Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fel

26.7.2017 17:00
Fel

XXX.XXX.9.237

Dobrý den,
prosím o názory zkušenějších. Mám možnost odběru štěněte německého ovčáka, po exteriérově pěkných rodičích, matka má kyčle čisté, lokty ale bohužel C. Otec vše negativní. Jak se na to díváte, vzali by jste si štěně po matce, která má na loktech hraniční nález?
Děkuji za reakce.

26.7.2017 17:11
janaa

XXX.XXX.153.61

Lokty C nejsou hraniční, ale s těžkým postižením (narozdíl od kyčlí je číslování jen 0-3, nikoli 4). Dvojky lokty jsou dost vážné postižení a upřímně, kdo na takové feně chová, je dost nezodpovědný. Nevzala bych si štěně ani po rodičích s lokty jedničkovými. Znám dost psů, co na čtyřkách kyčlích běhají celý život bez problémů, naopak nevím o psovi, který by měl jedničku loket a byl v zátěži bez problémů (lokty nesou větší zátěž).

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2017 17:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

janaa napsal(a):
Lokty C nejsou hraniční, ale s těžkým postižením (narozdíl od kyčlí je číslování jen 0-3, nikoli 4). Dvojky lokty jsou dost vážné postižení a upřímně, kdo na takové feně chová, je dost nezodpovědný. Nevzala bych si štěně ani po rodičích s lokty jedničkovými. Znám dost psů, co na čtyřkách kyčlích běhají celý život bez problémů, naopak nevím o psovi, který by měl jedničku loket a byl v zátěži bez problémů (lokty nesou větší zátěž).

Tak, tak, taky bych si nevzala to štěně. Ovčouni, to je vůbec velký problém, běh na dlouhou trať, takový začarovaný kruh do budoucna. Najít chovku s opravdu zdravými zvířaty, je jak hledat jehlu v kupce sena.

Fel

26.7.2017 18:02
Fel

XXX.XXX.9.237

Právě, najít chs konkrétně u NO, kde by bylo vše OK je docela problém. Z této chovatelské stanice už jednoho psa mám, do víkendu se mám rozmyslet, zda to štěndo risknout. V době, kdy jsem si brala prvního ovčáka jsem to až tak moc neřešila, lépe řečeno jsem problematice těchto vyšetření příliš nerozuměla a až později jsem dle PP zjistila, že jeho matka má DKK 2/0. Nemám ho uchovněného, testy jsem mu nedělala, ale jeho bratr je chovný a DKK má 0/0, takže tuto dědičnost ze strany matky nepřevzal.
Moc bych to štěně chtěla, je taková ideální doba a zázemí, ale máte pravdu, sice může mít pes hromadu jiných problémů, ale když by zdědil ještě špatné lokty...
Možná ještě dodám, že ho nechci vyloženě do sportu, prostě delší procházky s rodinou a základní poslušnost. Na druhou stranu se děsím případných operací loktů a podobně, nebo zbytečně?

elikk

26.7.2017 18:31
elikk

XXX.XXX.53.21

Lokty jsou dedicne "vic" - velmi zjednodusene receno- nez dkk. u dkk muzete dost ovlivnit odchovemy, u loktu moc nenadelas.

Fel

26.7.2017 18:41
Fel

XXX.XXX.9.237

Děkuji všem za reakce, jen jsem se utvrdila, že bude lepší takové štěně neriskovat, než v roce řešit případnou operaci. Přestože mě to mrzí.
Bohužel nevím, jak to dopadlo u předchozích vrhů (zda mají pozitivní nález po matce), ani jak je na tom matka jinak zdravotně. I když snad je chovatel natolik rozumný, že pokud by matka nebyla fit (nyní má 5 let), tak by na ní snad nechoval.
Pokud by měl někdo další zkušenosti, že si bral štěně po rodičích s pozitivním nálezem, zda se u něj projevilo, či nikoliv, budu ráda.

26.7.2017 19:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Fel napsal(a):
Dobrý den,
prosím o názory zkušenějších. Mám možnost odběru štěněte německého ovčáka, po exteriérově pěkných rodičích, matka má kyčle čisté, lokty ale bohužel C. Otec vše negativní. Jak se na to díváte, vzali by jste si štěně po matce, která má na loktech hraniční nález?
Děkuji za reakce.

Ne, nevzala.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2017 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fel napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za reakce.

Lokty jsou průšvih, a po takové feně bych si štěně nevzala, ani zadarmo.

27.7.2017 12:02
lavacca

XXX.XXX.32.241

Fel napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za reakce.

To bych neriskovala. Lokty jsou sakra dulezite, bez funkcnich se pes ani nezvedne... mam NO, rodice oba DKK a DLK 0/0, pes presto kulhá na zadni nohu ( brali jsme si ho v 9 mesicich od chovatelky, ktera se zapomnela zminit, ze se ji vratil; dle vysetreni u veta ma natrzeny sval, nekdo ho musel vzit klackem ci tak po zadku). Uz mame za sebou i operaci lokte ve 3 letech, kde se mu udelaly 2 boule. Jak na tu nohu nemohl poradne doslapnout po operaci, byl um ho zvednout, aby se mohl jit vyvencit. Takze spatne lokty = spatny, spatny, spatny...

Suma sumarum nesla bych do toho ani za zlate prase...kdyby mela 1/1, jeste...ale 3/3 ?!?

Fel

27.7.2017 23:25
Fel

XXX.XXX.9.237

Ještě jednou díky všem, souhlasím, jen jsem potřeboval utvrdit. Štěňátko si nekoupím, je ale skutečně problém najít rodiče, kde by DKK nebo DLK nebylo buď u nich, nebo ob jednu, dvě generace s nálezem.

28.7.2017 09:05
lavacca

XXX.XXX.32.241

Fel napsal(a):
Ještě jednou díky všem, souhlasím, jen jsem potřeboval utvrdit. Štěňátko si nekoupím, je ale skutečně problém najít rodiče, kde by DKK nebo DLK nebylo buď u nich, nebo ob jednu, dvě generace s nálezem.

Jj, je to docela orisek. Chce to trpelivost a nespěchat.

28.7.2017 18:53
vejin

XXX.XXX.12.250

Fel napsal(a):

Já nevím, mě to zase takový problém nepřijde. Osobně znám dost NO a jen u minima jsou zdr problémy. Stačí koukat jen po inzerátech a pak se kouknou třeba na workingdog, tam máte rodokmen většinou i s výsledky DKL A DKK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík