Nesnáším našeho psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

shellby

22.6.2017 20:00
shellby

XXX.XXX.64.24

Dobrý den,
asi mne všichni odsoudíte, ale jsem na to připravená.. přiznám se, že jsem v koncích. Mám celkem tři psy - se dvěma mladšími vycházím skvěle, jsou to mé spřízněné duše a spolu nám to opravdu funguje. Bohužel mám problém s nejstarším psem.. doslova to zvíře už nenávidím, ač mi tento můj pocit vadí. A proč? Za prvé, je to těžký útěkář, neustále ho musím hlídat. Vyskakuje z oken, přeleze úplně všechno, umí si otevírat všechny dveře v domě a když je náhodou zamčeno a on se nemůže jít courat po vesnici, tak se alespoň ty dveře snaží rozškrábat. Když jsem doma a hlídám, tak je nervózní z toho, že se nemůže toulat, tudíž neustále kvíká a čeká na sebemenší moment, kdy bude mít volný průchod. Normálně v lese poslouchá, ale u domu se prostě sebere a jde pryč.
Trpí chronickými záněty žaludku a je neustále špinavý od svých exkrementů..
Má neustálé konstantní hlasové projevy a těmi mne častuje celou dobu, co jsem v jeho přítomnosti.
Je to lovec, těžký lovec... když viděl za zavřeným oknem králíka, tak se pokoušel prorazit hlavou zavřené okno, opravdu.
Nic ho nebaví, aktivitou se nadchne na chvíli a pak utrum.
Přítel ho dotáhl a taky ho hrozně miluje a jakoukoliv mou myšlenku na to, že bych ho snad dala pryč ani nechce slyšet.. no, já to samozřejmě neudělám.

Omlouvám se, ale musela jsem si vylít srdce.

notregistered

22.6.2017 20:09
notregistered

XXX.XXX.211.117

Pes na pracáku.

22.6.2017 20:27
Maivi

XXX.XXX.97.226

Chybu bych teda hledala jinde, nez na strane psa...

22.6.2017 20:29
mojipsi

XXX.XXX.60.7

Budu asi ošklivá, ale za to jaký je můžete vy a váš přítel, jak můžete psa nenávidět za něco, co jste ho neodnaučili? Doporučuji najít dobrý cvičák, kde vám ukáží a vysvětlí, jak se psem pracovat.
A na chronický zánět žaludku existují diety, doporučuji poradit se s kvalitním veterinářem.

22.6.2017 20:41
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Upřímně, slečnu chápu, psa dovedl přítel, takže si ho měl vychovat, kdyby mi chlap dotáhl domů nějaké psa, který se mi třeba vzhledově nelíbí a dělal by takové věci, tak ho taky nenávidím.

23.6.2017 08:06
inusanka

XXX.XXX.98.58

Nepíšete, jak dlouho psa máte a jak jste ho učili se zžít s novou rodinou. Z čeho pochází.
Žaludek se dá léčit, otázka je, zda nesežere co vidí když uteče, to by potom každá dieta byla marná.
Jak je to s koupáním, nevadí mu to?
Hlavní ovšem je, že zřejmě váš vzájemný vztah není dobrý.

23.6.2017 08:10
scylla

XXX.XXX.150.32

shellby napsal(a):
Dobrý den,
asi mne všichni odsoudíte, ale jsem na to připravená.. přiznám se, že jsem v koncích. Mám celkem tři psy - se dvěma mladšími vycházím skvěle, jsou to mé spřízněné duše a spolu nám to opravdu funguje. Bohužel mám problém s nejstarším psem.. doslova to zvíře už nenávidím, ač mi tento můj pocit vadí. A proč? Za prvé, je to těžký útěkář, neustále ho musím hlídat. Vyskakuje z oken, přeleze úplně všechno, umí si otevírat všechny dveře v domě a když je náhodou zamčeno a on se nemůže jít courat po vesnici, tak se alespoň ty dveře snaží rozškrábat. Když jsem doma a hlídám, tak je nervózní z toho, že se nemůže toulat, tudíž neustále kvíká a čeká na sebemenší moment, kdy bude mít volný průchod. Normálně v lese poslouchá, ale u domu se prostě sebere a jde pryč.
Trpí chronickými záněty žaludku a je neustále špinavý od svých exkrementů..
Má neustálé konstantní hlasové projevy a těmi mne častuje celou dobu, co jsem v jeho přítomnosti.
Je to lovec, těžký lovec... když viděl za zavřeným oknem králíka, tak se pokoušel prorazit hlavou zavřené okno, opravdu.
Nic ho nebaví, aktivitou se nadchne na chvíli a pak utrum.
Přítel ho dotáhl a taky ho hrozně miluje a jakoukoliv mou myšlenku na to, že bych ho snad dala pryč ani nechce slyšet.. no, já to samozřejmě neudělám.

Omlouvám se, ale musela jsem si vylít srdce.

Vysvětlete příteli, že pro psa je lepší, když ho dáte pryč a najdete mu někoho, s kým si bude rozumět. U vás mu dobře není a ani nebude.

23.6.2017 08:12
Tedysek

XXX.XXX.11.22

Čím víc ho budeš nenávidět tím nižší je pravděpodobnost, že se pes napraví.
Chce to si promluvit s přítelem. Ať se o psa víc stará on a ať vyvine víc energie vůči řešení nešvarů toho psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2017 08:20

Zadavatelko, pořiďte psovi ven boudu, k ní dostatečně dlouhý řetěz (alespoň 10m) a pomalu ho na něj učte. Pokud byste chtěla pomoct s dietou, po které by se nepo.s.rával, napište mi.

23.6.2017 08:23
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zadavatelko, pořiďte psovi ven boudu, k ní dostatečně dlouhý řetěz (alespoň 10m) a pomalu ho na něj učte. Pokud byste chtěla pomoct s dietou, po které by se nepo.s.rával, napište mi.

Vy jste si dovolila sem napsat slovo "řetěz"?

23.6.2017 08:30

koňadra napsal(a):

A proč by ne? Vím, že úvaz by vyznělo líp, ale co kdyby ho uvázala za lano a to on překousal, tak rovnou napíšu řetěz. Zrovna u chronických útěkářů je řetěz spása
Ještě doplnění: samozřejmě se mu musí věnovat, pobyt venku na úvazu zaměňuje pobyt doma nebo v kotci, pouze na určitou dobu, tzn ne že bude uvázán 24/7, ale musí mít stejný režim jako ostatní dva psi zadavatelky.

23.6.2017 08:35

Když už uvázat venku, tak aspoň na lanovku ( profesionální, bezpečnou). Ale mám obavu, že když halasí doma, bude sám uvázaný venku řvát a sousedi ho brzy zahluší.

23.6.2017 08:37

Když už uvázat venku, tak aspoň na lanovku ( profesionální, bezpečnou). Ale mám obavu, že když halasí doma, bude sám uvázaný venku řvát a sousedi ho brzy zahluší.

Tak nesmí ho tam vykopnout, zavřít dveře a nazdar, učit ho tam postupně a spojit to s příjemnými věcmi.

23.6.2017 08:46
Cat cat

XXX.XXX.37.138

koňadra napsal(a):

23.6.2017 08:51
koňadra

XXX.XXX.128.31

A proč by ne? Vím, že úvaz by vyznělo líp, ale co kdyby ho uvázala za lano a to on překousal, tak rovnou napíšu řetěz. Zrovna u chronických útěkářů je řetěz spása
Ještě doplnění: samozřejmě se mu musí věnovat, pobyt venku na úvazu zaměňuje pobyt doma nebo v kotci, pouze na určitou dobu, tzn ne že bude uvázán 24/7, ale musí mít stejný režim jako ostatní dva psi zadavatelky.

Však víte, že nepatřím mezi ty outlocitné, mně řetěz také nepohoršuje. Jeden čas (když jsme dělali nový plot) jsem měla psa také na úvazu na řetězu na kladce, dodnes mám pocit, že mu tam bylo líp než v kotci.
Pokud psy odkládám na zkouškách, soutěžích... uvazuji také na řetěz (spíše řetízek). Mám jistotu, že se neodkoušou a nebudou tam, kde nemají být.
Jinak samozřejmě je jasné, že psu je potřeba se věnovat ať je ubytovaný jakkoliv.

23.6.2017 08:56

koňadra napsal(a):
Však víte, že nepatřím mezi ty outlocitné, mně řetěz také nepohoršuje. Jeden čas (když jsme dělali nový plot) jsem měla psa také na úvazu na řetězu na kladce, dodnes mám pocit, že mu tam bylo líp než v kotci.
Pokud psy odkládám na zkouškách, soutěžích... uvazuji také na řetěz (spíše řetízek). Mám jistotu, že se neodkoušou a nebudou tam, kde nemají být.
Jinak samozřejmě je jasné, že psu je potřeba se věnovat ať je ubytovaný jakkoliv.

Jj, většinou se s Vámi shodneme
Taky je jasné, že onen řetěz je potřeba vybrat podle váhy psa a zadělat do země, ne k boudě.

23.6.2017 09:07

Jj, většinou se s Vámi shodneme
Taky je jasné, že onen řetěz je potřeba vybrat podle váhy psa a zadělat do země, ne k boudě.

Ono s řetězem ( vlastně s každým úvazem) je to ošemetné. Dlouhý řezěz = velký bezpečný prostor = hodně přemýšlet o tom, jak dlouhý a kde může řetěz být ( to není pro vás, ale pro zadvatelku - předpokládám, že vám je to jasné).
Aby se pes nemohl nikde zachytit, omotat, vyskočit, přeskočit = oběsit se. Případy, kdy pes zůstane viset na plotě se stávají.

23.6.2017 09:11

Ono s řetězem ( vlastně s každým úvazem) je to ošemetné. Dlouhý řezěz = velký bezpečný prostor = hodně přemýšlet o tom, jak dlouhý a kde může řetěz být ( to není pro vás, ale pro zadvatelku - předpokládám, že vám je to jasné).
Aby se pes nemohl nikde zachytit, omotat, vyskočit, přeskočit = oběsit se. Případy, kdy pes zůstane viset na plotě se stávají.

Je pravda, že vždy předpokládám, že takové věci jsou lidem jasné, je tedy dobré, že jste na ně upozornila.

23.6.2017 09:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jjj mně to jasné je. Natáhla jsem ocelové lano mezi 2 stromy, na trase vysekala trávu (pes se může zamotat i do lopuchu) a na laně byla na každé straně zarážka. Tak, aby pes mohl dojít akorát k tomu stromu, ale už se nemohl kolem dokola zamotat.
Člověk tady předpokládá, že nějaké věci se rozumí samo sebou a nechci je zdůrazňovat v každém příspěvku, ale už mně tady pomalu učí, že to přece jen potřeba je. A upozorní mne na to hlavně ti, kteří už jsou tady dlouho a moje názory znají.

23.6.2017 16:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je pravda, že vždy předpokládám, že takové věci jsou lidem jasné, je tedy dobré, že jste na ně upozornila.

Zrovna u téhle situace by pejskovy bylo lépe na řetězu upevněném na laně mezi těmi budovami. Tenhle pes je vlastně "k ničemu". Nehlídá, nikdo ho nemazlí, nikam s ním nechodí, prostě mají psa. Smutné.

23.6.2017 16:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Tomuhle psovi by bylo lépe v jiné rodině.

Přidejte reakci

Přidat smajlík