Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2017 20:56
Terven

XXX.XXX.110.147

Zdravím, mám takový zapeklitý dotaz, či spíš dilema. Potřebuju akutně, rychle, ideálně zítra zasponzorovat a donést žrádlo psovi, nikoli mému - došlo a majitel nemá.
Je to jork 10 let, doteď žrala Royal Canin pro kastráty, mně by to samozřejmě přes práh neprošlo, ale ona je na to zvyklá. Tak váhám, jestli prostě pořídit totéž anebo něco o fous lepšího, co mě nezruinuje a budu to případně schopna sponzorovat i nadále.
Napadl mě Petkult, ale mám obavy, aby neměla problémy z té spousty masa, když je zvyklá na obilí. Na postupný přechod není prostor, žrádlo není.
Nebo nějaký Brit...v těchto kategoriích granulí se neorientuju, sama krmím pouze ND k snídani.
Je mi jasné, že kategorie pro kastráty je nesmysl, ale pokud pro kastráty nebudou, budu muset tvrdit, že jsou
Maso nepřipadá v úvahu, to by neprošlo, čili pouze granule. Otázka zní, zdali koupit ten zavedený Royal a neřešit anebo zkusit něco o fous lepšího s tím, že to bude bez postupného přechodu...tak aby to nebyl moc šok.

20.7.2017 21:00
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Terven napsal(a):
Zdravím, mám takový zapeklitý dotaz, či spíš dilema. Potřebuju akutně, rychle, ideálně zítra zasponzorovat a donést žrádlo psovi, nikoli mému - došlo a majitel nemá.
Je to jork 10 let, doteď žrala Royal Canin pro kastráty, mně by to samozřejmě přes práh neprošlo, ale ona je na to zvyklá. Tak váhám, jestli prostě pořídit totéž anebo něco o fous lepšího, co mě nezruinuje a budu to případně schopna sponzorovat i nadále.
Napadl mě Petkult, ale mám obavy, aby neměla problémy z té spousty masa, když je zvyklá na obilí. Na postupný přechod není prostor, žrádlo není.
Nebo nějaký Brit...v těchto kategoriích granulí se neorientuju, sama krmím pouze ND k snídani.
Je mi jasné, že kategorie pro kastráty je nesmysl, ale pokud pro kastráty nebudou, budu muset tvrdit, že jsou
Maso nepřipadá v úvahu, to by neprošlo, čili pouze granule. Otázka zní, zdali koupit ten zavedený Royal a neřešit anebo zkusit něco o fous lepšího s tím, že to bude bez postupného přechodu...tak aby to nebyl moc šok.

Ja kdyz mi dala chovatelka jednoho psa na Royalce, tak jsem presla na Marp.

20.7.2017 21:01
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Jeste muzete prejit pres dietu kure, ryze, mrkev.

20.7.2017 21:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Jeste muzete prejit pres dietu kure, ryze, mrkev.

Njn, pokud bych toho psa od zejtra mohla mít doma, udělám ledacos, klidně uvařím...momentálně prostě potřebuju pytel nějakých granulí, maximálně možná konzervu.

20.7.2017 21:08
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Terven napsal(a):
Njn, pokud bych toho psa od zejtra mohla mít doma, udělám ledacos, klidně uvařím...momentálně prostě potřebuju pytel nějakých granulí, maximálně možná konzervu.

Po deseti letech na obili, bych moc za techto podminek, neexperimentovala.

20.7.2017 21:16
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Po deseti letech na obili, bych moc za techto podminek, neexperimentovala.

Tak ono to asi nebylo deset let jen na obilí, nějaký ty zbytky od stolu nebo kapsička z Lídlu určitě byly...spíš jsem myslela, jestli není něco, kde je podobně málo (nebo jen o fous víc) masa a není to takový svinstvo jako Royal...

notregistered

20.7.2017 21:27
notregistered

XXX.XXX.211.126

Terven napsal(a):
Tak ono to asi nebylo deset let jen na obilí, nějaký ty zbytky od stolu nebo kapsička z Lídlu určitě byly...spíš jsem myslela, jestli není něco, kde je podobně málo (nebo jen o fous víc) masa a není to takový svinstvo jako Royal...

Teoreticky Profine.
Jenže je mu 10 a je to na hned.

mariqitta

20.7.2017 21:33
mariqitta

XXX.XXX.207.117

Nevim co je zrovna jen o fous lepší než Royal... Záleží jak na něm prospíval pesan do teď... Třeba ten BRIT je takový střed dle mě. Žádná pecka, ale rozhodně lepší... záleží také na příchuti těch royalek... aby neměl průjem jen kvůli příchuti zase...

notregistered

20.7.2017 21:34
notregistered

XXX.XXX.211.126

Dívám se teď na orig. web Profine - najeli na totožné složení jako Brit, jen jsou tam brambory + kukuřice, Brit má kukuřici a pšenici
sorry.

20.7.2017 21:36
Terven

XXX.XXX.110.147

notregistered napsal(a):
Teoreticky Profine.
Jenže je mu 10 a je to na hned.

Hm...tohle vypadá pěkně a je na tom LIGHT velikejma písmenama, to by mohlo projít. Do zítra určitě neseženu, ale tak...zas je dobrý vědět.
https://krmeni.cz/profine-granule-pro-psy/profine-light-lamb-potatoes
Třeba koupím trochu toho Royalu a na tomhle zapracuju...mimochodem, pokud je s námi venku, pamlskuju ND a doma má občas nějakej salám a podobně...a bobky sbírám furt pěkný , tak se asi hnedtak po něčem nepo...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2017 21:38

Určitě něco lehčího ne moc nabušeného.

notregistered

20.7.2017 21:42
notregistered

XXX.XXX.211.126

Nativia. Dá se koupit hned. Není to nic přehnaného. Mohlo by fungovat. V záloze mít malý sáček Royalu, kdyby někdo nevydržel s nervy.

20.7.2017 21:48
Terven

XXX.XXX.110.147

notregistered napsal(a):
Nativia. Dá se koupit hned. Není to nic přehnaného. Mohlo by fungovat. V záloze mít malý sáček Royalu, kdyby někdo nevydržel s nervy.

No, vida, ta mě nenapadla... a pro tu bych to měla pět minut chůze

20.7.2017 21:50
tapina

XXX.XXX.211.192

Trainer fitness - rýže + něco. Jmenuje se to fitness smajlík je to jednoduché, celkem myslím bezpečné krmení, žádný pes z toho nic neměl - ani po přechodu z RC, ani z Barking Heads. Není to asi úplně střed, živočišných složek spíš míň, ale zas tam není moc chemie atd.
Horse+pea mini jsou úplně prťavoučké granule.

notregistered

20.7.2017 21:53
notregistered

XXX.XXX.211.126

Nativia senior light. Zvěrokruh - Olympia, U Žeryka Brněnská, Masarykova, Zoomarket např.
aj Profine bývá k kamenných obchodech, vzala bych menší granuli.
Řekla bych Petkult, prodává se vážený, i malé granulky, ale nám z toho teď bylo nějak divně, zatím nevím čím to je, vše ostatní sypu jak mi to přijde pod ruku.

notregistered

20.7.2017 21:55
notregistered

XXX.XXX.211.126

Joo, Trainer ! Ten sedne úplně nejlépe, to je pravda, a je v kamenných obchodech. Úplně dobré krmení, bez obav.
Viděla jsem ananas v duchu, nevěděla jsem proč a k čemu patří smajlík
Dík.

20.7.2017 22:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Děkuju za tipy- z toho už asi něco vyberu, dám vědět.
Jj, Petkult jsem chvíli krmila a přestala. Zdálo se mi, že z feny padají zbytečně velké objemy, ale možná, že Petkult za to nemohl.

21.7.2017 21:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Hlásím, jak to dopadlo - jela jsem na opačný konec města, navštívila dva Zvěrokruhy, výsledek nic moc. Profine, Trainer - ani omylem, Nativie jen óbr balení a nic nerozvažují.
Jediné pozitivum výletu - zjistila jsem, že ND, které objednávám telefonicky z 20 km vzdálené prodejny, tady normálně mají smajlík
No a pět minut od baráku, U Žeryka, jsem koupila půl kila RC pro kastráty a půl kila Nativie senior light. Co mě opravdu potěšilo, obě prodavačky - Žeryk i Zvěrokruh- okamžitě pochopily, o co mi jde a byly na stejné vlně- na RC měly stejný názor a radily taktiku, aby se pes nažral a babi zůstala celá
Babi jsem odnesla dva pytlíčky, vysvětlila, proč jsou RC špatné - že do toho dávají chemická dochucovadla, aby to psům šmakovalo a vůbec je to nekvalitní a nezdravé a proto nesu ještě pytlíček lepších na střídání. Babi pokyvovala, ptala se na název toho nového, tak uvidíme, slíbila jsem, že příště koupím zas.
A vytáhla dvě paštiky Orlando z Lídlu, které včera dostala, aby pes hlady nechcíp...koukla prý na složení a zdálo se jí divné , to už je co říct...
Paštiky jsem odnesla a nevím, jestli je fláknout do popelnice anebo dát psovi místního bezdomovce. Je mi teda toho psa trochu líto, ale pravděpodobně bude zvyklej...

21.7.2017 22:17

Dejte to bezdomovci. Jeho pes ochutnal maximálně tak nekvalitní paštiku člověčí, která je složením stejná trága. Akorát psí v sobě nemá kilo soli, takže pořád lepší.

22.7.2017 08:42
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dejte to bezdomovci. Jeho pes ochutnal maximálně tak nekvalitní paštiku člověčí, která je složením stejná trága. Akorát psí v sobě nemá kilo soli, takže pořád lepší.

Tak možná lepší i pro páníčka...vzpomněla jsem si na vyprávění kamarádky jak jistý senior z jejich rodiny žil na kočičích konzervách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík