Výběr zájemců - spolky zachraňující psy, následná adopce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2017 15:37
noemi

XXX.XXX.208.101

Musím si tady jít vylít srdíčko.

Vybírám následníka našeho útulkového pejska.
Samozřejmě přes první pocit, že mu nemůžu udělat to, že na jeho místo nastoupí jiný chlupáč, jsem se rozhodla opět "jít do toho".

Psala jsem jedné organizaci, která inzeruje fenečku...no a začalo martýrium.

Feňule má zdravotní problémy, takže je momentálně u jedné paní/slečny. Čeká se na výsledky testů. Psala jsem, že jsem ochotna si pro fenku zajet hned, ale protože je více zájemců, začíná kolotoč.

Fenka pojede 400 km ke slečně, která bude vybírat toho nej zájemce. Lustrace málem větší než u StB, divím se, že nechtějí daňové přiznání. Poslala jsem fotky našich psů, nyní už jen fenky, napsala jsem, co dělám, kolik mám dětí i let.

Dnes, když jsem navrhla, že si pro fenku zajedu, mi slečna napsala, že ona chce být spravedlivá a jen já to mám pro fenku kousek (rozuměj 300 km, ale to slečně poněkud neví), A ona přece pojede pro psa 400 km, pak ji bude mít doma (změna prostředí zřejmě nevadí), aby se k ní sjeli zájemci a ona osvícena rozhodla.

Jsem fakt poněkud na vážkách, jestli se tohoto chci zúčastnit. Připadat si jako cvičená opice - jestli budu mít dostatečně úsměvů, zda budu patřičně na psa šišlat, apod.

Mám osvojené 2 psy a vždy to proběhlo bez nějakých ceremonií. Trošku mě štvalo, že se nikdo na ně nepřijel podívat - jak bylo ve smlouvě, ale to přece není podstatné, hlavně, že si mohou/mohli chrápat v peřinách, jezdili na výlety, měli kvalitní stravu apod.

Samozřejmě koukám po psíkovi přímo z útulku, ale ten "který mi padne do oka" je vždy buď moc velký, nebo je požadavek mít ho jako jedináčka, případně nějaká další ale...

Nespěchám, nicméně jsem momentálně doma, tak je mi líto každého dne, kdy už bych mohla nového rodinného příslušníka seznamovat s naší fenkou a dalšími nejen psími kamarády.

Máte při adopci podobné zkušenosti?
Díky za reakci.

12.7.2017 15:44
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Vykašlete se na to. Možná zbytečně vyhodíte peníze za benzín. a aby vás na místě nečekalo překvapení ve formě adopčního poplatku. Ve svém okolí máte určitě několik útulků.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2017 16:03

jahodapavel napsal(a):
Vykašlete se na to. Možná zbytečně vyhodíte peníze za benzín. a aby vás na místě nečekalo překvapení ve formě adopčního poplatku. Ve svém okolí máte určitě několik útulků.

Inzerce je plná nechtěných nebohých, ale vymazlených, štěňátek a vy pojedete x kilometrů, aby se tam sjelo x zájemců a "tahali los o slámku krátkou" ? Nebo se hrálo o to, kdo dá víc. Ani náhodou bych něco takového nepodnikala. Když chcete dát domov psu, je jedno odkud bude
( neberte doslova ), proč by měl mít ten v nějaké pochybné organizaci přednost? Aby mě nějaké "trdlo" lustrovalo?

Ta citace je asi b:lbě. Ale cituji a souhlasím.

12.7.2017 16:14

.."A ona přece pojede pro psa 400 km, pak ji bude mít doma"...
Asi by to chtělozveřejnit identitu toho spolku. Protože ta cesta je mrhání svěřenými ( většinou od dárců získanými ) prostředky. Ať se dárci dozví, jak "účelně" s jejich penězi spolek nakládá. Jestli se jedná o 400 km jedna cesta, tak je to 800 a to je na PHM skoro 2000, - ( ? )(pokud počítám dobře ).

12.7.2017 16:34
Nicoleta

XXX.XXX.5.18

:(.

12.7.2017 17:19
impact

XXX.XXX.54.225

noemi
Jsem fakt poněkud na vážkách, jestli se tohoto chci zúčastnit. Připadat si jako cvičená opice - jestli budu mít dostatečně úsměvů, zda budu patřičně na psa šišlat, apod.
Nebudu soudit práci daného spolku ani Váš přístup. To je mi ve své podstatě jedno..

Ale nedá mi nepodotknout jednu technickou k osobní návštěvě. Přes mejly nebo telefony se dá nalhat prakticky cokoliv. A zažila jsem to nesčetněkrát, že o sobě člověk napovídá bůh ví co a pak, když přijede osobně, tak najednou pečovatel zjistí, že je daný člověk naprosto neschopný se o psa jakkoliv postarat. Třeba jedna naše poměrně profláknutá kauza, kdy si o kastrovanou fenku napsala paní s pejskem, všechno vykreslila do růžova, takže jsme si dohodli osobní návštěvu. S tím, že když bude vše OK, fenku si rovnou odvezou. No, při osobní návštěvě se pěkně předvedli, hlavně jejich naprosto rozmazlený a nevychovaný pes, který fenku prakticky celou seznamovací procházku nepřetržitě nakrýval (než jsem mu to zatrhla) a paní se na to souhlasně usmívala, že je to v pořádku a že on to dělá všem fenkám. Přitom v mejlu ho popsala jako superposlušného a bezproblémového psa.. Jiný příklad, kdy se paní telefonicky velmi pěkně vykreslila, měla zájem o velmi problematickou fenku (extrémně bázlivá z chlíva) a během seznamovací procházky s ní smýkala na vodítku, fena se zděšeně škrtila (což jsem jí obratem zatrhla, nicméně nebyla schopná pochopit, že tento přístup není vhodný) a navíc ji i přes mé opakované zákazy cpala škvarkama z igeliťáku (fena měla v tu dobu ještě citlivější trávení), který si nesla v ruce a střídavě házela škvarky do huby sobě a když jsem se jakoby nedívala, tak i psovi.

Nejde o to, že byste měla být cvičená opice nebo rozdávat úsměvy na všechny strany. A jak jsem psala hned na začátku, v žádném případě se daného spolku nezastávám. Nicméně žádný soudný člověk nedá psa někomu jen na základě mejlové či telefonické komunikace...

sh

12.7.2017 18:04
sh

XXX.XXX.245.65

Asi jde hlavne o to, ze se fenka preveze nekam (400 km), aby se az tam vybirali vhodni majitele, kdyz uz ted rovnou muzou jednu zajemkyni proklepnout.
Mam taky jednu historku, nalezenec ve spolku cca 14 dni, pak hned kastrace a po kastraci hned do docasky k nezkusene pani. No cumela jsem jak puk, bud pomaham a delam to poradne, nez pak psy prevazet z mista na misto.

12.7.2017 18:23
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

S tím by se dalo souhlasit, ale ne s opakovaným převážením psa přes půl republiky.

12.7.2017 19:20
ivulka2

XXX.XXX.155.174

impact napsal(a):
noemi
Nebudu soudit práci daného spolku ani Váš přístup. To je mi ve své podstatě jedno..

Ale nedá mi nepodotknout jednu technickou k osobní návštěvě. Přes mejly nebo telefony se dá nalhat prakticky cokoliv. A zažila jsem to nesčetněkrát, že o sobě člověk napovídá bůh ví co a pak, když přijede osobně, tak najednou pečovatel zjistí, že je daný člověk naprosto neschopný se o psa jakkoliv postarat. Třeba jedna naše poměrně profláknutá kauza, kdy si o kastrovanou fenku napsala paní s pejskem, všechno vykreslila do růžova, takže jsme si dohodli osobní návštěvu. S tím, že když bude vše OK, fenku si rovnou odvezou. No, při osobní návštěvě se pěkně předvedli, hlavně jejich naprosto rozmazlený a nevychovaný pes, který fenku prakticky celou seznamovací procházku nepřetržitě nakrýval (než jsem mu to zatrhla) a paní se na to souhlasně usmívala, že je to v pořádku a že on to dělá všem fenkám. Přitom v mejlu ho popsala jako superposlušného a bezproblémového psa.. Jiný příklad, kdy se paní telefonicky velmi pěkně vykreslila, měla zájem o velmi problematickou fenku (extrémně bázlivá z chlíva) a během seznamovací procházky s ní smýkala na vodítku, fena se zděšeně škrtila (což jsem jí obratem zatrhla, nicméně nebyla schopná pochopit, že tento přístup není vhodný) a navíc ji i přes mé opakované zákazy cpala škvarkama z igeliťáku (fena měla v tu dobu ještě citlivější trávení), který si nesla v ruce a střídavě házela škvarky do huby sobě a když jsem se jakoby nedívala, tak i psovi.

Nejde o to, že byste měla být cvičená opice nebo rozdávat úsměvy na všechny strany. A jak jsem psala hned na začátku, v žádném případě se daného spolku nezastávám. Nicméně žádný soudný člověk nedá psa někomu jen na základě mejlové či telefonické komunikace...

Jasné osobní návštěva je něco jiného ale tohle převážení psa do cizího prostředí a vzápětí ho nacpat novému majiteli... osobní návštěva ano ale pes musí být v prostředí které zná a je v něm v pohodě a nový zájemce ho muže vidět a mužou se seznámit a zjistit zda k sobě patří.

12.7.2017 19:37
impact

XXX.XXX.54.225

ivulka2 napsal(a):
Jasné osobní návštěva je něco jiného ale tohle převážení psa do cizího prostředí a vzápětí ho nacpat novému majiteli... osobní návštěva ano ale pes musí být v prostředí které zná a je v něm v pohodě a nový zájemce ho muže vidět a mužou se seznámit a zjistit zda k sobě patří.

Ten zbytek nesoudím, nevidím do toho, nevím, jak to bylo nebo nebylo. Nic proti zadavatelce, ale pořád je to jen anonymní nick na internetu.

12.7.2017 19:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nejde o dobro psa, jde o tu moc pseudozáchranářek rozhodovat.
Už se to tu řešilo několikrát.

12.7.2017 19:51
ivulka2

XXX.XXX.155.174

impact napsal(a):
Ten zbytek nesoudím, nevidím do toho, nevím, jak to bylo nebo nebylo. Nic proti zadavatelce, ale pořád je to jen anonymní nick na internetu.

Já též nesoudím podle anonymního nicku na internetu... většinou je to stejně jinak ale obě víme že praktiky pseudospolku jsou takové a mnohdy ještě horší a v dusledku na to doplatí ti co opravdu pomáhají a zachranují...

12.7.2017 19:54

impact napsal(a):

Kéž by předmětný spolek přestal být anonymní !

12.7.2017 19:57
impact

XXX.XXX.54.225

ivulka2 napsal(a):
Já též nesoudím podle anonymního nicku na internetu... většinou je to stejně jinak ale obě víme že praktiky pseudospolku jsou takové a mnohdy ještě horší a v dusledku na to doplatí ti co opravdu pomáhají a zachranují...

To je smutná pravda.

Zařízení, kterým jde opravdu o psy a které bych s čistým svědomím kdykoliv podpořila, by se daly spočítat na prstech jedné ruky.. Možná dvou, když k tomu přidám i kočky.

12.7.2017 20:00
noemi

XXX.XXX.208.101

Fiona.Praha napsal(a):
Nejde o dobro psa, jde o tu moc pseudozáchranářek rozhodovat.
Už se to tu řešilo několikrát.

Přesně o tohle mě jde.
Pes mohl být už v pohodě u nás a nemusel se plácat 400 km do cizího prostředí, tam absolvovat několik návštěv, aby paní "polobohyně" rozhodla .

Jak se mám naprezentovat?...plácat se záslužně po ramenech neumím.

Mám poslat účty, kolik jsem byla ochotna na veterině platit za předchozího psa původně z útulku, i když se vědělo, že tady dlouho nebude? Dát k dispozici doklady za granule? Výlety?
Když jste si pro našeho prvního psa do útulku jeli, pán navrhl, že ho můžeme do týdne vrátit, což jsem okamžitě zavrhla a pak řešil, že nemá zpět drobné peníze a nemůže si vzít 50 korun navíc, protože by to nevyúčtoval.
Pro druhou fenku jsme jely vlakem přes půl republiky (vlastně přes celou shora dolů ) a setkaly se s milým přístupem veterinářky, která ji inzerovala a ještě pro nás přijela a nádraží a dovezla nás na místo.

Jenže to bylo v roce 2008 a 2010 .

Smích - ještě mě napadlo...od kolegyní jsem i "významnému" životnímu jubileu dostala poukázku na nákup do zverimexu ...takže mě asi mají za polovičního blázna .

A anonymní asi úplně nejsem, mám tady fotky svých psů, takže pokud mě někdo potká, může mě jednoduše identifikovat...

P.S. Když jsme jeli vlakem do Prahy, přišel za mnou před Kolínem pán, kterého jsem si nevšimla, že až se příště narodí, chce být naším psem.

Fenka má slepé očko, nemá spodní zuby, je už šedivka šedivá a já jí přesto tvrdím, že je nejkrásnější psí holka pod sluncem. A ona s námi zdatně šlape na Súlovkách, v Českém ráji, na Ještěd... užívá si sluníčka, stínu, vody v horském potoce...a přitom to vůbec není plemeno, u kterého by se tato aktivita předpokládala .

12.7.2017 20:17

noemi napsal(a):

Samozřejmě přes první pocit, že mu nemůžu udělat to, že na jeho místo nastoupí jiný chlupáč, jsem se rozhodla opět "jít do toho".

Feňule má zdravotní problémy, takže je momentálně u jedné paní/slečny. Čeká se na výsledky testů. Psala jsem, že jsem ochotna si pro fenku zajet hned, ale protože je více zájemců, začíná kolotoč.

Fenka pojede 400 km ke slečně, která bude vybírat toho nej zájemce. Lustrace málem větší než u StB, divím se, že nechtějí daňové přiznání. Poslala jsem fotky našich psů, nyní už jen fenky, napsala jsem, co dělám, kolik mám dětí i let.

Dnes, když jsem navrhla, že si pro fenku zajedu, mi slečna napsala, že ona chce být spravedlivá a jen já to mám pro fenku kousek (rozuměj 300 km, ale to slečně poněkud neví), A ona přece pojede pro psa 400 km, pak ji bude mít doma (změna prostředí zřejmě nevadí), aby se k ní sjeli zájemci a ona osvícena rozhodla.

Mám osvojené 2 psy a vždy to proběhlo bez nějakých ceremonií. Trošku mě štvalo, že se nikdo na ně nepřijel podívat - jak bylo ve smlouvě, ale to přece není podstatné, hlavně, že si mohou/mohli chrápat v peřinách, jezdili na výlety, měli kvalitní stravu apod.

Samozřejmě koukám po psíkovi přímo z útulku, ale ten "který mi padne do oka" je vždy buď moc velký, nebo je požadavek mít ho jako jedináčka, případně nějaká další ale...

Nespěchám, nicméně jsem momentálně doma, tak je mi líto každého dne, kdy už bych mohla nového rodinného příslušníka seznamovat s naší fenkou a dalšími nejen psími kamarády.

Díky za reakci.

Proč se nekouknete do pár nejbližších útulků a nevyberete si tam? Když chcete pomoci potřebnému pejskovi (fence) nemusí to být ten/ta, na níž se možná rýžuje.
Vybrala bych si z útulku, kde se adopční poplatek neplatí, protože vybírání takového poplatku mi nesedí. Ráda útulku něco daruji, ale nemám ráda, když mě k tomu nutí.

12.7.2017 20:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Přesně o tohle mě jde.
Pes mohl být už v pohodě u nás a nemusel se plácat 400 km do cizího prostředí, tam absolvovat několik návštěv, aby paní "polobohyně" rozhodla .

Jak se mám naprezentovat?...plácat se záslužně po ramenech neumím.

Mám poslat účty, kolik jsem byla ochotna na veterině platit za předchozího psa původně z útulku, i když se vědělo, že tady dlouho nebude? Dát k dispozici doklady za granule? Výlety?
Když jste si pro našeho prvního psa do útulku jeli, pán navrhl, že ho můžeme do týdne vrátit, což jsem okamžitě zavrhla a pak řešil, že nemá zpět drobné peníze a nemůže si vzít 50 korun navíc, protože by to nevyúčtoval.
Pro druhou fenku jsme jely vlakem přes půl republiky (vlastně přes celou shora dolů ) a setkaly se s milým přístupem veterinářky, která ji inzerovala a ještě pro nás přijela a nádraží a dovezla nás na místo.

Jenže to bylo v roce 2008 a 2010 .

Smích - ještě mě napadlo...od kolegyní jsem i "významnému" životnímu jubileu dostala poukázku na nákup do zverimexu ...takže mě asi mají za polovičního blázna .

A anonymní asi úplně nejsem, mám tady fotky svých psů, takže pokud mě někdo potká, může mě jednoduše identifikovat...

P.S. Když jsme jeli vlakem do Prahy, přišel za mnou před Kolínem pán, kterého jsem si nevšimla, že až se příště narodí, chce být naším psem.

Fenka má slepé očko, nemá spodní zuby, je už šedivka šedivá a já jí přesto tvrdím, že je nejkrásnější psí holka pod sluncem. A ona s námi zdatně šlape na Súlovkách, v Českém ráji, na Ještěd... užívá si sluníčka, stínu, vody v horském potoce...a přitom to vůbec není plemeno, u kterého by se tato aktivita předpokládala .

Já bych na "výběrové řízení" s nejasným výsledkem nejela.
Svých vydělaných nebo ušetřených (prostě nespotřebovaných) peněz si vážím a nevidím důvod, proč je možná zbytečně investovat do cesty přes půl republiky a zpět. To bych cítila jako vyhozené do kanálu, které jsem mohla investovat do něčeho jiného, čehokoli pro mne nebo mého psa příjemného, užitečného, milého nebo potřebného.

Proč byste měla ukazovat účty kolik jste byla ochotná zaplatit za léčbu, granule, výlety? Co je komu do toho? Prachy neznamenají, že se bude mít pes dobře.

Jsem zvědavá, jak se nakonec rozhodnete a jak dopadnete. Ani nevím, jestli mám nebo nemám držet pěsti.

Prozradíte, která fenka a pseudozáchranářky to jsou?

12.7.2017 20:23
noemi

XXX.XXX.208.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč se nekouknete do pár nejbližších útulků a nevyberete si tam? Když chcete pomoci potřebnému pejskovi (fence) nemusí to být ten/ta, na níž se možná rýžuje.
Vybrala bych si z útulku, kde se adopční poplatek neplatí, protože vybírání takového poplatku mi nesedí. Ráda útulku něco daruji, ale nemám ráda, když mě k tomu nutí.

Na adopční poplatek jsem se raději ani neptala...nejspíše bych měla mínusové body, že mně jde o peníze .

Na okolní útulky koukám denně, hledám klidně originál křížence plemen, která jsou mně blízká, abych se pak dalších několik let nevrhala na pejsky na ulici ve stylu, jejda, tohle plemeno miluji. Na věku mi nezáleží - naopak, raději bych staršího dospěláka než štěndo (to najde majitele snáz)...

Však on si mě ten pravý najde...jen tomu musím holt trošku pomoci

12.7.2017 20:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Na adopční poplatek jsem se raději ani neptala...nejspíše bych měla mínusové body, že mně jde o peníze .

Na okolní útulky koukám denně, hledám klidně originál křížence plemen, která jsou mně blízká, abych se pak dalších několik let nevrhala na pejsky na ulici ve stylu, jejda, tohle plemeno miluji. Na věku mi nezáleží - naopak, raději bych staršího dospěláka než štěndo (to najde majitele snáz)...

Však on si mě ten pravý najde...jen tomu musím holt trošku pomoci

A jaký kříženec jakých plemen by to měl být?

12.7.2017 20:34

Docela by mě zajímalo, kolik lidí na tuhle jejich "hru" přistoupí. Jestli vůbec někdo. Nebo je to jen způsob, jak fenku inzerovat a přitom neumístit.

12.7.2017 20:50
noemi

XXX.XXX.208.101

Docela by mě zajímalo, kolik lidí na tuhle jejich "hru" přistoupí. Jestli vůbec někdo. Nebo je to jen způsob, jak fenku inzerovat a přitom neumístit.

Myslím, že zájemců bude docela dost.

12.7.2017 20:55

Proč myslíte? To je ta fenka tak pěkná? Já bych na takové podmínky nepřistoupila, vždyť všude je pěkných psů...No, jak psů.
Nebo chtějí nalákat zájemce a ad.popl. bude darda ( a jé, zase mé katastrofické scénáře, nemůžu za to, pořád chci věřit, že lidi jsou dobří a furt a furt narážím na to, že jsou...dosaď sprotsté slovo dle vlasního výběru ).

12.7.2017 20:56
manbea

XXX.XXX.139.249

Já mám dva útulkáče, jeden je z útulku v Chrudimi, druhý z Hrachova (Domov fauny). U obou proběhla adopce naprosto bez problémů. Před nedávnem jsem projevila zájem o adopci fenky v držení jednoho spolku a následná lustrace od zodpovědných slečen a znění adopční smlouvy mě od tohoto kroku naprosto odradily. Ne že bych měla nějaké špatné svědomí, ale mám kromě útulkáčů i psy s PP a kupní smlouvy (včetně zahraničního chovatele) na tato zvířata z daleka neobsahují taková omezení a povinnosti jako výše uvedená adopční smlouva.
Chápu, že se tímto spolky snaží adoptované psy ochránit před nevhodnou péčí, ale skutečně, ne každý je začátečník, který musí být "veden" a kontrolován po celý život psa. I chovatel, který
se stará se o matku během gravidity, štěňata vypiplá od první minuty jejich života, náklady má nemalé a osobní volno během odchovu žádné, jednoho dne předá štěně novému majiteli a již jenom může doufat, že vybral dobře a štěně povede spokojený život. Kupní smlouvy, které jsem dostala na mé psy neobsahují předkontroly bydlení, doklady finanční způsobilosti, pravidelné lékařské zprávy z preventivních prohlídek, kontakty na ošetřující veterináře, kontroly psa v bydlišti 3x do roka, povinnou kastraci atd.
Osobně jsem se rozhodla, že můj další pes bude opět s PP. Paradoxně je to jednodušší.

12.7.2017 21:02
scylla

XXX.XXX.150.32

noemi napsal(a):

Díky za reakci.

Neúčastněte se toho, vypadá to, že slečna chce být důležitá jak myšinec v krupici a podle popisu nemá znalosti na to, aby někoho vybrala, protože toho o psech moc neví. Vyberte si pejska z městského útulku.

12.7.2017 21:03
scylla

XXX.XXX.150.32

manbea napsal(a):
Já mám dva útulkáče, jeden je z útulku v Chrudimi, druhý z Hrachova (Domov fauny). U obou proběhla adopce naprosto bez problémů. Před nedávnem jsem projevila zájem o adopci fenky v držení jednoho spolku a následná lustrace od zodpovědných slečen a znění adopční smlouvy mě od tohoto kroku naprosto odradily. Ne že bych měla nějaké špatné svědomí, ale mám kromě útulkáčů i psy s PP a kupní smlouvy (včetně zahraničního chovatele) na tato zvířata z daleka neobsahují taková omezení a povinnosti jako výše uvedená adopční smlouva.
Chápu, že se tímto spolky snaží adoptované psy ochránit před nevhodnou péčí, ale skutečně, ne každý je začátečník, který musí být "veden" a kontrolován po celý život psa. I chovatel, který
se stará se o matku během gravidity, štěňata vypiplá od první minuty jejich života, náklady má nemalé a osobní volno během odchovu žádné, jednoho dne předá štěně novému majiteli a již jenom může doufat, že vybral dobře a štěně povede spokojený život. Kupní smlouvy, které jsem dostala na mé psy neobsahují předkontroly bydlení, doklady finanční způsobilosti, pravidelné lékařské zprávy z preventivních prohlídek, kontakty na ošetřující veterináře, kontroly psa v bydlišti 3x do roka, povinnou kastraci atd.
Osobně jsem se rozhodla, že můj další pes bude opět s PP. Paradoxně je to jednodušší.

Hrachov je dobrý.

12.7.2017 21:14
noemi

XXX.XXX.208.101

Fiona.Praha napsal(a):
A jaký kříženec jakých plemen by to měl být?

Tahle fenečka mi padla přesně do vkusu i noty.

http://www.tulavalabka.sk/pages/nasli-domov/rok-2017/wanda.php

P.S. Kvůli psům jsme v listopadu koupili větší auto...ani ve snu by mě nenapadlo, že se v něm Bax bude vozit jen půl roku...

12.7.2017 21:16
Terven

XXX.XXX.110.147

Naprosto souhlasím a bohužel je smutná pravda, že úplně nejjednodušší je pořídit si štěně bez PP. Takže se nelze divit, že to většina lidí neznalých problematiky dělá.
Zachranitelky ze spolků svými nesmyslnými požadavky, podmínkami kastrace a vysokými adopčními poplatky bohužel prokazují množitelům dobrou službu.

Míra H.

12.7.2017 21:16
Míra H.

XXX.XXX.79.4

scylla napsal(a):
Hrachov je dobrý.

Takhle to vypadá, když se z opuštěných psů udělá byznys.
Proč si lidi nepořídí raději štěně. Klidně i bez PP, alespoň nemusí řešit hloupé smlouvy a třeba i návštěvy chovatele (většinou teda chovatelky). A ať si to útulky strčí někam.

Míra H.

12.7.2017 21:17
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Míra H. napsal(a):
Takhle to vypadá, když se z opuštěných psů udělá byznys.
Proč si lidi nepořídí raději štěně. Klidně i bez PP, alespoň nemusí řešit hloupé smlouvy a třeba i návštěvy chovatele (většinou teda chovatelky). A ať si to útulky strčí někam.

To nebyla reakce na scyllu...

12.7.2017 21:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Tahle fenečka mi padla přesně do vkusu i noty.

http://www.tulavalabka.sk/pages/nasli-domov/rok-2017/wanda.php

P.S. Kvůli psům jsme v listopadu koupili větší auto...ani ve snu by mě nenapadlo, že se v něm Bax bude vozit jen půl roku...

To je ta, co chcete adoptovat a musíte jít do výběrového řízení?

12.7.2017 21:26
noemi

XXX.XXX.208.101

Terven napsal(a):

Naprosto souhlasím a bohužel je smutná pravda, že úplně nejjednodušší je pořídit si štěně bez PP. Takže se nelze divit, že to většina lidí neznalých problematiky dělá.
Zachranitelky ze spolků svými nesmyslnými požadavky, podmínkami kastrace a vysokými adopčními poplatky bohužel prokazují množitelům dobrou službu.

Přesně tohle mě napadlo, když jsem se dívala na tento inzerát:
https://www.annonce.cz/inzerat/stafordsirsky-bullterier-38005485-w26rb2.html
Výdaje, když vezmu benzín stejné...plus k tomu jistota, že budu mít psa .

12.7.2017 21:29
noemi

XXX.XXX.208.101

Fiona.Praha napsal(a):
To je ta, co chcete adoptovat a musíte jít do výběrového řízení?

Ne, ne - tahle fenečka se mně líbila, ale bohužel v době, kdy jsme měli doma těžce nemocného našeho pejska a dohromady bych to se 3 psy (nová fenka, stávající fenka a nemocný pes) nezvládla. Navíc - v té době to vypadalo, že Bax tady s námi bude mnohem delší dobu, i když už jsme věděly, že je nemocný, ale nebylo jisté, oč jde .

Vybraná fenka je jiná...má zdravotní problém, ale s tím bych počítala.

12.7.2017 21:34
manbea

XXX.XXX.139.249

Já také před nedávnem zahlédla bezpapíráka, který se mi strašně líbil. Nikoliv jako "příslušník plemene", ale to štěndo mělo dokonalé zbarvení a nádherný kukuč. Jeho pořízení by bylo otázkou cca 2 hodin. Nicméně pro mne je pes bez PP z principu tabu. Ale Terven má pravdu, pořízení takového psa je opravdu nejjednodušší.

12.7.2017 21:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):

A to jsou přesně ty okamžiky, kdy se ta touha pomáhat pere s tím, že není problém si koupit štěně bez PP nebo křížence bez minulosti a vychovat si z něj psa, podle svého. I když teda 3500, - za křížence taky celkem darda.

12.7.2017 21:49

manbea napsal(a):
Já také před nedávnem zahlédla bezpapíráka, který se mi strašně líbil. Nikoliv jako "příslušník plemene", ale to štěndo mělo dokonalé zbarvení a nádherný kukuč. Jeho pořízení by bylo otázkou cca 2 hodin. Nicméně pro mne je pes bez PP z principu tabu. Ale Terven má pravdu, pořízení takového psa je opravdu nejjednodušší.

Mám to podobně. A kdyby přece jen došlo na útulkáče, a já to nevylučuji, bude z útulku v naší republice. Máme zde dost opuštěných psů, není třeba dovážet psy ze Slovenska či buhví odkud.

Míra H.

12.7.2017 22:03
Míra H.

XXX.XXX.79.4

noemi napsal(a):

A budete mít psa od štěněte, ovlivníte výchovu, socializaci, krmení, očkování, prostě vše...

Problém totiž není v tom, že někdo chová bez PP, ale v tom jak a za jakých podmínek to dělá.
Paušalizovat chov bez PP jako existenci množíren, je prostě hloupé.
Někdy mám pocit, že chovatelé to berou jako konkurenci...
Já bych psa bez PP nekoupil, ale kvůli tomu to nebudu přece odsuzovat.

A že jsou (ne)ziskovky kolem psů byznys je úplně jasné. Proč jinak by se sem tahali psi ze Slovenska, Ukrajiny či Balkánu. Prostě kdo chce peníze, musí vykázat činnost.

12.7.2017 22:06

noemi napsal(a):

Být vámi, jedu si pro Bílý čumáček, nebo Bílou ponožku. Ono to pomáhání je relativní. Jestli uvidíte matku, tak určitě poznáte, jestli chovatelé jsou slušní. A pomůžete jednomu štěňátku, aby neskončilo u nějakého pitomce - třeba.

12.7.2017 22:15

Mám to podobně. A kdyby přece jen došlo na útulkáče, a já to nevylučuji, bude z útulku v naší republice. Máme zde dost opuštěných psů, není třeba dovážet psy ze Slovenska či buhví odkud.

"Holčičky jsou původni z Ukrajiny utulku Friend, privezeny sem konkretnimu zajemci, ktery to vzdal"...
Obě fenky jsou ochrnuté kříženky. Nechala bych je v péči tomu, kdo je sem dovezl a kontrolovala 2x týdně, jak se o ně stará.

12.7.2017 22:24
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Fiona.Praha napsal(a):
A to jsou přesně ty okamžiky, kdy se ta touha pomáhat pere s tím, že není problém si koupit štěně bez PP nebo křížence bez minulosti a vychovat si z něj psa, podle svého. I když teda 3500, - za křížence taky celkem darda.

Nevím, ale slyšel jsem, že adopční poplatky bývají i 5000 Kč. Tady aspoň víte předem.

12.7.2017 23:01

...."Prasátka k adopci
Home » Prasátka k adopci

Pro prasátka hledáme domov stejný nebo lepší, než jaký mají u nás."...

A hned pod tím shánějí finanční dary na masíčko pro pejsky a kočičky.
Nejsme náhodou zvrácená společnost ?

13.7.2017 09:46
inusanka

XXX.XXX.98.58

Tady z FC - bude čekat na nového pána
Nepoznáváte někdo prosím tohoto pejska? Nalezen ve Starém Kolíně, je to kríženec, fenečka. Přítulná, nyní dočasně umístěná v kotci Obecního úřadu. Bohužel již týden a majitel se nehlásí. Odvoz do útulku je domluven na pondělí. Kdybyste někdo poznal, nebo ji třeba chtěl Emotikona smilesmajlík volejte 734148659.

Majitel ji daroval, protože utíkala, utíká i novému a ten ji již nechce...

13.7.2017 19:40
lavacca

XXX.XXX.63.20

Vykašlala bych se na to a našla si fenku jinde. ;)

Mam / mela jsem 3 psy z útulku ( 2x soukromý a 1x městský) a nikdy nebyl problém. V tom soukromém jsem brala štěně v rozmezí 5 let, kdy už taky začali delat " výběrová řízení", aby se jim lidi přijeli ukázat a vybrali ty, kteří ke psovi budou nejvíc sedět. Tim, ze jsem od nich mela už fenku, o které jsem jim bežně 1x ročně posílala info, tak mi rovnou psali termín, kdy si pro pejska muzu přijet bez nějakých výběru. ;)

Tech psu je dneska tolika, ze sem vozit psy z ciziny či delat takhle nesmyslná výběrová řízení je na hlavu...

13.7.2017 23:06
kashttan

XXX.XXX.159.61

...."Prasátka k adopci
Home » Prasátka k adopci

Pro prasátka hledáme domov stejný nebo lepší, než jaký mají u nás."...

A hned pod tím shánějí finanční dary na masíčko pro pejsky a kočičky.
Nejsme náhodou zvrácená společnost ?

Proč řešíte v tomto vlákně tenhle útulek? Znáte je? Kdyby krmili psy rostlinnými granulemi, bylo by to týrání, takhle je to pokrytectví, vyberte si. A vzhledem ke snaze dávat psy k adopci, mohou těžko privykat psy na bezmasou stravu a potom ji požadovat po nových majitelich. Mimochodem majitele útulku jsou vegani.

13.7.2017 23:45

Protože zachraňuje prasátečka před zabijačkou, pejsáčkové u nich papají...atd. Btw - už nevím, který to byl.
Protože hledají adoptivní majitele pro dvě ochrnuté fenky - nejlépe spolu.
Oni to řeší za peníze darované a přehrát to chtějí na nějakou soucitnou ( ale nesoudnou) dušičku, po které chtějí, aby se o ty fenky starala za své..., ale to už zacházím do zbytečných podrobností. Ať si jejich počínání
srovná každý sám.

14.7.2017 06:26
koňadra

XXX.XXX.128.31

Protože zachraňuje prasátečka před zabijačkou, pejsáčkové u nich papají...atd. Btw - už nevím, který to byl.
Protože hledají adoptivní majitele pro dvě ochrnuté fenky - nejlépe spolu.
Oni to řeší za peníze darované a přehrát to chtějí na nějakou soucitnou ( ale nesoudnou) dušičku, po které chtějí, aby se o ty fenky starala za své..., ale to už zacházím do zbytečných podrobností. Ať si jejich počínání
srovná každý sám.

Koukala jsem na stránky útulku Tibet a přijde mně to nenormální - zachraňovat za každou cenu každé i těžce nemocné zvíře. Kdyby raději ty peníze za operace věnovali na pokud možno kvalitní život těch ostatních - co mají ještě šanci na dobrý život u adoptivních majitelů. Ty jejich zdrobnělinky - pejsci papají - mně přijdou infantilní. Nejvíc mně ale dostaly ty "zachráněné" slepice. Na každé vesnici by už skončily na paprice. Zachránci nejedí ani ta vajíčka. Holt vegani - mám to v rodině a nemají to v hlavě tak úplně v pořádku. Dokáži pochopit ještě tak vegetariány, ale každý extrém je škodlivý. Živit se jen syrovou rostlinnou stravou taky není pro planetu nějaká záchrana.

14.7.2017 06:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):
Koukala jsem na stránky útulku Tibet a přijde mně to nenormální - zachraňovat za každou cenu každé i těžce nemocné zvíře. Kdyby raději ty peníze za operace věnovali na pokud možno kvalitní život těch ostatních - co mají ještě šanci na dobrý život u adoptivních majitelů. Ty jejich zdrobnělinky - pejsci papají - mně přijdou infantilní. Nejvíc mně ale dostaly ty "zachráněné" slepice. Na každé vesnici by už skončily na paprice. Zachránci nejedí ani ta vajíčka. Holt vegani - mám to v rodině a nemají to v hlavě tak úplně v pořádku. Dokáži pochopit ještě tak vegetariány, ale každý extrém je škodlivý. Živit se jen syrovou rostlinnou stravou taky není pro planetu nějaká záchrana.

A kolik dalších lidí se na tom přiživí
Dornova metoda, cvičení v bazénu, výroba vozíku, převozy sem a tam, pleny...

14.7.2017 20:35

Fiona.Praha napsal(a):

Však to říkám. Zvrácená společnost. Někdo tomu říká humanita, podle mě je to pseudohumanita.

15.7.2017 06:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Fiona.Praha napsal(a):

Bohužel to vypadá, že čím více nemocný nebo zraněný pes, tím více se na něj vybere peněz, takže se spolky budou předhánět v zachraňování takových případů, protože je to pro ně výnosné.

15.7.2017 09:33

scylla napsal(a):
Bohužel to vypadá, že čím více nemocný nebo zraněný pes, tím více se na něj vybere peněz, takže se spolky budou předhánět v zachraňování takových případů, protože je to pro ně výnosné.

Je to tak. A soucitných lidí, kteří si myslí, že to tyto spolky myslí se zvířaty dobře, je dost na to, aby takový spolek prosperoval. Jinak by to nedělal.

15.7.2017 09:51
scylla

XXX.XXX.150.32

Je to tak. A soucitných lidí, kteří si myslí, že to tyto spolky myslí se zvířaty dobře, je dost na to, aby takový spolek prosperoval. Jinak by to nedělal.

Před asi dvěma lety jsem sledovala, jak se sbíraly peníze na fenu, která měla nádor na mléčné žláze, na drahou alternativní léčbu, vysbíralo se dost, nikdo nereagoval na to, že je třeba nádor vyndat. Pak se sbíralo na operaci, když byl nádor jak tenisák, pak na rekonvalescenci, pak na další léčbu rakoviny plic, pak fenka uhynula. Ale vydělala dost... je mi z takových lidí špatně.

15.7.2017 10:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

scylla napsal(a):

Určitě, jsme národ pejskařů a kdo by neodolal těm smutňoučkým očičkám, nemocňoučkým nožičkám, laskavým srdíčkům a přáníčkům mít trošičičku toho štěstíčka a teplíčka?
Zase to svědčí o tom, že nejsme bezcitný národ, kterému je už všechno jedno a proto můžou pseudozáchranářky parazitovat na soucitu. Možná i existují takové záchranářky, které si myslí, že páchají dobro, ale čím jsem starší, tím méně tomu věřím.

15.7.2017 10:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Fiona.Praha napsal(a):
Určitě, jsme národ pejskařů a kdo by neodolal těm smutňoučkým očičkám, nemocňoučkým nožičkám, laskavým srdíčkům a přáníčkům mít trošičičku toho štěstíčka a teplíčka?
Zase to svědčí o tom, že nejsme bezcitný národ, kterému je už všechno jedno a proto můžou pseudozáchranářky parazitovat na soucitu. Možná i existují takové záchranářky, které si myslí, že páchají dobro, ale čím jsem starší, tím méně tomu věřím.

Svědčí to to tom, že lidé málo myslí a nechávají se oblbovat.

15.7.2017 15:14

scylla napsal(a):
Svědčí to to tom, že lidé málo myslí a nechávají se oblbovat.

16.7.2017 15:14
lu80

XXX.XXX.48.206

noemi napsal(a):

Díky za reakci.

Mám velmi podobnou zkušenost. Nešli jsme do toho ...vzali jsme si jiného křížence z "nechtěného spojení" a ani příště bych se takhle moc "lustrovat nenechala. Chápu i druhou stranu -nechtějí dát psa do špatných rukou...ale co je moc, je moc

16.7.2017 23:25

Bych řekla že ten pocit cvičené opice je zcela správný.
Že se nějaké "výběrové řízení" udělat musí, když se přihlásí více zájemců najednou, je normální. Ale počkat si až budu mít dost zájemců a pak je všechny pozvat na "soutěž o nejlepšího zájemce"? To už mi přijde hodně přes čáru. To může možná tak posloužit jejich pocitu zadostiučinění, a kontroly nad procesem adopce.

Já bych se toho možná zůčastnila, pokud by to bylo poblíž. Ne kvůli psovi, ale ze zvědavosti, co tam budou s těmi zájemci dělat.

21.7.2017 14:30
noemi

XXX.XXX.208.208

Tak příběh osvojení pejska bude mít zřejmě šťastný konec.

Na základě zdejší diskuze se mi ozvala slečna/paní, že mají fenečku k adopci, jen se musejí vyřešit její zdravotní obtíže. Včera byla feňule na operaci a já pevně doufám, že nejpozději za měsíc už tady budu přidávat fotky ze společných procházek po našem okolí. Na delší výletíky si budeme muset zřejmě ještě chvíli počkat, ale i na ty snad postupně dojde.

Se moooooc těším, snad vše klapne a z bývalého psího bezdomovce, žijícího v současné době v kotci, se stane "byťák" s vlastní postelí, několika pelíšky, rezervovaným místem v autě, psí ségrou, několika psími kámoši na prochajdy a v neposlední řadě i člověčáky - jako nezbytné nutnosti k zajištění pohodlného psího života . .

Cvičák máme na sousedním pozemku, tak uvidíme, zda absolvujeme nějaké lekce nebo to zvládneme vlastními silami. Snad bez větších obtíží doladíme venčení, trávení a vše, co je třeba...držte nám palce .

Momentálně v hlavě řeším takové "kraviny", že bylo hezké, kdyby "holky" měly stejné obojky apod. , kam společně vyrazíme na větší výlet (ubytko se 2 psy a vstřícnými majiteli není vždy snadné najít), jestli bude mít fenečka taky tak ráda sníh a hory jako náš předchozí pejsek, jestli bude natolik aktivní (má 5 let), že by s ní dcera mohla zkusit agility...no, je toho spousta.

A hlavně se modlím, aby byly zdravotně obě dvě psí holky v pořádku .

21.7.2017 16:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Tak příběh osvojení pejska bude mít zřejmě šťastný konec.

Na základě zdejší diskuze se mi ozvala slečna/paní, že mají fenečku k adopci, jen se musejí vyřešit její zdravotní obtíže. Včera byla feňule na operaci a já pevně doufám, že nejpozději za měsíc už tady budu přidávat fotky ze společných procházek po našem okolí. Na delší výletíky si budeme muset zřejmě ještě chvíli počkat, ale i na ty snad postupně dojde.

Se moooooc těším, snad vše klapne a z bývalého psího bezdomovce, žijícího v současné době v kotci, se stane "byťák" s vlastní postelí, několika pelíšky, rezervovaným místem v autě, psí ségrou, několika psími kámoši na prochajdy a v neposlední řadě i člověčáky - jako nezbytné nutnosti k zajištění pohodlného psího života . .

Cvičák máme na sousedním pozemku, tak uvidíme, zda absolvujeme nějaké lekce nebo to zvládneme vlastními silami. Snad bez větších obtíží doladíme venčení, trávení a vše, co je třeba...držte nám palce .

Momentálně v hlavě řeším takové "kraviny", že bylo hezké, kdyby "holky" měly stejné obojky apod. , kam společně vyrazíme na větší výlet (ubytko se 2 psy a vstřícnými majiteli není vždy snadné najít), jestli bude mít fenečka taky tak ráda sníh a hory jako náš předchozí pejsek, jestli bude natolik aktivní (má 5 let), že by s ní dcera mohla zkusit agility...no, je toho spousta.

A hlavně se modlím, aby byly zdravotně obě dvě psí holky v pořádku .

Teď jsem trošku zmatená
Jedná se o jinou fenku, kterou Vám nabídl někdo na základě téhle diskuse?
Nebo se jedná o stejnou fenku, u které bude adopce jednodušší díky téhle diskusi?

"Kraviny" ve stylu - stejné obojky, aby byly holky krásné, jaká barva jí bude slušet, kam na výlety, jméno fenky - nechat nebo vymyslet nové, agillity ano/ne, atd... - nejsou kraviny, ale samé důležité věci.

Budou fotky?

21.7.2017 18:07
noemi

XXX.XXX.208.208

Jedna se o uplne jinou fenecku - uzasnou krizenku smajlík.
Fotecku zatim nepridam, abych to nezakrikla...tuk tuk tuk.

21.7.2017 19:34

Držím palce, ať to vyjde.

22.7.2017 10:54
jazzinka

XXX.XXX.229.7

Mam psa z utulku 14 dni, taky jsem predtim obvolala par spolku a mam s tim podobne zkusenosti. Nechapu, proc sem vozit psy ze slovenskych osad, proc zachranovat operacemi balezence (?) s nadorem ( prestoze svemu psu jsem lecbu taKy platila) a pak tim oduvodnovat zebrani o penizea vysoke adopcni poplatky (za4500, co si rekli v jednom spolku, mam opravdu stene bezpapiraka). Nakonec jsme nasli psa v utulku cca 50 km od nas, je o chlup vetsi, nez jsme chteli, ale jinak dokonalej.

22.7.2017 12:26
noemi

XXX.XXX.208.66

Jejda, a povídejte, jak se spolu sžíváte?
Já doufám, že u nás proběhne vše relativně v pohodě, stejně jako u předchozích dvou pejsků.

22.7.2017 13:15
hlozi

XXX.XXX.97.26

noemi napsal(a):
Jedna se o uplne jinou fenecku - uzasnou krizenku smajlík.
Fotecku zatim nepridam, abych to nezakrikla...tuk tuk tuk.

Klidně fotku vložte, vždyť už je vaše
za chvilku tam pojedu, tak večer pošlu nějaké nové (teď je tam kolegyně, střídáme se).

22.7.2017 14:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

hlozi napsal(a):
Klidně fotku vložte, vždyť už je vaše
za chvilku tam pojedu, tak večer pošlu nějaké nové (teď je tam kolegyně, střídáme se).

diskuse na ifauně přispěla k správné věci

22.7.2017 22:27
jazzinka

XXX.XXX.107.28

noemi napsal(a):
Jejda, a povídejte, jak se spolu sžíváte?
Já doufám, že u nás proběhne vše relativně v pohodě, stejně jako u předchozích dvou pejsků.

Pesan je fakt super, mazácky všechno zvládá. Drží se nás, doma nic neničí, neštěká, je hroznej mazel, za drbání by dal život smajlík Akorát z cestování v autě není moc nadšenej, ale zvyká si. Zrovna jsme se vrátili z dovolené, ještě před týdnem doma bojoval se schodama a teď vyběhl 350 výškových metrů po schodech podél vodopádů jak nic smajlík Pořád čekáme, kdy se ukáže, proč skončil v útulku, ale fakt nenacházíme nic špatného.
Přeji, ať Vám fenka taky brzy dělá radost!

22.7.2017 23:19

jazzinka napsal(a):
Pesan je fakt super, mazácky všechno zvládá. Drží se nás, doma nic neničí, neštěká, je hroznej mazel, za drbání by dal život smajlík Akorát z cestování v autě není moc nadšenej, ale zvyká si. Zrovna jsme se vrátili z dovolené, ještě před týdnem doma bojoval se schodama a teď vyběhl 350 výškových metrů po schodech podél vodopádů jak nic smajlík Pořád čekáme, kdy se ukáže, proč skončil v útulku, ale fakt nenacházíme nic špatného.

Je krásný ! A šikovný. A auto? Možná je v něm obava - "kam mě to zase vezou".

23.7.2017 07:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

jazzinka napsal(a):

Možná něco z toho, co Vám se zdá prima, byl pro někoho důvod k odložení psa do útulku.

Jak říká moje kamarádka - Náhody neexistuji, takhle to asi mělo být

24.7.2017 10:04

V inzerci ( např.jen tady na Fauně ) se vám objeví tolik psů k darování, štěňat, střední věk, staří psi - můžete dělat dobré skutky
bez adopčních poplatků a většinou i bez podrobné lustrace.

24.7.2017 10:47
impact

XXX.XXX.195.92

jazzinka napsal(a):

Spousta psů, kteří skončí v útulku, má jedinou vadu - předešlý majitel byl prostě de*ent..

24.7.2017 10:51
impact

XXX.XXX.195.92

V inzerci ( např.jen tady na Fauně ) se vám objeví tolik psů k darování, štěňat, střední věk, staří psi - můžete dělat dobré skutky
bez adopčních poplatků a většinou i bez podrobné lustrace.

Nevím, kolik takových psů jste si brala... Ale já jich měla pár desítek. A smutným faktem je to, že opravdu hodní, slušní a vychovaní dospělí psi tvoří snad jedno promile těch psů v inzerci.

Čímž nechci v žádném případě nikoho odrazovat od adopce psa z darovacího inzerátu.

Jen bych to nekreslila tak moc růžově.

Pokud někdo hledá pro svýho milovanýho psa domov, najde ho většinou ve svém okolí a nebo si ve finále, když se dívá na ten inzerát, všechno rozmyslí a stejně to nějak udělá.

Jinak je tahle psí darovací inzerce je plná rozmazlených a nevychovaných fracků, co doma všude chčijí, ničí věci, nejsou schopní zůstat sami doma a když jim člověk něco řekne, tak neváhají kousnout.

jolyha

24.7.2017 12:01
jolyha

XXX.XXX.229.101

impact napsal(a):
Nevím, kolik takových psů jste si brala... Ale já jich měla pár desítek. A smutným faktem je to, že opravdu hodní, slušní a vychovaní dospělí psi tvoří snad jedno promile těch psů v inzerci.

Čímž nechci v žádném případě nikoho odrazovat od adopce psa z darovacího inzerátu.

Jen bych to nekreslila tak moc růžově.

Pokud někdo hledá pro svýho milovanýho psa domov, najde ho většinou ve svém okolí a nebo si ve finále, když se dívá na ten inzerát, všechno rozmyslí a stejně to nějak udělá.

Jinak je tahle psí darovací inzerce je plná rozmazlených a nevychovaných fracků, co doma všude chčijí, ničí věci, nejsou schopní zůstat sami doma a když jim člověk něco řekne, tak neváhají kousnout.

Stejně tak jako jich jsou plné útulky a spolky, které je nabízí i s tou "nevýchovou" za ty krásné adopční polatky. Takže v tomhle si člověk nevybere, snad jen, že v případě inzerátu je to bez toho poplatku a lustrace, jinak to samé v bledě modrém...

24.7.2017 12:13
impact

XXX.XXX.195.92

jolyha napsal(a):
Stejně tak jako jich jsou plné útulky a spolky, které je nabízí i s tou "nevýchovou" za ty krásné adopční polatky. Takže v tomhle si člověk nevybere, snad jen, že v případě inzerátu je to bez toho poplatku a lustrace, jinak to samé v bledě modrém...

No já si myslím, že kvalitní útulek nebo spolek se u nás opravdu vybrat dá.
U cizích lidí to bude vždycky sázka do loterie.

24.7.2017 18:01
noemi

XXX.XXX.208.23

impact napsal(a):
No já si myslím, že kvalitní útulek nebo spolek se u nás opravdu vybrat dá.
U cizích lidí to bude vždycky sázka do loterie.

A tady si útulek (z. s.) vybral mne ...no, není to prima?
Fenku sice znám "jen" z popisu, fotek a videa. Už se na ni těšíme.
I naši známí jsou obeznámeni s novou, nastávající členkou naší rodiny .

1.8.2017 21:09
noemi

XXX.XXX.208.95

Tak už jsme se spolu seznamily. Dnes je "holka" na 1. kontrole po operaci, cili se uvidi, kdy si pro ni pojedeme.

1.8.2017 21:22
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Tak už jsme se spolu seznamily. Dnes je "holka" na 1. kontrole po operaci, cili se uvidi, kdy si pro ni pojedeme.

Myslela jsem si to (podle nápovědy tady v diskusi), že to bude ona .
Jak seznamka dopadla? Předpokládám, že dobře
A co ten pejsek, ten je taky po operaci? Nebo už je v nové rodině?

1.8.2017 21:32
noemi

XXX.XXX.208.95

Klučík je na tom bohuzel hur. Ma spatne krevni testy a na operaci bude muset s oběma nožkama .

Seznamka si myslim, ze dopadla k svetu, byla to opravdu jen chvilka.

A představte si, ze jsem prave zjistila, ze pani, u které jsem objednávala obojky, bydlí v 7 km vzdálené vesnici .

To musí být osud .

1.8.2017 21:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Klučík je na tom bohuzel hur. Ma spatne krevni testy a na operaci bude muset s oběma nožkama .

Seznamka si myslim, ze dopadla k svetu, byla to opravdu jen chvilka.

A představte si, ze jsem prave zjistila, ze pani, u které jsem objednávala obojky, bydlí v 7 km vzdálené vesnici .

To musí být osud .

Třeba klukovi mezitím najdete nějakou obdivovatelku z řad Vašich známých nebo rodiny

2.8.2017 12:14
noemi

XXX.XXX.208.95

Fiona.Praha napsal(a):
Třeba klukovi mezitím najdete nějakou obdivovatelku z řad Vašich známých nebo rodiny

To bohužel určitě ne, ale pevně doufám, že někomu padne jako psí parťák do oka, zdravotní problémy se postupně dovyřeší... a okolo Vánoc už bude někde lumpačit u vánočního stromečku v nové rodině.

3.8.2017 10:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):

Jméno jí zůstane nebo vymýšlíte nové?
Kolikrát je ho "honička" vymyslet nové hezké jméno, aby se hodilo k novému psovi a i ke jménu domácího psa

3.8.2017 12:19
noemi

XXX.XXX.208.95

Fiona.Praha napsal(a):
Jméno jí zůstane nebo vymýšlíte nové?
Kolikrát je ho "honička" vymyslet nové hezké jméno, aby se hodilo k novému psovi a i ke jménu domácího psa

No, já jsem právě psala, že o tom uvažuju a připadalo mi, že holkám z útulku to není moc "košér" , ale možná si to jen namlouvám .

Nicméně - udělám to stejně jako s Nelkou. Zkusím volat vybranými jmény (mám asi 4) + to původní a uvidím, nač bude lépe reagovat...takže si vlastně vybere ona sama .

Nelce stejně většinou říkáme Nelkison , navíc ona už částečně špatně slyší , tak tam, kde je nějaká nástraha, do které ona, coby malý nebojácný pes neváhá vlézt, když tam skočí její větší psí kámoška, chodí na vodítku.

Jsem strašně zvědavá, jak se bude feňule doma chovat, jak zvládne cestu domů, první koupání (je v kotci, zaprášená, špinavá, chlupy z ní "jedou" - prostě standard, úplně stejně to měl i Baxoň). Jestli si přivlastní některý z pelíšků, nebo lehací polštář, molitanovou boudičku...nebo hned skočí do postele .
Prostě spousta dohadů a otázek, na které už do 14 dnů budu znát odpověď .

Kdyby Vás napadly fintya rady, jak si seznamování a sžívání se s novou psí kámoškou ulehčit, tak sem s nimi .

3.8.2017 14:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
No, já jsem právě psala, že o tom uvažuju a připadalo mi, že holkám z útulku to není moc "košér" , ale možná si to jen namlouvám .

Nicméně - udělám to stejně jako s Nelkou. Zkusím volat vybranými jmény (mám asi 4) + to původní a uvidím, nač bude lépe reagovat...takže si vlastně vybere ona sama .

Nelce stejně většinou říkáme Nelkison , navíc ona už částečně špatně slyší , tak tam, kde je nějaká nástraha, do které ona, coby malý nebojácný pes neváhá vlézt, když tam skočí její větší psí kámoška, chodí na vodítku.

Jsem strašně zvědavá, jak se bude feňule doma chovat, jak zvládne cestu domů, první koupání (je v kotci, zaprášená, špinavá, chlupy z ní "jedou" - prostě standard, úplně stejně to měl i Baxoň). Jestli si přivlastní některý z pelíšků, nebo lehací polštář, molitanovou boudičku...nebo hned skočí do postele .

Kdyby Vás napadly fintya rady, jak si seznamování a sžívání se s novou psí kámoškou ulehčit, tak sem s nimi .

Ona na to útulkové jméno neslyší nebo se Vám nelíbí?
Chovat se asi bude zpočátku nejistě, než zjistí, jak to u Vás chodí a co si může nebo nemůže dovolit.
Já bych jí nenechávala vybrat pelíšek, polštář, boudičku, já bych jí přidělila a trvala na tom, že tohle je její místo. Aby věděla, kam se má jít uložit, když má jít do pelíšku.
Nepřivedla jsem nikdy dospělou k dospělým, vždy jen štěně. Ale asi bych se i k dospělé chovala jako ke štěněti, které neví, co může a co nemůže, kde má misku a pelíšek. Domácí bych korigovala, aby jí přechod ulehčily a moc ji neprudily.
Jela bych pro ni s domácími fenkami, aby společně už byly v autě a tak nějak si zvykaly na pachy.
Jestli je venkovní a je to možné, požádala bych, aby ji umyli ještě v útulku, aby první zážitek v novém domově nebylo koupání cizí osobou.

Nebojte, ono to půjde.
Nejste jediná, kdo si bere dospělého psa z útulku k dospělému psovi. Třeba Vám tu někdo napíše své zkušenosti, jak to probíhalo u nich.

3.8.2017 14:30
lavacca

XXX.XXX.12.252

Fiona.Praha napsal(a):
Ona na to útulkové jméno neslyší nebo se Vám nelíbí?
Chovat se asi bude zpočátku nejistě, než zjistí, jak to u Vás chodí a co si může nebo nemůže dovolit.
Já bych jí nenechávala vybrat pelíšek, polštář, boudičku, já bych jí přidělila a trvala na tom, že tohle je její místo. Aby věděla, kam se má jít uložit, když má jít do pelíšku.
Nepřivedla jsem nikdy dospělou k dospělým, vždy jen štěně. Ale asi bych se i k dospělé chovala jako ke štěněti, které neví, co může a co nemůže, kde má misku a pelíšek. Domácí bych korigovala, aby jí přechod ulehčily a moc ji neprudily.
Jela bych pro ni s domácími fenkami, aby společně už byly v autě a tak nějak si zvykaly na pachy.
Jestli je venkovní a je to možné, požádala bych, aby ji umyli ještě v útulku, aby první zážitek v novém domově nebylo koupání cizí osobou.

Nebojte, ono to půjde.
Nejste jediná, kdo si bere dospělého psa z útulku k dospělému psovi. Třeba Vám tu někdo napíše své zkušenosti, jak to probíhalo u nich.

Presne tak, idealne ji berte jako štěně, ktere musite vse naucit. ;)

Koupani by bylo opravdu ideal, kdyby jeste udelali v utulku, abyste nemusela koupat hnedka vy. A nebyla ta "zla" ( teda pokud to zrovna neni milovnik vody :D ).

Jinak my si brali z utulku seniora, privezli jsme ho domu, vzala jsem ho na zatravneny kurt, aby se nejdriv rozkoukal, kde je a postupně k nemu poustela nase psy ( v te dobe bylo doma dalsich 5). Vzdy po pul dni bylo seznameni s dalsim psem. Bylo to dobry v tom, ze postupne domaci psi viděli, ze cast smecky uz je s nim za dobre plus na nej samozrejme pri hre dali svuj pach, takze uz ho ti dalsi brali vic jako smecku. ;) Jedina starsi cuba na nej povrkavala asi 3 dny, ona zrovna cizi psy nemiluje, ale kdyz videla, ze ostatni si s nim hraji, tak ji to taky preslo. :).

3.8.2017 15:12
noemi

XXX.XXX.208.95

já mám zase zkušenost pouze se 2 dospěláky z útulku...ono to půjde. Jen s těmi předešlými šlo vše bleskově, tak jsem neměla čas přemýšlet .

3.8.2017 15:14

noemi napsal(a):

Jé, osud této fenečky jsem od začátku sledovala. Je z útulku, který vedou moc fajn holky :). To jsem ráda, že už našla domov :).

3.8.2017 15:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
já mám zase zkušenost pouze se 2 dospěláky z útulku...ono to půjde. Jen s těmi předešlými šlo vše bleskově, tak jsem neměla čas přemýšlet .

No tak wo co go?
Já myslela, že se bojíte toho, že je to dospělačka. Z toho bych měla trošku obavy já, protože nic takového jsem zatím neudělala. Ale když už máte zkušenosti, tak to bude v pohodě.
Hlavně nepřemýšlet (jako u těch předchozích). Nebo vymyslíte nějakou bejkárnu nebo se nedejbože necháte zblbnout zdejšími diskutujícími a začnete pochybovat.

Tak jaká jména jsou ve hře?

3.8.2017 20:02
noemi

XXX.XXX.208.95

Smích - a může se to už prozrazovat?

3.8.2017 20:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Smích - a může se to už prozrazovat?

Jo, může
Třeba někdo pomůže s předvýběrem jména, aby to pak ta holka měla lehčí a nemusela si vybírat z útulkového a 4 jiných

3.8.2017 21:14
noemi

XXX.XXX.208.95

...takže:současné jméno je Brita (Britule);
já zvažuji jména - Amálka (když jsem ji viděla, tak to asi nebude to pravé ořechové ), Nya, Thea (/Tea - Teodora/ - to zatím vítězí) a Aira.

3.8.2017 21:33
Naty1

XXX.XXX.47.70

noemi napsal(a):
já zvažuji jména - Amálka (když jsem ji viděla, tak to asi nebude to pravé ořechové ), Nya, Thea (/Tea - Teodora/ - to zatím vítězí) a Aira.

Za mě Aira

3.8.2017 21:39
Markéta80

XXX.XXX.176.2

noemi napsal(a):

Jen aby na jiné jméno slyšela když už je dospělá. Tea se mě líbí, krátké a znělé

3.8.2017 21:43
noemi

XXX.XXX.208.95

Markéta80 napsal(a):
Jen aby na jiné jméno slyšela když už je dospělá. Tea se mě líbí, krátké a znělé

No, on ji nikdo moc nevychovával, mrkni se na video na facebooku:
https://www.facebook.com/pg/pomocpsumvnouzi/videos/?ref=page_internal

Právě, že podle toho, co mi holky posílaly, reaguje na T ve jménu .
O tom, že by se nenaučila na jiné jméno, se vůbec nebojím .

3.8.2017 22:17
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Chudáci, ty nohy . To museli zažít věcí . Tak to se ted bude mít jako princezna

4.8.2017 06:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):

Jsem pro jméno Thea.
Nya (čteno Nyja) by se mi taky líbilo, ale zdá si mi těžko rychle vyslovitelné.

Na nové jméno se naučí raz dva

4.8.2017 20:30
noemi

XXX.XXX.208.158

Fiona.Praha napsal(a):
Jsem pro jméno Thea.
Nya (čteno Nyja) by se mi taky líbilo, ale zdá si mi těžko rychle vyslovitelné.

Na nové jméno se naučí raz dva

Souhlasím se vším...a o jménu jsem se taky již vnitřně rozhodla ;-).

Obojky dorazily a jsou krásně holčičí .

4.8.2017 21:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Souhlasím se vším...a o jménu jsem se taky již vnitřně rozhodla ;-).

Obojky dorazily a jsou krásně holčičí .

Ukažte

4.8.2017 22:29
noemi

XXX.XXX.208.158

4.8.2017 22:37

noemi napsal(a):

Jé ty jsou super.

já chci něco podobnýho na postroje pro štěňata, a pořád nemůžu nic najít, co by se mi líbilo, neco hezky holčičího

5.8.2017 08:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):

Trošku jsem se ztratila, musím si to ujasnit.
Domácí je kluk, nová bude holka s pracovním jménem Brita

Obojky jsou parádní
Kdo je vyráběl?
Jsou i s vodítky?
Pak je potřeba společná fotka s parťákem v nových obojcích.

Tak a co ta holka ještě potřebuje? Nové jméno skoro má, obojek má, pelíšky má. Už má připravenou novou misku? Hračku? Košík? Ručník? Obleček? Pouzdro na očkovák? Mňamky? Granule budou mít asi společné, ne?

Mám zkušenosti, že původní chovatelé dali štěňátku třeba kus deky nebo hračku s pachem původního prostředí pro ulehčení přechodu do cizího. Žádné štěně k tvé věci nepřilnulo, nestálo o ni. Nikdy jsem to chovatelům neřekla, aby jim to nebylo líto.

5.8.2017 08:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jé ty jsou super.

já chci něco podobnýho na postroje pro štěňata, a pořád nemůžu nic najít, co by se mi líbilo, neco hezky holčičího

Na jaká štěňata? Už zase?

5.8.2017 08:35
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Fiona.Praha napsal(a):
Trošku jsem se ztratila, musím si to ujasnit.
Domácí je kluk, nová bude holka s pracovním jménem Brita

Obojky jsou parádní
Kdo je vyráběl?
Jsou i s vodítky?
Pak je potřeba společná fotka s parťákem v nových obojcích.

Tak a co ta holka ještě potřebuje? Nové jméno skoro má, obojek má, pelíšky má. Už má připravenou novou misku? Hračku? Košík? Ručník? Obleček? Pouzdro na očkovák? Mňamky? Granule budou mít asi společné, ne?

Mám zkušenosti, že původní chovatelé dali štěňátku třeba kus deky nebo hračku s pachem původního prostředí pro ulehčení přechodu do cizího. Žádné štěně k tvé věci nepřilnulo, nestálo o ni. Nikdy jsem to chovatelům neřekla, aby jim to nebylo líto.

Můj bígl dostal sebou hračku. Plyšového malého lachtana. Zemřel po pěti letech. Vždycky když byl v nějakém stresu (samota nebo špatný zážitek po napadení psem) si ho zuzlal a nikdy netrhal na rozdíl od ostatních hraček.

5.8.2017 09:31
impact

XXX.XXX.195.92

Markéta80 napsal(a):

Přejmenovat dospělého psa je otázka deseti minut..

5.8.2017 11:22
Markéta80

XXX.XXX.176.2

impact napsal(a):
Přejmenovat dospělého psa je otázka deseti minut..

Tak to je super my měnili vždy je u štěnat.

5.8.2017 11:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nebylo by možné zveřejnit, o jaký útulek se původně jednalo?

A zveřejnit (se souhlasem), o jaký útulek se jedná nyní?
Jako protipóly toho, jak se dá dělat záchrana a adopce psů?

5.8.2017 14:17

Fiona.Praha napsal(a):
Nebylo by možné zveřejnit, o jaký útulek se původně jednalo?

A zveřejnit (se souhlasem), o jaký útulek se jedná nyní?
Jako protipóly toho, jak se dá dělat záchrana a adopce psů?

I když se neptáte mě : Na ten vstřícný útulek máte odkaz 3.8. ve 21.43.

5.8.2017 14:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

I když se neptáte mě : Na ten vstřícný útulek máte odkaz 3.8. ve 21.43.

Neptám. Já vím, který je to útulek (ne podle odkazu) a vím, která je to fena.

Měla jsem na myslí zveřejnit spolek (s jejich souhlasem) a tím jim udělat dobrou reklamu.
A k tomu sdělit, o jaký se jednalo útulek původně.

5.8.2017 17:19
noemi

XXX.XXX.32.213

Kdepak, jde o 2 holky, domorodkyne buldocka Nelka a zminovana krizenka Bri-Tea z
ForDogs z. s. ve Svarove u Kladna.

Obojky mame od pani, ktera je prodavala pred rokem na srazu Jezevciku v nouzi. Tak jsem dopatrala, ze ma stranky na netu: www.nejen-obojky.cz a objednala po domluve, co konkretne chci, pres email.

5.8.2017 17:38

Fiona.Praha napsal(a):
Na jaká štěňata? Už zase?

Z tehle rodinky. Maminka byla predana do docasky, stenata jsou u me. Bohuzel s nechtenym dareckem - psinkou.

5.8.2017 18:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Z tehle rodinky. Maminka byla predana do docasky, stenata jsou u me. Bohuzel s nechtenym dareckem - psinkou.

To je mi líto, snad to bude dobré.

5.8.2017 18:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Kdepak, jde o 2 holky, domorodkyne buldocka Nelka a zminovana krizenka Bri-Tea z
ForDogs z. s. ve Svarove u Kladna.

Obojky mame od pani, ktera je prodavala pred rokem na srazu Jezevciku v nouzi. Tak jsem dopatrala, ze ma stranky na netu: www.nejen-obojky.cz a objednala po domluve, co konkretne chci, pres email.

Aha a která bude mít který obojek?
Asi pak budou potřeba fotky

Na www. kouknu, obojků není nikdy dost

5.8.2017 20:35
noemi

XXX.XXX.208.158

Cerna buldocka ruzovy, rezava krizenka tyrkysovy...ruzovy podklad ji moc nesel "k pleti" .

Jasně, ze az budou holky fesandy, budou i fotky. Ještě maji i sovickove obojky. Jeden uz jsem mela, druhy jsem nechala dodelavat .

5.8.2017 22:05
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Na ty stránky už jsem koukala dřív, chtěla jsme postroj ale potřebuji aby se to nandavalo přes packy ale přes hlavu . obojky má krásné, to bych musela vzít asi xs.

5.8.2017 22:34
noemi

XXX.XXX.208.158

Markéta80 napsal(a):
Na ty stránky už jsem koukala dřív, chtěla jsme postroj ale potřebuji aby se to nandavalo přes packy ale přes hlavu . obojky má krásné, to bych musela vzít asi xs.

My mame tento, ale s hnedym podsitim http://www.nejen-obojky.cz/L-Obojek-Ruzove-sovicky-ruzove-d844.htm a pak s trosku jinak barevnyma sovickama s růžovým podsitim : .

5.8.2017 22:58
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Ten sovičkový je krásný bohužel vel L . Pro naše xs nebo s

6.8.2017 12:17
noemi

XXX.XXX.208.158

Video z fb: m.facebook.com/story.php?story_fbid=1524844327590457&id=949875441754018.
Snad bude odkaz fungovat.

7.8.2017 12:01
hlozi

XXX.XXX.97.26

noemi napsal(a):

Vždyť jsem vám psala, že jí můžete říkat třeba Fifinka nám je to jedno, hlavně, že bude v milujícím domově smajlík
je fakt, že na Britu slyší, jmenovala se tak i předtím, než se dostala k nám...

7.8.2017 12:07
hlozi

XXX.XXX.97.26

Fiona.Praha napsal(a):
Myslela jsem si to (podle nápovědy tady v diskusi), že to bude ona .
Jak seznamka dopadla? Předpokládám, že dobře
A co ten pejsek, ten je taky po operaci? Nebo už je v nové rodině?

Majkýsek je na tom bohužel podstatně hůře, než jeho mamka...
Vyšla mu špatně krev, má nasazený léky a znovu půjde na testy..operace nohou se bude řešit až se srovná tohle..Bohužel u něj je, narozdíl od Britušky, potřeba zoperovat obě (ať žije genetika..)..
Navíc i povahově je trochu magůrek, vyjíždí po psech a celkem hnusně, ačkoli na tom pracujeme a hodně se zlepšil...jinak je to ale zlatíčko, k lidem, k dětem, miláček...

7.8.2017 12:07

Však Brita je krátké a znělé, tedy ideál...

7.8.2017 12:20
hlozi

XXX.XXX.97.26

lavacca napsal(a):
Presne tak, idealne ji berte jako štěně, ktere musite vse naucit. ;)

Koupani by bylo opravdu ideal, kdyby jeste udelali v utulku, abyste nemusela koupat hnedka vy. A nebyla ta "zla" ( teda pokud to zrovna neni milovnik vody :D ).

Jinak my si brali z utulku seniora, privezli jsme ho domu, vzala jsem ho na zatravneny kurt, aby se nejdriv rozkoukal, kde je a postupně k nemu poustela nase psy ( v te dobe bylo doma dalsich 5). Vzdy po pul dni bylo seznameni s dalsim psem. Bylo to dobry v tom, ze postupne domaci psi viděli, ze cast smecky uz je s nim za dobre plus na nej samozrejme pri hre dali svuj pach, takze uz ho ti dalsi brali vic jako smecku. ;) Jedina starsi cuba na nej povrkavala asi 3 dny, ona zrovna cizi psy nemiluje, ale kdyz videla, ze ostatni si s nim hraji, tak ji to taky preslo. :).

Briťule je povahově tak skvělá, že jí určitě koupání v novém domově nerozhodí, miluje cokoli, hlavně, když se jí někdo věnuje smajlík
Nicméně s koupelí ještě u nás není problém, jen pak jí budeme muset někam zavřít a už nepustit, protože jak jí znám, tak první, co udělá, bude, že se vyválí v tom největším prachu :-D
Ona je totiž dost čuník, ale to nová panička brzy pozná sama :-D.

13.8.2017 21:10
noemi

XXX.XXX.64.236

Holky, držte palce .

Brita má v úterý kontrolu a pokud to dobře dopadne, a vše vypadá, že ano, tak bude už určitě nejpozději v pátek u nás doma .

Pokud vezmu v úvahu, proč vlákno vzniklo...tak původní slečna, která měla lustrovat zájemce a dovézt si psa 400 km, se mi už vůbec neozvala, i když slibovala, že se určitě ozve.
Nevím, zda je tohle při adopci normální, navíc jsem jí posilala i odkaz na příběh naší adoptované buldočky, ale obávám se, že si nepřečetla ani první větu.

Ptaly jste se, o koho původně šlo, tak teď už to můžu myslím zveřejnit - byla to buldočka Kuki...dá se najít na facebooku, i slečna/paní "spravedlivá"...přiznávám bez mučení, že její hláška, že z Ostravy do Bratislavy je to kousek, mi ještě pořád mírně zvedá hladinu adrenalinu v krvi.

Nicméně jsem moc ráda, že jsem tady napsala a budu mít doma feňuli úžasňačku úžasnákovou s čumáčkem jako přišitý černý knoflík, stylem běhu alá houpací koník a prašandu hoďsenazáda k tomu...no řekněte - co víc jsem si ještě mohla přát ?
V kombinace s naší Nelkou, která v létě bere bahenní koupele i ve 100-leté kaluži mě čeká buď život plný legrace nebo doživotní deprese strávené ve sprchovém koutu .

13.8.2017 21:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Holky, držte palce .

Brita má v úterý kontrolu a pokud to dobře dopadne, a vše vypadá, že ano, tak bude už určitě nejpozději v pátek u nás doma .

Pokud vezmu v úvahu, proč vlákno vzniklo...tak původní slečna, která měla lustrovat zájemce a dovézt si psa 400 km, se mi už vůbec neozvala, i když slibovala, že se určitě ozve.
Nevím, zda je tohle při adopci normální, navíc jsem jí posilala i odkaz na příběh naší adoptované buldočky, ale obávám se, že si nepřečetla ani první větu.

Ptaly jste se, o koho původně šlo, tak teď už to můžu myslím zveřejnit - byla to buldočka Kuki...dá se najít na facebooku, i slečna/paní "spravedlivá"...přiznávám bez mučení, že její hláška, že z Ostravy do Bratislavy je to kousek, mi ještě pořád mírně zvedá hladinu adrenalinu v krvi.

Nicméně jsem moc ráda, že jsem tady napsala a budu mít doma feňuli úžasňačku úžasnákovou s čumáčkem jako přišitý černý knoflík, stylem běhu alá houpací koník a prašandu hoďsenazáda k tomu...no řekněte - co víc jsem si ještě mohla přát ?
V kombinace s naší Nelkou, která v létě bere bahenní koupele i ve 100-leté kaluži mě čeká buď život plný legrace nebo doživotní deprese strávené ve sprchovém koutu .

Tak snad se povede a "Brithea" bude v pátek doma
Budou s frbulkou hezká dvojka - prosím dodat fotky

Původní Kuki je stále v útulku/depozitu/dočasce?
Asi pořád probíhají ta výběrová řízení, kde je velmi důležitá podmínka - ujet zbytečně 300 km a víc tam a zpět, aby se prokázal opravdový zájem o adopci psa

13.8.2017 22:08
noemi

XXX.XXX.64.236

Fiona.Praha napsal(a):
Tak snad se povede a "Brithea" bude v pátek doma
Budou s frbulkou hezká dvojka - prosím dodat fotky

Původní Kuki je stále v útulku/depozitu/dočasce?
Asi pořád probíhají ta výběrová řízení, kde je velmi důležitá podmínka - ujet zbytečně 300 km a víc tam a zpět, aby se prokázal opravdový zájem o adopci psa

Nevím, na stránkách nic není, slečnu/paní již kontaktovat nemíním.
Nevtuším, jak vybírá stupidní člověk zájemce o psa, ale holt to už tak v životě chodí.

Zrovna teď jsem zjistila, že ze Svárova dnes odjela jiná fenečka do nového domova, při vystupování se vysmekla a utekla...tohle je opravdu víc než noční můra - jak pro holky, které o ni pečovaly, tak pro nového majitele...to bych opravdu zažít nechtěla. Snad vše dobře dopadne .

14.8.2017 06:33
scylla

XXX.XXX.150.32

noemi napsal(a):
Nevím, na stránkách nic není, slečnu/paní již kontaktovat nemíním.
Nevtuším, jak vybírá stupidní člověk zájemce o psa, ale holt to už tak v životě chodí.

Zrovna teď jsem zjistila, že ze Svárova dnes odjela jiná fenečka do nového domova, při vystupování se vysmekla a utekla...tohle je opravdu víc než noční můra - jak pro holky, které o ni pečovaly, tak pro nového majitele...to bych opravdu zažít nechtěla. Snad vše dobře dopadne .

To je noční můra pro každého, když spolek nedokáže pomoct osvojiteli psa naložit do auta a poučit ho, co dělat, aby se to nestalo. To je základ.

16.8.2017 12:56
hlozi

XXX.XXX.97.26

scylla napsal(a):
To je noční můra pro každého, když spolek nedokáže pomoct osvojiteli psa naložit do auta a poučit ho, co dělat, aby se to nestalo. To je základ.

Jste evidentně nejchytřejší na světě, když tady píšete tuhle kravinu.
Psa jsme jim do auta naložili, dokonce připnuli...Tisíckrát zopakovali, jak postupovat při vykládání a to, že nesmí za žádnou cenu utéct.
Bohužel, opravdu není v našich silách nad lidmi stát a kontrolovat, jak naše pokyny dodrží.
Pokud vás to zajímá, tak jsme fenku jeli okamžitě hledat a už je zpátky u nás.

jolyha

16.8.2017 13:55
jolyha

XXX.XXX.229.101

hlozi napsal(a):
Psa jsme jim do auta naložili, dokonce připnuli...Tisíckrát zopakovali, jak postupovat při vykládání a to, že nesmí za žádnou cenu utéct.
Bohužel, opravdu není v našich silách nad lidmi stát a kontrolovat, jak naše pokyny dodrží.

Nic si z toho nedělejte, některým by se to prostě stát nemohlo...asi by s novým páníkem jeli domů, pesa zase pomohli vyložit a na každé venčení by za ním přijeli a stáli mu za zadkem, aby se náhodou pes nevysmekl.

Jsou bohužel páníci, kterým i když vše vysvětlíte destkrát, tak 1) nepochopí, dělají to po svém a končí to blbě.2) pochopí, ale jsou fakt dřeva a i když se snaží, nedokážou psa pořádně zakšírovat, udržet apod. a končí to taky blbě 3) nejhorší varianta, že pes je fakt Houdini a dokáže se v okamžiku vyvléct ze všeho. Znám jich pár osobně, ač dvojité jištění - kšíry a ještě obojek - stačí pár kotrmelců a trhnutí, páník má v ruce vodítko s obojkem a kšíry a pes hrdě mizí v dál za háravkou, zajícem apod. Specialista na to byl nás dočasný kříženec chrta - nudle s hlubokým hrudníkem a štíhlou hlavou. Vyvléknul se ze všeho, když chtěl, a byl hooooodně rychlý. Pro novou paničku když si ho brala jsme museli doma spíchnout speciální postroj, vypadalo to strašlivě, ale naštěstí splnilo účel a po měsíci aklimatizace už by za ni pes dýchal a neopustil ji ani na krok. Takže šťastný konec. Ale nedokážu si představit, že by jí tenkrát byl utekl. To by bylo tak na narkotizační pušku. Jak se dostal do stresového modu, nereagoval ani na lidi, které znal. Takže odlovit ho by bylo dost neřešitelné. Tak jsem moc ráda, že u vás to dopadlo dobře a psí holka je zpátky "doma". Snad sepro ni najde ten pravý člověk.

16.8.2017 14:31
hlozi

XXX.XXX.97.26

jolyha napsal(a):
Nic si z toho nedělejte, některým by se to prostě stát nemohlo...asi by s novým páníkem jeli domů, pesa zase pomohli vyložit a na každé venčení by za ním přijeli a stáli mu za zadkem, aby se náhodou pes nevysmekl.

Jsou bohužel páníci, kterým i když vše vysvětlíte destkrát, tak 1) nepochopí, dělají to po svém a končí to blbě.2) pochopí, ale jsou fakt dřeva a i když se snaží, nedokážou psa pořádně zakšírovat, udržet apod. a končí to taky blbě 3) nejhorší varianta, že pes je fakt Houdini a dokáže se v okamžiku vyvléct ze všeho. Znám jich pár osobně, ač dvojité jištění - kšíry a ještě obojek - stačí pár kotrmelců a trhnutí, páník má v ruce vodítko s obojkem a kšíry a pes hrdě mizí v dál za háravkou, zajícem apod. Specialista na to byl nás dočasný kříženec chrta - nudle s hlubokým hrudníkem a štíhlou hlavou. Vyvléknul se ze všeho, když chtěl, a byl hooooodně rychlý. Pro novou paničku když si ho brala jsme museli doma spíchnout speciální postroj, vypadalo to strašlivě, ale naštěstí splnilo účel a po měsíci aklimatizace už by za ni pes dýchal a neopustil ji ani na krok. Takže šťastný konec. Ale nedokážu si představit, že by jí tenkrát byl utekl. To by bylo tak na narkotizační pušku. Jak se dostal do stresového modu, nereagoval ani na lidi, které znal. Takže odlovit ho by bylo dost neřešitelné. Tak jsem moc ráda, že u vás to dopadlo dobře a psí holka je zpátky "doma". Snad sepro ni najde ten pravý člověk.

Díky, my preventivně plašanům dáváme POLOstahovací obojky - nastavené tak, aby v žádném případě psa neškrtili, ale pevně obepli krk a pes neměl šanci se vyvlíknout...tento obojek jsme majitelům přenechali, abychom měli jistotu, že se nevyvleče..no, bohužel jsme vážně nemohli počítat s tím, že někdo pustí vodítko, přesto, že mu bylo tisíckrát opakováno, že fenka nesmí utéct...Takže fenečka zdrhla i s ním...
Naštěstí vše dobře dopadlo a fenka je v pořádku a hledáme nové páníčky...

16.8.2017 17:47
scylla

XXX.XXX.150.32

hlozi napsal(a):

To to teda vyhrála.

16.8.2017 17:49
scylla

XXX.XXX.150.32

jolyha napsal(a):

Jsou prostě takoví, kteří osvojitele se psem učí a vysvětlují a ukazují a dokud nemají aspoň trošku jistotu, že to bude fungovat, psa mu prostě nedají. K tomu všemu dostává osvojitel spoustu psaného textu s tím, kudy do toho při přepravě, při vykládání, nakládání, jak jistit psa na procházce a tak dále.

16.8.2017 21:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Jsou prostě takoví, kteří osvojitele se psem učí a vysvětlují a ukazují a dokud nemají aspoň trošku jistotu, že to bude fungovat, psa mu prostě nedají. K tomu všemu dostává osvojitel spoustu psaného textu s tím, kudy do toho při přepravě, při vykládání, nakládání, jak jistit psa na procházce a tak dále.

Já jsem k psovi dostala očkovák. Tečka.
I přesto se mi nezdá, že v tom útulku, ze kterého ho mám, se psy zacházeli špatně, nebo že byli ve špatné kondici, či nemocní.

17.8.2017 06:16
scylla

XXX.XXX.150.32

sisi58 napsal(a):
Já jsem k psovi dostala očkovák. Tečka.
I přesto se mi nezdá, že v tom útulku, ze kterého ho mám, se psy zacházeli špatně, nebo že byli ve špatné kondici, či nemocní.

Já ke psovi dávám očkovák, adopční smlouvu, popis jeho povahy, popis zdraví, dám osvojiteli možnost výpisu ze zdravotní karty, jídlo na několik dnů, návod na přepravu a tak a před tím, než ho vydám, se přesvědčím, že jim to spolu funguje a osvojitel ví, co a jak. Jinak psa nedám.

17.8.2017 07:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Já ke psovi dávám očkovák, adopční smlouvu, popis jeho povahy, popis zdraví, dám osvojiteli možnost výpisu ze zdravotní karty, jídlo na několik dnů, návod na přepravu a tak a před tím, než ho vydám, se přesvědčím, že jim to spolu funguje a osvojitel ví, co a jak. Jinak psa nedám.

V pořádku. Já s vámi souhlasím.
Paní ze zmíněného útulku se za námi občas jezdí podívat. A pes ji vždycky hezky přivítá.

17.8.2017 15:37
impact

XXX.XXX.195.92

hlozi napsal(a):

Buďte naprosto v klidu, ona má totiž patent naprosto na všechno a když už se při své paranoie odhodlá dát nějakého psa do adopce, pro jistotu k němu dá tlustou bibli a komplet videonávod, jak se psem zacházet, i když si třeba blbě uprdne. Vůbec nechápu, že se nad ní rozčilujete. Já když vidím nějaký vlákno, kde diskutuje, už se jdu podívat jen proto, abych se pobavila jejími moudry.

17.8.2017 17:25
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

noemi napsal(a):
Pozdrav z noveho domova.

Supééér Moc jsme vám drželi palečky

17.8.2017 17:31
scylla

XXX.XXX.150.32

impact napsal(a):
Buďte naprosto v klidu, ona má totiž patent naprosto na všechno a když už se při své paranoie odhodlá dát nějakého psa do adopce, pro jistotu k němu dá tlustou bibli a komplet videonávod, jak se psem zacházet, i když si třeba blbě uprdne. Vůbec nechápu, že se nad ní rozčilujete. Já když vidím nějaký vlákno, kde diskutuje, už se jdu podívat jen proto, abych se pobavila jejími moudry.

Ne, ten máte přece vy a žumpa.

17.8.2017 18:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Pozdrav z noveho domova.

A co domácí frbulka Nela? Jak se tváří?

17.8.2017 18:22
impact

XXX.XXX.195.92

scylla napsal(a):
Ne, ten máte přece vy a žumpa.

Další paranoia? Hodně veliká. Tvl fakt se s tím běž léčit.

17.8.2017 22:50
noemi

XXX.XXX.64.236

barevnalentilka napsal(a):
Supééér Moc jsme vám drželi palečky

Děkujeme .

17.8.2017 23:03
noemi

XXX.XXX.64.236

Fiona.Praha napsal(a):

A co domácí frbulka Nela? Jak se tváří?

Nelka je úplně v klidu, ale ona je v tomto směru skvělá. Nemeli jsme zadnou hierarchii ani s Baxem, jednou dostal jako prvni pamlsek jeden, jindy druhý.
Dneska bylo opravdu úsměvné, kdyz jsem musela odejít a holky zustaly samy... a při navratu me prisly obe zaroven přivítat. Jsou stejně velké, jedna s cumakem, druha placata, jedna s ocaskem, druha bez a vypadaly spolecne fakt srandovne .
Jsou zlaté .

18.8.2017 07:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Nelka je úplně v klidu, ale ona je v tomto směru skvělá. Nemeli jsme zadnou hierarchii ani s Baxem, jednou dostal jako prvni pamlsek jeden, jindy druhý.
Dneska bylo opravdu úsměvné, kdyz jsem musela odejít a holky zustaly samy... a při navratu me prisly obe zaroven přivítat. Jsou stejně velké, jedna s cumakem, druha placata, jedna s ocaskem, druha bez a vypadaly spolecne fakt srandovne .
Jsou zlaté .

18.8.2017 13:32
lavacca

XXX.XXX.63.20

noemi napsal(a):
Jsou zlaté .

Tak to je fajn zprava. :).

8.3.2018 05:24
Žiri

XXX.XXX.62.246

Předpokládám, že jste si už pejska našla. Jen něco ze záchranařiny : asi byste se divila, že v řadě městských útulků vám odmítnou psa vydat. často si totiž drží záměrně psy v útulku, protože je to jejich příjem od obce, která platí pes/den.Často takového psa i haní, jen aby jim tam zůstal.Je ale spousta dobrých útulků i spolků, které často berou psy i ve špatném stavu, z množíren, ze špatných útulků a takový pes potřebuje skutečně do domáckého prostředí a upravit chování. Je tedy správné, že vám ho nedali hned. Nejde o "psedozáchranařinu ! O adopci psa rozhoduje vedoucí spolku (ne dočaskář, u kterého je). Snižuje se tím riziko nežádoucího chování psa, kterého pak lidi klidně vrátí - buď neumí nebo každý chce hodného milého pejska, že se mu líbí, ale už třeba neví, jakou má minulost a co je třeba udělat, aby tím hodným pejskem byl. U spolku se můžete klidně přihlásit, že chcete dělat dočasku, poučí vás, pomohou a můžete jasně říci, že bude-li chování pejska OK, necháte si ho, Na to máte přednostní právo. Věřte, dělám záchranařinu jen 7 let, ale co jsem za tu dobu viděla, nepřeji nikomu. Boj se špatnými provozovateli řady útulků, zrušení jednoho, vyčistění dalších od "silážovaných"psů, odebírání psů i týraných od nespolehlivých majitelů...A v těchto případech se pes často převáží daleko, aby původní majitel neměl šanci pro odebraného psa poslat do útulku jinou osobu a neštěstí psa by pokračovalo dál. Pokud potřebujete, Věřte, měla jsem za život rovných 10 psů a kolem 50 psů mi prošlo rukama a našli domov všichni. Jen je třeba vidět, že pes nebí věc a nekoupíte si ho jak v e-shopu.

8.3.2018 06:20
scylla

XXX.XXX.150.32

Žiri napsal(a):
Předpokládám, že jste si už pejska našla. Jen něco ze záchranařiny : asi byste se divila, že v řadě městských útulků vám odmítnou psa vydat. často si totiž drží záměrně psy v útulku, protože je to jejich příjem od obce, která platí pes/den.Často takového psa i haní, jen aby jim tam zůstal.Je ale spousta dobrých útulků i spolků, které často berou psy i ve špatném stavu, z množíren, ze špatných útulků a takový pes potřebuje skutečně do domáckého prostředí a upravit chování. Je tedy správné, že vám ho nedali hned. Nejde o "psedozáchranařinu ! O adopci psa rozhoduje vedoucí spolku (ne dočaskář, u kterého je). Snižuje se tím riziko nežádoucího chování psa, kterého pak lidi klidně vrátí - buď neumí nebo každý chce hodného milého pejska, že se mu líbí, ale už třeba neví, jakou má minulost a co je třeba udělat, aby tím hodným pejskem byl. U spolku se můžete klidně přihlásit, že chcete dělat dočasku, poučí vás, pomohou a můžete jasně říci, že bude-li chování pejska OK, necháte si ho, Na to máte přednostní právo. Věřte, dělám záchranařinu jen 7 let, ale co jsem za tu dobu viděla, nepřeji nikomu. Boj se špatnými provozovateli řady útulků, zrušení jednoho, vyčistění dalších od "silážovaných"psů, odebírání psů i týraných od nespolehlivých majitelů...A v těchto případech se pes často převáží daleko, aby původní majitel neměl šanci pro odebraného psa poslat do útulku jinou osobu a neštěstí psa by pokračovalo dál. Pokud potřebujete, Věřte, měla jsem za život rovných 10 psů a kolem 50 psů mi prošlo rukama a našli domov všichni. Jen je třeba vidět, že pes nebí věc a nekoupíte si ho jak v e-shopu.

Udělejte pro psy něco a necpěte se do nich, v jiné vlákně radíte naprosté kraviny. I tento váš příspěvek potvrzuje můj názor, že ve spolcích jsou lidé, kteří nic nevědí o psech a o tom, jak se o ně řádně postarat. Vy jste toho příkladem.

8.3.2018 06:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Udělejte pro psy něco a necpěte se do nich, v jiné vlákně radíte naprosté kraviny. I tento váš příspěvek potvrzuje můj názor, že ve spolcích jsou lidé, kteří nic nevědí o psech a o tom, jak se o ně řádně postarat. Vy jste toho příkladem.

Jak jste přišla na to, že v jiných vláknech Žiri špatně radí?
Nepletete si ji s někým?

iFauna.cz » Žiri » Kde diskutuje
Žiri
Profilová fotka
Hodnocení příspěvků uživatele:
0
registrace od 08.03.2018 | naposledy přihlášen 08.03.2018 05:24

Má příspěvky do diskuze jen tu a v "Pes z ničeho nic skáče a štěká na auta".

8.3.2018 07:05
scylla

XXX.XXX.150.32

sisi58 napsal(a):
Jak jste přišla na to, že v jiných vláknech Žiri špatně radí?
Nepletete si ji s někým?

iFauna.cz » Žiri » Kde diskutuje
Žiri
Profilová fotka
Hodnocení příspěvků uživatele:
0
registrace od 08.03.2018 | naposledy přihlášen 08.03.2018 05:24

Má příspěvky do diskuze jen tu a v "Pes z ničeho nic skáče a štěká na auta".

ne, podívejte se do vlákna o štěkání na auta, tam radí získání respektu třepáním za kůži na krku a podobně. A když se takový člověk angažuje v "záchraně" psů, je to průšvih pro ty psy.

8.3.2018 07:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
ne, podívejte se do vlákna o štěkání na auta, tam radí získání respektu třepáním za kůži na krku a podobně. A když se takový člověk angažuje v "záchraně" psů, je to průšvih pro ty psy.

Podívám.

8.3.2018 11:34
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Žiri napsal(a):

"Jen něco ze záchranařiny"

Další co zachraňuje svět...

8.3.2018 21:44
Žiri

XXX.XXX.62.246

Skutečně nevíte nic a asi neumíte ani číst - radila jsem vzít za kůži za krkem tam, kde štěňata bere fena a to je běžná věc, žádné "třepání", jak to ignorantsky nazýváte.

8.3.2018 21:47
Žiri

XXX.XXX.62.246

Nevím, co pro psy děláte vy, myslím, že nic, protože ti, co dělají, na nadávání nemají čas. Co děláte ve svém volném čase vy, abyste mohl nadávat na dobrovolné záchranáře? Jinak v žádném spolku nejsem pro vaši info.

9.3.2018 06:26
scylla

XXX.XXX.150.32

Žiri napsal(a):
Skutečně nevíte nic a asi neumíte ani číst - radila jsem vzít za kůži za krkem tam, kde štěňata bere fena a to je běžná věc, žádné "třepání", jak to ignorantsky nazýváte.

Nevíte opravdu nic, fena za krkem štěně nebere, pouze když ho přenáší a jinak ho vůbec nebere do huby. Skutečně nevíte nic a jste jen důkazem toho, jak "záchranáři" nevědí o psech skoro nic, ale jsou důležití jako jisté lejno v krupici.

9.3.2018 06:26
scylla

XXX.XXX.150.32

Žiri napsal(a):
Nevím, co pro psy děláte vy, myslím, že nic, protože ti, co dělají, na nadávání nemají čas. Co děláte ve svém volném čase vy, abyste mohl nadávat na dobrovolné záchranáře? Jinak v žádném spolku nejsem pro vaši info.

To je moc dobře, tak se prosím držte od psů dál, budou vám vděční.

9.3.2018 07:21
Žiri

XXX.XXX.62.246

Zbytečná diskuse s někým, kdo chce jen urážet.

9.3.2018 08:23
L(phi)

XXX.XXX.67.138

O adopci psa rozhoduje vedoucí spolku (ne dočaskář, u kterého je). Snižuje se tím riziko nežádoucího chování psa, kterého pak lidi klidně vrátí - buď neumí nebo každý chce hodného milého pejska, že se mu líbí, ale už třeba neví, jakou má minulost a co je třeba udělat, aby tím hodným pejskem byl.

Toto mi teda nedava zmysel ani trosku. Akoze veduci spolku bude lepsie vediet ako ten pes funguje, reaguje, s cim ma problem a teda komu ho dat, nez docaskar co ho ma doma?

9.3.2018 12:11
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Žiri napsal(a):

Já si vždy myslel, že záchrana je třeba tohle:

https://www.novinky.cz/krimi/465556-pes-na-znojemsku-tonul-v-ledove-vode-hasici-ho-resuscitovali.html.

9.3.2018 12:57
impact

XXX.XXX.56.123

L(phi) napsal(a):
O adopci psa rozhoduje vedoucí spolku (ne dočaskář, u kterého je). Snižuje se tím riziko nežádoucího chování psa, kterého pak lidi klidně vrátí - buď neumí nebo každý chce hodného milého pejska, že se mu líbí, ale už třeba neví, jakou má minulost a co je třeba udělat, aby tím hodným pejskem byl.

Toto mi teda nedava zmysel ani trosku. Akoze veduci spolku bude lepsie vediet ako ten pes funguje, reaguje, s cim ma problem a teda komu ho dat, nez docaskar co ho ma doma?

Tohle prece nejde nalajnovat a vzdy zalezi na spouste faktoru. V jednom pripade muze byt ten pravy vedouci, v jinem zas docaskar. Nicmene smlouvy docaskari nepodepisuji, takze finalni slovo je v konecnym dusledku stejne na tom, kdo to podepisuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík