Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2017 09:07
a.durackova

XXX.XXX.139.12

Ahoj, potrebovala by som poradiť s výberom malého plemena psíka, ideálne do 7 kg, ktorý by mi mohol nahradiť moje milované mačičky. Bývame na dedine a naše mačky sa môžu slobodne pohybovať, bohužiaľ sa im až príliš často stávajú rôzne tragédie, zrazenie autom, zabitie cudzím psom, otrava.. a ja tieto straty veľmi zle znášam. Celý život chováme iba veľké plemená psov, nikdy som nemala v dome, vo vnútri, chovaného psa, aj keď samozrejme milujem aj tým mojich obríkov na dvore. Mačacia nezávislá povaha mi veľmi vyhovuje a mačacie prejavy lásky mi na rozdiel od psov prídu ako menej búrlivé, viac jemné až nežné. Rozhodla som sa teda, že ak prídem aj o tú poslednú mačičku zaobstarám si pokojné plemeno malého psíka, ktorého by som mohla mať stále na blízku, vonku aj vo vnútri a hlavne bez strachu (relatívne), že oňho nečakane prídem. Ďakujem za pomoc. Andrea.

29.6.2017 09:30
scylla

XXX.XXX.150.32

Do takových podmínek si žádné zvíře neberte.

29.6.2017 09:41
inusanka

XXX.XXX.98.58

scylla napsal(a):

Proboha proč?

29.6.2017 09:45
a.durackova

XXX.XXX.139.12

scylla napsal(a):

Prepáčte ale nerozumiem, do akých podmienok myslíte?

Janae

29.6.2017 10:01
Janae

XXX.XXX.237.6

a.durackova napsal(a):
Ahoj, potrebovala by som poradiť s výberom malého plemena psíka, ideálne do 7 kg, ktorý by mi mohol nahradiť moje milované mačičky. Bývame na dedine a naše mačky sa môžu slobodne pohybovať, bohužiaľ sa im až príliš často stávajú rôzne tragédie, zrazenie autom, zabitie cudzím psom, otrava.. a ja tieto straty veľmi zle znášam. Celý život chováme iba veľké plemená psov, nikdy som nemala v dome, vo vnútri, chovaného psa, aj keď samozrejme milujem aj tým mojich obríkov na dvore. Mačacia nezávislá povaha mi veľmi vyhovuje a mačacie prejavy lásky mi na rozdiel od psov prídu ako menej búrlivé, viac jemné až nežné. Rozhodla som sa teda, že ak prídem aj o tú poslednú mačičku zaobstarám si pokojné plemeno malého psíka, ktorého by som mohla mať stále na blízku, vonku aj vo vnútri a hlavne bez strachu (relatívne), že oňho nečakane prídem. Ďakujem za pomoc. Andrea.

Řekla bych, že takový pes neexistuje. Třeba vám nějaké plemeno poradí, ale pořád to bude "jen" pes.
Osobně, bych na vašem místě pořídila nějaké klidné plemeno kočky pouze do domu. Kolem mě na tyto účely teď dost frčí ragdoll nebo burmila, ale určitě je podobných plemen víc.

Vidím to na sobě, pes dobrý, mám ho ráda, vždy nějaký bude, ale kočka dělá domov. Neumím si představit nahradit kočku psem.

29.6.2017 10:02
katkaa1

XXX.XXX.43.146

a.durackova napsal(a):
Prepáčte ale nerozumiem, do akých podmienok myslíte?

Prejavy niektorých miestnych fajnšmekrov sa musíte naučiť ignorovať..

Čo sa týka tej povahy chceli by ste niečo čo nebude tak lipnúť na človeku, alebo čo presne myslíte tou mačacou povahou? V byte sme mali maltezáka, bišona a pudlíka - všetky tri plemená úplne kľudné, väčšinu dňa prespali, ale pes vždy vyžaduje kontakt s človekom, hranie a maznanie, ako mačka asi nebude žiadny. Kamarát chová anlické buldogy a tiež sú to veľký salámisti :).

29.6.2017 10:11
koňadra

XXX.XXX.128.31

inusanka napsal(a):
Proboha proč?

Protože se scylla už vážně pomátla! Mám pocit, že si myslí, že psa může mít jen ona - dokonalá. Zadavatelka má podmínky, které si mohou chovatelé pro svoje štěňata jen přát a ani to není scylle dost dobré.

a.duračkova:
jde o to, co si přesně představujete. Jsou plemena na člověku celkem nezávislá (bazenži, šiba-inu, čau čau, většina chrtů), o kterých se říká, že jsou to psi s povahou kočky, což má druhou stranu mince, že většinou nejsou moc mazliví. A ještě jednu nevýhodu to má - venku je nejspíš nepustíte z vodítka, mají velké lovecké pudy, takže utečou, kdykoliv uvidí nějakého zajíce (srnku...), či ucítí jejich pach. Takže možná bych (na vašem místě) přehodnotila svoje kritéria a pořídila si poněkud "normálního" psa - bišon, pudl, bostonský teriér, brabantík... jde taky o to, jestli chcete krátkosrsté plemeno, nebo chcete česat a jestli chcete vyloženě společenské plemeno, nebo přemýšlíte třeba i dělat se psem něco víc (nějaké sporty - agility apod.). Někteří lidé si pořizují psa původně jako kamaráda, ale nakonec zjistí, že nějaká aktivita baví nejen jejich psa, ale i je.

29.6.2017 10:25
Edánek

XXX.XXX.231.208

scylla napsal(a):

...můžu se zeptat prosím, kde nebo v čem vidíte problém, opravdu by mně to zajímalo, děkuji za vysvětlení...

29.6.2017 10:25
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Citam zadanie a vidim pred ocami shibu alebo chrta.

A ano, treba ratat s tym ze taky peso nepojde pustit na prechadzke z voditka.

29.6.2017 10:28
Edánek

XXX.XXX.231.208

a.durackova napsal(a):

...papillon - motýlek - malý kontinentální španěl - kamarádka chovatelka mi to sama říkala, že jsou povahy kočičí - sama má kočku a jinak sportuje s maliňáky - belgickými ovčáky a německými ovčáky... já mám zase dva ragdolly a ty jsou pro změnu povahy psí... ale kočku Vám pravdu žádný pes nenahradí, šla bych osobně, pokud máte dům a zahradu do mainské mývalí...

29.6.2017 10:52
manbea

XXX.XXX.70.116

Já bych asi nejvíce ke kočičí povaze přirovnala plemeno Lhasa Apso. Malý, hrdý a nezávislý psík, který má své lidi ale velmi rád a cení si pozornosti, kterou mu věnujete. Nestojí příliš o kontakt s dětmi, jinými psy a zvířaty, je prostě takový svůj. Je to ale sebevědomý psík, takže při jeho výchově je potřeba důslednosti. Nicméně při správném zacházení z něj vyroste super věrný a oddaný pes, s nímž se lze dorozumět i beze slov.

29.6.2017 10:59
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Protože se scylla už vážně pomátla! Mám pocit, že si myslí, že psa může mít jen ona - dokonalá. Zadavatelka má podmínky, které si mohou chovatelé pro svoje štěňata jen přát a ani to není scylle dost dobré.

a.duračkova:
jde o to, co si přesně představujete. Jsou plemena na člověku celkem nezávislá (bazenži, šiba-inu, čau čau, většina chrtů), o kterých se říká, že jsou to psi s povahou kočky, což má druhou stranu mince, že většinou nejsou moc mazliví. A ještě jednu nevýhodu to má - venku je nejspíš nepustíte z vodítka, mají velké lovecké pudy, takže utečou, kdykoliv uvidí nějakého zajíce (srnku...), či ucítí jejich pach. Takže možná bych (na vašem místě) přehodnotila svoje kritéria a pořídila si poněkud "normálního" psa - bišon, pudl, bostonský teriér, brabantík... jde taky o to, jestli chcete krátkosrsté plemeno, nebo chcete česat a jestli chcete vyloženě společenské plemeno, nebo přemýšlíte třeba i dělat se psem něco víc (nějaké sporty - agility apod.). Někteří lidé si pořizují psa původně jako kamaráda, ale nakonec zjistí, že nějaká aktivita baví nejen jejich psa, ale i je.

Takže vy se nepozastavíte nad úrovní péče o milované kočky? To se mi snad jen zdá - kočky vyhubily "nehody", tak si místo kočky pořídíme malého psa? Kde máte jistotu, že se mu také nestane nehoda? Chovatelé si mohou takové podmínky přát? Co je to za chovatele?

29.6.2017 11:09
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):
Takže vy se nepozastavíte nad úrovní péče o milované kočky? To se mi snad jen zdá - kočky vyhubily "nehody", tak si místo kočky pořídíme malého psa? Kde máte jistotu, že se mu také nestane nehoda? Chovatelé si mohou takové podmínky přát? Co je to za chovatele?

Ne, nepozastavím. Mám venkovní kočky, stále 5 - 9 ks, a čas od času o nějakou přijdu. Nejčastěji na silnici, případně prostě jednoho dne zmizí (proč a co se jim stalo se už těžko dozvím). To je prostě u venkovských koček NORMÁLNÍ, víte? Jestli mám kočky na vesnici k chytání myší, tak je těžko mohu mít 24 h v obýváku.
I o psa mohu přijít - když se dostane na silnici. Ale určitě ho nikdo nestrká pod to auto schválně, to je prostě smůla, osud... jak chcete. A pes - na rozdíl od kočky - normálně nepřeleze plot, aby vletěl pod první auto, co pojede kolem.
Prostě srovnáváte nesrovnatelné.
Paní má podle mne ideální podmínky pro malého bytového psa.

29.6.2017 11:12
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Ne, nepozastavím. Mám venkovní kočky, stále 5 - 9 ks, a čas od času o nějakou přijdu. Nejčastěji na silnici, případně prostě jednoho dne zmizí (proč a co se jim stalo se už těžko dozvím). To je prostě u venkovských koček NORMÁLNÍ, víte? Jestli mám kočky na vesnici k chytání myší, tak je těžko mohu mít 24 h v obýváku.
I o psa mohu přijít - když se dostane na silnici. Ale určitě ho nikdo nestrká pod to auto schválně, to je prostě smůla, osud... jak chcete. A pes - na rozdíl od kočky - normálně nepřeleze plot, aby vletěl pod první auto, co pojede kolem.
Prostě srovnáváte nesrovnatelné.
Paní má podle mne ideální podmínky pro malého bytového psa.

Že vy se nad tím nepozastavíte mě zase až tak moc nepřekvapuje.

29.6.2017 11:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ještě bych dodala jistou analogii s holuby. Ty jsem chovala, jenže bydlíme na polosamotě, takže často některého holuba chytil dravec. Už mě nebavilo pořád dokupovat další holuby, problém taky byl, kdy měli mladé a jeden z páru se ztratil... tak jsem holuby přestala chovat. Mohla jsem jim udělat voliéru, ale to by veškeré kouzlo holubářství vzalo za své - holubi by nelítali nad domem, neprocházeli se po zahradě a nezobali, co sami chtěli... prostě takové holubářství ve voliérách nebylo nic pro mne. Proto chápu zadavatelku, že ji už nebaví mít kočky, které co chvíli něco přejede.
Pokud mají zvířata svobodu, za ni se platí taky nějaká daň - v podobě toho, že jsou více ohroženi na životě. Přesto si stále myslím, že když kočka (holub) prožije byť krátký život na svobodě, že jsou šťastnější než léta v kleci nebo bytě. Jasný, jsou kočky, které nic jiného neznají než byt (už po generace), ty klidně i v bytě prožijí šťastný život, ale zavřít kočku, která je už zvyklá na svobodu, to je týrání. A mimochodem: mám dvě čistokrevné kočky, které právě byly z bytu, venku zpočátku vůbec nevěděly, co mají dělat - bály se trávy, neuměly vylézt na strom... ale uběhla nějaká doba a dnes jsou to kočky se vším všudy - chytají myši i (bohužel) ptáky. Když je pozoruji, jak leží na lavičce a vyhřívají se, tak si často kladu otázku, co by asi řekly - který život se jim líbí víc? Ten zavřený v bytě, nebo teď na svobodě?

29.6.2017 11:27
Atheira

XXX.XXX.240.43

scylla napsal(a):

Proboha, vy jste vážně šílená! Uvědomte si, že takovéhle riziko k životu vesnických koček, které netrčí celé dny zavřené doma, prostě patří. Nejde ho elimitovat, i kdyby se člověk na hlavu stavěl.

29.6.2017 11:33
a.durackova

XXX.XXX.139.12

Ďakujem všetkým, ktorý pochopili moje pocity aj nezvyčajnú otázku. Moja predstava mačacej povahy je hlavne v maznaní a prítulnosti, takej tej antidepresívnej terapie. Je to tvor, ktorý si pána - priateľa vyberá a je sním na jednej vlne. Ťažko sa to vysvetľuje, ale so psom som takéto pocity nezažila, možno preto, že som zatiaľ nemala žiadneho v byte, teda v tesnej blízkosti. Zatiaľ som uvažovala nad kavalierom, alebo šicu.

29.6.2017 11:41
Atheira

XXX.XXX.240.170

a.durackova napsal(a):
Ďakujem všetkým, ktorý pochopili moje pocity aj nezvyčajnú otázku. Moja predstava mačacej povahy je hlavne v maznaní a prítulnosti, takej tej antidepresívnej terapie. Je to tvor, ktorý si pána - priateľa vyberá a je sním na jednej vlne. Ťažko sa to vysvetľuje, ale so psom som takéto pocity nezažila, možno preto, že som zatiaľ nemala žiadneho v byte, teda v tesnej blízkosti. Zatiaľ som uvažovala nad kavalierom, alebo šicu.

Myslím, že to taky hraje velkou roli. Dokud jsem neměla vlastního psa, co se mnou bydlí doma, tak jsem k těm ostatním taky měla úplně jiný vztah, i když jsem s nimi jinak byla každý den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2017 11:48

Tak kočka v psím těle = pastevec, ale pravda, ta váha je o řád výše

29.6.2017 11:56

Kočky odjakživa miluju a mrzí mě, že mě už dlouho žádná nevlastní. Mám psa v bytě, jsme spolu osmým rokem a je to bezva, ten vztah... ale na kočku to nemá a nikdy mít nebude. Nedá se to ani trochu srovnávat. Nemyslím, že jde kočko-lidský vztah takhle nahradit lidsko-psím.

Přátelé si pořizují griffonka, prý to dělá nějaké anti-stresové bručivé zvuky podobné kočičímu předení. Ale nevím, co je na tom pravdy :D.

29.6.2017 12:27
Skyrra

XXX.XXX.234.89

Písali ste síce o malom plemene, ale ja chovám barzoje a to je niečo medzi psom a mačkou. Samozrejme si treba vhodne vybrať... ale celkovo chrti majú tú super vlastnosť, že čakajú až za nimi človek príde, neotravujú... a to ja veľmi oceňujem. Ja osobne nemám skúsenosti s malými chrtmi, ale viem, že sú a tiež by mali mať tú typickú neotravnú chrtiu povahu, napr vipet.
Ale ako píšem, treba si vhodne vybrať, väčšina chrtov má túto aristokratickú vlastnosť, no mám barzoja, ktorý sa chová úplne ako klasický dunčo, jednoducho dobabraná genetika a výchova (predtým bol u iného majiteľa) a to má aj papiere...
Prípadne úplne iné zvieratko. Známa chová skunka a pochvaľuje si, že je to niečo medzi psom, mačkou a fretkou.
Možno by ste si mohli ešte viac naštudovať iné zvieráta, občas sa stane že motyka vystrelí :).

29.6.2017 13:02

"že čakajú až za nimi človek príde, neotravujú.."
tohle, jako typická kočičí vlastnost...?

(to jenom tak, já si nemyslím, že by zadavatelka toužila právě po kočičích vlastnostech, jako spíš prostě a jednoduše po malém psu...).

29.6.2017 14:00
Skyrra

XXX.XXX.234.42

Možno to neviem opísať, ale chovám mačky aj psy a veľakrát mi skôr mačka reaguje viac ako pes než pes ako pes :DDD. To by asi bolo treba vidieť a zažiť. Chrt je veľmi špecifická povaha, nechová sa úplne ako bežný pes takže áno, príde mi to skôr ako mačacia vlastnosť a naše mačky sú v tomto také isté.

Janae

29.6.2017 14:03
Janae

XXX.XXX.237.6

Skyrra napsal(a):
Možno to neviem opísať, ale chovám mačky aj psy a veľakrát mi skôr mačka reaguje viac ako pes než pes ako pes :DDD. To by asi bolo treba vidieť a zažiť. Chrt je veľmi špecifická povaha, nechová sa úplne ako bežný pes takže áno, príde mi to skôr ako mačacia vlastnosť a naše mačky sú v tomto také isté.

A jak se snáší kočka s barzojem nebo spíš barzoj s kočku?
BArzoj je od dětství můj sen, ale kvůli kočkám nesplnitelný.

29.6.2017 14:15
Skyrra

XXX.XXX.234.42

Janae napsal(a):

Chcela som Ti odpísať do správy nech tu nespamujem, ale nejak mi to nejde tak píšem nakoniec sem do fóra...
Obe barzojky máme adoptované, jedna bola už na mačky zvyknutá odmalička (aj na iné zvery) a druhá vraj mačky zabíjala, no u nás im nič nerobí a máme ju už dlhý čas, s mačkami sú spolu vlastne stále...
Podľa mňa to závisí od výchovy, treba šteniatko na mačku učiť hneď ako sa dá. A opačne...
Domov sme si doniesli aj už staršiu mačku ktorá predtým na psov nebola zvyknutá a za pár týždňov sa ich prestala báť keď videla, že sú mierumilovné.
Občas sa nám stane, že si baby zmýlia utekajúcu mačku so zajacom, ale väčšinou sa uvedomia po pár sekundách, niekedy sa aj zámerne hrajú na naháňačku a obe strany z toho majú zábavu :).
U nás boli najprv psy a až potom mačky.
Barzoj je podľa mňa skvelý pes na navykanie u mačiek, pretože väčšinu dňa prespí, mačky sa k nim vždy stúlili a tak postupne si na seba zvykli. Dokonca sme z toho mali zo začiatku srandu pretože mačky si síce zvykli na spiace barzoje, ale akonáhle sa psy postavili, už mačky utekali, prote neboli zvyknuté, že je to zrazu také veľké a pohyblivé :DDDD.
Ak by si chcela viac info tak napíš do správy :).

29.6.2017 14:51
Atheira

XXX.XXX.240.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kočky odjakživa miluju a mrzí mě, že mě už dlouho žádná nevlastní. Mám psa v bytě, jsme spolu osmým rokem a je to bezva, ten vztah... ale na kočku to nemá a nikdy mít nebude. Nedá se to ani trochu srovnávat. Nemyslím, že jde kočko-lidský vztah takhle nahradit lidsko-psím.

Přátelé si pořizují griffonka, prý to dělá nějaké anti-stresové bručivé zvuky podobné kočičímu předení. Ale nevím, co je na tom pravdy :D.

Mám to přesně naopak. Radši parťáka než roztomilýho otrokáře.

Ano

30.6.2017 14:28
Ano

XXX.XXX.251.184

Japan chin - něžný, nevtíravý, miluje chování na klíně, klidná, ale veselá povaha.

30.6.2017 15:02
Lexaurin

XXX.XXX.153.225

A pro by nemohla mit zadavatelka kočku jen doma? Když vyhovuje kočičí povaha Třeba aKurilsky bobtail, Sphynx...

30.6.2017 15:21
Atheira

XXX.XXX.240.171

Lexaurin napsal(a):
A pro by nemohla mit zadavatelka kočku jen doma? Když vyhovuje kočičí povaha Třeba aKurilsky bobtail, Sphynx...

To nikdo netvrdí, ale rozdíl je v tom, že s tím psem máte víc možností než s kočkou. S ním můžete chodit ven a přesto ho máte víc pod kontrolou než kočku, kterou byste musela mít neustále doma, jinak je zde právě to riziko, že ji jednou pustíte a už se vám nevrátí. A co když zadavatelka právě nechce zvíře, které bude mít jen zavřené doma? Na procházky s ní asi těžko bude chodit. Ačkoli i jednoho takového kocoura jsme kdysi měli (na vodítku fakt ne, nechápejte to špatně). Přesto byl pouštěn ven a jednou se nám otrávil. Možná i proto, že byl zvyklý pohybovat se venku, bylo s ním výletění vůbec realizovatelné. S čistě domácí kočkou jste omezená jen na to domácí prostředí. Pes je jaksi variabilnější, byť tedy asi vyžaduje více pozornosti a je celkově o něco náročnější.

30.6.2017 17:56

Janae napsal(a):

Barzoj se s kočkou nesnáší, naopak, je loví. Barzoje jsem měla 14 let. Ke kočce rozhodně ne, jinak bude doma veselo.

30.6.2017 18:05
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Barzoj se s kočkou nesnáší, naopak, je loví. Barzoje jsem měla 14 let. Ke kočce rozhodně ne, jinak bude doma veselo.

Posle mě záleží na povaze psa a zkušenostech chovatele. Mě taky říkali, že je nesmysl ke dvoum dospělejm haskounům donýst kočku, že vydrží pár sekund. Vydržela už několikátej rok a klidně jí nechaj i žrát z jejich misky

30.6.2017 18:13
Lexaurin

XXX.XXX.25.222

Atheira napsal(a):
To nikdo netvrdí, ale rozdíl je v tom, že s tím psem máte víc možností než s kočkou. S ním můžete chodit ven a přesto ho máte víc pod kontrolou než kočku, kterou byste musela mít neustále doma, jinak je zde právě to riziko, že ji jednou pustíte a už se vám nevrátí. A co když zadavatelka právě nechce zvíře, které bude mít jen zavřené doma? Na procházky s ní asi těžko bude chodit. Ačkoli i jednoho takového kocoura jsme kdysi měli (na vodítku fakt ne, nechápejte to špatně). Přesto byl pouštěn ven a jednou se nám otrávil. Možná i proto, že byl zvyklý pohybovat se venku, bylo s ním výletění vůbec realizovatelné. S čistě domácí kočkou jste omezená jen na to domácí prostředí. Pes je jaksi variabilnější, byť tedy asi vyžaduje více pozornosti a je celkově o něco náročnější.

Vychazim z dotazu, kdy jedinny problem je, ze kocky venku umiraji . O prochazkach tam rec neni. Takze za me kocku doma, co zemre az na stari

30.6.2017 18:33

Huskyjanina napsal(a):
Posle mě záleží na povaze psa a zkušenostech chovatele. Mě taky říkali, že je nesmysl ke dvoum dospělejm haskounům donýst kočku, že vydrží pár sekund. Vydržela už několikátej rok a klidně jí nechaj i žrát z jejich misky

Já nevím teda, ale můj barzoj ulovil koček několik, vždy je zabil, a nejen kočky. Třeba se nějaký naučit dá, ale já bych to neriskovala. Když jsem se setkávala s jinými majiteli barzojů, nikdy jsem neslyšela, že by měl barzoje s kočkama.doma. Ale může se stát cokoli-vyjímka.

30.6.2017 19:17
koňadra

XXX.XXX.128.31

Já nevím teda, ale můj barzoj ulovil koček několik, vždy je zabil, a nejen kočky. Třeba se nějaký naučit dá, ale já bych to neriskovala. Když jsem se setkávala s jinými majiteli barzojů, nikdy jsem neslyšela, že by měl barzoje s kočkama.doma. Ale může se stát cokoli-vyjímka.

Znám chovatelku koček s barzojem v bytě - bez problémů.

30.6.2017 21:26
Skyrra

XXX.XXX.234.90

Písala som vyššie, že chovám barzoje a mačky, sú spolu neustále... takže rozhodne nesúhlasím s tvrdením, že sa barzoje nedajú na mačky naučiť.
Keď sme adoptovali druhého barzoja, bývají majitelia nás upozorňovali, že mačky bez milosti zabíja. Chvíľku sme boli aj my na pochybách z toho čo nám o ňom rozprávali, ale u nás doma mačkám nikdy neublížil. Spia spolu, žerú spolu... všetko, sú spolu nonstop. Dokonca aj malé mačiatka.
Veľa závisí od výchovy, náš prvý barzoj bol odmalička navykaný na iné zvieratá pretože predtým žil na farme.
A v neposlednom rade aj od povahy.
Druhý nebol na iné zvieratá učený vôbec a aj tak mačky neloví. Myslím, že to tak trošku aj odpozoroval od prvého psa a pochopil, že mačky sa nelovia.

30.6.2017 21:33
Skyrra

XXX.XXX.234.90

Ale inak čo sa týka týchto "právd" už som sa napočúvala o barzojoch mnoho fámov. Napríklad, že sú agresívne voči deťom :D. A the best - že sa neznesie barzoj s barzojom :DDDD.
Ale mám trošku pocit, že sme odbočili od pôvodnej témy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík