Ahoj, mám 7 letou fenu BSP.Cca před týdnem jsem na zadnî noze (okraj stehna)objevila bulku velikosti cca malého hrášku.Bulka je na kůži.Byla odebrána cytologie s podezdřením na mastocytom.Cytologie ukázala zánětlivý proces a byla nám doporučeno chirurgické odstranění a histologie s tím, že je možnost rak.bujení pod bulkou.Hned v pondělí se objednáme na operaci.Ale samozřejmě nad tím budu celý víkend přemýšlet.Takže otázka zní, má někdo podobnou zkušenost?Mám si dělat hlavu z nejhoršího nebo je naděje, že to nic nebude?Bulka nebolí, nemokvá, fenka o ní neví.Od malička trpí na různé tukovky, měla ve 2 letech odstraněný histuocytom.Děkuji za názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše stará fena měla taky různě po těle-většinou ba boku podkožní boule a bouličky(zezadu na stehně, nad ocasem, v podpaždí a ten bok) buď byly jen volné nebo pevné pod kůží, s vetem jsme to neřešili, ke stáří se boule zvětšovaly ale nijak psině nevadily, pouze jen estetický dojem.Mám dojem, že když se v něčem začne vrtat, jen se to "rozdráždí". Vet mi operaci sám nenavrhoval. Jednou za rok jsme to při očkování zkonzultovali. Jen jedna- ta narostla v mezisaničí během 3 měsíců a tu vet odstranil (vypadalo to jako varle pod bradou a vadilo to) rozbor jsem vzhledem k vysokému věku psiny dělat nenechala- bylo jí už 13 let, i kdyby to byla rakovina...fena se dožila 14ti a půl roků. odešla pravděpodobně na mozkovou mrtvici.