Odstranení hlasivek u psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

R.

20.7.2017 21:05
R.

XXX.XXX.208.174

Dobrý den, je mozne odstranení hlasivek u psa ?

20.7.2017 21:06
Tedysek

XXX.XXX.5.94

V Japonsku to prý delaj.

R.

20.7.2017 21:08
R.

XXX.XXX.208.174

A v ČR je to možné ?

20.7.2017 21:09
Tedysek

XXX.XXX.5.94

A proč to dělat?

20.7.2017 21:10
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Coooooooo?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2017 21:15

R. napsal(a):
A v ČR je to možné ?

§ 4
(1) Za týrání se považuje
g) provádět chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu nebo jiných vlastností zvířete, a to i v případě, že by uvedené zákroky byly provedeny za použití prostředků pro celkové nebo místní znecitlivění, prostředků snižujících bolest nebo jiných metod, nejde-li o případy uvedené v § 7 odst.3 a 4, zejména
1. kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy, zuby, jedové nebo pachové žlázy,
2. z jiných než zdravotních důvodů řezat paroží nebo jeho části ve vývojové fázi živé tkáně,
3. poškozovat kosti, svaly nebo nervy křídel ptáků starších 3 dnů tak, aby bylo zabráněno jejich létání,.

Pan Brouček

20.7.2017 21:18
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Samozřejmě, že je to možné.

R.

20.7.2017 21:19
R.

XXX.XXX.208.174

Legálně ?

20.7.2017 21:20
Tedysek

XXX.XXX.5.94

R. napsal(a):
Legálně ?

Zeptam se znovu: proooc?

20.7.2017 21:22
senda

XXX.XXX.209.139

Pořiďte si rybičky.

20.7.2017 21:23

R. napsal(a):
Legálně ?

Viz citace ze zákona nahoře.

je to zákon na ochranu zvířat proti týrání, kdyby to nebylo jasné.

20.7.2017 21:26

Pan Brouček napsal(a):

Jasně, už tu chybí jen jméno, adresa a IČO příslušného veterináře ( nebo řezníka ?).

20.7.2017 21:48
lupus4

XXX.XXX.88.248

R. napsal(a):
Dobrý den, je mozne odstranení hlasivek u psa ?

Zralej/á na vydru.

20.7.2017 21:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pan Brouček napsal(a):

Je to protizákonné, trestné a hlavně je to TÝRÁNÍ !
Zvážila bych, být majitelem štěkajícího psa, který přemýšlí nad takovou obludností, ať pejskovi najde nového pána a sám si koupí plyšáka.
http://www.veselyklaun.cz/produkt-plysovy-pes-boxer-81-cm-3390/
Nebudu doporučovat ani ty mlčící rybičky, neb ty by mohly mít zase něco jiného nežádoucího.

20.7.2017 22:57

Taková kravina.
Proč byste psovi odstraňoval hlasivky?Pes má štěkat, ne mlčet.
Pravdu má sisi58 je si se vám to nelíbí kupte si plyšáka!
Co lidi umí udělat jen kvůli své pohodlnosti mě vážně
s*e! Nejdřív bezduvodna kastrace pak odstraneni hlasivek...

21.7.2017 00:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.84

Někdy se tu objeví zoofil, jindy zase "cosi" s jinou vadou...

21.7.2017 02:38

sisi58 napsal(a):
Je to protizákonné, trestné a hlavně je to TÝRÁNÍ !
Zvážila bych, být majitelem štěkajícího psa, který přemýšlí nad takovou obludností, ať pejskovi najde nového pána a sám si koupí plyšáka.
http://www.veselyklaun.cz/produkt-plysovy-pes-boxer-81-cm-3390/
Nebudu doporučovat ani ty mlčící rybičky, neb ty by mohly mít zase něco jiného nežádoucího.

Filtr, vzduchování, to taky pěkně vrčí. A takovej ocelatus, stavící si hnízdo blízko u stěny, nebo hravý ancistrus s volně plovoucím teploměrem, to je taky lahůdka. (pozn. oba noční tvorové)

21.7.2017 05:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Filtr, vzduchování, to taky pěkně vrčí. A takovej ocelatus, stavící si hnízdo blízko u stěny, nebo hravý ancistrus s volně plovoucím teploměrem, to je taky lahůdka. (pozn. oba noční tvorové)

Chingis to jste mě dostala!
Já věděla, že ani ty rybky nebudou tak docela ok.

Míra H.

21.7.2017 08:04
Míra H.

XXX.XXX.79.4

R. napsal(a):
Legálně ?

Ze zdravotních důvodů ano.

21.7.2017 09:26

Míra H. napsal(a):
Ze zdravotních důvodů ano.

Odstranění hlasivek ze zdravotních důvodů... no, voni ti psi nekouřej, takže rakovinu hrtanu moc nemaj, no.

21.7.2017 10:10
macomb

XXX.XXX.200.139

Ty by sis měl taky nechat něco odstranit, aby se ti tak neodkrvoval mozek

Míra H.

21.7.2017 10:44
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Odstranění hlasivek ze zdravotních důvodů... no, voni ti psi nekouřej, takže rakovinu hrtanu moc nemaj, no.

Nevím co tím chcete říci, když dotaz zněl jestli se to dá, s upřesněním jestli se to dá legálně.
Takže ano, ze zdravotních důvodů se to dá.
A jinak není jen rakovina hrtanu, a když už, není vždy z kouření.
Chápu ale, že napsat blábol za každou cenu je tady tradicí.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2017 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Nebudu číst všechny přípsěvky
v ČR je tohle zákonem zakázáno, je to považováno jako týrání psů, je to "kosmetický" zásah třeba jako kupírování, takže žádný slušný veta by to udělat neměl...

21.7.2017 21:02
catalina

XXX.XXX.174.3

V ČR je možné za prachy vše... i amputace ocasu u dospělého psa, chce se mně brečet... co s tím můžu dělat, když to nemůžu dokumentovat a tím pádem nemám důkaz?nic...

21.7.2017 22:25

catalina napsal(a):
V ČR je možné za prachy vše... i amputace ocasu u dospělého psa, chce se mně brečet... co s tím můžu dělat, když to nemůžu dokumentovat a tím pádem nemám důkaz?nic...

Tak zase pozor, zrovna co se amputace ocasu, zdravotní indikace jsou poměrně časté.

ono takový krvácející nehojící se ocas, nic moc. ocas s nekrotickou špičkou taky nic moc.

22.7.2017 07:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak zase pozor, zrovna co se amputace ocasu, zdravotní indikace jsou poměrně časté.

ono takový krvácející nehojící se ocas, nic moc. ocas s nekrotickou špičkou taky nic moc.

Mají psi po odstranění celého ocasu u dospělého psa nějaký problém? Má ocas nějakou funkci, třeba pomáhání udržování rovnováhy nebo tak něco?
Není mi jasné, proč když si pes okusuje ocas a ten se pak špatně hojí (nebo nehojí), tak se amputuje jenom kousek toho nehojícího se ocasu. Když pes v okusování pokračuje, zase se kus odstraní. Proč se neamputuje rovnou ocas celý a nezůstane jen kousíček (jako to bylo dřív u kupírovaných psů)?

Podle mne by bylo "nejjednodušší" amputovat celý ocas, ale napadlo mne, jestli majitel nebo veterinář nemají strach, že by si pes třeba pak okusoval nohu.

22.7.2017 08:07
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Fiona.Praha napsal(a):
Mají psi po odstranění celého ocasu u dospělého psa nějaký problém? Má ocas nějakou funkci, třeba pomáhání udržování rovnováhy nebo tak něco?
Není mi jasné, proč když si pes okusuje ocas a ten se pak špatně hojí (nebo nehojí), tak se amputuje jenom kousek toho nehojícího se ocasu. Když pes v okusování pokračuje, zase se kus odstraní. Proč se neamputuje rovnou ocas celý a nezůstane jen kousíček (jako to bylo dřív u kupírovaných psů)?

Podle mne by bylo "nejjednodušší" amputovat celý ocas, ale napadlo mne, jestli majitel nebo veterinář nemají strach, že by si pes třeba pak okusoval nohu.

Ocas je jedním z části těla kterým pes komunikuje. Při plavání ho používá taky jako kormidlo. A v neposlední řadě ocas je celkem dost prokrveny, tak si dokážu představit co to musí být krve při amputaci celého ocasu dospělého psa. Měla jsem fenu které se muselo amputovat 2cm ocasu a nevidím důvod proč bych ho tenkrát měla nechat uříznout celý. Ani veterináře to tenkrát nenapadlo.

22.7.2017 08:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tedysek napsal(a):
Ocas je jedním z části těla kterým pes komunikuje. Při plavání ho používá taky jako kormidlo. A v neposlední řadě ocas je celkem dost prokrveny, tak si dokážu představit co to musí být krve při amputaci celého ocasu dospělého psa. Měla jsem fenu které se muselo amputovat 2cm ocasu a nevidím důvod proč bych ho tenkrát měla nechat uříznout celý. Ani veterináře to tenkrát nenapadlo.

Mně zase přijde divné, že u např. sebepoškozovače se amputuje část ocasu opakovaně (zřejmě dokud na něj dosáhne).
Krvácí každá rána a i kupírovaní psi dokáží komunikovat i plavat.

Proto jsem dala dotaz k příspěvku Bodlinky, abych se dozvěděla něco z praxe.

22.7.2017 08:21
Terven

XXX.XXX.110.147

Ocas beru hlavně jako významný prostředek komunikace. Na svých fenách - předchozí i současné - pozoruju, že zdaleka nejde jen o pouhé vrtění ze strany na stranu, nýbrž i o škálu různých poloh při jeho nesení počínaje staženým mezi půlky a konče stočeným nad hřbetem. Současná fena má i celkem dobrý repertoár vrtění - mává nejen vodorovně, ale někdy i svisle nebo krouživě - ty přesné významy mi zatím unikají
Tchýnin jork, který s námi chodí, má kupírovaný ocas, jasně vidím, že důležitý komunikační prostředek mu chybí, co je platné, že pahýlkem občas zuřivě vrtí.
To je důvod, proč jsem nikdy nechtěla psa s kupírovaným ocasem, samozřejmě, pokud bych se ujala nějakého takového, brala bych to, jak to je.
Zdravotní důvody kupírování chápu, zdraví má přednost.

22.7.2017 09:07

"Mají psi po odstranění celého ocasu u dospělé psa nějaký problém? Má ocas nějakou funkci, třeba pomáhání udržování rovnováhy nebo tak něco?"

jeden pohled na věc:

http://dornovametoda-zvirata.cz/kupirovani-ocasu/.

22.7.2017 09:08

Taky by mi ta komunikace skrz ocas chyběla. Můj pes má zkrácený ocas na půlku, protože si jednoho dne konec ocasu omlátil do krve a několikatýdenní snahy o zahojení byly marné. Problémy kvůli takto zkrácenýmu ocasu jsem žádné nezporozovala.
Jak je to se psy, kteří si ocas okusují, to nevím.

22.7.2017 10:15

"Mají psi po odstranění celého ocasu u dospělé psa nějaký problém? Má ocas nějakou funkci, třeba pomáhání udržování rovnováhy nebo tak něco?"

jeden pohled na věc:

Článek jsem jen tak "prolítla" - až budu mít chuť na vědu, třeba se mu budu věnovat víc.
Jen poznámka : Měla jsem dva kupírované knírače ( legálně-před zákazem). Oba v několika dnech věku. Oba byli nesmírně šikovní v terénu i na cvičáku. Pamatuju, jak jeden po druhém naskočili na kladinu umístěnou na pohyblivých sudech a suverénně přešli - napoprvé. NO ( s ocasem) museli dva psovodi držet mezi sebou, klepal se jak osika a stejně nechtěl jít.
Naši psi se pohybovali v terénu od štěňátek, v lese, na kládách,
na skalách...a byli moc šikovní ( i bez ocasů).
Teď mám kupírovanou AUO ( bez mého přičinění ) a vítám to, že si ocas neznečišťuje, netahám z něj semínka, osiny, nesmetá nádobí ze stolku a pod. Kdyby ho měla - byla by stejně "moje".

22.7.2017 11:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

jeden pohled na věc:

Ano, jeden pohled na věc.
Článek, který šmahem označil generace kupírovaných psů za blbce s epileptickými záchvaty (zkráceně názor pisatelky).
Pro mne je to opět důkaz toho, že si na internet může napsat kdokoli cokoli.

Musím citovat:
U zvířat s kupírovanými ocasy je často přítomné napětí v celém těle, na podněty reagují se zvýšenou citlivostí, mají omezenou schopnost učit se povely, přizpůsobovat se novým situacím a s postupujícím věkem může velké napětí v oblasti týlní kosti vyvolat blíže neurčené epileptické záchvaty.

22.7.2017 12:36

Fiona.Praha napsal(a):
Ano, jeden pohled na věc.
Článek, který šmahem označil generace kupírovaných psů za blbce s epileptickými záchvaty (zkráceně názor pisatelky).
Pro mne je to opět důkaz toho, že si na internet může napsat kdokoli cokoli.

Musím citovat:
U zvířat s kupírovanými ocasy je často přítomné napětí v celém těle, na podněty reagují se zvýšenou citlivostí, mají omezenou schopnost učit se povely, přizpůsobovat se novým situacím a s postupujícím věkem může velké napětí v oblasti týlní kosti vyvolat blíže neurčené epileptické záchvaty.

Tak ona píše "může". Takže asi tak : Nemá kupírovaný ocas, má epi = nevíme z čeho.
Má kupírovaný ocas, má epi = je to určitě tím ufiknutým ocasem smajlík
Pardon, trochu jsem ten vědecký článek zlehčila.

22.7.2017 13:04
lupus4

XXX.XXX.52.11

No, že ocas je VELEDŮLEŽITÝ komunikační prostředek je snad každému pejskaři jasné,
jestli ne, tak to není pejskař, ale ignorant.
Ušmiknutí kusu páteře už jen dle zdravého rozumu je hodně velká "podivnost"...
PS. u rozmlácených nehojivých částí lze ještě pochopit, jinak

22.7.2017 13:12
scylla

XXX.XXX.150.32

Článek jsem jen tak "prolítla" - až budu mít chuť na vědu, třeba se mu budu věnovat víc.
Jen poznámka : Měla jsem dva kupírované knírače ( legálně-před zákazem). Oba v několika dnech věku. Oba byli nesmírně šikovní v terénu i na cvičáku. Pamatuju, jak jeden po druhém naskočili na kladinu umístěnou na pohyblivých sudech a suverénně přešli - napoprvé. NO ( s ocasem) museli dva psovodi držet mezi sebou, klepal se jak osika a stejně nechtěl jít.
Naši psi se pohybovali v terénu od štěňátek, v lese, na kládách,
na skalách...a byli moc šikovní ( i bez ocasů).
Teď mám kupírovanou AUO ( bez mého přičinění ) a vítám to, že si ocas neznečišťuje, netahám z něj semínka, osiny, nesmetá nádobí ze stolku a pod. Kdyby ho měla - byla by stejně "moje".

Vy myslíte, že skutečnost, že NO má dlouhý ocas má vliv na to, že nechce na kladinu? Kromě boxerky, kterou jsem kupírovanou dostala, jsme měli psy s ocasy, sledujte občas, jak ho používají, je pro ně důležitý z mnoha důvodů. Nemám problém psy vyčesat, pokud si nachytají na chlupy nějaká semínka nebo tak. Pes, když mu jako miminu ten ocas uříznout, se naučí obejít se bez něj, protože mu nic jiného nezbývá.

22.7.2017 13:15
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Muj pes musel mit ze zdravotnich duvodu amputovany cely ocas. . Zatimco jemu to evidentne nevadi, mne ano. Dosud jsem se s tim nesmirila, prijde mi, ze pes " onêměl", vzdy na nas vlal tou svoji vlajkou, ted si sotva vsimnu, ze se ten centimetrovy pahylek schovanyv srsti hybe .

22.7.2017 13:31

..."Ušmiknutí kusu páteře už jen dle zdravého rozumu je hodně velká "podivnost"...
Musím navázat tím, že pak máme nějak postavený na hlavu Zákon na ochranu...
Hlavně je zakázané kupírování uší - ufiknutí kousku chrupavky.
Nejmenší zásah do organismu. Ale smí se ocasy - kus páteře.
O oblíbeném tématu kastrace radši nemluvit.
Pozn. Aby nedošlo k omylu - momentálně je mi kupírování tak nějak fuk - neřeším.
Jen ta souvislost "blbců" psů a epilepsie s kupírováním ocasu mě zarazila. Zvlášť na dobrmanech je to patrné.

aktevi

22.7.2017 18:39
aktevi

XXX.XXX.243.228

Odstranit hlasivky kvoli tomu ze pes steka je barbarstvo. Deti tiez prerevu niekedy celu noc a nevytrhnete im hlasivky zato.!
Stekanie je druh komunikacie, keby vedel kikirikat, tak kikirika !

22.7.2017 22:44

..."Ušmiknutí kusu páteře už jen dle zdravého rozumu je hodně velká "podivnost"...
Musím navázat tím, že pak máme nějak postavený na hlavu Zákon na ochranu...
Hlavně je zakázané kupírování uší - ufiknutí kousku chrupavky.
Nejmenší zásah do organismu. Ale smí se ocasy - kus páteře.
O oblíbeném tématu kastrace radši nemluvit.
Pozn. Aby nedošlo k omylu - momentálně je mi kupírování tak nějak fuk - neřeším.
Jen ta souvislost "blbců" psů a epilepsie s kupírováním ocasu mě zarazila. Zvlášť na dobrmanech je to patrné.

Jen taky volně navazuju...

Kupírování ocasu je tak myslím z myslivosti, prostě z pracovní profese psa, já bych to nechala na chovateli a kupujícím( já bych třeba chtěla knírače, erdela, boxera... bez ocasu, teda s částí ocasu- psovi se do ocasu nechytají větve, nezraní si ocas v houští a podobně(např. kokr, jezevčík- kdo viděl svázanýho kokra smrkovými větvičkami, co nemohl udělat krok, ví.) Nebudu zapírat, že je to v bytě i výhoda, pes vám nesmetá ocasem ze stolku v obýváku kafe.
Naproti tomu ty kupírované uši mají u dobrmana zvýraznit spíš "ostrost" než že by to mělo jiný význam.

22.7.2017 23:11

S těmi dobrmany asi tak : zatímco dřív neměli ocasy a uši, měli drive a inteligenci ( možná sem tam epi - nevím ). Dnes sice mají uši i ocasy, ale výkon ? ( Samozřejmě že ne všichni ). A ocasy a uši to asi neovlivňují, jak naznačuje autorka odkazovaného článku.

22.7.2017 23:27
catalina

XXX.XXX.174.3

Ano, ale to jsou případy, kde se tak konalo ze zdravotního důvodu. To samozřejmě chápu, ale já měla na mysli případ tříleté ohařky, která si za celé ty tři roky aktivního života před amputací ocas nesedřela ani náznakem, neměla ho ani nijak dlouhý, důvod byl vyloženě estetický, majiteli se to zdálo lepší vzhledem k vystavám a hned potom jack russel bez pp, určený na dvůr, kdy mu byl ocas odstraněn z toho důvodu, že s blbě zakrouceným ocasem vypadá divně. U prvního případu bych ještě dokázala nějakým způsobem tolerovat rozhodnutí veta, že to tedy udělá z popudu majitele, ať už udá důvody jakékoliv, u druhého ani omylem.

notregistered

22.7.2017 23:45
notregistered

XXX.XXX.211.183

catalina napsal(a):
Ano, ale to jsou případy, kde se tak konalo ze zdravotního důvodu. To samozřejmě chápu, ale já měla na mysli případ tříleté ohařky, která si za celé ty tři roky aktivního života před amputací ocas nesedřela ani náznakem, neměla ho ani nijak dlouhý, důvod byl vyloženě estetický, majiteli se to zdálo lepší vzhledem k vystavám a hned potom jack russel bez pp, určený na dvůr, kdy mu byl ocas odstraněn z toho důvodu, že s blbě zakrouceným ocasem vypadá divně. U prvního případu bych ještě dokázala nějakým způsobem tolerovat rozhodnutí veta, že to tedy udělá z popudu majitele, ať už udá důvody jakékoliv, u druhého ani omylem.

To vážně ?
pp vstupenka na sál ?
ale jen u těch z fci, že ano ?

23.7.2017 00:19
catalina

XXX.XXX.174.3

notregistered napsal(a):
To vážně ?
pp vstupenka na sál ?
ale jen u těch z fci, že ano ?

Ano, vážně... Ohařům se ocasy kupírovat můžou. U dospělého ohaře nadiktujete, že si pes (ohař, u kterého to je více pravděpodobné) ocas např zranil. Viděla jsem na vlastní oči s tím, že fenku znám. I majitel důvod ústně potvrdil. Asi si budu nosit diktafon všude, nebo už nevím... Zdrtilo mě chování majitele, který se vždy k psům choval velice slušně.

23.7.2017 06:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Jen taky volně navazuju...

Kupírování ocasu je tak myslím z myslivosti, prostě z pracovní profese psa, já bych to nechala na chovateli a kupujícím( já bych třeba chtěla knírače, erdela, boxera... bez ocasu, teda s částí ocasu- psovi se do ocasu nechytají větve, nezraní si ocas v houští a podobně(např. kokr, jezevčík- kdo viděl svázanýho kokra smrkovými větvičkami, co nemohl udělat krok, ví.) Nebudu zapírat, že je to v bytě i výhoda, pes vám nesmetá ocasem ze stolku v obýváku kafe.
Naproti tomu ty kupírované uši mají u dobrmana zvýraznit spíš "ostrost" než že by to mělo jiný význam.

To jsou tedy "důvody" k týrání psa jako hrom... ach jo.

23.7.2017 07:51

scylla napsal(a):
To jsou tedy "důvody" k týrání psa jako hrom... ach jo.

ŽE JO, ASI SE PŮJDU UDAT...

u vás je totiž neschopnost u psaného textu rozlišit, zda je to náhled na věc nebo osobní postoj.
I plemena psů se rodí bez ocasu(nemají ani ten pahýlek), a jsou to psi- tak jak to teda ta příroda myslí kuwa, je to přece pes, musí mávat ocasem...

23.7.2017 10:11

ŽE JO, ASI SE PŮJDU UDAT...

u vás je totiž neschopnost u psaného textu rozlišit, zda je to náhled na věc nebo osobní postoj.
I plemena psů se rodí bez ocasu(nemají ani ten pahýlek), a jsou to psi- tak jak to teda ta příroda myslí kuwa, je to přece pes, musí mávat ocasem...

Pes bez ocasu je výsledek šlechtění ( např. u AUO ) a už se nepodporuje, přináší problémy. Ani ne tak kvůli mávání ocasem, ale třeba rozštěp páteře.

23.7.2017 10:55

Jsem striktně proti jakýmkoliv neopodstatněným zásahům z důvodu úpravy exteriéru psa, ale argumenty pro komunikaci ocasem asi nebudou tak vážné. Můj pes má předpisově pevně stočený ocas přilehlý k tělu, vrtí jen při výzvě ke hře, nebo při opravdu velkém vítání, ale to spíš mele celým zadkem. Jinak nic. Jako tak trochu jiný pes ostatním ne vždy rozumí, ale ocasem to není. Jsou desítky dlaších prostředků k vyjadřování.

Anjelik

9.3.2019 11:09
Anjelik

XXX.XXX.206.98

Ale ak vam hrozi ze vas vyhodia z bytu koly psovy ze zavija tak co mam robit

9.3.2019 11:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Anjelik napsal(a):

Jste blbá nebo co?!? Co máte dělat? Nebrat si do bytu plemeno, co vyje, například. Učit psa samotě. Sehnat si někoho na hlídání. Unavit psa, než jdete do práce. Nebrat si vůbec psa do bytu...Až bude sousedům vadit, že tam pes lítá a dupe, tak mu amputujete nohy?!?

9.3.2019 12:06
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Anjelik napsal(a):

to bych chtěla slyšet reakci veterináře a mu řeknete o odstranění hlasivek a hlavně ten důvod

9.3.2019 14:30
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Anjelik napsal(a):

Vyhodí tě stejně.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík