Elmo

XXX.XXX.11.1
Jake jsou kvalitní chovatelske potřeby? Má někdo zkušenosti na jaké si dávat pozor nebo které jsou kvalitní a funkční?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dost nejasný dotaz. Co konkrétně myslíte?
Elmo

XXX.XXX.11.1
Hledám nějaký obchod kde budou mít super hračky co vydrží déle než jeden týden..

Nejde o obchod, jde o výrobce. Míčky apod. od Chuckit!, Kong, paroží...
napsal(a):
Nejde o obchod, jde o výrobce. Míčky apod. od Chuckit!, Kong, paroží...
Paroží? To je snad zvrácenost, ne? Pro každého myslivce je paroží trofej, které si cení, protože je to i připomínkou lovu. Myslivec by nikdy nedal psu paroží jako hračku! Dokonce ani to, které najde jako shoz v lese. Prostě myslivec má k paroží úctu, když nic jiného, tak se dají z něj dělat i umělecké věci, ale dát to okusovat psovi, to je prostě pro myslivce nepředstavitelný projev neúcty ke zvěři. Chápu, že laik nemá k paroží žádný vztah, tak ho klidně dá okusovat psovi. Nicméně je to praxe poslední doby (ostatně lidi už nemají úctu k mnoha jiným věcem), dřív nikdo nikdy neslyšel, že by se paroží dávalo psovi na okousání jako hračka.
Nedám dopustit na gappay. Jediná značka odkud mi nikdy nic neruplo i když pes pretrhal spoustu vodítek a obojku. Věřila bych i mickum i ostatním hrackam. Teď jsem dostala od nich 5m pogumované vodítko tak se těším až vyzkoušíme. Co se výstroje týče tak ještě zerodc a manmatu. A z hraček petstages a kong. Ale u nás jinak vydrží všechny i plyšáci. Jde i naučit psa hrát si aniž by zničil hračky. :).
koňadra
napsal(a):
Paroží? To je snad zvrácenost, ne? Pro každého myslivce je paroží trofej, které si cení, protože je to i připomínkou lovu. Myslivec by nikdy nedal psu paroží jako hračku! Dokonce ani to, které najde jako shoz v lese. Prostě myslivec má k paroží úctu, když nic jiného, tak se dají z něj dělat i umělecké věci, ale dát to okusovat psovi, to je prostě pro myslivce nepředstavitelný projev neúcty ke zvěři. Chápu, že laik nemá k paroží žádný vztah, tak ho klidně dá okusovat psovi. Nicméně je to praxe poslední doby (ostatně lidi už nemají úctu k mnoha jiným věcem), dřív nikdo nikdy neslyšel, že by se paroží dávalo psovi na okousání jako hračka.
Ano, nekdo treba neni myslivec, tudiz podobnymi psychozami kolem parozi netrpi, protoze parozi pro nej neni nic vic, nez pro jineho ostrihane vlasy.
Pokud nechcete psovi davat parozi na hrani si a okusovani, je to samozrejme vase pravo, ale fakt, ze by tak neucini statem posveceni a protezovani sociopate co kazdy rok zabiji vlastni debilitou nekolik lidi, zabijeji velke dravce, vybili vsechny predatory, z ciziho majetku si delaji farmy na pestovani kalamitne premnozene zvere, kterou pak za zvuku rohu a pitomych ritualu vrazdi a jeste maji tu drzost rikat tomu laska k prirode, nikomu nebrani se zaridit podle sebe a svych predstav o tom, co je a neni spravne.
notregistered

XXX.XXX.211.64
A kdo prodává zvěřinu barfshopům ?
Stojí tam "pozor, maso může obsahovat zbytky střeliva".
Všichni si z paroží postavíme ploty, protože je tak levné
https://www.spokojenypes.cz/pets-nature-chewies-parozi-medium-1ks/?gclid=CjwKEAjwm7jKBRDE2_H_t8DVxzISJACwS9WbyjfdFdoUqlEkR5BHnzy8Cd2DPZ_2SR_dNBKWGDGTphoC_3Pw_wcB.
jezicek
napsal(a):
Ano, nekdo treba neni myslivec, tudiz podobnymi psychozami kolem parozi netrpi, protoze parozi pro nej neni nic vic, nez pro jineho ostrihane vlasy.
Pokud nechcete psovi davat parozi na hrani si a okusovani, je to samozrejme vase pravo, ale fakt, ze by tak neucini statem posveceni a protezovani sociopate co kazdy rok zabiji vlastni debilitou nekolik lidi, zabijeji velke dravce, vybili vsechny predatory, z ciziho majetku si delaji farmy na pestovani kalamitne premnozene zvere, kterou pak za zvuku rohu a pitomych ritualu vrazdi a jeste maji tu drzost rikat tomu laska k prirode, nikomu nebrani se zaridit podle sebe a svych predstav o tom, co je a neni spravne.
Nechci se tady pouštět s vámi do polemiky o myslivcích, tohle vlákno je o něčem úplně jiném, ale váš výlev svědčí akorát o vašem egocentrismu a debilitě (nikdy jsem toto o někom zde nenapsala, i když si to občas myslím, příčí se mě psát vulgárně veřejně, ale to, co jste vyplodil vy, tak to je tedy vrchol).
jezicek
napsal(a):
Je to asi stejné, jako bych o vás, jen na základě vaší fotky prohlašoval, že jste nácek, bývalý příslušník stb či podobně psychicky narušený jedinec, protože bla, bla, bla...
Všechno, co jste napsal je už tak ohrané na téma "myslivec - nepřítel č.1", že nemá jakýkoliv smysl na to reagovat.
Každopádně, já, ač sám myslivec, nemám problém dát paroží psům na hraní. Nevidím na tom nic neuctivého vůči zvěři, vnímám to stejně jako kterýkoliv výrobek z paroží, od věšáků po rukojeť nože.
Jinak dlouho psům vždy vydrželi hračky z pettrend. Mají je dělené, dle tvrdosti.

koňadra
napsal(a):
A zrovna na chalupě jsme měli souseda myslivce, co své feně sem tam dal nějaký nepoužitelný srnčí shoz, nikoho kvůli tomu nestřílel, tzn. to žádná připomínka lovu nebyla. Jinak shozy se prodávají běžně jako hračky, i přímo od myslivců.
Máme loveckou kuchyň s desaterákem, to pes samozřejmě nedostane, i když často významně zírá na zeď.

S "jezickem" jsme se srazili v jiné diskuzi, nebudu tedy jeho výlev o myslivcích nijak komentovat.
(máme u nás takového podobného -asi- když přijede v pátek večer na chalupu, vypustí RR do luk, sedne na 4kolku, svítí mu na cestu...pes se přece po celém týdnu ve městě musí vyběhat, má problémy s myslivci a má na ně podobný názor).
Vrátím se k hračkám : hadrák na pevno zauzlovaný ze starých podkolenek, rukávů od trik...
vydrží hodně - a pak se zahodí.
Elmo

XXX.XXX.11.1
napsal(a):
S "jezickem" jsme se srazili v jiné diskuzi, nebudu tedy jeho výlev o myslivcích nijak komentovat.
(máme u nás takového podobného -asi- když přijede v pátek večer na chalupu, vypustí RR do luk, sedne na 4kolku, svítí mu na cestu...pes se přece po celém týdnu ve městě musí vyběhat, má problémy s myslivci a má na ně podobný názor).
Vrátím se k hračkám : hadrák na pevno zauzlovaný ze starých podkolenek, rukávů od trik...
vydrží hodně - a pak se zahodí.
Děkuji jinak co máš za psa ? Já jsem hodně spokojená s Gappay.
Zdravím a obnovuji diskuzi.
Které konkrétní výrobky z aktuální nabídky Gappay prosím využíváte? Chystám se objednávat opět po delší době výbavu na cvičák pro štěně NO.
Dovolím si vložit odkazy a Vaše názory, zda brát či ne, zda je potřeba, nebo doporučujete jinou alternativu? Předem díky za zkušenosti. Už je to přeci jen delší doba, co jsme cvičák se starším NO navštěvovali.
http://www.gappay.cz/obrana/pesky-kuze/mala-kuze-s-poutkem
http://www.gappay.cz/obrana/pesky-kuze/pesek-sity-juta-5x50-cm-dve-poutka
http://www.gappay.cz/obrana/postroje/postroj-na-obranu-popruhovy-pes-fena-velky-s-uchytem
http://www.gappay.cz/poslusnost/voditka/voditko-na-poslusnost-kat-cis-087-40
http://www.gappay.cz/stopa/stopovaci-voditka/stopovaci-voditka-delka-5m-popruh
http://www.gappay.cz/poslusnost/balonky/balonek-s-poutkem-prumer-6
http://www.gappay.cz/noveprodukty/pesek-plysak
http://www.gappay.cz/poslusnost/aporty/aport-dreveny-0-65kg-treninkovy
http://www.gappay.cz/poslusnost/obojky-retizkove-hs/hs-obojek-nerez-stredni-clanek-s-karabinou-delka-54-cm-3-mm
V čem je tento obojek lepší, než klasický stahovák?
Platí se poštovné, tak ať to mám při jednom Poslušnost, aporty, stopa, obrana.

"V čem je tento obojek lepší, než klasický stahovák?"
ze tenhle se nemusi pretahovat přes usi.
a jinak - každý pes ma rad něco jiného -tak tezko k tomu vyberu něco psat.
snad jen jedna věc me napada -kupuji po dvou hracky na odmenovani- aby se dali dobře vymenovat
napsal(a):
"V čem je tento obojek lepší, než klasický stahovák?"
ze tenhle se nemusi pretahovat přes usi.
a jinak - každý pes ma rad něco jiného -tak tezko k tomu vyberu něco psat.
snad jen jedna věc me napada -kupuji po dvou hracky na odmenovani- aby se dali dobře vymenovat
Díky za reakci
aha, děkuji za objasnění obojku.
Balónky vezmu určitě dva, jeden asi z té "nezničitelné" gumy, sice stojí kolem 250, - Kč, ale je opravdu super.
Jasně, je to názor od názoru, spíše jsem myslela, zda něco není až zbytečné. Úplně mě totiž překvapilo, jaký je tam výběr a možností hlavně na nácvik té obrany.

"Balónky vezmu určitě dva, jeden asi z té "nezničitelné" gumy"
dve uplne stejne hracky ! tj.2 x zeleny když uz
a ano -ty zelene mam roky a není jim nic
na nacvik obran - věci dost, ale zase -pro každého psa se hodi něco jiného a az cas ukaze, co.
kuze ano, tou se nic nezkazi.
a později kupuji spis kliny :
http://www.gappay.cz/obrana/pesky-kuze/klinovy-pesek-pro-stenata-ringova-latka-3-usi.
U nas je ten klasicky balonek (6cm) asi najmenej oblubeny psom aj mnou. Ta guma podivne smrdi (ovciak si asi nevsimne) a snurka je tenka a velmi zle sa drzi v ruke (psovod si asi vsimne )
Na obrany tomu jednopruzkovemu neverim, ani ze je pohodlny, ani ze na psovi bude dobre drzat... a vlastne ani tej plastovej karabine. Ale mozno ma niekto vyskusane, ja mam radsej kozeny.
5m stopovacka na co? Ak na stopy tak bude aj tak treba vymenit za 10m.
Ten podivny obojok je aj tak na skusku nanic, ci?
Gumové balónky z Gappay jsou nejspíš magické. Minulý rok na výstavě v MB jsem se s Vořechovičem stavovala ve stánku kvůli prohlédnutí si kvality a vyzkoušení kožených kšír. Přehrabuju se kšírama na stojanu... a najednou koukám pes stojí z druhé strany stojanu... kouknu se za ním a on balónek v tlamě... stál tam a něžně ho s přivřenejma očima tahal (šňůrka byla napnutá, ale stojan neshodil). Vyhákla jsem mu ho ze stojanu a šli jsme zaplatit - pes seděl předpisově s míčkem v tlamě u kasírování. Tak jsme se u stánku všichni přítomní pobavili, jak si pes sám vybral. . U předchozích stánků, kde měli taky míčky tohle neudělal. A míček z Gappay nikdy předtím neměl. Pes pak absolvoval výstavní čumendu skoro celou s míčkem v tlamě. Tenhle míček je pro něj největší odměna... hlavně když ho chytí za šňůrku a mlátí se s ním do hlavy.
TO Fel:
Na Gappay taky nakupuju. Kšíry na obrany jsem brala kožené... a jsem s nimi spokojená. Půjčené popruhové (Gappay) mu nesedly... lezly mu na horu a tlačily moc na krk. Pešky a měkké míčky se dost používají a neslyšela jsem žádné reklamace. Řetízkáč se sponou... záleží na psu a jeho tahu. Já ho mám a jsem spokojená, spona drží (pes má teď cca 35 kg)... ale mám psa citlivého na krk, takže maximálně mi víc škubne, když se "zapomene". Pogumované vodítka jsou super.5 m stopovačka je asi zbytečná... jedině jako couračka. Ale to myslím je lepší spíš už od začátku ta 10m. Já mám akorát 4 m pogumované vodítko na obrany... líp se drží v ruce a neřeže. V nejbližší době budu asi objednávat dřevěný aport... nejspíš se šňůrkama... protože současnej plastovej už psa nějak nebaví a nosí mi ho s ksichtama.
L(phi)
napsal(a):
U nas je ten klasicky balonek (6cm) asi najmenej oblubeny psom aj mnou. Ta guma podivne smrdi (ovciak si asi nevsimne) a snurka je tenka a velmi zle sa drzi v ruke (psovod si asi vsimne )
Na obrany tomu jednopruzkovemu neverim, ani ze je pohodlny, ani ze na psovi bude dobre drzat... a vlastne ani tej plastovej karabine. Ale mozno ma niekto vyskusane, ja mam radsej kozeny.
5m stopovacka na co? Ak na stopy tak bude aj tak treba vymenit za 10m.
Ten podivny obojok je aj tak na skusku nanic, ci?
U nas je ten klasicky balonek (6cm) asi najmenej oblubeny psom aj mnou. Ta guma podivne smrdi (ovciak si asi nevsimne) a snurka je tenka a velmi zle sa drzi v ruke (psovod si asi vsimne
)
... s tím smrděním... mně právě příjde, že ten Gappay nesmrdí skoro vůbec narozdíl od jiných. A šňůrka... jako já ten míček u většího psa se sklonem víc se přetahovat taky používám jenom jako rychlo odměnu... přinese - popotáhnu a konec hry - odměnou je spíš to proběhnutí se za míčkem než samotné přetahování. Na pořádný odměňovací přetahování používám buď malej pešek nebo někteří moji spolukynorekreanti měkkej míček. Nebo mají míček na "poutku"... u toho se dělá ta šňůra silnější.
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
U nas je ten klasicky balonek (6cm) asi najmenej oblubeny psom aj mnou. Ta guma podivne smrdi (ovciak si asi nevsimne) a snurka je tenka a velmi zle sa drzi v ruke (psovod si asi vsimne
)
... s tím smrděním... mně právě příjde, že ten Gappay nesmrdí skoro vůbec narozdíl od jiných. A šňůrka... jako já ten míček u většího psa se sklonem víc se přetahovat taky používám jenom jako rychlo odměnu... přinese - popotáhnu a konec hry - odměnou je spíš to proběhnutí se za míčkem než samotné přetahování. Na pořádný odměňovací přetahování používám buď malej pešek nebo někteří moji spolukynorekreanti měkkej míček. Nebo mají míček na "poutku"... u toho se dělá ta šňůra silnější.
Moc díky za skvělou reakci
Máte pravdu, budu investovat raději do toho koženého postroje, rozhodnuto