Zdravím.
Při hledání alternativy ke granulím K-9, u kterých mě zaskočil i přes jejich pověst vysoký podíl kukuřice, jsem narazila na tyto štěněčí granule. https://www.spokojenypes.cz/dogs-love-puppy-10-kg/
Zatím řeším granule s tím, že samozřejmě nebudou jediným zdrojem příjmu potravy, ale potřebuji nějaký základ.
A tyto granule mě překvapily jednoduchým složením a až neuvěřitelnou cenou.
Máte s nimi někdo zkušenosti?
Složení:
Škvarková moučka 24 %, dehydrované krůtí a vepřové maso 19 %, loupaná rýže, kukuřice, vepřové sádlo 11 %, hydrolyzované vepřové maso a játra 3 %, cukrovarské řízky sušené, jablka sušená, pivovarské kvasnice sušené, lososový olej 1 %, lněné semeno, Yucca schidigera
Analytické složky:
Hrubý protein 30 %, hrubé oleje a tuky 19 %, hrubá vláknina 2,4 %, hrubý popel 7,6 %, vápník 1,65 %, fosfor 1 %, sodík 0,45 %
Prosím, nechci vyvolat dohady ohledně levných granulí. Netvrdím, že je koupím. Jen nabídka je nepřeberná a vůbec není jednoduché načíst vše podstatné, aby se člověk pro nějakou cenově přijatelnou variantu rozhodl..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bodejť by to nebylo levné, když se podíváte na suroviny. A kukuřice taky slušný podíl. Moc jednoduchá receptura to není - krůta, vepřové, losos olej a neidentifikované škvarky.
Tuhle Nativii nebrat.
Nevím, v jaké cenové relaci hledáte...ale třeba s těmito granulemi určitě chybu neuděláte.
https://www.hladovypes.com/granule/dog-lovers-gold-original-formula-15-kg/?gclid=EAIaIQobChMI4uzMgKua1QIVgRXTCh3bEwoLEAQYASABEgIRB_D_BwE.
notregistered

XXX.XXX.211.188
Dog lovers gold
"Vstupní suroviny jsou v potravinářské kvalitě." Výrobce tohle nikde nepíše a ví proč, je to totiž lež.
Jehněčí moučka 20, hnědá rýže 19, bílá rýže 19, kuřecí tuk,...kuřecí moučka.
Trochu lepší jsou DLG Passion.
Sice tam ta moučka též je, ale i čerstvé maso. Oproti podobným typu Brit, Ontario,
si pes polepší - jen brambory místo kukuřice a pšenice.
Stejně mám ale radši domácí vývar než "Vitana vaří za vás".
Mimochodem, nemusíte na každou značku zakládat další vlákno či dvě.
Já to zkrátím. Na trhu je jedno super krmivo.
Maso.
A pak ne více než 10ks nejmenšího zla mezi granulemi.
Vážně.
Že jo, Ollie
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak tak, pomalu musím vytáhnout z lednice maso a brambory k večeři, aby se chcíplotina s vizí kusu žvance vzepjala aspoň k vyčůrání, a připravit Barkingy na večerní čutání s naplněným míčem.
Na druhou stranu - kdyby si dal Dog's love, tak se tady určitě neválí, ale běhá dovnitř a ven jako srna i přes tu temperatůru.