Katka173

XXX.XXX.208.115
Zdravím potřebovala bych poradit dnes jsem sebrala bezdomovcům štěně.. když jsem viděla jejich chování jak ji táhli nedalo mi to a zjišťovala jsem od lidí jestli jí dávají najíst atd.. bylo.mi řečeno že za celý den je neviděli ji nic dát a tak jsem šla za nimi a ptala jsem se kolik jí je atd..a když mi řekli že ji je měsíc a dva týdny byla.jsem v šoku a když jsem upozornila že by měla být ještě u matky aspoň měsíc tak mi bylo řečeno že už ty štěňata nejsou u.matky protože na to ta další osoba ( nwm od koho to štěně měli) nemá peníze..a když jsem na ni koukala jak leží a vypadala že má hlad tak jsem.jm řekla že si ji vezmu a vzala...doma jsem.ji dala štěněčí granule rozmočený ve vodě a to vypadala že fakt nic celý den a bůh ví jak dlouho nejedla...a mám otázku jak mám pokračovat dál mám ji dokrmovat ještě mlékem co koupím ve zverimexu nebo tak něco...jo a doma mám dvouletou fenku a zítra jdeme na veterinu aby ji prohlídli atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mléko už nemusíte dávat, stačí ty granule nebo syrové maso alias "barf". A nenechte ho nacpat se "k prasknutí", nemusí mu to udělat vůbec dobře. Krmte několikrát denně přiměřenou dávku.
Díky že nejste lhostejná.
Katka173
napsal(a):
Zdravím potřebovala bych poradit dnes jsem sebrala bezdomovcům štěně.. když jsem viděla jejich chování jak ji táhli nedalo mi to a zjišťovala jsem od lidí jestli jí dávají najíst atd.. bylo.mi řečeno že za celý den je neviděli ji nic dát a tak jsem šla za nimi a ptala jsem se kolik jí je atd..a když mi řekli že ji je měsíc a dva týdny byla.jsem v šoku a když jsem upozornila že by měla být ještě u matky aspoň měsíc tak mi bylo řečeno že už ty štěňata nejsou u.matky protože na to ta další osoba ( nwm od koho to štěně měli) nemá peníze..a když jsem na ni koukala jak leží a vypadala že má hlad tak jsem.jm řekla že si ji vezmu a vzala...doma jsem.ji dala štěněčí granule rozmočený ve vodě a to vypadala že fakt nic celý den a bůh ví jak dlouho nejedla...a mám otázku jak mám pokračovat dál mám ji dokrmovat ještě mlékem co koupím ve zverimexu nebo tak něco...jo a doma mám dvouletou fenku a zítra jdeme na veterinu aby ji prohlídli atd.
V první řadě jít k vetovi a nechat si dát pro štěně šetrné odčervení a štěně odčervit podle pokynů veta. Do té doby krmit 5* denně vhodným krmením. Až trošku zesílí a dostane se do kondice, po poradě s vetem začít s očkováním.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
jahodapavel
napsal(a):
Uvědomujete si že jste psa ukradla? Nebo máte písemnou smlouvu? Nemluvě o tom, co se může stát, když vás někdo z nich s tím psem potká?
Smlouva může být i ústní. Jestli si ji ona vzala a oni s tím souhlasili, byla uzavřena darovací smlouva.
Jestli ji žalují a budou mít svědka, pak je zadavatelka asi nahraná. Ale jaká je šance, že ji bezdomovci žalují?!
jahodapavel
napsal(a):
Stačí její dotaz na iFauně.
Na to už asi máte bujnou fantazii - pochybuji, že nějací bezdomovci brouzdají na internetu na ifauně. A i kdyby, myslím, že něčím takovým se žádný soud ani nebude zabývat - vždyť bezdomovci ani nezaplatí soudní poplatek, to si raději koupí cigáro a krabicák. Myslím, že tak moc jim život nějakého štěněte na srdci neleží.
Terven
napsal(a):
Dotaz od anonymního neregistrovaného uživatele?
Je mi jasné, že když je třeba, dá se zjistit cokoliv, ale to asi nebude případ odnesení štěněte od bezdomovců.
Zastáváte se zloděje psů. Jak by vám osobně bylo, kdyby někdo dospěl k názoru že týráte svého psa a odvedl vám ho.
jahodapavel
napsal(a):
Zastáváte se zloděje psů. Jak by vám osobně bylo, kdyby někdo dospěl k názoru že týráte svého psa a odvedl vám ho.
Je otázka, zdali to ti bezdomovci vnímali jako krádež, spíše myslím, že ne.
Jaký postup byste tedy navrhoval u takto zanedbaného šestitýdenního štěněte? Než příslušné orgány cokoli vyšetří, chcípne.
Já osobně bych asi neváhala jim za něj zaplatit.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
jahodapavel
napsal(a):
Dovolím si citaci:
„...a když jsem na ni koukala jak leží a vypadala že má hlad tak jsem.jm řekla že si ji vezmu a vzala.“
Vám to připadá, že ji ukradla? Mně to připadá, že jim řekla, že ji chce, a oni nebyli proti, a tak si ji vzala. Vlastně se domluvili. Jestli byli proti, je to krádež a máte pravdu. Ale v současnosti zná pravý stav věcí jen zadavatelka a tvrdit o ní, že je zlodějka, mi přijde nepodložené.
Prosim Vás nedělejte z toho zase kovbojku...bezdomovci budou někoho žalovat?..no to snad ne... večer budou na svých noťasech pátrat po stěněti, které je jim ukradené..a pak si najmou právníka...to je zase scifi... Ti jsou rádi, že mají nějakou kačku na krabicák.
Kdysy tady bezdomovci chtěli uvařit a sežrat jezevčíka za flašku levné kořalky je i chuť na maso přešla...nás to stálo stovku...a jezevčice si užívá klidného stáří...a bezdomovci už si na čokla ani nevzpomenou...
Katka173

XXX.XXX.208.254
Takže neukradla jsem ji dali mi ji i sami a mám dost svědků kteří byli u toho...pochybuji že by mě zrovna chtěli oni žalovat když je potkávám každý den a ani nic neřekli a ani nevypadají že by si něco pamatovali protože jsou furt ožralí...na veterine jsme byli a je v pořádku ale máme a očkováním počkat a jdeme tam zase v pátek.. myslím si že jsem udělala dobře že jsem si ji vzala...a znamej jim zařídil ubytování ale podmínkou tam bylo že na tu ubytovnu nesmí ožralí jenže tam nespálí ani jednou a hádejte proč...nechápu proč z toho děláte takovou kovbojku že jsem zlodějka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klid, pan Jahoda si přečetl první větu a prudí.
Nemyslím si, že by bezdomovci nemohli mít psa. Když se o něj budou strat. Ale to není zjevně tenhle případ.
Katka173
napsal(a):
Takže neukradla jsem ji dali mi ji i sami a mám dost svědků kteří byli u toho...pochybuji že by mě zrovna chtěli oni žalovat když je potkávám každý den a ani nic neřekli a ani nevypadají že by si něco pamatovali protože jsou furt ožralí...na veterine jsme byli a je v pořádku ale máme a očkováním počkat a jdeme tam zase v pátek.. myslím si že jsem udělala dobře že jsem si ji vzala...a znamej jim zařídil ubytování ale podmínkou tam bylo že na tu ubytovnu nesmí ožralí jenže tam nespálí ani jednou a hádejte proč...nechápu proč z toho děláte takovou kovbojku že jsem zlodějka
Pan Jahoda je tak nějak vždy v opozici.