Zdravím Vás. Za 10 dní si přivezeme štěňátko chodského psa (střední velikost psa), které je krmeno granulkami K-9 - pro štěňata a kojící fenky pro velké psy (prý velké granule doporučil vet kvůli zpomalení hltání). Mám možnost mít od známého za pár korun nenačatý pytel granulí K-9 pro štěňata a kojící fenky, ale malých plemen. Složení jsem koukala, že je stejné. Byl by problém ve velikosti granulí? V budoucnu bych přešla buď na granule pro střední plemena nebo tedy velká, pokud pro tuto informaci najdu někde podklad. Nerada bych šetřila na špatném místě, ale je rozdíl mít pytel granulí za 500, - než za 1700, -
Všem moc děkuji za vyjádření.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Byl by problém ve velikosti granulí?"
nebyl.
avelanc
napsal(a):
Zdravím Vás. Za 10 dní si přivezeme štěňátko chodského psa (střední velikost psa), které je krmeno granulkami K-9 - pro štěňata a kojící fenky pro velké psy (prý velké granule doporučil vet kvůli zpomalení hltání). Mám možnost mít od známého za pár korun nenačatý pytel granulí K-9 pro štěňata a kojící fenky, ale malých plemen. Složení jsem koukala, že je stejné. Byl by problém ve velikosti granulí? V budoucnu bych přešla buď na granule pro střední plemena nebo tedy velká, pokud pro tuto informaci najdu někde podklad. Nerada bych šetřila na špatném místě, ale je rozdíl mít pytel granulí za 500, - než za 1700, -
Všem moc děkuji za vyjádření.
Problém není s velikostí granule, ale s jejím složením - pro malá a velká plemena. Pokud jste rozhodnuti krmit granulemi, něco si o tom načtěte a zjstěte, vetové většinou doporučují to, co prodávají a to nebývá žádná kvalita.
Složení jsem právě porovnávala. I nutriční hodnoty. Vše je stejné. Jediný rozdíl jsem našla u těch granulí pro štěňata velkých plemen - a to, že vzadu ve složení je navíc biotin.. Jinak je vše naprosto stejné.
Typ značky neřeším. K-9 krmí chovatel, tak nechci dávat jiné. Až štěňour vyroste, řešila bych případnou změnu.
avelanc
napsal(a):
Složení jsem právě porovnávala. I nutriční hodnoty. Vše je stejné. Jediný rozdíl jsem našla u těch granulí pro štěňata velkých plemen - a to, že vzadu ve složení je navíc biotin.. Jinak je vše naprosto stejné.
Typ značky neřeším. K-9 krmí chovatel, tak nechci dávat jiné. Až štěňour vyroste, řešila bych případnou změnu.
Vaše věc, já bych štěně granulemi tedy rozhodně nekrmila, ale každého věc.
K-9 jsem nevnímala jako nekvalitní krmivo. Ani cenově nevychází nijak levně, ale jsou samozřejmě i dražší.
Každopádně i mě samotnou překvapilo, že je složení stejné a liší se jen velikost granulí. Osobně si to přisuzuji tomu, že se u štěňat spíše řeší dávkování (složení je pro štěňata shodné, rozdílné oproti dospělým psům). Ne tolik forma aktivity a vyžití pejska.
A vy si krmnou dávku sestavujete sama?
Já najedu na to, čím krmila chovatelka, ať toho kulička nemá tolik k řešení. A potom začnu načítat alternativy.
Děkuji za reakce.
avelanc
napsal(a):
K-9 jsem nevnímala jako nekvalitní krmivo. Ani cenově nevychází nijak levně, ale jsou samozřejmě i dražší.
Každopádně i mě samotnou překvapilo, že je složení stejné a liší se jen velikost granulí. Osobně si to přisuzuji tomu, že se u štěňat spíše řeší dávkování (složení je pro štěňata shodné, rozdílné oproti dospělým psům). Ne tolik forma aktivity a vyžití pejska.
Já najedu na to, čím krmila chovatelka, ať toho kulička nemá tolik k řešení. A potom začnu načítat alternativy.
Děkuji za reakce.
Jsem bytostně přesvědčená, že škatulkování granulí do kategorií senior, junior, light apod. je víc než cokoliv jiného hlavně marketingový tah. Beru to tak, že pes je šelma a kořist též neběhá označená jako puppy, senior atd. Jen to štěňátko toho sežere méně a jiné části než třeba stařík.
Spíš než na označení puppy na pytli bych koukala, jestli granule mají fajn složení pro štěňata.
Já jsem si donesla prcka od chovatelky na štěněčím Eminentu. Vydržela jsem to krmit pár dnů, pak jsem přešla na Marp a na maso.
Třeba zrovna Marp v podstatě žádné spešl kategorie nemá, stejný je dospělácký jako pro štěňata, jen se liší dávkování.
Jinak problém s velikostí granulí nevidím, to bych neřešila.
avelanc
napsal(a):
Děkuji za reakce.
Obecně se má za to, že granule pro větší psy by měly mít trochu jiné složení (hlavně kvůli tomu, že velcí psi budou v dospělosti více zatěžovat klouby), takže výrobci občas přihodí nějakou kloubní výživu.
Granule menší velikosti bych spíš považovala za přínos, moje stěně psa střední velikosti mělo s velkýma granulema potíže a nechtělo je chroupat. Malé mu naopak byly příjemnější, zejména, když začalo přezubovat).
notregistered

XXX.XXX.211.114
Začla bych hledat alternativy celkem rychle, vidět tohle:
by-product meal
uspaní pejskové semletí na moučku
a to bez legrace
a dál - komplex menadion sodium bisulfit, kukuřice, kukuřice, pšenice
myslela jsem, že tohle už nikdo nevyrábí.
notregistered

XXX.XXX.211.114
avelanc
napsal(a):
Teď Vám trochu nerozumím. Masné produkty jsem v té K-9 našla jen kuřecí. Komplex menadion sodium bisulfit spočívá v čem?
Moučka z vedlejších produktů je specialita zámoří, jsou tam opravdu léčená zvířata, přejetá zvířata sebraná ze silnice atp.
není to nic tajného, je to tam legální
občas se stane, že se pentobarbital najde i v klasické moučce.. nedám psovi ani jednu, je to zbytečný produkt
Menadion - K3 - syntetická, levnější verze vitaminu K
Kdysi se myslelo, že je potřeba psovi dodávat.
Ale on si umí K vyrobit sám. Dodává se K1 pouze při určité léčbě, v granulích není potřeba, a už vůbec ne tento
K3 - zabiják jater.
Určitě najdete spoustu lepších krmiv. Kvůli stresu pár dní teda na co bylo štěně zvyklé, ale rychle pryč od toho. Zaslouží si maso nebo jestli nechcete, tak něco podobné
Simpsons puppy, ND, Purizon...
Pročtěte tu posledních pár vláken.
Ať se štěníkovi i Vám daří.
notregistered

XXX.XXX.211.114
Zkuste se podívat v odkaze, jestli Vám to dává smysl
https://ulozto.cz/!ugbXWqSO4V3Q/granule-navod-pdf.
Na odkaz se podívám doma, děkuji.
Musím říct, že jsem přehodnotila názor na K-9. Měla jsem zaškatulkováno, že jde o kvalitní krmivo. Cena by odpovídala průměrnému lepšímu krmivu, ale to složení není žádná hitparáda.. :(
Děkuji za typy, Vámi uvedené značky jsou v podstatě ve stejné cenové kategorii, ale na první pohled o něčem jiném.
A jen dotaz. Při bádání jsem narazila na tyhle granule. https://www.spokojenypes.cz/dogs-love-puppy-10-kg/
Složení jednoduché, transparentní a cena je neuvěřitelná. Jak byste hodnotila složení a zastoupení jednotlivých složek?
avelanc
napsal(a):
Na odkaz se podívám doma, děkuji.
Musím říct, že jsem přehodnotila názor na K-9. Měla jsem zaškatulkováno, že jde o kvalitní krmivo. Cena by odpovídala průměrnému lepšímu krmivu, ale to složení není žádná hitparáda.. :(
Děkuji za typy, Vámi uvedené značky jsou v podstatě ve stejné cenové kategorii, ale na první pohled o něčem jiném.
A jen dotaz. Při bádání jsem narazila na tyhle granule. https://www.spokojenypes.cz/dogs-love-puppy-10-kg/
Složení jednoduché, transparentní a cena je neuvěřitelná. Jak byste hodnotila složení a zastoupení jednotlivých složek?
Skvarky, co steneti nic nedaji..a sup, zas ta kukurice...steneti bych to nedala..no, ono ani dospelakovi..
Ja osobne krmim hlavne masem, ale stenda mela vzdy jako vecerni davku granule a to jsem davala Brit Care. Mam je doma i nyni, kdyz zapomenu vyndat maso.
Jinak co se tyce K9, tak bych vzala klidne ty granule od zname a pak pomalu presla na lepsi.
notregistered

XXX.XXX.211.188
Škvarková moučka - 75% protein,13 % tuk, balení volně, big bags na paletách, pytle na paletách
už kvůli tomu zacházení se surovinou to psovi nedám
Dogs love jsou přebalené Nativia, složení si rozepsali chytřeji a zlevnili kukuřicí.
Koukám na web Nativia a nestačím se divit.
Na úvodní stránce :
"Jako zdroj živočišných proteinů slouží kvalitní drůbeží masová moučka (v řadě Chicken&rice a Duck&rice), kachní masová moučka (v řadě Duck&rice), hovězí masová moučka a škvarky (v řadě Beef&rice) a jehněčí masová moučka (v řadě Lamb&rice)."
A ve složení:
"jehněčí dehydrované maso 28 %"
https://www.nativia-pet.cz/cs/poradna/faq/2555-zdroj-surovin-pro-krmivo
WTF ?