Dobrý večer.Mám takovou kuriozní příhodu a poprosím o váš názor a radu.Máme 1,5starou kavalíří holčičku s pp zvyklou samozřejmě v bytě(máme rd)před měsícem se k nám zatoulalo maličké koťe a z naší fenky si udělalo matku.fenka kotě kojí i když neměla ještě své vlastní potomky.Průšvih je, že nechce spávat doma, ale pod pergolou s miminem #21223711.
Beatrix1976
napsal(a):
Dobrý večer.Mám takovou kuriozní příhodu a poprosím o váš názor a radu.Máme 1,5starou kavalíří holčičku s pp zvyklou samozřejmě v bytě(máme rd)před měsícem se k nám zatoulalo maličké koťe a z naší fenky si udělalo matku.fenka kotě kojí i když neměla ještě své vlastní potomky.Průšvih je, že nechce spávat doma, ale pod pergolou s miminem #21223711.
Co uz teď, kdyz k tomu došlo. Tak ji tam nechte.
Beatrix1976
napsal(a):
Vezměte domů i mimino a bude po problému.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"doma už kočku máme "
a to vadí?

Beatrix1976
napsal(a):
Se starou kočkou se kotě nesnese, je to trošku svízelná situace...
A na to jsi přišla jak, když je kotě venku.
Kotě se snese, pokud prská, tak se prostě bojí. A určitě se kotě dá doma umístit tak, aby to kočka/kotě rozdýchala/o...vždyť by bylo s "mamkou" kavalírkou.
Beatrix1976
napsal(a):
Před měsícem se přitoulalo kotě, takže kotěti jsou 2 měsíce a více.
Když chce fenka ven z baráku, jděte ven, ale ne jenom z baráku, ale na procházku.
Beatrix1976
napsal(a):
Ano, maličký kotě, které fenku rozkojilo i přes to, že sama je ještě mladá a neměla štěnata.Ona chce neustále ven za kotětem.ne na vycházku.sebekratší odloučení nese špatně.je nervozní.potřebu vykoná doma, jakoby naschvál.prostě jí uplně přeskočilo.
Co tedy chcete poradit?
Domů kotě nechcete.
Fenku nechat venku nechcete.
Oddělit je nechcete.
Co chcete?

Určitě je to zajímavé. Dejte fotky.
Beatrix1976
napsal(a):
Stará kočka ho vyhání, žárlí na ni.protože ona sama se psem vyrostla.manžel ani nevhce další zvíře v bytě ani se nedivím.Nikdy jsem neviděla takovou vazbu, jakou si ty dvě stvořeníčka vypěstovala.Je léto, zatím jí mohu nechávat v pergole, ale jak to bude dál, nevím.

Beatrix1976
napsal(a):
Foto.
Dík.
notregistered

XXX.XXX.211.158
A nemůžete to kotě prostě přežrat normálním jídlem ?
vždyť je veliké
kotě z fenky sundám
odnesu kus dál, dám normální jídlo
pes je zatím v jiné místnosti nebo cokoli, ruce máte
zuby kotěte jsou jiné než štěňátka
sundávat, krmit
nebo se fakt budu z okna kuchyně dívat jak nezmůžu nic se svým malým psem a ještě menší kočkou
no to ne
anebo Vám to zas tak moc nevadí..

Tak teď už to kotě snad normálně žere, ne?
Ono to pouto nebude jenom v tom mlíku...
Beatrix1976
napsal(a):
Nevadí?jsem z toho div živa.koťě dostává 4xdenně jíst.kdyby ste vuděli, jak ta fenka sama nastavuje svoje břicho...prostě nás vyměnila za své(nesvé)děcko.
Aha, vám to vadí, protože "vas vyměnila". . Holt mateřské pudy jsou silnější.
Je to hezké, nechte je, každá mamka ma jednou svých deti dost a posle je, do sveta. Dospelou kočku kojit nebude, takže v zimě bude vse jinak.

Já bych to nechala, jak to je. Kotě poporoste, přátelství zůstane. Pokud chce být fena venku, proč ne. Máte-li strach z nachladnutí, můžete jí udělat boudu nebo nějaký zateplený kout.

Beatrix1976
napsal(a):
Teď jsem mluvila s chovatelkou.kotě hned pryčbonitace a nakrýt fenu...ale děkuji moc za poslední radu.kotě odroste a dá pokoj, zatím je venku hezky a tak to tak nechám.i když jsem z této situace paf...vždyť, když dám kotě pryč, bude zase smutná odetta
Uvidíte, jak to bude postupovat, až bude kotě větší. Já myslím, že krásné přátelství mezi psem a kočkou by si přáli mnozí, vy to máte samo od sebe :).
Myslím, že chovatelka to příliš hrotí. Pokud nejde o zdraví feny či kotěte, jde o houno.
Vlastně byste měla být ráda. Vaše fenka bude dobrá máma, pokud ji necháte uchovnit. Máte to vyzkoušené dopředu.
Pokud se nechcete kotěte úplně zbavit třeba darováním, budete mít venkovní kočku, která časem bude mít jiné zájmy, než pít od fenky.
Jak tu už psali, koťata nepijí od matek do dospělosti.

Jenom mi není jasné, co teď uděláte s kotětem. Našlo u vás domov.
Soused měl kříženou jezevčici, ta mu takhle odkojila a vypiplala všechny kocoury co mněl. Fenka se dožila (tipuji) asi 13 let, znáte to, kolika se dožívají vesničtí nekastrovaní kocouři. Takže se koťata střídala, fenka každého nového příchozího odstěhovala k sobě do boudy (mohla spát v chodbě domu, ale radši pro tuhle příležitost boudu) a tam ho mněla do, odstavu". A vždy zůstali nejlepšími kamarády. Nebála bych se toho a netrhala je. I u nás se loni stalo něco podobného, až na to kojení a jsou to kámoši, fenka druhého kocoura honí (doma ne), tenhle ji běží naopak přivítat a loví ji - sranda jak z grotesky. Myslím, že se to vyřeší i u vás a fenka se uklidní. Jarka.
sisi58
napsal(a):
Myslím, že chovatelka to příliš hrotí. Pokud nejde o zdraví feny či kotěte, jde o houno.
Vlastně byste měla být ráda. Vaše fenka bude dobrá máma, pokud ji necháte uchovnit. Máte to vyzkoušené dopředu.
Pokud se nechcete kotěte úplně zbavit třeba darováním, budete mít venkovní kočku, která časem bude mít jiné zájmy, než pít od fenky.
Jak tu už psali, koťata nepijí od matek do dospělosti.
Přesně tak, neblbnete. Nac cpat do feny chemii, kdyz stejne brzy kojit prestane sama, jak kote jeste povyroste. Chovatelka to zbytecne hroti...
Ze ho ma rada a chce byt s nim venku? No a? Budte rada, ze je takhle hodna a uziva si pobyt venku na cerstvem vzduchu.
Navic cube je teprve 1,5 roku. Kryla bych az ve 3 letech, nechte ji v klidu dospet a dorust ( do cca 3 let jeste mohutni). Neni kam tak spechat...