Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nets

9.7.2017 13:21
Nets

XXX.XXX.45.92

Dobrý den,
Chtěli bychom Vas poprosit o radu. Fence - 8let se během 1-2 dnu udelala boulicka na brise, viz foto. Veterinar si neni jisty tim, co by to mohlo byt. Podezreni ma na nador. Nemate nekdo podobnou zkusenost?
Dekuji.

9.7.2017 14:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No, každopádně bych to nechala vyříznout. Nádor jakový? Na mléčnou lištu se mi to zdá dost mimo, ale netroufnu si tvrdit, že ne, nikdy jsem ho na živo neviděla. A nevěřila bych nárůstu za dva dny. Nemůže tam mít něco píchlé? Špatně to vidím...Jak přijde vetka Bodlinka, určitě bude vědět víc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2017 14:41

Když se psovi udělá boule na místě, kde je to odstranitelné, tak nejjednodušší je to fiknout a zkoumat co to bylo až posléze - histologie útvaru je stejně nespolehlivější diagnostická metoda.

Nets

9.7.2017 16:12
Nets

XXX.XXX.35.7

Moc dekujeme za reakce. Zkouseli jsme nazor dalsiho veterinare a vypada to na cistu. Dostala 3 injekce, cista se pry bud vstreba anebo odsaje.

9.7.2017 17:42
noemi

XXX.XXX.208.114

Nets napsal(a):
Moc dekujeme za reakce. Zkouseli jsme nazor dalsiho veterinare a vypada to na cistu. Dostala 3 injekce, cista se pry bud vstreba anebo odsaje.

Myslíte cystu, že?

Nets

9.7.2017 18:07
Nets

XXX.XXX.35.7

Ano, děkuji.

10.7.2017 22:03
Bell205

XXX.XXX.46.25

Určitě si nechte odebrat krev.My měli to stejné. Byl to hnisavý abces.Nejdriive boule jako ta vaše a pak se to zahnisalo. Jen u nás to skončilo zle. Všemi vyšetřeními se objevila rakovina.Udelali se během týdne 3 boule+ horečka+ voda na plicích + nádor na plicích. Paradox byl, že ta bulka byla opravdu jen hnisavý zapíchlí bordel.8mi měsíční pejsek NO...

10.7.2017 22:08
Bell205

XXX.XXX.46.25

Nechci strašit jen z krve se dá zjistit hodně. Držím palce e.

11.7.2017 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bell205 napsal(a):
Určitě si nechte odebrat krev.My měli to stejné. Byl to hnisavý abces.Nejdriive boule jako ta vaše a pak se to zahnisalo. Jen u nás to skončilo zle. Všemi vyšetřeními se objevila rakovina.Udelali se během týdne 3 boule+ horečka+ voda na plicích + nádor na plicích. Paradox byl, že ta bulka byla opravdu jen hnisavý zapíchlí bordel.8mi měsíční pejsek NO...

8.měsíční pes nádor na plicích? To bych tipla, že to bylo trochu jinak, ale výsledek je stejně hrozný Z krve se rakovina většinou nezjistí, jistota je odběrem a rozborem postižené tkáně.

11.7.2017 12:26
Bell205

XXX.XXX.55.40

lesnížínka napsal(a):
8.měsíční pes nádor na plicích? To bych tipla, že to bylo trochu jinak, ale výsledek je stejně hrozný Z krve se rakovina většinou nezjistí, jistota je odběrem a rozborem postižené tkáně.

Jinak? Jak to myslíte? Objevila se mu taky úplně stejná boule na tříslech. Veterinář nám řekl, že je to abces-něco si zapíchl a zanítilo se to. Měli jsme to jít vyřezat ale jelikož jsme zrovna řešily kulhání z růstu a dostal léky tak abces jsme měli řešit za týden po dobrání léků na bolest packy.
Za týden se ta boule zvětšila a uprostřed se udělalo malé bílé kolečko. Prostě byl uvnitř hnis. Tak jsme jeli k vete a zjistili mu i teplotu. Pi teplotě řezat nechtěli tak nasadili ATB že by to mělo prasknout, hnis vytéct a ještě jsme dostali desinfekci k potírání. Jenže bulka nepraskala a pejskovi se ztížilo i dýchání.Tak jsme jeli znovu. Pořád měl teplotu tak mu z bulky vzali vzorek tkáně a i krev. Dostal injekce na horečku.Mělo se zklidnit i to dýchání. Druhý den pejsek ani nemohl ležet-dusil se. Tak jsme jeli znova k Vete a udělala mu i RTG plic. Na RTG byli plíce zavodněné a z krve zjistili nějaké šíleně vysoké hodnoty bílých krvinek. Veterinářka nám řekla že nás nechce strašit ale že to vypadá na rakovinu nebo na moc silný zánět v těle. Dostal 3 druhy kapaček. Přítel jezdil ráno a já odpoledne na kapačky. Pořád se čekalo na histologii. Mezitím jsme mu nahmatali na žebru bouli. Myslela jsem, že je to z injekcí, že ho píchali i tam ale Veterinářka řekla že to vypadá, že to jde z kosti že se jí nezdá že by to bylo ze svalu... To byl čtvrtek. V pátek ráno přišla histologie a výsledek že je to hnisavý abces. Tedy nic zhoubného. Dýchání se zlepšilo ale opět vzali krev jestli hodnoty bílých krvinek klesly a znovu udělali RTG. Vyvolávala ho odpoledne a to jel už přítel do práce tak že mi výsledky RTG i krve sdělí až při večerních kapačkách. Už jsem si tak trochu oddychla, že to bude vpohodě a večer přišla rána. Po opadnutí vody na plicích se ukázalo, že má na plicích nádor a kolem všude metastáze. Hodnota bílých krvinek neklesla...2. boule co šla z žebra šla z kosti- tím si byli jistí 3 veterináři + majitel kliniky ( náš kamarád). A aby toho nebylo málo našla se další boule a ta šla z přední packy z "ramene"... Pejskovi bylo čím dál hůř a měli jsme se rozhodnout...
Tak jsme si ho chtěli nechat přes víkend. Že konec bude v pondělí. Sundali mu kanylu a dali léky na domů. Ale v neděli ráno zvracel a kakal krev. Takže jsme jeli na pohotovost ať mu to trápení ukončí hned.
Mají za klinikou zahradu tak jsme šli tam a uspali ho...
To bylo teď v březnu. Náš 1. pejsek Německý ovčák...

11.7.2017 20:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Teď to není na vás, ale spíše dotaz na veterinářku Bodlinku, až sem jukne. Máte tip, jakovou rakovinu pes měl, prakticky ještě štěně? I tak mladí psi mají rakovinu kostí, setkala jste se s tím? Fakt hrůza...

11.7.2017 22:34

Hustý.

a divný. skoro bych si myslela, že to byl všechno zánět. ono abscesy v plicní tkáni a nádory vypadají na rtg dost stejně, a zvýšené bílé by odpovídaly spíš tomu.

pokud teda na rtg nebyly spíš zvětšené mízní uzliny, pak by to mohl být lymfom, ten by se mohl objevit i u mladého psa. ale primární nádory na plicích, to je velká vzácnost a u mlaďocha se mi tomu nechce věřit.

11.7.2017 22:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hustý.

a divný. skoro bych si myslela, že to byl všechno zánět. ono abscesy v plicní tkáni a nádory vypadají na rtg dost stejně, a zvýšené bílé by odpovídaly spíš tomu.

pokud teda na rtg nebyly spíš zvětšené mízní uzliny, pak by to mohl být lymfom, ten by se mohl objevit i u mladého psa. ale primární nádory na plicích, to je velká vzácnost a u mlaďocha se mi tomu nechce věřit.

Právě. Napadlo mě něco takového, jak píšete v první větě...

14.7.2017 13:35
kiko

XXX.XXX.168.91

Tak jak jste dopadli?

Přidejte reakci

Přidat smajlík