Kdy začít s klikrtréninkem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2017 12:13
Dexxie

XXX.XXX.215.86

Ahoj,

mám štěně (9t) a chtěla bych ho učit pomocí klikr tréninku. Jen nevím, kdy je ten správný čas, aby to "chápal" a bavilo ho to. Nerada bych s tím začala moc brzy a pak mu to třeba neznechutila.
Kdy jste začínali se svým štěnětem vy? Díky za rady.

21.7.2017 15:47
bbejliskáček

XXX.XXX.128.38

Začla bych pouze tím že kliknete a dáte pamlsek aby si spojil kliknutí-pamlsek
Jinak učit nějaké cviky můžete ale prvně mu musíte vysvětlit co to znamená kliknutí
pak naučit např. sedni, lehni a pak nějaky triky

21.7.2017 22:38
Dexxie

XXX.XXX.215.86

bbejliskáček napsal(a):
Začla bych pouze tím že kliknete a dáte pamlsek aby si spojil kliknutí-pamlsek
Jinak učit nějaké cviky můžete ale prvně mu musíte vysvětlit co to znamená kliknutí
pak naučit např. sedni, lehni a pak nějaky triky

Jasně, jak začít vím. Mám ještě jednoho psíka se kterým "klikám", ale začali jsme v jeho dospělosti, takže už měl mozeček přeci jen trochu "vyspělejší" a dokázal se na to soustředit delší dobu, než takto malé štěně :)
Takže myslíte, že už ho mohu začít pomalu naklikávat?:).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2017 09:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dexxie, začít můžeš samozřejmě hned a stejně samozřejmě přiměřeně věku a schopnostem štěněte! Na naklikání není nic hlubokomyslného, jde jenom o vytvoření reflexu...

jenom si neodpustím - vzhledem k tomu, že se na to vůbec ptáš, i když už s klikrem zkušenosti máš a víš o co jde, tak to vzbuzuje lehce otázku, zda jsi schopna to "přiměřeně" poznat, cítit...

29.7.2017 16:59
bbejliskáček

XXX.XXX.128.38

Dexxie napsal(a):
Jasně, jak začít vím. Mám ještě jednoho psíka se kterým "klikám", ale začali jsme v jeho dospělosti, takže už měl mozeček přeci jen trochu "vyspělejší" a dokázal se na to soustředit delší dobu, než takto malé štěně :)
Takže myslíte, že už ho mohu začít pomalu naklikávat?:).

KLidně začni hned ale chvilinku aby to štěnátko bavilo

Přidejte reakci

Přidat smajlík