Uživatel s deaktivovaným účtem

Dneska mě napadlo, že se tu bavíme skoro jen o problémech, ale co taky ty naše chlupaté obličeje (jen promluvit že?) vychválit.
Tak začnu, jen se tetelím. Byla jsem dneska zase v lese, chvilku byla na vodítku-chovala se slušně, tak jsem jí dala volno bez vodítka, samou radostí mi zrajtovala lištiště, tak jsem dál a cca 2m před náma z poza pařezu vyběhlo asi srnče-malá mini srnečka(už bez puntíků). Psina popošla a vyrazila, tak jsem zavolala čekej- je naučená, ona zastavila, a ke mě- trénujem, šla sice opatrně, ale přišla, já mám takovou radost...jen aby jí to vydrželo..
Tak toho by bylo... :) ale dneska mě překvapili oba dva
Potkáváme tu jednoho malého černého utecence. Strašně otravný pes. Čistokrevný vy*yrac. Dneska jsme ho potkali už po sté a tak jsme pustili ovcouna s tím co Teda bude. Ovcoun ho ocuchal a naháněl domu. A vždy když jsme ovcouna zavolali tak se na patě otočil a přišel. Jak se otočil tak ten malej vyběhl a div nám ho nekousnul do zadele. Takhle třikrát. Tak si říkám, že pustim bígla a jak na něj malej zavrci tak mu to bígl vysvětlí. Tak jak bígl zjistil že nejsem na druhém konci vodítka tak zkrotnul a hleděl si svého. Po všech těch napadenich jsem čekala že aspoň nějak se projeví. A nakonec jsem psa zahnala dobře mirenym hodem vodítka a byla jsem ráda že se ovcoun nepere a bígl zapomněl na stará zranění. :)
Jinak kdyby měl někdo zkušenost co dělat když někomu neustále takto utíká cizí prudici pes tak sem s tím. Už jsem jim ho vedla domu snad 20x.

Dnes při druhém běhu na coursingu rafnul kůži a nedal a nedal. Nevrčel, prostě jen držel. Takový mrně a takový stisk. Ani jsme mu s tou tlamou nehnula. Pobavil, vrahounek.

Prudiči: To já takhle regulérně řvu jako vyšinutá v chatové oblasti na Lipně, paní tam má dva uštěkaný yorky a berňáka, leží běžně na příjezdové cestě k ostatním chatám a k Lipnu, před jejich chatou. když jdem k loděnici musíme tudy. yorkové mi nevadí- teda vadí, ale yorkšír-víte co...ale ten berňák, už jsme s ním měli jednou střet- kousnul mi do mojí minulé psiny(já na vodítku svého, šeřilo se, šla jsem od vody do chaty a paní s berňákem proti nám po cestě) berňák vyběhl a hned kousal, takže ho znám, co je zač a nechci si nechat zmrzačit, či psychicky poje*t štěně.
Takže jsem milého berňáka - asi je to fena, vyděsila svým řevem a "útokem" z mé strany- vyšlápla jsem si na něj( začal nás vyštěkávat), to musela slyšet celá chatová oblast. kupodivu to majitel asi neslyšel, měl štěstí, že jsem nemohla chvilku mluvit a popadnout dech- adrenalin. Pes se sice stáhl, ale bylo vidět, že jít blíž, mám ho na noze. Pravdě podobně se to bude opakovat, tak to už asi půjdu žalovat.
Já musím pochválit psa i kocoura. Momentálně jsme tři dny přestěhovaní, a očekávala jsem scény ze změny prostředí, jako tomu bylo minulý rok na dovolené, kdy Barney se hnrul ze dveří, průjmoval, kńučel a skákal na dveře.
První den byli trochu vykulení, kocour se schovával na lince, ale to spíše z toho množství lidí, kteří k nám ten den stále chodili.
Druhý den oba jako doma, kocour už běhal ke dveřím, když jsme přicházeli a vítal nás, pesan zjistil, že gauč je tam, kde má být, a hračky také a po chvilkových trénincích zůstal hodinu doma úplně v klidu - jednou skočil na dveře. Teď už můžeme v klidu odcházet, jsou oba moc vzorný, ŠIKULKY.

Mně a psovi se nedávno (v osmým roce společnýho života) podařilo náhodou přijít na to, jak cvičit "řadovku" tak, aby to psa a tudíž i mě bavilo :D
Já to nikdy moc necvičila, protože mě nebaví dělat něco, co psa nebaví a oba v tom nevidíme nějakej hlubší smysl. On ty povely plní, ale má přitom výraz, ze kterýho by se daly psát slohovky s nadpisem "tohle přece umím, proč to po mně dnes chceš už potřetí?".
Tak teď jsme nějak chytli ten správnej drajv, pomohly k tomu šišky, který letos získaly titul hračka roku. Takže šiška v ruce paničky byla tím spouštěčem k pochopení, že je to celý děsná bžunda. Ale zatím nám to vydrží tak max.5 minut, pak paničce dochází nápady a pes začíná nahazovat ten svůj výraz "...a... proč že to děláme...?" :D.
napsal(a):
Mně a psovi se nedávno (v osmým roce společnýho života) podařilo náhodou přijít na to, jak cvičit "řadovku" tak, aby to psa a tudíž i mě bavilo :D
Já to nikdy moc necvičila, protože mě nebaví dělat něco, co psa nebaví a oba v tom nevidíme nějakej hlubší smysl. On ty povely plní, ale má přitom výraz, ze kterýho by se daly psát slohovky s nadpisem "tohle přece umím, proč to po mně dnes chceš už potřetí?".
Tak teď jsme nějak chytli ten správnej drajv, pomohly k tomu šišky, který letos získaly titul hračka roku. Takže šiška v ruce paničky byla tím spouštěčem k pochopení, že je to celý děsná bžunda. Ale zatím nám to vydrží tak max.5 minut, pak paničce dochází nápady a pes začíná nahazovat ten svůj výraz "...a... proč že to děláme...?" :D.
Borové šišky dokážou za správných podmínek dostat mojí fenu do stavu lehkého přetočení
Chce to ideálně najít víc než jednu a v rychlém sledu házet, fena lítá jako šílenec, chňape, nechápu, co jí na tom tolik bere. Blbý je, pokud mi dojdou šišky nebo síly dřív než jí dojde elán
Na jaře jsme měly šiškovou krizi, kopala jsem jí na chodníku takové ty větší, borové (asi z borovice černé), podařilo se mi trefit jí do oka. Nadávala jsem si do deb.lů, naštěstí oko v pořádku, ale nějakou dobu to vypadalo, že se šiškama nechce už v životě mít nic společného.
Teď už je zase vše zapomenuto, šišky jsou in jako dřív, jen já si dávám větší pozor, pokudmožno nekopu, ale házím ručně, nemá to takovou razanci.

Terven
napsal(a):
Borové šišky dokážou za správných podmínek dostat mojí fenu do stavu lehkého přetočení
Chce to ideálně najít víc než jednu a v rychlém sledu házet, fena lítá jako šílenec, chňape, nechápu, co jí na tom tolik bere. Blbý je, pokud mi dojdou šišky nebo síly dřív než jí dojde elán
Na jaře jsme měly šiškovou krizi, kopala jsem jí na chodníku takové ty větší, borové (asi z borovice černé), podařilo se mi trefit jí do oka. Nadávala jsem si do deb.lů, naštěstí oko v pořádku, ale nějakou dobu to vypadalo, že se šiškama nechce už v životě mít nic společného.
Teď už je zase vše zapomenuto, šišky jsou in jako dřív, jen já si dávám větší pozor, pokudmožno nekopu, ale házím ručně, nemá to takovou razanci.
Tak to je supr, že byly šišky opět vzaty na milost :D
U nás je v kurzu především bezhlavý úprk s šiškou (která psovi z tlamy zdatně utíká a bývá opět lapena) a poté důkladný rozcupování šišky na prvočinitele (následováno vykuckáváním omylem spolknutých kusů), pročež nám stačí pokaždý jedna až dvě, on by zvládl i víc, ale mě nebaví furt čekat, až to bude dostatečně rozcupovaný, aby od toho mohl odejít.
Já už psovi spíše odevzdávám šišku rovnou do tlamy, protože pokud ji hodím, on to k vezme tryskem a skočí po ní šipku, což je samozřejmě jedinej přijatelnej způsob, jak se chopit jakékoliv hračky ležící na zemi. A letos už mi přijde, že tím začínají maličko trpět přední tlapy, takže se snažím, aby ty šipky neprováděl tak často.
napsal(a):
Tak to je supr, že byly šišky opět vzaty na milost :D
U nás je v kurzu především bezhlavý úprk s šiškou (která psovi z tlamy zdatně utíká a bývá opět lapena) a poté důkladný rozcupování šišky na prvočinitele (následováno vykuckáváním omylem spolknutých kusů), pročež nám stačí pokaždý jedna až dvě, on by zvládl i víc, ale mě nebaví furt čekat, až to bude dostatečně rozcupovaný, aby od toho mohl odejít.
Já už psovi spíše odevzdávám šišku rovnou do tlamy, protože pokud ji hodím, on to k vezme tryskem a skočí po ní šipku, což je samozřejmě jedinej přijatelnej způsob, jak se chopit jakékoliv hračky ležící na zemi. A letos už mi přijde, že tím začínají maličko trpět přední tlapy, takže se snažím, aby ty šipky neprováděl tak často.
Já už jsem ze šišek tak zmagořená, že když výjimečně vedu koně a ne psa, mám tendenci do nich kopat taky a už už mám na jazyku "šiška, šiškáá"
Zas je super, že váš pes je hračička i ve zralém věku.
napsal(a):
Dneska mě napadlo, že se tu bavíme skoro jen o problémech, ale co taky ty naše chlupaté obličeje (jen promluvit že?) vychválit.
Tak začnu, jen se tetelím. Byla jsem dneska zase v lese, chvilku byla na vodítku-chovala se slušně, tak jsem jí dala volno bez vodítka, samou radostí mi zrajtovala lištiště, tak jsem dál a cca 2m před náma z poza pařezu vyběhlo asi srnče-malá mini srnečka(už bez puntíků). Psina popošla a vyrazila, tak jsem zavolala čekej- je naučená, ona zastavila, a ke mě- trénujem, šla sice opatrně, ale přišla, já mám takovou radost...jen aby jí to vydrželo..
Já bych to také ráda napsala, ale u nás je to ode zdi ke zdi. Jdeme pěšinou, kolem potoka, po slepicích sousedů jen háže očima, já nadšená, chválím ještě doma. Další den jdem večer z prochajdy, já psa pustím z vodítka do potoka se osvěžit a už ho na vodítko nedávám, domů je to už jen naší ulicí, nějakých 500m. Jak to zjistí, rozběhne se nahoru na ten plácek před podnikem, kde bývají zajíci a srnec. Mávla jsem už nad tím rukou, jen jsem za ním křiknula, ať nevběhne na cestu. Vyjdu také nahoru, rozhlížím se, pes nikde. Tak asi seběhnul dole k potoku. Když už jsem přišla až k prvním sousedům, pes se vrací od potoka kolem jejich a slyším kvokat slepici. Šmarjá, sousedi mají ještě venku slípky! Říkám psu: dopr..., snad jsi jim nezamordoval slepice?!? Kouká, olizuje se...Letím se kouknout za dvorek, tam kolem plotu stepuje slepice a snaží se s řevem dostat domů, jinou nevidím, ale je to samé křoví kolem. Vychází soused. Vy máte ještě venku slepice? Ne, jsou zavřené, ale koukám, že jedna potvora je zase venku...Jen jedna? No, nevím, jdu to zjistit...Tak si je prosím vás přepočítejte a když tak, dejte vědět, kdyby byla nějaká po smrti...Ach jo. Tentokrát za to ani nemůže pes, ale já, protože jsem neodhadnula, že je ještě brzo. Zatím výsledek nevím, souseda jsem nepotkala...

lesnížínka
napsal(a):
Já bych to také ráda napsala, ale u nás je to ode zdi ke zdi. Jdeme pěšinou, kolem potoka, po slepicích sousedů jen háže očima, já nadšená, chválím ještě doma. Další den jdem večer z prochajdy, já psa pustím z vodítka do potoka se osvěžit a už ho na vodítko nedávám, domů je to už jen naší ulicí, nějakých 500m. Jak to zjistí, rozběhne se nahoru na ten plácek před podnikem, kde bývají zajíci a srnec. Mávla jsem už nad tím rukou, jen jsem za ním křiknula, ať nevběhne na cestu. Vyjdu také nahoru, rozhlížím se, pes nikde. Tak asi seběhnul dole k potoku. Když už jsem přišla až k prvním sousedům, pes se vrací od potoka kolem jejich a slyším kvokat slepici. Šmarjá, sousedi mají ještě venku slípky! Říkám psu: dopr..., snad jsi jim nezamordoval slepice?!? Kouká, olizuje se...Letím se kouknout za dvorek, tam kolem plotu stepuje slepice a snaží se s řevem dostat domů, jinou nevidím, ale je to samé křoví kolem. Vychází soused. Vy máte ještě venku slepice? Ne, jsou zavřené, ale koukám, že jedna potvora je zase venku...Jen jedna? No, nevím, jdu to zjistit...Tak si je prosím vás přepočítejte a když tak, dejte vědět, kdyby byla nějaká po smrti...Ach jo. Tentokrát za to ani nemůže pes, ale já, protože jsem neodhadnula, že je ještě brzo. Zatím výsledek nevím, souseda jsem nepotkala...
Hele naše stará psina měla taky takový rituál, u lesa bouda a okolo zdivočelé zahrádkářské kočky, nikdy nezapoměla to tam jít okouknout, nejdříve šla, pak klusala a ve finále letěla jako torpédo přikrčená aby nějakou načapala, několikrát se jí to totiž povedlo...
Tak jako si pamatovala, kde je v lese jaká zdechlina, kam jsem odložila srnčí nohu z její tlamy (na strom), kudy chodí veverky a kdy musela vyplivnout ulovenou myš.(s jídlem se neplýtvá)
HoHolky tak jsem zjevně konečně vyřešila problém s malým černým prudicem.
Před týdnem jsem ho zase odvedla domu a majitele (zvlášť pana a zvlášť paní) jsem upozornila, že jestli jednou jedinkrát mi zavrci na bígla tak ho bígl na oplátku prekousne vejpůl. Ovcoun ne, ten je hodně, ale bígl se brání a stačí aby ten malej cernej zavrčel na něj jednou a budou mít po psovi.
Od té doby jim neutekl a venci ho děti tak aby ho měli pod kontrolou. Když je potkáme, tak si tři děti drepnou kolem psa a všichni ho drží. :)
Huraaa. snad jim ten přístup vydrží.
notregistered

XXX.XXX.211.64
Chudáci děti
když potkáme uvrčeného pejska, poprosím majitele, jestli by se s mým nebezpečným nemohli seznámit, a ať se majitel dívá bokem, nevyšiluje, já svého psa podržím
pak to vypadá asi tak - jak to že toho našeho čivaváka nepokousala ?
a jde se dál
žádný zázrak, někdy to klapne, někdy ne, nenutit, jasně.
Děti mají ke psům kladný vztah. Jde o to že přes půl roku jim ten malý černý utíká a majitele to vůbec nezajímá. Běhá přes sousedovic políčko a sousedi si myslí že jim úrodu ničí naší psi. Div nekousne našeho ovcouna do zadele jakmile se k němu otočí ovcoun zády. Nehledě na to že tu běhá po silnici a něco se mu může stát a o střetu traktorů s ním kteří nám jezdí kousek za pozemky taky nic moc.
Taky se přidám..
Po roce a půl snažení se naučit Grace štěkat na povel, kdy jsem zkoušela všechno možné (např. mávat jí plnou miskou před nosem, říkat "štěkej" když štěkala na lidi za plotem, držet před ní pamlsek a čekat dokud nevydá jakýkoli zvuk) se nám to konečně podařilo za jedinou lekci, kdy pochopila co se po ní chce a naučila se to! A víte jak? Ona to jenom potřebovala názorně předvést, tak že jsem štěkala a když ona štěkla taky tak jsem jí klikla a moc pochválila . Člověk při tom sice vypadá jako zběh z psychiatrické léčebny a nejspíš ani nechci vědět co si o mě teď myslí sousedi, ale Grace se naučila nový povel a to je hlavní.

An&Lu, tak jsem do vašeho příspěvku vkládala takové naděje, že se dozvím nový tip jak naučit tu mojí pitbulku štěkat, ale fázi štěkání na psa už mám za sebou, bez úspěchu. Ani když jí jdou příkladem ostatní psi. To se vždycky natěší, když vidí jak dostávají odměnu, a když dojde řada na ní tak jen vytřeští oči jako "Cóóžéé?!? na paničku se přece neštěká, to ne, to já nemůžu".
Ale musím pochválit Pepper, začíná si hrát s hračkami, dokonce běhala kolečka po bytě s petkou v hubě a i plyšáka rozcupovala. A minulý týden si poprvé venku vzala pamlsek z ruky. Tak jsem hned využila situace, sezvala psy do kroužku a každého podělila pamlskem za splnění "sedni". Již při druhém kole Pepper pochopila a taky na povel sedla. Mám z její domestikace radost.

Tak nejen, že jsme se psem začali pro srandu cvičit řadovku, ale taky jsme byli na cvičáku Ne že bych tam se vším souhlasila, ale nic, co by se nedalo vydržet, a navíc mi nekecali do věcí, který dělám jinak.
A učím psa slalom mezi nohama, taky mazec. Včera konečně začal chápat, že má podlézt nohu, tak jsem zvědavá, jestli to docvičíme až do nějakýho koukatelnýho výsledku (a ne jako povel "mrtvej pes", se kterým jsme se dostali jen do fáze, kdy ten pes vypadá spíš jako kdyby měl epileptickej záchvat).
Co se psům povedlo? Tak mojí psině se včera povedlo vyděsit mě k smrti...
Bylo vedro, tak jsme šli k řece aby si zaplavala (pro ní nejlepší procházka). S přítelem stojíme po kolena ve vodě a ona si dál od nás v hloubce plave. Sem, tam, po proudu, proti proudu, cáká si...no jako vždycky. Po nějaký době jsem si všimla, že plave pomalu, řekla jsem si že už je unavená tak jsem na ní houkla, aby plavala k nám. Pomalu plavala, pak se úplně zastavila a zmizela pod hladinou . Oba jsme s přítelem hned vyběhli ji vytáhnout...a baf, najednou vykoukla nad hladinu, v tlamě kelímek od Pribiňáka a v očích spokojený výraz. Jsem nevěděla jestli se mám smát nebo jí přerazit, no ještě půl hodiny potom se mi klepala kolena jak jsem se lekla
Musím se podělit o jednu věc. Jsem z toho úplně paf.
Předevčírem ráno (5:30) než jsme šli do práce, tak říkám ovcounovi (bígl spal, rád si prispi) "Budeš papat?".
Ovcoun se sebral a odešel. Bylo mi to divný tak koukam kam jde a proč. A on šel do ložnice, zalezl pod postel a něžně, opravdu něžně a pomalu, odkryl bígla z deky ve které spí zabalený, obliznul mu tlamu a počkal až vyleze a dovedl ho na jídlo.
Jakože víme, že jeden bez druhého nedá ani ránu. Ale že bez sebe nebudou ani papat jsem netušila. :) navíc Netuším kde se v ovcounovi vzal ten cit pro jemnost, když je většinou jak slon v porcelánu. ) jsem z toho úplně na měko.

Tak já si opět musím veřejně pochválit naše štěně(dneska má narozeniny-1rok)
Dneska u nás hustě mžilo a bylo celkově hnusně, nechtělo se mi do terénu na procházku, tak jsem si vzala vnučku do kočárku a jela jsem na procházku do města-naučit se očuchávání patníků a nebýt ve městě jako buran. štěně se chovalo velice slušně, chodí vedle kočárku jako mazák- občas teda dlouho očuchává, mohla by to stihnout za mé pomalé chůze, ale to je detail, měla jsem jí připlou na mě, přes tělo, abych měla volné ruce- mám dlouhé vodítko s karabinama na obou koncích a očky na vodítku, střídaly jsme strany, i pes záploťák byl, prostě docela vydařený "výlet".
Naše nová členka rodiny se rozhodla oslavit měsíční pobyt v novém domově menším výletem po okolí bez doprovodu dospěláka...taťka hlídal, a protože byla na procházce hodná, tak ji vzal po 2 hodinách zase na "kolečko".
Madam se na kraji cesty, když je míjelo auto, vyvlékla z obojku a rozhodla se jít svou vlastní cestou...potvora
Taťka objel okruh po rozlehlé vesnici, a ještě velký kus dál...zapojil i souseda.
A happyend?...po návratu ho naše milá psí dáma čekala u domu...kde pobývala, nevím, ale jsem ráda, že se jí povedlo najít cestu zpět.
Je to náš malý chytrolínek...
Chvála bohu, že se jí nic nestalo ...rozhodně se jí povedlo taťku vyděsit, info mi sdělil až následující den, když jsem si pro ni přijela .
Tak musím pochválit bígla. Chodíme teď skoro denně do lesa co je tu kousek. A bígl hledá houby! Opravdu hledá. Když najde místo kde je víc hub u sebe tak tam sedne a kvici jakože je našel ) a dneska našel půl košíku. protože já jsem jinak úplně slepá na houby. jinak nechápu, ale v lese se chová vzorneji než ve městě.

Naučit psa hledat houby je můj sen, naše štěně houby akorát umí pošlapat, okousat, rozdrtit čumákem, přeorat jehličí...
Jinak k "úlovku" - psa bych pochválila a houby vysypala na kompost- babky a hlavně staré plodnice nejsou zrovna to pravé ořechové...
napsal(a):
Naučit psa hledat houby je můj sen, naše štěně houby akorát umí pošlapat, okousat, rozdrtit čumákem, přeorat jehličí...
Jinak k "úlovku" - psa bych pochválila a houby vysypala na kompost- babky a hlavně staré plodnice nejsou zrovna to pravé ořechové...
Hele babky byly ve smazenici a dobrý. :) mám další dva koše hřibů.
Accuracy

XXX.XXX.1.226
napsal(a):
Náš pes umí - mimo Vámi zmíněného - ještě i počůrat. :).
Accuracy
napsal(a):
Náš pes umí - mimo Vámi zmíněného - ještě i počůrat. :).
Bohužel mi bígl naprosto ignoruje hribky. Takže ty si hledám sama. Ale nevadí, hlavně že si myslí že v tom lese něco dělá. včera po 4 hodinách v lese jsem si říkala jak psi padnou a do večera o nich nebudu vědět. A hle, už po hodině chtěli jít znovu.
Barney včera nasbíral dva koše. Heč. A to tam půlku ještě nechával, protože už to neměl kam dávat.
Tedysek
napsal(a):
Hele babky byly ve smazenici a dobrý. :) mám další dva koše hřibů.
Vaše babky byly ještě v TOP stavu, takové normálně jíme i sušíme...pokud se teda dokopeme na houby.
Jinak k tomu, co se nám podařilo...podařilo se nám dívat se na kočku na plotě a nezmítat se u toho a být chvíli zticha a dokonce udělat cvik
podařilo se nám v klidu odejít od "uloveného" ježka, podařilo se nám naučit dotýkat se ruky nosem jako targetu, což mimochodem dobře funguje i jako přivolání, tak se snažím to nepokazit.
Podařilo se nám (opakovaně) ve dvou lidech převést čtyři koně z ohrady do ohrady přes dlouhou louku a mít psa s sebou navolno. Na louce je fůra myší a někdy i jiných zvířat a má-li každá osoba v každé ruce jednoho koně, pes už se dá korigovat jedině hlasem
V pohodě běžela s námi, občas se začuchala, ale pak letěla o to víc, asi v tomhle případě fungoval stádový pud
Terven
napsal(a):
Vaše babky byly ještě v TOP stavu, takové normálně jíme i sušíme...pokud se teda dokopeme na houby.
Jinak k tomu, co se nám podařilo...podařilo se nám dívat se na kočku na plotě a nezmítat se u toho a být chvíli zticha a dokonce udělat cvik
podařilo se nám v klidu odejít od "uloveného" ježka, podařilo se nám naučit dotýkat se ruky nosem jako targetu, což mimochodem dobře funguje i jako přivolání, tak se snažím to nepokazit.
Podařilo se nám (opakovaně) ve dvou lidech převést čtyři koně z ohrady do ohrady přes dlouhou louku a mít psa s sebou navolno. Na louce je fůra myší a někdy i jiných zvířat a má-li každá osoba v každé ruce jednoho koně, pes už se dá korigovat jedině hlasem
V pohodě běžela s námi, občas se začuchala, ale pak letěla o to víc, asi v tomhle případě fungoval stádový pud
Teda takových úspěchů. Tleskam.
Mě nikdy bígl nepřesvědčil, že by dotyk cumaku na ruku jako targetu zvládl jako přivolání. ačkoliv to zvládá na dva tři metry, vždy je to v situaci kdy je jasne definované, že "teď se trénují blbiny". Nějak se mi nikdy nepodařilo to prolnout do normálního běhu života.
Tedysek
napsal(a):
Tak musím pochválit bígla. Chodíme teď skoro denně do lesa co je tu kousek. A bígl hledá houby! Opravdu hledá. Když najde místo kde je víc hub u sebe tak tam sedne a kvici jakože je našel ) a dneska našel půl košíku. protože já jsem jinak úplně slepá na houby. jinak nechápu, ale v lese se chová vzorneji než ve městě.
Teda super Ač jsem se hledání hub snažila naučit oba psy, ani u jednoho se mi to nepovedlo Maximálně si do nich dřepli, když viděli že se plazím a něco kutrám v trávě (májovky) My byli včera na václavky, přinesli jsme jen pár. Dubáky hladat neumíme, babky nám nijak zvlášť nechutnají a jelikož máme doma ještě mísu klouzků(po tom, co jsem už dvě misky rozdala po sousedech) tak už jsem babky nebrala. Slyšela jsem nějakého mykologa mluvit o tom, že usušená babka namletá na mlýnku a podávaná na lžičku nebo třeba v kapslích, dokáže úžasně působit na játra a žlučník a prý už zachránila několik lidí po otravě houbama.
lesnížínka
napsal(a):
Teda super Ač jsem se hledání hub snažila naučit oba psy, ani u jednoho se mi to nepovedlo Maximálně si do nich dřepli, když viděli že se plazím a něco kutrám v trávě (májovky) My byli včera na václavky, přinesli jsme jen pár. Dubáky hladat neumíme, babky nám nijak zvlášť nechutnají a jelikož máme doma ještě mísu klouzků(po tom, co jsem už dvě misky rozdala po sousedech) tak už jsem babky nebrala. Slyšela jsem nějakého mykologa mluvit o tom, že usušená babka namletá na mlýnku a podávaná na lžičku nebo třeba v kapslích, dokáže úžasně působit na játra a žlučník a prý už zachránila několik lidí po otravě houbama.
No já ho to nikterak neučila. Dokonce do letoska byl na houbách jen jednou. Jinak jsem velice neúspěšný houbař. Jen chodí v lese na krátkým vodítku (cca 50cm) a u každý houby si musí sednout a počkat než ji seberu. Když je jich víc tak lehne a má odložení. A když se mu nechce čekat tak se plížil vedle mě. Tak mu to doteklo samo za pár prochazek. :) ale on má prostě mozek jinej sám o sobě. Nic moc kloudnyho ho nenaucim, ale kdyby to šlo, sám by se pasoval na psa k vozíčkáři. Tak asi díky tomu mj to doteklo do mozku samo. Jinak ovcoun nám rozslapal slusne množství hribku. jakmile jsem se pro něj ohnula, on to bral jako signál pro hru a mazlení, přiskočil mi pod hlavu a už bylo po hřibu.
Tak teď mi psina udělala obrovskou radost
Jako štěněti jí rány ani petardy nevadily, pak dospěla a loni to byl boj. Přesně takhle na podzim, stačila vzdálená rána kterou jsem sotva slyšela a hned začala hysterčit. Pracovali jsme na tom několik měsíců. Letos se zatim nic moc nedělo, ale teď je tu pouť. V 9 začal ohňostroj, běžela k oknu co se jako děje. Tak jsem vzala přítele i psa a šli se schválně dívat na zahradu. Chvíli štěkala (ale ne vyděšeně) pak koukala na světýlka a pak usoudila, že je to nuda a šla si čmuchat
Mám fakt radost, tohle bylo loni naprosto nemyslitelné.

Tak nevím jestli povedlo nebo nepovedlo - po druhý návštěvě cvičáku mohu konstatovat, že stačilo, a tudíž se mi opět rozrůstá řada těch nesmyslných, zbytečných, případně škodlivých, to máme tuším někde kolem 7 ks v nejmíň 4 různých městech.
Nějak už nemám potřebu hodinu sledovat třeba to, jak si někdo dá na bázlivýho psa škrťák a hodinu do něj vyřvává k noze a sedni, přičemž pes není pod kontrolou ani trochu.
napsal(a):
Tak nevím jestli povedlo nebo nepovedlo - po druhý návštěvě cvičáku mohu konstatovat, že stačilo, a tudíž se mi opět rozrůstá řada těch nesmyslných, zbytečných, případně škodlivých, to máme tuším někde kolem 7 ks v nejmíň 4 různých městech.
Nějak už nemám potřebu hodinu sledovat třeba to, jak si někdo dá na bázlivýho psa škrťák a hodinu do něj vyřvává k noze a sedni, přičemž pes není pod kontrolou ani trochu.
Nedává tam někdo u tebe individuální lekce? Ty bývají o 100% lepší...
elikk

XXX.XXX.8.195
napsal(a):
Jen se zeptám - nez jdes nekam -sháníš si reference?

Tedysek
napsal(a):
Nedává tam někdo u tebe individuální lekce? Ty bývají o 100% lepší...
Individuální lekci od někoho, kdo "organizuje" tak bídnej cvičák, nechá lidi dělat kazit si psy nesmyslnejma a zhovadilejma metodama (nebo jim je rovnou radí), a ještě si za to nechá platit? Netuším, co by mi takovej člověk mohl dát, kromě lehčí peněženky.
Já nepotřebuju poradit, jak má chodit pes u nohy a po kladině, já jen myslela, že se třeba řízeně potkáme se psy a zacvičíme si a bude sranda. Ale tady jednak nevím, kterej z těch vynervovanejch přiškrcenejch psů mi po psovi vystartuje dřív (samci, co klidně jdou i do čuby, pochopitelně náhubek v životě asi neviděli), a jednak mě fakt nebaví se na to dívat. Poprvé tam byli celkem hodný a jen nevycválaný psi, teď podruhý už to byla dost hrůza. A všechno to jsou mladí psi... chudáci.

elikk
napsal(a):
Jen se zeptám - nez jdes nekam -sháníš si reference?
Jojo, tohle mi bylo místní pejskařskou komunitou doporučeno jako nej :).
elikk

XXX.XXX.8.195
napsal(a):
Jojo, tohle mi bylo místní pejskařskou komunitou doporučeno jako nej :).
A tech šest předtím taky?
mozna to nebude dobrý zdroj referenci. a hledala bych jinak. kdybych potrebovala hledat.

elikk
napsal(a):
A tech šest předtím taky?
mozna to nebude dobrý zdroj referenci. a hledala bych jinak. kdybych potrebovala hledat.
Ty první tři byly začátečnická hloupost, že jsem tam šla víckrát jak jednou, ale i tak... vzhledem k návštěvnosti všech zmíněných cvičáků vlastně nevím, kde potkat někoho, kdo by mi je tehdá NEdoporučil.
Von i tenhle poslední cvičák má na webu milion krásných řečí a na první setkání se taky můžou umluvit, jak jednou na to pozitivní a tak, ale evidentně zůstává hlavně u slov.
Já se už dlouho díky Bohu bez takových podniků obejdu, jen jsem tomu po letech chtěla dát šanci a třeba mít fajn místo, kde se pejskaři organizovaně potkávají.
elikk

XXX.XXX.8.195
Tedysek
napsal(a):
Asi ti nezbývá než to organizované hraní a pozitivní cvičení organizovat sama.
Něco podobného jsme mela rozepsane.
Ze hleda kamarady -a ty nepadaji z nebe, na tom se musí zapracovat.
Můžou se sem dávat i vtipné story?
Jelikož mám to malé dítě, tak furt "řeším" pouštění TV, videa na počítače, videa na tabletu, demo písniček na klávesách a vše nejlépe najednou. Dělám něco v koupelně a děcko si vzalo klávesy, sedí u koupelny a pouští si demo. Najednou slyším jak běží televize. Tak vyběhnu z koupelny něžně kárající dítě, že si má pustit jenom jednu věc. Dítě ale sedí stále stejně u kláves a udiveně na mne kouká. Ovladač v ruce nemám. Ovladač leží uprostřed pokoje. Okolo proběhne vořech koukne na mne, lehne si k ovladači a označí ho s vrtěním ocasu. Ano je báječné, že se naučil označovat předměty na stopu, ale asi si myslí, že má označovat všechno, co se kde neuspořádaně válí.

Estrella
napsal(a):
Já musím pochválit naši borderku za to, jaká je skvělá maminka. Měla teď 4 štěňátka a celý to snášela na výbornou - všechno to jejich okusování a zlobení :D a prckové jsou od mala hrozně poslušný, nehnou se od nás na krok, prostě miláčci. Teď jenom přežít slzičky z loučení...
No já brečela i když jsme dávali pryč mladý morčata, dávat pryč štěňátka si vůbec neumím představit, tak držím palečky (štěňatům), aby jejich nový domov a jejich noví človíčkové byli ti nej, jaké si může pes přát...
Musíme se pochlubit-dnes při venčení Eník na volno uviděl svého super kámoše Arga. Rozběhl se, cca 5 kroků (nestihla jsem ani nic říct), najednou se zastavil, posadil a podíval se na mě, zda může za ním a čekal(úžasný výraz v očích-jak dítě na zmrzlinu ). Tak mu povídám, ať maže za kámošem a nepřizabije ani jeho, ani sebe .Následné řádění není třeba popisovat... . pro někoho pitominka, ale já z toho měla fakt radost, že si to uvědomil i bez povelu...

Estrella
napsal(a):
Já musím pochválit naši borderku za to, jaká je skvělá maminka. Měla teď 4 štěňátka a celý to snášela na výbornou - všechno to jejich okusování a zlobení :D a prckové jsou od mala hrozně poslušný, nehnou se od nás na krok, prostě miláčci. Teď jenom přežít slzičky z loučení...
Tak právě proto nic nerozmnožuju, abych se s tím nemusela loučit, protože samozřejmě by se o ně nikdo nepostaral líp než já
Morčata jsou vždy klucí, fenu připustit nenechám a u kobyly bych si hříbě chtěla nechat.
Tak ultravořech úspěšně složil ZZO i s mizerným psovodem. Dva cviky za 10 a pak z každého cviku bod až dva dolů kvůli psovodově chybě (ruce, vočumování, dlouhé zakončení). Musím se polepšit. Psovod od rozhodčího dostal akorát pochvalu (vedle "pojebu" za to, že to psovi kazí), že se věnuje i takovémuto ultramixu. A pak se rozhodčí u řízku ptal psovoda, jak u psa dosáhl toho neutuchajího radostného projevu.
Nejlepší okamžik (zase se řehtal celý nastoupený plac)... při kontrole čipu se pes na rozhodčího namáčkl, páč si myslel, že ten bodrý pán ho bude drbat. Trošku ve mne hrklo, abychom neletěli z kola ven hned na nástupu. Ale dle vyjádření rozhodčího... lepší přátelský pes než agresevní.
Takže teď nás čeká pilování na ZZO1... jestli to pes s nadšením ještě vydrží. Musím pořešit nějak nudění se na dlouhodobém odložení... asi mu tam vrazím křížovky nebo sudoku.
Ježiš, to je hezké vlákno. :)
Tak já musím svoji slečnu pochválit za to, jak suprově zvládla městské slavnosti (nebyli jsme až v centru dění), kam jsme ji vzali kvůli socializaci. Nebyla vyplašená, lidí si nevšímala, krásně chodila na vodítku, no byla jsem na ni pyšná, že absolutně neřešila. :)
Ha! A trochu to tu popotáhnu vejš, aby nám to nezapadlo. :) Musím opět naši holku pochválit. Není to tak dávno, kdy jsme šli z procházky domů, Glorčí běhala před námi, najednou štronzo, špicla uši a já jsem přes sluníčko neviděla, co se děje, takže jsem udělala šaškárnu, povel "ke mně", trochu jsem couvla a slečna přihopkala. No a až po připnutí jsem zjistila, že pár metrů od ní byla paní s pejsanem, takže přivolávačka od psa na 1*! :D

GloriaTheWhippet
napsal(a):
Ha! A trochu to tu popotáhnu vejš, aby nám to nezapadlo. :) Musím opět naši holku pochválit. Není to tak dávno, kdy jsme šli z procházky domů, Glorčí běhala před námi, najednou štronzo, špicla uši a já jsem přes sluníčko neviděla, co se děje, takže jsem udělala šaškárnu, povel "ke mně", trochu jsem couvla a slečna přihopkala. No a až po připnutí jsem zjistila, že pár metrů od ní byla paní s pejsanem, takže přivolávačka od psa na 1*! :D
No na chrta docela výkon, když to teda vezmu podle toho našeho, takže gratulace
napsal(a):
No na chrta docela výkon, když to teda vezmu podle toho našeho, takže gratulace
Ona je šíleně šikovná, aj zacvičí, jako na cvičáku, chůzi u nohy, obraty a tak, ale provozní poslušnost zatím hapruje. :D Teď byla unavená a tak, ale stejně! Jsem na ní mega pyšná! <3.
Tak já se přidám taky se zajímavým zážitkem:
Japonská samostatná jednotka náhle nesouhlasila se směrem pohybu a díky mokrým kšírům se z nich vyvlekla. Paničku chytala panika, co se stane, že vezme čáru, zajíček sem, zajíček tam, pejsci a tak... Jednotka však zaparkovala paničce mezi nohama Neskutečný pocit a vůbec jsem to nečekala. Překvapil

GloriaTheWhippet
napsal(a):
Ona je šíleně šikovná, aj zacvičí, jako na cvičáku, chůzi u nohy, obraty a tak, ale provozní poslušnost zatím hapruje. :D Teď byla unavená a tak, ale stejně! Jsem na ní mega pyšná! <3.
Jo můj chrťák si s mojí dcerou hrál "na cvičák" rád...docela jsem zírala, protože cviky předváděl přesněji a rychleji než moje vycvičená NO a to se s ním cíleně nepracovalo...ale samozřejmě pracoval "jen na cvičáku"...což byl náš obývák a dcera musela mít pytel piškotků...
provozní poslušnost jsme nakonec zredukovala na povel "čekej!"...kdy jsem pak měla pár sekund na odchycení psa a povel "obojek"...což znamenalo, že je potřeba připnout vodítko...ale je pravda, že čím byl starší, tím to bylo lepší...to někdy přišel na zavolání až ke mě
Nooo, tak nějak jedeme my. :D Prostě když si "hrajeme" na cvičák (ale je teda fakt, že i venku zacvičí, to jí je jedno kde, jen nesmí být moc mokrá/tvrdá/jakákoli zem, aby na ní fakt sedla a netrčela prdělí ve vzduchu :D), tak s piškotama, to je šikovná, ale co se týče provozní... No jako... :D Umí stůj a víceméně ke mně, víc nepotřebuju. :D Je jí rok, po hárání, které proběhlo před měsícem se dost uklidnila, tak uvidíme, zdali jí to vydrží. :D.

Dneska pochválím psinu veřejně za všímavost, zachránila ježka, já už bych jí táhla smykem, co to zase dala za ruční brzdu u nějaké psí pesemesky, ale ona se nedala...ve městě ježek propad okolo podúrovňového okna do takového světlíku, překrytého na chodníku mříží 50x30cm- jak bych to přiblížila...byl asi už dost hladovej a žíznivej, pobíhal tam a natahoval čumám k nám nahoru. Normálně jinej ježek je smotanej, co to dá a rozbaluje se až když na něj koukáme z dálky...
Naházela jsem mu tam dvě kolečka friskisek, hned se do nich pustil...a co teď s nim, v baráku nikdo, no tak jsem zavolala měšťákům (jednou jsem volala celý "hasičský sbor " na záchranu přimrzlé kachny- která jak se ukázalo, zase tak přimrzlá nebyla, ale chytit se nedala a umrzla tam- káča blbá- byla to potápka roháč s námrazou na křídlech)
No měšťáci neměli hned čas, já tam vystát důlek nechtěla, tak že tam pak zajedou, zajeli, mříž odšroubovali a ježka vysvobodili- telefonicky mě o tom informovali, ale já už to měla zjištěné- ježek tam už nebyl Jupí, zase může do reklamy napichovat jablka - to je děsná reklama, co si mají děti pak myslet(manžel si to myslí do těď, že ježek nosí jablíčka na bodlinách)

... :) jezci jsou tema. Potkavame je casto. Smejdi na chodnicich u vrat, kde jeste nedavno asi byval prima pruleze, ale nova samooteviraci vrata uz tam nic takoveho nemaji. Pes i ja vime oc jde.
Pes si drepne, ja saham do baglu pro textilni tasku, kterou jezka vzdy drapnu a soupnu pod prvni plot, kde vim, ze namaji psy ani kocky. Takhle jsme nauceni a sehrani.
Tuhle jdem nasi ulici, pes zase sam od sebe zadrepne, na chodniky stin - rikam si "a jeje, zase jezek"... saham do baglu pro tasku a pomalu jdeme ke stinu.
A jake to prakvapeni?
Misto jezka na chodniku odpocivala obri krysa.
Hodila na nas skleb a pres zed to vzala do zahrady.
Pes cumel na ni, na mne, na zed... Ja zas uklidila tasku a jen zahlasila, ze je pejsek sikovnej, ale tenhle jezecek pomoc nepotreboval... A pak se jen tise modlila, abych damicku nepotkala po navratu doma.
Dnešní příhoda. Pes spal s námi doba. V půl páté mě probudil tím, že do mě strkal studeným čumákem. Neštěkal, jakože musí ven hlídat, ani nekňučel... netušila jsem, co chce. Tak jsem vstala a šla ho pustit na zahradu. Jak jsem otevřela dveře, uslyšela jsem ve sklepě hrčet darling a stříkat vodu - praskla hadice, ve sklepě se začínala tvořit potopa.
Díky pesanovi jsme nevycucli studnu, nespálili darling ani nevytopili sklep.
Šikula! Středoasiat,14 měsíců.
Me tibetande se podarilo ochocit si syna . Zatimco jsem byla s mladsim synem v nemocnici, Bibinka doma tesknila a tak po chvili prilnula ke starsimu synovi- protoze vycitila, ze ji porozumi a bude delat to, co ona chce ( manzel by se s ni nemazal) .venceni vypadalo tak, ze fenka cvrkla a lehla, ze uz dal nejde, otocila to a slo se domu. Pak si v jednu hodinu vzpomnela, ze chce ven a protoze syn jeste nespal, sedla si proti nemu a stekla- zeptal se, co by chtela a ona ho tahla ke dverim. No protrajdali vnoci cele sidliste- fenule ho oekne vyvencila- musel jit zadadne tou cestou, kterou chtela ona, jinak zalehla .
Dalsi den ji projistotu poradne vyvencil o pulnoci, nicmene v jednu hodinu si pred nej zase sedla a stekla- dal ji ctyri otazky, co by mohla chtit, na posledni:” chces papat.?” vyskocila a olizla mu nos, tak sel a dal ji zradlo- vymlaskla celou misku. No moralka a rezim mnou nastolene byly v haji, ale ja jako pozitivum vidim to, jak se muj IT zamereny syn dokazal domluvit s nemou tvari- to urcite oceni az bude mit jednou deti

Lexaurin
napsal(a):
Me tibetande se podarilo ochocit si syna . Zatimco jsem byla s mladsim synem v nemocnici, Bibinka doma tesknila a tak po chvili prilnula ke starsimu synovi- protoze vycitila, ze ji porozumi a bude delat to, co ona chce ( manzel by se s ni nemazal) .venceni vypadalo tak, ze fenka cvrkla a lehla, ze uz dal nejde, otocila to a slo se domu. Pak si v jednu hodinu vzpomnela, ze chce ven a protoze syn jeste nespal, sedla si proti nemu a stekla- zeptal se, co by chtela a ona ho tahla ke dverim. No protrajdali vnoci cele sidliste- fenule ho oekne vyvencila- musel jit zadadne tou cestou, kterou chtela ona, jinak zalehla .
Dalsi den ji projistotu poradne vyvencil o pulnoci, nicmene v jednu hodinu si pred nej zase sedla a stekla- dal ji ctyri otazky, co by mohla chtit, na posledni:” chces papat.?” vyskocila a olizla mu nos, tak sel a dal ji zradlo- vymlaskla celou misku. No moralka a rezim mnou nastolene byly v haji, ale ja jako pozitivum vidim to, jak se muj IT zamereny syn dokazal domluvit s nemou tvari- to urcite oceni az bude mit jednou deti
Jóóó...psí holky jsou šikovný, obzvlášť na manipulaci s chlapama ...moje feňule má taky ochočenýho mýho synátora...ten si pak stěžuje u mě...já mu říkám "Kurňa, seš chlap jak hora, tak jí to normálně řekni, že tohle teda ne"
a on na to "když ona se začne rozčilovat a když vidí, že rozčilování nikam nevede, tak začne dělat roztomiloučkou hodňoučkou fenu a to se fakt nedá".

napsal(a):
Jóóó...psí holky jsou šikovný, obzvlášť na manipulaci s chlapama ...moje feňule má taky ochočenýho mýho synátora...ten si pak stěžuje u mě...já mu říkám "Kurňa, seš chlap jak hora, tak jí to normálně řekni, že tohle teda ne"
a on na to "když ona se začne rozčilovat a když vidí, že rozčilování nikam nevede, tak začne dělat roztomiloučkou hodňoučkou fenu a to se fakt nedá".
Edit:
akorát teda nevim, jestli si za to zaslouží pochvalu

Čajda
napsal(a):
Dnešní příhoda. Pes spal s námi doba. V půl páté mě probudil tím, že do mě strkal studeným čumákem. Neštěkal, jakože musí ven hlídat, ani nekňučel... netušila jsem, co chce. Tak jsem vstala a šla ho pustit na zahradu. Jak jsem otevřela dveře, uslyšela jsem ve sklepě hrčet darling a stříkat vodu - praskla hadice, ve sklepě se začínala tvořit potopa.
Díky pesanovi jsme nevycucli studnu, nespálili darling ani nevytopili sklep.
Šikula! Středoasiat,14 měsíců.
Tady je alespoň vidět, že pes v domě je k nezaplacení

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Dneska s ultravořechem splněno ZZO1. Se mnou za 80, beze mně určitě za 95!
V roce a tři čtvrtě a pasteveckou palicí slušnej výsledek ne?
..velká gratulace.........náš motýl má splněny od léta canisterapeutcké zkoušky......kdysi jsem Vám psala o problémech s aportem a k dnešnímu datu pes nosí krásně aport venku - pokud mám za zády druhý........jinak ale pomocí pozitivky - upravené k obrazu (bez klikání) mému nosí a podává všechno - klíče, pivní tácky, prstýnek, tubu krému, náramek, různé papíry - včetně bankovek (největší nervy byly s dvoutisícovkou, zda jí neporušenou podá ), kapesníky a tak všelijak podobně.....naučil se sundat a podat rukavice a ponožky a dneska se naučil sundat z hlavy a podal kšiltovku.......podá na pozdrav packu a dneska si začal uklízet hračky......chci začít s učením rozepínání a sundavání bundy, tak uvidíme......
Asi už sem to sem psala, ale samík se naučil rozpoznávat venku, co tam nepatří, tak jednou za čas vemem pytel a posbíráme na své trase odpadky. U něj, který nemá rád nic, co se musí, je úspěch, že vůbec začne. Když už začne, tak se do toho dostane a už nosí, jen ty první jsou o dlouhém vysvětlování a přemlouvání. Dneska jsme zase sbírali. Prostě plechovky, tetrapaky a igelitové obaly všeho druhu, petky...to všechno pozná sám, že to je to, co má přinést, stačí když mu ukážu tím směrem, kde v křoví něco vidím a řeknu: přines odpaďochu

lesnížínka
napsal(a):
Asi už sem to sem psala, ale samík se naučil rozpoznávat venku, co tam nepatří, tak jednou za čas vemem pytel a posbíráme na své trase odpadky. U něj, který nemá rád nic, co se musí, je úspěch, že vůbec začne. Když už začne, tak se do toho dostane a už nosí, jen ty první jsou o dlouhém vysvětlování a přemlouvání. Dneska jsme zase sbírali. Prostě plechovky, tetrapaky a igelitové obaly všeho druhu, petky...to všechno pozná sám, že to je to, co má přinést, stačí když mu ukážu tím směrem, kde v křoví něco vidím a řeknu: přines odpaďochu
to je dobré :-) megí pozná, co tam nepatří a jde to počůrat
když najde sněhuláka, řekne si "ten se povedl", rozboří, pak počůrá
mně je to tak líto.. už teď se děsím prvního sněhu

lesnížínka
napsal(a):

macomb
napsal(a):
Tak i my jsme se konečně dokopali k prvním zkouškám ZOP a zvládli jsme je za 96 bodíků :-)

Já jsem na našeho psa pořád pyšná.Pochválila bych ho asi za to že pochopil co je FRISBEE. Když jsme to zkoušeli pře nějakým časem a postupně,pes to ne a ne pochopit.Tak jsme to na čas odložili a ted' se k tomu vrátili.Pes si na procházkách hraje(což ho nebavilo ,ani to nedělal) a frisbee doslova miluje.
Je super učit ho novým věcem.
Ke konci roku 2018 se Brunovi povedly hezký ..... fotky! Kdyby mu to kousalo, alespoň tak dobře, jak se dovede natřásat před foťákem. Je to manekýn!

Bruno je fakt fešák a koukám, má štíhlou tajli
Počítá figurant i s možností, že mu může místo rukávu skočit svou pasteveckou půlí po krku?
napsal(a):
Bruno je fakt fešák a koukám, má štíhlou tajli
Počítá figurant i s možností, že mu může místo rukávu skočit svou pasteveckou půlí po krku?
Štíhlý je protože běhá .... já už jsem to tu psala, že se opájí během .... sice běhá dokolečka ale vydrží klidně i čtvrťhodinu v rychlém tempu. A docela dost cvičíme - baví ho to. Musí mít v týdnu dva až tři dny úplně klidové, kdy jenom jí a spí - aby trochu nabral. S trávením problém naštěstí nemá.
Figurant má s ním spíš problém, že na první to Bruno nedává ani do "kabelky". Chodíme na obrany pravidelně a nic neuspěcháváme, ale stále poprvé se nejdřív na mne koukne jestli má fakt do toho kousat nebo ne. A je dost opatrnej a do "boje" jde taky opatrně. A příjde mi, že se s námi pere o hračku/rukáv .... asi nebere figuranta jako nepřítele .... to k té možnosti zákusu někam jinam než do rukávu. Když je figurant v civilu, tak se sám za ním chodí pomazlit ..... je to takovej vítací typ. Ještě jsem nezkoušela cizího figuranta .... obávám se, že by to nedal vůbec nebo až na x-tý pokus. Teď jsme celkem úspěšně zkoušeli pokus o hladké zadržení .... sice není tak mrštný, ale zrychluje a už si i povyskočí. Jinak když už se zakousne (většinou druhý pokus) tak zase drží a naplno .... je to na těch fotkách i vidět, že to má až v koutku. A hlavně vydrží držet .... ze začátku jsem si musela i počkat 10 minut, než odnesený rukáv pustil. A musím přiznat, že mu to i dost kazím .... nějak ty obrany stále nemám zažité (kdy držet, kdy povolit atd.) Naposledy jsem dělala obrany před 20 lety s boxérama a ti to uměli tak nějak sami.
Ale jsou mu čerstvě 2 roky a stále mi příjde jako štěně ..... takže počítám, že mne jeho 3 rok ještě možná dost překvapí. Já toho pastevce v něm vidím jenom ve chvíli, kdy má sám řešit nějakou situaci. Přemýšlí o tom a většinou to vyhodnotí, že si z toho nebude trhat žíly. Jinak ochota k cvičení, učení nových věcí .... tam asi spíš převažuje ten mix (asi tam ten NO nebo RTW bude).
Jsem vděčná matce přírodě za to jakej je. Sice jsem mívala i psy z útulku, ale nikdy takovýhle mix s pastevcem a docela dost dlouho jsem trnula, co mi z něj vyroste. Já totiž za ty roky se psy moc nevěřím na klišé "jaké si to uděláš, takové to máš" ..... to jde jenom u něčeho. Povaha a predispozice prostě dělá dost a člověk může maximálně tak obrousit hrany, ale jádro nezmění.
Tak k tomu co se psům povedlo - mě dneska potěšil pes. Poslala jsem ho na místo a cvičila se štěndem. Pak jsem na něj po očku mrkla a on všechny povely, které dostávalo štěndo předváděl na pelíšku, chudák i pac dával do prázdna . A u toho takovej jako hrozně utýranej pohled "podívej, já to taky umím a já jako nic jo" . Nevím jestli to takhle dělá vždycky, jak se soustředím na štěně, tak po psovi moc nekoukám. Venku to nedělá, ale to spíš proto, že je odložený, doma je jen poslán na místo.
Něco podobného mám u čivaváka. Já ho vlastně začala učit sedni, lehni a nějaké triky právě kvůli tomu, že děsně záviděl Maxiultramixovi, že dostává odměny. I teď venku u mne čivavák stojí a netrpělivě koukne na mě, pak zase na velkého psa jako by říkal: "Tak už mu dej to POCEM ať můžeme dostat odměnu!"

Říkala jsem si, že by nebylo špatný vytáhnout tohle téma. Musím totiž udělit pochvalu.
Včera mi na psa "vyběhla" se štěkáním smečka pěti malých psů, který ale známe a víme, že nejsou zlí (pudlíci apod.). Pro jistotu jsem se vydala situaci řešit, ale pes se tvářil rozvážně a říkal, že kdyby to bylo nutný, že by se i nechal odvolat. Tak jsem ho po chvilce nechala, aby to vyřídil samostatně, jen s mírnou nápovědou. Byl velice šťasten a s drobným naježením se se všema pozdravil, přeznačkoval, co bylo potřeba, a zbytečně nepřeháněl.Tak jsme šli i kousek s nima. Vůbec jsem na něj nemusela šáhnout. A to čtyři z těch potvor byli samci a některý i docela machrovali
napsal(a):
Říkala jsem si, že by nebylo špatný vytáhnout tohle téma. Musím totiž udělit pochvalu.
Včera mi na psa "vyběhla" se štěkáním smečka pěti malých psů, který ale známe a víme, že nejsou zlí (pudlíci apod.). Pro jistotu jsem se vydala situaci řešit, ale pes se tvářil rozvážně a říkal, že kdyby to bylo nutný, že by se i nechal odvolat. Tak jsem ho po chvilce nechala, aby to vyřídil samostatně, jen s mírnou nápovědou. Byl velice šťasten a s drobným naježením se se všema pozdravil, přeznačkoval, co bylo potřeba, a zbytečně nepřeháněl.Tak jsme šli i kousek s nima. Vůbec jsem na něj nemusela šáhnout. A to čtyři z těch potvor byli samci a některý i docela machrovali
No na naše duo vedené procházkou tuhle vyběhl z otevřené brány stařičký hluchý pes. A doběhl nás ze zadu a čuchl feně k zadku. A ukázalo se, že i naše fena má srdce a když je někdo starej a chluchej, tak může přežít situaci, která by u mladého psa podobné velikosti byla vyhodnocena jako drzost a zachránil by ho jen koš a já. Tohohle starouška oba očuchali, sice ostražitě, ale v zásadě něžně a bez úhony jak přišel, tak odešel a já si utíral slzy dojetí, jaké máme psy dobráky
A budu pokračovat v pění chvály - pokud trpasličí pinčová nechytí nerva, je to super pes s takovou pracovní inteligencí, že mi z toho padá brada a říkám si, jestli to pro mě není škoda
Na druhou stranu se po těch létech snažení s Jejím Ignorantstvem Vikinou, která je cosi jako pastevec v desetikilovým provedení, cítím trochu rehabilitovaná - s některými typy to evidentně jde od přírody hůř

a já si utíral slzy dojetí, jaké máme psy dobráky
....tak to mě teda taky dojalo ....já teda už nebyla dojmutá dlouho

Dnes bych pochválila sebe (snad můžu pochválit sebe, když jsme vedle došli k tomu, že bysme mnozí zasloužili i pamlsky... ) za tento foto-úlovek z procházky. Přemýšlím, že se v té oblasti zastavím častěji a budu koukat, jestli se mi nepodaří ulovit lepší a ostřejší foto.
Tak úplně to nepatří do tohoto vlákna, ale pinčové se dnes povedlo v mé nepřítomnosti povalit a zrevidovat obsah odpadkového koše
Je to moje blbost, vím, že o koš se zajímá od začátku, co je u nás. Taky jsem důsledně dbala na to, aby byl vynesenej vždy před tím, než budou feny samy doma...no, ale moje ostražitost polevila, dneska jsem opomněla.
Netuším, co vše a v jakým množství se jí povedlo sežrat, stejně tak netuším, nakolik si přilepšila i Vikina. Blbý je, že pinčovou počínaje včerejškem převádím na barf - obsah odpaďáku nám může to vyhodnocování stolice trochu zkreslit

napsal(a):
Dnes bych pochválila sebe (snad můžu pochválit sebe, když jsme vedle došli k tomu, že bysme mnozí zasloužili i pamlsky... ) za tento foto-úlovek z procházky. Přemýšlím, že se v té oblasti zastavím častěji a budu koukat, jestli se mi nepodaří ulovit lepší a ostřejší foto.
Roztomilost sama ...doufám, že jste se i tím pamlskem odměnila

napsal(a):
Roztomilost sama ...doufám, že jste se i tím pamlskem odměnila
Zatím furt nosím jenom psí pamlsky a to mě nějak neláká

napsal(a):
Zatím furt nosím jenom psí pamlsky a to mě nějak neláká
Tak to máte blbý...jsou lidi, co jako pamlsek používají piškoty, to se pak dá použít i pro lidi a nebo jako moje teta, co používala jako odměnu, za přivolání u haskounky, kousky mléčné čokolády ...a to je prej čokoška pro psy toxická, Cituna toho zbouchala za odpoledne na Letenský pláni klidně půlku tabulky a dožila se 16-ti let, tak to nevím, kdyby tu čokoládu nejedla, asi by tady byla dodnes
Ale třeba odměny, co dává Bodlinka Norince...sušený plíce...tak to bych si taky nedala
napsal(a):
Tak to máte blbý...jsou lidi, co jako pamlsek používají piškoty, to se pak dá použít i pro lidi a nebo jako moje teta, co používala jako odměnu, za přivolání u haskounky, kousky mléčné čokolády ...a to je prej čokoška pro psy toxická, Cituna toho zbouchala za odpoledne na Letenský pláni klidně půlku tabulky a dožila se 16-ti let, tak to nevím, kdyby tu čokoládu nejedla, asi by tady byla dodnes
Ale třeba odměny, co dává Bodlinka Norince...sušený plíce...tak to bych si taky nedala
Tak ona mléčná čokoláda moc toxická nebude, ta kakao viděla jenom z rychlíku.
Sušený plíce jsou u nás naprosto top odměna, pak nosím i sušený střívka, ledvinky, pamlsky od Essential foods a od Marpu, nejvíc asi pamlskuju jejich běžnejma granulema - mají výhodu, že jsou mrňavý a beru i pár piškotů, aby je nezáviděly ostatním psům a nešly po kapsách cizích majitelů jako šílený
Nic z toho bych si teda nedala, maximálně ten piškot, ale to bych musela bejt na pokraji smrti vyčerpáním.

Já jsem zatím pořád ještě líná a beru jako pamlsky jen běžný psovy granule. Vyžádá si jich za jednu procházku plnou hrst, tak to má jako součást krmný dávky a říkáme tomu "svačinka". Aby to nevypadalo, že somruje pamlsky
Je vidět, že je na mně ještě kus práce co do výchovy, piškoty by podle psa byly rozhodně lepší.

Terven
napsal(a):
Tak úplně to nepatří do tohoto vlákna, ale pinčové se dnes povedlo v mé nepřítomnosti povalit a zrevidovat obsah odpadkového koše
Je to moje blbost, vím, že o koš se zajímá od začátku, co je u nás. Taky jsem důsledně dbala na to, aby byl vynesenej vždy před tím, než budou feny samy doma...no, ale moje ostražitost polevila, dneska jsem opomněla.
Netuším, co vše a v jakým množství se jí povedlo sežrat, stejně tak netuším, nakolik si přilepšila i Vikina. Blbý je, že pinčovou počínaje včerejškem převádím na barf - obsah odpaďáku nám může to vyhodnocování stolice trochu zkreslit
To je součást výchovy paničky na téma kde má nechávat odpadkový koš Přeju, ať je potvůrka v pohodě a může dál klidně přecházet na barf :)
marcelaamax
napsal(a):
Terven - asi jsem něco prosvihla, máte novou čubinku? 😊 vím jen o xshi-tzu a občas jorksirce, pančování jen nový přírůstek? :)
Jo jo, pořád jsem se rozhodovala mezi trpasličím pudlem, trpasličím pinčem anebo psem z útulku, až jsem zabila dvě mouchy jednou ranou a mám trpasličí pinčovou z útulku
napsal(a):
To je součást výchovy paničky na téma kde má nechávat odpadkový koš Přeju, ať je potvůrka v pohodě a může dál klidně přecházet na barf :)
Výchova paničky zdárně pokračuje...odpoledne jsem odvolala Vikinu od mrtvý ryby a pak jsem musela vyřídit telefonát. Bestie přesně ví, kdy jsem bezbranná, takže pokud na ní dneska zbylo málo z obsahu koše, dorazila se leklou rybou. Stolice u obou zatím četná a objemná, ale obvyklé konzistence
napsal(a):
Sakryš, až do dneška jsem netušil, že u nás žijí pišťuchy! :-)
Parádní fotka! Minimálně za dva piškoty.

marcelaamax
napsal(a):
A co se psům povedlo? Mému psovi se včera povedla stojka 🤣🤣
Ještě, že to není soutěž, protože já ani fena stojku stopro neuděláme...Sárina teda říká, že jsme dámy a dle toho se musíme chovat a pes říká, že neví, co to je "stojka"
No ale momentka se vám fááákt povedla

Pes mě překvapil a neúmyslně se naučil novou blbinu. Na procházkách jedeme v režimu "pamlsek kdykoliv na vyžádání" (důchodcovský výhody pro psa nežravce, něco jako babišova sleva na jízdné), tak jsem mu parkrát řekla, ať se aspoň tváří, že se chce trochu i pomazlit, že mu nejde jen o pamlsky.
Takže máme nový cvik "Jednu vteřinu se mazlím. A teď už mi dej ten pamlsek"

marcelaamax
napsal(a):
A co se psům povedlo? Mému psovi se včera povedla stojka 🤣🤣
... uz i pes dela stojky?
Asi vi co frci netem :)
https://www.youtube.com/watch?v=qRAJkhDcMsU

Terven
napsal(a):
Jo jo, pořád jsem se rozhodovala mezi trpasličím pudlem, trpasličím pinčem anebo psem z útulku, až jsem zabila dvě mouchy jednou ranou a mám trpasličí pinčovou z útulku
Docitam...
Zeptam se...
Jak vypada trpaslici pincova z utulku?
Jaka je?
Proc byla v utulku? Jak dlouho? Jak jste ji nasla... No a jak u Vas?
napsal(a):
Docitam...
Zeptam se...
Jak vypada trpaslici pincova z utulku?
Jaka je?
Proc byla v utulku? Jak dlouho? Jak jste ji nasla... No a jak u Vas?
Já se omlouvám, čtu to až teď
Trpasličí pinčová je pastva pro moje oko, minidobrmánek, jakýho jsem si vždycky přála. Temperament je opravdu nářez, ale s tím jsem počítala a říkám si - kdo chce kam, pomozme mu tam
V útulku byla krátce, není nalezenec, ale "odloženec" z nepříznivé rodinné situace, takže mohla do adopce ihned. Je závisláček a přísavka, první dny u nás nebyla schopná existovat jinak než v náručí, nácvik samoty byl výzva, byla hotová i z mojí cesty na WC. Cestování autem bylo o nervy všech zúčastněných. Lepší se den ode dne, doma už je v pohodě, venku si užívám 99,9% přivolání. Bylo by načase jí zaměstnat, plánujeme nosework, už jsme i trochu samodomo začaly. Kdyby byla jedináček, asi bychom už byly dál, se dvěma je ten výcvik náročnější.

Terven
napsal(a):
Já se omlouvám, čtu to až teď
Trpasličí pinčová je pastva pro moje oko, minidobrmánek, jakýho jsem si vždycky přála. Temperament je opravdu nářez, ale s tím jsem počítala a říkám si - kdo chce kam, pomozme mu tam
V útulku byla krátce, není nalezenec, ale "odloženec" z nepříznivé rodinné situace, takže mohla do adopce ihned. Je závisláček a přísavka, první dny u nás nebyla schopná existovat jinak než v náručí, nácvik samoty byl výzva, byla hotová i z mojí cesty na WC. Cestování autem bylo o nervy všech zúčastněných. Lepší se den ode dne, doma už je v pohodě, venku si užívám 99,9% přivolání. Bylo by načase jí zaměstnat, plánujeme nosework, už jsme i trochu samodomo začaly. Kdyby byla jedináček, asi bychom už byly dál, se dvěma je ten výcvik náročnější.
..je krásná ať se daří, ale moje srdcovka je ten pejsek z vaší profilovky......

Terven
napsal(a):
Děkuju...jj, nebožka Terina - je fakt, že uměla postavit uši tak, že vypadala jako motýl
...ale tak nějak celkově.....

Dnes procházka bez náhubku.
Jakože jsme ho nechali doma. Naschvál.
Po skoro 11 letech.
V posledních pár týdnech jsem ho stejně většinou nosila v ruce.

Tak musím "pochválit" naší buli, to se jí opravdu povedlo, málem jsme dostala infarkt.
Byli jsme na Lipně, psová se byla koupat, byla se mnou v lese na dřevě a pravděpodobně si někde "natáhla " šlašinku na přední noze- už ty její haxny tak neprožívám, mám taky pocit, že je dost bolestníček a dokáže si to užít.(dožrala Geloren a teď dostává Aptoflex-takhle to neprožívám..uvažuju i o hyaluronanu do žíly...) Takže psice kulhala, nikam nechtěla, nikam nedošla, prostě se pět dní válela u chaty, v den odjezdu se prostě zase váli na trávě v pozici posvátné mrtvé krávy, mouchy na ní sedají.....občas jí zkontroluju a tak během půl hodiny najednou pes nebyl- zavolám, nic, prostě pes nikde, volám holce-šla se před odjezdem ještě projít, jestli jí psice nestopuje, ať se vrátí a volá....mě už se pomalu zmocňovala panika, že mi psa někdo naložil do auta- viděl jít kulhavého psa a tak ho sveze....manžel raději nic neříkal a hlídal vnučku, já měla pomalu na krajíčku....ještě mě napadlo, že jestli nešla k vodě. No nebudu to prodlužovat, byla tam, slastně se brodila a poplavávala si,poležela si u známých na dece, děsila rybáře a koupající se lidi- bul pes na útěku, no v pr*deli bych se viděla ....došla mezi chatama asi 400m k vodě, pravděpodobně skrytě a nepozorovaně(třeba si něco stopla), protože jí nikdo neviděl, ptala jsem se lidí po cestě....manže povídal, že jak ležela těch pět dní jen u chaty a cítila z nás každý den Lipno a když zjistila, že jedem domu, šla se ještě okoupat...mě to ale vtipný nepřipadlo, lítala jsem jako šakal, pes co se 5 dní z vlastní vůle nehnul víc něž o 10 metrů se šel sám projít...
Takže psinu chválím, že se nic nestalo a jí nikdo neutlouk klackem a já to taky přežila. Naše buli je familiarně založená, s každým kamarádí , nikdy nikomu nic neudělala ale nikdy neříkej nikdy.....je to přece "ten bojovej pes" .
vyřešila to hezky Ano, chtěla se přeci jen ještě vykoupat...tak šla
Já včera taky zážitek sice ne tak ,,super" jako vy ale: psa už bolí ty nohy doopravdy, ztěžka vstává, těžce kulhá, takže jeho zájem už je jen o jídlo(a to nikdy nebýval) a někam se doploužit. Včera jsme šli dozadu do sadu pro jablka na buchtu a chlapi hráli tenis, tedy rádi by hráli, ale střídavě prolézali živý plot a marně hledali míček. Přišli jsme tam a prý: asi se vypařil, krčili shodně rameny. Říkám, spíš tak automaticky: Wori, najdi chlapům míček, jim to nejde (nikdy nebyl žádný extra aportér a mobil mi našel jen, když zrovna chtěl ) Viděla jsem jak zavětřil, zalezl do jednoho místa a chvíli tam štrachal, i zahrabal...ještě mu říkám: ne myšu, míček najdi...vynoří se a míček má v hubě! To jste měli vidět tu hrdost matky, jejíž dítě právě získalo Nobelovku

Tak se taky trochu pochlubím...
Včera jsem vysávala a vzhledem k tomu, že se nám všude válely Ginušini plyšáci, tak jsem je posbírala a dala do krabice...že když bude chtít, tak si prostě nějakýho vylosuje.
Gina to zjistila večer....chvíli štrachala v tý krabici, co tam teda je, pak odešla na zahradu a za chvíli přiklusala s plyšovou kočkou, co už se na zahradě válí asi 3 týdny a položila vedle krabice, zase odešla ven a přiklusala s plyšovou lamou, co se pro změnu válela ve sklepě v prádelně a dala jí do krabice....
No trochu mi teda spadla brada, je to pro mě jasný znamení, že to je nejinteligentnější holka na světě
napsal(a):
Včera jsem vysávala a vzhledem k tomu, že se nám všude válely Ginušini plyšáci, tak jsem je posbírala a dala do krabice...že když bude chtít, tak si prostě nějakýho vylosuje.
Gina to zjistila večer....chvíli štrachala v tý krabici, co tam teda je, pak odešla na zahradu a za chvíli přiklusala s plyšovou kočkou, co už se na zahradě válí asi 3 týdny a položila vedle krabice, zase odešla ven a přiklusala s plyšovou lamou, co se pro změnu válela ve sklepě v prádelně a dala jí do krabice....
No trochu mi teda spadla brada, je to pro mě jasný znamení, že to je nejinteligentnější holka na světě
ty vo.e A nechtěla by přijet uklidit i k nám?!?
napsal(a):
Tak to máte super. Já naopak když se rozhodnu, že posbírám hračky po zahradě do takové bedýnky, co tam na ně mám, tak psi začnou dělat přesný opak . Do té chvíle se někde válí, hračky je nezajímají, ale jakmile je začnu sbírat, tak to už je ta nejzajímavější věc a začnou z bedny tahat i ty další .

lesnížínka
napsal(a):
ty vo.e A nechtěla by přijet uklidit i k nám?!?
No ona se jinak k úklidu jiných věcí nemá...

marcelaamax
napsal(a):
Tak to máte super. Já naopak když se rozhodnu, že posbírám hračky po zahradě do takové bedýnky, co tam na ně mám, tak psi začnou dělat přesný opak . Do té chvíle se někde válí, hračky je nezajímají, ale jakmile je začnu sbírat, tak to už je ta nejzajímavější věc a začnou z bedny tahat i ty další .
No taky jsem se divila, že to tak nebylo...
Tak to já toho našeho téměř pětiměsíčního bobka taky musím pochválit 😊
Po měsíci a půl u koní už hezky večer koně kontroluje, když jdou večeřet. Ne vždy tedy ještě zvládne všechny zaráz, ale bez jakéhokoli trénování už pomalu chápe. A ráno při vyhánění na pastvu je vždy doprovází a důležitě kontroluj, jestli už všichni tři konzumují. A ne že se některý pokusí oddálit od skupiny 😁
A o víkendu jsme poprvé na procházce potkali srnku z bezprostřední blízkosti dvou metrů. Všiml si, popoběhl, ale na zavolání se zase otočil a hezky klusal ke mě. A to byl puštěný bez vodítka.
Kdyby nebyl tak tvrdohlavý, tak už i přemety metá 😁
Pětiměsíční mi taky za srnkou nezdrhnul, 8měsíční už jo To jen abych vám trochu zchladila nadšení Jinak je pejsa hezký a šikovný. Sestřenka poklízí koně a koňáci si adoptovali vyhozeného jezevčíka. Už je to pár let. A pořád, když vyhání-zahání stádo, pes lítá a snaží se koně kousat do kotníků. Několikrát je doplašil tak, že sestřenku málem přirazili k vratům. Vždycky nadává, že jednou toho ha.zla konečně kůň kopne tak, že už to nerozchodí...a to je milovnicí zvířat, má doma 4 psy, 5 koček(všechno taky nalezenci) donedávna svého koně...
My se donedávna starali o sirotka, kterého jsme se ujali, ovčákXhusky. Ten měl tak silný lovecký pud, že prý i jako malé štěně startoval nejenom po srnkách. Takže to, že na mě teď pes vůbec reaguje, když je v blízkosti zvíře, jsou pro mě Vánoce. A to máme dům u lesa, takže si dokážete představit to množství zvířat, co nám div nebydlí na zahradě 😉
Koně, ke kterým s ním chodíme, jsou extrémně tolerantní, ale to, že ho jednou možná nakopnou, tak s tím asi tak nějak asi člověk musí počítat 😉
lesnížínka
napsal(a):
Pětiměsíční mi taky za srnkou nezdrhnul, 8měsíční už jo To jen abych vám trochu zchladila nadšení Jinak je pejsa hezký a šikovný. Sestřenka poklízí koně a koňáci si adoptovali vyhozeného jezevčíka. Už je to pár let. A pořád, když vyhání-zahání stádo, pes lítá a snaží se koně kousat do kotníků. Několikrát je doplašil tak, že sestřenku málem přirazili k vratům. Vždycky nadává, že jednou toho ha.zla konečně kůň kopne tak, že už to nerozchodí...a to je milovnicí zvířat, má doma 4 psy, 5 koček(všechno taky nalezenci) donedávna svého koně...
Retrívr jí za srnkama možná vůbec zdrhat nebude. Je to sice lovečák, ale spíš přinašeč. Moje sestra měla dvě feny, za zvěří nezdrhaly nikdy, maximálně tak za lidma, co měli něco k jídlu
Moje fena mix shih tzu x jezevčík měla už v necelých pěti měsících zářez na pažbě - útěk za srnama s následným návratem domů po vlastní ose cca 1,5 km.
Terven
napsal(a):
Retrívr jí za srnkama možná vůbec zdrhat nebude. Je to sice lovečák, ale spíš přinašeč. Moje sestra měla dvě feny, za zvěří nezdrhaly nikdy, maximálně tak za lidma, co měli něco k jídlu
Moje fena mix shih tzu x jezevčík měla už v necelých pěti měsících zářez na pažbě - útěk za srnama s následným návratem domů po vlastní ose cca 1,5 km.
To není retrívr, je to čuvač 😉
Katka12345
napsal(a):
To není retrívr, je to čuvač 😉
Uf, já už jsem myslela, že jsem ne jen hluchá, ale i pěkně slepá(ale jo, jsem ) A měla jsem ještě notebook venku, takže moc světla, viděla jsem to blbě, ale celou dobu jsem si myslela, že je to čuvač. Ale ten by také zdrhat neměl, ovčácká to nedělají, berňuchu to taky ani nenapadlo
lesnížínka
napsal(a):
Uf, já už jsem myslela, že jsem ne jen hluchá, ale i pěkně slepá(ale jo, jsem ) A měla jsem ještě notebook venku, takže moc světla, viděla jsem to blbě, ale celou dobu jsem si myslela, že je to čuvač. Ale ten by také zdrhat neměl, ovčácká to nedělají, berňuchu to taky ani nenapadlo
Ho si sem tam někdo plete s retrívrem. Po tatínkovi bude asi typicky čuvačovsky obrovský, ale maminka má na čuvače trochu delší čumák, to má ze šesti sourozenců pouze ten náš, všichni ostatní mají ty typicky kratší placatější 😊

Katka12345
napsal(a):
My se donedávna starali o sirotka, kterého jsme se ujali, ovčákXhusky. Ten měl tak silný lovecký pud, že prý i jako malé štěně startoval nejenom po srnkách. Takže to, že na mě teď pes vůbec reaguje, když je v blízkosti zvíře, jsou pro mě Vánoce. A to máme dům u lesa, takže si dokážete představit to množství zvířat, co nám div nebydlí na zahradě 😉
Koně, ke kterým s ním chodíme, jsou extrémně tolerantní, ale to, že ho jednou možná nakopnou, tak s tím asi tak nějak asi člověk musí počítat 😉
Ono teda osobně bych velkého těžkého psa asi nenechala vyjíždět koním po zadních nohách. Protože až kůň vypere, pes uhnout nestihne.
Mám velikostně a váhove podobnou rasu a odmala je učím, že koník je kámoš, nicméně učím je spíš kone ignorovat než zapojovat do "hry".
Ono je to v rámci bezpečnosti pro obě strany lepší - kůň nebude mít blbý návyk kopat po psech (třeba na vyjizdce) a pes se naučí, že u koni se má chovat slušně.

Taky musím toho svého prcka pochválit, trénujeme různé zábavné triky a povely, moc ho to baví, byl by skvělý asistenční pes už umí sundávat ponožky na povel
Dnes je mu 8 měsíců, ale umíme to už měsíc

Video pro Inspektora:

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Paráda!
Mám radost👍
Díky moc. Jinak ty moje hlasový projevy hrozný, ale bez nich to prostě nejde.