano, pro naše pohodlí jsme ho nechali kastrovat, protože "zbytečných " štěňat jako byl on je na světě víc než dost, takže našemu přístupu, milý kritiku, já říkám zodpovědnost. Informace o kastraci jsme měli, ale Vy jste nikdy nepotřeboval o něčem ujistit? Ó, já vlastně zapomněla... Vy máte ten jiný "přístup ".
Ostatním, kterým by tato diskuze byla k užitku, už nyní mohu říci, aby při vyhledávání informací o kastrovaných psech použili slovo "fešák ", čímž bych tuto záležitost ukončila a děkuji.
Zuzka Č.
napsal(a):
Přístupu? TO si snad děláte legraci. Ujali jsm se psa, který by kdovíjak skončil a ano, pro naše pohodlí jsme ho nechali kastrovat, protože "zbytečných " štěňat jako byl on je na světě víc než dost, takže našemu přístupu, milý kritiku, já říkám zodpovědnost. Informace o kastraci jsme měli, ale Vy jste nikdy nepotřeboval o něčem ujistit? Ó, já vlastně zapomněla... Vy máte ten jiný "přístup ".
Ostatním, kterým by tato diskuze byla k užitku, už nyní mohu říci, aby při vyhledávání informací o kastrovaných psech použili slovo "fešák ", čímž bych tuto záležitost ukončila a děkuji.
Scylly si nevšímejte - vede fanatické tažení proti kastracím napříč všemi tématy na Ifauně a myslím, že napříč celým internetem.
Jestli je možné zabřeznout, nevím, ale zajímá mne to.
Dejte, prosím, vědět, jak to dopadlo. Byla by fakt smůlu, aby se Vám povedla nechtěná štěňata vyprodukovat.
Držím pěsti, aby to dobře dopadlo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samec morčete 14 dní po kastraci samici oplodnit může.
jako dobře, šance je malá, ale existuje. takže u psa bych v klidu že se nic nestane nebyla. ono ty pohlavní cesty jsou delší a zapeklitější a nějaká živá spermie tam klidně být mohla.
napsal(a):
Samec morčete 14 dní po kastraci samici oplodnit může.
jako dobře, šance je malá, ale existuje. takže u psa bych v klidu že se nic nestane nebyla. ono ty pohlavní cesty jsou delší a zapeklitější a nějaká živá spermie tam klidně být mohla.
Bodlinko, vážím si Vás a Vaše veterinární rady považuju za velmi fundované. Ale při vší úctě... Že by 14 dnů kastrovaný pes zplodil štěňata je prostě nesmysl. To, že je schopen erekce a svázání s fenou, je dost možné i velmi dlouho po kastraci, oplodnění ale skutečně možné není.

Dasvo
napsal(a):
Bodlinko, vážím si Vás a Vaše veterinární rady považuju za velmi fundované. Ale při vší úctě... Že by 14 dnů kastrovaný pes zplodil štěňata je prostě nesmysl. To, že je schopen erekce a svázání s fenou, je dost možné i velmi dlouho po kastraci, oplodnění ale skutečně možné není.
No tak dobře, rychlý google, klíčová slova "fertility after neutering in dog"
hned první odkaz je veterinární poradna s dotazem, jestli kastrovaný pes může a odpověď zní:
Sperm may survive in various storage areas of the male reproduction tract for up to a month after neutering allowing impregnation to still be possible for this time. If it has been more than a month after neutering, your dog should be sterile and unable to impregnate a female.
Takže, ještě měsíc po kastraci může být plodný.

Kastrací se odstraní varlata, akorát že živé spermie prostě mohou zůstat ve vývodných cestách, no. a než umřou, chvilku to trvá.
notregistered

XXX.XXX.211.105
Není to ani zas taková vyjímka, vím o dvou majitelích kastrátů, co si mysleli.. a myslet si je.. a teď se diví
i lidé to docela ví, naposledy jsme měli na víkend teprve týden kastrovaného dobrmana a upozornění se mi dostalo.. choval se více než.. praštěný.. nekastrovaný, takže i kdyby mi nikdo nic neřekl, radši psa uklidím
bodlinka: proč na fenku lezou psi celý rok ? jsem si nějak myslela, že faleška je pošle do háje, a zas nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.94
scylla
napsal(a):
Lidi, prosím, než necháte zbytečně řezat do svých psů, zjistěte si o tom něco. Proč jste se aspoň nezeptal veterináře, když už jste psa nechávali kastrovat? Pak byste zjistili, že se hormony určitou dobu vyplavují a nemysleli si, že kdy necháte psovi pro své pohodlí ušmiknout koule, že bude po probuzení z narkozy už neschopný. Někdy se divím přístupu majitelů ke svým psům.
Kastrovaný pes je normálně schopný krytí, bez ohledu na to, kdy byl kastrován a hladinu hormonů - jen je neplodný.
Měli jsme ve stáji kastráta z útulku, a ten ojel všechno, co neuteklo na strom i několik let po kastraci (a takových znám víc).
notregistered

XXX.XXX.211.105
A to teda vůbec nechápu, dělají to "ze zvyku" nebo co.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.94
notregistered
napsal(a):
A to teda vůbec nechápu, dělají to "ze zvyku" nebo co.
Nevím, jestli ze zvyku, ale u koní valaši běžně připouští kobyly, i když nemají žádnou sexuální zkušenost z doby, kdy byli hřebci. A to i takoví, kteří byli kastrovaní brzy.
Zuzka Č.
napsal(a):
V klidu, Scylla má obsesi na kastráty a kdykoliv takový příspěvek vidí, prostě se neubrání tomu, aby lidi hned neseřvala.
Jinak se obávám, že po tak krátké době by ještě plodný být mohl.. Radši běžte za tři týdny na sono.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Jen se přidávám ze zvědavosti... držím palce aby z toho nic nebylo, hafan je pěknej filuta