conty
napsal(a):
Prosím, poraďte, jakým přípravkem, odblešujete" pelíšky a hlavně venkovní boudy. Po psech se mi v boudě usídlily kočky, tak ji potřebuji vyčistit.
Babská funkční rada, kterou jsem zde zminovala už vícekrát.
Tak ještě jednou.
Do boudy nacpěte na 24h ořechové listí a je 100% po blechách..
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
jahodapavel
napsal(a):
Spálit. Pokud dáváte pipety, vychytá si jezvíře samo.
To mám spálit boudu za X tisíc jen kvůli tomu, že pes někde chytí blechy?
To určitě ne. Vymést, vyluxovat a vystříkat biokillem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Conty, to záleží, čeho všeho se chceš zbavit. Jestli blech i koček, tak ten Biokill, který je pro kočky jedovatý. Jestli jenom blech, tak běž radši do toho ořechového listí - pokud tedy budou mít kočky do boudy dál přístup.
napsal(a):
Conty, to záleží, čeho všeho se chceš zbavit. Jestli blech i koček, tak ten Biokill, který je pro kočky jedovatý. Jestli jenom blech, tak běž radši do toho ořechového listí - pokud tedy budou mít kočky do boudy dál přístup.
Stačí na odpoledne zamezit přístup kočkám k boudě a v pohodě to prezijou. Biokill je jedovatý pro všechna zvířata. Ale takový zabiják to nebude. Někdo ho dává velkým psům na tlapky zvlášť proti jiným parazitům než jsou blechy a klíšťata a psi v pohodě žijou dál.

Tedysek, dle mého veterináře to nestačí a nedávno mě "bavil" výčtem úmrtí koček při použití permetrinu v prostředí (neb také používám biokill, ale tam, kam se kočky fyzicky nikdy nedostanou). A je jedovatý speciálně pro kočky, si to vygůgli.
conty, ještě neostomosan, opět samozřejmě pokud boudu kočkám znepřístupníš (není mi zřejmé, zda jsou v té boudě legálně či ilegálně).
Hmn já používám biokill už několik let a všechny kočky i psi ho přežili. Ráno vystehuju zvířata ven, nastrikam a odpoledne je pustim zpátky. To by už muselo zabít i mě s četností použití u nás doma (je to závislé na míře moji hysterie a množství breberek od sousedovic slepic). A žijeme všichni ve zdravi i s tím kocourem co noc co noc s náma spí v posteli.
notregistered

XXX.XXX.211.238
Ten roztok musí dostatečně uschnout, aby byl bezpečný, kvůli permethrinu
zvířata pustit až druhý den
biokill je jen hodně naředěný neostomosan a ta druhá věc na prostředí, začíná na C, název nevím
prodávají veterináři
na prostředí je prášek do vody, na zvířata roztok.
notregistered

XXX.XXX.211.238
Cytrol.
notregistered
napsal(a):
Ten roztok musí dostatečně uschnout, aby byl bezpečný, kvůli permethrinu
zvířata pustit až druhý den
biokill je jen hodně naředěný neostomosan a ta druhá věc na prostředí, začíná na C, název nevím
prodávají veterináři
na prostředí je prášek do vody, na zvířata roztok.
Biokil, Neostomosan- kontraindikace : Nepoužívat u koček. Je třeba postřik opakovat,2-3 dny se vyhnout kontaktu se zvířetem, nepoužívat u potravinových zvířat ( celoživotní rezidua ). Z toho plyne že nezasáhne všechna vývojová stadia, nikdy nemáte záruku, že postřik zasáne do všech spár. To je lépe použít pipetu, toxicita je stejná, viz nežádoucí účinky.
notregistered

XXX.XXX.211.238
Ježíš ona chce odblešit boudu
neostomosanem se koupe pes
cytrolem forte prostředí
ani jedno nesmí na kočky, kočkám pořídíme pipetu, boudě ne
a do prostředí ošetřeného cytrolem se mohou všechna, všechna, zvířata pustit až druhý den
prášek rozředit ve vodě, dát do rozstřikovače, že by se někdo netrefil mezi prkna..
ale jako je to hnus, cytrol zabije vše, i to, co zlikvidovat nechcete
zvířátka ve vodě, mravenci, a tak
legrace bude, až na návštěvu krásně čisté boudy doleze cizí kočka, tak to asi nechat ořechové listí dofurt
nebo bouda v kotci.

"neostomosanem se koupe pes"
a vystříkává bouda...
notregistered

XXX.XXX.211.238
napsal(a):
"neostomosanem se koupe pes"
a vystříkává bouda...
Jo, aj biokillem a cytrolem a kdo ví čím ještě, a co ty kočky teda
neříkejte mi, že dám kočce pipetu a blechy se odporoučí
z koček do boudy, ne ?
notregistered
napsal(a):
z koček do boudy, ne ?
Možná by neuškodilo se seznámit z životním cyklem u blech. Larvy žíjí v prostředí, kde se živí detritem z chlupů, epitelů, dospělci se živí krví. Takže když otrávíte dospělce, naskáčou na něj nové generace. Ty se zase otráví a tak se to opakuje do doby, kdy nemá co na zvíře skočit. Podmínkou je, aby pipetou byla ošetřena všechna zvířata která se v místě pohybují.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Nevím jak moc je biokill jedovatý ale někteří veterináři jej při zamoření doporučuji vystříkat i samotná zvířata, já třeba biokillem stříkala slepice když měli všenky... a nikdo teda nezdechl ani nebyl malátný..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak asi jsou dva druhy biokillu já měla tento, nejspíš.. protože jak říkám stříkala jsem to přímo slepicim do peří
https://www.azkrmiva.cz/bio-kill-100-ml-25mgml-kozni-sprej-emulze-oranzovy.html?gclid=Cj0KCQjwwLHLBRDEARIsAN1A1Q4ZS4xM-I7qAbdpmEixiA82Jt_IvXTIad8wO7ya7PiDvD_wXWK4dCMaAjciEALw_wcB.
napsal(a):
Blech, koček už jsem se zbavila
notregistered

XXX.XXX.211.194
jahodapavel
napsal(a):
Možná by neuškodilo se seznámit z životním cyklem u blech. Larvy žíjí v prostředí, kde se živí detritem z chlupů, epitelů, dospělci se živí krví. Takže když otrávíte dospělce, naskáčou na něj nové generace. Ty se zase otráví a tak se to opakuje do doby, kdy nemá co na zvíře skočit. Podmínkou je, aby pipetou byla ošetřena všechna zvířata která se v místě pohybují.
To vážně ? Je snad jasné, že zvířata se ošetří, zadavatelka se ptala jak ošetřit boudu, té asi pipetu nenakapete, nebo ano ?

notregistered
napsal(a):
z koček do boudy, ne ?
Upřímně, tohle nějak nechápu jako reakci na konstatování, že neostomosan je určen i na tu boudu.
Attila, opravdu nemůžeš dávat rovnítko mezi různé živočišné druhy co se týká reakce na různé (napíšu obecně) látky...