Dotaz - rada? Odblešování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2017 20:39
conty

XXX.XXX.103.249

Prosím, poraďte, jakým přípravkem, odblešujete" pelíšky a hlavně venkovní boudy. Po psech se mi v boudě usídlily kočky, tak ji potřebuji vyčistit.

15.7.2017 21:29
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

conty napsal(a):
Prosím, poraďte, jakým přípravkem, odblešujete" pelíšky a hlavně venkovní boudy. Po psech se mi v boudě usídlily kočky, tak ji potřebuji vyčistit.

Spálit. Pokud dáváte pipety, vychytá si jezvíře samo.

15.7.2017 22:12
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Biokil.

16.7.2017 21:07
bhk

XXX.XXX.214.60

conty napsal(a):

Babská funkční rada, kterou jsem zde zminovala už vícekrát.
Tak ještě jednou.
Do boudy nacpěte na 24h ořechové listí a je 100% po blechách..

Pan Brouček

16.7.2017 21:18
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

jahodapavel napsal(a):
Spálit. Pokud dáváte pipety, vychytá si jezvíře samo.

To mám spálit boudu za X tisíc jen kvůli tomu, že pes někde chytí blechy?
To určitě ne. Vymést, vyluxovat a vystříkat biokillem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2017 06:33

Conty, to záleží, čeho všeho se chceš zbavit. Jestli blech i koček, tak ten Biokill, který je pro kočky jedovatý. Jestli jenom blech, tak běž radši do toho ořechového listí - pokud tedy budou mít kočky do boudy dál přístup.

17.7.2017 07:00
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Conty, to záleží, čeho všeho se chceš zbavit. Jestli blech i koček, tak ten Biokill, který je pro kočky jedovatý. Jestli jenom blech, tak běž radši do toho ořechového listí - pokud tedy budou mít kočky do boudy dál přístup.

Stačí na odpoledne zamezit přístup kočkám k boudě a v pohodě to prezijou. Biokill je jedovatý pro všechna zvířata. Ale takový zabiják to nebude. Někdo ho dává velkým psům na tlapky zvlášť proti jiným parazitům než jsou blechy a klíšťata a psi v pohodě žijou dál.

17.7.2017 07:11

Tedysek, dle mého veterináře to nestačí a nedávno mě "bavil" výčtem úmrtí koček při použití permetrinu v prostředí (neb také používám biokill, ale tam, kam se kočky fyzicky nikdy nedostanou). A je jedovatý speciálně pro kočky, si to vygůgli.

conty, ještě neostomosan, opět samozřejmě pokud boudu kočkám znepřístupníš (není mi zřejmé, zda jsou v té boudě legálně či ilegálně).

17.7.2017 07:23
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Hmn já používám biokill už několik let a všechny kočky i psi ho přežili. Ráno vystehuju zvířata ven, nastrikam a odpoledne je pustim zpátky. To by už muselo zabít i mě s četností použití u nás doma (je to závislé na míře moji hysterie a množství breberek od sousedovic slepic). A žijeme všichni ve zdravi i s tím kocourem co noc co noc s náma spí v posteli.

notregistered

17.7.2017 08:26
notregistered

XXX.XXX.211.238

Ten roztok musí dostatečně uschnout, aby byl bezpečný, kvůli permethrinu
zvířata pustit až druhý den
biokill je jen hodně naředěný neostomosan a ta druhá věc na prostředí, začíná na C, název nevím
prodávají veterináři
na prostředí je prášek do vody, na zvířata roztok.

notregistered

17.7.2017 08:29
notregistered

XXX.XXX.211.238

Cytrol.

17.7.2017 09:23
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

notregistered napsal(a):
Ten roztok musí dostatečně uschnout, aby byl bezpečný, kvůli permethrinu
zvířata pustit až druhý den
biokill je jen hodně naředěný neostomosan a ta druhá věc na prostředí, začíná na C, název nevím
prodávají veterináři
na prostředí je prášek do vody, na zvířata roztok.

Biokil, Neostomosan- kontraindikace : Nepoužívat u koček. Je třeba postřik opakovat,2-3 dny se vyhnout kontaktu se zvířetem, nepoužívat u potravinových zvířat ( celoživotní rezidua ). Z toho plyne že nezasáhne všechna vývojová stadia, nikdy nemáte záruku, že postřik zasáne do všech spár. To je lépe použít pipetu, toxicita je stejná, viz nežádoucí účinky.

notregistered

17.7.2017 09:39
notregistered

XXX.XXX.211.238

Ježíš ona chce odblešit boudu
neostomosanem se koupe pes
cytrolem forte prostředí
ani jedno nesmí na kočky, kočkám pořídíme pipetu, boudě ne
a do prostředí ošetřeného cytrolem se mohou všechna, všechna, zvířata pustit až druhý den
prášek rozředit ve vodě, dát do rozstřikovače, že by se někdo netrefil mezi prkna..
ale jako je to hnus, cytrol zabije vše, i to, co zlikvidovat nechcete
zvířátka ve vodě, mravenci, a tak
legrace bude, až na návštěvu krásně čisté boudy doleze cizí kočka, tak to asi nechat ořechové listí dofurt
nebo bouda v kotci.

17.7.2017 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Už to tady někdo zmínil: zvířatům kápnu pipety a za pár dní je po blechách - všude.

17.7.2017 10:56

"neostomosanem se koupe pes"
a vystříkává bouda...

notregistered

17.7.2017 11:06
notregistered

XXX.XXX.211.238

"neostomosanem se koupe pes"
a vystříkává bouda...

Jo, aj biokillem a cytrolem a kdo ví čím ještě, a co ty kočky teda
neříkejte mi, že dám kočce pipetu a blechy se odporoučí
z koček do boudy, ne ? smajlík

17.7.2017 12:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

notregistered napsal(a):

Možná by neuškodilo se seznámit z životním cyklem u blech. Larvy žíjí v prostředí, kde se živí detritem z chlupů, epitelů, dospělci se živí krví. Takže když otrávíte dospělce, naskáčou na něj nové generace. Ty se zase otráví a tak se to opakuje do doby, kdy nemá co na zvíře skočit. Podmínkou je, aby pipetou byla ošetřena všechna zvířata která se v místě pohybují.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2017 17:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Nevím jak moc je biokill jedovatý ale někteří veterináři jej při zamoření doporučuji vystříkat i samotná zvířata, já třeba biokillem stříkala slepice když měli všenky... a nikdo teda nezdechl ani nebyl malátný..

Neregistrovaný uživatel

17.7.2017 17:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak asi jsou dva druhy biokillu já měla tento, nejspíš.. protože jak říkám stříkala jsem to přímo slepicim do peří
https://www.azkrmiva.cz/bio-kill-100-ml-25mgml-kozni-sprej-emulze-oranzovy.html?gclid=Cj0KCQjwwLHLBRDEARIsAN1A1Q4ZS4xM-I7qAbdpmEixiA82Jt_IvXTIad8wO7ya7PiDvD_wXWK4dCMaAjciEALw_wcB.

17.7.2017 18:20
impact

XXX.XXX.54.225

Neostomosan je naprosto skvělá věc na boudy nebo třeba i koberce. Že se používá jen přímo na psa je hloupost.

17.7.2017 21:28
conty

XXX.XXX.103.249

Blech, koček už jsem se zbavila

notregistered

17.7.2017 23:04
notregistered

XXX.XXX.211.194

jahodapavel napsal(a):
Možná by neuškodilo se seznámit z životním cyklem u blech. Larvy žíjí v prostředí, kde se živí detritem z chlupů, epitelů, dospělci se živí krví. Takže když otrávíte dospělce, naskáčou na něj nové generace. Ty se zase otráví a tak se to opakuje do doby, kdy nemá co na zvíře skočit. Podmínkou je, aby pipetou byla ošetřena všechna zvířata která se v místě pohybují.

To vážně ? Je snad jasné, že zvířata se ošetří, zadavatelka se ptala jak ošetřit boudu, té asi pipetu nenakapete, nebo ano ?

18.7.2017 06:35

notregistered napsal(a):

Upřímně, tohle nějak nechápu jako reakci na konstatování, že neostomosan je určen i na tu boudu.

Attila, opravdu nemůžeš dávat rovnítko mezi různé živočišné druhy co se týká reakce na různé (napíšu obecně) látky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík