Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje nějaký postroj, který je buď kompletně podšitý látkou, aby psovi netrhal chlupy a zapínání nebylo v kontaktu s kůži nebo je provlikaci, přetahovací. Chtěla bych ho na normální užívání( procházky ) a na začátek do canicrossu. Moc děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste se podívat na internet, samozřejmě ze existuje.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
Když se pobavíte s profíky na postroje, tedy lidmi kolem sportů kde psy tahají (a to myslím na evropské/světové úrovni), řeknou vám, že každý postroj odírá srst. Otázka je jen kde, a jak moc. Samozřejmě postroj musí přesně sedět, to je absolutní základ - dá se nechat ušít na míru.
Na procházky nepotřebuje pes postroj (ten je konstruován na tahání), a na sporty bych kouknul na ZeroDC, konkrétně třeba Short, případně něco od Manmatu. Špička je potom Non-stop, ale to už stojí víc peněz.

Doporučuji ušít. Na mého psa nic nesedělo, tak jsem se pustila do výroby sama - kromě pasu (nedělám přes hrudník kvůli bezpečnosti šíleného lovce) nenastavitelné, bez diskomforních průvleček. Neměl by omezovat v pohybu, tzn. ne v ramenou nebo na krku. Přesně mezi. Na podšití buď softshell nebo na "light" postroj silnější střečový satén. Výborně klouže a vydrží, nezatrhává se ani v roští. Normální ne, to je absolutně nefunkční záležitost. Střih je podobný postroji, který před časem začali šít Sofa Dog Wear pod názvem "sportovní postroj". Po pokusech s x typy postrojů tohle vhodné ke všemu, i do auta.

Souhlas s Ollie, že na míru šitý je to nejlepší. Mám od manmatu hound, spokojenost, ale nesedí uplně přesně na jejich tvar těla.

Na pyrenejáka (tedy dlouhá hustá srst) mám zero DC short (je podšitý) a na srsti se žádná újma nekoná.
Takze myslite, ze nosit postroj na prochazky je ztrata casu? Vetsinou, kdyz jedeme na delsi trek, pes dostane ksiry, cvakne se v aute, pak na voditku na ksirach (ale vtetsinou na volno) a kolem nebezpecneho terenu ji cvakneme, abychom ji kdyztak mohli vytahnout. Chci neco noveho, mame red dingo ale fest nesedi.
Premyslim prave nad zero DC shot a Hound, ale rada bych to proste vyzkousela, to nevim, jestli se vlastne dela.
Mame AUO, ale je malicka.